20 Zhargone Web Hosting Everydo Pronar i faqeve të internetit duhet ta dijë

Kur ju jeni i ri në web hosting, të kuptuarit e zhargonit të larmishëm të përdorur nga kompanitë e pritjes së faqeve në internet do të jetë një proces marramendës. Shumica e këtyre kompanive të mbajtura në internet nuk kanë kujdes të shpjegojnë terminologjitë për newbies dhe rezultati është konfuzion i plotë.


Këtu ju ofrojmë 20 zhargone të mbajtjes në internet që çdo pronar i faqes në internet duhet ta dijë:

Ne ju ofrojmë 20 zhargone të mbajtjes në internet që çdo pronar i faqes në internet duhet të dijë

 1. Serveri i emrit të domenit
 2. CNAME
 3. Nje rekord
 4. cpanel
 5. Rrjeti i Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN)
 6. Certifikata SSL
 7. sitemap
 8. Domeni i Nivelit të Lartë (TLD)
 9. Kush eshte
 10. Skedarët e zonës
 11. Shkalla e fryrjes
 12. Sistemi i Menaxhimit të Përmbajtjes (CMS)
 13. Nënfusha
 14. Koha e përhapjes
 15. RAID
 16. SAN
 17. Rrjeti Virtual Privat (VPN)
 18. Drives të ngurta të shtetit (SSD)
 19. WordPress
 20. .htaccess

1. Serveri i emrit të domenit

Interneti është i përbërë nga adresa IP. Do të ishte vërtet e vështirë për ne për të hyrë në një faqe në internet nëse do të përdorim adresën IP në vend të www.xyz.com. Servershtë Domain Name Server që ka zëvendësuar adresat IP dhe na ka shpëtuar njerëzit nga problemet teknike. Emrat e domeneve janë alfabetikë dhe ne mund t’i mësojmë përmendësh lehtë. Domain Name Server është një shërbim në Internet që ndryshon emrat e domain në adresat IP dhe na çon në sitin e kërkuar kur ne përpiqemi t’i qasemi asaj duke përdorur URL si www.xyz.com.

2. CNAME

Emri kanonik është një rekord që mund të arrihet përmes emrave të ndryshëm. Për shembull, nëse keni një skedar të ruajtur në faqen tuaj të internetit, i cili mund të arrihet përmes file.example.com por dëshironi ta përdorni atë përmes file.mine.com, atëherë do të duhet të përdorni të dhënat e CNAME dhe pikës së skedarit.mine. com në skedar.example.com.

3. Një procesverbal

“A” ka të bëjë me adresën; kjo adresë përdoret nga përdoruesit e Internetit ose nga webmasterët për gjetjen e kompjuterit të lidhur me një uebfaqe të veçantë ose në sitin e mikro Blogimit. Për shembull, www.example.com është një URL, e cila po tregon një adresë IP specifike, të themi 72.32.231.8; këtu ‘shembulli’ është një Regjistër që tregon faqen e internetit.

4. Cpanel

Cpanel qëndron për Control Panel të një faqe në internet dhe është shumë e ngjashme me panelin e kontrollit në kompjuterin tuaj. Kjo ju lejon të menaxhoni dhe administroni aktivitetet në lidhje me llogarinë tuaj të mbajtjes në internet. Ju mund të ngarkoni skedarë, fotografi dhe kode në faqen tuaj të internetit duke hyrë në Cpanel.

5. Rrjeti i Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN)

Shtë një rrjet i serverëve të shpërndarë. Për shembull, sa herë që përpiqeni të përdorni një uebfaqe nga SH.B.A., ky rrjet do t’ju ofrojë hyrjen e nevojshme nga serveri më i afërt për ju. Ky sistem përdor vendndodhjen gjeografike të përdoruesve për trajtimin e kërkesave të hyrjes. Ky lloj i rrjetit të shpërndarë rrit shpejtësinë e hyrjes në faqen tuaj të internetit.

6. Certifikata SSL

SSL nënkupton Secure Socket Layer, kur instaloni këtë certifikatë në hostin tuaj në internet duke u siguruar që çdo lidhje të jetë vendosur është vetëm në kompjuterin e përdoruesit dhe se asnjë kompjuter tjetër nuk “përgjon” mbi ju. Ky mjet përdor kriptimin, kriptografinë dhe bllokimin për të mbajtur të dhënat e transferuara në internet të sigurta dhe të sigurta. Asnjëherë mos përdorni kartën tuaj të kreditit në një sit që nuk ka të instaluar ndonjë Certifikatë SSL.

7. Situata

Kjo është për motorët e kërkimit dhe jo për audiencën tuaj. Sitemap është në thelb një hartë që drejton motorët e kërkimit nëpër faqet më të rëndësishme në faqen tuaj. Një motor kërkimi varet nga këto harta për indeksimin e faqeve të ndryshme të faqes tuaj. Sigurohuni që keni një për faqen tuaj të internetit dhe e keni dorëzuar atë në Motorët e Kërkimit (Google, etj) për të indeksuar faqen tuaj të internetit.

8. Domain i nivelit të lartë (TLD)

Segmenti i fundit i një domeni referohet si Domain i nivelit të lartë. Për shembull, “.com” është TLD e www.xyz.com. Disa nga TLD-të e zakonshme janë .org, .in, .au, .com, .uk etj.

9. Whois

Kjo faqe përmban të gjitha detajet në lidhje me një domen të veçantë. Kjo faqe do t’ju tregojë për ndërmarrjen që zotëron domainin. Ju gjithashtu mund të zbuloni adresën IP të një domeni duke përdorur këtë protokoll Whois. Pronari i një domeni gjithmonë mund të paguajë për të fshehur këto detaje për qëllime të sigurisë.

