Rishikimi i Contabo: Ju mund të keni dëgjuar, por Ne e kemi testuar atë! (2020)

Contabo është një nga ato kompani pritëse që ju mund të keni dëgjuar rreth…


Dhe është një nga ato kompani që, nëse nuk keni dëgjuar për të, DUHET të njiheni me të.

A po them që të gjithë duhet të nxitoni ta blini atë?

No …

Thjesht që Contabo është një mundësi premtuese për mjaft prej jush.

Shtë një host gjerman që është rreth e rrotull ndër vite, dhe megjithëse mund të mos jetë një kompani e madhe pritëse, me siguri është i mbani i veti ndër vite.

Pra, le të shkojmë drejt së mirës dhe së keqes në këtë host.

Duke na filluar:

Pro për përdorimin e Contabo

Pro # 1: mime të mira

Mënyra më e mirë për të shpjeguar është thjesht t’ju tregojmë:

çmimi i kontabos

Tani, këto nuk janë aspak të çmendur. Ato janë përgjithësisht të krahasueshme me planet tipike të mbajtjes në internet.

Sidomos nëse konvertoni nga Euro në dollarë:

Në kohën e këtij shkrimi, niveli i parë (Webspace M) është 3.25 dollarë në muaj, që është shumë normale për një shkallë të parë.

Ajo që qëndron për mua janë dy planet e fundit: Webspace XL është rreth $ 8.67 në muaj dhe XXL është 10.85 $.

Sa i përket paketave të nivelit të tretë dhe të katërt, këto janë çmime mjaft të ulta.

Serverët e përkushtuar gjithashtu kanë çmime të ulëta: ata fillojnë me rreth 50 dollarë dhe shkojnë në 110 dollarë në muaj në fund të lartë.

Dhe pritja VPS, e cila kombinon aspektet e të pasurit një server të dedikuar dhe një pritje të përbashkët në internet, fillon me pak më shumë se 4 dollarë në muaj në fund të ulët. Në fund të fundit, shkon në nën 30 dollarë.

Pra, paketat e përbashkëta të pritjes janë përgjithësisht të mira për sa i përket çmimit, por serverët e dedikuar dhe planet VPS janë me çmim shumë të ulët.

Sigurisht, ajo që i bën çmimet më të mira është ajo që mund të merrni për to. Prandaj më lër të flas për atë tjetër:

Pro # 2: Pritja e përbashkët GENUINELY ka shumë hapësirë

Në shumicën e rishikimeve, unë flas për ndarjet e ruajtjes në kontekstin e veçorive.

Dhe ndërsa sigurisht e konsideroj ruajtjen e një veçorie në shqyrtim me Contabo, ka diçka unike që po ndodh këtu që më bën të mendoj se ia vlen të renditet si një pozitive më vete.

Në thelb, ju merrni shumë depozita në çdo shkallë. Shikoni:

ruajtja e kontabos

Tani, në shikim të parë, mund të mos mendoni kështu. Shumë host do të thonë se ka hapësirë ​​të pakufizuar për ruajtje nga niveli i dytë ose i tretë e tutje, ndonjëherë edhe niveli i parë.

Dhe kjo është padyshim e shkëlqyeshme kur është rasti …

Por gjëja është, ruajtja “e pakufizuar” në paketat e përbashkëta të mbajtjes në internet nuk është fjalë për fjalë. Sshtë më afër kuptimit që nuk ka kufij të vështirë.

Por pritja e përbashkët funksionon vetëm sepse shumë njerëz paguajnë një kosto më të ulët për të ndarë hapësirën e serverëve. Nëse të gjithë do të përfitonin plotësisht nga ruajtja “e pakufizuar” në planet e tyre, planet e mbajtjes në internet nuk do të funksiononin.

Shumica e faqeve në paketat e nivelit të hyrjes ose paketat e nivelit të dytë nuk do të përdorin një ton hapësirë. Por në rast se dikush me shumë gishta i linjës, një kompani do t’i kërkojë përdoruesit të përmirësojë.

Por Contabo përcakton ndarje të qarta të ruajtjes… që janë shumë të larta.

Në thelb, 50 GB është shumë më tepër sesa shumica e përdoruesve të nivelit të hyrjes në internet do t’ju duhet. Njësoj me 100 GB për nivelin e dytë.

Do të thotë që ju mund të paguani një çmim të ulët për ton të magazinimit që ju e dini që mund të përdorni.

Kjo është gjithashtu e vërtetë për paketat Virtual Private Server, nga rruga. Pritja VPS kombinon përballueshmërinë e pritjes së përbashkët me cilësinë dhe personalizimin e një serveri të dedikuar.

Ja se si janë tiparet e ruajtjes për opsionet VPS të Contabo:

ruajtje kontabo vps

Kjo është goxha e çmendur, sepse çmimet janë kaq të ulëta. Në fakt, çmimet janë në të njëjtën kohë me pritjen e përbashkët, por garantojnë hapësirë.

Po, Contabo është i mirë me ndarjet e ruajtjes. Por kjo nuk është gjithçka që mund të bëjë:

Pro # 3: Karakteristikat e përgjithshme, të forta (sidomos hostet e përbashkëta)

Kjo natyrisht përfshin ato lejime të forta ruajtjeje për të cilat sapo bisedova. Por ka shumë më tepër me secilin plan që i bën çmimet të dallohen edhe më shumë.

Ja një vështrim në disa nga bazat:

tiparet e kontabos

Po, ton të hapësirës si të mbuluar, plus kufijtë maksimalë bujarë në bazat e të dhënave MySQL, bandën e gjerësisë së pa-ruajtur, mbrojtjen e DDoS dhe një ndërtues të faqes në internet.

Ashtu si edhe planet e lira marrin tonelata të magazinimit, ata gjithashtu marrin kufij të lartë në llogaritë e postës elektronike dhe FTP (File Transfer Protocol):

tiparet e kontabos

1.000 llogari me email janë të çmendura shumë, shumë më tepër se shumica. Kam parë që hostet ngarkojnë më shumë për 5-10 llogari të postës elektronike në nivelin e parë. Ose më pak.

E njëjta gjë vlen edhe për numrin maksimal të përdoruesve të FTP.

Tani në ndershmëri, është e vështirë të imagjinohet një përdorues i nivelit të hyrjes që kërkon kudo afër 1000 kuti emaili ose llogari FTP.

Dhe mbani në mend se e gjithë kjo është pjesë e hapësirës së caktuar të ruajtjes: në këtë rast, 50 GB.

Pra, faktikisht të shkosh në këto kufij është pak jopraktike.

Sidoqoftë, mund t’ju them pse jam i impresionuar nga këta numra:

Ky është një nga disa hostet që e bën opsionin e tij më të lirë të zbatueshëm për bizneset dhe organizatat e krijuara.

Zakonisht, një plan i nivelit të parë të pritjes është i mirë për individët, hobiistët dhe bizneset që nuk kanë nevojë të kryejnë biznes në faqen e tyre aq sa ata thjesht kanë nevojë për një sit.

Por sasia e ruajtjes, kutitë e postës elektronike dhe një grup i përgjithshëm i veçorive më të përparuara të disponueshme vetëm për nivelin e parë e bëjnë atë shumë të fuqishëm.

Sigurisht, nivelet 2, 3 dhe 4 dallohen si opsione tërheqëse duke dyfishuar veçoritë themelore tashmë masive, si databazat e ruajtjes dhe MySQL.

Plus, ata marrin më shumë domene (megjithëse niveli i dytë merr vetëm 1 domain falas).

Por ndryshimet kryesore janë grupi masiv i skenareve të disponueshme për instalim:

tiparet e kontabos

E di, është shumë për të parë – nuk keni nevojë të shihni gjithçka, thjesht shikoni thelbësore.

Tani sigurisht, edhe niveli i parë mund të marrë blog, ecommerce, mjete të sondazhit – por jo vetëm përmes skripteve që shtohen direkt në faqe.

Në vend të kësaj, do të duhet të shkarkoni një sistem të menaxhimit të përmbajtjes (CMS) si WordPress dhe të instaloni shtesat përmes tij.

Por edhe kështu, është mbresëlënëse dhe mjaft e dobishme për ata që paguajnë.

Kjo përmbledh pjesën më të madhe të tipareve.

Por Contabo ka një lloj tjetër veçori indirekte… tipari i fleksibilitetit:

Pro # 4: Paketat e personalizueshme të hostimit (veçanërisht për VPS dhe serverët e dedikuar)

Në të gjithë paanshmërinë, vështirë se është e rrallë që VPS dhe paketat e dedikuara të jenë të personalizueshme. Ata janë natyrisht më të komplikuar sesa pritja e përbashkët.

Por për shkak se çmimet e Contabo janë kaq të ulëta për këto mundësi më të fuqishme, dikush mund të presë që ato të jenë mjaft të thjeshta.

Jo ashtu:

personalizim kontabo vps

Përdoruesit mund të personalizojnë porositë e tyre mjaft pak: ata mund të zgjedhin nga një gamë e sistemeve operative, paneleve të kontrollit (kryesisht cPanel dhe Plesk), sasinë e hapësirës së dëshiruar rezervë, përmirësimet, etj..

Përdoruesit gjithashtu mund të kontrollojnë periudhën e parapagimit, duke i lejuar ata të kursejnë para në afat të gjatë duke kryer një periudhë më të gjatë shërbimi ose të kursejnë para në afat të shkurtër duke paguar për periudha më të shkurtra shërbimi.

personalizim kontabo vps

Konsumatorët gjithashtu mund të rregullojnë porositë e tyre të përbashkëta të pritjes, megjithëse më pak:

Dikush mund të shtojë ende bazat, si GB hapësirë ​​shtesë, bazat e të dhënave ose adresat e postës elektronike për çmime të caktuara.

Sidoqoftë, nuk mund të zgjidhni periudhat e parapagimit me opsionet e përbashkëta të pritjes, për fat të keq.

Pro # 5: Artikujt mbështetës janë të detajuara

Unë kam disa kritika për krijimin e përgjithshëm të mbështetjes së klientit Contabo që po vazhdon, por ne mund të arrijmë tek kjo më vonë.

Artikujt e mbështetjes vetë? Ata janë të ngurta.

Zakonisht, mësimet janë ato që ju presin: Tekst me shumë fotografi, si kjo:

artikull mbështetës kontabo

Por ato janë mjaft të gjata. Kam gjetur që këto artikuj janë më të thelluara se shumë konkurrentë.

Për më tepër, ato mbulojnë shumë lëndë të përparuara, duke i bërë ato të shkëlqyera për njerëzit me njëfarë aftësie ose që duhet të bëjnë ndryshime më të avancuara në pritjen e tyre.

Ka disa gjëra që dëshiroj që artikujt mbështetës të mbulohen më shumë, por përsëri, do t’i arrij më vonë. Tani për tani, le ta mbulojmë pro-in tonë të fundit:

Pro # 6: transparent për sigurinë, plus siguri të mirë

Contabo përfundimisht nuk ka frikë të flasë për detajet e sigurisë së tij, gjë që është një gjë e shkëlqyeshme:

Contabo është i hapur për shqyrtim sepse e di se mund ta durojë atë.

Këtu keni një përmbledhje të infrastrukturës rreth qendrave të të dhënave të Contabo:

siguria e kontabos

Dhe kjo nuk është as gjithçka. Përveç masave të plota të sigurisë fizike dhe masave të sigurisë së energjisë, interneti dhe ajri i kondicionuar janë mbyllur siç mund të jetë më mirë për një qendër të dhënash.

Contabo ka vetëm dy qendra të të dhënave (një në Mynih, një në Nuremberg), por sinqerisht, unë më mirë do të kem një host me një numër të vogël të qendrave të të dhënave në vende të kufizuara me SIGURIMIN E MIR, krahasuar me një rrjet të gjerë me siguri të keqe.

Vlen të përmendet këtu se Contabo ka vetëm 2 qendra të të dhënave sepse i drejtpërdrejt i DUHET ato. Shumë hoste të tjerë marrin me qira hapësirën e qendrës së të dhënave nga kompani të tjera.

Qendrat e të dhënave të Contabo madje janë vlerësuar si qendrat më të mira të të dhënave në Gjermani, nga një panel i pavarur ekspertësh:

siguria e kontabos

Ky është një mënyrë mjaft e mirë për të përmbledhur lajmin e mirë në Contabo.

Gati për të shkuar në të keqe?

Kundrat e përdorimit të Contabo

Con # 1: Uptime është … në rregull?

Kjo nuk është mjaft e metë, por nuk mund të jetë vërtet pozitive.

Contabo nuk ka kohë të përsosur, por koha e pritjes është akoma në anën më të fortë.

Contabo pothuajse gjithmonë po godet standardin e industrisë 99.9%, por shpesh mund të jetë në anën e poshtme të kësaj, ose madje edhe të bie nën 99.9% herë pas here.

Sa i përket shpejtësive, nuk është definitivisht hosti më i shpejtë. Jo më të ngadalshmit, por shumica e ushtrive kryesore kanë shpejtësi të pakta të krahasueshme.

Kjo është kryesisht e zbatueshme për pritjet e përbashkëta. Gjithmonë mund të investoni më shumë për të marrë një performancë më të fortë nga paketat më të larta të përfundimit.

Con # 2: Asnjë mbështetje e bisedës live, dhe mbështetja telefonike është e kufizuar

Për fat të mirë, Contabo ju lejon të kontaktoni mbështetje përmes disa mënyrave të tjera:

mbështetje Contabo

Fatkeqësisht, mbështetja e telefonit është e kufizuar dhe funksionon në orët evropiane, gjë që mund t’i vështirësojë gjërat pak për ata jashtë Evropës.

Dhe disa njerëz mund të mos dëshirojnë të telefonojnë numrat ndërkombëtarë.

Për sa i përket cilësisë, mbështetja e postës elektronike dhe telefonit është e mirë!

Kështu që është një lehtësim, por mungesa e opsioneve për kontakt të menjëhershëm është për të ardhur keq.

Kon # 3: Jo mjaftueshëm material mbështetës për fillestarët

Nëse shikoni listën e mësimeve të Contabo-s (artikujt hap pas hapi për të cilin kam folur më herët), do të zbuloni shpejt se pothuajse asnjë nuk është i përshtatshëm për fillestarët, thjesht duke u përpjekur të filloni me një paketë themelore.

Grshtë e njohur, nëse fillestarët duhet të bëjnë diçka më komplekse, këto artikuj janë të shkëlqyera.

Por nuk ka artikuj të mjaftueshëm që përqendrohen në fillimin dhe bazat.

Ju mund të pyesni veten nëse faqja FAQ është ndonjë më e mirë:

mbështesin faqen e faqes

Përgjigja është lloj, por jo në të vërtetë.

Po, disa pyetje themelore janë përgjigjur. Por ata janë shumë të shkurtër:

mbështesin faqen e faqes

Dhe shumë prej tyre janë sinqerisht më të përshtatshme për ata që duan të dinë më shumë para se të blejnë një llogari.

Pra, ndërsa informacioni në vend është i përgjithshëm i mirë, veçanërisht për përdoruesit me një përvojë ose aftësi pritjeje, nuk është i shkëlqyeshëm për fillestarët ose ata me aftësi të kufizuar të teknologjisë.

Con # 4: Ndërfaqe përdoruesi i vjetëruar në anglisht dhe i vjetëruar

E di që kjo mund të duket si një ankesë e çuditshme, por mendoj se ia vlen të përmendet sepse e bën kompaninë të duket pak e ndyrë dhe mund t’i bëjë vizitorët nervozë.

E di, është anglo-centrike. Kjo është një kompani gjermane, dhe pasi ata nuk janë një kompani e madhe pritëse, unë mendoj se është mirë që ata janë përkthyer aq shumë në një version në anglisht të faqes së tyre.

Edhe kështu, disa do të jenë pak skeptikë për shkak të kësaj.

Dhe ndërsa, për pjesën më të madhe, sendet në faqe kanë kuptim, unë do të pranoj se kam pasur probleme të kuptoj se çfarë Contabo është përpjekur të thotë në pjesë të caktuara.

Kjo nuk është një gjë e mirë, nga një këndvështrim thjesht praktik.

Dhe ndërfaqja — mirë, është thjesht subjektive. Personalisht, nuk më pëlqen të përdor hoste në internet me ndërfaqe në kërkim të vjetëruar.

Por navigimi dhe përdorimi i vetë softuerit nuk është tepër i komplikuar, kjo është ajo që ka rëndësi.

Me fjalë të tjera, unë qëndroj pranë kësaj pike negative, por nuk do të them se është një ndërprerje e marrëveshjeve për shumicën e njerëzve (ose duhet të jetë).

Kon # 5: Tarifat e konfigurimit për VPS dhe pritjet e dedikuara të shtuara shpejt

VPS dhe paketat e dedikuara pritëse janë të personalizueshme, dhe siç thashë më herët, kjo është një gjë e shkëlqyeshme.

Por ato vijnë me kosto shtesë në varësi të sasisë së kohës që dëshironi të parapagoni për shërbimin.

Më lejoni t’ju tregoj se çfarë dua të them. Supozoni se dua serverin më të lirë të dedikuar, i cili është pak më pak se 50 € në muaj.

Pra, nëse dua të paguaj paraprakisht për 12 muaj shërbim, do të jetë pak më pak se 600 € gjithsej, apo jo?

Si kjo:

tarifat e konfigurimit të kontabos

Ka kuptim.

Por supozoni se dua të parapagoj vetëm për një muaj. Duhet të jetë rreth 50 € për muajin, apo jo?

Epo, ka një tarifë konfigurimi nëse paguani për më pak se një vit shërbimi.

Por nuk mund të jetë aq, ashtu?

Wrong:

tarifat e konfigurimit të kontabos

Siç mund ta shihni, tarifa e konfigurimit për një muaj të parapaguar është gati me të njëjtin çmim si marrja me qira e serverit aktual.

E cila në mënyrë efektive DYT çmimin.

Tarifa e konfigurimit zvogëlohet ndërsa paguani për periudha më të gjata kohore, kështu që nuk është aq e keqe. Shumë njerëz janë të gatshëm të investojnë disa para në blerjet e tyre të dedikuara për server.

Por gjëja është, opsionet e VPS janë gjithashtu si kjo.

Pra, ndërsa VPS dhe paketat e dedikuara të serverëve janë ende shumë të përballueshme në krahasim me konkurrencën, ato janë më pak të përballueshme nëse financoni në afat të shkurtër.

Në rregull, duket sikur jemi mirë në të mirat dhe të këqijat. Gati për të përfunduar?

A ju rekomandojmë Contabo?

Unë rekomandoj Contabo, por jo për të gjithë.

Në thelb, unë nuk do ta rekomandoja atë për fillestarët ose ata që vlerësojnë performancën në pritjen e nivelit të hyrjes.

Shumica e kohës performanca është në rregull, por nëse është përparësia juaj, hostet e tjera bëjnë më mirë.

Sidoqoftë, Contabo ofron disa marrëveshje të shkëlqyera – çmime që janë të ulëta në përpjesëtim me sasinë e burimeve dhe tipareve që ata marrin, përfshirë edhe për opsionet e përbashkëta të pritjes.

Pra, nëse jeni të njohur me mënyrën se si funksionon pritja dhe duhet të merrni diçka me vlerë të mirë, Contabo është një opsion i shkëlqyeshëm.

Shtë gjithashtu e shkëlqyeshme nëse doni një shërbim të nivelit të lartë të pritjes – si VPS ose plane të dedikuara – dhe të gjithë fleksibilitetin që vjen me të, pa u prishur.

Pra, Contabo mund të mos jetë për të gjithë, veçanërisht fillestarët që kanë nevojë për thjeshtësi dhe performancë, por është e shkëlqyeshme për njerëzit që shohin vlera dhe që kanë një përvojë.

Kjo është gjithçka nga unë, njerëz. Gëzuar pritjen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map