Isfarë është gabimi i ndaluar 403 & si ta rregullojmë atë (5 zgjidhje të shpjeguara)

Isfarë është gabimi i ndaluar 403 & si ta rregullojmë atë (5 zgjidhje të shpjeguara)

Isfarë është gabimi i ndaluar 403 & si ta rregullojmë atë (5 zgjidhje të shpjeguara)

Isfarë është gabimi i ndaluar 403?

403 Gabim i ndaluar


Një nga gabimet që shihen më shpesh gjatë shfletimit është Gabimi # 403.

Në thelb është një reagim protokoll transferimi hipertekst që një përdorues mund të marrë për arsye të shumta.

Ndërsa kërkoni, nëse zbarkoni në një gabim 403, kjo është për shkak se nuk jeni i autorizuar të përdorni URL-në e specifikuar.

Në këtë artikull, ne do t’ju ecim nëpër versione të ndryshme, shkaqe, zgjidhje të mundshme dhe rrugë të tjera, nëse ka.

Variantet e 403:

Ekzistojnë skenarë të ndryshëm ku një përdorues do të përballet me një nga versionet e shumëfishta të Gabimit 403.

Variantet më të zakonshme të Gabimit 403 janë:

 • 403 Gabim
 • 403 e ndaluar
 • 403 Gabim i ndaluar
 • 403 Nginx i ndaluar
 • 403 E ndaluar: Qasja e mohuar
 • Gabimi 403 i ndaluar
 • i ndaluar
 • HTTP 403 i ndaluar
 • Nginx 403 i ndaluar

Si funksionon Gabimi HTTP 403?

Një përdorues do të shohë një nga Gabimet 403 ndërsa komunikon me një server përmes HTTP kryesisht për shkak të një gabimi të vërtetimit ose qasjes.

Kur një përdorues përpiqet të shfletojë një faqe në internet, shfletuesi dërgon kërkesën duke përdorur HTTP.

Si përgjigje, serveri ekzaminon kërkesën dhe nëse gjithçka është e saktë, serveri përgjigjet me një kod të suksesit të kategorisë 2xx para se të ngarkoni faqen.

Kjo ndodh aq shpejt sa përdoruesit nuk mund ta shohin atë në ekranin e tyre.

Sidoqoftë, nëse serveri gjen disa çështje në kërkesë për atë arsye ndonjëherë, ai do të shfaqë një gabim të kategorisë 4xx.

Këto kode gjenerohen automatikisht sipas skenarëve të paracaktuar dhe secili kod gabimi përfaqëson një arsye të ndryshme.

Këto kode ndihmojnë zhvilluesit dhe disa përdorues të sofistikuar të kuptojnë arsyen.

Gabimet më të zakonshme të kategorisë 4xx janë 403 dhe 404.

Gabimi 404 do të thotë që skedarët ose burimet që përdoruesi po kërkon nuk mund të gjenden në URL-në e përmendur.

Ndërsa 403 do të thotë që URL e dëshiruar është e vlefshme, por kërkesa e përdoruesit nuk mund të përmbushet.

Arsyeja aktuale për gabimin HTTP 403 ndryshon nga rasti në rast. Për shembull, për disa nga faqet e internetit, kërkimi brenda drejtorive të caktuara është i ndaluar në mënyrë aktive nga statusi 403.

Si, paaftësia e hyrjes së drejtpërdrejtë në përmbajtjen multimediale në server.

Arsyet e mundshme për 403 Gabim dhe zgjidhja e tij:

Ndërsa sqaruam shkurtimisht Gabimin 403 më lart, tani do të shpjegojmë se si një përdorues mund të zbarkojë në një gabim 403 për ndonjë nga arsyet e mëposhtme.

Arsyeja 1: Mbrojtja e linjës lidhëse

Isfarë është lidhja e nxehtë? Hotlinking po vjedh gjerësinë e bandës së dikujt duke u lidhur me asetet e faqes së tyre të internetit si imazhe dhe video etj.

Për ta shpjeguar më tej, supozoni se pronari i uebfaqes 1 po pret disa imazhe ose video me rezolucion të lartë në serverin e tyre.

Pronari i faqes së internetit 2 është mjaft i impresionuar nga cilësia e përmbajtjes dhe vendos t’i përdorë ato në faqen e tij të internetit gjithashtu.

Tani, në vend që t’i presë këto imazhe direkt në serverin e tij, ai i lidh ato nga serveri i faqes 1 të internetit.

Teknikisht kjo do të funksionojë absolutisht mirë dhe gjatë shfletimit të faqes në internet 2, një përdorues nuk do të jetë në gjendje të tregojë menjëherë nëse faqja po përdor lidhjet e nxehta.

Bërja e kësaj kursen shumë burime për Uebfaqen 2 por po vjedh burimet e Uebfaqes 1 dhe mund të degradojë cilësinë e shërbimit për serverin e faqes 1 të internetit.

Për të shmangur situata të tilla, pronari i faqes së internetit 1 mund të Implementojë referuesit e zonës.

Kjo do të kufizojë lidhjen e nxehtë dhe do të kthejë një gabim 403 në rast të lidhjes së nxehtë.

Meqenëse ky është një server në kufizimin e serverit, përdoruesi përfundimtar nuk mund të bëjë shumë në këtë rast, megjithatë, pronarët mund të zgjidhin çështjen duke pritur përmbajtjen në serverin e tyre.

Ju lutemi vini re se është joetike të përdorni burimet e palës së tretë pa lejen e tyre.

zgjidhja:

Për të vendosur mbrojtjen e Hotlink në cPanel, drejtohuni te Security < Mbrojtja e Hotlink:

siguri

Nga këtu, mund të aktivizoni ose çaktivizoni mbrojtjen e linjës lidhëse:

Aktivizo-Disable

Tani, nëse jeni pronar për të dy faqet e internetit1 dhe faqen 2 të internetit, mund të çaktivizoni mbrojtjen e linjës lidhëse për faqen tuaj, në mënyrë që të mund të lidhni përmbajtjen në dhe nga faqja e internetit tuaj.

Fotografia e mëposhtme do ta shtjellojë atë për ju:

Konfiguro

Arsyeja 2: Lejet e Keqe

Një tjetër arsye më e zakonshme për 403 gabime të ndaluara është vendosja në mënyrë jo të duhur e lejeve të skedarit.

Për të zgjidhur çështje të tilla, pronari duhet të vendos lejet si në vijim:

 • Përmbajtja dinamike: 700
 • Dosjet: 755
 • Përmbajtja statike: 644

zgjidhja:

Për të konfirmuar lejen, ndiqni hapat:

1. Hyni në cPanel tuaj duke përdorur URL të specifikuar dhe letrat kredenciale të caktuara për hyrje
2. Klikoni në ikonën File Manager në fushën Files

Lejet

3. Në të majtë të dritares që hapet, do të shihni lejet e të gjithë skedarëve dhe dosjeve
4. Sigurohuni që lejet e dosjes public_html janë 750 siç tregohet më poshtë:

ndryshimit-lejet

Nëse është 750, kaloni te zgjidhja tjetër, ndiqni hapat:

a. Zgjidhni dosjen public_html > klikoni në ikonën Ndrysho Lejet
b. Vendosni lejet në 750 > Save.
c. Pastroni cache-në e shfletuesit
d. Pastroni cache tuaj lokale DNS

Arsyeja 3: Skedarët e fshehur / URL e gabuar

Skedarët e fshehur nuk supozohet të arrihen publikisht dhe për këtë arsye serveri kufizon hyrjen për publikun.

Kur një përdorues përpiqet të përdorë skedarët e fshehur, hidhet një gabim 403 i ndaluar.

Po kështu, për disa serverë, nëse përdoruesi hyn në një URL të pavlefshme me qëllim ose pa dashje, mund të ndodhë një mesazh gabimi i ndaluar 403.

Mund të ndryshojë nga serveri në server dhe varet nga ajo që përdoruesi ka hyrë, për shembull, mund të shihni një gabim nëse futni një drejtori dosjeje në vend të një shtegu skedari.

Arsyeja 4: Rregullat e IP

Siç u tha më herët, gabimi 403 lind kryesisht për shkak të një gabimi të vërtetimit.

Përdoruesit mund të shohin 403 rregulla për shkak të rregullave të mohimit të IP të përcaktuara në cPanel.

Në atë rast, verifikoni rregullat në cPanel për të siguruar që nuk po bllokoni IP Range tuaj.

Rregullat e IP vijnë shumë me ndihmë nëse keni nevojë të bllokoni aksesin për disa përdorues.

zgjidhja:

Për të kontrolluar rregullat e IP, ndiqni hapat:

1. Hyni në llogarinë cPanel duke përdorur URL-në dhe siguruar kredencialet e hyrjes.
2. Shkoni në seksionin e Sigurisë dhe klikoni në ikonën IP Blocker.

ip-bllokues

3. Vendosni një ose një gamë të adresave IP që dëshironi të mohoni qasjen.

ip-blocker-add

4. Klikoni në butonin Shto.

emër
vlerë
Adresa e vetme IP192.168.0.1
2001: db8 :: 1
varg192.168.0.1 – 192.168.0.40
2001: db8 :: 1 – 2001: db8 :: 3
Varg i nënkuptuar192.168.0.1 – 40
Formati CIDR192.168.0.1/32
2001: db8 :: / 32
Implikon 192. *. *. *192. *. *. *

Arsyeja 5: Menaxheri i indeksit

Si parazgjedhje, serveri në internet do të ngarkojë indeksin ose faqen kryesore nga drejtoria e synuar.

Nëse skedari i indeksit mungon nga dosja, shfletuesi në internet do të shfaq përmbajtjen e dosjes, por kjo mund të shkaktojë një rrezik sigurie.

Rreziku i sigurisë ulet duke mos e treguar direkt përmbajtjen e dosjes dhe si një alternative, shfaqet një gabim 403.

zgjidhja:

Ju mund ta zgjidhni këtë çështje duke ngarkuar skedarin e duhur të indeksit në direktori ose duke ndryshuar vlerat e “Index Manager” nga cPanel.

indekseve

përfundim

Ekzistojnë mjaft arsye për të shkaktuar një gabim të ndaluar HTTP 403 por të gjitha ato do të thotë vetëm një gjë dhe kjo është Hyrja e mohuar.

Gabimi 403 mund të fiksohet në nivelin e serverit duke ndryshuar cilësimet e sigurisë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector