6 Ofruesit më të mirë të pritjes së cloud (Shqyrtime dhe Teste të Performancës)

Pritja e serverëve në cloud ka fituar një popullaritet të madh në të kaluarën e fundit dhe prirja ka të ngjarë të rritet në të ardhmen.


Pra, çfarë saktësisht është mbajtja në cloud?

Epo, për të thënë në formën më të thjeshtë, burimet e kërkuara për të mirëmbajtur faqen tuaj të internetit janë shpërndarë në më shumë se një server në internet dhe mund të jenë në të gjithë lokacionin e ndryshëm gjeografik.

Teknikisht faqja juaj e internetit nuk mbështetet vetëm në një server, por në një grup të serverëve që punojnë së bashku, të përmendur shpesh si “cloud” i cili ndihmon për të mbajtur në internet faqen tuaj të mbaruar dhe funksionuar.

Rezervimi në re në masë të madhe zvogëlon shanset e ndonjë ndërprerjeje që vjen si rezultat i mosfunksionimit të serverit.

Një avantazh tjetër është, ajo lejon të menaxhohet ngarkesa e pikut në mënyrë efikase pa çështje të brezit pasi që një server tjetër mund të sigurojë një burim shtesë në raste të tilla.

Pritja më e mirë e serverit në cloud të vitit 2020:

Unë kam qenë duke monitoruar të gjitha kompanitë e pritjes së faqeve Uptime Uptime ndër vite. Shikoni detajet më poshtë:

Rezervimi në re
ruajtje
uptime
çmim
planet
Në lëvizje75GB99,97%$ 19.99 / mo.Shikoni planet
FastComet50GB100%$ 59.95 / moShikoni planet
Hostgator2GB100%$ 4.95 / mo.Shikoni planet
Hostwinds30GB99,98%$ 4.99 / mo.Shikoni planet
Liquidweb40GB100%$ 59 / mo.Shikoni planet
Siteground40GB100%$ 80.00 / moShikoni planet

Lloji i hostimit të serverit në re:

Shumica e pritësve të serverëve cloud janë kategorizuar si një re publike.

Le të kuptojmë shkurtimisht llojet e ndryshme të pritjes së serverit cloud.

1. Pritja e serverëve në cloud të cloud: Një host publik publik ofron shërbime dhe infrastrukturë për publikun dhe gjithashtu zotëron çështjen për të siguruar infrastrukturën. Burimet janë zakonisht të disponueshme për pronarë të shumtë.

Kjo gjithashtu përfshin disa masa të ngushta sigurie për të siguruar që të dhënat tuaja të jenë private dhe të sigurta.

2. Pritja e serverit privat në renë cloud: Një pritje private e serverit në cloud është e favorshme në rastet kur siguria është më shumë shqetësuese. Këto janë të dedikuara për një organizatë ose biznes dhe shpesh kanë shumë më tepër kontrolle sigurie.

Ju duhet të kontrolloni plotësisht ndarjen e burimeve

3. Hosting i Hybrid Cloud Server: Ky është një kombinim i pritjes së serverëve publik dhe privat të cloud. Disa shërbime të përgjithshme dhe përmbajtje për klientët janë vendosur mbi renë publike dhe informacionet më konfidenciale vendosen mbi një re private.

4. Pritja e serverëve në komunitet në re të cloud: Kjo përfshin ndarjen e infrastrukturës midis disa organizatave që i përkasin një komuniteti specifik me shqetësime të zakonshme si siguria, pajtueshmëria etj..

5. Hosting i Shpërndarë i Cloud Server: Një host i tillë përfshin disa grupe të serverëve të shpërndarë në vende të ndryshme. Një shumë e ofruesve të pritjes së cloud japin një kombinim të këtyre opsioneve të ndryshme të pritjes për të përdorur përdorimin e infrastrukturës në mënyrë efikase.

Kjo mund të ndryshojë nga hostimi i Cloud VPS ose nga Cloud Dedicated hosting në pritje private në Cloud ose nga një shërbim cloud i rregullueshëm ku mund të zgjidhni të ndryshoni konfigurimin e sistemit bazuar në kërkesën tuaj.

Padyshim, pritja në cloud është alternativa më e mirë për faqet e internetit të nivelit të lartë dhe kjo kërkon hulumtime të gjera para se të zgjidhni ndonjë ofrues specifik ose ndonjë plan specifik.

Më lejoni t’ju përsëris nëpër opsionet e pritjes të serverëve të reja në 7 re.

1. Pritja për lëvizje

InMotion-hosting-logoInMotion është një nga kompanitë më të mëdha të mbajtjes në internet. Ajo u nis në 2001 dhe ka selinë në Los Angeles, CA.

Ata presin një numër opsionesh që përfshijnë- Serverë të Dedikuar, host VPS ose Cloud hosting, hosting WordPress, host biznesi ose një pritje të përbashkët në internet.

Për mirat e InMotion:

 • Shpejtësi dhe performancë e zgjeruar me 4 GB deri 8 GB RAM, duke filluar me 75 GB ruajtje SSD dhe 4 bandë gjerësi TB
 • Siguron pamjet në gjendje të drejtpërdrejtë dhe të planifikuar e cila është një kopje rezervë e shembullit VPS, si një pasiguri për t’u rikthyer në rast të çështjeve
 • Ofron IP të përkushtuar
 • Ofron pult të monitorimit të burimeve
 • Lejohen uebfaqe të pakufizuara
 • Fleksibël me pritje të vetë-menaxhuar dhe të menaxhuar
 • Në rast të dështimit, mund të kaloni me lehtësi në serverin rezervë pa joproduktive
 • Mbështetje e mirë për klientët
 • Regjistrimi i domenit është falas
 • Rezervime falas
 • Përfshirë hyrje në SSH dhe SSL falas
 • Tregtia elektronike e optimizuar
 • Pritja e menaxhuar përfshin mbrojtjen e sulmit DDoS
 • Migrim falas në internet

Lëvizja: Cons

 • Intimiteti i domain-it tarifohet veçmas
 • Rinovim me çmime të larta dhe të shtrenjta
 • Pritja e menaxhuar përfshin më shumë shtesa të sigurisë dhe intimitetit në krahasim me pritjen e vetë-menaxhuar
 • cPanel nuk është pjesë e hostimit të vetë-menaxhuar

Planet e Pritjes në Cloud të InMotion

Features
VPS-1000HA-S
VPS-2000ha-S
VPS-3000HA-S
RAM4GB6GB8GB
ruajtje75GB150GB260GB
Bandwidth4TB5TB6TB
Adresat IP345
çmim$ 19.99 / mo$ 39.99 / mo$ 64,99 / mo

Pritëse me InMotion

Garancia e kthimit të parave 90-ditore

2. FastComet

fastcomet-logoFastComet ka qenë në biznes të mbajtjes së faqes në internet për më shumë se 9 vjet dhe ka filluar shërbimet e pritjes publike të cloud në 2013.

Ajo është e bazuar në San Francisko, California. Mbështet një pritje të përbashkët të uebit, programe të pritjes Cloud VPS dhe host dedikuar.

Miratimet e FastComet:

 • Ofron shpejtësi të lartë me planin fillestar që mbështet 2 transferimin e të dhënave TB dhe RAM 2 GB ECC (Enterprise Network Server)
 • Performancë e lartë me planin themelor që mbështet 50 hapësirë ​​në internet SSD 50 GB dhe të gjitha planet mbështesin faqe të pakufizuara
 • Fleksibël mes planeve të ndryshme me një mbështetje për fuqinë maksimale të CPU-së me një Gjerësi 2.5GHz
 • SSH falas dhe transferim falas në internet
 • CloudFlare falas CDN
 • Monitorimi i sigurisë, kopjimit dhe mbikëqyrjes 24/7 të serverit është përfshirë si pjesë e planit
 • Mbështetje e mirë për klientët

