9 Statistikat dhe Faktet Interesante të Informacionit në Cloud (2020)

Ju keni dëgjuar ndoshta për informatikë cloud, edhe nëse nuk dini se çfarë është.


Dhe ju keni përdorur në mënyrë të përkufizuar llogaritjen në cloud, edhe nëse nuk dini se çfarë është.

Cloud computing ka qenë rreth e rrotull për një kohë, por vitet e fundit ajo fitohet gjithnjë e më shumë rëndësi.

Me këtë ritëm, zhvendosja në llogaritjen në cloud është një nga tendencat më të rëndësishme të teknologjisë dhe është përcaktimi i epokës sonë.

Dhe ndërsa këto statistika janë të mira nëse jeni thjesht kuriozë, ato janë gjithashtu shumë duke thënë se cilat janë e ardhmja e internetit dhe teknologjisë.

Para se të hedhim brenda, më lejoni të sqaroj shkurtimisht se çfarë është cloud computing – pasi është një koncept më pak i dukshëm sesa “statistikat e internetit” ose “statistikat e tregtisë elektronike”.

Cloud computing është në të vërtetë një përkufizim i gjerë. Në përgjithësi, do të thotë të përdorësh burime kompjuteri që nuk janë drejtpërdrejt të pranishëm ose nuk arrijnë drejtpërdrejt të japin fuqi llogaritëse.

Këtu keni një mënyrë të thjeshtë për ta pikturuar atë, mirësjelljen e Wikipedia (e cila ka më shumë informacion nëse dëshironi):

Cloud_computing

Ju mund të keni një konfuzion në lidhje me ndryshimin në mes të cloud computing dhe web hosting. Sidomos pasi që ky është një blog pritës.

Për ta thënë thjesht, mbajtja në internet është thjesht duke ofruar / përdorur hapësirë ​​të largët të serverëve për projektet në internet.

Cloud computing mund të përfshijë mbajtjen në internet, por edhe shumë më tepër. Sepse computing cloud vetë është pjesë e shumë gjërave të ndryshme pasi më shumë punë merren me pajisje kompjuterike dhe në softuer.

Pra, kur është fjala për pritjen:

Në vend që të merrni me qira hapësirë ​​në një server të vetëm, fizik, po përdorni një server plotësisht të dixhitalizuar. Cloud hosting, i cili po pret që përdor cloud është shumë më tepër mundësi për tu zgjeruar dhe rritur në shkallë.

Ju mund të lexoni në lidhje me ndryshimet e përgjithshme midis informatikës cloud dhe web hosting këtu, dhe më saktësisht ndryshimet midis pritjes së cloud dhe mbajtjes në internet këtu.

Por unë mendoj se ky është shpjegimi i mjaftueshëm … prandaj le të zhyten në statistika!

Pika 1: Tregu global i cloud computing ishte rreth 272 Miliardë dollarë në vitin 2018, dhe pritet që M getNYR të rritet më shumë gjatë viteve të ardhshme.

Këto të dhëna na vijnë nga MarketsandMarkets. Shtë një firmë me reputacion, shërbimet e së cilës janë përdorur nga disa prej kompanive më të suksesshme në botë.

Pra, ja çfarë na thotë MarketsandMarkets:

madhësia dhe rritja e tregut të kompjuterave cloud

Vlerësimi i vitit 2018 për madhësinë e tregut të informatikës globale është 272 miliardë dollarë.

(Po, unë e di se tashmë është 2020, por ky raport u lëshua në vitin 2019 dhe ndonjëherë kostoja e cilësisë është afati).

Sidoqoftë, numrat këtu janë të çmendur, sepse parashikojnë rritje vërtet të fortë…

… Gjatë gjithë rrugës për një dyfishim të madhësisë së tregut deri në vitin 2023, në 623 miliardë dollarë.

Absolutelyshtë absolutisht i jashtëzakonshëm dhe është dëshmi e mëtejshme e gjithçkaje që shkon në re.

Farë është gjithashtu interesante është të shohësh rritjen sipas rajonit: në thelb çdo rajon pritet të ketë një rritje të madhe, me përmasat e madhësisë së tregut të qëndrojnë afërsisht të njëjta.

Dang. Por kjo është llogaritja në cloud në përgjithësi – jo nënseksionet e tregut të cloud computing.

Do të hyj në disa statistika më specifike tani:

Pika 2: Shpenzimet globale për shërbimet publike të cloud do të dyfishojnë më shumë deri në vitin 2023.

Ju mund të mos jeni të njohur me termin “cloud publik”.

E thënë thjesht: një re private është një re e përdorur vetëm nga një kompani / entitet. Një re publike është një re e përdorur nga kompani / subjekte të shumta.

Nuk është e njëjta gjë me një server të dedikuar vs të përbashkët, por ka një premisë / dallim thelbësor të ngjashëm.

Sigurisht, ka edhe retë hibride: retë publike që përfshijnë ose kombinohen me ato private. Disa prej tyre kanë serverë në ambiente.

Ky artikull nga Cloudflare, një kompani udhëheqëse cloud, bën një punë të mirë duke e shpjeguar nëse dëshironi të lexoni më tej.

Pra, retë publike janë mjaft të njohura për arsye të dukshme: ato kushtojnë më pak dhe akoma funksionojnë mirë.

Dhe prova e popullaritetit të tyre është në këtë statistikë nga Korporata Ndërkombëtare e të Dhënave (IDC), një grup udhëheqës botëror i marketingut që ka qenë rreth e rrotull për dekada.

Ja ku eshte:

shpenzimet për llogaritjen e cloud për rritjen e cloud publik

Numrat janë të ngjashëm me statistikën e fundit, por kjo nuk duhet të jetë befasuese.

Një pjesë e madhe e shpenzimeve në re është reja publike, dhe kjo tregon të njëjtin trend të përgjithshëm si tregu i përgjithshëm i reve.

Sigurisht, ka ndryshime midis “shpenzimeve për” X dhe “madhësisë së tregut” të X, por unë zvarritem.

Unë mendoj se këtu mund të vazhdojmë të marrim statistikat në lidhje me llojet e ndryshme të shërbimeve të cloud:

Pika 3: Shërbimet e infrastrukturës në re janë shërbimet në cloud me rritje më të shpejtë, me një rritje mbi 40%.

Së pari, një shpjegues i shpejtë për të panjohurën:

Infrastruktura si një shërbim (IaaS) është një lloj i cloud computing në të cilin ofruesi gjithashtu strehon infrastrukturën që do të ishte atje në një qendër tradicionale të të dhënave në vend..

Kjo përfshin (por nuk është i kufizuar në) serverë, pajisje ruajtëse, pajisje në rrjetë dhe virtualizim të platformës (dhe ndërfaqe për të menaxhuar atë).

Ai kombinon disa nga përfitimet e llogaritjes së cloud dhe pritjes me ato të serverëve që funksionojnë drejtpërdrejt: ju duhet të menaxhoni burimet tuaja në mënyrë më të drejtpërdrejtë, por pa të gjitha.

Dallohet nga programi kompjuterik si një shërbim cloud (SaaS), në të cilin ofruesi strehon aplikacionet dhe i bën ato të disponueshme përmes internetit, por nuk i vë në dispozicion komponentët e infrastrukturës.

Alsoshtë gjithashtu e ndarë nga platforma si një shërbim (PaaS), i cili jep mjete kompjuterike dhe softuerësh në internet. PaaS shpesh përdoret për zhvillimin e aplikacionit.

Mund të lexoni më shumë rreth IaaS këtu, ose të lëvizni përsëri në ilustrimin e parë në prezantim.

Sidoqoftë, le të arrijmë tek numrat.

Hulumtimi është bërë nga Grupi i Kërkimeve Synergy, dhe na është prezantuar nga Kinsta:

rritja e tregut informatikë dhe segmentuar

Ka shumë për të shpalosur këtu – jo vetëm retë e IaaS dhe SaaS po maten, por edhe ato publike dhe ato private. Përzierjet plus midis këtyre.

Përthithja e përgjithshme, megjithëse: IaaS po rritet më së shumti, me lehtësi mbi 40% nga 2018 në 2019.

Saa në shkallë të ndërmarrjeve u rrit i dyti, por gjithsesi mbetet shumë larg.

Dhe natyrisht, në infrastrukturën si një industri e informatikës së shërbimit cloud, dominohen nga gjigandët e teknologjisë me të cilët jeni njohur.

Pra, le ta zbulojmë edhe pak me faktin tjetër:

Pika 4: Amazon është deri më tani ofruesi më i madh i publikut cloud IaaS, nën gjysmën e gjysmë të tregut.

Tani që e keni të qartë se çfarë është infrastruktura si një shërbim, dhe cilat janë shërbimet publike të cloud, ne mund ta zgjidhim këtë status.

Kjo është nga Gartner, një kompani udhëheqëse botërore e kërkimit shkencor që është një anëtar i PS 500.

Tani mund të shikoni vetëm gjysmën e majtë të kësaj grafiku:

cloud computing iaa pjesën e tregut

Në 2018, Amazon kishte një pjesë të tregut 47.8% … gati gjysmën e tregut. Konkurrenti i saj kryesor është Microsoft, i cili zuri 15.5% të tregut në 2018.

Tani ia vlen të theksohet se pjesa e Shërbimeve Web në Amazon në të vërtetë SHPALL nga 2017 në 2018, ndërsa Microsoft fitoi.

Por Amazon është ende larg ofruesi më mbizotërues i cloud IaaS.

Pse është domethënëse që Amazon është një udhëheqës në publik, në infrastrukturë si një shërbim cloud i informatikës? Nuk është se një pjesë me të vërtetë e ngrohtë e informatikës cloud për t’u përqendruar?

Epo… mbase në letër, por jo në praktikë.

Ky informacion është i rëndësishëm sepse nënkupton një ton të kompanive – veçanërisht ato të mëdha – përdorin Amazon.

Për shembull, Netflix përdor Shërbime Web në Amazon, e cila vlen të përmendet sepse është një konkurrent kryesor në luftërat që rrjedhin.

Në fakt, nëse përdorni internetin rregullisht fare, shumë nga faqet e internetit që vizitoni dhe aplikacionet që përdorni po ekzekutojnë në serverat e Amazon … kështu që është drejtpërdrejt e rëndësishme për ju.

Pika 5: Në vitin 2019, adoptimi i cloud midis bizneseve ishte në 94%.

Kjo vjen nga Flexera, një kompani e madhe e IT që menaxhon mbi 30 MILION serverë dhe pajisje.

Le të arrijmë në statistikë … çfarë do të thotë “gati universale”?

Kjo:

birësimi i cloud computing

Së pari, po, është e mundur që kompanitë që i përgjigjen burimit tonë kanë më shumë të ngjarë të përdorin cloud në radhë të parë.

Pra, ekziston një paragjykim de-fakto. Ekziston gjithashtu një shans i drejtë për të cilin do të ekzistonte kjo paragjykim ndonjë kompania u përgjigjet një studimi në internet, megjithatë, është e vështirë të shmanget.

Lajmi i mirë është se hulumtimi është i thelluar dhe nga një kompani me reputacion, kështu që mund të jetë kaq i gabuar.

Sidoqoftë, statuja është goxha e çmendur: do të thotë pothuajse se të gjitha ndërmarrjet përdorin infrastrukturën e reve, dhe pothuajse të gjitha përdorin reve publike.

Sigurisht, adoptimi i cloud privat është gjithashtu shumë i spikatur, që përfaqëson një shumicë të fortë — sepse shumica e kompanive përdorin të paktën një rrjet publik dhe një privat privat cloud..

Dhe sa i përket llojeve të organizatave që po adoptojnë cloud … mirë, unë do të arrij tek ajo tjetër:

Pika 6: Organizatat më të vogla janë më entuziastët për inteligjencën e biznesit në cloud.

Para se t’ju tregoj grafikun, më lejoni të shpjegoj se cili është inteligjenca e biznesit në cloud (BI):

Shtë shumë e thjeshtë, aq e thjeshtë sa dyshoni. Cloud BI do të thotë mjete për inteligjencën e biznesit – si analitika, pultet, matjet e performancës (KPI), etj. — Që janë të bazuara në cloud.

Pra, le ta arrijmë atë.

Puna origjinale është bërë nga Shërbimet Këshilluese të Dresnerit, dhe pikat kryesore dhe gjetjet kryesore janë paraqitur tek ne nga Forbes.

Kontrolloje:

rëndësia e llogaritjes së cloud të BI për nga madhësia

Gjëja e parë që mund të vëreni është se kjo tabelë në të vërtetë mat shkallë të shumta të rëndësisë së perceptuar të gjithë së bashku.

Pra, mesatarja e ponderuar (niveli i përgjithshëm i rëndësisë së mjeteve cloud të BI duhet për një organizatë) është afërsisht i njëjtë për një kompani me disa punonjës dhe një me mijëra.

POR, nëse shikoni nga afër, më shumë organizata të vogla (1-100 anëtarë) e renditnin renë BI si “kritike” aq të rëndësishme sa mund të marrë.

Krahasoni atë mbi 20% nga organizatat e vogla me më pak se 10% nga organizatat me 1.000 deri në 5,000 anëtarë.

Mos më gaboni, mjetet BI janë vetëm një nëngrup i temës masive që është cloud.

Por pothuajse për çdo biznes që ka një prani të konsiderueshme në internet ose investime është i interesuar ose duke përdorur këtë send. Veçanërisht, siç tregojnë të dhënat, ato më të vogla.

Në shënimin e praktikave të biznesit në ndryshim, deri në vazhdim kemi këtë:

Pika 7: 69% e organizatave kanë krijuar role të reja në departamentet e tyre të IT.

Këto të dhëna vijnë nga IDG, ose International Data Group, një firmë me reputacion që citova më herët këtu (IDC është një pjesë e IDG).

Tani para se të kafshoni kokën, kjo nuk është 69% e të gjitha organizatave në Tokë.

Natyrisht, shumë biznese dhe jofitimprurëse nuk kanë as departamente të IT. Kjo është 69% e organizatave të anketuara nga IDG — rreth 550 organizata.

Por edhe nëse lejoni që këto organizata në anketim tashmë kanë më shumë të ngjarë të përqafojnë teknologjinë cloud, kjo SHTOJ means do të thotë që po shfaqet një prirje e re.

Pra, këtu keni më shumë informacion mbi statistikën:

cloud duke llogaritur punë të reja për cloud

Rreth një e treta e organizatave kanë shtuar një arkitekt / inxhinier të cloud dhe / ose një rol administratori të sistemeve të reja në departamentet e tyre.

Më pëlqen kjo statistikë sepse është më e bazuar: të gjitha ato miliarda në shpenzime, të ardhura dhe përqindje të aksioneve të tregut janë të vështira për t’u imagjinuar.

Por kjo? Kjo është natyra e punës teknologjike që ndryshon para syve tanë.

Pika 8: Më pak se gjysma e organizatave po kodojnë të dhëna në cloud.

Kjo vjen nga një burim që është shumë i kualifikuar për këtë temë: Gemalto është një ofrues i mbrojtjes së të dhënave që shërben disa nga kompanitë më të mëdha në botë.

Kjo statistikë është në të vërtetë mjaft e thjeshtë.

Pra, le ta shohim vetëm:

kriptimi i kompjuterave cloud

Po, pak më shumë se gjysma e të gjitha të dhënave të korporatave janë ruajtur në cloud, dhe vetëm gjysma e tyre po kodojnë të dhëna të ndjeshme.

Kjo është, nëse nuk e dinit, NUK është një gjë e mirë. T ALL GJITHA organizatat duhet të kodojnë të dhëna të ndjeshme në re.

Por nuk dua të bëhem shumë i ashpër. Gjërat janë të nuancuara … e cila është ajo që do të përfshijnë artikujt e tjerë çift.

Pika 9: Vetëm një e treta e firmave gjejnë mjete tradicionale të sigurisë së rrjetit ende funksionojnë mirë në cloud.

Kjo vjen nga raporti i sigurimit në re të vitit 2019 (ISC). (ISC) ² është një nga organizatat më të njohura të sigurisë në internet në botë.

Raporti bllokon burimet masive të organizatës, të cilat përfshijnë mijëra e mijëra organizata anëtare.

Dhe arsyeja që ka rëndësi kjo statistikë?

Faktet që ju kam treguar do të tregoni tani për rritjen e shpejtë të informatikës cloud. Shumë kompani po kalojnë në re.

Por kjo do të thotë që shumë kompani mund të kenë mjetet ekzistuese të sigurisë që nuk janë të pajisura për tranzicionin.

Ja çfarë thonë ata:

mjetet e sigurimit kompjuterikë cloud funksionojnë apo jo

Vetëm se gjysma e organizatave të anketuara thonë se mjetet e tyre ekzistuese kanë funksionalitet të kufizuar, dhe 17% thonë se mjetet e tyre tradicionale nuk funksionojnë fare.

Në total, kjo përfaqëson afërsisht 2/3rds që thonë se zgjidhjet e tyre tradicionale janë ose të kufizuara ose nuk funksionojnë, dhe vetëm pak më shumë se një e treta që thonë se nuk kanë probleme reale.

Pra, çfarë po ndalon këto kompani të marrin mjete më të mira për cloud?

Le të arrijmë në statistikën tonë të bonusit për të zbuluar…

Bonus:

Unë vendosa ta hedh këtë sepse sepse përshtatet aq mirë me atë të fundit (veçanërisht sepse vijnë nga i njëjti raport).

Por aty ku e fundit tregoi efektivitetin e mjeteve tradicionale në re, kjo tregon se çfarë po ndalojnë kompanitë të marrin mjete më të mira të bazuara në re.

Këtu ju shkoni:

pengesat e mjeteve të sigurimit të informatikës cloud

Stafi i trajnimit dhe buxhetet janë gjërat më të mëdha që i largojnë kompanitë të migrojnë drejt zgjidhjeve të sigurisë me bazë cloud.

Shqetësimi për privatësinë e të dhënave dhe mungesën e integrimit me teknologjinë brenda lokaleve janë gjithashtu të spikatura.

Në fakt, të gjitha gjërat këtu dukshëm kanë të bëjnë me një pjesë të fortë të biznesit.

Por atje e keni atë!

Le ta përfundojmë këtë, do të jemi?

përfundim

Këto fakte dhe shifra kanë hedhur shumë gjëra të ndryshme tek ju, përfshirë akronimet që mund të mos keni qenë njohur me të.

Por një marrje e rëndësishme është që kjo sende, e largët dhe teknike siç mund të duket, është e gjitha shumë e rëndësishme për ju.

Ju përdorni llogaritjen në cloud gjatë gjithë kohës, gjithnjë e më shumë kur migrojnë interneti, softveri dhe lojërat.

Farëdo që të mendoni për të, reja po merr përsipër. Ne gjithashtu mund ta kuptojmë më mirë.

Dhe nëse doni të merrni disa informacione më të thelluara, ose thjesht kontrolloni faktet, pretendimet e mia!

Ju mund ta bëni atë duke kontrolluar listën time të referencave më poshtë.

Referencat

Tregje dhe Tregje për madhësinë dhe rritjen e parashikuar të tregut global të informatikës cloud:
https://www.marketsandmarkets.com/Market-Reports/cloud-computing-market-234.html

IDC për rritjen e shpenzimeve për shërbimet publike të cloud:
https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS45340719

Rritja e tregut në re sipas segmentit:
https://kinsta.com/blog/cloud-market-share/

Pjesa e tregut IaaS:
https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2019-07-29-gartner-says-worldwide-iaas-public-cloud-services-market-grew-31point3-percent-in-2018

Flexera në% të të anketuarve që përdorin cloud:
https://www.flexera.com/blog/cloud/2019/02/cloud-computing-trends-2019-state-of-the-cloud-survey/

2019, gjendja e inteligjencës së biznesit në re:
https://www.forbes.com/sites/louiscolumbus/2019/04/07/the-state-of-cloud-business-intelligence-2019/#2dcbd458287a

Përmbledhje ekzekutive e sondazhit mbi IDG (Grupi Ndërkombëtar i të Dhënave) 2018 (punë të reja të krijuara në faqen 6):
https://cdn2.hubspot.net/hubfs/1624046/2018%20Cloud%20Computing%20Executive%20Summary.pdf

Gemalto mbi gjendjen e sigurisë së organizatave në re:
https://safenet.gemalto.com/cloud-security-research/

2019 (ISC) report raporti i sigurisë së re (çështje me mjetet tradicionale të sigurisë dhe pengesat për të migruar në cloud):
https://www.isc2.org/-/media/ISC2/Landing-Pages/2019-Cloud-Security-Report-ISC2.ashx?la=enhash=06133FF277FCCFF720FC8B96DF505CA66A7CE565

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map