10 mjetet më të mira për të automatizuar biznesin tuaj në vitin 2020

Koha është thelbësore. Koha eshte para. Koha është e vetmja “gjë” që është e pazëvendësueshme. Dhe koha është ajo që po shpenzoni duke mos përdorur mjete të mençura për të automatizuar biznesin ose sitin tuaj.


Ne nuk po flasim për konceptet e huaj ose për t’u bërë haker. Edhe pse, pasi të kemi përfunduar, ju mund të ndiheni mirë sikur jeni në krye të detyrës.

Ne zgjedhim disa nga programet më të mira të automatizimit të biznesit, shërbimet, mjetet dhe zgjidhjet që mund të ndihmojnë në thjeshtimin e aspekteve të asaj që bëni, ditën-në, ditës. Duke ju rikthyer ato pjesë të kohës që keni humbur deri tani.

Më pak punë.

Bërë më shumë.

interesant?

Do të vazhdojmë?

hostingpillMjetet më të mira për të automatizuar biznesin tuaj në vitin 2020

 1. Nextiva
 2. zbutës
 3. MailChimp
 4. AutoHotkey
 5. SumAll
 6. IFTTT
 7. FLOW
 8. Zapier
 9. HootSuite
 10. Tasker

1. Nextiva

Vegla buffer për të automatizuar uebfaqen
Nextiva ofron gjithçka që ju nevojitet për të menaxhuar klientët dhe bisedat në mënyrë më efektive në një platformë. Sapo u quajt shërbimi më i mirë i telefonit të përgjithshëm të biznesit nga Lajmet e Amerikës së Lajmeve dhe Raporti Botëror, Nextiva ofron një sistem të fuqishëm të telefonave me re që ju lejon të bisedoni me klientët përmes telefonit, laptopit, Aplikacionit celular dhe sistemeve të tjera.

Përfitimet e Nextiva janë të mëdha. Mund të njihni menjëherë çdo klient që ju thërret, të hyni në historinë e llogarisë së tyre dhe ndërveprimet e mëparshme me kompaninë tuaj në të njëjtën ndërfaqe dhe thirrjet në rrugë nëpër departamentet tuaja të ndryshme.

Features:

 • Thirrni Pop
 • Aplikacioni celular
 • Mesazhe me tekst dhe SMS

rekuizitë

 • Besueshmëria, Siguria dhe Mbështetja më e vlerësuar
 • Mimi i përballueshëm
 • Lehtësinë e përdorimit

Cons

 • Jo aq shumë API sa platformat e tjera.
 • Shumë veçori për të mësuar.

2. Bufer

Vegla buffer për të automatizuar uebfaqen

Si SumAll, Buffer ka të bëjë me automatizimin e lojës suaj sociale. Shtrembërimi me Buffer është se nuk lidhet me dhjetëra shërbime të ndryshme për t’ju sjellë njohuri në shkallë të gjerë mbi performancën tuaj sociale.

Përkundrazi, ai mbështet disa shërbime sociale të zgjedhura: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn dhe Pinterest (i fundit vetëm me Pro dhe Planet e Biznesit). Dhe gjithçka ka të bëjë me “shtytjen e përmbajtjes ndaj tyre”.

Për dallim nga SumAll, Buffer nuk ndjehet si “një IFTTT për pakicë për media sociale dhe marketing”. Konsideroni atë një shërbim automatizimi biznesi që i jep përparësi anës së postimit dhe caktimit të gjërave.

Me një ndërfaqe që ju ndihmon të krijoni përmbajtje për secilin shërbim, atëherë e cakton atë të postohet automatikisht në një kohë optimale.

Features:

 • Mund të funksionojë përmes një shtese të shfletuesit – nuk ka nevojë të vizitosh ndonjë sit.
 • Mbështet shërbimet më të njohura të mediave sociale
 • Ofron version të plotë me tipare të pasura me Android
 • Analizë e dobishme për performancën sociale (vetëm nivelet e paguara)
 • Planifikimi i bashkëpunimit (nivelet e paguara për caktimin e veçorive të bashkëpunimit mbi 10 postime)

rekuizitë

 • Falas për përdorim personal (deri në 3 llogari sociale, 1 përdorues, 10 postime të planifikuar)
 • Rrjedha shumë e lehtë e punës – “shtyni përmbajtjen” me shtesën, planifikojeni atë përmes pultit të Buffer
 • Ofertat e niveleve të ndryshme të paguara për nevoja të ndryshme dhe madhësi biznesi

Cons

 • 3 llogari / 10 postime kufi shpejt ndjehen shumë kufizues
 • “Vetëm” mbështet pesë nga rrjetet më të njohura sociale
 • Shkalla e lirë nuk shkëlqen në asgjë krahasuar me alternativat

Çmimi:

Falas për përdorim personal me karakteristika themelore. Nivelet e paguara duke filluar nga 15 dollarë për versionin Pro dhe deri në 399 $ për planin “Biznes i madh” (mujor).

3. MailChimp

Vegla MailChimp për të automatizuar uebfaqen

MailChimp është evolucioni i listës së postave, një shërbim automatizimi biznesi që ju lejon të dërgoni me mijëra abonentë me një klik.

Karakteristikat e tij lejojnë mënyra të ndryshme për të automatizuar fushatat tuaja të marketingut, duke synuar kontakte specifike (grupe) kontaktesh dhe caktimin e planifikimit kur ata do të marrin një email për rezultate optimale. Dhe ato janë të lehta për t’u përdorur: duke zgjedhur “skenarë”, si “Mirëseardhni pajtimtarët e rinj”, ju mund të zgjidhni llojin e procedurës që dëshironi të automatizoni dhe ta keni aktive dhe duke punuar në pak minuta.

Po, ashtu si shumë mjete të tjera në internet, MailChimp gjithashtu mund të “integrojë” me shumë shërbime të tjera – nga Accelo dhe Airsquare te WordPress dhe Zapier.

Features:

 • Automatizimi bazuar në skenarë që përdorin “shkaqet” për tu aktivizuar në raste të ndryshme.
 • Lidhet me dhjetëra shërbime të tjera.
 • Fushatat e para-ndërtuara
 • Shënjestrimi i synimeve
 • Raporton analitikë
 • Testimi A / B
 • Aplikacioni celular

rekuizitë

 • Lehtë për t’u përdorur
 • Plani themelor falas nuk ndihet (gjithashtu) i kufizuar nga karakteristikat
 • Ndihmon në përmirësimin e fushatave të postimeve, në optimizimin e rezultateve

Cons

 • Plani themelor falas ka një shtrirje të kufizuar (2000 pajtimtarë, 12,000 email në muaj)
 • Llojet e çmimeve bëhen edhe më të shtrenjta kur filloni të shtoni më shumë karakteristika për to – si opsionet e përparuara të marketingut.

Çmimi:

Plani themelor falas (7 kanale marketingu, automatizimi me 1 klik, modele themelore, CRM e marketingut).

Karakteristika e zgjeruar e vendosur në tre plane gradualisht më të shtrenjta, Premium është më e shtrenjta – dhe e pasur me karakteristika – me 299 dollarë (në muaj).

4. AutoHotKey

Mjete automatike për të automatizuar uebfaqen

Për dallim nga mjetet e tjera të automatizimit të biznesit në listën tonë, AutoHotKey nuk është një shërbim në internet, as nuk ofron mjete specifike për të automatizuar proceset e biznesit tuaj. Thjesht nuk ka asnjë mjet tjetër si ai që ju lejon të “programoni” vetë Desktopin e Windows, duke krijuar skenarët tuaj automatikë nga e para ose të regjistroni dhe riprodhoni çdo lëvizje tuaj.

Dhe gjithashtu krijoni mjetet tuaja automatike për Windows.

AutoHotKey është, në thelb të tij, një gjuhë skriptimi e kombinuar me një analizues të ekzekutimit. Ju shkruani skriptet në një gjuhë të thjeshtë, të kuptueshme, që ju lejon të automatizoni tastet, lëvizjet e miut dhe klikimet.

Ose krijoni shkurtime që zgjerohen në fjalë, fraza, fjali apo edhe artikuj të plotë.

Ose, falë integrimit të tij me Windows Desktop, krijoni Ndërfaqe Grafike të Përdoruesve që lejojnë hyrjen dhe manipulimin e çdo lloji të të dhënave. Produktiviteti Plaintext ka një koleksion të këndshëm të këshillave se si ta përdorni atë si një korrektor automatik dhe zgjerues teksti.

