DreamHost Vs BlueHost Krahasimi – FAKTET bazuar në përvojën tonë

DreamHost dhe Bluehost janë disa nga emrat më të mëdhenj dhe më të respektuar në botën e pritjes. Bluehost mund të jetë gjigandi këtu: rreth që nga 2003, ai mbështet mbi 2 milion faqe interneti, duke e bërë lehtë atë një nga kompanitë më të mëdha të pritjes në botë.


DreamHost nuk është slouch, dhe në fakt është vëllai më i madh i të dyve (nëse jo edhe ai “më i madhi”): DreamHost u themelua në 1996 dhe mbështet mbi 1.5 milion faqet e internetit me rreth 400,000+ klientë në mbi 100 vende.

Shtë e qartë, në këtë pikë një krahasim i thjeshtë i numrave nuk do ta bëjë hile. DreamHost dhe Bluehost janë kompani pritëse të madhësisë, reputacionit dhe popullaritetit të krahasueshëm.

Pra, cili është më i mirë?

Natyrisht, asnjë zgjidhje nuk është e përsosur për të gjithë, dhe kompani të ndryshme mund të shkëlqejnë në fusha të ndryshme. Në këtë krahasim, unë do të diskutoj për pikat e forta dhe të dobëta të këtyre hosteve të niveleve të larta në lidhje me njëri-tjetrin, me një fokus të veçantë në pritjen e përbashkët për shkak të popullaritetit të tij.

Atëherë, çfarë po pret? Le ta arrijmë atë!

Tabela e përmbajtjes

Shko për të parë test specifik duke klikuar në lidhjet e mëposhtme

 1. Krahasimi i çmimeve dhe karakteristikave
 2. Lehtësinë e përdorimit
 3. Ndihma për klientët
 4. Siguria dhe besueshmëria
 5. Përfundim: Kush fiton?

Krahasimi i çmimeve dhe karakteristikave

Gjëja e parë që do të shohim janë çmimet dhe tiparet e këtyre dy kompanive.

Do të filloj me përparësinë: pritjen e përbashkët.

mbajtja e përbashkët e bluehost në internet

Pricesmimet e përbashkëta të pritjes së Bluehost janë mjaft tipike, nëse pak në anën më të lartë.

Dreamhost-përbashkët-hosting

DreamHost ofron dy nivele që secila mund të jetë plane mujore ose vjetore. Planet mujore nuk janë me çmim të keq, por janë në anën më të lartë të mesatares, siç mund të presë dikush. Planet vjetore (në foto) janë më të përballueshme, ende brenda intervalit mesatar të çmimeve të pritjes së pritjes, por ndoshta në anën e ulët.

Në rregull, është e qartë që Bluehost ka pak më shumë për të zgjedhur kur bëhet fjalë për një pritje të përbashkët, por është gjithashtu pak më e kushtueshme në planet e nivelit të hyrjes.

Sa i përket tipareve, është e vështirë të thuash. Shtë për të ardhur keq që blerjet në nivelin e hyrjes nuk marrin një domain falas me DreamHost, ndërsa është një parazgjedhje për planet e Bluehost.

Të dy hostet ofrojnë falas SSL, bukur standard dhe 1 faqe interneti. Ato lejojnë një trafik të pakufizuar (që do të thotë me të vërtetë një trafik të pa-matur, sepse kjo është një pritje e përbashkët!) Në nivelet më të lira, dhe ruajtje bujare (dhe ruajtja e SSD në atë).

Në nivelin e hyrjes, Bluehost dhe DreamHost janë goxha të krahasueshëm. Përtej kësaj, unë do të thoja Bluehost është pak më mirë: ata ofrojnë gjithçka që bën niveli i dytë i DreamHost, plus pak më shumë (si ofertat e marketingut, ekspertët e spamit dhe CodeGuard Basic). Plus, ju keni një shtresë shtesë për të zgjedhur.

Mbivendosja me hostimin e përbashkët është hostimi i WordPress. Unë do të doja të marrë një hapësirë ​​pak më shumë këtu për të folur rreth mbajtjes së WordPress, sepse DreamHost dhe Bluehost kanë reputacion për të qenë opsione të mira të WordPress.

Sa i përket pritjes së WordPress, DreamHost dhe Bluehost janë të dyja disa nga opsionet më të mira përreth. Në të vërtetë, të dy DreamHost dhe Bluehost rekomandohen nga vetë WordPress.org.

Të dy Bluehost dhe DreamHost kanë integrim seamless WordPress dhe performancë të qëndrueshme, plus një shumëllojshmëri të mirë të veçorive me llogari të nivelit të hyrjes. Plus, çmime mjaft të mira për atë që po merrni.

Në notën e çmimeve, Bluehost ka më shumë mundësi sesa DreamHost. DreamHost në thelb ka dy mundësi për hostimin e WordPress, një shumë i lirë dhe tjetri më i çmueshëm. Në të kundërt, Bluehost ka disa nivele si për pritjen e menaxhuar ashtu edhe për ato të pakontrolluara të WordPress.

Përveç WordPress dhe hosting të përbashkët, Bluehost dhe DreamHost kanë më shumë mundësi premium. Le të shohim shkurtimisht në mbajtjen e VPS.

Bluehost-vps-hosting-plan

Mbi: Planet e hostimit të VPS të Bluehost.

Dreamhost-vps-hosting

Mbi: planet VPS të DreamHost.

Në kohën e duhur, ne gjejmë që DreamHost të ketë një zgjedhje më të gjerë se Bluehost dhe një çmim më të ulët hyrje. Në fakt, edhe dy nivelet e larta të tij janë më të lira, megjithëse nuk do t’ju sugjeroja të zgjidhni një shkallë VPS në bazë të së cilës është më e lirë nga disa dollarë.

Duke thënë këtë, çmimi i hyrjes së DreamHost është mjaft i mirë duke marrë parasysh atë që merrni për të. Problemi i vetëm që kam është se ju jeni i kufizuar në 1 GB RAM, dhe ju duhet të paguani gati dy herë çmimin për 2 GB RAM. Nëse keni nevojë për më shumë RAM, atëherë dy nivelet e para VPS të Bluehost janë opsione me çmim të mirë (veçanërisht krahasuar me DreamHost).

Nëse nuk është një përparësi, atëherë DreamHost ju ofron faqe të pakufizuara, postë elektronike të pakufizuar dhe trafik të pakufizuar, i cili është mjaft i fortë veçanërisht për nivelin e hyrjes. Kufizimet e Bluehost këtu janë mjaft realiste dhe nuk kanë gjasa t’ju pengojnë, por janë akoma të dukshme.

Unë do të them se DreamHost në përgjithësi është më i mirë për mbajtjen në VPS, por sigurisht Bluehost mund të jetë një mundësi më e mirë për disa njerëz që kërkojnë një përzierje midis përballueshmërisë dhe burimeve.

Më në fund, pritja e dedikuar është më shumë një përpjekje për të tërhequr. Bluehost ka specifikuar çmimet për host të dedikuar që janë sinqerisht mjaft të përballueshëm dhe me cilësi të mirë.

Bluehost-dedikuar-server

DreamHost kërkon që së pari t’i kontaktoni ata, kështu që çmimet ndryshojnë midis klientëve. Sidoqoftë, duke folur përgjithësisht, serverat e dedikuar të DreamHost ka të ngjarë të jenë më të çmuar sesa Bluehost.

Dreamhost-dedikuar-hosting

Nga ana tjetër, nëse po kërkoni të shkoni më shumë në opsionet e dedikuara të serverit, Dreamhost fiton. Pse? Nuk është se Bluehost është i keq, por Dreamhost ju lejon të shkoni më larg.

Për shembull, mund të merrni një maksimum prej 12 bërthamash me DreamHost, si dhe 64 GB RAM, 2TB ruajtje dhe bandë të pakufizuar. Në krahasim me maksimumin e 4 bërthamave të Bluehost-it, 16 GB RAM-it, 1 TB ruajtjes dhe 15 TB Bandwidth, është mjaft e qartë se kush është më i përshtatshmi për zgjidhje serioze të dedikuara.

Pra, për të përmbledhur gjërat, ku na lë kjo në pamjen e madhe?

Bluehost dhe DreamHost të dy ofrojnë mundësi të përbashkëta të përballueshme dhe me cilësi të lartë. Sidoqoftë, unë mendoj se Bluehost është pak më i mirë këtu, me më shumë mundësi dhe veçori pak më të mira, megjithëse një çmim pak më i lartë.

Me WordPress, sinqerisht nuk është një fitues i qartë – preferoj Bluehost në përgjithësi, por kjo është vetëm unë.

Për opsione me cilësi më të lartë, unë do t’i jap gjërat në DreamHost. Nuk është një fitore e zezë dhe e bardhë, por për hostimin VPS, DreamHost ka më shumë për çmim (me përjashtim të RAM-it, i cili është padyshim i rëndësishëm), dhe për pritjen e dedikuar për DreamHost është më e shtrenjtë, por shumë më e shkallëzueshme dhe jep shumë më tepër … nëse ju mund ta lejoni atë.

Lehtësinë e përdorimit

Lehtësia e përdorimit është me rëndësi të ndryshme për klientë të ndryshëm, por në njëfarë niveli themelor është thelbësore. Edhe nëse jeni një përdorues me përvojë, një shërbim që është i lehtë për t’u përdorur kursen shumë kohë. Nëse jeni duke punuar me një ekip, një shërbim i lehtë për t’u përdorur mund të strehojë të gjithë.

Bluehost me siguri ka një reputacion, duke qenë një host kaq popullor, për të qenë i lehtë për t’u përdorur, dhe faqja e tyre e thekson fort këtë. DreamHost është gjithashtu i lehtë për t’u përdorur në përgjithësi, por ka një ndërlikim.

Shtë një zonë interesante ku gjej një ndryshim të konsiderueshëm në lehtësinë e përdorimit. Unë them interesante sepse është shumë e pazakontë, veçanërisht për një kompani të madhe pritëse.

Ajo ka të bëjë me panelin e kontrollit: paneli i kontrollit është në thelb ku menaxhoni gjithçka në lidhje me llogarinë tuaj të pritjes. Me shumicën e hosteve, paneli i kontrollit është një program i quajtur cPanel. cPanel është gati-gjithëpranues në pritjen, kështu që edhe nëse ndryshoni hostet aspektet thelbësore të administrimit të një llogarie shpesh duken të njohura.

cPanel është shumë i lehtë për t’u përdorur – është dizajnuar të jetë kështu. Bluehost ka cPanel.

Bluehost-cpanel

DreamHost jo.

Dreamhost-avancuar-cPanel

E ndërlikuar, a? Somethingshtë diçka që shumë njerëz nuk e vënë re derisa ata të fillojnë të përdorin llogarinë e tyre. Sidoqoftë, kjo nuk është aq e madhe sa mund të tingëllojë.

Kam dëgjuar disa ankesa në lidhje me panelin e kontrollit të DreamHost, por ankesa e madhe duket se nuk është cPanel, jo se është e vështirë për t’u përdorur. Do ta pranoj se është dhimbje të mësosh një panel të ri kontrolli, por do të dëshiroja të sqaroja që nuk është një punë kaq e madhe.

Personalisht e gjej cPanel më të lehtë për t’u përdorur. Nuk është thjesht sepse jam mësuar me të – thjesht ka më shumë fotografi dhe simbole që i bëjnë gjërat më të lehta të klikohen shpejt dhe të lundrojnë me të. Në të kundërt, paneli i kontrollit i DreamHost është kryesisht tekst.

Dreamhost-cpanel

Pra, ndërsa është e lehtë për t’u varur, ju ndoshta do të jeni më efikas me cPanel sepse 1) tashmë mund të jeni njohur me të, dhe 2) është thjesht vizualisht më e lehtë të punosh me të shpejtë.

Sidoqoftë, ky është ndryshimi kryesor sa i përket miqësisë së përdoruesit për mendimin tim. Pika të tjera janë më të vogla. Të dy klientët e papërvojë të shërbimit të DreamHost dhe Bluehost, dhe janë të pajisur siç duhet për t’i trajtuar ata.

Duke thënë këtë, Bluehost është pak më i lehtë sepse është veçanërisht i drejtuar ndaj njerëzve të rinj për të pritur, më shumë sesa DreamHost. Si rezultat, paraqitja e përgjithshme e Bluehost është pak më e thjeshtë dhe më e drejtpërdrejtë.

Përmbledhja ime për lehtësinë e përdorimit do të ishte që Bluehost fiton në përgjithësi, por që DreamHost nuk është domosdoshmërisht i vështirë për tu mësuar – është thjesht më i vështirë dhe më pak efikas në krahasim me Bluehost.

Ndihma për klientët

Tani që kemi parë lehtësinë e përdorimit, le të shohim shoqëruesin e tij: mbështetjen e klientit. Edhe një shërbim i shkëlqyeshëm i kryer mund të ketë vështirësi teknike tani e më pas, ose ndoshta konfuzione kur bëhet fjalë për administrimin e një llogarie. Mbështetja e klientit është një rrjet thelbësor i sigurisë.

Të dyja kompanitë ofrojnë dy lloje kryesore të mbështetjes së klientit: metodat e kontaktit direkt me përfaqësuesit dhe informacion ose përmbajtje tjetër të dobishme në faqen e internetit.

DreamHost në thelb ka mundësi të bisedës live dhe biletave për të kontaktuar mbështetjen e klientit, të cilat funksionojnë shumë mirë. Ju duhet të regjistroheni për t’i përdorur ato, gjë që është mjaft e zakonshme, por edhe nëse harroni hyrjen tuaj mund të kërkoni një biletë për ndihmë.

Dreamhost-kontakt-us-formë

Baza e njohurive e DreamHost është e mirëorganizuar dhe e pastër. Ashtu si shumë baza njohurish, në thelb përbëhet nga një shirit i kërkimit dhe një seri temash që do të zgjerohen për të zbuluar më shumë artikuj ose subtopikë.

Dreamhost-njohurive-bazë

Ndërsa nuk është baza më e madhe e njohurive, unë kam gjetur zgjedhjen e artikujve të DreamHost që të jetë i gjerë në sasinë e temave të përfshira dhe të detajuara kur bëhet fjalë për detaje.

DreamHost gjithashtu ka një faqe forumesh / diskutimesh në bashkësi, dhe megjithëse mund të jetë e dobishme, nuk është aq e gjallë sa disa forume për shërbime më të mëdha.

Bluehost, si DreamHost, ka mundësi bisede dhe biletash për të kontaktuar përfaqësuesit, por Bluehost gjithashtu ka numrat e telefonit në dispozicion për ata që preferojnë të telefonojnë. Biseda e Bluehost është aq e mirë sa mund ta provoni edhe pa u futur brenda.

Bluehost-chat-1

Bluehost-chat-2

Jo aq e drejtpërdrejtë sa unë preferoj, por kjo është ajo që ju merrni për të përdorur bisedën pa hyrë brenda. Pasi të jeni futur, biseda e Bluehost është shumë në pikëpamje, si DreamHost.

Sa i përket informacionit në vend, baza e njohurive e Bluehost nuk është aq e bukur sa ajo e DreamHost (ky është vetëm mendimi im, mbani në mend) por është shumë më i madh.

Bluehost-mbështetje-burimeve

Thjesht ka më shumë artikuj, të cilët janë shumë të thelluar dhe lidhen vazhdimisht me njëri-tjetrin. Ndonjëherë mund të ndjehet pak si një vrimë lepuri të bjerë poshtë, por është sigurisht e dobishme dhe mund të përgjigjet në shumicën e pyetjeve.

Duke krahasuar mbështetjen e klientëve të këtyre dyve, unë nuk dua të jap përshtypjen se DreamHost është i keq. Përfaqësuesit e DreamHost janë të shkëlqyeshëm, forumi është në rregull, dhe baza e njohurive është shumë e fortë. Sidoqoftë, Bluehost ka më shumë mundësi për të kontaktuar përfaqësuesit, performancë po aq të mirë për ata përsëritje, dhe një bazë njohuri shumë më të zgjeruar.

Ndërsa Bluehost mund ta ketë marrë me vështirësi këtë raund, ne kemi një betejë më shumë për të vazhduar!

Siguria dhe besueshmëria

E fundit, por jo me çdo masë, më së paku, vjen vlerësimi ynë i sigurisë dhe besueshmërisë. Sa e sigurt është informacioni dhe shërbimi juaj i pritjes, është një pjesë thelbësore e vetë produktit. Dhe nëse faqja juaj nuk mund të qëndrojë në mënyrë të besueshme për më shumë se një kohë të caktuar, ju ndoshta jeni shkak për një ndryshim.

Pra, si bëjnë DreamHost dhe Bluehost (të dy shumë të respektuar për performancën e tyre)?

Bluehost ka një reputacion për një kohë të mirë, dhe në provën tonë, kjo ishte kryesisht e vërtetë.

Bluehost-uptime

Kryesisht. Shtatori ishte qartë nën standard, dhe Janari gjithashtu mund të ishte më i mirë. Nga ana tjetër, të paktën marka 99.9% është ruajtur. Për të mos përmendur, ato kohë përgjigjeje janë vazhdimisht mjaft të shkëlqyera.

Dreamhost-uptime

DreamHost është pak më ndryshe. Edhe pse kemi më pak muaj për t’u përdorur për krahasimin, duket se DreamHost ka kohën më të mirë në përgjithësi. Mund të jetë vetëm një pjesë e përqindjes, por humbja e disa minutave mund t’i kushtojë klientëve. Pastaj përsëri, koha e përgjigjes është dukshëm më e lartë se sa Bluehost.

Kjo do të thotë që kur bëhet fjalë për të krahasuar kohën e duhur të dy pretendentëve tanë, gjërat janë një çantë e përzier. DreamHost ka gjithnjë kohëzgjatje më të mirë, por Bluehost ka akoma kohë të mirë dhe kohë më të mirë përgjigjeje.

Kur është fjala për të përdorur shërbimin pritës, përvoja ime ka qenë shumë pozitive për të dy kompanitë. Unë do t’i jap një fitore të lehtë DreamHost sepse garancia në kohë është më e fortë, por është akoma shumë afër.

Sa i përket sigurisë, unë kam një ankesë me Bluehost. Pse? Bluehost nuk thotë shumë. Vetëm popullariteti është një tregues i mirë i sigurisë, plus Bluehost ofron shtesa sigurie që mund ta bëjnë llogarinë tuaj më të sigurt. Por këto janë mjaft themelore.

Bluehost-sigurisë

Por kjo është e ndryshme nga njohja e protokolleve të sigurisë së një kompanie dhe infrastruktura, dixhitale apo fizike. Për shkak se ne nuk dimë specifikat, unë nuk do ta dënoj Bluehost, dhe them se ka siguri të dobët. Por unë do të them që mungesa e informacionit është zhgënjyese.

Dreamhost është më i mirë këtu, por nuk është një standard i artë për zbulimet e sigurisë. Shumë nga ato që DreamHost flet, si me Bluehost, janë ato që ofrojnë si shtesa ose karakteristika. Kjo është sigurisht e rëndësishme, por jo gjithçka që duam të dimë.

Dreamhost-sigurisë-shërbimeve

Pra, ndërsa ne dimë vetëm gjërat themelore në lidhje me sigurinë e DreamHost dhe Bluehost, unë ende besoj se këta janë pritës mjaft të sigurt. Cilësia dhe besueshmëria e tyre është një tregues i mirë, dhe nuk ka pasur shumë histori të problemeve të sigurisë me asnjërën.

Për ta përfunduar atë, unë do të thoja që të dy Bluehost dhe DreamHost janë të shkëlqyera kur bëhet fjalë për performancën, dhe për fat të keq është i paqartë për sigurinë (por ende një bast i sigurt). DreamHost mund të jetë disi më i mirë në këtë fushë, por nuk është një linjë e vështirë.

Përfundim: Kush fiton?

Ne kemi mbuluar shumë tokë: le t’i rivendosim hapat tanë pak dhe të sigurohemi që të gjithë jemi në të njëjtën faqe.

Nëse kjo krahasim ka bërë ndonjë gjë, është vërtetuar se Bluehost dhe DreamHost janë shërbime të nivelit më të lartë të pritjes që meritojnë reputacionin dhe popullaritetin e tyre të mirë. Cili host është më mirë varet natyrisht nga ju, klienti.

Në përgjithësi, DreamHost dhe Bluehost kanë kohë shumë të mirë, por DreamHost është një bast më i sigurt në këtë drejtim (megjithëse Bluehost ka kohë më të mirë përgjigjeje). Sa i përket sigurisë, të dy janë me siguri të besueshme, por as nuk thotë shumë.

Mbështetja e tyre për klientët është e shkëlqyeshme, me Bluehost të fitojë për mbështetjen e telefonit dhe një bazë njohuri më gjithëpërfshirëse. Nuk e konsideroj skajin e Bluehost këtu të denjë për ta bërë atë “zgjedhjen”: është mirë të dihet, por gjërat janë aq afër sa nuk është një çështje e madhe.

Kur bëhet fjalë për lehtësinë e përdorimit, të dy shërbimet bëjnë mirë, por Bluehost është një mundësi më e sigurt për të papërvojë. Kjo kryesisht për shkak se ajo përshtatet më shumë te përdoruesit e rinj dhe të papërvojë, plus që përdor cPanel tipik. DreamHost është akoma e thjeshtë për tu mësuar, por për shkak se ka një aplikim të panelit të kontrollit vendas, menaxhimi i gjërave mund të jetë pak më konfuze dhe më pak efikase.

Pasi të fillojmë të marrim parasysh çmimet, tiparet dhe të gjithë faktorët e lartpërmendur, unë do të them që DreamHost dhe Bluehost fitojnë në zona të ndryshme.

Unë do të rekomandoja Bluehost më shumë për klientë të papërvojë, biznese të vogla që nuk kanë nevoja të rrepta pritjeje, ose me të vërtetë të gjithë ata që kanë nevojë për një zgjidhje të shpejtë dhe efikase. Bluehost është sigurisht një platformë me cilësi të lartë, por me të vërtetë shkëlqen në këto zona dhe për ato demografikë.

DreamHost mund ta mbushë atë hapësirë ​​disi, por unë e rekomandoj atë më shumë për ata që janë të interesuar në shërbime pritëse me cilësi të lartë – domethënë, VPS ose server të dedikuar për server. DreamHost është i mirë për shkallëzimin dhe është një garanci më e sigurt për cilësinë më të lartë, nëse jeni i interesuar në performancën më të lartë.

Mbani në mend se Bluehost ende mund të bëjë shërbime premium të pritjes mjaft mirë, dhe DreamHost është akoma i shkëlqyeshëm për pritjen e përbashkët dhe WordPress. Ju nuk mund të shkoni shumë keq me asnjërin – por ato kanë tendencë të kenë forca në zona pak më të ndryshme!

Mos u shqetëso nëse ende nuk je i sigurt. Bluehost ka një garanci për 30 ditë kthim të parave dhe DreamHost ka një garanci dajak 97-ditore, kështu që ju mund të shkoni përpara dhe të provoni të dy për përmbajtjen e zemrës suaj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map