ProtonMail Review (2020): A është ky Ofrues i Sigurt i Email? Le ta zbulojmë…

Kërkojuni çdo personi të mendojë një shërbim email dhe më shpesh se jo, përgjigjja do të jetë Gmail ose Outlook, dy gjigandë që mbulojnë një pjesë të madhe të biznesit; pjesa e tregut personal me email.


Tani aq të njohura sa janë, asgjë nuk është e përsosur. Gmail vuajti nga një rrjedhje e të dhënave në vitin 2014, me rreth 5 milion fjalëkalime u zbuluan dhe vitin e kaluar siguria e Outlook u shkel nga hakerat.

Shtë e mjaftueshme të themi se gjithçka popullore në botën e teknologjisë do të rrethohet nga shkeljet e sigurisë dhe hakerat. Windows i Microsoft është OS-ja më e popullarizuar DHE OSH-ja më e gabueshme e të gjitha kohërave. Prandaj, azhurnimet.

Po sikur të ekzistojë një alternative me burim të hapur që mbështetet nga një grup i pasionuar i koduesve që i japin përparësi sigurisë; në përgjithësi intimiteti? Po sikur kjo kompani të rregullohej në një vend me ligjet më regresive të privatësisë? Kjo është ajo që bëhet fjalë për këtë përmbledhje.

Ja. ProtonMail.

ProtonMail është një shërbim i koduar i postuar nga fundi në fund i gjetur në vitin 2013 në objektin CERN, Zvicër nga programuesit Andy Yen, Jason Stockman dhe Wei Sun. Fillimisht u krijua me qëllim të mbrojtjes së lirive civile në internet.

Që nga fillimi i shërbimit, ProtonMail ka mbajtur një qëndrim shumë të fortë për intimitetin e përdoruesve të tij. Rrezikimi për aq sa është i ndaluar në Rusi për refuzimin e dhënies së informacionit për një dyshim për shërbimin që përdoret për përhapjen e spamit.

Ne do të diskutojmë për të gjitha kostot, sigurinë, përdorshmërinë, mbështetjen e klientit, veçoritë dhe do t’i rrumbullakosim të gjitha me një mori të mirat; kundër të përdorimit të shërbimit. Le të fillojmë me të dukshme…

Çmimeve & Features

Pagesa për një shërbim me email mund të tingëllojë si një ëndërr e keqe nëse thjesht e kërkon atë për përdorim personal. Por është një domosdoshmëri për institucionet e biznesit që operojnë në një shkallë më të madhe dhe merren me transaksione që përmbajnë informacion thelbësor.

ProtonMail proton_plans

ProtonMail ofron 4 plane me të parat falas dhe pjesa tjetër paguhet. Llogaria ‘FALAS’ ose themelore vjen me funksionalitete dhe karakteristika të kufizuara të cilat kanë për qëllim përdoruesit personal.

Llogaria ‘PLUS’ ka shtuar sigurinë; karakteristika të përparuara të cilat janë një hap përpara nga Basic. Ndërmarrjet e biznesit të vogël dhe të mesëm janë demografia e synuar këtu.

“VISIONAR” ose mbajtësit e përparuar të llogarisë janë të akredituar si mbështetës të faqes dhe marrin tiparet më premium se çdo plan tjetër.

Në fund të fundit, plani ‘PROFESIONAL’ ofron postë elektronike të koduar të specifikuar për ju ose kompaninë tuaj. Ju mund të përdorni emrin tuaj të domain për të personalizuar llogaritë e postës elektronike ose të punonjësve tuaj.

Pema e çmimeve mbahet e thjeshtë. Plani më i lirë, përveç FALAS, është plani PLUS me 4 euro / muaj i ndjekur nga plani më i kushtueshëm vizionar i cili është 24 euro / muaj dhe së fundmi plani PROFESIONAL me 6.25 euro / muaj / përdorues.

Kjo është gjithçka për çmimet. Le të flasim për mënyrën sesi karakteristikat përmbajnë koston, duke filluar me planin FALAS:

ProtonMail free_account

ProtonMail ofron një llogari bazë për përdoruesit personalë që nuk dëshirojnë të regjistroheni / paguajnë për llogarinë PLUS. Llogaria themelore është e shkëlqyeshme për njerëzit që nuk kanë nevojë për kompleksitetin; sigurinë e një llogarie të paguar.

Llogaria themelore e ProtonMail ofron 500MB ruajtje të të dhënave për të gjithë skedarët dhe dosjet e postës elektronike, 150 mesazhe me postë elektronike të dërguara / pranuara në ditë dhe mbështetjen e klientit për të zgjidhur çdo çështje ose pyetje.

ProtonMail plus_plan

Plani PLUS është një azhurnim i caktuar nga plani themelor. Ajo ka shtuar sigurinë për të dhënë përparësi në privatësinë. Nëse jeni dikush që është i vetëdijshëm për sigurinë në lidhje me postën elektronike dhe komunikimin, atëherë ky plan është i domosdoshëm.

Plani PLUS ofron 5 GB ruajtje, 1000 mesazhe, etiketa; filtra me porosi, enkriptim mesazhesh, domen personal, 5 pseudonime me email, dhe mbështetje me përparësi të klientit me zgjidhje të shpejtë.

ProtonMail visualary_plan

Plani VISIONAR është plani më i pasur dhe i shtrenjtë nga të gjitha. Kjo është gjerësia e plotë e aftësisë së sigurisë së ProtonMail. Ky plan është i përshtatshëm për profesionistë dhe zyrtarë të sigurisë që merren me informacion të ndjeshëm në baza ditore.

Duke qenë një vizionar, ju merrni mesazhe të pakufizuara, por pa dërguar me email, mbështetje për 10 fusha, mbështetje për shumë përdorues, mesazhe të koduara, 50 pseudonime me email, qasje të hershme në veçori të reja, filtra me porosi; etiketat, dhe ProtonVail shumë vetë ProtonVPN për intimitet të shtuar kur hyni në internet.

ProtonMail profesional_plan

Ndërsa emri shkon, plani PROFESIONAL u drejtohet kompanive ose profesionistëve që kërkojnë email të koduar të vendosur posaçërisht për qëllimin e tyre. Ju mund të përdorni domainin tuaj personal për të specifikuar profesionin tuaj ose për të bërë domene për punonjësit tuaj.

Shikoni planet e tanishme të ProtonMail & Çmimi …

Kjo është gjithçka për çmimet; karakteristika. Tjetra është…

Lehtësinë e përdorimit

Lehtësia e përdorimit është një nga aspektet më të nënvlerësuara të një shërbimi me email. Edhe pse të gjitha shërbimet e postës elektronike shërbejnë për të njëjtin qëllim, jo ​​të gjitha shërbimet e postës elektronike janë të njëjta.

Ekzistojnë variacione të caktuara që i dallojnë ato nga tjetra, qoftë ajo UI, siguria, veçoritë, shpejtësia, etj.

Uebfaqja e ProtonMail

Pamja themelore; ndjenja e faqes në internet është shumë e thjeshtë dhe minimale. Paleta themelore e ngjyrave të përdorura është shumë e këndshme, ikonat janë gjithashtu shumë të thjeshta, nuk ka animacione, navigacioni është i qetë dhe faqja funksionon shpejt.

Le ta kontrollojmë vetë shërbimin e postës elektronike. Do të bëjmë një vështrim në planin FALAS për të provuar lehtësinë e përdorimit të tij. Le të fillojmë nga lart me faqen e regjistrimeve.

ProtonMail signup_page

Faqja e regjistrimit është forma juaj standarde pro. Thjesht futni 3 detaje dhe ju jeni in. Emri i përdoruesit, fjalëkalimi dhe një postë rikuperimi që është mbajtur si opsionale.

E-mail dytësor opsional është një gjë e rrallë pasi që shumë site pëlqejnë ta mbajnë atë të nevojshëm. Por ka edhe kapjen kur rikuperimi i postës elektronike bëhet i pamundur në rastin e një fjalëkalimi të harruar.

Meqenëse do të bëjmë vetëm testimin e shërbimit, vendosëm të anashkalojmë opsionin opsional të adresës elektronike dhe u nxitëm me një paralajmërim në rast të rikuperimit të postës elektronike. Tjetra, faqja kërkoi një verifikim njerëzor përmes postës elektronike e cila është e çuditshme.

protonmail janë_you_human

Ata thjesht mund të përdorin një verifikim captcha, por meqenëse ProtonMail përshëndet veten si një element kryesor në siguri, ne u pajtuam. Pas futjes së kodit të konfirmimit, konfigurimi ishte i plotë.

ProtonMail logged_in

ProtonMail lehtë mund të fitojë një çmim për të qenë një nga shërbimet më të shpejtë të regjistrimit të postës elektronike. E gjithë konfigurimi mund të bëhet me lehtësi brenda 4 minutave. Për më tepër, është se emaili nuk është i lidhur me ndonjë email tjetër ose numër telefoni që ju mban më të sigurt.

Duke folur për ndërfaqen, ndjehet shumë premium. Asgjë në lidhje me të nuk flet ‘FALAS’ ose themelore por funksionet janë të njëjta që merrni me ndonjë alternativë tjetër falas. ProtonMail është gjithashtu pa reklama i cili është një bonus i përcaktuar.

Ju keni paraqitjen tuaj të ekranit të ndarë për të renditur; lexoni email të cilat gjithashtu mund të ndryshohen në një modalitet me faqe të plota. Ju keni panelin anësor që tregon Inbox, Draft, Dërguar, Starred, Archive, Spam, Trash, All Mail dhe Dosjet / Etiketat.

ProtonMail search_bar

Shiriti i Kërkimit ka mundësi të filtrit për të renditur përmes postave elektronike. Ju mund të përdorni fjalë kyçe, vendndodhjen, dërguesin / marrësin, datën e fillimit / mbarimit, adresën dhe bashkëngjitjet për të gjetur ndonjë gjë.

ProtonMail new_message

Duke klikuar në “Përbërja” hapet kutia “Mesazh i ri” ku shkruani. Kjo kuti është disi e palëvizshme. Klikimi në shigjeta në këndin e sipërm të djathtë e zgjeron atë pak, por pa ekran të plotë. Jo shumë e madhe nga një shqetësim por mund të përdorte më shumë hapësirë.

Duke shtypur në të ndjehej gjithnjë e më e kënaqshme, është e mjaftueshme të thuash që postat elektronike nuk janë aspak problem. Të gjitha mjetet themelore për redaktimin e tekstit janë në dispozicion.

Bashkëngjitur skedarët; dokumentet janë aq të lehta sa marrin. Ju mund të vendosni një kohë skadimi në një email dhe gjithashtu të shtoni një shtresë kriptimi për sigurinë e shtuar.

ProtonMail dpa_and_dpo

Kjo përmbledh lehtësinë e përdorimit. Vendosja e një llogarie është shumë e shpejtë; lehtë. Nuk ka nevojë të bashkëngjitni ndonjë ID të jashtme. UI ndjehet premium; qetë dhe përfshin kriptim për siguri të shtuar.

Prandaj, ProtonMail mund të trajtojë emailet tuaja të përditshme lehtë dhe pa telashe.

siguri

Meqenëse fushata presidenciale e Hillary Clinton për vitin 2014 u asgjësua plotësisht për shkak të një polemike me email, siguria është bërë një temë pasuese.

Me qendër në Zvicër, ProtonMail ka ligjet më të forta të intimitetit nën akte të rrepta mbrojtjeje si PDSH dhe DPO si për individët ashtu edhe për kompanitë..

ProtonMail dpa_and_dpo

Kjo është e mjaftueshme për ligjet, le të flasim për atë lloj sigurie që ofron ProtonMail në të vërtetë:

Kriptimi nga fundi në fund

ProtonMail end-to-end_encryption

Whatfarë nënkupton në thelb kriptimi nga fundi në fund është se të dhënat që transferohen nga një vend në tjetrin janë i mbrojtur me fjalëkalim në të gjitha kohët.

Të dhënat në serverat e ProtonMail, të dhënat në kutinë tuaj dhe të dhënat në llogarinë e marrësit janë vulosur mbyllur përmes kriptimit.

Prandaj, shanset për shkelje të palëve të treta nuk janë aspak. Për më tepër, është se ProtonMail vetë nuk mund të prekë të dhënat tuaja për shkak të klauzolës së kriptimit që e bën të pamundur rikthimin e të dhënave.

Një e vërtetë e hidhur e ëmbël por të kujtosh fjalëkalimin është përgjegjësia juaj e vetme, mbrojtja e llogarisë tuaj është e tyre.

Siguria e nivelit të harduerit

Siguria e nivelit të harduerit ProtonMail

Përveç përdorimit të kodit me burim të hapur të siguruar nga ekspertët, ProtonMail ka serverë në të gjithë Zvicrën për të mos lejuar që të dhënat tuaja të hyjnë në hapësirën cloud, që do të thotë se VET ONM do të jetë e arritshme për ju.

Qendra e tyre kryesore e të dhënave është e vendosur 1000 metra nën tokë për të mbrojtur serverat nga çdo dëm natyror ose i bërë nga njeriu dhe i mbuluar me siguri.

Të gjitha të dhënat ruhen në disqe të densitetit të lartë të cilat janë të koduara në buzë, kështu që edhe nëse lokacioni i të dhënave konfiskohet, informacioni juaj mbetet i paprekur.

anonimitet

ProtonMail vendetta-4822543_1920

Ja çfarë e ndan ProtonMail-in nga të tjerët: Asnjë ndjekje apo prerje. Shumica e faqeve të internetit që premtojnë intimitet të paktën mbajnë regjistrat e IP-së tuaj.

Jo rasti këtu, ProtonMail as nuk e di se çfarë ka në email-et tuaja pasi gjithçka është e koduar.

Asnjë adresë IP, nuk ka metadata, asnjë reklamë në shënjestër, asnjë informacion personalisht i identifikueshëm për t’ju ndjekur. Për njerëzit që vdesin për intimitet, kjo tingëllon si një ëndërr e realizuar.

Ndërmarrja këtu mund të përmblidhet pasi kriptimi është i pamundur të mposhtet, të dhënat tuaja sigurohen sipas ligjeve të forta; serverat dhe asnjë regjistrim të të dhënave ose ndërhyrje të çfarëdo lloji.

Ndihma për klientët

Mos harroni kohën e fundit që keni nevojë për mbështetje të klientit për shkak të problemeve me emailin tuaj? Po, as unë. Tani ka kuptim pse shumica e njerëzve kanë tendencë ta kalojnë këtë pjesë. E-maili i saj, cila është më e keqja që mund të ndodhë?

Nëse po lexoni gjatë gjithë kohës, unë kam përmendur disa rrjedhje të postës elektronike; shkelje. Problemet ndodhin gjatë gjithë kohës. Asnjë shërbim nuk është i përsosur dhe kur vjen koha për të kërkuar ndihmë, ky është vendi i vetëm që mund ta zgjidhë atë.

ProtonMail klient_support

Seksioni i Mbështetjes mund të gjendet në uebfaqen kryesore të ProtonMail. Siç mund ta shihni, ka 5 seksione për të kategorizuar problemin tuaj me shënime si: “Unë kam”, “Unë kam nevojë për ndihmë” dhe “Unë dua të”. Kjo është baza e njohurive e ProtonMail.

ProtonMail web_app

Duke klikuar në skedën e aplikacionit në internet, hodhën poshtë 2 opsione për ‘Problemet me hyrjen ose regjistrohu’ dhe ‘Probleme të tjera’.

ProtonMail web_app

Duke klikuar te “Problemet e tjera” hapen edhe 4 mundësi të tjera që përmbajnë subtopika për artikuj të detajuar që zgjidhin atë problem.

ProtonMail mbështetje_formë

Përveq bazës së njohurive, ekziston një “Formular Mbështetjeje” ose një mbështetje me email për sistemin e biletave që mund të përdoret për të raportuar çdo çështje / probleme.

Ekziston edhe një faqe e jashtme që mund të përdoret për të raportuar çdo problem në sit.

Kjo përmbyll seksionin e sigurisë. Ju merrni një bazë të detajuar të njohurive dhe mbështetje të postës elektronike për të raportuar dhe për të marrë ndihmë për ndonjë gjë.

rekuizitë

 • UI në kërkim Premium dhe i lehtë për t’u përdorur që nuk bën kompromis për sigurinë
 • Opsioni për të mos përdorur një email sekondar ose një numër telefoni për t’u regjistruar duke siguruar një përvojë plotësisht të izoluar
 • Asnjë IP logging, ndjekja, pa reklama, pa metadata, pra asnjë rekord personal i çdo lloji
 • Kriptimi nga fundi në fund për nivelin më të lartë të sigurisë. Askush nuk e di se çfarë ka në kutinë tënde përveç teje
 • Një nga procedurat më të shpejtë të regjistrimit të parë ndonjëherë. I gjithë procesi zgjat rreth 4 minuta ose më pak
 • Plani VISIONAR vjen me ProtonVPN për të kriptuar më tej rrjetin tuaj dhe censurimin luftarak

Cons

 • Ndihma për klientët ndjeu shumë mungesë pa mundësi për bisedë live e cila është më e preferueshme sesa mbështetja me email
 • E-mail dytësor opsional e bën të pamundur rikuperimin. Shtë më e sigurt pasi llogaria nuk është e lidhur për asgjë tjetër, por edhe pak e rrezikshme
 • Meqenëse ka më pak kontroll nga vetë ndërmarrja, moderimi bëhet i vështirë. Për shembull, spamming mund të jetë një problem pasi të dhënat janë të koduara në çdo kohë.

përfundim

Pra, pasi të kemi shtruar gjithçka që e bën ProtonMail shënoni, a ia vlen të rekomandoni dhe ndërroni në vitin 2020 dhe përpara? Ta themi thjesht:

PO. 100% PO.

Në një botë sot ku privatësia dhe siguria janë bërë përparësi, ne kemi nevojë për ProtonMail. Kur shumica e shërbimeve të postës elektronike dështojnë në krahasim është se ata mbështeten në një lidhje të jashtme / telefonike për t’u lidhur me llogarinë tuaj.

Kjo lidhje e jashtme është shpesh e manipulueshme për të ndjekur; regjistroni detajet tuaja dhe shpesh përdorni këto detaje (duke parë ju Gmail) për të synuar reklama tek ju.

ProtonMail përmbahet nga ndonjë lidhje e jashtme dhe ju jep shërbimin e postës elektronike që ju meritoni. Kriptimi i të dhënave totale, i palëvizshëm; UI e shpejtë dhe anonimiteti i plotë janë ato që e bëjnë ProtonMail një rekomandim të denjë.

E provuat ProtonMail apo e keni përdorur atë për një kohë të gjatë? Si ishte përvoja juaj? Keni ndonjë mendim që mund të dëshironi të ndani? Ju lutemi komentoni më poshtë dhe na tregoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map