Mund të shtojmë shumë fjali të tjera duke filluar me “Ors” por, me të vërtetë, me AHK – siç quhet zakonisht AutoHotKey, kufiri i qiellit.

Pjesa më e mirë është që ju nuk keni nevojë të mësoni skriptimin për të shijuar shumë nga ato që mund të tërhiqen: anëtarët e komunitetit të saj të madh tashmë kanë krijuar dhe postuar në internet skriptet e tyre, zgjidhje të para-bërura automatizimi që mund të bëjnë goxha asgjë, nga zgjeruesit e tekstit të mësimit automatik në mjetet e postimit në blog.

Features:

 • Një gjuhë e plotë skriptimi që lidhet me Desktopin Windows lejon manipulimin e saj
 • Mund të lëvizë kursorin, të kopjojë klikime dhe tastet. Edhe në skenare komplekse, me shumë hapa.
 • Mund të krijojë GUI dhe programe të thjeshta
 • Mund të manipulojë të dhënat në fluturim
 • Mund të automatizojë procedura komplekse si forma të mbushjes automatike dhe mbledhjen e të dhënave nga faqet

rekuizitë

 • Një numër i madh i zgjidhjeve të gatshme për përdorim të bëra nga përdoruesit e saj
 • Mjetet shtesë lejojnë krijimin e lehtë të skenareve duke regjistruar lëvizjet e miut në tastierë të përdoruesit dhe duke lejuar përsëritjen e tyre, duke i kthyer ato tani e tutje në një detyrë të automatizuar.
 • Gjuha jashtëzakonisht e gjithanshme lejon përsëritjen automatike të pothuajse çdo gjëje që përdoruesi mund të bënte vetë me një miun dhe tastierë.

Cons

 • Asnjë ndërfaqe aktuale – duhet të mësoni gjuhën e saj për të krijuar zgjidhjet tuaja të detajuara të automatizmit. Përveç nëse “regjistrimi automatik i tastit tuaj shtyp lëvizjet e miut” ju mbulon.
 • Skriptet më të mëdha, më komplekse kanë tendencë të dalin më ngadalë.
 • Ju duhet të Google për të gjetur zgjidhje të bëra me të – asnjë drejtori / depo qendrore ose ndonjë gjë e tillë.

Çmimi:

falas

5. SumAll

Vegla SumAll për të automatizuar faqen e internetit

Truri ynë funksionon një automatik për pjesën më të mirë të ditës, pa e kuptuar ne. Kurdoherë që i thuash “faleminderit” dikujt, është diçka që ndodh “automatikisht” pa një mendim të dytë.

SumAll ju lejon të injektoni të njëjtin nivel automatizimi në bashkëveprimet tuaja dixhitale me të tjerët. Dhe pastaj disa. Në vend që të thuani “faleminderit” për të gjithë ata që “ju ndoqën në Twitter”, SumAll mund ta bëjë këtë për ju.

Dhe gjithashtu dërgoni atyre email me azhurnimet ose produktet tuaja të reja. Ose dërgoni ju një email javor me shitjet e parashikuara.

Ka thjesht shumë skenarë automatizimi të biznesit të vogël që ju mund të zgjidhni, që ne mund t’u kushtojmë atyre një seri të tërë postimesh. Ajo që ne jemi të sigurt është se, midis tyre, do të gjeni më shumë se një që do të përfundoni duke përdorur.

Features:

 • Bazuar në ueb – i arritshëm nga kudo dhe çdo pajisje me një shfletues dhe qasje në internet
 • Tutoriale Video Baza e njohurive
 • Përmbledhje e veprimtarisë së mediave sociale
 • Pamja e afatit kohor
 • Lidh shumë media sociale, reklama dhe platforma e-commerce

rekuizitë

 • E thjeshtë për t’u përdorur me zgjidhje hap pas hapi
 • Ndërfaqe e pastër dhe e bukur
 • Plotësisht falas (për sa kohë që ata janë në “fazën e nisjes së butë”?)

Cons

 • Numri i kufizuar i opsioneve – si për sa i përket numrit të “shërbimeve të lidhshme” ashtu edhe mënyrës së “menaxhimit” të të dhënave tuaja shkojnë.

Çmimi:

Shërbimi aktualisht vjen me kosto zero. Sipas krijuesve të saj, “është falas pasi ata ende po punojnë për ndërtimin e produkteve të shkëlqyera për bizneset e vogla – mendoni për këtë si fillimin e tyre të butë”.

6. IFTTT

Mjetet IFTTT për të automatizuar uebfaqen

Me një emër që, nëse nuk e dini se është një akronim, tingëllon si një teshtimë Klingon, IF Ky Pastaj Kjo është një mjet automatizimi me bazë në internet që përfshin shumë baza të ndryshme. I dobishëm si për përdoruesit individual, ashtu dhe për konglomeratin shumëkombësh, IFTTT lejon krijimin e detyrave që mund të lidhin aplikacione, shërbime dhe mjete të ndryshme. Dhe falë Internet of Things, madje edhe llamba të lehta dhe “pajisje shtëpiake të zgjuar”. Si Alexa.

Përdorimi i tij bazohet në logjikën thelbësore të çdo gjuhe programimi: “N ThisSE Kjo ndodh, atëherë Bëni atë”. Por në rastin e IFTTT, është gjithçka që të zgjidhni recetat, kutitë lidhëse, duke klikuar, për të bashkuar zgjidhje të ndryshme për një qëllim të përbashkët. Me skenarë si “N Ise marr një email me KISTU në rreshtin e temës, THEN cicëroj se KI lidhje nga blogu ynë. Ose fikni dritën ”.

Si një bonus, nuk është e nevojshme të jesh para kompjuterit tuaj për të përfituar nga ai – mund të përdorni dhe aktivizoni ndonjë prej recetave të tij në smartphone tuaj – siç tregon pika jeshile në këtë udhëzues.

Features:

 • Ndërfaqe e thjeshtë e përdoruesit
 • Mund të përdoret për të lidhur të dy shërbimet por edhe shumë pajisje të lidhura me internet
 • Versioni celular
 • Ka mbështetje nga dhe për shumë kompani si Amazon, Bosch dhe Samsung
 • Hap API-në

rekuizitë

 • Lejon kombinimin e shumë aplikacioneve, shërbimeve, mjeteve dhe pajisjeve inteligjente.
 • Qindra “receta” të paracaktuara, të gatshme për t’u përdorur
 • Ka vërtet një recetë që lejon “ndezjen e dritave kur djali i ofrimit të picës po afrohet”

Cons

 • Ju lehtë mund të humbni për shkak të numrit të madh të opsioneve në dispozicion
 • ju mund gjeni recetën e rastit “të thyer”
 • Nuk lejon skenarë shumë më të ndërlikuar sesa “kjo ngjarje e shkakton atë rezultat”
 • Nuk lejon shërbime të shumta të lidhura me një ngjarje të vetme të shkas

Çmimi:

Falas për përdoruesit, zhvilluesit që ndërtojnë aplikacione. Planet e ndryshme mujore në dispozicion për partnerët e biznesit, duke ofruar analitikë dhe njohuri.

7. LUAJ

Vegla rrjedhëse për të automatizuar uebfaqen

Fluksi i Microsoft është një nga mjetet më të gjithanshëm në llojin e tij, pasi me të ju mund të vendosni skenarë të thjeshtë dhe komplekse, duke lidhur shumë shërbime ose aplikacione nën të njëjtën “rrjedhë”. Siç pritej, një produkt i Microsoft do të shkëlqejë kur bashkëvepron me produkte të tjera të Microsoft, duke i dhënë Flow dorën e sipërme nëse përdorni zgjidhje si Outlook, Office 365 dhe Windows në biznesin tuaj.

Kjo nuk do të thotë se është i kufizuar vetëm në produktet e Microsoft-it, megjithëse. Fillimisht, Flow nuk kishte mbështetje për shumë shërbime “të jashtme”, por sot lejon “lidhjen” e zgjidhjeve nga Adobe Creative Cloud në YouTube dhe nga Asana në Zendesk dhe krijimin e rrjedhave të ndërlikuara të punës midis tyre. Ashtu si krijimi i një marrëveshje blerjeje nga një model, konvertimi i tij dhe dërgimi i tij për nënshkrim, siç tregon Plumsail në këtë udhëzues të gjerë.

