Llogaritësi i Uptime

Isfarë është Uptime?

Uptime është një nga parametrat thelbësorë që përdoret për të matur performancën e një platforme web hosting. Në terma më të thjeshtë, kjo është koha gjatë së cilës hosti juaj në internet mbetet në punë dhe më konkretisht nuk ka ndonjë ndërprerje.


Shumë herë ju do të vijnë të gjithë hostet e internetit duke siguruar një garanci specifike për kohën e duhur si 99.9% ose 99,99%. Kjo do t’ju ndihmojë të gjykoni joproduktive rastin më të keq që hosti juaj në internet mund të vuajë.

Uptime i referuar gjithashtu si disponibiliteti i disponueshmërisë së uebit zakonisht sigurohet për një periudhë prej 30 ditësh.

Vendosni një përqindje SLA për të llogaritur shtesën e saj të joproduktive.

%

ditë1 minuta 26 sekonda
javor10 minuta 4 sekonda
mujor43 minuta 11 sekonda
vjetor8 orë 45 minuta 35 sekonda

Statistikat aktuale të Uptime të Kompanive Pritëse Popullore

Statistikat e Uptime:
hosting
çmim
Jan’20
Feb’20
Mar’20
A2 Hosting$ 3.92 / mo99,98%99.99%99.95%
Bluehost$ 2.95 / mo100%99.95%99,96%
Dreamhost$ 2.59 / mo99,64%99,35%100%
FastComet$ 2.95 / mo99,93%99,71%99,93%
Godaddy$ 2.49 / mo99.99%99.99%99,97%
GreenGeeks$ 2.95 / mo100%99,87%98,97%
Hostgator$ 2.75 / mo99,93%99,91%99,89%
Në lëvizje$ 3.99 / mo99,96%99,83%99,83%
iPage$ 1.99 / mo99,89%99,97%99.95%
NameCheap$ 2.88 / mo98,97%98,92%99,93%
SiteGround$ 3.95 / mo99,73%99.99%99,92%

Marrëveshjet e nivelit të shërbimit (SLA):

Pak ndërmarrje të mbajtura në internet ofrojnë një Marrëveshje të Nivelit të Shërbimit. Një SLA do të ketë termat e saktë në lidhje me nivelin e garantuar të kohës.

Në shumicën e rasteve, nëse mbajtësi i faqes në internet nuk arrin të ruajë nivelin e kërkuar të uptime, atëherë hosti i uebit është i detyruar të sigurojë një rimbursim ose kredi pritës.

Kjo është një pjesë e rëndësishme e marrëveshjes pasi kjo përcakton atë që ju do të merrni si kompensim në rast të një joproduktive të tepërt.

Kushtet dhe kushtet e SLA ndryshojnë nga një host në tjetrin dhe prandaj është e rëndësishme të kaloni të gjitha kushtet përpara se të zgjidhni ndonjë platformë pritëse.

Garancitë e Uptime:

Garancia e Uptime është padyshim e rëndësishme si për pritësin në internet ashtu edhe për klientin. Një host në internet përcakton garancinë e ngritjes kohore në shumëfish 9 dhe përkufizohet si përqindje.

Një garanci e zakonshme për kohën e parashikuar do të ishte 99.99%, 99.9% ose 99%. Kjo përcaktohet për një periudhë prej 30 ditësh.

Eachdo metrikë në kohë përcakton një ndërprerje specifike për rastin më të keq. Për shembull, një kohë të gjatë 99% do të nënkuptojë gjithashtu një ndërprerje të rastit më të keq prej 7 orësh dhe 12 minutash.

Në mënyrë të ngjashme, një kohë 99.9% në kohë do të nënkuptojë një joproduktive prej 43 minutash dhe 12 sekondave. Kjo është diçka që shumica e pritësve të internetit ofrojnë.

Ndërsa një kohëzgjatje prej 99,99% nënkupton një joproduktive prej 4 minutash dhe 19 sekondave. Shumica e hostëve në internet nuk japin garanci mbi këtë vlerë.

Një tregti midis Uptime dhe Kostot:

Ndërsa tingëllon tërheqës për të zgjedhur një host në internet i cili garanton një kohë të lartë, duhet gjithashtu të merret parasysh çmimi. Në raste të caktuara, një garanci më e lartë në kohë do të thotë një kosto më e lartë.

Kjo është një shkëmbim i zakonshëm midis kohës dhe kostove dhe duhet të zgjidhni një zgjidhje të ndërmjetme. Practshtë praktikisht e pamundur që një host në internet të garantojë 100% në kohë.

Pak pritës të uebit ofrojnë kohë të mirë dhe në shumicën e rasteve ofrojnë 100% kohë, por nuk garantojnë një kohë të qëndrueshme 100%. Bazuar në kërkesën dhe buxhetin tuaj të biznesit ju duhet të zgjidhni hostin në internet.

Garancia në kohë e një hosti në internet siguron një lehtësim. Sidoqoftë, në të njëjtën kohë, duhet të sigurohet që kjo nuk mbingarkon buxhetin tuaj.

Ju mund të zgjidhni një host të mirë në internet i cili siguron një kohë të konsiderueshme të konsiderueshme së bashku me karakteristika të tjera të dobishme si rezervë, menaxhim cache, dhe restaurim të shpejtë.

Cilin host Web do të preferonit?

Skenari 1
Skenari 2
Skenari 3
Skenari 4
Skenari 5

Një host i uebit siguron një garanci prej 99.9% në kohën e duhur për SLA. Kjo gjithashtu thotë se faqja duhet të ulet për të paktën gjysmë ore vazhdimisht për të marrë një kredi automatike. Po ashtu, në shtypjen e mirëfilltë është që ju mund të dërgoni një kohë të mbyllur të dokumentuar të regjistruar në fundin tuaj. Në rast se kjo përputhet me regjistrat e tyre, atëherë ju merrni kredinë

Një host i uebit siguron një kohë të lirë 99,99% vetëm kur bëheni pjesë e një kontrate shërbimi. Për ta zgjedhur këtë, do të duhet të zgjidhni një plan më të shtrenjtë me shtesa shtesë në dispozicion për të siguruar që të merrni kohën e garantuar.

Një host në internet ofron një garanci 99.9% në kohë të telefonit në SLA. Në rast se hosti nuk arrin të mbajë kohën e dëshiruar, atëherë kreditë shtohen drejtpërdrejt në llogarinë tuaj. Asnjë pyetje e bërë. Pritësi llogarit kohëzgjatjen dhe njofton secilin përdorues publikisht, duke siguruar kështu një shërbim transparent.

Një host i uebit siguron 99,99% garanci në kohë për të gjithë dhe gjithashtu thotë që ju keni të drejtë të merrni një kredi në rast se faqja është ulur për më shumë se 15 minuta. Përsëri këtu, do të kërkonit të dërgoni një provë të dokumentuar të kohës së ndërprerjes. Dhe atëherë ju keni një shtyp të mirë që thotë se jo më shumë se 1 ndërprerje në muaj mund të kreditohen.

Një host në internet ofron një garanci 99.9% në kohë të telefonit në SLA. Sidoqoftë, për të marrë një kredi për një kohë të tepërt të joproduktive, do të duhet të paraqisni një dokument të detajuar që specifikon kohën e ndërprerjes së internetit tuaj. Kjo do të kontrollohej nga kryeministri para se të jepte ndonjë kredi. Këtu keni koston dhe mbikëqyrjen e serverit

Disa gjëra për t’u marrë parasysh:

Garancitë në kohën e duhur janë gjithmonë të mëdha dhe tërheqëse. Sidoqoftë, ka disa gjëra që duhet t’i konsideroni-

 • Garancia e njëhershme e një hosti në internet nuk do të thotë se nuk do të zbriste. Garancia në kohë është një vlerë hipotetike e bazuar në performancën e kaluar dhe infrastrukturën e ndërtuar.
 • Lexoni me kujdes shtypjen e mirë. Shtë më mirë të jesh i sigurt sesa të vjen keq. Verifikoni çdo detaj të kushteve dhe kushteve të shërbimit.
 • Si rregull, bëni hulumtime të mjaftueshme para se të ngushtoni ndonjë mundësi specifike. Shfletoni në faqen zyrtare të hostit të uebit për të mbledhur më shumë informacion përmes rishikimeve.
 • Konsideroni të pyesni përdoruesit ekzistues të host-it në lidhje me performancën dhe skenarët nën të cilët ata respektojnë garancinë në kohë. Në të gjitha mënyrat, kontaktoni me një ekspert të industrisë për të nxjerrë më shumë detaje.
 • Pikë kujdes, mos u mbështetni plotësisht në rishikimin e një pronari të faqes. Meqenëse nëse pronari i faqes nuk po e monitoron faqen e internetit 24/7, atëherë ka shanse të humbasë në disa joproduktive.
 • Në rast se duhet të paraqisni regjistrat tuaj të kohëzgjatjes, atëherë merrni parasysh sesi saktësisht do t’i merrnit kreditë. A do të merret në konsideratë edhe një ndërprerje shtesë e pa llogaritur gjatë shtimit të një kredie.

Garancia e Uptime nga një perspektivë tjetër:

Një garanci në kohë ju vë në një zonë më të sigurt. Një host në internet i cili duhet të paguajë për një ndërhyrje të paparë do të jetë më serioz për të siguruar që ata të ruajnë kohën e duhur..

Kur një host në internet siguron kompensim për të gjithë faqet e internetit të pritura të tij, atëherë definitivisht do të sigurojë që uebfaqja juaj të mbetet e funksionuar, si për garancinë në kohë. Lessshtë e panevojshme të përmendet, mosrespektimi i kohës së duhur mund të djegë vrima në xhepat e tyre në planin afatgjatë.

Sigurohuni që të zgjidhni një host të uebit, i cili mund të sigurojë një garanci në kohë kur joproduktia në rastin më të keq është e përballueshme dhe është brenda kufijve të pritshëm.

Bisedoni me mbështetjen e klientit ose dërgoni me email për t’u siguruar që garancia në kohë plotëson kërkesën tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map