10. Skedarët e zonës

Këto janë skedarët më të thjeshtë dhe më të rëndësishëm që lidhen me një DNS. Zonat Skedarët janë skedarë teksti të redaktueshëm, të cilët përmbajnë çdo detaj që lidhet me një server të domain emrave. Dikush mund ta redaktojë këtë skedar duke përdorur redaktorët e tekstit si EMAC dhe VIM.

11. Shkalla e fryrjes

Shkalla e fryrjes nuk është gjë tjetër veçse raporti i përdoruesve që lundrojnë larg nga faqja e internetit tuaj pasi të shikojnë vetëm një faqe. Motorët e kërkimit e marrin shumë seriozisht normën e fryrjes. Nëse shkalla juaj e kërcejve është e lartë (>70%), zakonisht do të thotë që përdoruesit nuk po e shohin përmbajtjen e faqes suaj interesante / të rëndësishme. Pra, sa më parë ta keni zbutur këtë kafshë, aq më mirë. Përmbajtja e mirë = Niveli më i ulët i fryrjes = Renditja e motorit të kërkimit më të lartë = Më shumë $ $ $

12. Sistemi i Menaxhimit të Përmbajtjes (CMS)

CMS është një uebfaqe kompjuterike përmes së cilës mund të menaxhoni të gjithë përmbajtjen e faqes tuaj. Bukuria për këtë sistem është se nuk keni nevojë t’i kërkoni Devsit tuaj të azhurnojnë uebfaqen tuaj. Ju mund ta bëni vetë. CMS të njohura aktualisht në treg përfshijnë WordPress dhe Joomla.

13. Nënfusha

www.xyz.com është një domain ndërsa www.blog.xyz.com është një nën-domain. Kompanitë zakonisht përdorin nën-domene për të pritur bloget e tyre. Krijimi i një blogu të pritur nën-domain është një nga mënyrat më të mira për të rritur lidhjet në hyrje.

14. Koha e përhapjes

Isshtë sasia e kohës së marrë nga DNS për azhurnimin e skedarëve të rinj në serverë të vendosur në vende të ndryshme gjeografike. Kështu që, sa herë që të azhurnoni cilësimet tuaja DNS, kompania juaj pritëse zakonisht do të thotë që do të duhen rreth 24-48 orë që ndryshimet të hyjnë në fuqi. Këto “24-48 orë” nuk janë asgjë tjetër përveç kohës së shumimit.

15. RAID

Ai qëndron për Redundant Array of Disks Cheap. Ky është koncepti i virtualizimit të kujtesës që përdoret për rritjen e shpejtësisë dhe tepricës së të dhënave. Disqe të ndryshme fizike kombinohen së bashku duke përmirësuar performancën e të dhënave.

16. SAN

Rrjeti i hapësirës së ruajtjes është një rrjet me shpejtësi të lartë. Të gjithë disqet fizikë lidhen drejtpërdrejt me serverin përmes SAN, gjë që në fund të fundit rrit shpejtësinë e hyrjes së të dhënave.

17. Rrjeti Virtual Privat (VPN)

Rrjeti Virtual Privat është një teknologji jetike që i ndihmon ndërmarrjet të krijojnë një lidhje të sigurt në internet. Institutiondo institucion i njohur si MNC, Agjencitë qeveritare dhe institucioni arsimor i shfrytëzon këto. Këtu është një shembull: www.xyzschool.com/vpn. Kjo teknologji e rrjetit VPN u mundëson përdoruesve të regjistruar të hyjnë në sit në mënyrë të sigurt.

18. Disqet e ngurta të shtetit (SSD)

Disqet e gjendjes së ngurtë janë alternativa për HDD. SSD-të janë shumë më të shpejta pasi nuk kanë asnjë pjesë të luajtshme. Kjo do të nënkuptonte që faqja juaj në internet do të arrihej shumë më shpejt kur krahasohet me uebfaqen në disqet jo SSD. Shumë kompani tani ofrojnë SSD Hosting. Dreamhost është një prej tyre. Pra, nëse ju keni një zgjedhje të SSD vs No SSD hosting, patjetër që duhet të shkoni për SSD Hosting.

19. WordPress

WordPress është një sistem CMS i cili ju ndihmon të menaxhoni të gjithë faqen e internetit pa pasur nevojë për ndonjë zhvillues. Me mijëra shtojca në dispozicion falas, ju mund të shtoni të gjitha llojet e karakteristikave / funksionaliteteve shumë më vete. Dhe a e përmenda WordPress është falas? ��

20. .kërkesë

Sa herë që një skedar .htaccess i shtohet një drejtorie, faqja e internetit ngarkohet duke përdorur serverët në internet Apache. Këto skedarë dhe protokolle përdoren kur ndodhin gabime si 404.

Pra, kjo është gjithçka në lidhje me Jargon Web Hosting që ju, si Pronar i sitit duhet ta dini.

Tani që ju jeni në dijeni, është koha për të bërë ndryshimet e nevojshme në mbajtjen tuaj në internet. Inkorporoni ndryshime që do të ndihmojnë që faqja juaj e internetit të bëhet e shpejtë, e sigurt dhe e besueshme. Përdorni konceptet e kujtesës virtuale për të rritur shpejtësinë dhe mos harroni të merrni një certifikatë SSL për një përvojë më të sigurt të shfletimit.

Isshtë koha që ju të jeni në kontroll të plotë të faqes tuaj të internetit. Shkoni përpara dhe bëni faqen tuaj më të mirë në botë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map