Features:

 • Rrjedhat e punës me shumë hapa
 • Integrimi më i mirë me produktet e Microsoft nga çdo zgjidhje e ngjashme
 • Opsione për skenarë plotësisht të automatizuar dhe të shkaktuar nga përdoruesi
 • Vendimmarrja e automatizuar bazuar në kushte
 • Versioni celular

rekuizitë

 • Krijimi i skenarëve të gjithanshëm me hapa të shumëfishtë që ndërthuren mbi dy zgjidhje
 • Një grup i madh modelesh të paracaktuara, të gatshme për t’u përdorur
 • Mbështet shumë “lidhje” (me shërbime të tjera)

Cons

 • Ndërfaqe komplekse
 • Rrjedhat e punës komplekse me shumë shërbime ndonjëherë mund të humbasin kohën

Çmimi:

Plani falas ofron flukse pune të pakufizuara, por vrapime të kufizuara në muaj dhe kohëzgjatje të zgjatur midis kontrolleve për ngjarjet e shkaktuara (15 minuta). Planet e paguara i rrisin ato kufij.

8. Zapier

Vegla Zapier për të automatizuar faqen e internetit

Zapier është një alternativë tjetër në lojën Automation Codeless, por fakti që ne e përmendim atë pas IFTTT dhe Flow nuk do të thotë se është një opsion më i vogël.

Përkundrazi, Zapier ju lejon të krijoni ndërveprime komplekse midis shërbimeve të shumta pas ngjarjeve të shkaktuara. Po, kjo do të thotë se, ndryshe nga IFTTT, me Zapier ju mund të keni një nxitës të vetëm të aktivizoni veprime të shumta, në shërbime të ndryshme, menjëherë.

Duke u vendosur menjëherë në mes, Zapier gjithashtu nuk do të marrë aq komplekse sa Rrjedha e Microsoft. Nuk është as aq i fuqishëm, por kjo sepse prodhuesit e saj me siguri e kuptuan se shumica e njerëzve mendojnë se sythe janë më të mirë në një tas me qumësht (kur një drithë frutash), ose në kod (kur “sythe logjike”), sesa në zgjidhjet e tyre të automatizmit. Ky postim nga Inbound Now ju tregon se si të automatizoni eksituesin me të.

Features:

 • Mbi 1500 “Aplikacione” për t’u lidhur me
 • “Zaps” me shumë hapa
 • Logjika e kushtëzuar
 • Mjetet e bashkëpunimit
 • filtrim

rekuizitë

 • Koleksioni më i madh i “lidhjeve”
 • Pothuajse aq e lehtë sa IF TTT, aq e fuqishme sa Flow.
 • Mbledhja e mirë e “Zaps” të paracaktuara mund t’ju bëjë të mbaroni dhe funksiononi në asnjë kohë

Cons

 • Opsion i kufizuar falas
 • Planet e shtrenjta
 • Pothuajse aq e lehtë sa IF TTT, aq e fuqishme sa Flow. Theksi në “pothuajse”.

Çmimi:

Falas deri në 5 zaps, me deri në 2 hapa. Fillon nga 20 dollarë për të rritur numrin në 20 Zaps dhe për të marrë mbështetje për Zaps me shumë hapa dhe Aplikime Premium. “Ekipe dhe kompani”, plane më pak të kufizuara dhe më të pasura me karakteristika, deri në 600 dollarë. (Pricesmimet në muaj. Mos përfshini “tarifa shtesë të bazuara në përdorim”).

9. HootSuite

Mjetet Hootsuite për të automatizuar faqen e internetit

Ajo që filloi si një klient relativisht i drejtpërdrejtë që kryesisht lejoi postimin në llogari të shumta në Twitter, është rritur në një central elektrik të mediave sociale të përdorur nga qindra kompani të Fortune 1000.

HootSuite ka zgjeruar mundësitë e saj, duke mbështetur mbi 20 rrjete të ndryshme sociale. Shtë jo vetëm një “klient i postimit” por edhe një zgjidhje Analytics që mund të monitorojë performancën e markës suaj dhe të ofrojë njohuri të dobishme. Plus, ata ofrojnë informacion të shkëlqyeshëm dhe postime në blog që ju ndihmojnë të azhurnoni lojën tuaj të marketingut dhe të arrini një më të madh në vijim.

Por në thelb të saj, HootSuite mbetet një nga mjetet më të mira për automatizimin e biznesit të vogël, duke ju lejuar të menaxhoni praninë tuaj sociale duke planifikuar postime në rrjete të shumta nga një pult i vetëm i përshtatshëm

Features:

 • caktimin
 • Monitorimi
 • Kurimi i përmbajtjes
 • analitikë
 • Menaxhimi I skuadres
 • Versioni celular

rekuizitë

 • Planifikimi automatik
 • Programimi me shumicë
 • Kalendari i përmbajtjes

Cons

 • Plani i kufizuar falas
 • Pricey zgjatur planet

Çmimi:

Falas për një llogari të vetme, 3 profile sociale dhe deri në 30 mesazhe të planifikuara. Planet më pak të kufizuara fillojnë nga 29 dollarë dhe arrijnë “na kontaktoni për çmimet, numri nuk i përshtatet nivelit të faqes”.

10. Detyrë

Vegla pune për të automatizuar uebfaqen

Ah, Tusker! Një lojë e lashtë në Commodore 64 që nuk ka asnjë lidhje fare me Tasker, zgjidhja premium automatizuese e detyrave për të gjithë telefonët dhe tabletët Android. Por ata bëj kanë diçka të përbashkët: ata janë të dy “shumë retro” për përdoruesin mesatar.

Kjo për shkak se ndërfaqja e Tasker ndihet, për shkak të vetë natyrës së saj, të ndërlikuar. Në të vërtetë nuk është ashtu, por numri i madh i opsioneve dhe nën-opsioneve të fshehura në menutë dhe nën-menutë, që ju lejojnë të automatizoni pothuajse gjithçka në pajisje, mund të shkaktojë një migrenë.

Nuk është vetëm një mjet i automatizimit të biznesit. Shtë një mjet i automatizimit të jetës, që do t’ju lejojë, për shembull, t’i përgjigjeni ose të heshtni një telefonatë në hyrje duke “rrotulluar” telefonin tuaj lart ose poshtë, për të ekzekutuar aplikacionin e kamerës së parazgjedhur kur e rrotulloni atë në një kënd gjysmë-horizontale 100 shkallë, për të treguar një shënim specifik të lidhur me biznesin kur ai Kontakt i Rëndësishëm përpiqet të arrijë tek ju.

Features:

 • Qindra shkaktues bazuar në kohën, aplikacionin aktiv, vendndodhjen, ngjarjet dhe më shumë
 • Skenarët me një veprim të vetëm, me shumë veprime
 • Më shumë se 200 veprime të ndërtuara, mbështetje shtesë për akoma më shumë
 • Unazore, ndryshore, kushte
 • Lejon shndërrimin e shkrimeve të automatizmit në aplikacione të pavarura

rekuizitë

 • Aplikacion i pavarur “offline”, nuk ka nevojë për lidhje interneti
 • Mund të automatizojë pothuajse çdo gjë në një pajisje Android
 • (Qesharak) e lirë

Cons

 • Ndërfaqja e shkollës së vjetër, të zhveshur me kocka
 • Mungon udhëzues të plotë dhe një bibliotekë qendrore e skenareve të bëra paraprakisht për të lehtësuar hyrjen në të

Çmimi:

$ 2.99

Pa automatizim, pa tortë

Mjetet në listën tonë konsiderohen programet më të mira të automatizimit të biznesit, shërbimet dhe zgjidhjet që çdokush mund ta gjejë sot. Duke mos i përdorur ato, ju jeni duke bërë një shpërndarje ndaj vetvetes.

Po, për të përfituar prej tyre ju duhet të investoni ca kohë për t’i vendosur ato për të bërë ofertat tuaja. Por kjo do të ishte koha që ia vlen të shpenzosh, sepse do të rikthehesh çdo sekondë. Me interes.

Mendoni për automatizimin si kjo: është si të keni asistentin tuaj dixhital personal (në të vërtetë, më shumë se një prej tyre). Edhe në një situatë ideale, do të duhet të kaloni ca kohë për t’u thënë atyre atë që dëshironi, si mund t’ju ndihmojnë. E njejta gje.

Koha që ju do të “humbni” për të vendosur ato zgjidhje do të përfundojë duke ju kursyer mijëra klikime, shtypni butona dhe koha e kaluar në mikro-menaxhimin e biznesit tuaj (dhe jetën personale), kur ju mund të kaloni kohën tuaj në më të mirë – dhe më të rëndësishme – aspektet.

Ashtu si planifikoni pushimet tuaja në ishullin Mêlée.

Pra, çfarë do të dëshironit ata të bëjnë për ju?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map