Hmimi Bluehost – Cili plan është i duhuri për ju? (2020)

Bluehost është një emër kryesor në industrinë pritëse. Ju keni dëgjuar pothuajse me siguri për këtë para këtij artikulli.


Disa prej jush madje mund të mendojnë ta blejnë atë ose të migrojnë në të nga një host tjetër.

Nëse doni një përmbledhje të Bluehost, mund të shikoni përmbledhjen time të përgjithshme këtu.

Por këtu, unë do të përqendrohem në një aspekt specifik të Bluehost:

Shtë çmimi. Do të thotë, sa kushton REALI përtej vlerësimit të çmimeve, cilat janë kostot e fshehura të shërbimit dhe sigurisht nëse çmimet janë të arsyeshme.

Shënim: për të qenë i qartë, unë do të përqëndrohem kryesisht në planet e përbashkëta të mbajtjes në internet të Bluehost, pasi ato janë kryesisht të mundshme ato që ju interesojnë të gjithë.

Planet e Prmimeve të Bluehost

Planet e çmimeve të Bluehost janë pak a shumë struktura standarde për planet e pritjes.

Ekzistojnë disa nivele për llojin e pritjes, që zakonisht zbriten për termin e parë të shërbimit, por që më pas rinovohen me një shkallë më të lartë.

Këto janë planet e çmimeve për pritjen e përbashkët të uebit, ato që ju interesojnë shumica.

Niveli i parë duket si ky, me zbritjen tonë të veçantë:

bluehost çmimi i përbashkët-i rishikuar

Por përveç kësaj, planet e përbashkëta “normale” duken më shumë si kjo:

planet e çmimeve të ndara në çmimet bluhost

Por vetëm për të qenë të plotë, kjo është mënyra se si fillojnë planet e përbashkëta të optimizuara me WordPress:

bluehost çmimin e përbashkët-wordpress-rishikuar

Ata kanë një gamë të ngjashme çmimesh si pritjet e rregullta të përbashkëta, duke shkuar deri në 6.95 $ në muaj në 3 nivele.

Planet e çmimeve bluehost-vps çmimet-rishikuar

Këto janë planet VPS:

Dhe së fundmi, ja çfarë kushtojnë planet e dedikuara:

planet e çmimeve të kushtuara në bluehost

Siç thashë, fokusi kryesor i këtij artikulli është në planet e rregullta të mbajtjes në internet. Por është mirë të bazohen bazat.

Prishja e çmimeve të Bluehost

Pjesa 1: Sa kushton Bluehost?

Kostoja e Bluehost nuk është, natyrisht, e njëjta gjë me çmimet e saj.

Nëse do të shikonit vetëm çmimin, do të mendoni se plani më i lirë është vetëm 2,95 dollarë në muaj (3,95 $ pa zbritjen tonë), dhe kjo është gjithçka që ju nevojitet për një uebfaqe.

Në realitet, çmimi i çmimit vlen vetëm për afatin e parë të shërbimit, dhe kohëzgjatja e afatit të shërbimit tuaj do të ndryshojë çmimin në muaj.

Kështu që kostoja e paketës tuaj të hostimit në vetvete ndryshon në bazë të sasisë së angazhimit në kohë për të cilin dëshironi të paguani, dhe pasi të skadojë afati, MUND të jetë një kosto më e lartë.

Aktualisht, kjo është ajo që do të dukej kostoja themelore e pritjes për shumicën:

 • Pricemimi i listës së zbritur për vitin e parë — shihni foton e mëparshme të skenarit, por 3,95 dollarë në muaj për nivelin e parë, 5.95 dollarë në muaj për nivelin e dytë, etj..
 • Pricemimi “i rregullt” pas rinovimit, do të thotë një vit ose më shumë shërbim. Nëse angazhoheni për një vit më shumë kur rinovoni, niveli i parë është 8,99 dollarë në muaj. Nëse angazhoheni për tre vjet më shumë kur rishikoni, niveli i parë është 7,99 dollarë në muaj.
 • Nëse regjistroni një domen falas në Bluehost, do të duhet të paguani për të pas vitit të parë. Ju gjithashtu do të duhet të paguani për privatësinë e domainit nëse e dëshironi atë, ose të përdorni një shkallë më të lartë ku përfshihet intimiteti i domain (më shumë për këtë më vonë).

E di që duket pak konfuz. Këtu është një grafik që tregon çmimet e rregullta të planeve të përbashkëta të Bluehost, që do të thotë pas afatit të parë me zbritje:

çmimet e përbashkëta të çmimeve blu-të rregullta

Pricesmime të ngjashme të rinovimit vlejnë për shumicën e planeve të tjera të Bluehost – si rregull i përgjithshëm, nëse një çmim NUK është identifikuar si “zbritje”, është çmimi “i rregullt” që do të paguani pas rinovimit.

Ekzistojnë gjithashtu tarifa shtesë (të cilat do të futem) për azhurnime opsionale.

Nëse jeni duke përdorur WordPress ose një CMS tjetër (sistemi i menaxhimit të përmbajtjes) me Bluehost, mund të dëshironi të paguani për shtojca ose tema.

Sidoqoftë, çmimet që do të paguani vetëm për paketën tuaj të zgjedhur, janë në thelb ato që identifikova më lart: çmimi i zbritur për vitin e parë, çmimi i rinovimit për vitet në vijim.

Pjesa 2: Cili plan i çmimeve është i duhuri për ju?

Së pari, më lejoni t’ju tregoj se cili tipar themelor është për planet e ndryshme:

Karakteristikat e ndarjes së çmimeve blu

Ju ndoshta mund ta merrni me mend thelbësore: planet më të lira janë për individët, hobiistët dhe bizneset e vogla.

Ato më të çmuara janë për bizneset më të mëdha, bizneset e mesme, produktet kryesore, etj.

Kjo është e vërtetë. Por ka disa nuanca të rëndësishme. Dhe kam marrë disa lajme të mira në atë front:

Niveli i parë ka bazat, por edhe një depozitë bujare, që do të thotë se mund të strehojë më shumë sesa vetëm faqet e internetit më të vogla.

50 GB mund të mbështesin një sasi të madhe të të dhënave, dhe ju me të vërtetë do të dilni në një problem me atë kufi nëse do të ruani orë dhe orë të përmbajtjes video (për shembull).

Plus, gjerësia e brezit është e papërzier dhe SSL është përfshirë – edhe nëse një biznes i vogël po bën biznes në faqen e tij (në vend se thjesht të ruajë një faqe në internet për një biznes me tulla dhe llaç), kjo mund të bëjë punën.

Sidoqoftë, jeni i kufizuar në vetëm një faqe në internet. Nëse doni të pritni shumë site, do të duhet të zgjidhni një prej niveleve më të larta.

Gjithashtu, planet e përbashkëta të pritjes së reklamave shpesh reklamojnë ruajtje dhe gjerësi të bandës “të pakufizuar” — realisht, do të thotë që nuk keni kufij FORMAL në plane.

Por pritja e përbashkët është forma efikase, më e lirë e pritjes, dhe kjo do të thotë se nëse një klient i caktuar përdor shumë burime, të gjithë të tjerët do të ngadalësohen.

Pra, nëse keni nevojë për të mbështetur shumë vizitorë ose përndryshe të zënë shumë hapësirë, mund t’ju kërkohet të përmirësoni.

Zgjedhja e nivelit më të lartë, e cila ka rritur performancën, është një mënyrë e mirë për t’u siguruar që nuk do të ndodhë.

Në përgjithësi, nëse me të vërtetë prisni trafik me vëllim të lartë rregullisht, ose nëse dëshironi të jeni të gatshëm për ngritje në të (p.sh., nëse parashikoni një moment viral), ju mund të dëshironi të merrni në konsideratë një nga planet VPS.

Por për të përmbledhur, me Bluehost, unë do të them se shumë biznese të vogla mund të përdorin vetëm shkallën e parë.

Sidoqoftë, ata që duan shumë më tepër hapësirë ​​dhe faqe të shumta në internet duhet patjetër të marrin nivelet më të larta t niveli i tretë ose i katërt në veçanti do të ishte mirë pasi përfshijnë kopje rezervë të faqes dhe karakteristika të tjera shtesë.

Pjesa 3: Shpenzime shtesë për Bluehost

Planet e përbashkëta kanë disa shtesa opsionale me kosto shtesë.

Disa nga këto karakteristika të përparuara janë përfshirë me nivele më të larta, por disa thjesht duhet të paguhen për:

shtesat e përhapura në çmimin bluehost

Gama e çmimeve për këto mund të ndryshojë. SiteLock, për shembull, ka grupin e vet të çmimeve.

Sidoqoftë, kjo është ajo që kostot e tilla do të kushtonin minimumi:

kostoja e shtesave të përbashkëta për ndarjen e çmimeve bluehost

Në pjesën më të madhe, kjo është e prerë dhe e thatë. Nëse dëshironi, paguani për të.

Ju mund të mos dëshironi shumicën e këtyre, por ka një shans të drejtë që do të dëshironi të paktën një ose dy.

PRGJIGJE, ka një fjalë paralajmërimi që kam për njerëzit që synojnë të regjistrojnë një domen me Bluehost:

Ndërsa Bluehost ofron një domen falas për vitin e parë, intimiteti i emrit të domain është 14.88 dollarë për domen në vit.

Privatësia e domenit nuk është e nevojshme, por është diçka që shumica e njerëzve dëshirojnë kur regjistrojnë një domen: në thelb, pa intimitetin e domain, çdokush mund të kërkojë vendndodhjen e pronarit të një domeni të caktuar në një regjistër publik.

Intimiteti i domain-it është një veçori që zakonisht mundësohet nga regjistruesit, e cila ju lejon të vendosni informacionet e kompanisë në zëvendësim të juajave.

Do të thotë, nëse doni intimitetin e domain, në thelb duhet të paguani Bluehost koston e një domain për ta marrë atë. OSE, do të duhet të rifreskoni në nivelet e treta ose të katërta ku përfshihet intimiteti i domain.

Në të kundërt, shumë regjistrues të mëdhenj të domain përfshijnë intimitetin e domain-it FALAS me blerjen e një domain.

Ju mund të shikoni listën time të regjistruesve më të mirë të emrave të domain për më shumë rreth kësaj.

Sidoqoftë, çështja këtu është që domeni juaj “falas” me Bluehost mund të mos jetë shumë, nëse doni të mbroni identitetin tuaj:

Ju mund të kurseni para duke regjistruar një domen vetë, veçmas, me një regjistrues që mbron privatësinë tuaj FALAS.

Për më tepër, planet e përbashkëta të Bluehost ofrojnë vetëm një kuti postare, dhe është vetëm falas për 30 ditë për tre nivelet e sipërme.

Pas 30 ditësh, ose për nivelin e parë, paguhet nëse doni ta mbani.

Pjesa 4: prmimet Bluehost ndaj çmimeve të konkurrencës

Në përgjithësi, çmimet e përbashkëta të Bluehost janë në zonën mesatare / tokë të mesme, dhe VPS dhe çmimet e saj të dedikuara janë në fundin më të ulët të mesatares.

Disa nga planet më të lira të përbashkëta të pritjes vijnë nga IONOS (dikur 1&1, ose 1&1 IONOS), GoDaddy dhe FastComet, kështu që do të shkoj shkurtimisht rreth tyre:

 • IONOS ka një plan 4 $ në muaj pa ndonjë çmim rritje pas rinovimit. Kjo përfshin 10 GB ruajtje dhe 10 llogari emaili.
 • IONOS gjithashtu ka një plan 1 $ në muaj për vitin e parë, që rinovon me $ 8 në muaj. Kjo përfshin 50 llogari me email dhe nuk e kufizon zyrtarisht ruajtjen.
 • GoDaddy aktualisht po fillon me 5,99 $ në muaj për vitin e parë, duke rinovuar me 8,99 $ një muaj më pas. Kjo përfshin 100 GB ruajtje dhe email falas për një vit.
 • GoDaddy shpesh ka promovime ku viti i parë është $ 1- $ 2 në muaj.
 • FastComet aktualisht po fillon me 1 $ në muaj, por rinovon me 9,95 $ në muaj. Kjo përfshin 15 GB ruajtje, postë elektronike të pakufizuar dhe shumë karakteristika të tjera, të tilla si kopjime ditore dhe CDN (që rrit performancën).

Përsëri, këto nuk janë domosdoshmërisht opsionet më të lira ndonjëherë, por ato janë disa nga opsionet më të lira MAINSTREAM.

Le të simulojmë: Plani më i lirë i Bluehost në krahasim me shembujt e mësipërm.

Aktualisht, IONOS MUND të jetë më i lirë. Nëse keni një plan dollar-muaj në muaj për dy vjet, çmimi i ngjashëm i rinovimit (8 dollarë në muaj) do të thotë që akoma do të paguani më pak sesa me Bluehost për dy vjet.

Por nëse e kalon në tre vjet, ndryshimi nuk është aq i gjerë.

Plani i vazhdueshëm 4 dollarë në muaj? Kjo është më e lirë në afat të gjatë, e sigurt. Por ka burime më të varfra, si shumë më pak depozitë, dhe nuk është i pajisur mirë për asgjë, por trafik minimal.

Me GoDaddy, në kohën e këtij shkrimi, Bluehost është dukshëm më i lirë.

Por edhe NESE nëse GoDaddy uli çmimin e saj, Bluehost nuk është më keq. GoDaddy ka më shumë depozitë dhe email, por nuk është ruajtje SSD – që do të thotë performancë më e keqe.

Koha e duhur e GoDaddy është në të njëjtën kohë me Bluehost, dhe ndonjëherë është më mirë, por ka një ton të shitjes, është më e vështirë për të lundruar, dhe ka tendencë të vjedh me shumë tarifa shtesë pas rinovimit.

Shumë njerëz përdorin GoDaddy për një vit, dhe më pas marrin me kusht kur shohin tarifat e rinovimit të tyre – kështu që kjo është një arsye që çmimi i saj nuk është aq superior sa duket.

Më shumë detaje mbi atë dhe si çmimi i Bluehost është superior këtu.

GoDaddy është me siguri konkurrenti më i madh i Bluehost, dhe shumë vijnë në Bluehost nga GoDaddy — nëse kjo është potencialisht ju, unë kam marrë gjithashtu një udhëzues se si ta bëj kalimin në Bluehost.

Me FastComet, duket se FastComet ofron më shumë për çmim. Sidoqoftë, kjo është e vërtetë vetëm për vitin e parë, pasi çmimi i rregullt / rinovimit i FastComet është më i lartë se ai i Bluehost.

Gjithashtu, ka edhe diçka tjetër:

FastComet performon më keq sesa Bluehost në regjistrimet tona në kohë. E njëjta gjë është e vërtetë për IONOS.

Sidoqoftë, në përgjithësi, këto tendenca vlejnë për krahasimet e hosteve të tjera. Konkurrentët e Bluehost mund të jenë më të lirë, por atëherë ata zakonisht humbasin një burim kryesor si ruajtja në Bluehost.

Kur konkurrentët e Bluehost ofrojnë më shumë karakteristika, performancë më të mirë, ose ruajtje më të garantuar të SSD, ato janë zakonisht më të shtrenjta.

Nëse çmimi është në fund të fundit, Bluehost nuk është më i lirë. Por nëse keni nevojë për një terren të mesëm midis performancës, burimeve dhe kostos, çmimi i Bluehost është i shkëlqyeshëm.

Pjesa 5: FAQs Bluehost

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map