Godaddy Review 2020: A është vërtet babai kujdeset për fëmijët e tij? Le ta zbulojmë…

Godaddy Review 2020: A është vërtet babai kujdeset për fëmijët e tij? Le ta zbulojmë…

Godaddy Review 2020: A është vërtet babai kujdeset për fëmijët e tij? Le ta zbulojmë…

Ky artikull u rishikua dhe u azhurnua në 03 Prill 2020.


Një herë, unë isha një burrë i ri. Vendosa të bëj një hap të madh: jo më ndërtuesit e faqeve të internetit falas për mua, jo zotëri … vetëm gjëja e vërtetë:

Një host i paguar në ueb. Një që do të më linte të ndërtoja një faqe interneti REAL.

Kështu që shkova te GoDaddy. Përse?

Sepse GoDaddy kishte gjithçka. Kishte një ndërtues të faqes në internet, një emër domaini dhe të GJITHA pritje për (në atë kohë) rreth një DOLLAR në muaj. INCREDIBLE!

U emocionova. Kam ndërtuar një sit. Une isha i lumtur…

Për një vit.

Dhe më pas, unë u akuzova për pritje, me një shumë më të lartë sesa kisha nënshkruar për herë të parë. Dhe pastaj unë u ngarkova për ndërtuesin e faqes në internet. Dhe emri i domain.

Tani, kjo përvojë fatkeqësisht nuk kufizohet vetëm tek mua. Newbies të panumërta kanë mësuar aspekte të caktuara të mbajtjes në rrugë të vështirë, dhe jo vetëm nga GoDaddy.

Por, ndërsa shumë pritës të njohur janë fajtorë për mashtrim reklamimi, GoDaddy është veçanërisht famëkeq për të. Përse?

Shkak është e madhe. GoDaddy ka mbi 18 MILION klientë dhe menaxhon mbi 77 MILLIONA Domene, duke e bërë atë regjistruesin më të madh të domenit dhe ndoshta hostin më të madh të internetit të konsumatorëve.

Por, nuk mund të jesh kaq i madh pa probleme. Në atë madhësi, ju gjithashtu mund të jeni një objektiv.

Dhe është aq e madhe sa bën pak gjithçka.

shërbime të perëndisëDhe është gjithashtu famëkeq kur përpiqesh të të shesim pak gjithçka.

Por kjo është para së gjithash një kompani pritëse në internet dhe regjistri i domenit. Ne e kemi vlerësuar GoDaddy si një regjistrues, por tani unë do të shikoj GoDaddy si një host shumë i popullarizuar në internet.

Infshtë famëkeq për të qenë mashtrues, për të pasur shumë shitje, dhe për të qenë shumë i madh për t’u kujdesur për klientët e tij, ndër të tjera.

Por a është vërtet kaq e tmerrshme? Apo është thjesht fajtor për sendet për të cilat fajtorët janë fajtorë?

A është thjesht një objektiv më i lehtë për shkak të madhësisë së tij?

Unë kujdesem për faktet. Dhe kështu veproni edhe ju. Pra, le të flasim për FAKTET e GoDaddy tani, dhe të arrijmë në të vërtetën e plotë se si GoDaddy mat si një host në internet.

uptime

Unë do ta hap këtë gjë duke parë në thelb gjënë e parë që shumica prej nesh duhet të shikojmë kur heton hostimin:

UPTIME. Me fjalë të tjera, sa kohë është faqja ime në të vërtetë UP?

Epo, e kam matur kohën e duhur të GoDaddy që prej gushtit 2018 dhe djalë, a kam diçka për t’ju treguar.

Kontrolloni këtë:

rishikim i perëndisë

uptime
99,98%
Koha e reagimit
527ms

Këtu është mesatarja e Uptime:
  • Mars 2020: 99.97%
  • Shkurt 2020: 99.99%
  • Jan 2020: 99,99%
  • Dhjetor 2019: 99.96%
  • Nëntor 2019: 99.99%
  • Tetor 2019: 99.73%
  • Shtator 2019: 100.00%
  • Gusht 2019: 99.93%
  • Korrik 2019: 99.98%
  • Qershor 2019: 100%
  • Maj 2019: 100%
  • Prill 2019: 99.99%
  • Mars 2019: 99.99%
  • Shkurt 2019: 100%
  • Jan 2019: 100%
  • Dhjetor 2018: 99.98%
  • Nëntor 2018: 99.99%
  • Tetor 2018: 100%
  • Shtator 2018: 100%
Këtu është koha mesatare e përgjigjes:
  • Mars 2020: 531ms
  • Shkurt 2020: 521 ms
  • Jan 2020: 529 ms
  • Dhjetor 2019: 476 ms
  • Nëntor 2019: 378 ms
  • Tetor 2019: 403 ms
  • Shtator 2019: 370 ms
  • Gusht 2019: 361 ms
  • Korrik 2019: 457 ms
  • Qershor 2019: 456 ms
  • Maj 2019: 441 ms
  • Prill 2019: 500 ms
  • Mar 2019: 490 ms
  • Shkurt 2019: 476 ms
  • Jan 2019: 482 ms
  • Dhjetor 2018: 458 ms
  • Nëntor 2018: 522 ms
  • Tetor 2018: 467 ms
  • Shtator 2018: 487 ms

Ju mund të kontrolloni rezultatin e detajuar në kohën e duhur këtu.

Yep. Shikoni, unë e kuptoj impulsin për të urrejtur në GoDaddy.

Por gjëja në lidhje me ato rezultate është, ato janë të shkëlqyera. E vërtetë, ne nuk po flasim PERFEKT …

Por gjatë një periudhe 8-mujore, rezultati i WORST ishte 99.97%, që përkthehet në rreth 12 minuta kohë joproduktive gjatë muajit. Jo ideal natyrisht, por shumë më mirë sesa shumë kompani rivale.

Plus, 99,99% në kohë ose më i lartë ishte rasti për 6 nga 8 muajt, dhe kohët e përgjigjes ishin në anën e poshtme.

Pra, po, nuk mund të them se GoDaddy është i përsosur, por testet e mia të zgjatura tregojnë një kandidat mjaft të fortë. Nëse akoma doni ta shihni GoDaddy duke u bazuar mirë, ju mund të dëshironi të kaloni pjesën tjetër, sepse nuk është një dobësi

Lehtësia e përdorimit dhe përvoja e përdoruesit

Në rregull, e kam prishur atë?

Epo… GoDaddy është i lehtë për t’u përdorur.

Dhe kjo nuk është befasi, sepse nëse është sigurisht një nga kompanitë më të mëdha pritëse përreth, dhe kjo sasi e madhësisë zakonisht nënkupton një minimum të lartë të miqësisë ndaj përdoruesit.

GoDaddy generallySHT në përgjithësi është e lehtë, por nëse ka diçka që nuk më pëlqen, është se hyrja në llogari nuk është një mënyrë super efikase për të menaxhuar llogarinë ose produktet tuaja.

Ndihet sikur ka një milion faqe të ndryshme për gjithçka. Dhe, ka një shumë të shitjeve. Merrni si një shembull:

shtëpia e llogarisë zotJu lutemi kuptoni që kam shumë produkte me GoDaddy, shumica e tyre domene. Kur shkoj te “Llogaria ime”, kjo është ajo që unë e shoh si “shtëpia”.

Unë shoh një UPSELL për vetëm një nga shumë produkte që kam sepse gjykimi falas skadoi.

Pra, është shumë e lehtë të lëvizësh dhe të lundrosh, por është vërtet e bezdisshme.

Më duhet të lundroj te “Produktet e Mia” për të parë të gjitha gjërat që kam dhe të tërheq disa menutë drop-down për të parë në të vërtetë produktet e mia të hostimit në internet.

zoti produktet e miaPastaj, unë mund të klikoni “të menaxhojë të gjithë” për të arritur në një faqe të ndryshme që më lejon të shoh produktet e mia të ndryshme të pritjes. Me upsells.

produkte të miqve të zotit të zotitOse, thjesht mund të klikoj “menaxhoj” për sitin specifik që dua, dhe të merrem me këtë:

menaxhoni faqen e zotitCila ju lejon të merrni më në fund në një faqe ku mund të shikoni drejtpërdrejt cilësimet tuaja të hostimit për një sit.

Dhe THEN ju mund përfundimisht të shkoni në cPanel tuaj duke klikuar atë butonin e sipërm të djathtë:

cpanel i perëndishëmShikoni, GoDaddy nuk është plotësisht unik në këtë. Dhe në fund të fundit, ju nuk do të humbni një ton kohë. Justshtë thjesht shumë zhgënjyese dhe reflekton, për mendimin tim, një dizajn të dobët.

Pra, po, ndërfaqja mund të jetë e lodhshme dhe shumë e përhapur, por nuk është e vështirë.

cilësimet e llogarisë godaddy

Nëse “metodat e pagesës” nuk janë mjaftueshëm shpjeguese, duhet të keni një përshkrim të vogël nën opsionin që ju lejon të dini se çfarë do të hyni në.

Dhe kur e konsideroni që gjithçka është etiketuar qartë, lehtë për t’u lexuar, dhe shpesh shpjegohet, bëhet e qartë se për të gjithë fajin e saj, GoDaddy IS është shumë i lehtë për t’u përdorur.

Nëse jeni një urrejtës i GoDaddy, mos u shqetësoni. Ne do të hyjmë në diçka që do të kënaqeni…

Prmimet dhe Karakteristikat

Gjë që do të ngacmojë kritikët e GoDaddy? Thisshtë ky – një diskutim mbi çmimet dhe veçoritë e GoDaddy.

Do të zbuloni pse ndërsa futemi në të, kështu që unë thjesht do të futem brenda dhe do të filloj me planet e përbashkëta të pritjes. GoDaddy ka tre lloje të planeve të mbajtjes së faqeve në internet. E para është një pritje normale e përbashkët në internet:

Features
ekonomi
luksoz
i fundit
ruajtje100 GBi pakufizuari pakufizuar
Bandwidthpamaturpamaturi pakufizuar
panelcPanelcPanelcPanel
Numri i faqeve1i pakufizuari pakufizuar
SSLjojopo
çmim$ 1.00 / mo$ 7.99 / mo$ 12.99 / mo

Kur fillova të shkruaj këtë përmbledhje, këto ishin çmimet që ofroi GoDaddy. Të nesërmen ata hodhën nivelin e parë me një promovim të veçantë:

godaddy azhurnuar e ndarëKjo është marrëveshja për të cilën GoDaddy është veçanërisht e famshme për të. Dhe ata janë të famshëm për shtimin dhe heqjen rregullisht të këtyre promovimeve.

Kështu që, nëse dëshironi të blini hostin më të lirë të përbashkët, dhe mund të gjeni që planet e përbashkëta të GoDaddy fillojnë me gati 3 dollarë në muaj – thjesht prisni. Do të shkojë përsëri në $ 1 së shpejti.

Sidoqoftë, PVERRGJIGJE, kjo çmim është ndër më të lirë në botën e web hosting, të paktën për vitin e parë. Dhe ndonjëherë, është edhe më e lirë me zbritje të veçanta.

Plus, tarifat e rinovimit nuk janë aq të këqija në krahasim me disa nga të tjerët që kam parë.

Rezultati është se këto plane janë, në skemën e gjërave, në anën e përballueshme edhe kur merrni parasysh rinovimet.

Do gjë tjetër është goxha standarde. Ju filloni me një uebsajt, me bandë gjerësi të paplasifikuar, email, një domen dhe 100 GB depo.

Kjo është ajo ku ju filloni të shihni disa nga ato për të cilat kritikohet GoDaddy:

Emaili i biznesit është vetëm një provë falas tre-mujore. Fusha? ’Shtë falas për vitin e parë dhe më pas rinovon me çmimin e tij aktual.

Magazinimi është në rregull. Në letër, nuk është me të vërtetë aq magjepsëse, në krahasim me shumë plane të përbashkëta që fillojnë me një depo “të pakufizuar” ose me shumë hapësirë ​​të SSD.

Por këtu është e vërteta:

Nëse jeni duke punuar me planet më të përballueshme të mbajtjes së faqeve në internet, po sakrifikoni fuqinë për përballueshmërinë dhe aksesin. Pra, 100 GB është plotësisht i mirë, dhe në çdo rast, çdo shkallë më pas ka një depo “të pakufizuar”.

Plus, nivelet më të larta marrin faqe të pakufizuara, nënfusha të pakufizuara, SSL (ndonjëherë) dhe vetëm një rritje të përgjithshme të energjisë.

Kjo është mjaft e zakonshme, dhe deri më tani, GoDaddy nuk ka devijuar nga struktura normale e planit të përbashkët të shpërndarjes në internet ose ndarja e veçorive shumë.

Në përgjithësi, këto janë në rregull, me një përjashtim:

“Ekonomia” ndoshta nuk ia vlen, edhe nëse po kërkoni një zgjidhje buxhetore.

Materialet falas nuk janë aq të lira, dhe për një çmim pak më të lartë me kompani të tjera pritëse ose edhe për një shkallë më të lartë GoDaddy, mund të merrni shumë më shumë zhurmë për të.

Unë kam rishikuar plotësisht planet e tjera të Godaddy kështu që Nëse ai informacion që nuk doni të lexoni, atëherë mund të kaloni duke klikuar këtu.

Këtu është lloji i DYT i hostimit të uebfaqes, një tjetër plan planifikimi i përbashkët:

Features
themelor
luksoz
i fundit
Pro 5+
ruajtje10 GB15 GB30 GB50-200 GB
Vizitorët Mujorë25K100K400K800K
Numri i faqeve1125-50
SSLjojopopo
çmim$ 1.00 / mo$ 10.99 / mo$ 17.99 / mo$ 34.99 / mo

Ky menaxhohet hostimi i WordPress. Menaxhuar në këtë rast do të thotë, po, se shumica e gjërave janë kujdesur për ju. Thjesht duhet të përdorni WordPress për të ngritur faqen tuaj. Easy-peasy.

Mimet janë goxha të mira hosting hostimi më i menaxhuar i WordPress që shoh është dukshëm më i shtrenjtë viti i parë rreth të njëjtit çmim pas rinovimit.

Shtë e vërtetë që ju po kufizoni në disa mënyra — hapësira prej 10 GB është mjaft e ulët për ruajtje, edhe nëse është SSD.

Këtu është diçka që është e vjetëruar:

GoDaddy ka tarifa të tepërta.

Kjo është në kontrast me të paturit e “gjerësisë së bandës së pa matur”. Tani, diferenca nuk është aq e madhe sa mendoni në serverët e përbashkët (shihni më shumë FAQ në fund për më shumë informacion), por rezultati është që ju paguani tarifa shtesë nëse arrini një kuotë të caktuar të vizitorëve.

Përveç kësaj, gjërat janë mjaft standarde. Tarifat e mbipopullimit do të thithin për shumë njerëz, por në nivelet e ulëta, me siguri nuk do të ketë aq rëndësi. Ruajtja është mjaft e ulët, por nëse e dini se çfarë po bëni në një sit themelor, nuk do të ketë rëndësi.

Planet e menaxhuara të WordPress janë kështu të ngjashme me hostimin normal të përbashkët:

Decent. Mime më të ulëta, dhe karakteristika mediokre që do të fillojnë punën.

Sidoqoftë, GoDaddy ofron një lloj tjetër të pritjes të orientuar në uebfaqe, një sërë planet që janë me fuqi më të lartë:

Features
Nisja
rrit
Grow
zgjeroj
ruajtje60 GB90 GB120 GB150 GB
RAM2 GB4 GB6 GB8 GB
CPU1234
SSLpopopopo
çmim$ 19.99 / mo$ 34.99 / mo$ 44.99 / mo$ 59.99 / mo

Ky është “web hosting i biznesit” dhe është pak unik. Shtë e ngjashme me pritjen e përbashkët, por me më shumë fuqi. Ju e dini, për bizneset. Ja se si e përshkruan GoDaddy:

zoti krahasojeni pritjenPra, edhe pse GoDaddy paraqet mbajtjen e biznesit të saj si të ngjashme me pritjen e saj të përbashkët në faqen e internetit, burimet janë të dedikuara, jo të ndara.

Kjo është një pikë kyçe dhe e bën pritjen e vlefshme për pritjen e biznesit.

Ai gjithashtu i bën çmimet relativisht të arsyeshme. Sidoqoftë, kam disa çështje me burimet e alokuara. Ja pse:

Edhe nëse ju merrni premtimin e besueshmërisë dhe një garanci __ sasi burimesh do të jenë në dispozicion për faqen tuaj, disa nga këto janë pak më të ulëta për çmimin.

60 GB ruajtje për “site të shumta themelore” me 30,00 dollarë në muaj (pas vitit të parë)? Disa nga planet e tjera mund të jenë më të mira për biznesin tuaj, por unë jam në mëdyshje. Këtu është e vërteta e ndershme:

Ju mund të merrni pako të tjera pritjeje me cilësi të lartë për çmime të ngjashme me hostet e tjerë. Ndonjëherë këto madje mund të jenë një host i nivelit të lartë, por jo domosdoshmërisht.

Pavarësisht, ju mund të merrni çmime të ngjashme me syze, burime më të mira dhe një listë më të gjatë të veçorive.

Nga ana tjetër, apeli i këtyre planeve të pritjes së biznesit është që ato kombinojnë lehtësinë e përdorimit me fuqinë.

Dhe përsëri, PROMISE ju mund të merrni burimet që plani përshkruan është një marrëveshje e madhe. Kështu që unë do t’i lë këto plane në “mirë”, por diçka për të cilën duhet të keni kujdes.

Mos i pushoni, por hetoni nëse hostet e tjerë mund t’i mbështesin bizneset tuaja në një mënyrë të ngjashme PARA.

Nëse e shikuat atë tabelë që sapo tregova, ju e dini që kemi një lloj tjetër të pritjes që vjen. Ky do të ishte pritës virtual i serverit privat (VPS):

Features
ekonomi
vlerë
luksoz
i fundit
kujtim1 GB2 GB4 GB8 GB
ruajtje40 GB60 GB120 GB240 GB
Bandwidthpamaturpamaturpamaturpamatur
SSLpopopopo
çmim$ 19.99 / mo$ 24.99 / mo$ 39.99 / mo$ 74,99 / mo

Siç mund ta shihni, këto janë afërsisht në të njëjtin varg çmimesh si planet e pritjes së biznesit. Dhe çfarë është vërtet e shkëlqyeshme është që GoDaddy ofron si planet Linux (lart) ashtu edhe planet Windows:

Features
ekonomi
vlerë
luksoz
i fundit
kujtim2 GB3 GB4 GB8 GB
ruajtje40 GB90 GB120 GB240 GB
Bandwidthpamaturpamaturpamaturpamatur
SSLpopopopo
çmim$ 29.99 / mo$ 34.99 / mo$ 49.99 / mo$ 84,99 / mo

Sigurisht, nëse ju nevojiten apo jo servera Windows ose Linux varet nga ju, por unë mendoj se të dy kanë çmim të duhur. Dhe nuk është e pazakontë që serverët e Windows të jenë më të shtrenjtë.

Por ka diçka që unë me të vërtetë nuk më pëlqen:

Disa nga këto tarifa rinovimi thjesht duken me të vërtetë të panevojshme. Unë do të lejoj që planet VPS janë thjesht opsione më të kushtueshme, por unë gjithsesi i gjej hedhjet e çmimeve për fat të keq.

Por kjo është, në skemën e pritjes, një ankesë më e vogël. Shtë gjithashtu e vërtetë që çmimet e vitit të parë të GoDaddy janë në anën më pak të shtrenjtë.

Të marra së bashku, këtu është situata:

Planet e VPS janë VDEKJE. Për vitin e parë, ato janë një marrëveshje mjaft e mirë, por në planin afatgjatë, ato janë thjesht të moderuara. Ju mund ta bëni punën tuaj të bërë shumë mirë. Por nuk mendoj se GoDaddy është hosti më i mirë VPS.

Sidoqoftë, këtu është artikulli ynë i fundit:

Features
ekonomi
vlerë
luksoz
i fundit
kujtim4 GB8 GB16 GB32 GB
ruajtje1 TB1.5 TB2 TB2 TB
Bandwidthpamaturpamaturpamaturpamatur
SSLpopopopo
çmim$ 89,99 / mo$ 104,99 / mo$ 129,99 / mo$ 179,99 / mo

Këto janë armët e mëdha, serverat e dedikuar. Ashtu si me opsionet VPS, GoDaddy ka një forcë të madhe në ofrimin e të dy serverave Linux (lart) dhe Windows:

Features
ekonomi
vlerë
luksoz
i fundit
kujtim4 GB8 GB16 GB32 GB
ruajtje1 TB1.5 TB2 TB2 TB
Bandwidthpamaturpamaturpamaturpamatur
SSLpopopopo
çmim$ 119.99 / mo$ 134,99 / mo$ 159,99 / mo$ 209,99 / mo

Tani, po të shikonit nga afër, mund të kishit vënë re diçka.

Diqka e UGJISHT:

Serverët e dedikuar Linux rinovojnë pothuajse TWICE çmimin fillestar të blerjes. Serverat e Windows nuk janë më mirë.

Tani, ja, unë e di! Serverët e përkushtuar janë gjithmonë planet e çmimeve të pritjes!

POR:

Pse e diskutoni më shumë çmimin pas një viti? Nuk është si GoDaddy po ju gënjen, por prapë e gjykoj të paturpshëm.

Por, për gjithë urrejtjen time, ka edhe shumë të mira. Për shkak të atyre çmimeve të vitit të parë?

Ata janë të mëdhenj. Ata fillojnë shumë pak, duke marrë parasysh atë që po merrni. Kjo është deri në atë pikë që nëse po mbani një server të dedikuar për dy vjet, me siguri do të merrni një marrëveshje të mirë.

Tani, do ta pranoj, GoDaddy nuk ka specifikimet e fundit:

syze kushtuar zotitPor seria Xeon E3 është ende një procesor i mirëfilltë i provuar dhe i vërtetë. Disa hoste ofrojnë modelet më të fundit, por jo të gjithë kanë nevojë për këtë, dhe seria E3 është akoma e kudogjendur në planet e dedikuara të hostimit sidoqoftë.

Ajo që më pëlqen veçanërisht janë burimet:

Serverët e nivelit të hyrjes vijnë me 4 bërthama në 3.1GHz, 4 GB RAM dhe 1 TB hapësirë ​​ruajtjeje. Ndërsa shkallëzoni, mund të merrni më shumë RAM dhe më shumë depozitë, por pjesa tjetër nuk ndryshon.

Oh, për ruajtjen … po, është RAID-1, jo RAID-10 (i cili është më i sigurt). Megjithëse, kjo më çon në një pikë tjetër negative …

Asnjë nga planet e dedikuara të serverit nuk ka RAID-10. RAID-10 shton një shtresë të performancës, fuqisë dhe sigurisë, dhe bëhet shumë e zakonshme me hostet e tjerë.

DHE, nuk mund të marrësh më shumë bërthama — por fakti që fillon me 4 është i mirë.

Megjithatë, mbani mend që GoDaddy nuk po ju ofron serverët më të mirë të dedikuar. Ata po ju ofrojnë servera të dedikuar AFFORDABLE, DECENT.

Dhe kjo nuk është aspak diçka e keqe. Edhe nëse po merrni një server të dedikuar, nuk do të duhet të dilni të gjithë. Kjo i bën serverët e dedikuar GoDaddy’s opsione mjaft të shkëlqyera të nivelit të mesëm.

Pra, le të përfundojmë çmimet dhe veçoritë, folks. Whatfarë është thelbësore, përsëri?

Prmimi i duhur, opsionet e nivelit të mesëm. Asnjë nga planet e GoDaddy nuk bërtet “E shkëlqyeshme!”

Por e vërteta e thjeshtë është se ne të gjithë nuk kemi nevojë për “të shkëlqyeshme!”.

Shumë prej nesh vetëm kanë nevojë për diçka të shpejtë, efektive dhe të përballueshme. Dhe deri më tani, të gjitha planet e GoDaddy janë ato gjëra. Kjo është e vërtetë për të gjitha llojet e ndryshme të pritjes së çmimeve – çmimet janë të ulta ose standarde, dhe tiparet dhe burimet zakonisht janë në rregull. E kufizuar për disa, mirë për të tjerët.

Pra, çmimet dhe tiparet e GoDaddy, në përgjithësi, janë thjesht të mira, por jo të jashtëzakonshme.

Kalo gjithçka dhe fillo me Godaddy…

Por kjo është vetëm një pjesë e figurës … Qëllimi i GoDaddy, klientët më të rinj të pritjes, do t’ju duhet edhe diçka tjetër:

Ndihma për klientët

Mbështetja e klientit është e madhe. Shtë e madhe për të gjitha kompanitë pritëse, thjesht për shkak të natyrës teknike të shërbimit — gabimet ndodhin, shfaqen komplikime, çështjet e sigurisë kanë nevojë për zgjidhje, etj.

Pra, edhe nëse jeni një përdorues i përparuar, do të doni shërbim të shkëlqyeshëm të klientit, sepse shërbimi i shkëlqyeshëm i klientit mund t’ju ndihmojë të bëni më shumë me planin tuaj të pritjes. Dhe nëse jeni më pak përvojë — mirë, nuk kam nevojë ta shpjegoj këtë.

Por shërbimi ndaj klientit është veçanërisht integral për GoDaddy. Mos harroni, GoDaddy ka mbi 17 MILION klientë për të mbështetur.

Kështu që ndërsa shumica e ushtrive të mëdha kanë disa qindra përfaqësues të shërbimit ndaj klientit në anën e lartë, GoDaddy ka mijëra.

Dhe ata kanë SHUM të jenë mirë, apo jo? Sepse ata mbështesin shumë njerëz?

Dua të them, DUHET në këtë:

godmimi i shërbimit ndaj klientit të zotitNë rregull, le të ngadalësojmë. E vërteta është, mbështetja e klientëve të GoDaddy nuk është e keqe, por ne nuk mund të supozojmë se është e shkëlqyeshme. Përvoja ime ka qenë më e nuancuar.

Ju lutem, më lejoni të filloni me diçka që, unë për një, urrej:

përkrahje perëndi aiUnë e kuptoj pse GoDaddy dhe kompani të tjera punësojnë këto asistentë dixhital / biseda AI. Ato janë me kosto efektive dhe ndonjëherë mund ta kryejnë punën.

Por si një klient pritës, unë tashmë e di se GoDaddy është SHUMGE, dhe unë jam i shqetësuar tashmë se nuk do të kursejë më burime për mua, përtej një minimumi të zhveshur.

Kështu që, kur shoh këtë bisedë në AI duke më shtyrë si vijën time të parë të mbështetjes, nuk më pëlqen.

Dhe, është vetëm me pak efektivitet. ’Shtë një shirit i kërkimit, në thelb, i cili ndonjëherë mund të jetë i dobishëm, por ndjehet më shumë si të shfaqet sesa një mjet serioz.

Por, lajmi i mirë është se GoDaddy ka mjaft përfaqësues të disponueshëm për kontakt. Në fakt, kontrolloni këtë:

mbështetje globale globaleNuk mendoj se ndonjë kompani tjetër pritëse ka kaq shumë mbështetje globale.

Tani, unë nuk mund të dëshmoj për cilësinë e mbështetjes telefonike të GoDaddy në vendet e tjera, por në Shtetet e Bashkuara, përvoja ime ka qenë vërtet e mirë.

Ka pak pritje të përfshira, por nuk është edhe aq keq. Përfaqësuesit ishin të këndshëm dhe më të mirët, të dobishëm, kështu që unë jap propozime të GoDaddy për ruajtjen e cilësisë së përfaqësuesve (të paktën në Shtetet e Bashkuara).

Sigurisht, nuk mund të mbështetesh vetëm në mbështetjen e telefonit. Ndihma telefonike nganjëherë mund të jetë shumë kohë, ose mund të mos jeni në një mjedis të mirë për të folur me zë të lartë.

Kjo është arsyeja pse GoDaddy, si të gjithë të tjerët, ka një bisedë live. Është mirë.

Por ndonjëherë, kjo ndodh:

chat perëndeshëPra, është për të ardhur keq, por mendoj se në fund të fundit nuk është befasuese.

E vërteta është se nuk është e pazakontë që biseda live të jetë shumë e zënë. Nuk është një dukuri e përditshme, por ndodh shpesh që nuk e quaj bisedën live të besueshme.

Nëse bëni bisedë live, cilësia është e mirë. Do të merrni një përgjigje të shpejtë për një pyetje të shpejtë, asgjë të veçantë, por përfundimisht të nevojshme.

Por hej! Nëse keni një çështje serioze jo të përshtatshme për bisedë live, ose nëse thjesht nuk mund të futeni në bisedën live, të paktën ekziston një mundësi tjetër:

godaddy nuk ka mbështetje emailiJo, thjesht shaka. Eithershtë ose biseda që është shpesh e zënë ose telefon.

Të paktën mbështetja e telefonit është e mirë.

Sipas vlerësimit të tij, GoDaddy kompenson për këto mangësi duke pasur burime dhe informacion të madh në vend.

Ky është një shembull i mirë:

qendra e ndihmës së zotitKjo është Qendra e Ndihmës e GoDaddy.

Qendra e Ndihmës kryesisht është e përbërë nga “udhëzues”, të cilat janë artikuj mjaft të detajuar, të pasura me media, të cilat janë të MIRA për të papërvojë.

Shfletimi i nënprodukteve do t’ju çojë në gjërat më praktike, gjërat që do të adresojnë FAQs tuaj.

qendra e ndihmës godaddy të shfletoni sipas produktitPasi të gjeni një kategori për të eksploruar, do t’ju tregohet një grup nën-kategorish që secila ka artikujt e vet.

godaddy help center sslDhe secili artikull është mjaft i qartë dhe mjaft i detajuar.

Sidoqoftë, shfletimi i Qendrës së Ndihmës nuk është burimi i vetëm i dobishëm.

Për njerëzit që preferojnë mësime hap pas hapi, kjo është e shkëlqyeshme:

zoti si tëFaqja si-tek ka një ton mësimesh video, të cilat janë mjaft të bëra mirë duke pasur parasysh numrin e tyre.

Ekziston një tjetër burim madhor dhe i PAVARRUAR në GoDaddy:

Komuniteti Godaddy

Faqja e komunitetit të GoDaddy ka një ton forume që përfshijnë shumë përfshirje të komunitetit.

Ja pse është e dobishme:

Ajo futet në bazën e klientit MASIVE MASALE të GoDaddy. Edhe nëse shumica e klientëve nuk postojnë kurrë në forume, ju mbeteni akoma me mijëra njerëz që bëjnë.

Rezultati është që, edhe nëse faqja e komunitetit e GoDaddy nuk është faqja ime e preferuar e forumit / komunitetit për sa i përket paraqitjes ose organizatës, thjesht është një nga më të mirat, sepse është përdorur kështu.

Kjo i bën gjërat të komplikuara:

GoDaddy ka burime dhe informacione të MIR në vend, por është mediokër ose nën-par për të kontaktuar përfaqësuesit e shërbimit të klientëve.

Nga njëra anë: ka shumë informacione në dispozicion, është e thjeshtë për tu gjetur dhe është e lehtë për t’u përdorur.

Nga ana tjetër: edhe nëse mbështetja telefonike është e madhe në Shtetet e Bashkuara, bisedat e drejtpërdrejta janë shpesh të zënë dhe nuk ka asnjë mbështetje me email.

Përfundimi im është që GoDaddy ka mbështetje të përgjithshme për klientët, por është KUFIZUAR, një dallim i rëndësishëm.

Tani, ne kemi një faktor të fundit për të parë. Kjo është ajo që duhet të shpresojë, të parandalojë shumë thirrje të shërbimit ndaj klientit kur të kryhet si duhet:

siguri

Siguria është thelbësore, për kaq shumë arsye. Duke pasur parasysh që ajo mbështet kaq shumë klientë, ju mund të mendoni se GoDaddy HAS është mjaft i sigurt.

Plus, GoDaddy madje zotëron një nga kompanitë më të respektuara të sigurisë, Sucuri, kështu që ju do të mendoni se ka siguri fantastike.

Epo,… nuk është një pamje e tillë rozë, miq. Do të filloj me këtë…

Sepse kjo është ajo që GoDaddy është INFAMOUS për:

godaddy blej sigurinë në internetDuke u munduar t’ju ​​shesim aq shumë sa të jetë e mundur.

Shikoni, në një farë mase, është krejtësisht e kuptueshme. GoDaddy është një kompani e madhe me shumë produkte, kështu që natyrisht, do të ketë pako sigurie spin-off. Theelësi këtu:

TE NJE EXTENT ”. Sepse në fund të ditës, thjesht duhet të jesh në gjendje të mbash mbi sigurinë e madhe, pa marrë parasysh paketën tënde, nëse po punon me një host cilësor.

Por kjo është e vërteta për të ardhur keq për GoDaddy:

Siguria është kryesisht një e panjohur. Ne thjesht nuk dimë aq shumë.

Disa nga ato që dimë janë në rregull. Për shembull:

lehtësirat e zotit14 qendra të të dhënave të shpërndara në të gjithë botën – kjo është mjaft e fortë, dhe një avantazh për të marrë një host të madh që mund të investojë në qendra të shumta të të dhënave.

Dhe kjo gjë tjetër është e shkëlqyeshme:

(…)

Oh. Po. Kjo eshte. Të paktën, kjo është gjithçka që GoDaddy ka në faqen e saj, e cila është vendi ku informacioni publik DUHET të jetë.

Tani, unë nuk do të akuzoj GoDaddy se nuk ka ndonjë siguri:

Natyrisht, GoDaddy duhet të ketë disa në vend, dhe me siguri mund të supozojmë se është mjaftueshëm i duhur, ose kompania nuk mund të jetë bërë kompania më e popullarizuar e pritjes dhe regjistruesi i domenit.

Por për disa njerëz, kjo “e marrin atë me besim” nuk do të jetë e mjaftueshme, dhe unë nuk do t’i fajësoj ata.

Vërtetë, plane të ndryshme të GoDaddy kanë këtë ose atë veçori të sigurisë, por edhe ato janë minimale përtej “SSL përfshirë”.

Pra, i sigurt, kjo SOUNDS e shkëlqyeshme:

sigurinë fituese të çmimit godaddyPor do të duhet të shoh më shumë informacione para se të lavdëroj sigurinë e GoDaddy.

Aktgjykimi im për sigurinë e GoDaddy: nëse jeni i gatshëm t’i besoni GoDaddy, atëherë shkoni përpara. Por nëse siguria është SUPER e rëndësishme për ju, thjesht kaloni në parim.

Ouch. Kjo tingëllon mjaft e ashpër. Le ta lehtësojmë gjendjen shpirtërore:

rekuizitë

Për të gjitha të metat e tij, GoDaddy nuk ka marrë popullaritetin e tij pa bërë disa gjëra siç duhet. Këtu ata janë:

  • Prmimet në planet e përbashkëta të mbajtjes së faqeve në internet janë përgjithësisht më të lira, si për mandatin e parë ashtu edhe në përgjithësi. GoDaddy është një mundësi veçanërisht e mirë për ata që duan të presin shpejt një faqe për lirë.
  • Promovimet e shpeshta të GoDaddy mund të bëjnë që niveli i hyrjes së tij të jetë një nga planet më të lira të pritjes.
  • Performanca e GoDaddy është me të vërtetë e mirë edhe për planet më themelore.
  • GoDaddy ka shumë plane të ndryshme pritëse, nga opsione të përbashkëta deri te ato të dedikuara, dhe shumica e tyre kanë mundësi Linux / Windows.
  • GoDaddy është miqësor për fillestarët.
  • GoDaddy ka mbështetje të madhe telefonike në Shtetet e Bashkuara, dhe informacione dhe udhëzues të shkëlqyeshëm në vend. Veçanërisht, forumi i komunitetit është unikalisht i fuqishëm.

Cons

Nëse keni ardhur këtu vetëm për të parë GoDaddy të futet në baza, trokitni veten:

  • Karakteristikat dhe burimet janë nën-parëse për disa nga planet, megjithëse jo të gjitha, dhe veçanërisht në krahasim me konkurrentët e GoDaddy.
  • GoDaddy ka një shumë të shitjeve të pasura.
  • Edhe përveç rritjes së shitjeve, disa njerëz (si unë) acarohen shumë duke lundruar në portalin dhe faqet e përdoruesve të GoDaddy.
  • Shumë prej planeve më premium të pritjes së GoDaddy-së Deri më tani do të kemi kërcime të mëdha çmimesh. Më e keqja është serverët e dedikuar, të cilët pothuajse dyfish në çmim pas vitit të parë.
  • Biseda live e GoDaddy shpesh mund të jetë e zënë dhe nuk ka mbështetje në email – kështu që mbështetja telefonike është opsioni i vetëm i besueshëm për të kontaktuar shërbimin e klientit.
  • GoDaddy thotë pothuajse asgjë në lidhje me sigurinë e tij të pritjes.

Përfundim: A e rekomandoj GoDaddy?

Unë kam bërë shumë vlerësime, dhe është më në fund koha e GJYKIMIT.

GoDaddy ka shumë të këqija dhe shumë të mira. Se si grumbullohen kryesisht varet nga cilat janë nevojat tuaja të hostimit.

Duke thënë këtë, ka disa gjëra që duhet t’i sqaroj:

Së pari, edhe nëse jeni duke kërkuar për pritje të AFFORDABLE, GoDaddy nuk është domosdoshmërisht opsioni më i mirë. Disa hoste kanë performancë më të keqe, dhe çmime të ngjashme ose pak më të larta, dhe mënyra më shumë karakteristika / burime.

Ose të paktën, ato përbëjnë shumë të meta të GoDaddy.

Nuk ka asgjë që unë do të them se GoDaddy është më i miri, madje edhe lehtësia e përdorimit. Mund të ketë çmimet më të ulta, gjë që është e mirë për disa, por nuk ka çmimet më të mira.

Ja kush është GoDaddy më i përshtatshëm për:

Njerëzit që janë më të ri për pritjen, njerëz që janë me një buxhet dhe njerëz që thjesht kanë nevojë për një zgjidhje të shpejtë dhe të përballueshme.

Një tjetër pikë është që GoDaddy është MIR për njerëzit që kanë nevojë për pritje për një kohë të shkurtër — një vit pritje me GoDaddy do të performojë mirë dhe të jetë super i lirë.

Por nëse doni të përdorni GoDaddy për një periudhë më të gjatë kohore, kjo nuk është një ide e keqe. Gjëja për GoDaddy është që në fund të fundit është në rregull në shumicën e fushave. Nuk është aspak e tmerrshme.

Por për shkak se nuk është më e mira në asnjë zonë të vetme, GoDaddy është më e mira për ata që kanë nevojë për atë kombinim unik të çmimeve të ulëta, performancës së mirë, miqësisë së mirë ndaj përdoruesve dhe “gjithçka tjetër” të mirë.

Nëse nuk jeni i sigurt, mënyra më e mirë për të zgjidhur gjërat është t’i provoni ato! Ju mund të kërkoni një rimbursim brenda 30 ditëve nëse nuk ju pëlqen një plan vjetor, ose brenda 48 orësh nëse nuk ju pëlqen plani juaj mujor.

Gëzuar pritjen!

Vizitoni GoDaddy

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector