9 Gjeneratorë Awesome Emri i Biznesit Falas (Nr. 2 është E preferuara ime)

“Isfarë është me një emër?” – Le t’i themi Xhuljetës që emrat dhe titujt janë vërtet të rëndësishëm. Ju mund të keni përmbajtje të mirë ose idetë më të mira për t’u ndarë, por pa një titull efektiv, njerëzit mund të mos e konsiderojnë shikimin e tij.


A zotëroni një biznes apo jeni një startup, por ende jeni duke luftuar me sjelljen e klientëve në faqen tuaj të internetit? A doni të krijoni një Markë?

Për t’ju ndihmuar në këtë problem, ne kemi hedhur poshtë disa gjeneratorë të mrekullueshëm të emrit të biznesit. Po, nuk keni nevojë t’i paguani ato për t’ju ndihmuar.

Le të hedhim një vështrim në secilin prej tyre dhe të kontrollojmë se sa të dobishëm janë ato për biznesin tuaj …

hostingpill9 Gjeneratorë të mrekullueshëm të emrave të biznesit të lirë

 1. Crowdspring
 2. Namelix
 3. Brandlance
 4. BNG
 5. NameBounce
 6. Gjenerator i emrit të biznesit
 7. Namesmith
 8. Naminum

1. Turma

crowdspring

Crowdspring nuk është vetëm një përgjigje për nevojat e emërtimit të kompanisë / produktit tuaj, por është një zgjidhje e tërë e markës. Pasi të zgjidhni “Emrin e kompanisë / produktit” nga poshtë dhe klikoni në “Filloni një projekt emërtimi” për të filluar Q interaktiv&Një proces.

Crowdspring NUK është gjenerues i emrave. Shtë një ekip ekspertësh dhe dizajnuesish që përdorin grupin e tyre të aftësive dhe të dhënat nga Q&A për të dalë me emra të personalizuar të biznesit që vijnë me një garanci të rimbursimit 100% dhe kontrata ligjore për të mbrojtur emrin tuaj unik.

Gjeneroni emrin e biznesit me turmat

2. Namelix

Namelix

Namelix është një Prodhues i Emrave të Biznesit që sugjeron emra biznesi për ju. Kjo ju pyet që të futni fjalët kyçe në lidhje me biznesin tuaj ose mund të përshkruani biznesin tuaj. Pastaj përpunon fjalët që keni futur dhe gjeneron një fjalë unike me shkronja të kufizuara.

Sugjeron të gjitha fjalët e mundshme të markës që mund të bëhen duke kombinuar fjalët kyçe që keni futur. Ka edhe dy kritere të tjera që kjo faqe interneti na kërkon të futim – gjatësinë e fjalës dhe stilin e fjalës.

Për shembull, kemi futur emrin “hostpill” për të gjeneruar sugjerime:

Namelix

Më poshtë janë rezultatet që kemi marrë nga Namelix: (dhe shumë më tepër)

Namelix

Kjo ju lejon të ruani emrat që ju pëlqen dhe mund të blini direkt domenin nga kjo faqe interneti.

3. Brandlance

faqja kryesore e markës
Brandlance mund të sugjerojë emra biznesi të disponueshëm, emra tërheqës biznesi, ide për biznesin tuaj dhe madje edhe një udhëzues të detajuar se si mund të shkoni duke krijuar emrat tuaj unik me revizione të pakufizuara.

karakteristikat e markës

Brandlance ofron 2 shërbime: Designer Logo dhe Generator Emri i Biznesit. Designer Logo ka një numër të madh të modeleve të logos premade për të zgjedhur dhe rregulluar.

Gjeneratori i emrit të biznesit lejon përdoruesit të përshkruajnë biznesin e tyre dhe më pas sugjerojnë emra bazuar në atë përshkrim. Ju gjithashtu mund të kontrolloni për një emër ekzistues për të verifikuar disponueshmërinë e tij.

brandlance

4. BNG

BNG

Këtu, duhet të shkruani fjalët që kanë të bëjnë me biznesin tuaj dhe BNG do të gjenerojë sugjerime nga të cilat mund të zgjedhni emrin dhe të kontrolloni disponueshmërinë e këtij domeni me GoDaddy.

BNG

Ne përdorëm fjalën “Pill Hosting” dhe klikuam në kërkim për të parë rezultatet. Fotografia e mësipërme përmban një listë të fjalëve të sugjeruara. Ata gjithashtu kanë një opsion të filtrit të industrisë ku mund të zgjidhni kategoritë.

Për shembull, ju mund të zgjidhni kategori të tilla si “Teknologji”, “Sport”, “Shëndet”, etj. Dhe ky gjenerator do të sugjerojë idetë për emrin e biznesit në përputhje me rrethanat.

5. EmriBounce

NameBounce

NameBounce është një gjenerues i emrave të biznesit ku mund të shtypni fjalët kyçe, si dhe të zgjidhni zgjatjen që dëshironi për domenin tuaj. Pasi të shtypni fjalët kyçe, atëherë do të gjenerojë disa ide duke përdorur sinonimet e fjalëve të shkruara dhe duke i kombinuar ato.

NameBounce

Ne gjeneruam disa sugjerime duke përdorur fjalët “nikoqir” dhe “pilulë”. Kjo ju lejon të filtroni fjalët sipas gjatësisë dhe vendosjes së fjalës. Ju mund të shtoni fjalët që ju pëlqen, në shiritin e preferuar dhe të përfundoni emrin e biznesit më vonë.

6. Prodhuesi i emrit të biznesit

BusinessNameGenerator

Ky mjet i gjenerimit të emrit ju ndihmon duke gjeneruar sugjerime për fjalën që keni futur. Ajo do të gjenerojë emra duke shtuar disa shkronja para dhe pas fjalës që keni futur.

BusinessNameGenerator

Ne përdorëm fjalën “hostpill” dhe këto ishin sugjerimet që morëm. Ajo gjeneron emra të rastësishëm biznesi për ju nga të cilët mund të zgjidhni një emër në faqen e internetit të biznesit tuaj.

7. Emri i emrit

Namesmith

Namesmith përdor fjalët kyçe që keni futur për të gjeneruar fjalë krijuese. Të dhënat tuaja të vendosura d.m.th. fjalët kyçe nuk do të ndahen me askënd dhe ata nuk do të regjistrojnë emrat e domain-it të gjeneruar nga ju.

Namesmith

Ne kemi marrë sugjerimet e mësipërme nga fjalët “nikoqir” dhe “pilulë”. Ata kontrollojnë emrat e domain në dispozicion dhe sugjerojnë fjalët në përputhje me rrethanat. Ju mund të zgjidhni emrat që ju pëlqen dhe t’i shtoni në të preferuarat.

8. Naminum

Naminum

Naminum ju kërkon të shkruani një fjalë bazë ose një fjalë kyçe që dëshironi të përfshini në emrat e biznesit tuaj.

Naminum

Ne gjeneruam disa sugjerime për fjalën “hostpill”. Ky mjet ju lejon të vendosni sugjerimet sipas vendndodhjes së audiencës së synuar. Ju merrni emrat e sugjeruar me shkronjat e shtuara para dhe pas fjalës.

Pasi të zgjidhni emrin që ju pëlqen, mund të blini dhe arkëtoni me atë emër domain nga GoDaddy.

9. Novanym

Novanym

Novanym është një mjet që nuk përdor fjalen e saktë që keni futur. Në vend të kësaj, ai do të gjejë dhe të përdorë fjalë të ngjashme me të.

Novanym

Këtu mund të vendosni llojin e biznesit dhe stilin e emrit në mënyrë që mjeti të krijojë emrat në përputhje me rrethanat. Emrat e biznesit të krijuara nga ky mjet mund të blihen nga vetë këtu dhe janë në dispozicion me shtesën “.com”.

Dizajni i logos është gjithashtu në dispozicion me emrin e domain që ju zgjidhni dhe bleni. Pra, nuk është e nevojshme të shqetësoheni për krijimin e logos.

Këshilla për zgjedhjen e një emri për biznesin tuaj

Lista e mësipërme ishte një grup mjetesh që mund t’ju ndihmojnë të gjeneroni ide për emrat e biznesit tuaj. Ju mund të gjeni shumë mjete që do t’ju ndihmojnë të zgjidhni një emër domain por nuk do t’ju ndihmojnë të vendosni se cili është më i miri ose i cili do të sillte më shumë klientë në faqen tuaj.

Asnjëherë nuk e dini nëse emri me të cilin keni vendosur të shkoni me ta, do t’i sjellë vizitorët ose do të rrisë nivelin e konvertimit. Por, sigurisht që mund të ndiqni disa këshilla që të paktën do t’ju pengojnë të bëni zgjedhje të këqija të emrit.

Ready? Le t’i shikojmë të gjitha këshillat një nga një –

1. Merrni përshtypje nga njerëzit

reagim

Kur të keni përzgjedhur disa emra nga faqet e gjeneratorëve të Emrave të Biznesit, tregojuni atyre të afërmve tuaj, d.m.th. miqve, anëtarëve të familjes, kolegëve tuaj, etj. Dhe merrni mendimin e tyre.

Shihni se si ata e gjejnë atë, merrni përshtypjet e tyre për emrat dhe më pas vendosni se cili emër do të finalizohet. Ju gjithashtu mund të merrni reagime nga audienca që do të synoni.

2. Shmangni një emër të ngjashëm me konkurrencën.

SameBrandNames

Kontrolloni cilat janë emrat e biznesit të konkurrencës suaj dhe NUK zgjidhni një emër që është i ngjashëm me të tyre. Shpesh njerëzit mund të ngatërrojnë biznesin tuaj me të tyrein dhe ju mund të përfundoni duke humbur klientët.

Ju nuk mund të përdorni logot e ngjashme, emra të ngjashëm si dhe shkronja të ngjashme ashtu si konkurrentët tuaj ‘. Ju dëshironi që emri i biznesit tuaj të jetë një markë. Për këtë, duhet të jetë unike.

3. Përdorni një shtrirje “.com”

Dotcom

Një “.com” është një domain i nivelit të lartë i cili përdoret gjerësisht dhe ka përfitime të SEO. Përdorimi i këtij TLD ju jep përfitime nga zgjerimet e tjera të domenit. Rreth 52% e faqeve të internetit kanë shtrirjen e tyre “.com”.

4. E thjeshtë dhe e thjeshtë për t’u shqiptuar / mbajtur mend

Emrat e markave

Shihni këtë – Një dizajnues grafik ka dy emra krijues në sugjerim: “Hyphenostalgic Graphonical” ose “HyGraph” – cilin do të zgjidhnit?

Shumica e njerëzve do të thoshin “HyGraph” dhe kjo sepse është e shkurtër, e thjeshtë dhe e lehtë për t’u mbajtur mend. Plus, ajo përcjell kuptimin e punës që projektuesi po kryen.

Pra, mbajini emrat të shkurtër, të thjeshtë dhe lehtësisht të kuptueshëm për të gjithë. Ajo gjithashtu duhet të jetë efektive dhe krijuese për t’u bërë markë.

5. Mos përdorni gypa ose karaktere të veçanta

NoSpecialCharacters

A e keni vënë re, emrat e markave të larta si Google, Facebook, Pinterest, Cocacola, etj. Kanë diçka të përbashkët. Sigurisht, ato janë të thjeshta për të shqiptuar dhe lexuar, por kanë diçka tjetër që nuk e përdorin.

Kjo është e saktë – Karaktere speciale. Pra, shmangni përdorimin e karaktereve speciale në emrin tuaj të markës, si dhe në emrin e domain.

6. Jini krijues por jo Extra-Creative

GoldenGaytime

LOL! Është e vërtetë Jini krijues në zgjedhjen e emrit tuaj, por jo ekstra krijues. Si kjo markë akulloreje nga Kwality Swirls u quajt “Golden Gaytime”, dhe një markë pastë dhëmbësh e quajtur “Oral-me” (fjalë për fjalë truri juaj mendon nga një këndvështrim tjetër).

Këto emra mund të jenë vërtet më të këqij dhe ju mund të përfundoni duke humbur klientët ose të bëheni një material meme. Pra, shmangni të qenit jashtëzakonisht krijues ose ndonjëherë kjo do ta bënte markën tuaj një DISASTER.

përfundim

Zgjedhja e një emri është e vështirë sepse nuk mund të jeni kurrë të sigurt nëse do t’ju ndihmonte të arrini sukses në biznes apo jo. Të kesh një emër të shkurtër dhe të thjeshtë të markës fiton më shumë tërheqje. Por, të jesh krijues (jo ekstra krijues) është gjithashtu e nevojshme.

Pra, mjetet e mësipërme janë disa nga gjeneruesit më të mirë të emrave në treg të cilat mund t’i përdorni për sugjerime. Gjithashtu, mos harroni të mbani në mend këshillat që janë përmendur këtu.

Na tregoni se cilin mjet do të zgjidhni për emrin e markës për biznesin tuaj. Nëse keni disa gjenerues të tjerë të emrave ose këshilla që ne nuk i kemi mbuluar, shkruajini ato në seksionin e komenteve dhe do të jemi të lumtur ta përfshijmë atë në këtë listë.

Tani shkoni, bëni një Markë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map