Ifymimi i blerjeve (2020): Whatfarë duhet të presim nga planet dhe çmimet e tyre?

Shopify është një nga platformat më të njohura të e-commerce në botë. Dua të them, thjesht shikoni këto figura të çmendura:


blerje popullaritetin e çmimeve

Kështu që, natyrisht, kam shkruar pak për Shopify: e rishikova shërbimin në përgjithësi, e krahasova me konkurrentët dhe madje nxora disa statistika interesante për të.

Por këtë herë, po flas për një pjesë të veçantë të Shopify:

Mimi. duh.

Ndërsa Shopify duket si një opsion i shkëlqyeshëm, nuk ka mungesë të konkurrencës. Dhe e vërteta të thuhet, edhe pse Shopify është një shërbim i shkëlqyeshëm, kostot mund të shtohen shpejt.

Pra, nëse jeni të interesuar në Shopify, duhet të dini nëse çmimi ia vlen.

Le të zhyten. Do të filloj me një përmbledhje:

Planet e Prmimeve të Shopify

Së pari, më lejoni t’ju tregoj se cilat janë çmimet aktuale që po shikojmë.

Këto janë tre nivelet kryesore:

çmimi i blerjes

Shopify gjithashtu ofron një çift plane të tjera çmimesh:

Njëra është Shopify Lite, e cila është vetëm 9 dollarë në muaj dhe ju lejon të shtoni një shportë pazar në dyqanin tuaj dhe ta shesni në Facebook.

Tjetri është Shopify Plus, i cili është një zgjidhje e klasës së ndërmarrjes. Ju do të duhet të drejtoni një biznes mjaft të madh për ta përdorur këtë, kështu që çmimi do të jetë me porosi.

Në pjesën më të madhe, unë do të flas vetëm për tre planet kryesore të çmimeve në këtë artikull.

Kjo është për shkak se ajo është ajo që shumica prej jush do të shikoni, dhe këto plane janë ato për të cilat zakonisht vlerësohet Shopify.

Një shënim më shumë për çmimet që janë shumë të rëndësishme:

Këto çmime po supozojnë se ju paguani muaj pas muaji, që është metoda e paracaktuar për Shopify.

Pse ka rëndësi kjo?

Tonet e softuerëve si shërbime (SaaS) kompanitë rendisin çmimet si $ _ / muaj por në të vërtetë ju ngarkojnë një vit shërbimi përpara. Mimi në muaj është shpesh një mënyrë e poshtër për ta bërë atë të duket e lirë.

Por çmimet e Shopify janë në të vërtetë mujore, gjë që i bën ata shumë më fleksibël.

Ju MUND të blini një plan një ose 2-vjeçar, i cili zbrit respektivisht 10% dhe 20%.

Pra, duke pasur parasysh këtë strukturë të çmimeve, le të zhyten në atë që numrat në të vërtetë do të thotë për ju.

Prishja e çmimeve të Shopify

Pjesa 1: Sa kushton Shopify?

Unë ju tregova tashmë nivelet e çmimeve dhe së shpejti do të mbuloj shpenzime shtesë, por së pari le të bëjmë një përmbledhje të shpejtë për t’i mbajtur gjërat e thjeshtë:

Kostot e blerjeve në thelb ndahen si më poshtë:

 • Bleni Lite + Whfarëdo që po shpenzoni për prezencën tuaj në internet
 • 3 nivelet kryesore të Shopify + tarifat e transaksionit + një emër domaini + temat premium opsionale, aplikacionet
 • Këto kosto paguhen çdo muaj, përveç nëse vendosni një angazhim 1-2 vjeçar.

Pjesa 2: Cili plan i çmimeve është i duhuri për ju?

Nëse po përpiqeni të mbani shpenzimet sa më shumë që të jetë e mundur, dhe tashmë keni një prani në internet për markën tuaj — një faqe në internet, një faqe në Facebook, etj —, atëherë niveli i Lite i Shopify (9 dollarë në muaj) nuk është i keq.

Sidoqoftë, varet vërtet se sa po shpenzoni tashmë për praninë tuaj në internet. Nëse jeni duke paguar shuma minimale për një prani në internet, një integrim i thjeshtë i arkë i Shopify mund të vlejë.

Por nëse tashmë po shpenzoni pak, mund të jetë me vlerë të përdorni ose A) një nga nivelet kryesore të Shopify, ose B) duke përdorur një ndërtues të faqes në internet ose planin e mbajtjes së faqes në internet që përfshin funksionalitetin bazë të shportës së blerjeve.

Në përgjithësi, bizneset e vogla dhe individët janë një gjendje e mirë për nivelin e parë, Basic Shopify.

Shtë shumë më e shtrenjtë se plani i Lite, por gjithashtu po ju sjell një zgjidhje gjithëpërfshirëse.

Kështu që nëse jeni një markë e vogël dhe preferoni lehtësinë e përdorimit, të qenit në gjendje të menaxhoni gjithçka në një platformë, Basic Shopify është më i mirë. Nëse jeni i vogël dhe doni të ruani fleksibilitetin duke lidhur shërbime të ndryshme së bashku, Shopify Lite është më e mirë.

Nivelet e dyta dhe të treta kanë të njëjtat karakteristika themelore (produkte të pakufizuar, zbritje, etj) dhe lejime për ruajtje dhe gjerësi bande.

Pra, ndryshimet kryesore midis niveleve janë tiparet e përparuara, jo performanca:

çmimi i blerjes cili plan është më i miri

Dikur, mjeti i braktisur i rikuperimit të karrocave ishte i disponueshëm vetëm për nivelet e dyta dhe të treta dhe ishte një arsye kryesore pse njerëzit i zgjodhën ato plane më të larta.

Pra, ndërsa plani i parë është bërë shumë më mirë tani për të pasur këtë karakteristikë, do të duhet të pyesni veten nëse biznesi juaj përfiton mjaftueshëm me ato karakteristika të tjera shtesë:

Kartat e dhuratave janë të dobishme nëse baza e klientit tuaj është e konsiderueshme dhe mjaft e qëndrueshme, dhe raportet më të mira janë gjithmonë të dobishme.

Uljet e transportit janë një nxitje e shkëlqyeshme për të azhurnuar nivelet, nëse jeni duke shitur produkte që duhet të dërgohen.

Por nëse po shisni shkarkime dixhitale, për shembull, nuk jam i sigurt se niveli më i lartë është me të vërtetë i domosdoshëm – i pari ose i dyti do të ishte në rregull, në varësi të sa shitjeve keni sjellë.

Duhet të themi se çështja e të gjithëve është unike. Por në përgjithësi, këto janë udhëzimet për zgjedhjen e një plani.

Tani, le të marrim më shumë në disa nga ato kosto shtesë që nuk shfaqen në shikim të parë:

Pjesa 3: Kostot shtesë të Shopifikimit

Kostoja e parë shtesë që duhet të merret në konsideratë është ajo e tarifave të transaksionit të Shopify. Shopify ngarkon një përqindje të caktuar të shitjes për përdorimin e ofruesit të tij të paracaktuar të pagesave, Shopify Pagesat.

Kjo është ajo që duket si ato tarifa për secilin nga planet kryesore të çmimeve:

ifymimi i blerjeve

Shkalla e parë paguan nivelin më të lartë për blerjet e kartave në internet.

Ju mund të përdorni procesorë të tjerë pagese në dyqanin tuaj. Por mos u zgjo shpresat e tua:

Shumica e përpunuesve të tjerë të pagesave do të marrin vetë tarifat e transaksioneve, kështu që shtohet në kombinim me tarifat shtesë të Shopify.

Ndërsa tarifat e ofruesit të pagesave të Shopify nuk janë të mëdha, ato me siguri janë një fatkeqësi për të ardhur keq, veçanërisht pasi disa nga rivalët e Shopify (si BigCommerce) NUK i nxjerrin këto tarifa.

Një kosto tjetër e mundshme është ajo e modeleve. Shopify ka shumë shabllone, por vetëm një sasi e vogël janë falas:

temë e blerjes së çmimeve

Nëse shikoni në këndin e sipërm të majtë, do të shihni se vetëm 8 tema janë falas, krahasuar me 64 ato me pagesë.

Dhe madje edhe ato shabllone falas duken pak të ngjashme.

Pra, ndërsa ato punojnë thjesht mirë, realisht shumë biznese duhet të blejnë një temë të paguar për të marrë një faqe që duket më e fuqishme.

Mund të keni gjithashtu kosto shtesë nga integrimet ose aplikacionet:

blej çmimin dyqan app

Për të qenë i drejtë, Shopify ka një përzgjedhje të mirë. Dhe disa prej tyre janë falas.

Shumë janë të paguar, por mjaft të përballueshëm:

blej çmimin dyqan app

Por të tjerët janë një kosto e konsiderueshme shtesë, në krahasim me çfarëdo tjetër që paguani për faqen tuaj në internet.

Mund të shkojë nga falas, në disa dollarë në muaj, në 20 $ + në muaj.

Për të qenë e qartë, kjo nuk është domosdoshmërisht një faj i Shopify. Shumë nga këto aplikacione mund të jenë të disponueshme në platforma të tjera dhe kanë çmime të ngjashme, dhe Shopify ka më shumë aplikacione falas dhe të përballueshme sesa dikur.

Por nëse po përpiqeni të rregulloni menaxhimin e dyqanit, ka të ngjarë të përdorni aplikacione.

Ka kosto të tjera, jo domosdoshmërisht specifike për Shopify:

Ju mund të punësoni dikë për të hartuar një temë për sitin tuaj Shopify ose për të menaxhuar marketingun tuaj. Ju mund të dëshironi të azhurnoni planet e çmimeve për të lejuar më shumë llogari në ekip.

Plus ka dërgesa, por kjo është shumë e ndryshueshme në varësi të llojit të transportit që jeni duke bërë (transportin me dërgesë, transportimin me dorë), çfarë shërbimesh po përdorni dhe natyrën e produkteve që po transportoni.

Nëse keni nevojë për transportin në kohë reale (e cila është kur transporti tarifon një tarifë transportuesi është futur në faqen e arkëtimit), në thelb duhet të zgjidhni nivelin e tretë.

Së fundmi, Shopify nuk vjen me një emër domaini falas. Ju mund të lidhni domenin tuaj nëse e keni regjistruar një veç e veç, ose të blini një nga Shopify.

Pra, në të gjitha, ka disa kosto shtesë që mund të shoqërojnë çdo sipërmarrje ecommerce – marrjen në punë të profesionistëve të dizajnit dhe marketingut, transportit, dhe disa që janë specifike për Shopify.

Ndërsa platformat e tjera kanë paguar modele, aplikacione të paguara dhe ndryshime të tarifave të transaksioneve, ne e dimë se ka një shans të drejtë që do t’i përdorni këto përmes Shopify.

Duke folur për platforma të tjera…

Pjesa 4: Bleni çmimet ndaj çmimeve të konkurrencës

Kjo është një nga pjesët më të ndërlikuara të artikullit, sepse Shopify ka shumë konkurrentë dhe ata secili maten kundër Shopify në mënyra të ndryshme.

Për qëllimin e thjeshtësisë, ja se çfarë po përqendrohem:

Së pari, WooCommerce; Së dyti, platforma të tjera të ecommerce jashtë funksionit; Së treti, ndërtuesit e faqeve në internet që përfshijnë tregtinë elektronike.

Dallimi midis dy të fundit është fuzzy, por në thelb ai vjen poshtë për qëllimin e përgjithshëm: Vetë Shopify është një krijues i faqeve të internetit, por është në thelb një ndërtues dyqanesh dhe ndërtimi i faqes në internet është pjesë e këtij.

Pra, WooCommerce:

’Shtë një plugin falas WordPress që ju lejon të shtoni një karrocë blerëse në faqen tuaj WordPress.

Vetëm të qenit falas e bën atë një konkurrencë me të vërtetë të denjë, por këtu është gjëja:

Përmban shumë më tepër pjesë lëvizëse dhe çmimi është më i ndryshueshëm. Po, shtesa në vetvete është falas, por mund të dëshironi të azhurnoni për të marrë më shumë karakteristika.

Plus, kjo supozon se tashmë jeni duke paguar një mori për një sit ku keni instaluar WordPress dhe do të paguani më shumë plugins dhe tema të faqes për të përmirësuar dyqanin tuaj.

Prandaj është e vështirë të lexoni se cili është çmimi tipik, veçanërisht në krahasim me Shopify. Vërtetë varet nga sa doni të bëni.

Ju mund të shikoni krahasimin tim të WooCommerce dhe Shopify këtu, dhe krahasimin tim të WordPress dhe Shopify këtu.

Sa për kategorinë e dytë, Shopify vs zgjidhje të ngjashme jashtë kutisë, unë do të them se Shopify merr tortën.

Nuk është super e njëanshme, për të qenë e qartë. BigCommerce, një rival i madh për të Shopify, ofron veçori këtu dhe atje që Shopify nuk i bën.

E njëjta gjë vlen edhe për Volusion, një tjetër rival i madh.

Por në fund të fundit Shopify fiton sepse çmimet e saj janë të ngjashme, tiparet janë P ORGJIGJE të ngjashme, por ajo ka një ndërtues të fortë në internet dhe integrim fantastik të transportit.

Me fjalë të tjera, thjesht e bën më së miri gjithçka-në-një / të gjithanshme. Ju mund të lexoni krahasimin tim të Shopify dhe BigCommerce ose Shopify dhe Volusion për më shumë detaje, sidoqoftë.

Së fundmi, Shopify vs ndërtuesit e faqeve të internetit që gjithashtu kanë funksionalitet të tregtisë elektronike.

Kjo është më e ndërlikuar sepse në thelb varet nga ajo që ju jepni përparësi më shumë.

Nëse përparësia juaj është të krijoni një uebfaqe super të lëmuar që është një portofol ose për ndonjë qëllim tjetër artsy, Squarespace mund të jetë një bast më i mirë (lexoni më shumë rreth asaj se si merret me Shopify këtu).

Nëse përparësia juaj është ende ndërtimi i një faqe në internet, por ju nuk jeni aq i vendosur në ndjenjën artsy, krijuese individuale të SquareSpace, Wix ndoshta është një bast i mirë.

Planet e mundësuara për tregti të Wix kanë afërsisht të njëjtin gamë me Shopify, por është më shumë si një ndërtues në internet me kapacitet të lartë që përfshin veçoritë e shportave të blerjeve.

Do ta bëjë punën mirë, por nëse përparësia juaj # 1 është të shesni në internet, Shopify do të fitojë akoma. Si zakonisht, ju mund të shikoni më shumë këtu.

Kështu që në të gjitha?

Disa nga konkurrentët e Shopify mund të sjellin më shumë zhurmë për kokën tuaj, por vetëm nëse jeni të interesuar të jepni përparësi për ato që i japin përparësi.

Nëse i jepni përparësi fleksibilitetit dhe vendosjes në DIY, WooCommerce është më e mira, për shembull.

Por nëse thjesht po përpiqesh të ndërtosh një biznes në internet në një platformë, periudhë (veçanërisht nëse dëshiron të lëshosh anije), Shopify është ndoshta më i miri.

Pjesa 5: Blerje FAQs

Si mund të bëhet Shopify i dobishëm për të kursyer para në transport?

Në varësi të natyrës së transportit të biznesit tuaj, Shopify mund të sigurojë zbritje.

Nëse jeni duke bërë transport dërrmues, që është kur nuk mirëmbani një inventar fizik të produkteve që ofroni dhe le të palëve të treta të ruajnë dhe transportojnë për ju, Shopify është i pajisur mirë.

Shopify integrohet me Oberlo, një shërbim i njohur i transportit nga pikat. Dhe …

blerje çmimi oberlo

Oberlo është falas kur përdoret me Shopify.

Për më tepër, Shopify siguron zbritje të transportit në nivelet e saj kryesore:

Në thelb, Shopify ka siguruar norma konkurruese nga transportuesit kryesorë, të cilët nuk garantojnë zbritje të mëdha, por MUND zbritje pjesën më të madhe të çmimit.

Plus, dy nivelet e fundit kanë çmimin kub me përparësi në postën USPS, e cila në thelb zbrit tarifat e transportit për paketat që janë të vogla, por të rënda.

Pra, pa dyshim, një nga ankesat e Shopify në çmimet është se mund të ju kursejë para nëse planifikoni të bëni shumë dërgesa.

A ka ndonjë host-mail të përfshirë me planet e Shopify?

Edhe pse pritja e postës elektronike dhe të paktën disa kuti poste elektronike janë përfshirë për shumicën e shërbimeve të pritjes, për fat të keq asnjë nga planet e Shopify nuk vjen me këtë.

A ka kufizime të brezit ose kufizime të ruajtjes në ndonjë nga planet?

Jo. Ndërsa shumë prej planeve të pritjes pretendojnë se ofrojnë një bandë ose ruajtje të “pakufizuar” pa e bërë plotësisht atë, Shopify në fakt e bën.

Shumica e arsyeve për të azhurnuar planin tuaj do të jenë nëse dëshironi të merrni akses në karakteristika më të mira, për të mos marrë hapësirë ​​më të mirë për ruajtje ose bandë.

përfundim

Pra, ndërsa të gjithë kanë një situatë të ndryshme, unë mendoj se Shopify ka një mundësi të mirë për shumicën e lexuesve.

Nëse thjesht dëshironi butonin “blej” në konfigurimin tuaj ekzistues, mund ta merrni atë me një çmim të ulët mujor.

Sidoqoftë, mund të jetë më e lirë në afat të gjatë thjesht të zgjidhni një host ose ndërtues të faqes në internet që vjen me funksionalitet ecommerce, në vend që të paguani për një host DHE Shopify Lite.

Me të vërtetë janë tre nivelet kryesore që janë interesante. Dallimi kryesor në nivelet e azhurnimit është karakteristika shtesë: performanca dhe ruajtja do të jenë të njëjta.

Pra, është thirrja juaj nëse karakteristikat shtesë ju tregova cards kartat e dhuratave, tarifat e transportit live — garantojnë çmime më të larta.

Për më tepër, do të duhet të paguani për një temë premium dhe të instaloni disa shtesa, megjithëse kostot mund të shkojnë në ato.

Shopify CAN mund të bëhet shpejt i shtrenjtë, dhe kjo është vetëm e vërteta.

Por Shopify gjithashtu ofron shumë mjete jashtë kutisë dhe nëse e dini se çfarë jeni duke bërë, ju mund t’i mbani shpenzimet tuaja në përgjithësi me Shopify gjithashtu.

Gjëja më realiste që mund t’ju them është të provoni Shopify veten!

Provo Shopify falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map