Isfarë është një ridrejtim 301 & Si ta vendosni atë (2 metodat e shpjeguara)

Isfarë është një ridrejtim 301 & Si ta vendosni atë (2 metodat e shpjeguara)

Isfarë është një ridrejtim 301 & Si ta vendosni atë (2 metodat e shpjeguara)

Uebfaqet janë bërë identiteti dixhital për bizneset dhe për shkak të konkurrencës së ngushtë, është integrale të mbani të azhurnuara këto portale në internet. Përndryshe, për shkak të një prani të vjetëruar në internet, një markë në internet mund të dalë nga tregu.


Për ta mbajtur një faqe në internet të freskët dhe të rëndësishme, është thelbësore ta ridizajnoni atë në interval të rregullt kohor. Por riparimi i portalit tuaj në internet nuk është aq i lehtë sa duket.

Ju duhet të zhvilloni një strategji të fortë për të siguruar që klientët tuaj dhe motorët e kërkimit të drejtohen për në versionin e fundit të URL-së.

Ende i hutuar? Le të bëjmë një analizë të hollësishme për t’i sqaruar bazat.

Isfarë është ridrejtimet 301?

Në rast se vendosni të zhvendosni biznesin tuaj në një uebfaqe të re, do të ketë kërkesë për rivotimin e trafikut të internetit në URL-në e re.

Një ridrejtim 301 është një komandë e përdorur për të udhëhequr motorët e kërkimit dhe vizitorët e faqes tuaj në një URL të ndryshme që nuk është ajo që ata zgjedhin nga një faqe e rezultateve të motorit të kërkimit dhe as ajo që ata fillimisht shtypën në shfletuesit e tyre.

301 ridrejtime

Burimi i imazhit: netdna-ssl

Në mënyrë që të vendosni 301 ridrejtime në mënyrën e duhur (teknikisht) në faqen tuaj të internetit, mund të punësoni një kompani me përvojë të zhvillimit të uebit, e cila ka një përvojë të pasur në përgatitjen e hartave drejtuese pa leje dhe zbatimin e tyre në mënyrën më të mirë të mundshme.

Por, përkundër punësimit të një profesionisti, është po aq e rëndësishme për ju të merrni një ide se si funksionojnë këto ridrejtime dhe për cilat arsye duhet t’i përdorni ato?

Cilat janë arsyet kryesore për të cilat mund të dëshironi të zbatoni ridrejtimet 301?

 1. Ju keni një faqe interneti krejt të re ose faqe interneti dhe doni të implementoni një ridrejtim të përhershëm
 2. Faqet e thyera ose URL
 3. Kur zhvendoset në HTTPS
 4. Riparimi i portalit tuaj në internet (ridizajnimi)
 5. Ndryshimi i URL-ve për ndonjë arsye
 6. Kur hiqni përmbajtjen ose rregulloni disa çështje të lidhura me përmbajtjen
 7. Zgjidhja e problemeve dinamike të URL-së
 8. Ndryshimi ose shkrirja e domeneve
 9. Maksimizimi i autoritetit të domenit duke lidhur konvertimet në internet me një URL

Si funksionojnë 301 ridrejtimet?

Në thelb, një komandë ridrejtimi 301 tregon njoftimin e vizitorëve të sitit dhe motorët e kërkimit që një faqe e veçantë është zhvendosur në një faqe të ndryshme përgjithmonë. I gjithë procesi mund të ndahet në tre hapat e mëposhtëm:

 • Një përdorues ose një motor kërkimi arrin në një URL origjinale
 • Komanda e ridrejtimit 301 i merr ato në URL-në e re e cila nuk është ajo që ata kanë shtypur në shfletues.

III. Rishkrimi i procesit të URL fillon përsëri

Le të shqyrtojmë një imazh të paraqitur në Moz për të kuptuar të gjithë procesin në të cilin funksionojnë 301 ridrejtimet:

301 ridrejtimet e punës

Si 301 ridrejton ndikimet SEO & Renditja e një Portali në Ueb?

Renditja e faqeve ose ecuria e SEO e një faqe në internet ndikohet drejtpërdrejt nga 301 ridrejtimet. Mund të ketë një ndikim negativ ose pozitiv në gradën e faqeve të portalit tuaj në internet.

Pasja e përvojës në zbatimin e duhur të 301 ridrejtimeve mund të jetë një mjet integral për të optimizuar faqen tuaj të internetit për konvertime të rritura.

301 ridrejtimet njihen gjithashtu si ridrejtime të përhershme dhe kështu të gjitha cilësitë e faqes së ridrejtuar si MozRank, autoriteti i faqes, vlera e trafikut, PageRank, etj. Do t’i atribuohen faqes së shmangies.

Kjo bën që faqja e shmangies të përfaqësojë plotësisht një të ridrejtuar.

Si rezultat i 301 ridrejtimeve, faqja e vjetër eliminohet nga indeksi i Google dhe faqja e re zë vendin e saj.

Gradualisht, Google, si dhe motorët e tjerë të mëdhenj të kërkimit, fillojnë të japin preferencën tuaj të re të domain mbi atë të vjetër për sa i përket renditjes së SEO.

Le ta kuptojmë me ndihmën e një skicë rrjedhëse:

Ridrejtimi 301

Burimi i imazhit: Hostinger

Me ndihmën e 301 ridrejtimeve, bëhet më e lehtë të rivarrosni përmbajtjen e vjetër dhe ta bëni ridizajnimin e faqes në internet pa probleme. Gjithashtu, ajo ndihmon në transferimin e qetë të autoritetit dhe rregullimin e duhur të përcjelljes të ngritur punën e SEO të faqes tuaj.

Le të shohim disa përfitime kryesore të zbatimit të saktë 301 ridrejtimeve:

 • Nuk ka shanse për përmbajtje të kopjuar pasi motorët e kërkimit do ta konsiderojnë faqen e ridrejtuar si një entitet të veçantë.
 • Vizitorët tuaj të përditshëm të faqes nuk do të zvogëlohen dhe ata nuk do të zbresin në një faqe me “404 faqe nuk u gjet gabim”.
 • Renditja e faqes suaj do të mbetet e paprekur dhe ju lehtë mund të transferoni autoritetin e URL-së së vjetër tek ajo e re e cila do t’ju ndihmojë të mbani ndjekësit tuaj duke i ridrejtuar ato në faqen e largimit.

Si të vendosni ridrejtimet 301?

Epo, ka disa mënyra që ekspertët e uebit mund të përdorin për vendosjen e 301 ridrejtimeve. Këto ridrejtime mund të vendosen lehtësisht për një faqe të vetme në internet ose për një domen të tërë.

Vendosja e ridrejtimeve të 301 është jashtëzakonisht e rëndësishme sepse këto rivarrosje mund t’u ofrojnë vizitorëve të faqes tuaj një përvojë të qetë. Gjithashtu, mund t’i parandalojë ata të ngecen në një rrugë të mbaruar.

Metoda 1. Redaktimi i skedarit tuaj .htaccess për implementimin e 301 ridrejtimeve

Ju mund të vendosni një ridrejtim 301 duke redaktuar skedarin tuaj .htaccess dhe për ta bërë këtë ju duhet të regjistroheni në Qendrën tuaj të Kontrollit të Llogarisë (ACC) dhe të shkoni në shiritin anësor të majtë dhe të klikoni në Domain.

Zgjidhni funksionin “Menaxho domenet e tua” nga lista drop-down dhe zgjidh atë që dëshiron të ridrejtosh.

Tani duhet të shkoni te “Menaxhoni Cilësimet e Uebit” të cilat mund t’i gjeni nga lista rënëse e seksionit të Cilësimeve të Uebit.

Ju duhet të klikoni në opsionin “Shikoni ose modifikoni skedarin tuaj .htaccess” në rast se tashmë keni një skedar .htaccess.

Por nëse nuk keni krijuar kurrë një skedar të tillë mund të klikoni në opsionin “Krijoni një skedar htacces”. Le ta kuptojmë këtë proces me ndihmën e një pamje nga ekrani:

301 htaccess përcjellëse

Burimi i figurës: airift

Në fund të fundit, për të vendosur 301 ridrejtime ju duhet të përfshini disa rreshta në skedarin tuaj .htaccess i cili mund të ndahet më tej në dy kategori kryesore:

 • Redirect 301 / http://www.new-domain.com/ (Vendosja e një ridrejtimi për një faqe të vetme në internet)
 • Redirect 301 /old-file.html http://www.domain.com/new-file.html (Vendosja e një ridrejtimi për një domen të tërë)

Pas mbarimit të këtij hapi, ju vetëm duhet të klikoni Ruaj Ndryshimet nëse tashmë keni një skedar .htaccess. Ose, trokitni lehtë mbi në Krijoni skedar për të shtuar skedarë të rinj .htaccess.

Metoda 2. Shfrytëzimi i prizave të WordPress-it për Vendosjen e 301 ridrejtimeve

Shtojca e ridrejtimit të WordPress gjithashtu mund të ndihmojë webmasterët në vendosjen e 301 ridrejtimeve. Gjithashtu, kjo shtojcë mund të ndihmojë në mbajtjen gjurmuese të 404 gabimeve. Ju mund ta gjeni këtë shtojcë në drejtorinë e shtojcave WordPress.

301 plugin wordpress ridrejtues

Burimi i imazhit: Tani në hyrje

Për ta bërë këtë së pari ju duhet të instaloni dhe aktivizoni plugin. Pas përfundimit të procesit të aktivizimit, ju duhet të vizitoni seksionin “Vegla” dhe të klikoni në “Redirection” për të vendosur ridrejtimet tuaja.

Këtu mund të paraqitni URL-në e vjetër, si dhe URL-në e re të destinacionit. Pasi të keni futur të dyja këto, thjesht duhet të trokitni te “shtoni ridrejtimin” në mënyrë që të përfundoni procesin e konfigurimit të 301 ridrejtimeve.

Ju mund të shikoni imazhin e dhënë më poshtë dhe të kuptoni se si të ekzekutoni të gjithë procesin.

301 procesi i ridrejtimit

Burimi i imazhit: WPBeginner

301 ridrejtimet mund të ndihmojnë portalet tuaja të internetit të performojnë më mirë në aspektin e SEO dhe të ruajnë bazën e tij të vizitorëve nëse ekzekutohen siç duhet.

Por një qasje e papërshtatshme për vendosjen e këtyre ridrejtimeve mund të dëmtojë renditjen e faqeve tuaja dhe mund t’ju bëjë të humbni klientët tuaj të çmuar.

përfundim

Me pak fjalë, një ridrejtim 301 mund të vendoset lehtësisht duke ndjekur praktikat më të mira të lartpërmendura. Për më tepër, mund të jetë një nga mjetet më të mira për të optimizuar uebfaqen tuaj për shikueshmëri maksimale.

Gjithashtu, përmes 301 ridrejtimeve mund të siguroheni që trafiku në internet të udhëzohet drejt versionit më të azhurnuar të URL-së tuaj.

Por, për të siguruar që këto ridrejtime nuk do të kenë ndikim negativ në renditjen tuaj dhe trafikun organik, të kesh një qasje të përshtatshme për vendosjen e tyre është e detyrueshme.

Pra, ne ju dëshirojmë fat të mirë me strategjinë tuaj të ardhshme të ridrejtimit të portalit në internet dhe mund t’ju japë një mundësi të korrni shpërblime të pasura në të ardhmen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector