Domainet Google vs GoDaddy; Testuar dhe Krahasuar, 1 Fitues

Nëse keni eksploruar opsione për të gjetur regjistruesit e domain-ve më të përshtatshëm, atëherë domenet e Google dhe GoDaddy janë emra që nuk do t’i keni humbur.


Të dy, Google Domains dhe GoDaddy janë përhapur në mënyrë të barabartë në të gjithë tregun. Veçanërisht, ka pak ngjashmëri me pak dallime midis fushave të Google dhe GoDaddy.

Domenet e Google, siç sugjeron emri, ofrohen nga Google, një shërbim i regjistrimit të domain. Kjo filloi fillimisht në vitin 2014.

Përveç regjistrimit të domenit, domenet e Google gjithashtu ofrojnë një mori shërbimesh të tjera.

Google domains-banner

Tani duke lëvizur pranë GoDaddy. GoDaddy është një markë e njohur mjaft e njohur për shërbimet e saj pritëse.

Në një seri shërbimesh, ajo ofron, GoDaddy gjithashtu ofron shërbime të regjistrimit të domain. Filluar në 1997, kjo ka qenë në treg për një kohë të gjatë tani.

banderolë domeni godaddy

Domenet e Google është një shërbim i pastër i regjistrimit dhe mirëmbajtjes së domain, ndryshe nga GoDaddy i cili gjithashtu ofron shërbime pritëse.

Pra, Google Domains ose GoDaddy cilën duhet të zgjidhni?

Epo, për ta ditur këtë do të duhet të arrini në shërbimet kryesore që ofrojnë të dyja këto marka. Këtu, unë do t’ju jap një krahasim me mollë në mes të dy shërbimeve të regjistrimit të domain.

Duke folur për çdo shërbim të regjistrimit të domain, përmendja e TLD-ve të mbështetura dhe opsionet e tjera të domain është thelbi më i rëndësishëm i krahasimit.

Opsionet e domenit:

ICANN i cili është organi drejtues për domenet ka lejuar disa fusha të nivelit të lartë (TLD), të cilët janë më të rëndësishëm për biznesin tuaj.

Këto TLD janë më fleksibël dhe janë të ndryshme nga TLD-të që ndodhin zakonisht siç janë .com ose .net.

Ndërsa ICANN ofron këto funksionalitete, duhet të jetë gjithashtu i vetëdijshëm nëse kjo është pjesë e shërbimeve të regjistrimit të domain që ju zgjidhni.

Domenet e Google ofrojnë një koleksion të mirë të zgjerimeve të domain. Ai mbështet pothuajse 272 shtesa domain. Pak nga këto përfshijnë shtrirje të tilla si. Kafe, .fotografi,.

TLD

Domenet e Google kanë një koleksion të mirë të zgjerimeve të domain. Le të kontrollojmë të njëjtën gjë për GoDaddy.

GoDaddy ka disa shtesa që janë në dispozicion menjëherë, ndërsa disa të cilat do të vijnë së shpejti.

GoDaddy-extensions

Në përgjithësi GoDaddy ofron 644 shtesa. Kjo është përhapur në shumë biznese nga të cilat mund të zgjidhni.

GoDaddy-kategori

Zgjedhja e diçkaje të tillë .yoga është e mundur duke përdorur GoDaddy. Kjo nuk është e disponueshme në fushat e Google.

GoDaddy-yoga

Do të ishte e qartë tani, që megjithëse fushat e Google, si dhe GoDaddy, ofrojnë një listë të mirë të TLD, GoDaddy posaçërisht është më i gjithanshëm në krahasim me fushat e Google.

Lehtësia e zgjedhjes së domenit:

Domenet e Google në nivelin e sipërm kanë një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur për zgjedhjen e domain.

Ka një skedë të thjeshtë kërkimi, ku mund të shkruani në domenin e preferuar.

zbutjen-e-domain-zgjedhjes

Ju gjithashtu mund të shtoni filtra dhe të përsosni kërkimin tuaj.

Refine-search

Pra, ju mund të zgjidhni shtrirjen tuaj dhe të zgjidhni një domain. Kjo do t’ju kërkojë me sugjerime të shumta që lidhen me zgjedhjen e emrit të domain.

zgjidhni-extension

Pra, në përgjithësi, domenet e Google nuk kanë asgjë shumë komplekse në zgjedhjen e domain-it. Brenda ndërfaqes, ju mund të menaxhoni fushat tuaja, transferimin e fushave dhe detajet e faturimit.

Duke lëvizur te GoDaddy, kjo gjithashtu ka një skedar kërkimi.

kërkim domain i godaddy

GoDaddy gjithashtu ju lejon të përsosni kërkimin tuaj duke siguruar filtra dhe duke hequr kërkimet e panevojshme.

domeni-sugjerim

GoDaddy ofron një sugjerim të fushave të tjera së bashku me domenin që ju zgjidhni.

seleksionimi i domenit të zotit

GoDaddy gjithashtu ju jep disa sugjerime se sa popullor do të dukej domaini juaj. Kjo ju jep disa njohuri në lidhje me fjalen.

pse-është-e madhe

Në të gjithë fushat e Google, si dhe GoDaddy është i lehtë për t’u përdorur sa i përket zgjedhjes së domain.

çmimi:

Domaindo domen që ju zgjidhni ka çmimet bashkangjitur tij. Kjo mund të jetë e ndryshme bazuar në regjistrin e domain që ju zgjidhni.

Domenet e Google gjithashtu ofrojnë mbrojtje të intimitetit së bashku me regjistrimin e domain.

privacy domain

Rinovimi gjithashtu ndodh në të njëjtin çmim fillestar. Një themelor .com do t’ju kushtojë afërsisht $ 0,99 / vit.

Një përzgjedhje e ngjashme në GoDaddy fillon e ulët me 27,99 $. Sidoqoftë, GoDaddy ofron vetëm çmime të ulëta për herë të parë. Prmimet pasuese janë shumë më të larta.

çmimi i domenit të zotit

Plani përfshin mbrojtjen themelore të privatësisë.

privacy domain

Intimiteti dhe mbrojtja e plotë e domain është në dispozicion me 9,99 $ / vit fillimisht dhe rinovon me 9,99 $ / vit.

privati ​​i plotë i domain-zotit

Së bashku me zgjedhjen e domain, ju mund të përfshini pritjen dhe pritjen e postës elektronike në çmime të veçanta nëse kërkohet.

Me GoDaddy, themelore .com do t’ju kushtojë 0.99 $ / vit fillimisht dhe për rinovimin ju kushton 17,99 $ / vit. GoDaddy ofron një lidhje që tregon kufizimet e produktit.

domen e zotit .com

Midis të dyve, GoDaddy është me çmim pak të lartë në krahasim me fushat e Google.

Transferimi i Domainit:

Domenet e Google mbështesin transferimet e domenit duke përdorur ndërfaqen e tij.

domeni-transfer

Kjo do të kushtonte afërsisht 0,99 dollarë. Kjo është e lehtë për tu iniciuar dhe do të duhen rreth 20 minuta që procesi i plotë të përfundojë.

GoDaddy mbështet transferime individuale, si dhe të shumëfishtë. Ju mund të transferoni një .com për 1.17 $ përveç një pagese të ICANN dhe taksave shtesë.

Me GoDaddy, përparësia është se ju mund të bëni një transferim pjesa më e madhe. Të dy fushat e Google dhe GoDaddy janë pothuajse të ngjashme kur bëhet fjalë për transferimin e domain.

Ndihma për klientët:

Duke folur për të dy mbështetjen e klientit, megjithëse menaxhimi i domenit është relativisht më i thjeshtë, prapëseprapë mund të keni nevojë për ndihmë për ndihmë të klientit në raste të caktuara.

Domenet e Google ofrojnë një seksion ndihme të disponueshëm brenda ndërfaqes së tij.

klient-mbështetje

Ekzistojnë një mori temash në seksionin e ndihmës.

Ndihmë

Përveç kësaj, fushat e Google përfshijnë mbështetjen e Google.

thank-you-faqe

GoDaddy ka mbështetjen e klientit e cila mund të arrihet gjatë një telefonate ose bisede live. Biseda live nuk është në dispozicion 24/7.

Ajo ka një seksion ndihme që mbulon fushat.

domains-ndihmë

Midis fushave të Google dhe GoDaddy, specifike për domenet që do të zbuloni se domenet e Google mbulojnë më shumë tema. Kjo për shkak të faktit se domenet e Google janë thjesht një regjistrues domain.

Midis të dyve, megjithëse nga një pjesë e vogël, domenet e Google kanë një mbështetje më të mirë të klientit në krahasim me GoDaddy.

Add-ons:

Domenet e Google kanë mbështetje 24/7 së bashku me mbrojtjen e intimitetit dhe menaxhimin e thjeshtë të domenit. Ju mund të përdorni GSuite me fushat tuaja të Google. Ky është një proces i drejtpërdrejtë përpara.

Megjithëse fushat e Google nuk ofrojnë shërbime pritëse, ajo është e partnerizuar me ofrues të ndryshëm të pritjes.

GoDaddy i siguron të gjitha nën një çati. Ajo ka regjistrim domeni së bashku me mbajtjen në internet, mbajtjen e postës elektronike dhe ndërtimin e faqes në internet duke përdorur GoCentral.

GoDaddy gjithashtu mbështet ankande të domain, së bashku me disa shërbime të tjera të menaxhimit të domain.

GoDaddy-footer

Përfundim:

Zgjedhja midis fushave të Google dhe GoDaddy është shumë afër. Lessshtë e panevojshme të përmenden të dyja ofrojnë një seri shërbimesh të jashtëzakonshme të përshtatshme si një regjistrues domeni.

Domenet e Google janë të thjeshta për t’u përdorur me kusht që të dini se ku të kërkoni për hostin tuaj të internetit. Ka një mbështetje të mirë të klientit e cila është një avantazh i shtuar.

Nëse po filloni përsëri, atëherë GoDaddy është një mundësi më e përshtatshme. Një avantazh, ju i merrni të gjitha nën një çati.

GoDaddy është me çmim të lartë krahasuar me domenet e Google. Sidoqoftë, për sa i përket shërbimeve të tjera, regjistrimi i domenit GoDaddy ofron një koleksion të mirë të TLD-ve të disponueshme.

Megjithëse zgjedhja varet nga kërkesat tuaja, nëse jeni fillestar, atëherë GoDaddy është mirë të shkoni në opsionin e regjistrimit të pritjes dhe regjistrimit të domain.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map