7 Këshillë për Emrin e Domainit për Uebfaqen tuaj

7 Këshillë për Emrin e Domainit për Uebfaqen tuaj

7 Këshillë për Emrin e Domainit për Uebfaqen tuaj

Këtu janë 7 këshillat e mia për Emrin e Domainit kur ju keni ngecur në vendosjen e emrit të domain për faqen tuaj të internetit.


Përzgjedhja e një emri domain nuk është më pak e ndërlikuar sesa zgjedhja e një emri për kompaninë ose fëmijën tuaj; ju duhet të jeni relevant, i zhytur në mendime dhe të vëmendshëm.

Emri juaj i domain është identiteti juaj në Internet, i cili është i gjerë dhe i pafund si hapësira e jashtme. Namesshtë emrat e domain që do të ndihmojnë njerëzit të identifikojnë ty dhe biznesin tënd. Asgjë nuk është më e rëndësishme se një emër domain kur filloni një biznes në internet.

Ju duhet ta merrni atë siç duhet, përndryshe do të dëmtojë shumë.

Unë do t’ju ndihmoj të gjeni emrin e përsosur të domain-it për biznesin tuaj.

Këto 7 këshilla për emrin e domain do t’ju ndihmojnë të kuptoni paradigmën e ndjekur nga njerëzit; hidhni një sy dhe më pas filloni me kërkimin për fushën e përsosur:

Këshilla të Emrit të Domainit

Këshillë 1. Një Emër i Domainit unik dhe i thjeshtë për të shtypur:
Ju do të duhet të mbani emrin e domain si unik si organizata juaj përndryshe ajo do të humbasë besueshmërinë e saj. Ndërsa jeni duke kërkuar për një emër unik domain, është jashtëzakonisht e rëndësishme që ju po e mbani atë të thjeshtë.

Për shembull, www.example.com është një emër interesant i domain por www.xample.com është unik. Kjo është dilema, ju do të duhet të përdorni pak risi këtu dhe ta bëni atë www.examplestore.com sepse njerëzit zakonisht shqiptojnë shembull si “shembull” dhe jo si “shembull”..

Duke shtuar një fjalë tjetër në domenin tuaj, ju mund ta bëni atë më të rëndësishëm dhe unik.

Këshillë 2. Përdorni një Mjet Domain:
Po përjetoni bllokun e një shkrimtari? Pa shqetësime, ka mjete në internet që do t’ju ofrojnë sugjerimet më të mira. Ju mund të ushqeni me sugjerime përkatëse dhe të hiqni një emër të hollësishëm të domain. Shumica e këtyre mjeteve të domain janë në dispozicion falas.

Unë rishikova mjete të ndryshme për të gjeneruar ide për emrin e domain që do t’ju ndihmojnë të zgjidhni atë të duhurin.

domainpill
Këshillë 3. Përmendni fjalen në Domain tuaj:
domeni i dyqanit

Ndërtimi i një dyqani të ngrohtë? Shtimi i një fjalen në emrin e domain do të jetë një ide e mirë. Një fjalë kyçe në domen mbart më shumë besueshmëri në sytë e motorëve të kërkimit dhe promovimi i tyre është më i lehtë. Njerëzit mund t’i mbajnë mend këta emra me lehtësi të madhe.

Për shembull, hostingsecrets.com, ky emër domain i tregon vizitorit shumë për sitin. Përfshirja e Fjalë kyçe në emrin e domain gjithmonë do të jetë një nga praktikat më të mira të SEO dhe do t’ju ndihmojë shumë të renditeni në të gjithë motorët e kërkimit.

Këshillë 4. Shmangni shkeljen e të drejtave të autorit dhe përdorimin e numrit ose pikave
Mos hyni në çështje të së drejtës së autorit duke përdorur emra të markave ose kompanive të tjera në domenin tuaj, sepse kjo do të dëmtojë biznesin tuaj jashtëzakonisht shumë. Asnjëherë mos përdorni fusha të mbrojtura nga të drejtat e autorit, thjesht mos e bëni atë. Ju mund të bëni një kontroll para se të vendosni me emrin e dëshiruar të domain. Bëni një kontroll këtu http://www.copyright.gov/records/ dhe të jetë në anën e sigurt.

Përdorimi i Numrave dhe Hyphens në emrin e domain është një tjetër metodë e listuar e zezë. Kur jeni duke përdorur numra dhe grumbullime në emrin e domain, ju po e ndërlikoni atë për vizitorët. Ekziston një probabilitet i madh që ata të ngatërrojnë ‘6 with me‘ gjashtë ’dhe do të përfundoni të humbni të gjithë trafikun tuaj.

Përdorimi i gripave në emër të domain është një nga gjërat më të këqija që mund të bëni me biznesin tuaj. Shumë njerëz ngatërrojnë Hyphens (-) me Underscore (_). Kjo duhet të shmanget me të gjitha mënyrat.

Këshillë 5. Kuptoni rëndësinë e shtrirjes së domenit
rëndësia e shtrirjes së domenit

Disa nga shtesat më të njohura të domenit janë .com, .org, .net dhe .biz; ndërsa blerja e një zgjatje .net do t’ju ndihmojë të kurseni para, por kursimi do të jetë i dobishëm në planin afatgjatë. Blerja e një .biz do të sjellë shumë përfitime dhe merita për biznesin tuaj.

Extensiondo shtrirje domain ka vlerën dhe përfitimet e saj të veçantë. Zhvilloni të kuptuarit e të njëjtës dhe zgjidhni atë që ju përshtatet më shumë juve dhe biznesit tuaj.

Këshillë shtesë: Kur përdorni www.xyz.net si URL standarde për faqen tuaj të internetit, do të jetë e dobishme nëse blini Domaina të ngjashëm si www.xyz.com dhe www.xyz.biz dhe i ridrejtoni ato në www.xyz. neto, në këtë mënyrë ju do të keni mundësi të mbani trafikun e drejtuar keq ose të hutuar.

Kuptimet e zgjerimeve të larmishme të domenit:

.bashkë: Qëndron për kompani, bashkësi, tregti

.informacioni: sit informativ

.neto: sitet teknike

.org: organizata jofitimprurëse

.biz: faqet e biznesit kryesisht faqet e tregtisë elektronike

.mua: faqet e internetit personale

Këshillë 6. Duke qenë i drejtpërdrejtë:
Një emër domain mashtrues do t’ju sjellë shumë trafik në baza të rregullta por atëherë shkalla e kërcimit të faqes tuaj do të rritet, e cila nuk do të ndihmojë në planin afatgjatë. Përveç asaj shkalle të lartë fryrje nuk është e mirë për SEO të faqes suaj.

Zgjidhni një emër domaini që është i drejtpërdrejtë bën që vizitori në lidhje me biznesin tuaj dhe që është i rëndësishëm për biznesin tuaj.

Këshillë 7. Synoni zonën tuaj:
synoni klientët tuaj

Ndërtimi i një dyqani të ngrohtë ose një dyqan specifik të zonës kërkon një qasje të ndryshme për zgjedhjen e emrit të domain. Ju do të duhet të mbani në mend zonat e synuara gjatë zgjedhjes së një emri domain. Mundohuni të përfshini emrin e qytetit ose qytetin nëse biznesi juaj do t’u shërbejë klientëve vendas.

Tani që ju e dini se çfarë faktorët duhet të merrni parasysh gjatë zgjedhjes së një emri domain për biznesin tuaj, është e rëndësishme për ju që të ACT FAST. Shtë e rëndësishme të veproni shpejt, sepse Domain Names janë të lira dhe ato shesin shpejt.

Nëse akoma keni probleme me zgjedhjen e një vizite të emrit të domainit HostGator ose BlueHost, plotësoni fjalen kyçe përkatëse dhe do të keni sugjerime për të zgjedhur nga.

Shpresoj se i keni gjetur këto këshilla të emrit të domainit të dobishëm në kërkimin tuaj për emrin e përsosur të domain.

Nëse keni sugjerime ose këshilla më të mira, ndajini ato duke komentuar më poshtë.

Fat i mirë me sipërmarrjen tuaj në internet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector