NameCheap vs Godaddy: 7 Minuta për të ditur se cili është më i miri në vitin 2020

NameCheap vs Godaddy: 7 Minuta për të ditur se cili është më i miri në vitin 2020

NameCheap vs Godaddy: 7 Minuta për të ditur se cili është më i miri në vitin 2020

Pra, keni planifikuar të lansoni faqen tuaj të internetit? ’Shtë e shkëlqyeshme Diçka shumë themelore që do t’ju duhej është një domen. Dhe po, një regjistrues domain për të filluar.

Për të filluar, më lejoni t’ju them shkurtimisht se çfarë saktësisht është regjistrimi i domain. Regjistrimi i emrit të domainit është procesi i rezervimit të një emri në Internet për një periudhë të caktuar kohore, siç është një vit.

Domain mbetet me ju, për aq kohë sa ju rinovoni atë. Nuk ka asnjë mënyrë për të blerë një emër domain përgjithmonë.

Një emër domain i jep faqes tuaj të internetit një emër unik, të njohur. Ka disa ndërmarrje pritëse që ofrojnë regjistrimin e domain, si dhe së bashku me zgjidhjet e pritjes.

Në të vërtetë, zgjedhja e shërbimit të duhur të regjistrimit të domain mund të jetë një punë e lodhshme, përveç nëse jeni plotësisht të vetëdijshëm për shërbimet që ofrojnë kompanitë.

Unë kam qenë duke përdorur dy marka të barabartë të presë NameCheap dhe GoDaddy për mjaft kohë.

Bazuar në përvojën time, unë do t’ju jap një përmbledhje krahasuese të të dy shërbimeve të regjistrimit të tyre.

Para kësaj, më lejoni të jap një përmbledhje të shkurtër të këtyre kompanive. Duke filluar me EmrinCheap.

Isfarë është EmriCheap?

NameCheap u themelua nga Richard Kirkendall në vitin 2000. Ai është me seli në Los Angeles, California, Shtetet e Bashkuara. Produktet e NameCheap përfshijnë emrat e domain, web hosting, WhoisGuard, çertifikatat SSL.

Tjetra lëviz për në GoDaddy.

Farë është Godaddy?

GoDaddy u krijua për herë të parë në 1997, me selinë e saj në Scottsdale, Arizona, SH.B.A. GoDaddy ka mbi 17 milion klientë në të gjithë botën. Produktet e GoDaddy përfshijnë regjistrimin e domenit, mbajtjen në internet, çertifikatat SSL dhe bizneset e vogla.

Tendencat e popullaritetit:

Krahasimi i popullaritetit për të dyja këto marka është siç tregohet më poshtë. Shtë e qartë, GoDaddy godet sipër NameCheap për sa i përket popullaritetit.

Nëse kontrollojmë për një rajon specifik, atëherë përsëri GoDaddy është më popullor. Këto statistika janë për SH.B.A..

çmimi:

Modeli i çmimeve për të dyja NameCheap dhe GoDaddy kanë ndryshime të shumta.

Më lejoni ta vendos këtë në kategori të ndryshme, duke filluar me çmimin e regjistrimit së pari.

Pricemimi i regjistrimit:

Pricemimi i regjistrimit ndryshon bazuar në shtrirjen e domenit që ju preferoni. Disa emra premium domain janë të shtrenjtë në njërën prej këtyre. Më lejoni të ofroj një kërkim të rregullt të emrit të domain-it që bëra në të dy këta regjistrues.

Kërkova për të njëjtin domen me shtrirje të ndryshme në të dyja platformat dhe më poshtë janë gjetjet e mia për këto.

fushë
NameCheap
GoDaddy
.com $ 8.48 / yr.$ 0.99 / yr.
.org$ 10.28 / yr. $ 11.99 / yr.
.neto$ 9.68 / yr. $ 13.99 / yr.
.në$ 9.98 / yr. $ 3.99 / yr.

Për kohë të kufizuar (11 shkurt deri 18 shkurt), Namecheap ofron 46% zbritje në regjistrimin e domain .com. Kodi i Promo: NEWCOM

Në përgjithësi, GoDaddy ka një çmim të mirë dhe të ulët për vitin e parë. Sidoqoftë, për një EmërCheap afatgjatë ka një çmim më të ulët.

Mimi i transferimit:

Prmimi i transferimit ndryshon bazuar në shtrirjen e emrit të domain ekzistues.

fushë
NameCheap
GoDaddy
.com $ 9.69 $ 7.99
.në $ 9.99$ 11.99
.neto$ 11.88 $ 10.99

Me NameCheap, transferimi për një domen .com është $ 9,69. Në mënyrë të ngjashme, .net është 11.88 dollarë dhe .in është me 9,99 $.

Për GoDaddy, çdo zgjatje .com mund të transferohet me $ 7.99. Në mënyrë të ngjashme, .në është me $ 11,99 dhe .net është me 10,99 $.

Mimet për transferim janë pothuajse të ngjashme me shumë diferenca midis NameCheap dhe GoDaddy.

Prmimi i rinovimit:

Të dyja këto platforma kanë një rinovim më të lartë në shumicën e rasteve. Më poshtë është një krahasim i këtyre kostove.

fushë
NameCheap
GoDaddy
.com $ 12.98$ 17.99
.org $ 14.98$ 20.99
.neto $ 14.98$ 19,99
.info $ 13.88$ 21.99
.io $ 34,88$ 59,99

Epo, në shumicën e rasteve GoDaddy ka një rinovim me çmime më të larta në krahasim me NameCheap.

Privatësia e domenit:

Privatësia e domenit është referuar gjithashtu si Whois Privacy, e cila kryesisht ofrojnë të gjithë regjistruesit e domain. Për NameCheap, në shumicën e rasteve, intimiteti i Domain përfshihet si pjesë e planit dhe është falas për tërë jetën.

fushë
NameCheap
GoDaddy
Viti i parë FALAS$ 9.99
përtëritje $ 2.88$ 9.99

Me GoDaddy, privatësia e domain-it ka një kosto shtesë prej $ 7,99 për vitin e parë. Rinovimet pasuese janë me një kosto prej 9,99 $.

Epo, NameCheap i përgjithshëm ka një mundësi çmimi më të përballueshme dhe rinovimet nuk janë gjithashtu me shumë çmim, në krahasim me GoDaddy.

Regjistroni Domain tuaj

Tjetra, le të kontrolloni zbritjet që merrni duke përdorur secilën nga këto shërbime.

Zbritje:

Më lejoni të flasim më tej pak për zbritjet e tyre për domenet.

NameCheap
  • NameCheap mbështet një sërë fushash gjenerike dhe specifike për vendet, siç janë .com, .net, .org, .us, .co dhe shumë të tjera.
  • Megjithëse rinovimet janë me një çmim më të lartë, prapëseprapë çmimet për herë të parë gjithmonë kanë një zbritje. Zbritja varet nga domeni që ju zgjidhni. Norma mesatare e zbritur varion nga 15% deri 65% për fusha të caktuara.
  • Përveç kësaj fusha të caktuara të përdorura siç janë .com, kanë zbritje shtesë me kuponë zbritje të cilat janë kohë pas kohe në dispozicion në faqen e internetit..

Kërkoni zbritjen tuaj

GoDaddy
  • GoDaddy ka një mbështetje të mirë për regjistrimin e emrave të domain me opsione të shumta në dispozicion.
  • GoDaddy ka zbritje që ndryshojnë midis afërsisht 28% deri 65%. Epo, zbritja që do të merrni varet nga zgjedhja juaj e domain.
  • Sidoqoftë, në raste të caktuara, zbritja tejkalon mbi 80% për herë të parë të regjistrimit. Kjo është diçka që mund të dëshironi të kontrolloni përpara se të kryeni nga një perspektivë afatgjatë.

Ndihma për klientët:

Kur bëhet fjalë për mbështetjen e klientit, të dyja NameCheap dhe GoDaddy ofrojnë shërbime të shkëlqyera për klientët. Ka mënyra të shumta që mund të kontaktoni me mbështetjen e klientëve. Lessshtë e panevojshme të thuhet, por këto mundësi janë lehtësisht të arritshme nga faqja e internetit.

NameCheap mbështet postë elektronike, bileta dhe mundësi bisedimi live. Përveç kësaj ata kanë një bazë të njohurive dhe janë të veçuara mirë bazuar në tema.

NameCheap_Knowledgebase

NameCheap gjithashtu siguron një seri përmbajtjesh në blog dhe FAQ. Për të provuar më tej shërbimet e tyre për mbështetjen e klientëve, u përpoqa me opsionin e tyre të bisedës live.

NameCheap ka një mundësi të mrekullueshme të bisedës live dhe kjo është pothuajse e menjëhershme. Gjithashtu, agjenti i ndihmës së klientit ishte i disponueshëm me detaje të hollësishme në lidhje me regjistrimin e domain dhe informacionin e lidhur.

Namecheap chat

Në GoDaddy, ju merrni mbështetje 24/7 me thirrje dhe mundësi emaili. GoDaddy gjithashtu ka një koleksion të mirë të përmbajtjeve themelore të ndihmës. Ai ka forumin e bashkësisë së bashku me dokumentet mbështetëse të disponueshëm në faqen e tyre të internetit.

Përmbajtja në GoDaddy është gjithashtu e veçuar mirë në bazë të temave.

Godaddy_Knowledgebase

Unë u përpoqa të eksploroja më shumë në opsionin e tyre të bisedës live. Por kjo nuk është 24/7 dhe prandaj biseda ishte jashtë linje.

chat zot

Të dyja këto platforma kanë disa udhëzues fillestar dhe mësime fillestare, duke e bërë të lehtë edhe për fillestarët të përdorin shërbimet e tyre.

Interface:

Tjetra, unë do të flas për ndërfaqen e tyre. Më lejoni ta filloj këtë me NameCheap dhe pastaj të vazhdoj në GoDaddy.

Ndërfaqja e EmritCheap:

Për NameCheap, shtimi i një domain dhe nënfusha mund të bëhet përmes ndërfaqes së tyre.

Ndërfaqja NameCheap është e lehtë për t’u përdorur dhe ka një titull të veçantë për Menaxhimin e Domainit. Kjo përfshin të gjitha tiparet e lidhura me domenin siç janë Kërkimi i Emrit të Domainit, Transferimi i Domainit, DNS dhe shërbimet e tjera përkatëse.

Ndërfaqja Namecheap

Pasi të shtohet një fushë, mund të shikoni mundësi të tjera si “Advanced DNS”.

Namecheap i përparuar i DNS

Aktivizimi i domeneve në shumicën e rasteve zgjat disa minuta deri në maksimum 24 orë. CNAME mund të shtohet nga ndërfaqja dhe është i lehtë për t’u përdorur.

CNAME u shtua në NameCheap

Ndërfaqja Godaddy:

Tjetra, më lejoni t’ju jap një përparim për ndërfaqen GoDaddy. Ngjashëm me NameCheap, madje edhe GoDaddy ka një kokë të veçantë për Domain. Ju mund ta menaxhoni atë nga këtu.Godaddy_Domain_Interface

Menaxheri i Domenit ka mundësi të shumta të ngulitura në një ekran të vetëm, gjë që e bën këtë pak më konfuze, veçanërisht nëse jeni i ri në këtë ndërfaqe.

Godaddy_Manage_Domains

Në përgjithësi, të dyja NameCheap dhe GoDaddy ofrojnë një ndërfaqe intuitive të përdoruesit. Sidoqoftë, në rast se ju jeni i ri për krijimin e domain dhe filloni me të, atëherë do ta gjeni emrinCheap më të lehtë për tu eksploruar dhe përdorur.

Arsyet pse duhet të blini domene dhe host të veçantë:

Shumica e njerëzve që kanë filluar të presin një faqe në internet, ngatërrohen midis domain dhe host. Epo, të zotërosh një faqe në internet ka dy gjëra. E para është domeni juaj dhe e dyta është pritja juaj. Këto janë dy oferta të veçanta të ofruara nga shumica e ofruesve të pritjes.

Shumë njerëz janë të mendimit se; është më mirë t’i mbani të gjitha nën një çati. Kështu që shumë zgjedhin të regjistrojnë domenin përmes ofruesit të hosteve që ata zgjedhin. Kjo tingëllon shumë nëse gjithçka funksionon mirë.

Në vijë, për ndonjë arsye, nëse nuk jeni të kënaqur me shërbimet e ofruesit tuaj të pritjes dhe keni nevojë të migroni në një platformë alternative alternative të mbajtjes, atëherë do t’ju duhet të transferoni edhe domenin që keni regjistruar. Ndonjëherë, transferimet e domenit mund të kërkojnë kohë dhe konfuz.

Në një skenar të tillë, nëse e keni regjistruar domenin diku tjetër, atëherë nuk duhet të bëni asgjë përveç se azhurnoni cilësimet tuaja DNS.

Shtë më mirë të keni të gjitha fushat tuaja nën një çati. Ky është një avantazh nëse keni fusha të shumta. Menaxhimi i domenit në skenarë të tillë është më i lehtë. Mund të identifikoheni direkt në regjistruesin tuaj dhe të bëni një azhurnim masiv në cilësimet e DNS.

Kjo kursen kohën dhe përpjekjet tuaja nga hyrja individuale në portale të ndryshme dhe ribotimi i ndryshimeve.

Për më tepër, pasi të mësoheni me një regjistrues të vetëm të fushave, puna juaj bëhet më e lehtë në menaxhimin e të gjitha fushave tuaja, në vend që të përdorni dhe mësoheni me portalet e regjistrave të ndryshëm të domain.

Një aspekt tjetër i rëndësishëm është siguria e domenit. Kështu për shembull, nëse për ndonjë arsye, faqja juaj në internet bëhet e hakuar, atëherë hakeri mund të hyjë në skedarët tuaj. Në rast se e keni blerë pritjen dhe domenin së bashku, atëherë hakeri gjithashtu mund të ketë qasje në domenin tuaj.

Kjo potencialisht do të thoshte; hakeri gjithashtu mund të transferojë fushën. Në një skenar të tillë, ju do të duhet të bëni një betejë ligjore për të provuar pronësinë tuaj për domenin. Në rast se domeni juaj vendoset veçmas, atëherë megjithëse faqja juaj e internetit është e hakuar ende domaini juaj do të mbetet i sigurt.

Teknikat e marketingut për të blerë një klient:

NameCheap, si dhe GoDaddy, miratojnë strategji të ndryshme inovative të marketingut për të tërhequr klientët. Ata e bëjnë këtë herë pas here me disa zbritje dhe gjëra të mira. Kjo është shumica e rasteve që shfaqen në faqet e tyre zyrtare të internetit.

Më poshtë është një shembull se si NameCheap siguron një kupon zbritje për fushat e tij.

discount_on_namecheap

Përveç kësaj, ka disa oferta me të vërtetë tërheqëse të shtuara gjatë zgjedhjes së një domeni siç është ai i treguar më poshtë-

Namecheap zbritje2

Për më tepër, intimiteti i domain-it përfshihet si pjesë e planeve të NameCheap. Kjo e bën atë më tërheqës për klientët.

NameCheap ka një seksion të veçantë të dedikuar për promovime. Kjo ju jep në mënyrë të qartë detaje të marrëveshjeve në dispozicion. NameCheap gjithashtu lejon përdoruesit të regjistrohen në buletinin e tyre për të marrë informacion të azhurnuar dhe më të fundit në lidhje me komunikimet e marketingut.

GoDaddy ka promovime të ngjashme të shtuara në faqen e tyre të internetit.

Zbritje Godaddy

Në faqen e internetit të GoDaddy, do të vini re gjithashtu artikuj të caktuar që do të ishin të dobishëm për lexuesit.

Zbritje Godaddy2

GoDaddy, e ngjashme me NameCheap lejon përdoruesit të abonohen për të marrë lajmet dhe azhurnimet më të fundit në lidhje me ofertat speciale. Ata gjithashtu kanë një seksion të dedikuar për promovime të cilat kanë informacion të azhurnuar në lidhje me marrëveshjet dhe ofertat që ata kanë.

Godaddy_discount3

GoDaddy gjithashtu siguron kode rinovimi të rastësishme dhe një klub domain-zbritje. Epo, klubi i fushave të zbritjes ka çmime veç e veç, që përsëri është një strategji marketing për të marrë disa klientë besnikë.

Zbritje Godaddy4

Kur krahasoj të dyja këto teknika të marketingut, NameCheap, me çdo rast, duket më tërheqës. Ata kanë disa oferta origjinale për t’i bërë klientët të kursejnë para. Gjithashtu, çmimet dhe shërbimet e tyre plotësuese shtojnë vlerë në fushën që blini.

Nga ana tjetër, GoDaddy ka oferta të cilat gjithashtu i bëjnë klientët të mbajnë disa kosto shtesë. GoDaddy ka një çmim të ulët për herë të parë, por gjithçka që poston, mund të duket e shtrenjtë.

Përfundim:

Unë ju kam ofruar një përshkim të plotë të shërbimeve të regjistrimit të domain NameCheap dhe GoDaddy. Ndërsa të dyja janë opsione të mira, unë do të rekomandoja NameCheap mbi GoDaddy.

Për sa i përket çmimit, NameCheap është opsion më i përballueshëm dhe i përshtatshëm për buxhet. GoDaddy është i mirë, për të filluar, megjithatë ndërsa rinovoni, kjo mund të duket se është një mbikëqyrje e buxhetit.

Përsëri, NameCheap ka një ndërfaqe intuitive dhe miqësore për përdoruesit. Kjo është krijuar për të qenë e lehtë për t’u përdorur edhe për përdoruesit e rishtar. Mbështetja e tyre për udhëzuesit për të filluar përdorimin e shërbimeve të tyre janë lehtësisht të disponueshme.

Më në fund, NameCheap ka intimitetin e domain-it si pjesë e regjistrimit të domain-it dhe e bën regjistrimin e domain dhe shtimin e nëndominave një proces të qetë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me