Dëshironi të promovoni blogun tuaj? 151 Mënyra të provuara dhe të testuara

Si t’i bëni njerëzit të lexojnë blogun tuaj? Si të merrni trafik në blogun tuaj? Si ta gjeni blogun tuaj te njerëzit që duan ta shohin atë?


Këto janë pyetje që të gjithë drejtojnë ose bëjnë një marketing në një blog. Dhe është e thjeshtë të dekurajohesh – ka tashmë kaq shumë blogje atje!

Për fat të mirë, është absolutisht e mundur të promovoni blogun tuaj për të rritur trafikun, lexueshmërinë ose klientët. Më poshtë, unë kam 151 mënyra të provuara dhe të testuara për të promovuar blogun tuaj.

Ato mbulojnë të gjitha llojet e metodave dhe vendeve. Disa janë të mëdha, disa janë të vogla. Ju nuk duhet të bëni të gjitha, por ata me siguri ia vlen të shikojnë.

Le të fillojmë!

Contents

1. Ndani përmbajtjen tuaj në shumë rrjete sociale

Ndoshta nuk ju pëlqen Facebook. Ndoshta Instagram është ajo që ju përdorni, ose Twitter është. Supozoni se kurrë nuk keni hyrë në LinkedIn.

Gjeje çfarë?

Shume keq.

Në rregull, po e ekzagjeroj pak, por në përgjithësi: është një ide e mirë për të përhapur përmbajtjen tuaj në shumë rrjete sociale.

Arsyeja është e thjeshtë: ju po jepni përmbajtje të mirë. Kjo përmbajtje duhet të shihet dhe shpërndahet sa të jetë e mundur.

Dhe sa më shumë vende të ndani, aq më shumë të ngjarë të jetë përmbajtja juaj do të shihet, shijohet dhe ndahet nga të tjerët.

2. Ndani postimet në blog menjëherë në mediat sociale kur i publikoni

Kjo është një gjë mjaft e lehtë për t’u bërë — shumë platforma kanë një mundësi për të botuar njëkohësisht një postim në blogun tuaj dhe për ta vendosur atë në media sociale.

Bërja e kësaj bën disa gjëra:

Së pari, lejon që njerëzit ta shohin postin tuaj drejt kur e publikoni. duh.

Së dyti, nëse mbledhni pëlqime, retweet, aksione dhe komente për lidhjen e postit ose postit, kjo e bën postimin tuaj të duket më i besueshëm.

Që bën më të prirur të merrni edhe më shumë pikë në internet. Shtë mënyra më e drejtpërdrejtë për të promovuar blogun tuaj për të rritur trafikun.

3. Ndani jo vetëm një postim, por shumëfish në një rast të vetëm!

Për të qenë i drejtë, të gjithë e kuptojnë konceptin e ndarjes së një pjese të vetme të botuar.

Por ka një mënyrë tjetër për të ndarë përmbajtjen tuaj në mediat sociale, dhe është pak më e freskët:

Në thelb, gruponi përmbajtjen tuaj. Rregulloni një koleksion postimesh megjithatë që dëshironi — ndoshta përmes një etikete, kategorie ose etikete.

Pastaj ndani atë koleksion të tërë postimesh me një lidhje të vetme! Kjo ju lejon të godisni tema më të gjera dhe kështu të apeloni për një gamë më të gjerë interesash.

4. Përdorni kohën optimale të postimit për të ndarë postimet.

Kur isha në shkollë të mesme, unë do të insistoja te miqtë e mi se kishte një kohë optimale të postimit, dhe kjo ishte arsyeja pse fotografitë e profilit tim morën kaq shumë pëlqime. Ata qeshën.

Shpejt shkoni përpara vite më vonë, dhe kush po qesh tani? Shtë thjesht e VRTET that që disa kohë të ditës janë më të mira për postimin dhe ndarjen e përmbajtjes sesa të tjerët.

Mbani në mend, natyrisht, që periudhat ndryshojnë midis rrjeteve sociale. Mund të duket e komplikuar, por për fat të mirë, është e thjeshtë për tu hulumtuar!

Ndani përmbajtjen tuaj në shumë rrjete sociale

5. Përdorni kohën optimale të postimit për të publikuar postimet në blog.

Sigurisht, ju jeni duke një blog — dhe në varësi të ekosistemit që jeton blogu juaj (për shembull, WordPress), me siguri do të dëshironi të siguroheni që postimi vetë të publikohet në një kohë të mirë.

Kjo është më shumë një kartë e egër – ne mund të bëjmë gati intuitë kur njerëzit përdorin Instagram ose Facebook, veçanërisht nëse i përdorim ato.

Por do të duhet të mendoni kur lexuesit tuaj dhe kur njerëzit në blogosferën tuaj po marrin kohë për të lexuar një blog.

6. Përdorni ditët optimale të postimit.

Siç mund ta shihni, kjo është diçka që e konsideroj seriozisht. Jo, nuk është sepse jam i hidhur për përvojat e mia në shkollë të mesme.

Sidoqoftë, çështja qëndron.

Natyrisht, nëse disa herë janë më të mira për promovimin e blogut tuaj, atëherë disa ditë janë po ashtu. Dhe përsëri, ju do të duhet të faktoni në njohuritë tuaja të audiencës suaj.

A po shkon audienca juaj e synuar të lëvizë përmes një postimi në blog në punë? Mirë, duket sikur ditët e javës do të jenë mirë.

Ose mbase blog-u juaj ka të bëjë me kurat e varjeve – mund të jetë mirë të postoni në fundjavë!

7. Përmendni ndikuesit në postimet tuaja.

Shikoni, ju ndoshta jeni tashmë të njohur me disa ndikues nëse po bëni blog-un.

Në fund të fundit, me siguri po bëni kërkime për fushën tuaj … kështu që patjetër se keni hasur në disa emra që janë me ndikim në të.

Kur përmendni ndikuesit në postimet tuaja, ju tregoni vetëdijen tuaj për temën. Ju tregoni përulësi – ju jepni kredi aty ku duhet.

Dhe veçanërisht e rëndësishmja, njerëzit kanë më shumë të ngjarë të gjejnë dhe t’u përmbahen postimeve tuaja ndërsa përmendni ndikues të rëndësishëm.

8. Tregoni ndikuesve për mënyrën sesi i përmendët.

Mund të bëni që ndikimi të shkojë edhe më mirë. Thjesht kontaktoni influencuesin (ët) që përmendni.

Në fund të fundit, nëse nuk bëni një punë të tmerrshme për të, më e keqja që ata mund të bëjnë është të mos reagoni. Dhe arritja jashtë nuk ka nevojë të marrë shumë kohë ose energji nga ju.

Nga ana tjetër, një ndikues mund të jetë i kënaqur dhe të ndajnë përmbajtjen tuaj për audiencën e tyre – kjo është një fitore e madhe.

Sepse jo vetëm që është një miratim i përmbajtjes tuaj, është një mënyrë e shkëlqyeshme për të drejtuar trafikun në blogun tuaj.

9. Përdorni grupe në Facebook.

E di, unë e di – ju dhe 2 miliardë njerëz tashmë e kuptoni konceptin e postimit në Facebook.

Ajo për çfarë po flas, është duke e postuar në një grup në Facebook. Një grup në Facebook do të përqendrohet në një temë apo çështje specifike, dhe është një vend i shkëlqyeshëm për të gjetur njerëz me interes të ngjashëm.

… Njerëz me interes të ngjashëm që duan të flasin për ato interesa dhe duan të dëgjojnë më shumë rreth tyre.

Plus, ka një grupe të panumërta në Facebook, dhe më mirë besoni se ka shumë grupe të ndryshme për të njëjtat kamare. Kështu që jo vetëm që do të ketë ndoshta një grup në Facebook për kamaren tuaj, me siguri do të ketë më shumë se një.

Por ki kujdes: disa grupe mund të kenë rregulla në lidhje me vetë-promovimin, dhe madje edhe nëse është e rëndësishme, promovimi i blogut tënd mund të mos të marrë ngrohtësisht.

10. Përdorni forume!

Edhe një herë, duhet të keni kujdes për vetë forumin – disa mund të mos jenë të pranueshëm për lidhje në faqen tuaj.

Kjo tha, shumë prej tyre do të jenë. Theelësi është të jesh NJERI. (Më shumë për këtë më vonë). Mbajeni prezencën tuaj në forum me takt mbi të gjitha. Jini kontribues.

Sepse një forum përkatës është një vend i shkëlqyeshëm për t’u përgjigjur pyetjeve duke përdorur postimet tuaja në blog.

Do të habiteni: për sa kohë që ju dhe blogu juaj janë të dobishëm, mund të merrni trafik në blogun tuaj, dhe madje të ndërtoni një vijim besnik.

11. Përdorni “ushqimin” e Quorës për të gjetur pyetje popullore dhe të ngutshme

Nëse nuk e dini, Quora është në thelb një sit me pyetje dhe përgjigje – një lloj si Yahoo! Përgjigje, por më shumë të njohura.

Qasja në ushqimin e Quora do t’ju lejojë të shihni disa nga pyetjet më të njohura në një temë përkatëse. Ju mund të shihni se me çfarë interesohet më shumë ose interesohet audienca juaj e synuar.

Dhe pastaj? Ju mund t’i përgjigjeni pyetjes drejtë në Quora, DHE ju mund të përdorni hulumtimin tuaj Quora për të adresuar temat në postimet e ardhshme në blogun tuaj!

12. Gjeni dhe përdorni subreddits që janë të përfshirë me kamare tuaj.

Kjo është në thelb në të njëjtën mënyrë si dy mënyrat e fundit të promovimit të blogut tuaj. Por, Reddit është ndryshe. Dhe e dobishme. Më besoni, Reddit është një sit super i dobishëm për blogerët.

Në thelb, Reddit është një rrjet gjigand me në qendër ndarjen e përmbajtjes. Disa prej tyre natyrisht, shumica e tyre ribotohen ose lidhen me të. Ekzistojnë qindra “subreddits” – në mënyrë komunitare dhe forume kushtuar temave të caktuara brenda ekosistemit Reddit.

Ndonjëherë duket sikur ka një subreddit për gjithçka. Disa janë të mëdha, disa janë të vogla dhe mund të ketë më shumë se një që përputhen me fokusin e blogut tuaj.

Por ka një shans të mirë që ato do të jenë të dobishëm për kërkime të paktën: mund të gjeni pyetje të ngutshme, ide popullore dhe qëndrime dhe interesa të vlerësuara.

subreddits

13. Vendosni postimet në krye të profileve tuaj të mediave sociale

Shtë e thjeshtë: njerëzit mund të vijnë shpesh nëpër profilet e mediave sociale të blogut tuaj. Kur ta bëjnë këtë, ata mund ose mund të mos marrin shumë kohë për të kërcyer faqen tuaj.

Pra, thjesht vendosni postin tuaj të fundit ose postimin tuaj më të mirë në krye të profilit tuaj, kështu që është gjëja e parë që dikush sheh kur viziton faqen tuaj.

Ju mund ta bëni këtë në një numër të rrjeteve sociale, por këtu është në Twitter:

profilet e mediave sociale

14. Përdorni hashtags.

Oh, ju mendoni se hashtags janë një shaka?

Sigurisht, janë të lehta për tu argëtuar, por ata janë të dobishëm! Dhe, ato nuk janë vetëm në Twitter – ato janë të dobishme edhe në Instagram dhe Facebook.

Notshtë jo vetëm që shumë njerëz të gjejnë përmbajtje nga hashtags – është se ka shumë hashtags SO MANY, ju mund të gjeni një të veçantë për të shkëlqyer në.

Ndoshta të gjithë përdorin # endacak … por nuk është e detyrueshme të jesh një hashtag më pak popullor, por i ngjashëm, që të mund të luash më shumë për të promovuar blogun tënd.

15. Përdorni mjete të caktuara për të zbuluar se hashtags janë më të mirët.

Shkoni përpara dhe provoni vetë krijimtarinë tuaj, natyrisht … por a do të dëmtojë të jeni preciz në lidhje me këto gjëra?

Sepse disa hashtags do të jenë shumë të njohura dhe do të jenë të lehta për t’u varrosur (shiko shembullin e mësipërm të #wanderlust).

Të tjerët mund të jenë shumë jopopullorë dhe nuk do të sjellin njerëz të mjaftueshëm në postimin tuaj, dhe kështu, blogun tuaj.

Por duke përdorur mjete si Whatfarë Trendi, Hashtags.org ose Twitonomy, mund të gjeni se çfarë hashtags janë trendi, të cilat janë të mira për të synuar, dhe disa madje kanë analitikë kërkimi.

16. Tweet shpesh

Këtu është gjëja: Twitter është thelbësisht i ndryshëm nga rrjetet e tjera të mediave sociale.

Sigurisht, ka shumë mbivendosje. Por në përgjithësi, është më mirë të Tweet-a shumë, sesa të postosh shumë në Facebook ose Instagram.

Mos më gabo: duhet të postosh shpesh në të gjitha rrjetet e tua. Por shpesh në Twitter do të thotë lart me një duzinë herë në ditë.

Si t’i bëni njerëzit të lexojnë blogun tuaj? Flisni për të shumë!

17.… Por, mos e keni të njëjtën orar të postimit për rrjetet e tjera të mediave sociale.

Kjo lloj kthehet në kohën optimale të postimit dhe ditët optimale të postimit për të cilat po flisja.

Mbani në mend se ju mund të keni audiencë të ndryshme në rrjete të ndryshme, dhe se njerëzit në rrjete të ndryshme do të:

Të presim një frekuencë të caktuar postimesh dhe do të përdorësh ato rrjete në momente të ndryshme.

18. Në mënyrë të ngjashme, kur postimet e caktuara nuk do të bëjnë mirë … të shkurtojë humbjet tuaja.

Kjo tingëllon e përafërt, sepse nganjëherë është — një problem i zakonshëm që unë shoh në fushatat e mediave sociale është që njerëzit nuk e dinë se kur të shkurtojnë humbjet e tyre.

Shtë e thjeshtë – nëse postimet nuk po shkojnë mirë, është mirë të provoni të postoni edhe më shumë. Por në një moment të caktuar, do të duhet të përballeni me realitetin dhe t’i ndryshoni gjërat.

Sepse nëse njerëzit nuk po përgjigjen mirë në postimet tuaja … postimi edhe më shumë nga të njëjtat sende ka të ngjarë të bëjë më shumë dëm sesa mirë.