FastComet’s: Cons

 • Arkitektura e Cloud VPS ofron shërbime të besueshme dhe shpejtësi jashtëzakonisht të madhe, por e bën atë të shtrenjtë me një plan bazë prej 59,95 $ në muaj
 • Ekziston një tarifë e veçantë për konfigurimin
 • Intimiteti i domain-it dhe rezervimi i rezervave të reve të jashtme janë ngarkuar veçmas

Planet e Pritjes së Cloud FastComet

Features
VPS Cloud 1
VPS Cloud 2
VPS Cloud 3
VPS Cloud 4
Hapësirë50 GB80 GB160 GB320 GB
CPU2.5GHz single-core2.5GHz me dy bërthamaQuad-Core 2.5GHzHexa-Core 2.5GHz
RAM2 GB ECC4 GB8 GB16 GB
Bandwidth2 TB4 TB5 TB8 TB
çmim$ 59.95 / mo$ 69.95 / mo$ 89,95 / mo$ 139,95 / mo

Pritëse me FastComet

45 ditë kthim parash • JO kontratë

3. HostGator

Hostgator-logoHostGator u gjet në një dhomë fjetjeje në Florida nga Brent Oxley në 2002. Tani ajo është me seli në Houston dhe Austin, Texas me disa zyra të përhapura në të gjithë globin.

Isshtë një nga ofruesit kryesorë të pritjes së përbashkët të uebit, mbajtjes së cloud, mbajtjes së VPS dhe pritjes së dedikuar. Planet e tyre të strehimit në cloud ofrojnë një gamë të gjerë përfitimesh emocionuese.

Të mirat e HostGator:

 • Siguron një ngritje të konsiderueshme të shpejtësisë me 2 herë herë më të shpejtë të ngarkesës në krahasim me pritjen e përbashkët
 • Plan fleksibël për mbajtjen në cloud me memorje 2 GB, 4GB dhe 6GB në dispozicion në plane të ndryshme
 • Performancë e lartë me mbështetje për 2 CPU Core, 4 Core dhe 6 Core për plane të ndryshme
 • Shkallëzim i lehtë me migracionin me një klikim pa joproduktive
 • Paneli intuitiv për të siguruar tendencat dhe statistikat e performancës
 • Ndërtuar me ruajtje të integruar dhe konfigurim optimal të caching për të siguruar shpejtësi të lartë
 • Përdoruesi ka kontroll të plotë të alokimit të burimeve pa pasur nevojë të varet nga një administrator i sistemit
 • Ofron tipar dështimi në rast se hardueri dështon. Sajti mund të kalohet shpejt në një server tjetër
 • Ofron pasqyrimin e të dhënave dhe shpërndan tre kopje të pasqyruar në shumë pajisje për të siguruar siguri dhe tepricë
 • Karakteristikë e thjeshtë për t’u përdorur cPanel e cila jep kontroll të plotë për të menaxhuar konfigurimin e faqes tuaj

HostGator’s: Cons

 • Mbështetje e ulët për klientët për mbajtjen në cloud
 • Planet themelore nuk përfshijnë SSL ose IP të dedikuar
 • Shkalla më e lartë e rinovimit
 • Vetëm planet me kohëzgjatje më të gjatë për 36 muaj janë më të lira
 • Regjistrimi i domenit nuk është pjesë e planit
 • SiteLock, Domain Privacy dhe kopjet rezervë ngarkohen veçmas dhe nuk përfshihen në asnjë prej planeve

Planet e hostimit në cloud të HostGator

Features
Hapësira re
Re Cloud për fëmijë
Reja e biznesit
CPU2 bërthama4 bërthama6 bërthama
RAM2 GB4 GB6 GB
domains1i pakufizuari pakufizuar
Bandwidthpamaturpamaturpamatur
çmim$ 4.95 / mo$ 6.57 / mo$ 9.95 / mo

Pritëse me HostGator

(Garancia e kthimit të parave 45-ditore)

4. Web i lëngshëm

liquiedwebLiquidWeb ka qenë rreth e rrotull që nga viti 1997. Ajo pret më shumë se 500,000 site duke përfshirë marka të mëdha si Motorola dhe Home Depot.

Ata nuk e mbështesin ndarjen në internet të përbashkët dhe janë markë e mirënjohur për mbajtjen në cloud dhe hostimin e dedikuar. Ajo ka një plan të re hosting për të mbështetur çdo shkallë të biznesit.

Miratimet e LiquidWeb:

 • Siguron një zgjedhje të madhe të hostimit të VPS-ve të menaxhuar, serverit të dedikuar cloud dhe faqeve të reve
 • Garanton 100% në kohë
 • Ofron shpejtësi të shkëlqyer, performancë me shërbime të besueshme
 • Përfshinë ruajtjen e SSD duke filluar me 40 GB SSD
 • Planet në dispozicion për Linux, si dhe Windows
 • CPanel i integruar
 • Mbështetje e shkëlqyeshme e klientit me opsionin e bisedës live
 • Rezervime të integruara
 • Përfshin CDN-Clare-Flare
 • Integruar me disa karakteristika të sigurisë si mbrojtja e sulmit DDoS, firewall i integruar
 • Shkallëzim i lehtë
 • Adresë IP e përkushtuar
 • Domain të pakufizuar të mbështetur
 • Secili plan mbështet 5 bandwidth të TB

LiquidWeb: Cons

 • Nuk ka garanci për kthimin e parave

Planet e strehimit në cloud të lëngshme

Features
RAM 2 GB
RAM 2 GB
RAM 4 GB
RAM 8 GB
RAM2 GB2 GB4 GB8 GB
CPU2 vCPU4 vCPU8 vCPU8 vCPU
Hapësirë40 GB100 GB150 GB200 GB
Bandwidth10 TB10 TB10 TB10 TB
çmim$ 59 / mo.$ 99 / mo.$ 139 / mo.$ 189 / mo.

Pritëse me Ueb të Lëngshëm

5. Hapësira e sitit

siteground-logoSiteground është një kompani web hosting e formuar në 2004 dhe shërben më shumë se 800,000 fusha në të gjithë botën. Ajo ka selinë në Sofje, Bullgari.

Ajo ka qendra të të dhënave në 5 lokacione dhe siguron një pritje të përbashkët të uebit, mbajtjen e cloud, serverin e dedikuar për server dhe organizimin e ndërmarrjeve.

Përparësitë e SiteGround:

 • Plani fillestar ka 4 GB memorje dhe 2 bërthama CPU për të siguruar shpejtësinë e kërkuar
 • Planet jashtëzakonisht fleksibël. Ju gjithashtu mund të rregulloni një plan duke zgjedhur konfigurimin e kërkuar dhe ta blini atë
 • Mbështet disqet SSD për të siguruar shpejtësi ultra të shpejtë
 • Burimet e shkallëzuara automatike ju lejojnë të shtoni burime pa rindërtuar
 • Mbështetje 24/7 mbi chat dhe telefon së bashku me biletat
 • Trajton mirëmbajtjen e plotë të infrastrukturës dhe siguron backup ditor. Merr 7 kopje rezervë offsite për 7 ditë rresht
 • CDN falas
 • Mbështet WordPress, Magento, Drupal dhe Joomla
 • Ofron disa softuer të parainstaluar me çdo plan
 • Ofron azhurnime automatike
 • Emri i domain falas dhe SSL përfshirë
 • Garanton 99.9% në kohën e duhur
 • Setup falas
 • Certifikata falas SSL dhe IP e dedikuar falas

SiteGround’s: Cons

 • Mimi është i shtrenjtë duke filluar nga 80 dollarë në muaj

Planet e Hosting në Cloud SiteGround

Features
hyrje
biznes
Biznes Plus
Fuqia super
CPU2 bërthama3 bërthama4 bërthama8 bërthama
RAM4GB6GB8GB10GB
Hapësira SSD40GB60GB80GB120GB
Transferimi i të dhënave5TB5TB5TB5TB
çmim$ 80.00 / mo.$ 120.00 / mo$ 160.00 / mo$ 240.00 / mo

Pritëse me SiteGround

6. Rrjetet pritëse

Logoja e hostwinds Hostwinds i lançuar në vitin 2010 siguron mbajtjen e cloud, e cila mund të konfigurohet shpejt. Ju lehtë mund të rregulloni instancat e serverit tuaj dhe t’i vendosni ato. Në të njëjtën kohë, ju mund të zgjidhni një vendndodhje të përshtatshme të serverit.

Me mbështetjen e klientit 24/7, ju mund të përdorni në çdo kohë shërbimet e tyre të menaxhimit plotësisht të menaxhimit të cloud. Disqet SSD, zjarri i shkallës së ndërmarrjes, infrastruktura e shkallëzueshme dhe sistemi i qëndrueshëm i ruajtjes ofrojnë strehim pa re të cloud. Këtu do të duhet të paguani vetëm për burimet që përdorni.

Miratimet e pritësit të hostwinds:

 • Përfshin konfigurimin, konfigurimin dhe migracionin e menaxhuar plotësisht të serverit
 • Qasja në rrënjë është përfshirë si pjesë e pritjes së cloud
 • Pritja në cloud përfshin karakteristika të tilla si – menaxhimi i Firewall, menaxhimi i DNS, krijimi i pamjeve fotografike, konfigurimet e balancave të ngarkesave, menaxhimi i ruajtjes dhe disa të tjera.
 • Konfigurime plotësisht të personalizueshme të serverit
 • Paguaj bazuar në burimet që përdorni
 • Mbështet deri në 16 CPU, RAM 96 GB dhe ruajtje 750 GB
 • Windows si dhe versionet e shumta Linux janë të disponueshme për pritje në cloud
 • Përfshinë tiparet themelore të sigurisë dhe mbrojtjen e DDoS

Rrjeti i hostit: Cons

 • Rezervimi dhe monitorimi i bazuar në cloud ngarkohet veçmas
 • licencat cPanel dhe Softaculous nuk përfshihen në planin Nevojat për t’u blerë veçmas

Planet e Pritjes së Re në Rrjetet e Reve

planet për strehimin e cloud

Pritini me hostwinds

Përfundim:

Pritja në cloud është më e dobishme në rast se kërkoni kujdes me shpejtësi të lartë, performancë të lartë, maksimumin e kohës, zgjidhje të shkallëzueshme, shërbim të besueshëm dhe shërim të lehtë të katastrofës.

Shumica e faqeve të njohura dhe të rënda të trafikut zgjedhin të përdorin ose host të dedikuar ose cloud. Më në fund, për të përfunduar kam dhënë një listë me 7 ofruesit më të mirë të mbajtjes në internet cloud.

Nëse biznesi juaj vazhdimisht ka trafik të rëndë dhe kërkon shërbime të besueshme, atëherë LiquidWeb është një zgjedhje e mirë.

Avantazhi me LiquidWeb është, ato kujdesen vetëm për mbajtjen në cloud dhe janë jashtëzakonisht të njohura për shërbimet e tyre.

Sigurisht për të mos përmendur, kjo është një zgjedhje e mirë vetëm nëse buxheti nuk është një pengesë. Një tjetër opsion po aq i mirë është FastComet. Të dy këta kanë karakteristika të përmirësuara të sigurisë dhe ofrojnë disa shërbime freebie.

Në çmimin e nivelit të ulët dhe konfigurimin e moderuar, veçanërisht për faqet e internetit të bazuara në PHP, mund të provoni Hostwinds i cili është po aq i mirë.

Hostwinds gjithashtu ju lejon të rregulloni konfigurimin tuaj përpara se ta blini.

Me çmime të moderuara dhe pa kërkesë sigurie të nivelit të lartë, gjithashtu mund të provoni InMotion.

Postime të lidhura:
 1. Ofruesit më të mirë të hostimit ASP.NET
 2. Pritja më e mirë e serverit të përkushtuar
 3. Nyja më e mirë e vitit 2018. Ofruesit e Hosting-ut
 4. Ofruesit më të mirë të pritjes së PHP
 5. Ndërtuesit më të mirë të faqes në internet për muzikantë
 6. Ndërtuesit më të mirë të faqes në internet për fotografë
 7. Ofruesit më të mirë të Hosting Java 2018

mbajtja më e mirë e reve në infografikë

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map