9 Pyetje Stupid Web Hosting Ju Gjithmonë keni frikë të bëni

Vendimmarrja është detyra më e bezdisshme në botë; njerëzit zakonisht marrin vendime të bazuara në instinkte emocionale dhe personale, por vendimet duhet të bazohen gjithmonë në fakte dhe të dhëna. Përzgjedhja e web hosting është një nga ato vendime që gjithmonë duhet të merren duke mbajtur dritë faktet. Decisiondo vendim i marrë në bazë të programit të referimit ose zbritje të rëndë mund të shkaktojë çështje dhe gabime në të ardhmen e ardhshme.


Shumë njerëz e gjejnë Web Hosting të jetë një grup ngatërrues zhargonesh; ata nuk janë të vetëdijshëm se ajo ka marrë një rol të rëndësishëm në zhvillimin e biznesit të tyre në internet. Këtu do t’ju përgjigjemi 9 Pyetjeve marrëzie në Web Hosting, të cilat gjithmonë keni frikë të pyesni:

1. A mund të rritet shpejtësia e faqes nëse e vendos faqen time në Dedikim të hostimit përkundër pritjes së përbashkët?

shpejtësia e faqes në internet

Përgjigje: Duke iu drejtuar përgjigjes, Po! Shpejtësia e ngarkimit të faqes suaj do të rritet nëse vendosni faqen tuaj në Dedikimin e hostimit në vend të pritjes së përbashkët.

Këtu është arsyeja pse: Një kompani që shet pritjen e përbashkët (pasi emri sugjeron gjithçka në pritje të përbashkët është e SHPARRE përfshirë hapësirën e diskut, bandwidth, etj.) Ka qindra ose ndoshta mijëra klientë. Ata duhet të sigurojnë secilit prej tyre një përvojë të mirë të klientit, kështu që ata do të ndajnë burimet e serverit që ata kanë marrë në mënyrë të barabartë midis çdo klienti. Q causes shkakton që faqja juaj e internetit të ngarkohet më ngadalë.

Ndërsa, kur faqja juaj po funksionon në një host të dedikuar, burimet e serverit nuk janë të ndara, ato janë vetëm “të përkushtuara” për ju. Prandaj, shpejtësia juaj e internetit do të rritet patjetër nëse shkoni për një pritje të dedikuar. Mësoni më shumë rreth mbajtjes së dedikuar, këtu.

2. A do të ulet shpejtësia e faqes time nëse pres në uebfaqe të shumta në llogarinë time të pritjes?

Përgjigje: Ekzistojnë dy skenarë të ndryshëm, le t’i diskutojmë të dy skenarët një nga një:

Nëse keni një host të dedikuar dhe më pas po pritni shumë faqe: Nëse keni një host të dedikuar dhe atëherë po pritni deri në 10 faqe, atëherë shpejtësia e faqes tuaj nuk do të ulet shumë sepse serverët e dedikuar për pritjen vijnë me shumë të burimeve.

Nëse keni një llogari të përbashkët të pritjes dhe atëherë po pritni shumë faqe: Nëse keni një llogari të përbashkët të pritjes dhe po pritni më shumë se 2 faqe, shpejtësia e faqes tuaj do të ulet sepse burimet e serverit tuaj tashmë janë të kufizuara nga mbajtja në internet kompani dhe ju po e kufizoni atë më tej duke pritur më shumë se një sit.

3. A duhet që serveri i mbajtjes së faqes në internet të jetë afër vendndodhjes sime ose vendndodhjes së përdoruesit tim?

server pritjeje në internet

Përgjigje: Nëse dyqani juaj online po synon një zonë ose vend specifik, atëherë është e rëndësishme që serveri të jetë i vendosur pranë përdoruesit / vizitorit. Për shembull: Nëse keni një dyqan në internet që shet lëng Vape në Australi, atëherë është e rëndësishme që faqja të pritet në një server në Australi, kjo do të ndikojë në SEO, Renditjen dhe shpejtësinë e ngarkimit të faqes tuaj.

Nga ana tjetër, nëse audienca në shënjestër është aq e gjerë sa ajo e Amazon, e cila është e gjithë globi, atëherë nuk është e rëndësishme për ju që faqja juaj të jetë e pritur në serverë në të gjithë globin. Në raste të tilla, CDN (Rrjetet e Dorëzimit të Përmbajtjes) do të hyjnë në lojë dhe ato do të ruajnë të dhënat e arritura shpesh në serverët më të afërt për klientin. CDN do ta bëjnë atë automatikisht; nuk do të duhet të shqetësoheni për të. Mund të mësoni më shumë rreth faktorëve të tjerë të rëndësishëm që lidhen me serverat, këtu.

4. Nëse e regjistroj domenin tim me një ofrues të pritjes dhe prit faqen në një kompani tjetër në internet, a do të ndikojë ajo në shpejtësinë e faqes në internet?

Përgjigje: Nuk do të ketë ndikim në shpejtësinë e ngarkimit të faqes, nëse DNS dhe uebi janë pritur në serverë të ndryshëm.

5. Windows Server vs Linux Server – Cilin duhet të zgjedh dhe pse?

Windows-vs-Linux

Përgjigje: Kompanitë dhe Mjeshtrat e Uebit gjithmonë duhet të zgjedhin Linux Server në Windows Server për të pritur faqet e tyre sepse Linux siguron siguri më të mirë, stabilitet të lartë dhe më shumë TCO Cost Kosto totale e pronësisë — paketat e softuerit Linux të dhënë meqenëse paketat e softuerit Linux janë gjithmonë në dispozicion falas. Mund të gjeni më shumë arsye të zgjedhjes së serverit Linux në serverin e Windows, këtu.

6. A duhet të shqetësohem për marrjen e kopje rezervë të faqes edhe kur kompania e mbajtjes së faqes në internet ofron pajisje automatike të rezervimit?

Përgjigje: Pavarësisht që faqja juaj të jetë e pritur në një host të dedikuar ose në një host të përbashkët, gjithmonë duhet të merrni kopje rezervë të faqes tuaj edhe kur kompania e mbajtjes së faqes në internet po ofron një strukturë rezervë automatike.

Backdo kopje rezervë e re automatike përmbys rezervën e mëparshme të automjeteve, kështu që rekomandohet fuqimisht të ruani kopje rezervë personale. Backupet e largëta / personale do të jenë të dobishme për rikuperimet nga katastrofat.

7. Nëse e ndërroj kompaninë time të web hosting, a do të ndikojë në renditjen time në Google?

Përgjigje: Kalimi nga një kompani pritëse në një tjetër nuk do të ndikojë në SEO ose Renditjen tuaj në Google për sa kohë që pritja dhe pritja e DNS në Web mbetet në të njëjtin vend. 1% e Renditjes tuaj Google mund të ndikohet nëse jeni duke kaluar në një pritje të dobët në internet. Mbajeni Downtime të ulët dhe cilësia e përmbajtjes në faqen tuaj të lartë dhe Renditja juaj e Google nuk do të fundoset kurrë.

8. Gjeta një uebfaqe që ofron Web Hosting FALAS. A duhet të shkoj për të?

Free-web-hosting

Përgjigje: Uebfaqet që ofrojnë pritje falas në internet në përgjithësi sigurojnë shpejtësi me të vërtetë të ulët ngarkimi dhe një kohë shumë të lartë. Këta faktorë do të vrasin Google Ranking tuaj. Ju nuk mund të pritni faqe të plota profesionale të krijuara në një host të tillë falas. Dhe duke qenë se kostoja e pritjes është ulur aq shumë duke bërë vitet, se mbajtja e tij në një server të Shared Hosting është ende mjaft ekonomike.

9. Unë jam gati të filloj faqen time të re. A duhet të shkoj për një pritje të përbashkët ose pritje të dedikuar?

Përgjigje: Gjatë nisjes së një uebsajti të ri, gjithmonë duhet të llogaritni buxhetin e tij, nevojat e ardhshme dhe bazën e klientit përpara se të zgjidhni shërbime të dedikuara ose të përbashkëta pritëse. Nëse mezi presin të shkoni shumë në të ardhmen e ardhshme dhe gjithashtu planifikoni të pritni më shumë se një sit, atëherë zgjidhni Dedikuar Hosting por nëse jeni një individ dhe nevojat tuaja janë të kufizuara, atëherë shkoni përpara me Shared Hosting dhe shijoni prezencën tuaj në internet.

Tani që ju kemi përgjigjur të gjitha këtyre pyetjeve, është koha që ju të filloni me sipërmarrjen tuaj të ardhshme në internet.

Keni një Hosting të lumtur!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map