Kur doni të dini se si të tregtoni blogun tuaj, reagimet negative dhe rezultatet e dobëta mund të jenë një mësim i jashtëzakonshëm nga të cilin mund të mësoni.

19. Ndani postimet tuaja të reja më shumë se një herë.

Po, unë e di – kundërshtitë e shumta!

Mbani në mend se e gjithë kjo në të vërtetë është rast pas rasti. Kjo tha, kur të shkruani një postim të ri, jepini qëllimin më të mirë që mundesh. Dhe kjo do të thotë, ndajeni atë më shumë se një herë.

Sigurisht, ndryshoni formulimin kur ndani postimin, bëni atë që mendoni se është më mirë – por mos e kufizoni veten në një pjesë.

Postimet e reja mund të ndjehen të prekshme dhe mund t’ju lënë të pyesin se si të merrni trafik në blogun tuaj. Ri-ndarja e tyre nuk është joshëse, por është e efektshme.

20. Ri-promovoni përmbajtjen më të vjetër që është bërë mirë.

Ju nuk mund t’i kufizoni gjërat në postimet tuaja të reja – kur keni përmbajtje më të vjetër që janë bërë mirë, vazhdoni ta përdorni. Mos harroni se është e njohur për një arsye.

Në fund të fundit, ju mund të merrni ndjekës të rinj dhe shikues të rinj që nuk i keni parë ende gjërat tuaja më të vjetra.

Pra, si t’i bëni njerëzit të lexojnë blogun tuaj? Ri-promovoni gjërat tuaja më të vjetra që janë bërë mirë ose janë thjesht të mira në përgjithësi.

Ja një shembull: kjo u cicërua në 24 qershor 2019.

… Por artikulli aktual? Wasshtë shkruar 6 muaj më parë.

21. Përdorni vizuale në cicërimet tuaja dhe tregohuni të kujdesshëm se sa karaktere përdorni.

Shtë e thjeshtë, njerëz. Twitter nuk është zakonisht një vend për postime me forma të gjata. Shtë e vërtetë që disa njerëz kanë “fije”, d.m.th., një varg tweet-je të lidhura për të formuar një mendim më të gjatë.

Por për pjesën më të madhe, kufiri i karakterit të Twitter është atje për një arsye.

Pra, mbajini të shkurtra dhe përdorni vizuale. Merrni në pikën, lidhni audiencën tuaj dhe përdorni vizuale: kështu që do të jetë e lehtë për të tjerët që të ritregojnë përmbajtjen tuaj.

22. Vendosni lidhjet herët në Tweet

Kjo është e dobishme për arsye të ngjashme si e fundit: ka të bëjë me bërjen e tweet-ave të dobishëm dhe kandidatë të mirë për ritransmetim.

Ekzistojnë disa prova provuese, përmes analizave nga Dan Zarrella, ajo e tweet-ave me lidhje, ato me lidhje të vendosura në fillim kishin më shumë klikime.

* Shënim: analiza e tij kryesore nuk është në dispozicion për momentin, kështu që unë u lidh me një tjetër në të cilën ai diskuton rëndësinë e eksperimentimit me vendosjen e lidhjeve.

A është kjo shkencë e vështirë? Jo. Por është padyshim diçka.

23. Përdorni kartat Twitter

Kartat Twitter janë në thelb një mënyrë për të shtuar media në Tweets, kështu që ato nuk janë thjesht tekst i thjeshtë.

Ky është një shembull i një karte Twitter:

përdorni kartat eksituese

Edhe ajo karta Twitter është shumë e thjeshtë, por ju e merrni idenë. Nëse e përdorni Twitter shpesh, i keni parë patjetër ato.

Me pak fjalë, kartat Twitter bëjnë që Tweets tuaj të duken dukshëm më interesante. Kështu, ata kanë më shumë të ngjarë të marrin retweet dhe kanë më shumë të ngjarë të marrin trafik në blogun tuaj.

24. Thirrni lexuesit të ndajnë (për një arsye të mirë).

Një pjesë e caktuar e audiencës tuaj mund të ketë të ngjarë të ndajnë postimet tuaja. Por disa të cilët përndryshe mund të jenë ambivalent për ndarjen e postimeve të të tjerëve mund të merren me një thirrje të mirë për veprim.

Me fjalë të tjera, thirreni lexuesit dhe ndjekësit tuaj të ndajnë për një arsye të mirë, jo vetëm sepse u pëlqen.

Për shembull:

“A jeni dakord që (futni konglomeratin këtu) duhet të jetë më transparent në lidhje me ndërprerjet e serverit të tij? Nëse është kështu, ndajeni këtë postim dhe të gjithë ata që shihni që shkëlqejnë dritën e çështjeve të transparencës (konglomerati këtu)! “

25. Ndani duke përdorur emocion (me takt, natyrisht).

Një mënyrë e shkëlqyeshme për të promovuar blogun tuaj? Përdorni emocione. Njerëzit ndajnë gjëra që shkaktojnë emocione.

Heck, i gjithë koncepti i një rrjeti social është të imitojë marrëdhëniet dhe rrjetet sociale në jetën reale. Padyshim që emocioni është i rëndësishëm.

Kjo nuk është thjesht njohuri e zakonshme, ose provë anekdotike. Ky fenomen është dokumentuar — më i famshmi për blogerët dhe tregtarët, nga New York Times Customer Insight Group.

Kështu që, emocioni është një pjesë e rëndësishme e ndarjes. Vetëm një fjalë e kujdes: për hir të mirësisë, jini takt. Mos bëni çdo postim në lidhje me këlyshët e vdekur (nëse nuk jeni një bloger për të drejtat e kafshëve).

26. Vendosni synime ditore / javore për rritjen e kontakteve në media sociale dhe vijon.

Kjo mund të duket shumë e thjeshtë, por mund të jetë një këshillë e artë.

Sepse e vërteta e ftohtë e vështirë është, për shumicën prej nesh, ne nuk do të shpërthejmë një ditë nga disa qindra ndjekës në nja dyqind mijë.

Edhe ata që shkojnë viral shpesh kanë pasur shumë punë të vështirë dhe të vazhdueshme që po shkojnë prapaskenat sidoqoftë.

E megjithatë, të kesh ndjekës është mjaft thelbësore. Ata do të ndajnë postimet tuaja, do t’u tregojnë miqve të tyre dhe do të rritin përgjithësisht praninë tuaj në internet.

Pra, vendosni synime të qëndrueshme për zgjerimin e rrjetit tuaj social online. Mund të jetë i vogël ose i madh, por çelësi është konsistenca.

Për shembull: “Do të fitoj 50 ndjekës të rinj çdo javë këtë muaj në Instagram”.

27. Pastroni / modifikoni të dhënat e grafikut të hapur.

Nëse nuk keni dëgjuar për këtë më parë, me sa duket tingëllon e ndërlikuar dhe teknike. Në të vërtetë nuk është kështu.

Pastrimi i të dhënave tuaja të hapura të grafikëve thjesht do të thotë të optimizoni postimet tuaja për ndarjen e mediave sociale. Ideja është në thelb të modifikoni përshkrimet tuaja, titujt dhe fragmentet tuaja met gjë që është shumë e lehtë për tu bërë.

SEO Yoast është një plugin super popullor WordPress (me karakteristika falas dhe të paguara) që ju lejon të redaktoni këto gjëra:

Por pothuajse për çdo redaktues SEO do t’ju lejojë të redaktoni këtë lloj sendesh. Nuk është me të vërtetë aq komplekse dhe një mjet i nevojshëm për promovimin e blogut.

28. Përfshini lidhje me postimet tuaja në blog, në profilet e mediave sociale.

Mos harroni kur i thashë të pinin postime të caktuara në krye të profileve tuaj të mediave sociale? Kështu që kur njerëzit të gjejnë profilin tuaj, gjëja e parë që ata shohin është postimi që keni ndarë?

Epo, këtu është e njëjta ide në punë – por në vend që të vendosni një postim në Twitter ose Facebook, thjesht vendosni lidhjen drejt në përshkrimin aktual të profilit tuaj.

Disa njerëz azhurnojnë profilet e tyre me lidhje me postimet e tyre më të reja. Të tjerët thjesht lidhen me faqen e tyre:

Farëdo që noton varkën tuaj!

29. Pritni dhe / ose merrni pjesë në bisedat në Twitter për të ndarë atë që dini (dhe rekomandoni postimet në blog!)

Më parë në këtë listë, ju mund të keni vënë re disa tema të zakonshme: së pari, Twitter është një rrjet thelbësor i ndryshëm shoqëror, i pajisur më mirë për përmbajtje snappier.

Së dyti, Tweets duhet të jenë të dobishme dhe të frymëzojnë retweeting.

Dhe një mënyrë e shkëlqyer për të qenë e dobishme është të kontribuoni në diskutimet në Twitter, apo edhe t’i presni ato. Kjo mund të jetë përmes mesazheve të drejtpërdrejta (private), ose në mënyrë ideale, përmes temave publike në Twitter.

marrin pjesë në bisedat në Twitter

Dhe kur është e përshtatshme? Sugjeroni një postim në blog që keni shkruar që adreson pyetjen e një personi.

30. Bëni të njëjtën gjë, por në subreddits dhe forume!

Shtë një gjë të gjesh një subreddit në zonën tënde (shiko # 12) dhe një gjë tjetër për të marrë pjesë në të. Këtu është gjëja rreth Reddit që e ndan atë nga shumica e faqeve të tjera të mediave sociale:

Në platformat e tjera të njohura, shumica e njerëzve që i njihni postoni dhe i ndani. Në Reddit, pjesa dërrmuese e përdoruesve janë “përgjumje”, që nuk duken, por nuk marrin pjesë.

Ky është një fenomen i zakonshëm në internet, dhe quhet rregulli 1%.

Reddit është një shembull veçanërisht i fortë i rregullit 1%, kështu që kjo do të thotë që kur kontribuoni në ose diskutoni pritës në Reddit, ju po formoni seriozisht përmbajtjen në atë nënshkrim.

Për shkak se subredditat dhe forumet janë më të përshtatshmet për diskutime më të thella mbi temat e ngrohtë, është ABSOLUTELY një nga vendet më të mira që ju të shkëlqeni me ekspertizën tuaj.

31. Nëse zbret në të, konsideroni të filloni një subreddit për një temë ose vend.

Kjo është me të vërtetë vetëm një zgjatje e idesë së mëparshme, por mund të jetë një stuhi e fortë për disa njerëz. Ju nuk do ta dëgjoni këtë këshillë shpesh – por unë jam i sigurt se është një nga mënyrat më të anashkaluara dhe më të përdorura për të promovuar përmbajtjen tuaj.

Kushdo që ka një llogari Reddit që është aktiv për më shumë se një muaj, mund të fillojë një subreddit. Totallyshtë plotësisht falas.

Subreddits bazohen në temë – ato nuk duhet të funksionojnë si faqet e Facebook, për shembull. Si të tregoni blogun tuaj në Reddit nuk është e qartë, kështu që shumë blogerë thjesht nuk e bëjnë këtë.

Por nëse bëni një subreddit në lidhje me fokusin e blogut tuaj, ju mund të 1) të kontribuoni seriozisht në bisedë, 2) të merrni njohuri të menjëhershme mbi bisedën, 3) të merrni një reputacion të madh.

32. Nëse vërtet ndiheni të sigurt, mendoni të filloni një subreddit për blogun tuaj.

E di se sapo thashë se subredditat nuk duhen të funksionojnë si faqet e Facebook. Por nganjëherë, kur një personalitet në internet është mjaft i popullarizuar, ata do të bëjnë nënshartesën e tyre për tifozët të postojnë dhe diskutojnë gjëra rreth tyre.

Këto subreddita përdoren gjithashtu për promovim, por përzihen mirë me diskutimin organik të komunitetit.

Shumica e subredditëve të krijuar për arsye promovuese janë nga artistë, kozmetikë dhe tregues tregues. Por kontrolloni këtë:

konsideroni të filloni një subreddit

Ky është një subreddit i bazuar në blogun e një mikesha. Bitshtë paksa e ngrohtë, por ka një komunitet të përkushtuar. Ata nuk diskutojnë vetëm postimet e blogut, por të gjitha llojet e sendeve që lidhen me atë fushë.

Dhe blogu i tij është bërë dukshëm më i popullarizuar sepse subreddit ka një reputacion të madh për diskutime interesante.

33. Mos e lini pas dore Instagramin.

Instagram është një rrjet social jashtëzakonisht i popullarizuar, por jo i përdorur nga blogerët për promovim pothuajse aq shpesh sa rrjetet e tjera sociale (për arsye të dukshme).

Gjë është se përmbajtja vizuale është shumë e lehtë për t’u konsumuar, dhe nëse i keni burimet, Instagram mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për ta bërë përmbajtjen tuaj të lehtë për t’u parë.

Ja faqja në Instagram e Neil Patel:

Shiko? Ai ka një lidhje në blogun e tij, një bio i shkurtër dhe i lehtë për tu tretur. Postimet e tij ju bëjnë të dëshironi të lexoni më shumë.

34. Në LinkedIn, përpiquni të përqendroheni në ndërtimin e aftësive dhe biznesit.

Me siguri do të keni shumë mbivendosje midis postimeve tuaja në rrjete të ndryshme sociale, por në LinkedIn, duhet të kujdeseni akoma me kulturën e LinkedIn.

Do të thotë, është më mirë të përqendroheni te gjërat që interesojnë profesionistët dhe vlera që blogu juaj mund t’u sjellë atyre.

Kështu që sjellja e tregimeve të suksesit në biznesin tuaj, studimet e rasteve dhe gjërat në lidhje me aftësitë e ndërtimit do të bëjnë më mirë në LinkedIn, për shembull. Dhe, njerëzit në LinkedIn zakonisht do të jenë më pak rezistentë për të promovuar blogun tuaj për të rritur trafikun.

35. Përdorni përshkrime më të gjata në Pinterest.

Pinterest është përdorur gjerësisht nga blogerët, por ju nuk mund të dini se si ta tregoni blogun tuaj atje.

Mendoni për Pinterest si disa mbivendosje me një motor kërkimi. Ashtu si një motor kërkimi, të kesh fjalë kyçe në përshkrimet e tua do t’i ndihmojë njerëzit të gjejnë kunjat e tua.

Kjo do të thotë që shkrimi i përshkrimeve më të gjata ju jep më shumë mundësi të përdorni fjalë kyçe pa i spamtuar ato ose duke i bërë ato të duken pa takt.

Gjithashtu, ka disa prova të kufizuara që përshkrimet me më shumë se 300 karaktere marrin më së shumti përsëritje – por merrni atë me një kokërr kripë.

36. Përdorni bordet e grupit Pinterest.

Bordet e grupeve të Pinterest funksionojnë në mënyrë të ngjashme me grupet në rrjetet e tjera sociale: ato janë një komunitet i ndërtuar rreth një teme të caktuar.

Kjo zgjeron sasinë e njerëzve që do të shohin përmbajtjen tuaj dhe kontributet tuaja.

Veçanërisht sepse kur dikush “ndjek gjithçka” të bordeve të një personi, ata do të përfundojnë gjithashtu pas bordit ku ju kontribuoni!

37. Përdorni Twitter-in e promovuar.

Njerëzit shohin Tweets të Promovuar gjatë gjithë kohës, sa herë që përdorin Twitter në fakt. Postimet e sponsorizuara dhe të promovuara janë të zakonshme në çdo rrjet kryesor social.

Kështu që nuk duhet të jetë befasuese që unë e rekomandoj këtë – por do të dëshiroja të theksoja një avantazh shtesë të Tweets të promovuara në veçanti:

Tweet janë të shkurtra. Njerëzit mund të injorojnë një postim të sponsorizuar në Facebook, por një Tweet i promovuar është më i lehtë për t’u futur, edhe me një shikim.

38. Paguaj për të promovuar në Facebook.

Ekzistojnë dy mënyra kryesore që mund ta bëni këtë: ju mund të paguani për një reklamë që qëndron më shumë si një reklamë, dhe një post i rritur është një postim që ju paguani për të … nxitur për një audiencë.

Teknikisht të dy janë reklama, por reklamat në Facebook janë më të personalizueshme dhe janë më të dukshme si reklama. Postimet e rritura shfaqen në afatet kohore të përdoruesve së bashku me postimet e tjera, të rregullta.

Ju mund të lexoni më shumë rreth dallimit këtu.

Njerëzit e bëjnë këtë sepse funksionon — Facebook ju lejon qasje te shumë njerëz, kështu që mund të arrini më lehtë audiencën e duhur / demografinë me reklama dhe postime të rritura.

39. Përdorni përmbajtje të sponsorizuar nga LinkedIn.

Përsëri, mendoni të paguani për të reklamuar në Facebook: ju keni qasje në një numër të madh të njerëzve të cilët pastaj mund të ngushtoni në audiencë të synuar specifike për të reklamuar në.

Por përsëri, njerëzit e LinkedIn ka të ngjarë të jenë më të pranueshëm për disa lloje të përmbajtjes për të cilën tashmë jeni duke shkruar me siguri.

Por së pari, unë do të rekomandoja të kuptoja se cili nga postimet tuaja në LinkedIn ka bërë më të mirën në mënyrë organike, dhe pastaj t’i sponsorizojë ato.

40. Përdorni Grupet e LinkedIn.

Kjo është mjaft e ngjashme me krijimin ose pjesëmarrjen në Facebook Groups dhe Pinterest Boards.

grupet e lidhura

Dallimi, natyrisht, është që rrjeti juaj social i LinkedIn është ndoshta pak më ndryshe nga audienca juaj në Facebook ose Pinterest ose Twitter, dhe siç thashë edhe më herët, me siguri që pritni postime të lidhura me biznesin dhe ato profesionale.

Kjo në të vërtetë do të thotë që Grupet e LinkedIn zakonisht do të jenë një vend më i përshtatshëm për promovimin e blogut tuaj sesa grupet në rrjetet e tjera sociale.

41. Dhe natyrisht, reklama Reddit.

Por për këtë, duhet të them:

ruhem.

Reddit është pak më ndryshe nga faqet e lartpërmendura – njerëzit presin reklama dhe përmbajtje të promovuara në Facebook, Twitter, etj..

Redditorët, nga ana tjetër, janë mësuar me reklama, por … ata nuk i pëlqejnë shumë. Përmbajtja e reklamuar dhe promovuar është kështu diçka për tu trajtuar me kujdes, veçanërisht nëse e gjeni Reddit një vend të mirë për blogun dhe markën tuaj..

Thënë kështu, mund të blini hapësirë ​​hapësirë ​​në Reddit, ose mund të paguani që postimet të promovohen. Ose mund të funksionojë.

Reddit është pak më ndryshe

42. Faleminderit lexuesve për ndarjen!

Së pari, ju tashmë jeni mirënjohës që dikush ndau përmbajtjen tuaj, kështu që kjo është një arsye e mirë për t’i falënderuar ata.

Së dyti, është mirë të inkurajoni njerëzit që mbështesin blogun tuaj, dhe madje mund t’i bëjnë ata më të prirur ta bëjnë këtë përsëri në të ardhmen.

Së treti, është një mënyrë e mirë për të rekomanduar postime të tjera që mendoni se mund të dëshirojnë. Për shembull, “Faleminderit një ton për ndarjen! Nëse ju pëlqeu ai postim, ju mund të dëshironi gjithashtu këtë: ___. “

43. Në përgjithësi, kontribuoni në sitet e përgjithshme dhe komunitetet me votë.

Nëse keni nevojë për një rifreskues, faqet e përgjithshme kanë informacione nga shumë burime të ndryshme që lidhen me tema të caktuara. Ata shpesh përdorin butona votimi lart dhe poshtë për t’i lejuar përdoruesit të vlerësojnë përmbajtjen e paraqitur.

Po, përfshirë Reddit. Kam folur për Reddit mjaft pak deri tani, por nuk është e vetmja sit i përgjithshëm i bashkimit ose komuniteti me vota të plota.

Këtu janë disa shembuj të tjerë të siteve agregate dhe komuniteteve të përdorura:

StumbleUpon, BizSugar, Hunt Product, Hacker News, Triberr, Inbound.org.

Kur është e rëndësishme, ju mund të promovoni blogun tuaj për të rritur trafikun dhe të shihni se si reagon bashkësia.

44. Përqendrohuni në praktikë dhe dobi në postimet tuaja të përbashkëta.

Nëse nuk e kam theksuar aq sa duhet, më lejoni ta bëj të qartë:

Kur i ndani postimet tuaja në mediat sociale, bëjeni ato të dobishme.

Sepse një nga mënyrat më të mira për tu vlerësuar është të sjellësh vlerë të prekshme në jetën e njerëzve. Ju blog sepse keni ekspertizë dhe inteligjencë. Ndani atë me njerëzit.

Kjo është e rëndësishme për ndarjen e postimeve në veçanti sepse dëshironi që njerëzit të ribotohen dhe ri-ndajnë.

45. Vendosni butona për ndarjen e mediave sociale në vendet e shquara.

Këto janë butonat që lejojnë lexuesit të ndajnë postime të caktuara në platforma të ndryshme të mediave sociale.

Shtë një nga përgjigjet më të zakonshme për çështjen se si të tregoni blogun tuaj.

Këtu është një shembull se si duken ata në faqen tonë (në të majtë):

vendosni butona për ndarjen e mediave sociale në vendet e spikatura

Vini re se si i vendosim butonat në majë të faqes, afër figurës së kokës së postimit.

Butonat e shkëmbimit të mediave sociale goditën dy zogj me një gur: lejon që njerëzit të rrisin praninë tuaj të mediave sociale dhe të drejtojnë trafikun në blogun tuaj!

46. ​​Përdorni Sumo për të dyfishuar në butonat e ndarjes.

Sumo është një plugin app / WordPress që në thelb ju jep një mënyrë më të fortë për të shtuar butona për ndarjen e mediave sociale.

Shkurt: shton butonat e ndarjes në fillimin e artikullit, në anën e majtë dhe në fund.

Këtu është një faqe shembulli, në mënyrë që ta shihni në veprim.

47. Ndani me njerëzit që kanë ndarë tashmë përmbajtjen tuaj.

Tinguj intuitiv? Epo, mirë, sepse kjo funksionon.

Njerëzit që kanë ndarë tashmë përmbajtjen tuaj kanë më shumë të ngjarë ta ndajnë përsëri. Dhe nëse mund të merrni disa nga të njëjtët njerëz që të ndajnë vazhdimisht përmbajtjen tuaj? Edhe me mire!

Ideja thelbësore këtu është t’u kushtohet vëmendje e veçantë njerëzve në internet që po ju ndihmojnë dhe mbështesin përmbajtjen tuaj.

48. Ndani me njerëzit që ndajnë përmbajtje të ngjashme.

Kjo është e ngjashme me metodën e mëparshme për të promovuar blogun tuaj, por mund të marrë pak më shumë përpjekje nga ana juaj.

Në fund të fundit, ka pak më pak të ngjarë që ata do të ndajnë përmbajtjen tuaj, në krahasim me njerëzit që kanë ndarë tashmë përmbajtjen tuaj.

Pjesa e rëndësishme, natyrisht, është se këta njerëz tashmë janë aksionarë, dhe nëse u pëlqen përmbajtja, ka më shumë të ngjarë ta përhapin atë sesa personi mesatar.

Pra, bëjeni një pikë për t’u ndarë atyre!

49. Ndani me njerëzit që shkruajnë përmbajtje të ngjashme.

Kjo mbivendoset pak me kontaktet e kontaktit, por është pak më ndryshe.

Sepse le të përballemi me faktet – jo të gjithë ata që shkruajnë për një temë të caktuar janë ndikues. Aq më tepër e kundërta.

Pavarësisht kësaj, shumë blogerë të tjerë kanë dëshirë të rriten me të tjerët, në vend që të konkurrojnë thjesht. Disa nga njerëzit që ka shumë të ngjarë të ndajnë përmbajtjen tuaj janë ata që shkruajnë përmbajtje të ngjashme.

50. Në forume, përgjigjuni pyetjeve duke përdorur postimet tuaja në blog.

Kjo është në të njëjtën mënyrë për të pritur temat në Twitter dhe pjesëmarrjen në forume dhe subreddits. Përveç, kjo është më e qartë:

Gjeni një pyetje ose temë për të cilën keni një postim në blog. Sigurohuni që është mjaft e rëndësishme, ose me siguri do të shkruani si dikush i interesuar vetëm për vetë-promovim.

Kultura e forumit ndryshon midis forumeve, por në fund të ditës, nëse jeni duke kontribuar në të vërtetë, nuk do të jetë gjithmonë keq të promovoni blogun tuaj.

51. Përdorni faqet e faqerojtjes sociale.

Kjo mund të jetë një e re për ju: faqet e shënimeve sociale ndajnë disa mbivendosje me faqet e përgjithshme, por ndryshojnë në atë se faqet e faqerojtësve social përqendrohen më shumë në lidhje të pastra në internet. Faqet e agregateve në praktikë shpesh përfshijnë ripostimin e imazheve dhe ngarkimin e vetë përmbajtjes.

Plus, disa site faqeshënëseje sociale ju lejojnë të aplikoni për blogun tuaj të paraqitur në faqet. Do të thotë kur njerëzit përpiqen të zbulojnë postimet dhe përmbajtjen, ata mund të gjejnë gjërat e blogut tuaj!

Kështu që, kur pyesni veten se si të merrni trafikun në blogun tuaj, faqet e faqerojtësve social janë një përgjigje logjike sepse i gjithë modeli ka të bëjë me drejtimin e njerëzve në site të ndryshme.

Për momentin, Digg, Flipboard, StumbleUpon dhe AllTop janë të mirë për të paraqitur blogun tuaj!

52. Përdorni faqet e ndarjes reciproke.

Faqet e ndarjes reciproke ju lejojnë të fitoni kredi (ose ndonjë version të pikëve) për ndarjen e përmbajtjes së njerëzve të tjerë. Pastaj, mund të përdorni kreditë tuaja për të postuar përmbajtjen tuaj dhe të tjerët do ta ndajnë atë për të marrë më shumë kredi vetë.

Për momentin, Triberr dhe Viral Content Bee janë vendet më të mira reciproke për ndarjen dhe opsione të mira.

Një fjalë e kujdes: mos prisni që kjo të jetë një trafik i lehtë falas. Ju ende duhet të merrni pjesë, të synoni një vend dhe të kontribuoni!

53. Keni një fushatë me email / përdorni marketing me email.

Ky është në të vërtetë një këshillë më e madhe – është pak si të thuash “share në media sociale”.

Megjithatë, fushatat e marketingut me email janë një nga përgjigjet më të mëdha në pyetjen se si të tregtoni blogun tuaj.

Që do të thotë, ka një mori sugjerimesh dhe mashtrimesh më të vogla për promovimin e postës elektronike, të cilat do të ndjekin këtë.

Por tani për tani, këtu janë disa pika kryesore:

Pothuajse të gjithë përdorin email – shumica e përdoruesve të internetit kanë email, madje edhe më shumë sesa media sociale.

Ju nuk do të bëni spamming, por gjithashtu nuk do të jeni shoku më i mirë që shkruan letra personale. Me sa duket keni një lloj ndërveprimi me personin – si brenda, ju keni marrë emailin e tyre për një arsye.

Sigurisht që kam më shumë për të thënë! Këtu janë specifikat:

54. Ndërtoni listën tuaj të emailit.

Kjo është një pikë kryesore. Duket qartë, por mund të jetë një nga pjesët më të vështira – dhe ka disa nga bazat që duhet të respektohen.

Ju nuk do të ndërtoni listën tuaj të emailit sepse keni hakuar llogaritë në Facebook të një milion njerëzve. Ju jeni një person i vërtetë, që do të merrni emailet e njerëzve me lejen e tyre.

Për ta thënë shkurt: nuk mund të kesh një fushatë me email pa një listë të besueshme të njerëzve me email.

Sumo (përmendur më herët) ka disa softuer për ndërtimin e listave me email. Kështu veprojnë edhe OptinMonster, LeadPages, Unbounce, Kontakt i vazhdueshëm, ActiveCampaign dhe shumë të tjerë.

55. Keni diçka për të ofruar në këmbim të një adrese emaili (aka, një magnet plumbi).

Në një farë mase, me siguri mund t’i bëni njerëzit që t’ju japin një adresë emaili sepse ata pajtohen me atë që ju intereson, ose në të kundërt dëshirojnë të dëgjojnë nga ju.

Pra, në nivelin më themelor, ju po ofroni blogun tuaj. Por ju akoma mund të bëni më mirë se kaq, sepse kjo nuk do të jetë e mjaftueshme për shumë njerëz.

Ju inkurajoj të jeni krijues këtu dhe të përdorni më së miri njohuritë tuaja për audiencën tuaj dhe kontaktet e mundshme.

Por disa mënyra të provuara dhe të provuara të besueshme për të ofruar diçka në këmbim të postave elektronike: flipbooks online, ebooks, letra të bardha, hulumtime dhe raportime të tjera origjinale, lidhje me shkarkime falas, dhe listat e azhurnimeve janë të gjitha mjaft të mira!

Ekzistojnë edhe buletinet … por unë do t’ju tregoj më shumë për këtë më vonë!

Sapo magnetët tuaj kryesorë janë duke punuar, ju do të tërheqni njerëz në listën tuaj të postës elektronike, dhe nga atje do të keni një audiencë të rregullt për të promovuar përmbajtjen tuaj në!

56. Dërgoni ato email në kohë të mira.

Koha optimale e postimit nuk vlen vetëm për mediat sociale. Mund të duket më e vështirë të dihet se kur janë kohët më të mira për të dërguar email, pasi emaili është më shumë mjegullues sesa audienca e caktuar në disa site të mediave sociale.

Por ju jeni me fat: MailChimp në të vërtetë ka një veçori të quajtur Optimization Dërgimi i Kohës që përqendrohet pikërisht në atë.

Ndërsa do të duhet të përdorni MailChimp për të shfrytëzuar sa më shumë atë karakteristikë, pavarësisht se të dhënat ndryshojnë nga personi në person dhe fushata për të bërë fushatë … ka disa hulumtime solide në dispozicion nga kur MailChimp e bëri këtë funksion.

Versioni i shkurtër: ditët e javës priren të punojnë më së miri, me maja të lehta të martave dhe të enjteve, zakonisht në mëngjes (ndërmjet 7 dhe 10 të mëngjesit).

57. Dërgoni email ndërsa nisni postime të reja.

Kjo është në thelb fushata ekuivalente e fushatës së emailit për ndarjen e një postimi në mediat sociale menjëherë pasi ta publikoni.

Sidoqoftë, posta elektronike ndonjëherë mund të jetë më e fuqishme, pasi shkon drejtpërdrejt në kutinë e një personi.

Dhe nëse keni lexues aktualë në listën tuaj të postës elektronike, ju keni një shans të drejtë të merrni shikime në postimin tuaj menjëherë nga shkopi.

Prandaj, kur pyesni se si të merrni trafik në blogun tuaj, mos harroni se emailet që njoftojnë për postimet e reja përdoren shumë për një arsye.

58. Gazetat e postës elektronike.

Buletini mund të jetë një mënyrë e mirë për të stimuluar njerëzit që t’ju japin emailin e tyre, siç diskutova më herët.

Por ata janë gjithashtu thjesht një gjë e mirë për t’u dërguar për t’i mbajtur njerëzit të abonuar dhe besnikë.

Plus, nuk duhet të bësh kaq shumë punë — mund të rivendosësh përmbajtjen tënde ekzistuese nga java ose dy javën e kaluar, plus çfarëdo postimi më të vjetër që mendon se mund të jetë relevant / interesant.

59. Provoni email me tekst të thjeshtë.

Siç mund ta prisni, kjo nuk është provuar 100% e vërtetë – por unë zbuloj se ka akoma prova të mira për këtë, dhe përputhet me disa dyshime që i kam mbajtur për një kohë.

Në fillim mund të duket sikur emailet me tekst të thjeshtë nuk janë një mënyrë e mirë për të promovuar blogun tuaj për të rritur trafikun.

Nëse mendoni për këtë edhe pse, ka kuptim: ju ndoshta prisni dhe madje kënaqeni të keni gjëra stimuluese vizuale në mediat sociale.

POR në kutinë tuaj të postës elektronike, ju ndoshta do të irritoheni me postë elektronike spammy plot me grafikë dhe fonte të mëdha. Emailet me tekst të thjeshtë kanë tendencë të jenë ato që merrni nga miqtë, familja dhe bashkëpunëtorët tuaj – me fjalë të tjera, njerëz “të vërtetë”.

HubSpot nxori një raport për këtë: emailet me tekst të përsëritur kishin përsëritje të hapura më të larta dhe ritme të hapura, edhe pse njerëzit kanë tendencë të thonë se nuk preferojnë email me tekst të thjeshtë.

60. Përdorni softuer për marketing të automatizuar me email!

Më parë, kur fola për ndërtimin e një liste emaili, përmenda disa emra softuerësh. Epo, shumë programe për ndërtimin e listave gjithashtu ju lejojnë të automatizoni fushatat me email.

Në ditët e sotme, pothuajse të gjithë bëjnë, dhe do të jetë një shpenzim i madh i kohës dhe energjisë për të drejtuar një fushatë me email që nuk është e automatizuar.

Softueri shkon në komplekse dhe karakteristika, por thelbi ka tendencë të jetë i njëjtë – modifikoni postat elektronike, menaxhoni listat tuaja, kohën kur ato dërgohen, etj..

Disa shembuj të mirë të softuerit të automatizuar për marketing të postës elektronike janë: Kontakti i vazhdueshëm, Fushata Zoho, SendinBlue, Hubspot, Fushata, Pardot, Infusionsoft, Mailchimp, ActiveCampaign.

61. Aktivizoni aksionet sociale në email.

Ky është në thelb i njëjti koncept si të keni butona të ndarë në postimet tuaja.

Por siç e prisni, kjo është pak më e fuqishme, sepse në thelb po i jepni opsionin e ndarjes një personi direkt, në vend që të prisni që ata të vizitojnë faqen tuaj.

Alsoshtë gjithashtu një nga mënyrat më të mira për të bërë një prani të shpejtë në mediat sociale.

62. Përfshini lidhje në blogun tuaj ose postime të caktuara në nënshkrimin tuaj me email.

Duke përdorur një softuer të caktuar, ju mund të rregulloni postën elektronike në një mënyrë që nuk e prisni, përfshirë nënshkrimin tuaj.

Dhe një nga mënyrat më unike për të promovuar blogun tuaj për të rritur trafikun është të vendosni një lidhje me postimin tuaj të fundit në firmën tuaj.

Për shkak se ajo qëndron jashtë, është një mënyrë e mirë për t’i bërë njerëzit të vini re diçka që përndryshe mund të lustrohet! Bërja e diçkaje pak më freskuese si kjo është një mënyrë e mirë për të zgjidhur çështjen se si t’i bëni njerëzit të lexojnë blogun tuaj.

63. Dërgoni postë elektronike … duke përdorur fjalët që punuan për postat elektronike që u lexuan më së shumti.

Tingëllon themelore, por është e thjeshtë për t’u lënë pas dore. Duke përdorur programin e marketingut me email, do të merrni disa njohuri mbi atë që emailet u hapën dhe se sa kontakte të angazhuara ishin me ta.

Zakonisht do të gjeni disa tendenca që po shfaqen, dhe formulimi i disa emaileve ka të ngjarë të jetë më i mirë se të tjerët. Për shembull, ju mund të përdorni shumë më tepër humor në trupin e një emaili të caktuar, dhe mund të jetë lexuar më shumë se gjithçka tjetër që keni hartuar.

Pra, merrni atë që funksionoi më mirë në postat elektronike të pranuara më së miri, dhe modifikoni postat elektronike të tjera që të përshtaten më mirë – pastaj dërgoni përsëri!

64. E-mail të testit A / B.

Kur doni të rishikoni postën elektronike siç përshkruhet më lart, nuk doni të mbështeteni vetëm në provë dhe gabime për të kuptuar se çfarë hapet më shumë.

Për fat të mirë, ju mund të bëni testimin A / B: krijoni dy email të ndryshëm dhe shihni se çfarë ndodh me secilën. Ju mund të testoni për tekstin kryesor, por është gjithashtu një ide e shkëlqyeshme për të provuar linjat e temës.

Shembull: Linja lëndore e Email-it thotë “Gabime të mëdha në zgjedhjen e një hosti në internet”, dhe emaili B thotë se “5 gabime që klientët e mi kapërcejnë gjatë zgjedhjes së një hosti në internet.” Email B mund të ketë një shkallë më të lartë të hapur – një pasqyrë e shkëlqyer.

Ndonjëherë do ta bësh këtë me dorë, por shpesh softuerët do ta bëjnë këtë mjaft të lehtë.

Kjo është thjesht mënyra më e efektshme për të zbuluar se çfarë funksionon më mirë në emailet tuaja.

65. Krijoni nëngrupe në listat tuaja të postës elektronike.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme pasi lista juaj e emailit rritet në madhësi dhe ju zgjeroni lexuesit, por është e rëndësishme për një gamë të madhësive të listës së postës elektronike.

Në fund të ditës, vetëm një listë emaili nuk arrin të kapë shumë larminë e kontakteve tuaja. Zakonisht do të ketë nëngrupe të audiencës suaj, të interesuar për aspekte specifike të asaj që shkruani.

Ju mund të krijoni nëngrupe në çfarëdo mënyre, sipas nivelit të interesit, sipas temës së interesit (nëse dihet), nga demografia, etj..

Kjo ju lejon të synoni fushatat e postave elektronike SHUMU më saktë!

66. Paraqituni në postë elektronike.

Kjo është pak më ndryshe nga gjërat normale të fushatës së emailit për të cilën kam folur deri më tani.

Nëse nuk jeni të njohur me këtë, është mjaft e thjeshtë: fotografoni të gjitha artikujt e rrumbullakët që keni parë. Kuptimi, koleksionet e artikujve ose blogjeve më të mirë për një temë të caktuar, në një postim ose artikull të vetëm në blog.

Epo, njerëzit e bëjnë këtë edhe me email – dhe lexuesit më të përkushtuar do të futen në të.

Ata nuk janë shumë të vështirë për tu gjetur, thjesht kërko këtë:

merrni në postë elektronike

67. Paraqituni në postime / artikuj përmbledhës.

Ju tashmë e dini se cilat janë artikujt përmbledhës, por ndoshta nuk keni menduar të përpiqeni të shfaqeni më parë në to.

Ju mund të gërmoni përreth blogeve të njohura që paraqesin postime përmbledhëse në industrinë tuaj, nëse jeni njohur tashmë me atë sferë.

Nëse jo, ju mund t’i kërkoni për ato vetëm në mënyrën se si kërkoni ato për postat elektronike. Futni këtë:

“Intitle: roundup” + industri ose fjalë kyçe këtu.

Për shembull:

68. Vendosni një burim RSS (nëse nuk keni një të tillë) dhe ndajeni atë me audiencën tuaj.

Burimet RSS tingëllojnë shkollë të vjetër, por ato janë akoma mjaft të njohura. Në veçanti, audienca juaj më e përkushtuar për leximin e blogut mund të përdorë ende burimet RSS për të gjetur përmbajtjen që u pëlqen.

Nëse përdorni WordPress, tashmë keni një burim të integruar RSS për postimet tuaja. URL-ja do të jetë diçka si:

http: // (faqja e internetit këtu) .com / blog / feed

Nëse nuk keni WordPress, mund ta vendosni lehtësisht duke Googling rreth e rrotull. Pasi të keni vendosur një RSS Feed, thjesht dërgojeni atë përmes postës elektronike dhe mediave sociale!

69. Kërkoni nga partnerët dhe / ose bashkëpunëtorët tuaj të ndajnë gjërat tuaja.

Duke supozuar se keni partnerë ose bashkëpunëtorë: i keni ata sepse ato mund t’ju ndihmojnë të rritni audiencën tuaj.

Pra, përdorni ato! Përveç marrjes së këshillave të tyre, shumë mund t’ju ndihmojnë të promovoni blogun tuaj.

Një shembull i zakonshëm do të ishte një bashkëpunëtor, përfshirë një nga postimet tuaja në gazetën e tyre, ose thjesht diçka aq e thjeshtë sa një media sociale.

70. Shkruaj një post të ftuar!

Mos jini shumë të dyshimtë: postimet e miqve mund të jenë një mënyrë SUPER efektive për të arritur njerëz të rinj dhe për të ndërtuar listën tuaj të postës elektronike, pajtimtarët e mediave sociale, etj.

Njerëzit të cilët tashmë janë duke lexuar blogun tjetër mund të jenë më të prirur të kontrollojnë tuajat sepse një faqe ku ata besojnë paraqiti postin tuaj të ftuar – një mënyrë e mirë për t’i bërë njerëzit të lexojnë blogun tuaj.

Dhe përveç se të lejoni të arrini audiencë të re, ju mund të ndërtoni besueshmëri dhe marrëdhënie të reja me të gjitha llojet e blogeve në sferën tuaj.

71. Heck, bëni një fushatë për postimin e miqve!

Në varësi të raportit, hulumtimit ose pasqyrimit origjinal që keni për një temë të caktuar, mund të filloni një fushatë të zgjatur për dërgimin e miqve.

Ndani pamjet ose gjetjet tuaja në komponentë më të vegjël dhe më pas bëni secilin nga ata një postim të ftuar për një turne të zgjatur në postin e miqve.

Koncept i njëjtë si më parë, por gjithashtu jeni duke theksuar dhe duke i dhënë një reputacion hulumtimit tuaj!

72. Provoni bashkë-marketing!

E njohur edhe si marketing ndërkufitar, kjo është kur dy ekipe / profesionistë të marketingut nga organizata të ndryshme punojnë së bashku në një pjesë të përmbajtjes.

Një bashkëpunim i vërtetë si kjo mund t’ju ​​ekspozojë lehtësisht tek lexuesit e rinj, dhe disa do të jenë më të prirur për të lexuar kontrolloni blogun tuaj nëse bashkëpunoi me blogun e tyre të preferuar.

Ju gjithashtu mund të bëni një tregti me përmbajtje për efekt të ngjashëm: ku ju dhe pala tjetër shkruani një postim në blog për njëri-tjetrin.

Blogimi dhe promovimi i blogut nuk është e nevojshme të jenë një lojë me shuma zero!

provoni bashkë-marketing

73. Ndihmoni lexuesit të postojnë postimet tuaja të blogut në qarqet e tyre.

Kjo taktikë është çuditërisht e keqpërdorur. Shumë njerëz nuk e pëlqejnë postimin shumë në mediat sociale – ata mund të mos kujdesen për t’u ndarë me të gjithë.

Këta njerëz të njëjtë ka shumë të ngjarë të ndajnë gjërat në baza individuale, përfshirë përmes postës elektronike.

Dhe rekomandimet e dërguara me email nga një mik, në një nivel personal? Unë kam shumë më shumë të ngjarë t’i hap ato, kjo është e sigurt. Kjo është një taktikë e shkëlqyeshme e promovimit të blogut.

Dy shembuj të mirë të mjeteve për këtë do të ishin WP-Email dhe Email Kjo faqe, të cilat janë shtojcat e WordPress që në thelb shtojnë një buton “ky email” në postimet tuaja..

74. Sindikoni përmbajtjen tuaj.

Sindikata është një taktikë e shkëlqyeshme për promovimin e blogut sepse nuk kërkon një ton energji, por mund të japë rezultate serioze.

Sindikata në thelb nënkupton bërjen e sendeve tuaja të ribotohen në faqet e tjera. Shtë një mënyrë shumë e natyrshme, organike për të promovuar blogun tuaj dhe është veçanërisht e shkëlqyeshme për bloget më të reja që nuk kanë shumë postime.

75. Bëni që punonjësit të promovojnë postimet tuaja.

Kjo është duke supozuar, natyrisht, ju keni punonjës, por kjo mund të vlejë edhe për bashkëpuntorët. Nëse blogu juaj përputhet mjaft mirë me industrinë tuaj, edhe më mirë.

Dhe nëse blog-u juaj drejtohet nga ekipi juaj, atëherë kjo duhet të jetë një ide që nuk ka mendje mendimi: sigurisht që ju mund t’i kërkoni anëtarëve të ekipit tuaj të promovojnë postime në qarqet dhe miqtë e tyre.

76. Bëni që klientët të lidhen me blogun tuaj.

Kjo është një mënyrë për ndërtimin e lidhjeve dhe është e ngjashme me bashkë-marketing ose duke kërkuar bashkëpunëtorë që të ndihmojnë në promovimin e sendeve të tua.

Gjëja e mirë për të pyetur një klient është se ata me sa duket ju pëlqyen gjërat tuaja të mjaftueshme për të blerë diçka nga ju.

Jo vetëm që është shumë e stresit, por kjo çuditërisht mund ta bëjë marrëdhënien tuaj me një klient më të personalizueshëm – tingëllon kundërintuitive, por klienti juaj mund të vlerësojë që ju kërkohet të ndihmojë një biznes që ata përdorin.

77. Prioritizoni promovuesit kur lidheni me njerëzit.

Kam folur për ndikuesit, lidhjet e jashtme dhe burimet e citimit. Këtu është një nuancë e rëndësishme: prioritizimi i promovuesve nënkupton njerëzit që janë më aktiv në përhapjen e përmbajtjes.

Për shembull, le të themi se kontakti A është super aktiv në subredditin r / WordPress, por nuk ka shumë burime. Kontakti B është e kundërta: më shumë burime, por jo aktive në postimin e lidhjeve.

Sigurisht që kjo është një rast pas rasti, por rregulli i përgjithshëm është që të përcaktohen me përparësi njerëzit që bëjnë shumë promovim dhe përhapje të përmbajtjes së popujve të tjerë.

E thënë thjesht, nëse doni të tregtoni blogun tuaj, merrni ndihmë nga dikush që mund të garantohet të ndihmojë në tregun me ju!

78. Intervistoni blogerët me ndikim.

Ky është një hap më lart duke i treguar një ndikuesi që ju i lidhët ose i cituat ato në postimin tuaj. Ju do të habiteni se sa ndikues do të ishin shumë të pranueshëm për një intervistë.

Ju nuk keni nevojë të grumbulloheni fjalë për fjalë në të njëjtën dhomë, apo edhe të keni një telefonatë në Skype – mund t’iu dërgoni atyre fjalë për fjalë me email disa pyetje.

Kjo e bën përmbajtjen tuaj shumë më të fortë. Dhe çfarë është më mirë? Një ndikues ka shumë më shumë të ngjarë të ndajnë postimin tuaj me ndjekësit e tyre nëse ata kanë një prani të dukshme në postim.

79. Fto ndikuesit dhe blogerët e thënë që të kontribuojnë në blogun tënd

Ky është një hap mbi hapin e fundit më lart, të themi. Me pak fjalë, përveç intervistimit të një ndikuesi, ju mund t’i kërkoni që ata të përfshihen më shumë dhe të kontribuojnë drejtpërdrejt.

Ju gjithashtu mund ta bëni këtë me ndikues të shumëfishtë. Mund të mbivendoset me një intervistë, por marrja e citateve ose pjesëve të shkurtra nga ndikuesit e shumtë jo vetëm që e bën përmbajtjen tuaj më dinamike, por do të thotë se ka të ngjarë të ndahet me më shumë njerëz.

80. Mundohuni të krijoni marrëdhënie reale me njerëzit në blogosferë dhe media sociale.

Whatfarë është ajo gjë që unë jam duke thënë në lidhje me promovimin e blogut tuaj në subreddits dhe forume?

Po, po — ki kujdes.

Në fund të ditës, nuk mund të jeni shumë të njëanshëm me promovimin tuaj të blogut. Nëse në të vërtetë mund të merrni pjesë në diskutime dhe të krijoni marrëdhënie me njerëzit në internet, blog-u juaj ka shumë të ngjarë të pritet mirë.

81. Në atë shënim… DO DO SPAM.

Po, ne e marrim atë: ju duhet ta vendosni blogun tuaj atje. Ju duhet të postoni rregullisht, në rrjete të ndryshme sociale dhe forume etj. Ju duhet të dërgoni me email.

Por nëse e teproni, do të fshiheni si spam. MOS i spam inboxet ose forumet e njerëzve. Keni takt.

Nëse njerëzit mendojnë se jeni duke bërë spamm, do të hiqeni menjëherë. Dhe nëse jeni parë si spammer në një komunitet më shumë në internet (krahasuar me email, për shembull), trafiku i blogut tuaj do të vuajë vërtet.

82. Në përgjithësi, përpiquni të ndërtoni një audiencë besnike.

Kjo është një këshillë thelbësore që është shumë e lehtë për t’u harruar, por shtron pyetjen e madhe se si t’i bëni njerëzit të lexojnë blogun tuaj. Shumë prej nesh janë lëkundur nga ideja për të shpërthyer papritur në popullaritet.

Nëse jeni bloger, një nga përparësitë tuaja më të mëdha duhet të jetë ndërtimi i një audiencë që lexon rregullisht përmbajtjen tuaj.

Dhe më shpesh sesa jo, kjo do të thotë një audiencë më e vogël, të paktën në fillim. Por mos e nënvlerësoni të keni atë grup thelbësor të lexuesve besnikë.
ndërtoni një audiencë besnike

83. Një ndërmarrje kryesore: bashkëpunoni dhe ndani përmbajtjen e njëri-tjetrit!

Mos harroni kur thashë që duhet të ndani me njerëz që shkruajnë përmbajtje të ngjashme?

Epo, arsyeja që funksionon është arsyeja që funksionon: bashkëpunimi është i rëndësishëm për blogerët.

Sepse në fund të ditës, Blogging nuk është e nevojshme të jetë një lojë me shuma zero. Ju të dy mund të fitoni kur bashkëpunoni me një blog tjetër.

Nëse ndani përmbajtjen e njëri-tjetrit, mund të rritni audiencën tuaj, dhe përveç kësaj, audienca juaj do të përfitojë nga ekspozimi ndaj përmbajtjes tjetër të cilësisë.

84. Punoni në lojën tuaj të lidhjes: sigurohuni që njerëzit po lidhen me blogun tuaj!

Tinguj e dukshme? Epo, është e rëndësishme për një arsye tjetër.

Arsyeja e qartë është se nëse njerëzit janë duke u lidhur me blogun tuaj, do të merrni më shumë trafik dhe më shumë pamje.

Por këtu është arsyeja tjetër:

Sa më shumë lidhje të merrni blogun ose sitin tuaj, aq më shumë Google dhe motorët e tjerë të kërkimit marrin vëmendje. Blog-u juaj do të ketë një shans më të mirë për të qëndruar në krye të faqeve të rezultateve të motorit të kërkimit (SERPs) nëse jeni i lidhur me.

85. Në atë shënim, punoni në përmbajtjen që është e gatshme të bëhet virale.

Unë kam paralajmëruar më herët në lidhje me joshjen e virusit. Kjo me të vërtetë do të thotë kjo: mos e fusni gjithë besimin tuaj për të bërë virale në kurriz të gjërave të tjera të rëndësishme.

Sidoqoftë duhet të zgjedhni blogun tuaj për ndarjen virale.

Dhe një nga mënyrat më të mira për ta bërë atë? Bëhu NEWSWORTHY.

Mbani një sy të ngushtë në atë që po ndodh në industrinë ose fushën tuaj. Bëhuni të parët për të raportuar, ose dilni me një pikë të mirë për zhvillimet e fundit.

Kjo e bën shumë më të mundshme që njerëzit të përhapin përmbajtjen tuaj ndërsa treten dhe ndajnë lajmet.

86. Rregullisht përfshini lidhje të jashtme.

Ky është dicey. Para së gjithash, PO, është e rëndësishme të lidheni me faqet e internetit të tjera në blogun tuaj. Për disa arsye:

Së pari, duhet të jeni pjesë e bisedës, të mos mbylleni veten nga ato që thonë të tjerët.

Së dyti, duhet të jepni kredi aty ku duhet. Do të dëshironit që njerëzit të bëjnë të njëjtën gjë për ju.

Së treti, motorët e kërkimit do të vlerësojnë më shumë faqen tuaj nëse jeni duke u lidhur me faqet e tjera.

87. Por ki kujdes në lidhjet e tua të jashtme.

Këtu është nuanca: ki kujdes në lidhje me konkurrencën. Ky nuk është një rregull i vështirë – siç thashë, ju duhet të jepni kredi aty ku duhet dhe të jeni gati për të bashkëpunuar – por gjithashtu nuk dëshironi ta teproni.

Kjo me të vërtetë varet nga situata juaj, por një mënyrë e sigurt për të bërë lidhje të jashtme është duke u lidhur me jo-konkurrentët që ende shtojnë vlerë në artikullin tuaj.

Për shembull: shanset nuk jeni duke konkurruar me New York Times. Nëse jeni, NYT është aq i famshëm gjithsesi sa nuk ju pëlqen të jeni duke paralajmëruar lexuesit tuaj për një blog të ri – qoftë, një artikull i NYT mund të jetë një lidhje e jashtme e sigurt.

Por ju gjithashtu mund të lidheni me studime dhe revista, si dhe artikuj të lajmeve në mënyrë të sigurtë. Ji mendjehapur!

Këtu është një shembull i një lidhjeje të jashtme për një jo konkurrent:

88. Bëni edhe lidhje të brendshme, natyrisht!

Lidhjet e jashtme nuk janë vetëm gjërat që duhet të vendosni në postimet tuaja në blog.

Lidhjet e brendshme janë thelbësore për të promovuar blogun tuaj.

Së pari, lidhjet e brendshme i mbajnë lexuesit të klikojnë në blogun tuaj. Kështu që është e shkëlqyeshme.

Por së dyti, nga këndvështrimi i një motori kërkimi:

Lidhjet e brendshme lidhin përmbajtjen tuaj dhe faqen tuaj. Ata gjithashtu krijojnë hierarkinë e sitit, kështu që Google do të kuptojë më mirë se cilat faqe duhet të renditen mbi të tjerët, etj.

Ky artikull nga Yoast (shtojca e njohur SEO) shpjegon sesi lidhja e brendshme ndihmon motorët e kërkimit të kuptojnë faqen tuaj.

89. Bëni hulumtime fjalen.

Hulumtimi i fjalëve kyçe është një themelor i optimizmit të motorit të kërkimit. Pavarësisht nëse po paguani për një softuer intensiv SEO ose po përdorni një mjet falas dhe shkathtësi, duhet të bëni kërkime për fjalen për të marrë trafik në blogun tuaj.

Thelbësore është e thjeshtë: kuptoni se cilat terma përdorin njerëzit në motorët e kërkimit. Sa më shumë të kuptoni për këto terma, aq më mirë mund të kuroni përmbajtjen tuaj.

Ky artikull Hubspot ka një përmbledhje të mirë të hulumtimit të fjalëve. Dhe Neil Patel, një nga tregtarët dixhitalë më të suksesshëm në botë, ka një udhëzues më kompleks për të bërë hulumtime të fjalëve.

90. Synoni një fjalë kyçe për postim në blog (nëse thjesht po filloni).

Nëse nuk keni bërë shumë kërkime për fjalë kyçe ose fushatë fjalen, mund të duket mbizotëruese.

Plus, gjëja në lidhje me kërkimin e fjalëve dhe fushatat SEO është, ndonjëherë ju kurrë nuk mund të bëni sa duhet. Heck, ajo mund të jetë një punë me kohë të plotë, kjo është arsyeja pse kaq shumë bloge thjesht punësojnë njerëz që të përqendrohen vetëm në fjalë kyçe.

Pra, nëse jeni një blog më i vogël dhe keni kohë dhe burime të kufizuara, gjëja më e mirë për të bërë është të filloni të vogël: thjesht synoni një fjalë kyçe për postim në blog.

Nëse jeni të kujdesshëm në zgjedhjen e fjalës së duhur, mund të merrni një nxitje të habitshme në SERP.

91. Optimizoni postimet për fjalët kyçe.

Sapo të njihni fjalët / fjalët tuaja, optimizoni postimet tuaja për ato fjalë kyçe.

Këtu janë disa shembuj për ta bërë atë:

Sigurimi i fjalës suaj është në përshkrimin meta të postimit; duke e përdorur atë në etiketën e titullit të faqes; duke e përdorur atë në titullin tuaj kryesor; vendosjen e tij gjatë gjithë postimit tuaj; duke u siguruar që është brenda 100 fjalëve të para të postimit.

Thënë kjo, thjesht kini kujdes që të mos e përdorni shumë fjalë kyçe – do të fikni lexuesit tuaj dhe Google mund ta lexojë faqen si spammy.

92. Përdorni Google Ads dhe Bing Ads.

Ju keni dëgjuar patjetër për Adwords (i njohur tani si Google Ads), por ka një shans të drejtë që nuk i keni përdorur ato.

Google Adwords në thelb ka ju dhe reklamuesit e tjerë që bëjnë ofertë për fjalë kyçe që ato të shfaqen në rezultate (njëjtë me Bing Ads dhe motorët e tjerë të kërkimit).

Reklamat e Google nuk janë të pasakta, por nëse jeni inteligjent për fjalët kyçe që dëshironi të synoni, mund të jetë efektive. Në fund të fundit, njerëzit ende e përdorin atë gjatë gjithë kohës, kështu që diçka po shkon siç duhet.

përdorni reklama google

93. Bleni hapësirë ​​reklamash në seksionet “me përmbajtjen e lidhur” të faqeve kryesore.

Shumë blogerë nuk e dinë që mund ta bëjnë këtë, por mund të jetë me të vërtetë efektive.

Ta themi thjesht, faqet kryesore shesin hapësirë ​​reklamash në seksionin “përmbajtje e lidhur” të artikujve të tyre. Ju mund të përdorni motorë rekomandimi si Outbrain, Taboola, ose Zemanta për të blerë hapësirë ​​në site të ndryshme.

Meqenëse këto faqe janë tashmë të njohura dhe marrin shumë trafik dhe lexues natyrisht, kjo është një mënyrë e mirë për të përfituar nga rritja e lojtarëve më të mëdhenj.

94. Përdorni mjete për analitikë në internet.

Ka një ton softver për këtë dhe shumë prej tyre mbivendosen. Ka softuer SEO që mund të kontrollojë faqen tuaj dhe fjalen dhe strategjinë lidhëse.

Ka edhe gjëra të ndërtuara për disa ndërtues të faqeve të internetit që do t’ju tregojnë bazat se nga kanë ardhur vizitorët tuaj.

Por zakonisht ia vlen të investoni në diçka që do t’ju japë një vështrim më të thelluar se si vizitorët arritën në faqen tuaj.

Google Analytics është ndoshta shembulli më i madh: ju tregon se sa vizitorë arritën në blogun tuaj nga kërkimet organike, sa prej tyre erdhën duke klikuar një lidhje, sa prej tyre erdhën nga rrjetet sociale, etj..

95. Përdorni mjete që janë përshtatur posaçërisht për monitorimin e mediave sociale.

Arsyeja që merr një listë e veçantë është sepse disa softuer SEO mund të mos bëjnë shumë monitorim të mediave sociale, dhe Google Analytics nuk bën ndonjë punë të shkëlqyeshme prej tij.

Kështu që shumë blogerë dhe kompani investojnë në mjete që i janë kushtuar monitorimit të mediave sociale.

Disa shembuj të mirë: Analytics Twitter, Pinterest Analytics, BuzzSumo, Awario, Keyhole, dhe Përmendja janë të gjitha me vlerë duke kontrolluar. Por ato nuk janë aspak opsionet e tua!

96. Paraqisni tek motorët e kërkimit.

Një numër i madh i blogerëve mendojnë se pasi të vendosin një përshkrim meta, përdorni disa fjalë kyçe dhe publikoni postimin e tyre, që Google automatikisht do ta gjejë atë dhe do ta indeksojë diku.

Google & bashkëpunimi do të jetë i lumtur të indeksojë, por së pari ata duhet të lajmërohen për ekzistencën e faqes tuaj.

Dorëzimi në një motor kërkimi është mjaft i lehtë: ju mund të përdorni shtojcën e Google XML Sitemap për të gjeneruar një sit sit, i cili është i dobishëm për të ndihmuar motorët e kërkimit të kuptojnë sitin tuaj dhe postimet tuaja të reja.

Ju gjithashtu mund të paraqisni kur bëni postime të reja, gjithashtu me atë shtojcën e lartpërmendur ose ndonjë tjetër që është me reputacion.

97. Vendosni lidhje me artikujt e lidhur / një seksion “artikuj të lidhur” në fund të postimeve tuaja në blog.

Kjo është një metodë e përdorimit të lidhjeve të brendshme, por është më vizuale në natyrë dhe gjithashtu ndihmon blogun tuaj të duket më tërheqës.

Shtojca të ndryshme do t’ju lejojnë të shfaqni disa postime të lidhura në fund të çdo postimi në blog. Disa shembuj të dukshëm janë Postimet e Ndërlidhura, Postimet e Ndërtuara me Yuzo dhe Postimet e Lidhur me Kontekstualin.

98. Në postimet tuaja të reja, lidhni postimet tuaja më të mira dhe më të njohura.

Kjo është një mënyrë e mirë për të zbatuar lidhjen e brendshme për të cilën kam folur më herët.

Kur lidheni me postimet tuaja me performanca më të mira në postimet tuaja të reja, ju 1) u jepni lexuesve më shumë sende për të parë në blogun tuaj, dhe 2) përmirësoni lojën tuaj të brendshme të lidhjes.

Këtu është një shembull i një postimi më të ri që bëra, i cili lidhet me një postim më të vjetër popullor (rreth Bluehost):

postimet më të mira dhe më të njohura.

99. Visa anasjelltas: azhurnoni postimet tuaja më të mira për të pasur lidhje me postimet tuaja të reja.

Ky është një përmbysje e konceptit të mëparshëm, por i njëjti koncept themelor është në punë aq sa po përmirësoni lojën tuaj të brendshme të lidhjes.

Por në vend që të rritni postimet tuaja tashmë të performancës, ju rritni postimet që sapo keni bërë!

Për shembull: ky artikull që unë nxora për mbajtjen më të mirë të WordPress është popullor dhe i vjetër 8 muaj. Por ajo ka lidhje të tëra me postimet më të reja dhe të azhurnuara që kam bërë.

100. Sigurohuni që të plotësoni përshkrimet tuaja të meta, etj.

Kur të filloni me WordPress ose platforma të tjera, do t’ju kërkohet të plotësoni meta-përshkrime, tituj meta, etj..

Shumë fillestar e injorojnë këtë send, dhe përqendrohen në bërjen e përmbajtjes së pari. Shtë e kuptueshme, por një gabim: këto gjëra janë një ndërtesë themelore se si faqja juaj duket në rezultatet e motorit të kërkimit.

Një shumë e programeve të njohura ju lejojnë të redaktoni këto gjëra në një hollësi pak më shumë ose me një pasqyrë më shumë. Yoast është një shtojcë popullore që ju lejon të punoni në përshkrime meta falas.

101. Mos ndrysho vetëm titujt ndërsa poston – ndrysho edhe përshkrimet e meta, titrat, etj.

Ndërsa ndani pa pushim, është e lehtë të bini në përsëritje. Ajo që bëjnë shumë njerëz është ndryshimi i titullit të postimit.

Kjo është mirë, por nuk duhet të ndalet këtu. Ju gjithashtu mund të konfiguroni meta-përshkrimin, nëntitullin, citimet dhe pikat tuaja të mëdha ose ato që ndërmerren kur të ribotoheni në mediat sociale.

102. Përdorni pop-up.

Mos u rënkoni: pop-up-et janë bezdisëse, por njerëzit i përdorin ato për një arsye.

Dhe kjo është për shkak se ata ndonjëherë mund të funksionojnë.

Tani, si dikush që në përgjithësi nuk është një adhurues i pop-ups, unë do të dëshiroj të sqaroj që pop-up-et tuaja nuk duhet të jenë të tmerrshëm. Ju mund t’i bëni të dobishëm për lexuesit tuaj. Për shembull:

përdorni pop-ups

103. Përdorni pop-in.

Këtu është një alternativë më e sigurt për pop-up-et: pop-inet janë në thelb shumë të vogla.

Në vend që të zënë qendrën e ekranit të lexuesve tuaj, shumë hapësirë, pop-in janë të vogla dhe zakonisht në këndin e djathtë të poshtëm.

Ata janë më pak ndërhyrës dhe spammy, por shërbejnë për të njëjtin qëllim themelor. Dhe ashtu si thashë më herët – ju duhet t’i bëni ato të dobishëm për vizitorët tuaj, kështu që nuk keni asgjë për t’u shqetësuar.

104. Rithetimi / riblerimi!

Remarketing, i njohur gjithashtu si retargeting, do të thotë të tregoni reklama te njerëzit që kanë vizituar faqen tuaj.

Kjo sigurisht sepse njerëzit që kanë vizituar faqen tuaj ka më shumë të ngjarë ta bëjnë këtë përsëri, dhe riblerja mund të arrijë tek shumica e njerëzve që kanë vizituar tashmë faqen tuaj.

Sigurisht, një fjalë e kujdes: mos u trego shumë i ngutshëm ose i bezdisshëm në reklamën tënde. Ju nuk doni të largoni vizitorët që do të ktheheshin.

105. Përdorni njoftime për shtyp përmes shfletuesit, në vend të postës elektronike.

Një mënyrë për të arritur njerëzit që nuk janë të interesuar të bashkohen me një listë emaili është të përdorin një “shtytje në internet”.

Një shtytje në internet është një mënyrë më pak tërheqëse për t’i bërë njerëzit të pajtohen me përmbajtje të re: një njoftim për shtyp shfaqet në shfletuesin e internetit kur është publikuar një postim i ri.

Njoftimet për shtytjen në ueb / shfletues janë çuditërisht të zakonshme: shembulli më i madh priret të jetë media kryesore. Por duke përdorur programe të ndryshme ose shtojca WordPress ju mund ta bëni atë një opsion edhe për blogun tuaj!

106. Keni njoftime për lëvizje miqësore

Të gjithë përdorin një telefon. Nëse shikoni analitikën tuaj, do të gjeni pothuajse përfundimisht një pjesë të madhe të trafikut tuaj që vjen nga pajisjet mobile.

Ju nuk doni të lini pas dore promovimin e përdoruesve të celularit, kështu që është mirë të shikoni në njoftime shtytëse.

Pushbullet është një nga shembujt më të dukshëm të një aplikacioni që do t’ju ndihmojë të vendosni njoftime push, por nuk është i vetmi!

107. Testoni tituj të ndryshëm, veçanërisht me testimin A / B.

Unë kam folur tashmë për titujt e testimit të A / B me email: duke parë se cili nga dy titujt merr më shumë hapje dhe klikime.

Ju gjithashtu duhet ta bëni atë me tituj jashtë fushatave tuaja të postës elektronike! Në veçanti, është një metodë e mirë për të kuptuar se çfarë funksionon më mirë në median sociale.

Shtë gjithashtu mirë të provosh GJENERAL, për postimet tuaja aktuale (jo vetëm për mediat sociale ose promovimin e postës elektronike).

Duke përdorur analitikën e mediave sociale, softuerin SEO ose analitikën e përgjithshme të uebit, mund të zbuloni se cilat tituj morën më shumë klikime dhe cilat duhet të bëhen më shumë!

108. Zgjidhni nga disa lloje titujsh kryesorë dhe të besueshëm.

Kjo është diçka për tu mbajtur në mend kur jeni duke bërë një seri titujsh të ndryshëm: ka disa tituj titujsh shumë të besueshëm që janë më së miri për t’u përdorur si kornizë.

Njerëzit e mirë në CoSchedule analizuan mbi një milion tituj dhe gjetën llojet më të zakonshëm të titujve në postimet më të shpërndara.

Kështu për momentin: Lista, si-si dhe pyetjet janë llojet e titujve që marrin më shumë trafik dhe kërkime.

Do të ishte më së miri t’i përmbaheni atyre formulave të provuara dhe të vërteta … me pizazz-in tuaj natyrisht!

109. Përfshini numrat në titujt tuaj.

Unë nuk kam të dhëna të vështira shkencore për këtë, por ky është një fenomen që e kam provuar me siguri dhe që blogerët e tjerë të panumërta kanë vërejtur.

Kur përfshini numrat në titujt dhe postimet e titujve, me siguri do të merrni më shumë lexues.

Përdorimi i numrave u tregon lexuesve tuaj saktësisht se çfarë do të marrin — x numrin e arsyeve ose zgjidhjeve, për shembull.

Ju mund të Google thjesht për çdo gjë dhe ta shihni këtë në veprim (sepse funksionon):

Shihni çfarë dua të them?

110. Përdorni gjuhën emocionale në titujt.

Kjo nuk është shkencë e vështirë, por ka ende shumë prova që e mbështesin këtë. Garrett Moon, themeluesi i CoSchedule, analizoi mbi një milion tituj (përmendur më parë) dhe gjeti postime emocionale dhe postimet me reputacion kishin një frekuencë të lartë fjalësh emocionale.

Njerëzit në BuzzSumo bënë një analizë të ngjashme të 100 milion titujve dhe gjetën të njëjtën gjë: emocioni është jashtëzakonisht i rëndësishëm në marrjen e klikimeve dhe marrjen e ndërveprimeve në rrjetet sociale.

Kjo gjithashtu ka kuptim të përsosur intuitivisht, dhe përputhet me atë që përjetojnë shumica prej nesh në internet.

Disa shembuj: “___ të bëjnë të buzëqeshësh”, “___ të bën të qash”, “___ të jap këpucë me patë”, etj..

111. Krijoni copa të formës së gjatë.

Ju nuk keni nevojë të kufizoheni në poste me forma të gjata, por ato janë të dobishme dhe duhet të postohen shpesh.

Ka kuptim që çdo postim në blog jep temën e tij sa më shumë që të jetë e mundur – që ju thoni sa më shumë që mundeni. Kjo ju jep më shumë mundësi për të përdorur fjalët tuaja të synuara dhe duket më origjinale për lexuesit.

Për shembull – Unë mund të krijoja një postim të quajtur “15 mënyra të provuara dhe të testuara për të promovuar blogun tuaj”. Une jo.

112. Kur keni pjesë të shkurtra, sigurohuni që ato të jenë të dobishme.

Edhe një herë, të qenit i dobishëm është thelbësor. Dhe duke u rikthyer te artikulli i mëparshëm, ju dëshironi që postimet tuaja të jenë origjinale dhe të mos mbahen prapa.

Sigurisht që ka raste kur është e dobishme të kesh një postim të shkurtër. Në ato kohë, është më mirë të jeni të dobishëm – të zvogëloni sasinë e gëzofëve dhe t’i jepni audiencës tuaj atë që do të vijnë.

113. Keni një hyrje të fuqishme.

Për të qenë brutalisht i sinqertë, shumica e vizitorëve nuk do të lexojnë shumë në postimet tuaja. Nëse doni të dini se si t’i bëni njerëzit të lexojnë blogun tuaj, me të vërtetë duhet të dini se si t’i MBeni ato nga largimi.

Kjo vërtetohet në të vërtetë nga prova: ky artikull Slate flet për disa analiza të qëndrueshme që na tregojnë atë që ne të gjithë dimë — shumica e njerëzve rrallë lexojnë poshtë një faqe të tërë.

Kjo do të thotë që ju duhet të siguroheni që lexuesit tuaj HOOKS të prezantimit menjëherë. Dhe pas kësaj…

114. Vendosni përfundimin në radhë të parë.

Po, pasi të keni marrë një fakt të mirë për tërheqje dhe fakt tërheqës ose anekdotë, sigurohuni t’i tregoni lexuesve përfundimin.

Mos u thuaj atyre gjithçka — jepi sa duhet që të vazhdojnë të lexojnë — por sigurohu që ata mund të marrin vlerë nga postimi yt TM PRMBJET.

Përsëri, mendoni për copën Slate – shumica e lexuesve nuk do ta bëjnë atë të kalojë fillimin. Pra, jepini atyre diçka që të rrinë rreth.

115. Embed infographics

Më parë përmenda disa punë të bëra nga BuzzSumo duke analizuar shumë postime. Epo, hulumtimi tjetër i tyre zbuloi gjithashtu këtë pasqyrë:

Infographics janë jashtëzakonisht të popullarizuara dhe ndër format më të ndara të përmbajtjes. Neil Patel i ka përshkruar ato si forma më e përbashkët e përmbajtjes në internet (megjithëse nuk jam i sigurt se është fjalë për fjalë e vërtetë).

Sidoqoftë, çështja qëndron. Vendosja e infografikës ju lejon të përcillni informacione dhe tërheqje për pamjet vizuale.

Kjo e bën përmbajtjen tuaj të dallohet dhe SHUM më shumë të ngjarë të shpërndahen dhe ribotohen.

116. A duhet të thuhet? Po, e bën. Përdorni IMAGES.

Tërheqja për pamjet nuk mund të nënvlerësohet. Edhe nëse nuk janë infografikë, është në përgjithësi një ide e mirë që vazhdimisht të përdorni imazhe në postimet tuaja.

Do të shqyrtoj disa këshilla më të hollësishme në lidhje me imazhet, por shkurt: shtimi i pamjeve vizuale rrit shumë angazhimin tuaj në postim. Edhe njerëzit që duan të lexojnë tekst të thjeshtë zakonisht nuk mund të ndihmojnë në shikimin e imazheve.

117. Edhe më mirë: krijoni imazhe dhe përmbajtje origjinale.

Ju mund të përdorni imazhe të aksioneve, por të jenë të kujdesshëm për ta tepruar atë. Përmbajtja më origjinale e figurës që keni, aq më me reputacion do të duket blog-u juaj.

Përkul, ndjekësit tuaj do të ndjehen më mirë në lidhje me ndarjen e përmbajtjes tuaj nëse pamjet dallohen dhe janë origjinale.

Këtu është një shembull i një imazhi origjinal i përdorur për një përmbledhje në HostingPill:

krijoni imazhe origjinale

118. Kanë tekst të mbivendosur pamjet.

Kjo tingëllon si një nivel i çuditshëm detajesh për t’u specifikuar, por më besoni për këtë. Ju në të vërtetë shihni gjithmonë imazhe me mbivendosje teksti – dhe jo vetëm si meme qesharake.

Blogjet dhe revistat e bëjnë këtë gjatë gjithë kohës, sepse është një mënyrë e mirë për të përmirësuar imazhet dhe grafikat pa qenë shumë dërrmuese.

Jo aq intensiv sa një infografik, por me ndonjë kontekst dhe informacion shtesë për imazhin.

Këtu është një shembull nga faqja jonë, përsëri:

teksti i mbivendosur imazhet

119. Optimizoni imazhet e blogut tuaj për shpërndarje.

Kjo vlen për të gjitha llojet e pamjeve — GIF dhe video, si dhe fotografitë statike.

Të gjitha këto gjëra mund të optimizohen për të rritur shkëmbimin e mediave sociale. Nuk është shumë e vështirë për të optimizuar këto skedarë: mbajini të vogla, sigurohuni t’i emërtoni ato, dhe nëse është e rëndësishme, përdorni fotografi të fytyrave (ata tërheqin njerëzit në më shumë).

Bërja e këtyre gjërave të thjeshta është shumë e efektshme në marrjen e trafikut në blogun tuaj.

Shembull? Vetëm shikoni lart!

120. Përdorni butona për ndarjen e figurave.

Po lëvizni nëpër një postim në blog dhe lëvizni kursorin tuaj mbi një imazh.

Disa ikona të vogla për rrjetet sociale shfaqen: këto janë butona që, nëse klikohen, ju lejojnë të ndani imazhin në ato rrjete sociale.

Ja cilat janë butonat e ndarjes së figurave dhe unë i rekomandoj shumë ato. Duke përdorur shtojcat e njohura, të tilla si SumoMe, ju mund ta bëni më të lehtë për lexuesit të ndajnë fotografi. Gjithmonë lehtësoni që njerëzit të promovojnë blogun tuaj për të rritur trafikun!

121. Sigurohuni që keni punuar në apelin e përgjithshëm vizual të përmbajtjes suaj.

E di, e di – po flas shumë për imazhe dhe fotografi. Whatfarë dreq do të thotë kjo madje?

Kjo në fakt nuk do të thotë domosdoshmërisht fotografi në postimet tuaja në blog, megjithëse ato zakonisht mbivendosen me të.

Jo, ajo për çfarë po flas është tërheqja e përgjithshme vizuale e postimeve dhe blog-ut.

Edhe nëse keni imazhe origjinale fantastike dhe infografikë … a janë shkrimet e postimeve tuaja të lehta për tu lexuar? Isdo postim është një bllok i madh teksti? Apo janë shumë linja të vogla të vogla?

Ndërsa është e sigurt që ndryshon nga blogu në blog, është thelbësore që përmbajtja juaj të jetë tërësisht tërheqëse vizualisht. Nëse nuk është kështu … mund të bastit që vizitorët nuk do të qëndrojnë gjatë.

122. Publikoni përmbajtjen në mënyrë të vazhdueshme.

Ky është një tjetër themelor që është çuditërisht i lehtë për t’u lënë pas dore. Shkëmbimi i posteve në median sociale në mënyrë të vazhdueshme është relativisht i lehtë – pasi është e lehtë të ndash përmbajtje në mediat sociale.

Por botimi i përmbajtjes në mënyrë të vazhdueshme do të thotë të shkruani vazhdimisht, dhe kjo është e vështirë. Shtë gjithashtu një nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni.

Shfaqja e përmbajtjeve të reja rregullisht duket e mirë në motorët e kërkimit DHE ju jep mundësinë më të mirë për t’u mbajtur me njerëz që u pëlqen përmbajtja juaj në të kaluarën. Dhe u jep të gjithë vizitorëve pritjen e më shumë, për sa kohë që ata mbajnë një sy në blogun tuaj.

123. Citimi i ekspertëve.

Ekspertët nuk janë të barabartë me “ndikuesit”. Oh, ato mbivendosen me siguri — shumë ndikues janë ekspertë në fushën e tyre.

Por ekspertët gjithashtu nënkupton pothuajse çdo shkencëtar, studiues dhe tregtar i lartë që ka numër të madh dhe / ose besueshmëri.

Citimi i ekspertëve u lejon lexuesve tuaj të dinë që nuk po bëni gjithçka. E thjeshtë si kjo – sa më bindëse të jesh, aq më i fortë është blog-u.

124. Të jetë unik.

Oh, ti mendon se është një mendjemadhësi? Epo, më vjen keq – pse ka një bajjion prej blogeve SAME atje?

Shtë e vështirë të jesh një blog unik… dhe një i njohur. Përdorimi i SEO dhe përgjithësisht promovimi i blogut tuaj do të thotë të bësh disa nga ato që bëjnë të gjithë.

Por ju ende keni për të çekiç në shtëpi një ndjenjë të fortë të identitetit të faqes dhe unike. Ose përndryshe, pak do të jenë të interesuar sa duhet për t’ju kontrolluar, dhe ata që bëjnë mund të mos ju kujtojnë.

125. Tregoni histori.

Blogimi është një medium i shkëlqyeshëm për histori. Edhe nëse jeni 100% i shqetësuar me faktet e vështira, historitë e bëjnë përmbajtjen tuaj relatuese dhe të tretshme.

Ata mund të jenë të shkurtër, nga rruga — fjalë për fjalë një fjali ose dy, por do t’i mbajnë sytë e vizitorëve tuaj më gjatë sesa disa fjali të tjera.

Për shembull: rishikimet e mia kanë tendencën të përziernin faktet me ulje-ngritjet e mia për të provuar një host ose softuer.

126. Përgjigjuni shpejt ndaj tendencave.

Ky nuk është vetëm një aspekt kryesor për të optimizuar përmbajtjen tuaj për të shkuar viral (diskutuar më parë). Kjo është vetëm një gjë e mirë e përgjithshme për të bërë.

Kur përgjigjeni shpejt ndaj tendencave, ka më shumë të ngjarë që të citoheni dhe të përdorni si burim nga njerëzit që vijnë pas jush.

Kjo do të thotë, përveç marrjes së një përfaqësimi të mirë për të qenë në krye të lajmeve, do të lidheni. Dhe kjo nuk do të thotë thjesht rritje e trafikut, por SERP rritet!

127. Jini të dobishëm!

Mirë, ju e merrni atë – të jetë i dobishëm. Epo, deri tani kam folur për përmbajtjen tuaj dhe bashkëveprimet tuaja sociale në forume / media sociale.

Po sikur t’ju thoja që nuk është fundi i saj? Përveç thjesht përdorimit të audiencës dhe ndjekësve tuaj…

Ju duhet të jeni një ndihmës, dhe duhet të jeni të njohur për të.

Për shembull: në vend që të keni vetëm përmbajtje informuese, drejtojeni audiencën tuaj drejt burimeve të tjera. Dilni nga rruga juaj për të shtuar ndihmë shtesë!

128. Njihni audiencën tuaj të synuar.

Shumë nga ato që unë kam folur tashmë kanë ndërtuar në këtë pikë gjithëpërfshirëse:

Një nga përparësitë tuaja më të mëdha është njohja e audiencës tuaj. Dhe ky është një proces i vazhdueshëm, jo ​​një zbulim një herë.

Shkoni në subreddits, forume dhe media sociale për të zbuluar se çfarë ju kërkohet – mirë. Por bëjeni atë më shumë se një herë, dhe shihni se çfarë ka ndryshuar.

A janë sfidat më të mëdha që audienca juaj përballet njësoj si kur filluat të promovoni blogun tuaj? A po ofron përmbajtja juaj zgjidhje për problemet me të cilat publiku juaj nuk u kujdes më rreth muaj më parë? etj.

129. Dhe pasi të keni njohur audiencën tuaj të synuar, tërhiqeni tonin!

Ky është një detaj kyç. Dhe besojeni apo jo, nuk është e pamundur të kuptoni se çfarë toni duhet të përdorni.

Sigurisht, mund të ketë ndonjë provë dhe gabim të përfshirë. Por vetëm duke i kushtuar vëmendje asaj se si audienca juaj e synuar bashkëvepron në internet, dhe ato që ata duket se konsumojnë më shumë, duhet të jeni në gjendje të kuptoni

Për shembull: ju mund të keni vërejtur që unë priren të hedh humor të thatë dhe të flas bisedor ndërsa ende jam informues. Epo, kjo është ajo që pëlqen audienca ime!

130. Bëni listikët!

Kurimi i përmbajtjes tuaj në lista është versioni i madh i kësaj. Përdorimi i numrave në tituj mbivendosen me këtë.

Por elefanti në dhomë është të krijojë vetëm listëza! Ata janë jashtëzakonisht të njohur, dhe kushdo që ka qenë në internet më gjatë se disa minuta, e di atë.

Ata janë kënaqësi të lexojnë dhe i mbajnë lexuesit tuaj të lëvizin. Plus, ato ndonjëherë mund të jenë mënyrat më të mira për transmetimin e disa llojeve të informacionit. Lehtë një nga mënyrat më të mira për të marrë trafik në blogun tuaj.

Shembull: K ARTU NENI!

131. Bëni prezantime / kuvertë rrëshqitëse.

Para se të merrni antsy për këtë – “Sa më shumë përmbajtje duhet të krijoj?” – Më lejoni t’ju them se kjo ka të bëjë me përmbajtjen që përsëritet.

Do të thotë, ju keni bërë tashmë mijëra kërkime, shkrime dhe redaktime. Pra, thjesht përdorni materialin tuaj ekzistues për të bërë një prezantim.

Pse një prezantim?

Sepse është vizualisht tërheqës, i lehtë për tu klikuar dhe tretur, dhe është një medium më pak i zakonshëm.

132. Mos lejoni që SEO të prishë përmbajtjen tuaj!!!

Ky është një nga problemet më të mëdha që shoh në blogosferë. Njerëzit janë kuptuar të kapur në përpjekjet për t’u forcuar në rezultatet e kërkimit.

Por, shpesh blogerët përqendrohen aq shumë në SEO dhe fjalë kyçe, të cilat ata lënë pas dore bazat e të pasurit të përmbajtjes së mirë. Dhe më e rëndësishmja, të kesh SHKRIM të mirë.

Sepse me mend se çfarë? Ju nuk mund të gjeni vetëm fjalë kyçe të spam në postimet tuaja. Ju ende duhet të shkruani një postim të vërtetë dhe t’i mbani nën kontroll ato fjalë kyçe – ato duhet të jenë të natyrshme dhe të mos dëmtojnë përmbajtjen tuaj.

133. Përditësoni postimet e vjetra në blog.

Kjo është një strategji SEO që nuk e dëmton aspak lojën tuaj të përmbajtjes. Kur azhurnoni postimet më të vjetra, ato rigjallërohen në rezultatet e motorit të kërkimit. Sidomos nëse ato ishin tashmë të njohura.

Ju mund ta bëni këtë duke shtuar ose zëvendësuar median në postimin tuaj, duke aktivizuar shënjestrimin e fjalës suaj, dhe duke përfshirë informacione dhe lidhje të azhurnuara.

134. Shndërroni blogun tuaj në një vlog.

Kthehu tek përmbajtja që përsëritet: logot janë gjithë mllef këto ditë. Kjo pa dyshim do të marrë më shumë punë për të ribaluar:

Ju në të vërtetë duhet të filmoni dhe modifikoni përmbajtje, e cila mund të jetë një punë me kohë të plotë vetë ose të vijë me koston e punësimit të dikujt.

Por videot janë mjaft të njohura në internet dhe mund të ketë shumë njerëz që do të interesohen për përmbajtjen tuaj … por nuk dëshironi të lexoni.

135. Kthejeni blog-un / blogun tuaj në një podcast!

Po, vlogjet janë të njohura… por podcast-të janë edhe më SHUM! Reallyshtë me të vërtetë një epokë e artë për podcast, dhe repurpospedia e blogut tuaj në një podcast mund të jetë një taktikë e mirë për promovimin e blogut.

Nëse tashmë jeni bërë burim të mjaftueshëm të mjaftueshëm për të bërë një vlog, lehtë mund ta rivarrosni atë në një podcast.

136. Kthejeni postimet e blogut tuaj në një ebook!!

Kjo është ndoshta forma më e zakonshme e repurposing përmbajtjes që shoh sot në bloge. Duket sikur të gjithë kanë një ebook.

Por kjo nuk do të thotë se ata janë humbje kohe. Lexuesit ekzistues mund të gjejnë një ebook të dobishëm, dhe disa njerëz madje mund të bëhen lexues të rinj pasi të shikojnë në librin tuaj elektronik.

Në fund të fundit, ju mund të mendoni për librin tuaj elektronik si mishërimin e punës tuaj më të mirë, një trajtim të thelluar.

Ebook gjithashtu mund të ofrojë avantazhin e ndihmës për të vendosur veten në fushë, dhe mund të jetë një magnet i dobishëm backlink. Dhe… mund të bëhet një azhurnim i përmbajtjes:

137. Shtoni azhurnime të përmbajtjes: jepni më të mirën tuaj falas, në këmbim të postave elektronike!

Një përditësim i përmbajtjes është një pjesë e bërë posaçërisht e përmbajtjes që ju ofroni lexuesve tuaj në këmbim të diçkaje.

Dhe natyrisht, unë ju rekomandoj të jepni disa nga azhurnimet e përmbajtjes tuaj falas, në këmbim të postave elektronike! Sigurohuni që të vendosni një formë interaktive në internet në faqen tuaj të internetit që detyron vizitorët të ndajnë adresën e tyre të postës elektronike me ju.

Përditësimet e përmbajtjes, po, mund të përfshijnë një ebook, por gjithashtu mund të përfshijnë podcast-të tuaj ose infografikë të bërë posaçërisht, etj..

138. Ndërtoni një bibliotekë burimesh.

A keni parë ndonjëherë një bazë të njohurive ose një qendër ndihme në uebfaqen e një kompanie softuerike?

Kjo është lloji për të cilin po flas. Në një farë mase, blog-u juaj është vetë një bibliotekë burimesh. Por konkretisht, dua të them mbledhjen e burimeve tuaja më të mira (përfshirë postimet) dhe vendosjen e tyre në një faqe të vetme.

Ndoshta postimet tuaja më të dobishme, infografikat tuaja më të mira dhe çdo mjet falas që ofron faqja juaj – thjesht për shembull.

139. Kthejeni postimet tuaja në PDF dhe më pas ndajini ato.

Kjo është disa gjëra të ndryshme: është përsëritje e përmbajtjes, një magnet i mundshëm i plumbit dhe një mënyrë për ta bërë përmbajtjen tuaj më të lëvizshme.

Me pak fjalë, nëse merrni pak kohë për të kthyer disa nga postimet tuaja ekzistuese në PDF, atëherë mund t’i ndani ato si dokumente individuale.

Ju mund të mos shihni aq shumë trafik të lidhur drejtpërdrejt me blogun tuaj natyrisht. Por mund të jetë akoma një mënyrë e mirë për të personalizuar përmbajtjen në email ose ta lehtësojë shpërndarjen.

140. Në përgjithësi: merrni të drejtat themelore të shëndetit në sit!

Tani, kam folur për rëndësinë e lidhjes dhe përmbajtjes solide. Por besoni apo jo, ajo bëhet edhe më thelbësore.

Në përgjithësi, blog-u juaj duhet të jetë i shëndetshëm, për dy arsye kryesore: së pari, do të trajtoheni më mirë nga Google. Së dyti, vizitorët tuaj do të kenë një përvojë më të mirë.

Do të futem në disa nga specifikat e kësaj:

141. Zgjidhni një host të mirë.

Ky është një vendim i madh që zakonisht merret në fillim. Por është shumë e zakonshme që njerëzit të kuptojnë se kanë nevojë për një host të ndryshëm (ose plan të ndryshëm pritjeje) më vonë.

Kjo është në rregull – çështja është, sigurohuni që hosti juaj të jetë i mirë. Nëse nuk është kështu, jini gati për të ndryshuar hostet.

Kur zgjidhni një host të mirë, do të keni tiparet që ju nevojiten për të menaxhuar blogun tuaj dhe performancën e mirë.

142. Sigurohuni që blog-u juaj të ketë kohë të mirë.

Një nga faktorët më të mëdhenj në punën e faqes / blogut është koha e duhur. Uptime në thelb është ajo që tingëllon si: sasia e kohës që serverët e hostit tuaj të internetit janë ngritur dhe hostojnë faqen tuaj.

’Shtë llogaritur si përqindje – zakonisht lart 99.9%.

Mund të tingëllojë shkëlqyeshëm nëse faqja juaj ngrihet 99.9% të kohës, por në të vërtetë nuk është një rezultat i shkëlqyeshëm.

keni kohë të mirë

Siç mund ta shihni, një rezultat 99.9% do të thotë që faqja juaj në të vërtetë do të jetë në rënie, mesatarisht, 10 minuta në javë ose 43 minuta në muaj. E cila nuk është e mirë për shumë blogerë.

Sa më mirë të jetë koha e faqes suaj, aq më pak vizitorë do të humbni dhe aq më mirë renditja e motorëve tuaj të kërkimit!

Ju mund të llogaritni se çfarë do të thotë në fakt përqindjet e uptime tuaj duke përdorur kalkulatorin tonë të lirë të kohës SLA (treguar më lart).

143. Sigurohuni që blogu juaj të jetë i shpejtë.

Shpejtësia e sitit është gjithashtu e rëndësishme. Ka faktorë të ndryshëm që hyjnë në këtë, dhe shumë pritës ofrojnë shpejtësi dhe nxitje të performancës me plane të caktuara të pritjes.

Sidoqoftë, në fund të fundit është se dëshironi një host të besueshëm që ka shpejtësi të madhe të gjithanshme bazë.

Sa më shpejtë të ngarkohen faqet tuaja të faqes dhe blogut për njerëzit, aq më mirë do të ketë një përvojë. Dhe aq më mirë do të renditeni në motorët e kërkimit.

Këtu është një shembull: faqja jonë e provave me GreenGeeks zakonisht ka kohë përgjigjeje në ose nën shenjën prej 400ms. Cili është ndër më të shpejtë që kemi testuar.

sigurohuni që blogu juaj të jetë i shpejtë

144. Përdorni SSL.

Nëse keni blerë një plan pritjeje, me siguri e keni parë këtë term. Por është e thjeshtë për t’u lënë pas dore, veçanërisht pasi paketat SSL mund të skadojnë pas një viti me disa host.

SSL në thelb nënkupton që lidhja midis faqes dhe shfletuesit të vizitorit është e koduar dhe e siguruar kështu. Shtë e rëndësishme të mos e lejoni atë të skadojë.

Nëse nuk keni SSL, shumica e shfletuesve (përfshirë Chrome) do t’i tregojnë vizitorit që faqja nuk është e sigurt. Që i bën ata më shumë të ngjarë të kërcejnë, dhe më pak të ngjarë të regjistrohen për ndonjë gjë me adresën e tyre të postës elektronike.

145. Bëni hapa shtesë me siguri.

Ekzistojnë dy baza të mëdha për sigurinë e blogut tuaj: SSL dhe veprimet që merr hosti juaj për të mbrojtur serverat e tij dhe faqen tuaj.

Por ka ende shumë gjëra që mund të bëni për të përmirësuar sigurinë në faqen tuaj.

Shumica e ushtrive ofrojnë një formë të rezervave të rregullta, e cila është e shkëlqyeshme. WordPress dhe sisteme të ngjashme të menaxhimit të përmbajtjes (CMS) shpesh kanë plugins dhe aplikacione që mund të forcojnë një aspekt të sigurisë.

Për shembull: WordFence, BulletProof Security dhe Sucuri janë të gjitha shtojcat e WordPress që bëjnë skanime të malware, shtojnë firewalls, sigurinë e hyrjes dhe më shumë.

146. Jini të kujdesshëm ndaj shtojcave të WordPress!

Kjo është disi e vërtetë për sistemet e tjera të menaxhimit të përmbajtjes, por kjo është kryesisht një çështje për WordPress.

Ju mund ta dini se një nga avantazhet e mëdha të WordPress është shumëllojshmëria e madhe e shtojcave në dispozicion.

Por, kjo gjithashtu do të thotë se shumë programe jo aq të mira janë të pranishme. Në rastin më të mirë, këto thjesht mund të jenë joefektive. Në rastin më të keq, ata do të jenë malware.

Kontrolloni këtë:

jini të kujdesshëm ndaj shtojcave wordpress

Ka mbi 1.350 rezultate për fjalen “ndërtues i faqes në internet”. Disa prej tyre do të jenë mollë të këqija.

147. Zgjidhni me kujdes temën tuaj të WordPress.

Kjo vlen nëse ju jeni duke përdorur një temë falas ose duke paguar për një, besoni apo jo.

Dhe nuk dua të them vetëm se duhet të keni kujdes nga pamja, megjithëse është gjithashtu e dobishme.

Një gjë e madhe për t’u mbajtur në mend kur zgjedh një temë të WordPress është nëse është e sigurt apo jo dhe azhurnohet në mënyrë të vazhdueshme.

Temat e WordPress ndonjëherë mund të braktisen, gjë që rezulton në disa funksione të personalizuara që nuk funksionojnë ose faqja juaj është e ngadaltë / e lezetshme për vizitorët.

148. Jini të gatshëm të shkallëzoni faqen tuaj

Nëse jeni duke përdorur një llogari të përbashkët të mbajtjes në internet, host-i juaj në internet me siguri ju thotë që keni ruajtje dhe gjerësi të pakufizuar.

Farë do të thotë në të vërtetë është se nuk e keni ruajtur ruajtjen ose gjerësinë e bandës. Kjo për shkak se njerëzit në disa plane të përbashkëta të pritjes së pritjes nuk pritet të përdorin shumë burime.

Por nëse faqja juaj fillon të rritet në popullaritet, do t’ju duhet më shumë burime për të siguruar sigurimin e performancës solide dhe përmbajtjes së re për vizitorët tuaj më të rinj. Pritësi juaj madje mund të kërkojë që ju të shkallëzoni.

Me pak fjalë, nëse jeni të interesuar se si të promovoni blogun tuaj, ju jeni nga interesi paraprakisht i interesuar të përshkallëzoni, prandaj bëhuni gati për të!

149. Planifikoni përmbajtjen tuaj.

Një nga truket më të vjetra në libër, dhe u shkon të gjitha llojeve të njerëzve që shkruajnë përmbajtje, jo vetëm blogerët.

Pavarësisht kësaj, është mjaft e rëndësishme: nëse përmbajtja juaj është planifikuar, ju do të jeni në gjendje të vazhdoni t’i zieni gjërat kur nuk do të ndodhin shumë në fushën tuaj.

Plus, nëse e dini kur po postoni këtë ose atë, është shumë më lehtë të dini kur të promovoni blogun tuaj për të rritur trafikun.

Për shembull, unë kam një listë të vlerësimeve që duhet të postohen brenda disa pjesëve të muajit, në një mënyrë të caktuar, si dhe një listë të postimeve që kanë nevojë për azhurnim (gjithashtu në një mënyrë të caktuar).

planifikoni përmbajtjen tuaj

150. Kjo që është thënë, mos kufizoni as shpërthimet tuaja krijuese.

E di — tingëllon pak qesharake pas asaj pike të fundit.

Kjo është një gjë tjetër që mund të duket e qartë, por do të habiteni se sa e thjeshtë është të harroni. Ndonjëherë, në nxitojnë të uleni veten dhe të bëni punë, përfundoni të humbni momentet pasionante.

Mos harroni pse keni një blog në radhë të parë. Ju kënaqeni duke kontribuar në të, ju pëlqen të bëni përmbajtje për të – kështu që kur keni një ide, ose paragrafët fillojnë të shfaqen në kokën tuaj …

Rrokulliset me të. Sepse disa nga përmbajtja juaj më e mirë do të vijnë nga kjo.

151. SLEEP.

Po, unë jam duke filluar të futem në gjërat e kujdesit personal. Po, edhe unë i rrotulloj sytë kur i shoh këto sende në artikuj / lista të ngjashme.

Pavarësisht kësaj, kjo është e rëndësishme. Në fakt, është thelbësore.

Sepse e prishur pranë çdo bloger dhe krijues të përmbajtjes që unë e di se po fle rregullisht sepse ata janë kaq të përfshirë në punën e tyre.

Në afat të shkurtër mund të duket se do të paguani, por më mirë besoni se Blogging është një lojë afatgjatë.

përfundim

Nuk do të të fajësoja nëse do të ndjehehesh pak i tronditur. 151 gjërat janë shumë gjëra për të bërë, edhe sikur secila të ishte e vogël.

Epo, mos harroni se nuk keni nevojë t’i bëni të gjitha ato – çdo blog ka grupin e vet të burimeve dhe sfidave.

Bëni atë që është e përshtatshme për kompaninë tuaj ose faqen tuaj — për shumë blogje më të vegjël, do të ishte më mirë të zgjidhni disa nga kjo listë dhe të punoni në to në mënyrë të vazhdueshme, derisa të jeni gati për të marrë më shumë.

Thënë kjo, ka disa ndërprerje gjithëpërfshirëse këtu:

Promovoni me email, promovoni përmes mediave sociale. Jini të dobishëm dhe tregohuni të mirë në internet, kështu që njerëzit në të vërtetë dëshirojnë të dëgjojnë nga ju.

Sigurohuni që përmbajtja juaj të jetë e mirë … dhe më pas promovoni HECK-un nga ajo!

Dëshironi të promovoni blogun tuaj

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map