CrashPlan Review: A duhet ta blini këtë shërbim online rezervë?

CrashPlan Review: A duhet ta blini këtë shërbim online rezervë?

CrashPlan Review: A duhet ta blini këtë shërbim online rezervë?

Këtu në HostingPill, të dhënat dhe lëvizjet e saj janë shumë të rëndësishme për ne. Nëse dëshironi të shtoni vazhdimisht përmbajtje në faqen tuaj ose të punoni jashtë linje, ruajtja dixhitale është një pjesë thelbësore e jetës së përditshme tani.


Një kompjuter i vetëm mund të mbajë dhe të përpunojë sasi të madhe informacioni, dhe të bëjë pothuajse gjithçka në lidhje me informacionin (krijimin e tij, përdorimin e tij, shpërndarjen e tij) më efikase.

Sigurisht, dobësi është se nëse pajisja juaj rrëzohet, prishet ose vidhet – mund të keni humbur të gjitha ato skedarë që keni mbajtur në një vend.

Prandaj rëndësia e mbështetjes së gjithçkaje. Por hej, kjo është e thënë më lehtë sesa e bërë – ne mund të kopjohemi një herë në një kohë me dorë, por dyshoj se dikush bën rregullisht rezervë manuale në mënyrë të vazhdueshme, për të ruajtur të gjitha gjërat e reja në pajisjen e tyre.

Hyni në CrashPlan.

CrashPlan është një produkt i zhvilluar nga Code42, një kompani softuerësh që merret me softuer rezervë.

Code42 ofron dy produkte kryesore: Code42 Enterprise, i cili është softuer rezervë për bizneset e mëdha, dhe CrashPlan, i cili është për bizneset e vogla.

Në mënyrë të veçantë, CrashPlan ka për qëllim të strehojë deri në 200 të punësuar (ose 200 pajisje – ka një ndryshim!).

CrashPlan tani është posaçërisht për bizneset e vogla, megjithëse ka qenë edhe për përdorim personal.

Sipas mendimit tim të përulur, ju mund të përdorni CrashPlan aktual për pajisjet tuaja personale, si dhe biznesin tuaj thjesht të mirë.

E gjitha kjo tingëllon e shkëlqyeshme, por është shumë mirë CrashPlan?

Epo, Expedia mendon kështu. Siç bën Shërbimi i Parkut Kombëtar të Shteteve të Bashkuara. Si dhe Square, Adobe dhe Yelp — nëse keni dëgjuar ndonjëherë për to.

Pra, qartë që softveri i Code42 bën mirë me klientët më të mëdhenj. Mund edhe softveri i tij për bizneset e vogla të mbajë të njëjtën gjë?

Le të hedhim një vështrim!

Cons

CrashPlan tingëllon mirë nga jashtë. Pasi të zhyteni, ka disa të meta për të ardhur keq. Për fat të mirë, ata nuk janë kryesorë, por duhet të shohim së pari.

Një çështje që kam me CrashPlan është se ai vetëm mbulon kompjuterë.

kundër

Të kesh një aplikacion CrashPlan për tableta dhe smartphone tingëllon si diçka thelbësore për mua — një përfaqësues më tha CrashPlan përdorur për të ofruar ato opsione – kështu që unë mendoj se është shumë për të ardhur keq ajo kufizohet në desktopet.

Përveç kësaj, mbështetja e klientit të CrashPlan mund të përdorë disa punë.

Issueështja ime kryesore këtu është me burimet në vend. Për shkak se CrashPlan është një pjesë e shërbimeve rezervë të Code42, ajo merr gjysmën e faqes mbështetëse të Code42.

faqe mbështetëse

Nuk ka shumë artikuj dhe nuk është i mirë për të kërkuar. Mund të kërkoni, por gjithsesi nuk është shumë i rëndë për burimet.

Më në fund, ndërsa përfaqësuesit janë të dobishëm, ata mund të jenë paksa të vështirë për t’u arritur. Ndonjëherë mund të vizitoni uebfaqen dhe të gjeni një dritare që shfaqet, por herë të tjera nuk do të jetë aty, edhe gjatë orarit të punës.

Gjithashtu, nuk ka mundësi të lehta për të kontaktuar mbështetje brenda vetë softuerit, kështu që duhet të bëni gjithçka në faqe.

Së fundmi, orari i telefonit dhe biseda live janë vërtet të kufizuara. As nuk është 24/7, vetëm sistemi i biletave.

Kjo është në thelb ajo Siç mund ta shihni, mangësitë janë kryesisht të përqendruara në mbështetjen e klientëve.

Ndërsa mbulimi për më shumë pajisje do të ishte i shkëlqyeshëm, shumica e bizneseve përdorin kryesisht kompjuterë, kështu që nuk është shumë e humbur.

Gati për pozitive?

rekuizitë

CrashPlan ka mjaft për të kompensuar ato dobësi.

Për fillestarët, çmimi është shumë i thjeshtë dhe fleksibël. Priceshtë një çmim fiks (i arsyeshëm, për mendimin tim) për produkt, dhe ju mund të shtoni një grup të produkteve.

çmimi i plasarit

Shpenzimet janë saktësisht proporcionale me sasinë e pajisjeve që dëshironi të keni të mbuluar nga CrashPlan.

Së dyti, me të vërtetë më pëlqen që CrashPlan nuk e rëndon shërbimin e tij me hedhurina. Ju merrni atë që kërkoni, dhe madje edhe për atë produkt, është jashtëzakonisht fleksibël.

Ju mund të modifikoni një ton preferencash dhe cilësimesh, për ta bërë shërbimin e CrashPlan sa më optimale për orarin dhe preferencat tuaja sa më shumë që të jetë e mundur.

Ndërsa mbështetja e klientit është ana më e dobët e CrashPlan, unë kam gjetur që përfaqësuesit të jenë veçanërisht të dobishëm.

Së fundmi, CrashPlan është shumë i lehtë për t’u përdorur dhe gjithashtu ka performancë të shkëlqyeshme.

Në përgjithësi, unë do të them se CrashPlan ka shumë për të. Por kjo nuk do të thotë se është për të gjithë, kështu që vazhdoni të lexoni për të marrë detajet që ju interesojnë.

Çmimeve

Ashmimet e CrashPlan janë një nga më të drejtprdrejtat për çdo produkt që kam shqyrtuar deri më tani. Kjo sepse në thelb ka një vlerësim çmimesh.

Numri magjik është 10 dollarë.

çmimi i plasarit

Pricemimi i CrashPlan është 10 dollarë në muaj për pajisje, kështu që sa paguani varet kryesisht nga ju — mund të mbuloni vetëm laptopin tuaj për vetëm 10 dollarë në muaj ose të gjithë kompjuterët e përdorur nga njerëzit në biznesin tuaj për sado shumë një muaj.

Me këtë, unë mendoj se pyetja më e madhe mbetet nëse ka ndonjë kosto të fshehur.

Në mënyrë tipike, dikush do të presë mundësi për përmirësimin e ruajtjes, ose ndoshta një tarifë të fshehur për rivendosjen e skedarëve.

CrashPlan arrin të mos ju paguajë për asnjë nga ato (në të vërtetë, ju gjithashtu keni një hapësirë ​​të pakufizuar). Gjithashtu nuk ka tarifa për shtimin e pajisjeve, me përjashtim të pragut të pajisjes 200+.

Në atë pikë ju duhet të azhurnoni në Code42 Enterprise, që ka kuptim të përsosur. Për shumicën e bizneseve të vogla, një kufi prej 200 kompjuterësh është më se i mjaftueshëm.

CrashPlan ka një gjykim një mujor falas për ata prej jush që nuk janë të sigurt për këtë. Personalisht, unë kam përdorur CrashPlan për disa muaj, dhe sinqerisht mund të them se nuk kam parë ndonjë ndryshim në atë që paguaj.

gjykim falas

Theshtë i njëjti muaj në muaj dhe asgjë nuk ka dalë që të më bëjë të paguaj një tarifë shtesë ose një azhurnim të nevojshëm.

Unë mendoj se kjo është ndoshta sepse shërbimi i CrashPlan është kaq i drejtpërdrejtë nuk ka shumë hapësirë ​​për t’u fshehur. Nuk është një bandë e mjeteve të paketuara në një paketë: është kopjimi i të dhënave dhe rikuperimi.

Në përgjithësi, është lehtësim të qenit në gjendje të raportoni për një strukturë transparente të çmimeve.

Features

CrashPlan është një shërbim i thjeshtë. Kjo nuk është aspak një gjë e keqe, por është gjithsesi një fakt i rëndësishëm i thelbit të CrashPlan.

CrashPlan është një mjet rezervë dhe restaurimi. Geshtë drejtuar për bizneset e vogla, por mund ta përdorni edhe për kompjuterin tuaj personal. Që të gjitha tingëllojnë mirë, por a ka ndonjë nevojë të flasim për veçori përveç “kopjimit” dhe “rivendosjes”?

Po. Për shkak se mjetet rezervë dhe restauruese janë mjaft të zakonshme, ose vetë ose si shtesa opsionale në ndërtimin e faqeve ose në paketat e pritjes. Një shërbim mund të jetë edhe i thjeshtë dhe i shfaqur mirë, dhe CrashPlan është një shembull i shkëlqyeshëm i kësaj.

Le të fillojmë me bazat.

Karakteristika që është pika e shitjes së CrashPlan është zgjerimi i përballueshëm. Mund të shtoni pajisje pas pajisjes pa ndonjë tarifë shtesë, deri sa të godisni 200 pajisje.

karakteristikat e kryqëzimit

Më e rëndësishmja, në veçanti, kapaciteti rezervë është i pakufizuar. Kjo vlen për secilën pajisje, por edhe më mirë, nuk ka kufizime në madhësitë e skedarëve.

Ju nuk do të duhet të shpërndani një skedar të madh në pjesë më të vogla, për shembull, të cilat mund të jenë me të vërtetë të dobishme.

Një tipar që ofron CrashPlan është goxha e thjeshtë, por shumë e dobishme. Kjo do të jetë aftësia për të modifikuar orarin tuaj rezervë. Shumë shtesa rezervë të siguruara nga kompani pritëse ose kompani ndërtimi në internet nuk i kanë këto veçori.

Dikush gjithashtu mund të rregulloje se sa kohë mbahen skedarët dhe cilat versione duhen mbajtur ose fshirë.

rezervë biznesi

Paneli i programeve të desktopit ju lejon të shikoni statusin e ruajtjes dhe rezervës së të gjithë kompjuterëve në planin tuaj. Unë thjesht isha duke përdorur timen, por është një veçori e mirë të kem për cilësimet e biznesit.

Gjëra të tjera që mund të bëni përfshijnë rregullime të gjera dhe ndryshime opsionesh.

Kjo do të thotë, ju mund ta rregulloni softverin tuaj CrashPlan për të punuar afër asaj që është ideale për ju: mund të redaktoni lidhjet / cilësimet e rrjetit, të shtoni fjalëkalime të detyrueshme për hapjen e softuerit në radhë të parë, të vendosni alarme për veten tuaj, të ndaloni rezervimet kur bateria e kompjuterit tuaj arrin sasinë x, dhe shumë më tepër.

Megjithëse softueri i desktopit funksionon mirë, uroj që ata të kishin në dispozicion CrashPlan edhe për tableta ose telefona. Edhe nëse jo për të mbështetur gjërat drejtpërdrejt nga ato pajisje, të paktën do të ishte e dobishme të ndryshoni cilësimet dhe preferencat tuaja duke përdorur aplikacione në pajisjet e tjera.

Së fundmi: megjithëse duhet të mbetet pa thënë, CrashPlan përdor masa të fshehta të nivelit të lartë të industrisë për të mbrojtur të dhënat tuaja.

të dhënave të sigurisë

Unë përgjithësisht do të them që CrashPlan është i mençur në shkallë të lartë. Përsëri, vetë shërbimi është shumë i thjeshtë. Kompanitë e tjera mund të përpiqen ta arrijnë atë duke shtuar bloatware ose mjete të panevojshme.

CrashPlan mban funksionin e tij drejt, por e bën atë jashtëzakonisht të përdorshëm dhe të lakueshëm. Shtë një program i fuqishëm që e lë potencialin e tij plotësisht të hapur për përdoruesit.

Lehtësinë e përdorimit

Nëse po mendonit se një softuer që përqendrohet rreth një ose dy funksioneve thelbësore do të ishte një softuer mjaft i lehtë për t’u përdorur… ju do të keni përgjithësisht të drejtë. Të paktën nga ana e konsumatorit, kjo është përgjithësisht e vërtetë. Por nuk është gjithmonë e vërtetë!

Dhe edhe nëse një shërbim nuk është saktësisht teknikisht i vështirë, ai mund të jetë aq i dizajnuar sa të bëhet frustrues dhe joefikas për t’u përdorur, veçanërisht në lidhje me opsionet e tjera. A bie CrashPlan në këtë kurth?

Jo. Shihni veten.

krijoni zgjedhje rezervë me crashplans

Zgjodha një dosje për kopje rezervë. Kur nuk po shkruaj për pritjen, më pëlqen të lexoj – kohët e fundit unë jam duke lexuar vetëdije – kështu që këtu jam duke e mbështetur leximin tim të lehtë.

duke u mbështetur me Crashplan

Pasi isha i lumtur me zgjedhjen time të skedarëve / dosjeve, thjesht godita butonin “Ruaj” dhe prisja ndërsa gjërat e ngarkuara. Ishte goxha e shpejtë (megjithëse padyshim që kam përdorur një kabllo Ethernet), dhe shumë e lehtë për t’u përdorur.

CrashPlan është jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur. Të gjitha tiparet që kam folur më herët mund të arrihen në skedën “mjete” më lart, ose butonin “cilësimet” nga grupet rezervë.

Nuk e di nëse ndërfaqja e përdoruesit është intuitive për ju, por ka qenë për mua. Deri më sot, nuk kam pasur ndonjë konfuzion të lundrimit ose opsionit të lëvizjes (nuk ka aq shumë për të lundruar gjithsesi).

Si përfundim, unë do të thoja që CrashPlan është shumë i lehtë për t’u përdorur, dhe përtej kësaj, intuitiv për përdoruesin.

Ndihma për klientët

Do të jem i sinqertë me ty. Siç e kam theksuar, CrashPlan është shumë i drejtpërdrejtë si një produkt, kështu që mbështetja e klientit nuk është aq e rëndësishme sa është për programet më të komplikuara dhe gjithëpërfshirëse në internet.

Pavarësisht kësaj, nuk e dini kurrë kur do të dalë diçka Unë në fakt bëra një pyetje në faqen e internetit të CrashPlan nuk iu drejtua mirë. Pra, si matet mbështetja e CrashPlan?

Për këtë përgjigje, unë do të shikoj si përfaqësuesit ashtu edhe burimet në vend që ofron CrashPlan. Le të fillojmë me të parën.

Uroj që përfaqësuesit e shërbimit të klientëve të ishin pak më të lehtë për t’u përdorur. Ndoshta është për shkak se CrashPlan është një mjet relativisht i drejtpërdrejtë, por në të njëjtën mënyrë duhet të bëni edhe disa klikime për të arritur në faqet e nevojshme të kontaktit.

Një shqetësim tjetër i vogël është se orët e bisedave të drejtpërdrejta dhe orët e telefonit janë të kufizuara të hënën deri të premten, dhe nga ora 7 e mëngjesit deri në ora 7 pas dite (Ora Qendrore Standarde e SHBA). Për fat të mirë, sistemi i biletave është 24/7, por unë mendoj se të paktën shërbimet telefonike ose biseda live mund të hapen më gjatë.

Shënim: nëse përdorni në uebfaqen gjatë orarit të duhur, mund të gjeni një shfaqje live chat. Kjo nuk ka qenë përvoja ime çdo herë kur vizitoj sitin, madje edhe gjatë orarit zyrtar të bisedës – kështu që shkoni në shifër.

Pasi të keni kujdes për një përfaqësues, me siguri do ta gjeni një përvojë të mirë. Ju plotësoni një formë themelore të bisedës live dhe më pas prisni që dikush të marrë çështjen tuaj.

mbështetje crashpaln

bisedë crashpaln

bisedë crashplan

bisedë crashplan

Siç mund ta shihni, biseda live ishte përgjithësisht mjaft e përgjegjshme. Edhe pse ndihej më gjatë në atë kohë, unë prita vetëm disa minuta, dhe pastaj mora përgjigjen.

Nga rruga, pyetja ime ishte nëse CrashPlan ishte në dispozicion për pajisje të tjera, të tilla si telefonat ose tabletët. Uebfaqja e tyre i referohet kryesisht kompjuterave, por thotë gjithashtu “pajisje”. Nuk isha i sigurt nëse ishte e qartë se CrashPlan është në dispozicion për pajisje të tjera, ose është e qartë se nuk është ashtu.

Më bëri shumë përshtypje nga përgjigja e punonjësve, e cila ndjehej shumë e personalizuar. Ndjeja se përfaqësuesi ishte një person që punonte në kompaninë aktuale, ndoshta në zyrat e tyre aktuale, në vend se dikush që kopjonte ngjitjen e përgjigjeve nga një vendndodhje e rastësishme.

Pavarësisht nëse është e vërtetë apo jo, ishte një përgjigje e mirë.

Ndërsa jam i kënaqur me bisedën e tyre të drejtpërdrejtë, do të përsëris se orët e kufizuara dhe hapat shtesë të nevojshëm për të arritur në një faqe kontakti janë frustruese dhe jo standarde të industrisë. Padyshim jo fundi i botës, por të paktën një telash i vogël.

Faqja e mbështetjes së klientit të CrashPlan është faqja e mbështetjes së Code42, e cila vetë ndahet në gjysmën e CrashPlan dhe Code42 për gjysmën e Ndërmarrjes. Gjysma e CrashPlan nuk është saktësisht e mirë për të kërkuar.

Ju mund të shikoni vetëm disa udhëzues dhe burime dhe “artikujt kryesorë”, por vetëm ato që janë listuar për ju nën ato kategori.

Ekziston një funksion kërkimi, por vlen për të gjitha informacionet e faqes mbështetëse të Code42. Mund të aplikoni një filtër CrashPlan në funksionin e kërkimit, por është akoma më pak se sa do të merrni me faqe të tjera mbështetëse. Unë as nuk e di nëse do ta quaja atë një bazë të njohurive.

Duke parë artikujt e faqes mbështetëse – që do të thotë duke bërë kërkime – Mund të them që kam parë më mirë. Thelbësore janë kujdesur kryesisht, por nëse keni një pyetje të çuditshme do të keni shumë të ngjarë të shkoni të kontaktoni një përfaqësues.

Ata gjithashtu kanë një faqe burimesh që nuk janë të lidhura super me CrashPlan dhe janë drejtuar më shumë drejt bizneseve të vogla dhe të dhënave të tyre. Mund të jetë e dobishme, por mund të gjeni mijëra gjëra si ato jashtë CrashPlan në Internet sidoqoftë.

Në përgjithësi, mbështetja e CrashPlan është mirë. Burimet e tyre informuese në vend i mungojnë përmbajtjes dhe një ndërfaqe më të plotë të përdoruesit.

Përfaqësuesit janë shumë të mirë, por orët janë të kufizuara nëse dëshironi ndihmë të menjëhershme. E cila nuk do të ishte shumë e keqe, nëse informacioni në vend ishte më i mirë.

Por hej, asgjë nuk është e përsosur. CrashPlan është një shërbim i thjeshtë, kështu që është e paarsyeshme të presësh mbështetje të plotë të klientit për të. Dhe nëse gjithçka funksionon mirë, me siguri nuk do të keni nevojë për mbështetje të klientit gjithsesi…

Duke parë artikujt e faqes mbështetëse – që do të thotë duke bërë kërkime – Mund të them që kam parë më mirë.

Thelbësore janë kujdesur kryesisht, por nëse keni një pyetje të çuditshme do të keni shumë të ngjarë të shkoni të kontaktoni një përfaqësues.

Ata gjithashtu kanë një faqe burimesh që nuk janë të lidhura super me CrashPlan dhe janë drejtuar më shumë drejt bizneseve të vogla dhe të dhënave të tyre. Mund të jetë e dobishme, por mund të gjeni mijëra gjëra si ato jashtë CrashPlan në Internet sidoqoftë.

Në përgjithësi, mbështetja e CrashPlan është mirë. Burimet e tyre informuese në vend i mungojnë përmbajtjes dhe një ndërfaqe më të plotë të përdoruesit.

Përfaqësuesit janë shumë të mirë, por orët janë të kufizuara nëse dëshironi ndihmë të menjëhershme. E cila nuk do të ishte shumë e keqe, nëse informacioni në vend ishte më i mirë.

Por hej, asgjë nuk është e përsosur. CrashPlan është një shërbim i thjeshtë, kështu që do të ishte e paarsyeshme të presësh mbështetje të plotë të klientit për të. Dhe nëse gjithçka funksionon mirë, me siguri nuk do të keni nevojë për mbështetje të klientit gjithsesi…

seriozitet

Pas përdorimit të tij për disa muaj, unë mund të them sinqerisht se CrashPlan performon ashtu siç e prisni, nëse sapo keni përfunduar të shikoni në sitin e tyre. Në rregull, mbase jo aq perfekt sa kompania e bën të jetë e mundur, por kjo është e dhënë.

Unë kam gjetur ende që CrashPlan të jetë përgjithësisht i shpejtë. Laptopi im nuk është një peshë e rëndë, dhe unë shqetësohem për atë se sa nga burimet e PC tim do të tërhiqeshin në aktivitetin e vazhdueshëm të sfondit të CrashPlan – megjithëse unë kam bërë disa redaktime për vendosjen, kam gjetur kompjuterin tim kryesisht të pa ndikuar nga CrashPlan.

Kur bëj kopje rezervë të dosjeve, nuk kam gjetur skedarë të veçantë që paraqiten pa mbështetje (që ndonjëherë ndodh kur përdor shtesa rezervë në shërbime të tjera). Gjithçka transferohet thjesht mirë.

Karakteristikat Funksionet Rezervimi i vazhdueshëm i Crashplan

Në fund të fundit, varet nga fakti nëse kam vërejtur ndonjë parregullsi, kopje rezervë të dështuar, skedarë të korruptuar ose shpejtësi të ngadaltë.

Deri më tani, nuk kam. Që më bën të them se, përveç nëse do të jem jashtëzakonisht me fat, CrashPlan punon ashtu si ishte menduar.

A e rekomandoj CrashPlan?

Nëse e keni bërë këtë deri më tani, ose keni lexuar (ose skimmed) shumë. Në rast se gjithçka është mashtruar, më lejoni të përfundoj gjithçka për ju.

Produktet e Ndërmarrjeve të Code42 janë përdorur nga markat kryesore të botës, emra për të cilët keni dëgjuar pothuajse përfundimisht.

CrashPlan për Biznesin e Vogël mund të ketë më pak nga ata klientë të peshave të rënda, por gjithsesi ka sukses.

Struktura e saj e çmimeve është shumë e thjeshtë – 10 dollarë për pajisje në muaj. Unë mendoj se çmimi është mjaft i arsyeshëm, dhe është sigurisht fleksibël – thjesht mund ta përdorni atë për një pajisje, nëse jeni një freelancer, për shembull.

Ju mund të shtoni një bandë pajisjesh, aq sa shumica e bizneseve të vogla do të kishin nevojë për mendimin tim, dhe shërbimi është shumë i përshtatshëm. Ju mund të modifikoni seriozisht gjërat që nuk do të mendonit t’i redaktoni (por do t’i zbuloni më vonë se do të vijnë në dispozicion).

Për të mos përmendur, performanca është shumë e qëndrueshme dhe softveri është super i lehtë për t’u përdorur.

Unë dëshiroj që përfaqësuesit e shërbimit të klientit të jenë më të arritshëm dhe informacioni në vend ishte shumë më i mirë, por përfaqësuesit janë të shkëlqyeshëm nëse mund t’i gjeni ato.

Shtë e sigurt, e besueshme, shumë e lakmueshme dhe për mendimin tim vlen edhe çmimi. Nëse nuk jeni i sigurt, gjithmonë mund ta provoni për një muaj falas dhe të anuloni nëse vendosni se nuk është për ju!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector