Rishikimi FatCow (2020): Karakteristikat janë të mira, Po në lidhje me ‘Sigurinë’?

Farë është FatCow Hosting?

FatCow është një emër që mund të mos e keni hasur në udhëtimin tuaj për të gjetur shërbimin e duhur të mbajtjes së faqes në internet.


Sshtë një kompani mjaft e vogël – megjithëse u themelua në vitin 1998 dhe për këtë arsye ka qenë për aq kohë sa disa nga më të mirat në biz, emri i FatCow nuk ka ushtruar aq tërheqje sa konkurrentët e tjerë, më të mëdhenj,.

E megjithatë, FatCow ka arritur të qëndrojë në një zonë shumë konkurruese të biznesit në internet për dy dekada — në mënyrë të qartë, nuk është shumë i guximshëm pavarësisht nga madhësia e tij.

Dhe kjo na çon të pyesim veten – çfarë ka të bëjë me FatCow?

A po qëndron gjallë me fat, apo është një perlë e fshehur në botën e pritjes?

Në këtë përmbledhje, do të hedh një vështrim në FatCow dhe do të diskutoj përvojën time duke e përdorur atë.

Jam i lumtur të raportoj që ky person i poshtër është një kompani solide pritëse, por ka disa paralajmërime për të kërkuar.

Pra, le ta arrijmë atë!

Në përgjithësi: Të këqijat

FatCow është një nga kompanitë më të nuancuara të pritjes që unë kam shqyrtuar.

Më pëlqen, ose të paktën dua, veçanërisht sepse është një pretendent relativisht i vogël në një grup të madh të kompanive pritëse.

Sidoqoftë, ka disa gjëra që FatCow nuk i bën më konkurrencat dhe është detyra ime të nxjerr në pah ato të meta.

Le ta përfundojmë shpejt.

Së pari, çmimi: FatCow përqendrohet në thjeshtësi, por rezultati është që paketa e saj e përbashkët e mbajtjes në internet është pak e kushtueshme.

’Shtë i lirë për afatin e parë, në raport me tiparet që merrni, por pasi të rinovohet, është mjaft i kushtueshëm.planet e rinovimit të fatkeqësisë

planet e ripërtëritjes së fatit

Për më tepër, është vetëm një paketë – nuk mund të zgjidhni një paketë më të lirë me më pak karakteristika, vetëm një paketë që mund të jetë mbi pikën tuaj të çmimit ideal.

Konkurrentët e tjerë sigurisht ofrojnë paketa të përbashkëta të mbajtjes në internet për çmime më të ulëta dhe sasi të ngjashme karakteristikash, gjë që e bën këtë për të ardhur keq.

Një tjetër avantazh është mbështetja e klientit të FatCow: Unë gjeta se baza e tyre e njohurive ishte paksa e dobët.

Një lidhje e tepërt këtu, një artikull si-si për të përdorur videon e një kompanie tjetër pritëse atje, dhe kështu me radhë … të gjitha gjërat e konsideruara, mbështetja e tyre për klientët nuk është e tmerrshme, por larg nga më të fuqishmet, unë kam parë.

Lajmi i mirë është që ka të bëjë me të metat e FatCow.

Struktura e çmimeve është pak a shumë e thjeshtë për mbajtjen në internet të përbashkët, dhe pak e shtrenjtë për mbajtjen në internet të përbashkët në varësi të asaj që jeni pas.

Dokumentacioni i tij në vend mund të rindërtohet.

Për më tepër, është e mirë, kështu që le të hyjmë në atë pjesë argëtuese!

Në përgjithësi: Të mirat

Fatmirësisht, FatCow ka disa gjëra të mira për të. Gjëja e parë që dua të shikoj është thjeshtësia e strukturës së çmimeve.

Po, nëse doni të merrni një pritje të përbashkët në internet, mund të gjeni çmimin e FatCow pak më shumë kufizuese për të marrë diçka të përshtatshme për nevojat tuaja, veçanërisht nëse po përpiqeni të kurseni para.

Sidoqoftë, nëse dëshironi të keni WordPress, VPS ose host të dedikuar, struktura e FatCow në të vërtetë i bën gjërat shumë të lehta.

Pritja e WordPress ka dy nivele që janë të dyja të paraqitura mirë dhe jo me çmime të konsiderueshme përveç njëra-tjetrës.

Dedikuar dhe mbajtja e VPS kanë të njëjtat karakteristika, dhe marrja e një pakete tjetër do të thotë të kesh më shumë akomodime të serverëve sesa mjetet.

Shtë shumë i efektshëm dhe e bën të pa munduar të marrë ato opsione.

Gjëja tjetër është gjithashtu e lidhur me paketën e saj të përbashkët të mbajtjes në internet: nëse doni një mundësi të lirë që nuk ka nevojë të ketë çdo veçori, FatCow nuk është vendi për ju.

Por nëse do të merrni nivelin më të lartë të pritjes së përbashkët për një mjet të rëndë mjetesh në një platformë tjetër, atëherë çmimi i FatCow nuk është në të vërtetë aq i lirë.

Mjete të përbashkëta pritëse për fatkeqësinë

Nëse dëshironi të gjitha ato mjete dhe akomodime, nuk është i çmuar.

Overallshtë në përgjithësi një platformë e paraqitur mirë, kështu që unë u jap atyre kredi për këtë.

Për më tepër, siguria e tyre është mjaft e fortë. Nuk është më e mira – unë mendoj se ata mund të jenë në gjendje të përdorin një infrastrukturë më të vështirë të sigurisë dhe më shumë mbrojtje në internet – por vlerësoj transparencën e tyre në vend.

Më në fund, thjeshtësia e tyre mund t’i zvogëlojë ato me çmimet e përbashkëta të pritjes dhe mbështetjen e klientit, por në përgjithësi, ato janë një shërbim shumë i lehtë për t’u përdorur. Linedshtë e thjeshtuar: siç u përmend, çmimi është i thjeshtë, por është edhe vetë programi aktual.

Sigurisht që ka një kurbë të lehtë për të mësuar dhe një ndërfaqe të këndshme të përdoruesit.

Kombinimi i asaj me një grup të mirë karakteristikash është një arritje e denjë që duhet të arrijë çdo kompani pritëse, dhe unë vlerësoj suksesin e FatCow.

Tani, le të shohim çmimet pak më shumë.

Çmimeve

Diqka më pëlqen shumë në lidhje me Fatcow është thjeshtësia e çmimeve të saj.

Gjithçka është jashtëzakonisht e drejtpërdrejtë; nuk keni nevojë të gërmoni shumë gjatë për të kuptuar se sa shërbime mund të blini.

Pra, le ta vazhdojmë atë thjeshtësi, eh?

Së pari, ne kemi opsionin që shumica prej jush do të shikojë në: hosting të përbashkët në internet, të cilin FatCow e quan “Plani origjinal i FatCow”.

planet e fatkeqësisë

FatCow origjinal fillon me 49 dollarë në vit — kjo është një normë e veçantë hyrëse që do të rritet pas mandatit tuaj të parë — e cila madje arrin deri në 4.08 dollarë në muaj.

Pricesmimet e rinovimit janë 14,95 dollarë në muaj për një afat prej një viti, 13.95 dollarë për një mandat 2-vjeçar, dhe 12,95 $ për një mandat 3-vjeçar. Sinqerisht, këto janë shumë të kushtueshme – unë duhej të kontrolloja dyfish për t’u siguruar që nuk do të ishte për një paketë të ndryshme pritëse.

Por jo, kjo është për shërbimin standard të saj të përbashkët të mbajtjes së uebit. Nga të cilat, nga rruga, ekziston vetëm një opsion – nuk është një produkt i rregullt nga i cili mund të zgjidhni pako me më pak karakteristika për një çmim më të ulët.

Pritja e WordPress, një produkt kryesor i pritjes për shumicën e shërbimeve, fillon me 3,75 $ në muaj dhe përfundon me 6,95 $ në muaj.

fatrap wprdpress hosting

Po, ekzistojnë vetëm dy nivele, WordPress Starter dhe WordPress Essential — por hej, ato janë me çmim të denjë dhe WordPress Essential duket të paraqitet plotësisht.

Servers Virtual Private fillojnë me një plan Themelor, për 19,99 $ në muaj për afatin e parë (më pas 24,99 $), dhe përfundojnë me Optimumin në 79,99 $ (99,99 $ rregullisht).

fatka vps planet

Për ata që shikojnë mundësi të rënda, pritja e dedikuar me FatCow fillon me 119,99 $ në muaj dhe përfundon me 191,99 $.Plani i përkushtimit i FatCow Dedikuar

Sigurisht, këto janë zbritur për kushtet e para; pasi të mbarojë kjo periudhë, ju do të paguani 149,99 $ për paketën Fillimi (niveli i parë) dhe 239,99 $ për paketën e Ndërmarrjes (niveli i tretë).

Në përgjithësi, hostimi i WordPress është mjaft i lirë në FatCow, dhe pritja e serverëve të VPS dhe Dedicated me FatCow është gjithashtu me çmim të mirë.

Theështja e vetme është shpërndarja në internet: 49 dollarë për vitin e parë nuk janë shumë të çmuara, por është akoma më e kushtueshme me mbi 4 dollarë në muaj sesa ajo që ofrojnë shumë ofrues të tjerë kryesorë – që është më shumë në rangun 2-3 $.

Kur e rinovoni, megjithatë, çmimi rritet ndjeshëm. Nëse angazhoheni për tre vjet, ju ende paguani 12,95 $ në muaj. Për t’i vendosur gjërat në perspektivë: GoDaddy dhe Bluehost rinovojnë me $ 7.99 në muaj, dhe kjo është për një paketë të gjatë një viti.

Kështu që, në përgjithësi, unë do të thoja që opsioni i përbashkët i mbajtjes në internet i FatCow është i çmuar, por opsionet e tjera të tij janë shumë të drejta dhe prapë ia vlen të merren parasysh.

Pra, le të flasim për veçoritë – gjë që vërtet do të përcaktojë se sa është një paketë me çmim të mirë!

Pasqyrë e Karakteristikave

Zakonisht ne përqendrohemi në veçoritë për mbajtjen në internet të përbashkët, sepse është zakonisht opsioni më i kërkuar i pritjes.

Meqenëse mbajtja në internet e përbashkët e FatCow është e çmuar, megjithatë, ne do të përpiqemi të flasim pak më shumë për çdo shërbim tjetër që ata ofrojnë.

Pritja e përbashkët ka një grup karakteristikash të përshtatshme – aq sa mund të ndërmjetësojë pak çmimin.

Sigurisht, ekziston vetë pritja, si dhe një krijues i thjeshtë i faqeve, magjistarët për instalimin e aplikacioneve dhe mjetet e dyqaneve online, email, SEO dhe mjetet e marketingut, dhe mbështetja e klientit.

Ajo gjithashtu vjen me një garanci të kthimit të parave 30-ditore, një emër domain falas, kuti postare të pakufizuara, hapësirë ​​të pakufizuar në disk dhe pa kapele në bandë.

karakteristika të përbashkëta pritjeje në Fatcow

Shtë e lehtë t’i shikoni këto si bujare – megjithatë, ju gjithashtu mund t’i merrni këto karakteristika thjesht për të modernizuar në një paketë të përbashkët të nivelit të dytë ose të tretë të përbashkët në një platformë të ndryshme.

Kjo me të vërtetë ia vlen vetëm për termin tuaj të parë të përdorimit; pasi rinovimi bën që çmimi të rritet, ju gjithashtu mund të shkoni diku tjetër.

Paketat e hostimit të WordPress ofrojnë regjistrim falas të domenit, hapësirë ​​të pakufizuar në disk dhe gjerësi të pakufizuar gjithashtu. Më interesante, ata ofrojnë kredi falas të marketingut të motorit të kërkimit, i cili është mjaft i përshtatshëm për çmimin e ulët të paketës Starter.

Karakteristikat për hosting VPS janë pak a shumë të njëjta midis niveleve: rritja e çmimit në thelb përbën një numër të shtuar të bërthamave, RAM, ruajtje dhe gjerësi bandë. Ju mund ta llogaritni vetë çmimin këtu.

E njëjta gjë është e vërtetë edhe për planet e dedikuara të pritjes: ajo që rritet me të vërtetë është kapaciteti, jo mjetet, midis pikave të çmimeve.

Në përgjithësi, unë do të thoja planet e dedikuara dhe të mbajtjes VPS me Fatcow janë gati aq të paraqitura sa në çdo platformë tjetër, dhe me çmime konkurruese (ose të paktën me çmim normal).

Pritja e WordPress duket se është një marrëveshje mjaft e mirë me FatCow, pavarësisht se nga cili nivel ju merrni, edhe pse nuk është domosdoshmërisht marrëveshja më e mirë për hostimin e WordPress atje.

Karakteristikat wp Fatka

Pritja e përbashkët e uebit ka një seri karakteristikash mjaft të mira – problemi i vetëm është që është pak i kushtueshëm.

Ju mund të merrni një marrëveshje të mirë për atë vit të parë, duke paguar rreth 4 dollarë në muaj për atë që mund të jetë dy herë më shumë se në një platformë tjetër, por pas mandatit tuaj të parë, çmimi i rinovimit është aq i rëndësishëm sa nuk jam i sigurt se ia vlen.

E thënë kjo, tingëllon sikur FatCow nuk lufton në të vërtetë me mjetet e duhura ose me një sasi të mirë të mjeteve të duhura – thjesht çmimi.

Si është në gjendje të zgjidh këto karakteristika për përdoruesin?

Le ta zbulojmë.

Shihni planet e plota të hostimit të FatCow këtu…

Lehtësia e përdorimit dhe kontrolli i përdoruesit

Të kesh një kombinim të lehtësisë së përdorimit dhe fleksibilitetit është mjaft thelbësore. FatCow tregjet vetë si një platformë për bizneset e vogla dhe të mesme.

panel kontrolli fatkeq

Prandaj, dikush do të presë që FatCow të ofrojë fuqi të mjaftueshme për të kënaqur nevojat e biznesit, por një shërbim i thjeshtë dhe i thjeshtë, për t’i bërë gjërat më të lehta dhe efikase.

Kështu tregtohet çdo kompani e njohur pritëse, por FatCow në mënyrë specifike e emërton thjeshtësinë si një nga lokalet themeluese të kompanisë.

Lajmi i mirë është që FatCow me të vërtetë ka sukses në këtë drejtim. Ju mund ta keni parë atë pak në seksionet e çmimeve dhe karakteristikave: edhe kur po shikoni se çfarë të blini, nuk ka me të vërtetë një zgjedhje dërrmuese.

Pritja e përbashkët ka një paketë me çdo veçori. Pritja e WordPress ka vetëm dy pako. Për VPS dhe serverin e dedikuar për server, mjetet që merrni janë të njëjta – e vetmja gjë për të cilën paguani më shumë është akomodime dhe hapësirë ​​shtesë.

Edhe nëse e keni vizituar sitin e tyre, gjithçka është jashtëzakonisht e thjeshtë dhe e thjeshtë për të lundruar. E njëjta gjë është e vërtetë për sitin pasi të keni hyrë në llogari. Ju nuk do të duhet të gërmoni shumë për asgjë.

Të gjithë krijuesit e faqeve në internet janë të thjeshtë për t’u përdorur – ky është qëllimi i tyre, në fund të fundit – por FatCow nuk është përjashtim. Kjo video, nga faqja e tyre e ndihmës, është një demonstrim i mirë.

Menaxhimi i llogarisë tuaj, postës elektronike, domenet, etj., Janë gati aq lehtë sa ai krijues i faqes në internet. Në fakt, krijuesi i faqes së internetit është ndoshta një nga gjërat më të ndërlikuara me të cilat do të merreni.

Të gjitha gjërat e marra në konsideratë, FatCow bën shkëlqyeshëm me lehtësinë e përdorimit, pa sakrifikuar aftësinë tuaj për të kontrolluar llogarinë ose faqen tuaj.

Ndihma për klientët

Diçka që shton faktorin e lehtësisë së përdorimit të FatCow është mbështetja e tij e fortë për klientët. Ashtu si me shumicën e platformave, FatCow ofron materiale edukative dhe faktike në vend për kërkim, shfletim ose ndërhyrje.

Për më tepër, ai ka përfaqësues të shërbimit ndaj klientit të disponueshëm për t’iu përgjigjur pyetjeve përmes live chat, telefon, ose biletë / email. Unë provova bisedën e tyre live si mysafir, për të parë se çfarë mund të merrte ndonjë vizitor anonim.

Shënim: kohërat në këndin e poshtëm të majtë të ekranit janë të sakta brenda një minutë nga mesazhi më i fundit që po dërgohet.fatka chat1

Kaluan nja dy minuta, por mora një përgjigje.

fatka chat2

Kjo sigurisht nuk është lloji i pyetjeve që një përfaqësues i shërbimit të klientit normalisht merr. Unë prapë kam marrë një përgjigje – edhe nëse mund të ishte formuluar më mirë.

chatka fatkeqe 3

Unë duhej të sqaroja, por ishte në përgjithësi e dobishme. Vini re se përfaqësuesi thotë që video në faqen e tyre të ndihmës është “pothuajse” e njëjtë me ndërtuesin e tyre të faqes në internet.

chatka fatkeq 4

Në mesazhin tim, megjithatë, unë pyeta nëse ndërtuesi i faqes në video / që përdor iPage është i njëjtë me FatCow s jo i ngjashëm, por i njëjtë.

Përfaqësuesi FatCow atëherë afirmoi përgjigjen time, e cila më lë të pyes veten — a është i njëjti ndërtues, apo i ngjashëm?

Tani, e kuptoj që jam shumë anal në lidhje me një çështje shumë të parëndësishme dhe jostodoks. Përfaqësuesi ishte përgjithësisht i dobishëm, e kuptoi pyetjen dhe u përpoq më të mirën për t’iu përgjigjur.

Dhe para se të pyesni: po, ndërtuesi i faqes në internet që ata përdorin është pothuajse i njëjtë me atë të iPage.

Pyetja më e madhe është në lidhje me bazën e tyre të njohurive.

Pse nuk mund ta përdorin një video të ndërtuesit të tyre dhe ta vendosin atë në një kanal FatCow YouTube?

A janë ata të tendosur aq shumë për burime sa që duhet të përdorin skedarët e skedarëve të tjerë të platformës pritëse dhe ta kalojnë si të tyre?

Tani përveç kësaj, baza e njohurive është e mirë. Shtë e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë për pikë.

Një ankesë e fundit është faqja e tyre e kontaktit, e cila ka dy lidhje: një me bazën e tyre të njohurive dhe një tjetër me udhëzuesit e përdoruesve të tyre. Të dy lidhjet ridrejtojnë në të njëjtën faqe ndihmëse / bazë njohurish.

Unë e kuptoj se kjo duket si sende të vogla në vetvete, por kur të gjitha bashkohen, dokumentacioni i tyre në vend duket pak i ngathët; e nxituar, për të thënë të paktën.

Unë nuk mund të lexoj çdo artikull që ata kanë në vend, dhe as nuk mundeni – pra, sa është në të vërtetë i dobishëm dhe specifik për platformën FatCow?

Isshtë ndonjë nga ato çorientuese, e vjetëruar ose e kopjuar nga platformat e tjera?

Shtë e vështirë të thuash, por unë kam lënë pak skeptik ndaj mbështetjes së klientit të FatCow për këto arsye.

FatCow është një kompani e vogël, dhe ndoshta mund t’i falim paksa.

Në përgjithësi, baza e tyre e njohurive duket gjithëpërfshirëse, dhe përfaqësuesit e tyre përgjigjen në kohën e duhur. Se ata ofrojnë mbështetje telefonike 24/7 në madhësinë e tyre është një bonus i shtuar.

Unë thjesht nuk mendoj se është mbështetja më e mirë e klientit që kam parë.

Por nëse siguria është e mirë, nuk do të keni nevojë të merreni me mbështetjen e klientit shumë – prandaj le ta shohim atë!

siguri

Ju nuk keni nevojë që unë t’ju them se siguria është thelbësore. Meqenëse FatCow është një shërbim më i vogël, është e lehtë të pyesësh veten nëse ata vidhos pennies mbi sigurinë, apo dështojnë të jenë transparente.

Kjo nuk është çështja. FatCow është më transparent në lidhje me sigurinë e tij sesa shumë emra të tjerë të mëdhenj në botën pritëse, gjë që është mjaft ngushëlluese.

Në të vërtetë, kjo faqe është e dedikuar për të përshkruar serverët e FatCow dhe sigurinë e tyre. Ata kanë vetëm dy servera, dhe të dy në zonën e Bostonit – prova se ata me të vërtetë janë një pretendent i vogël – por ata serverë duken të ruajtur mirë.

Me interes të veçantë, ata ofrojnë një “mjedis të bashkuar të serverave”. Kjo është një strukturë jotradicionale që në thelb lejon që makina e parë e disponueshme të shërbejë faqet e një klienti, duke dhënë kohë më të shpejtë të ngarkimit.

siguria e fatkeqësisë

Nëse një makinë bie, një njësi tjetër do të grumbullohet aty pranë për të marrë përsipër menjëherë.

Deri më tani, kjo e bën sigurinë e FatCow të duket mjaft e mirë.

Tani, unë ende mendoj se ata mund të kenë një infrastrukturë pak më shumë për të mbrojtur nga hakerat dhe sulmet në internet, por duke pasur parasysh që ata kanë vetëm dy servera në të njëjtën zonë, është më e kuptueshme.

Në përvojën time, koha e duhur ka qenë mjaft e mirë. Përveç disa minutave gjatë muajit të mbyllur këtu ose atje — asgjë të pazakontë as për platformat më të mëdha — Unë kam pasur kohë të besueshme.

Unë nuk do të them që FatCow ka sigurinë më të mirë që kam parë, por është shumë e fortë për nga madhësia e tij. Jam i sigurt që FatCow është mjaft i besueshëm për këdo që shqetësohet për kohën e duhur ose informacionin e tij.

A e rekomandoj FatCow?

Si përfundim, FatCow paraqet disa pengesa dhe mjaft përfitime – të gjitha prej të cilave burojnë nga madhësia e tij e vogël dhe / ose përqendrimi i tij në thjeshtëzim.

Nga njëra anë, çmimi është i thjeshtë në një mënyrë që e bën blerjen e një plani nga FatCow pa dhimbje. Për disa lloje të hostimit, thjeshtësia do të thotë që ju do të merrni një marrëveshje vërtet të mirë.

Nga ana tjetër, për mbajtjen në internet të përbashkët, është vetëm një marrëveshje e mirë për mandatin e parë. Më pas, thjeshtësia mund të kufizojë aftësinë tuaj për të marrë një paketë të përshtatur siç duhet për nevojat tuaja.

Karakteristikat janë të mira, është shumë e lehtë për t’u përdorur shërbimin, dhe siguria duket mjaft e fortë edhe nëse mund të jetë në gjendje të bëjë me pak më shumë.

Mbështetja e klientit është në rregull – asgjë e madhe, por disa gjëra këtu dhe atje më japin kuptimin që baza e tyre e njohurive mund të ketë artikuj të vjetëruar ose të dredhur.

Në përgjithësi, unë do të rekomandoja FatCow për bizneset e vogla dhe të mesme që duan VPS, WordPress ose zgjidhje të dedikuara për pritjen.

Unë nuk do ta rekomandoja FatCow për këdo që kërkon të bëjë një uebfaqe personale të lirë – nëse dëshironi të bëni një pritje të përbashkët, por me karakteristika të plota, qoftë FatCow ose një paketë të nivelit të lartë të pritjes së përbashkët me një kompani tjetër do të ishte e mirë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map