Rishikimi i NameCheap 2020: Historia e Uptime + Mirat dhe Kundrat pas përdorimit të saj!

Ky artikull u rishikua dhe u azhurnua në 03 Prill 2020.


Në botën e regjistrimit të emrave të domain, disa emra janë më të mëdhenj se Namecheap. Namecheap është themeluar mirë në regjistrimin e domain për çmimet e ulëta dhe shërbimin e tij të besueshëm.

Si shumë regjistrues të tjerë, Namecheap gjithashtu ofron shërbime pritëse. Fatkeqësisht, ndërsa të gjithë e njohim Namecheap regjistruesin, pak prej nesh e njohin Namecheap-in e hostit. Kjo nuk është për t’u habitur, duke pasur parasysh se emri i kompanisë drejtpërdrejt i referohet fushave dhe jo hostimeve, por megjithatë …

Sot, ju jeni me fat! Sepse në këtë përmbledhje do të përmbledh gjetjet e mia nga përdorimi i Namecheap. Dhe për t’i bërë gjërat jashtëzakonisht të veçanta, unë do të flas për Namecheap si një host dhe regjistrues.

Pra, si ngrihet Namecheap? A është mirë vetëm të jesh i lirë? A është e mirë vetëm për administrimin e 10 milion fushave të saj, apo mund të bëjë edhe pjesën tjetër të ekuacionit të sitit?

Shtë e ndërlikuar, por ne do të arrijmë atje. Pra, pa ado më tej, le të flasim për Namecheap!

rekuizitë

Le të fillojmë me atë që Namecheap ka për të, si një regjistrues domeni dhe si një host.

për të dy regjistrimi i domain-it dhe pritja, forca më e dukshme e Namecheap është përballueshmëria e tij. Megjithëse çmimet natyrisht ndryshojnë nga produkti ndaj produktit, është mjaft e qartë se Namecheap në përgjithësi ka disa nga çmimet më të ulëta për regjistrimin dhe hostimin e domain.

Merrni .com tuaj në $ 5.88 / vit 1, Kodi Promo: NEWCOM

Ana e regjistruesit të domenit të Namecheap është tipar i denjë ju mund të bëni gjithçka që ju nevojitet dhe më e rëndësishmja, ju merrni falas privatën e Whois për një vit me çdo regjistrim domeni (shumica e regjistruesve)..

namecheap-whoisguard

Si host, Namecheap nuk është i ngarkuar me karakteristika dhe burime, por sigurisht që është i përshtatshëm për çmimin – veçanërisht me një pritje të përbashkët, ku dikush mund të jetë në kërkim të opsioneve të përballueshme, Namecheap ofron një përzierje të mirë të çmimit dhe burimeve.

Një gjë e shkëlqyeshme në lidhje me Namecheap është shumë e lehtë për t’u përdorur. Të dy hostet dhe regjistrimi i një domeni me Namecheap janë procese pa probleme, me një ndërfaqe intuitive dhe të thjeshtë të përdoruesit që kryesisht mungojnë në rritje të shitjeve.

Ecshtë e qartë, Namecheap është këtu, mbështetja e saj për klientët është gjithashtu e mirë, në përgjithësi. Përfaqësuesit janë përgjithësisht të dobishëm dhe të përgjegjshëm, dhe informacioni në vend është i mirë. Asgjë e jashtëzakonshme këtu, por pak për t’u ankuar për asnjërën.

Namecheap gjithashtu ka siguri të mirë dhe është i besueshëm si regjistrues.

Si mikpritës… mirë, është koha që të arrijmë në anën e pasme.

Cons

Dobësi? Por Namecheap po bënte kaq mirë! Po, çmimet e ulëta jo gjithmonë garantojnë cilësi në gjithçka, për fat të keq.

Kualiteti kryesor që kam me Namecheap është rezultatet e diskutueshme të kohës (nga matjet tona). Matjet tona kanë treguar kohën e duhur nën standardin e industrisë. Tani, ky nuk është fundi i botës, por bën që pritja e tij të duket më pak tërheqëse.

Për më tepër, për produktet e pritjes më të lartë të Namecheap (të tilla si VPS dhe host i dedikuar), unë mendoj se çmimet e mirëfillta të Namecheap nuk llogariten aq shumë. Sigurisht, është mirë të kursesh, por kushdo që investon tashmë në një zgjidhje më të rëndë të presjes kërkon cilësi mbi të gjitha.

Me këtë në mendje, nuk është se Namecheap është e keqe – thjesht mund të jetë pak e rrezikshme. Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje më serioze të pritjes, ju ndoshta do të kontrolloni më mirë një kompani të dedikuar kryesisht për pritjen.

Në letër, lista e faqeve të poshtme nuk duket shumë e gjatë. Sidoqoftë, ato janë pak të rënda dhe mund ta bëjnë Namecheap më pak tërheqës për disa klientë të mundshëm. Ne kemi gërvishtur vetëm sipërfaqen deri tani, megjithëse — le të hyjmë në detaje!

Prmimet dhe Karakteristikat:

Ky është një shumë informacion, kështu që unë do të flasim së pari për tiparet dhe çmimet e Namecheap si një regjistrues domeni dhe më pas si një host. Faktorët e tjerë – lehtësia e përdorimit e tutje – janë më lehtë të vlerësohen së bashku.

Namecheap ka një regjistrues është padyshim i fortë. Versioni i shkurtër: ka çmime të shkëlqyera, karakteristika të mira dhe është shumë i drejtpërdrejtë si një shërbim. Nuk është çudi që ajo menaxhon 10 milion fusha.

Versioni më i gjatë: një domen i vetëm .com në Namecheap zakonisht shkon me $ 8.88 në vit në kohën e këtij shkrimi.

Ky është tashmë disa dollarë nën çmimin tipik, dhe megjithëse tarifat e rinovimit janë më të larta, ato nuk janë dukshëm më shumë – veçanërisht nëse blini më shumë se një vit në fillim..

Në fakt, Namecheap është një nga opsionet më të mira nëse dëshironi të mbani në fushat tuaja për më shumë se dy vitet e para sepse çmimet e rinovimit mbeten vazhdimisht të ulëta në të gjithë tabelën..

Ju gjithashtu merrni një vit falas të WhoisGuard, i cili është i shkëlqyeshëm sepse regjistruesit e domeneve priren ta ngarkojnë veçmas, dhe është thelbësore për shumicën e përdoruesve (WhoisGuard mbron privatësinë tuaj duke fshehur detajet e regjistrimit tuaj nga regjistri publik i domeneve).

Nëse dëshironi të blini me shumicë, Namecheap është ende një mundësi e mirë. Duhet të zgjidhni një fushë domenesh të nivelit të lartë (TLD), shumica prej të cilave janë me çmim konkurrues. Mjetet e Namecheap janë mjaft të drejtpërdrejta sa që edhe një blerës pjesa më e madhe mund të menaxhojë gjërat pa shumë telashe.

Aparatet e menaxhimit të domenit të Namecheap gjithashtu kanë një dyqan aplikacioni, por është mjaft i dobët.

namecheap-app-store

Pa ju vërejtur informacione të panevojshme, puna e Namecheap si regjistrues domain është shumë e fortë. Nuk ka mjaft mjete, por kjo është mjaft e natyrshme duke marrë parasysh që po menaxhoni domenet, jo faqet e internetit – dhe për aq sa ato mjete shkojnë, ato funksionojnë mirë dhe janë shumë të lehta për t’u varur nga.

Le të flasim për mbajtjen e tij:

Sa i përket hostimit, Namecheap ka një seri opsionesh çuditërisht të gjithanshme: të përbashkëta, WordPress, reseller, VPS dhe server të dedikuar të serverëve janë të gjitha në dispozicion.

Nëse jeni si unë, do të prisni që pritja e përbashkët të jetë pika kryesore e tërheqjes së Namecheap – në fund të fundit, pritja e përballueshme duket se do të ishte natyrisht forca e Namecheap.

Kur pashë për herë të parë çmimet e pritjes së Namecheap, u bllokova.

nc-përbashkët-hosting

Çfarë? 15,44 $ në muaj për pritjen e përbashkët?! Por atëherë kuptova se ishte çmimi vjetor – d.m.th., për 12 muaj së bashku.

nc-ndahet-mujore-çmimi

Nëse paguani muaj për muaj, ajo fillon me 2.88 dollarë. Edhe pse ne nuk kemi marrë ende në karakteristika, ky është një çmim mjaft i shkëlqyeshëm. Por ajo që e bën edhe më mbresëlënëse është se është një çmim muaj për muaj, i cili zakonisht është dukshëm më i shtrenjtë. Të kesh një çmim mujor kaq të ulët do të thotë që pritja e përbashkët e Namecheap është në një nivel tjetër të përballueshmërisë, që përputhet nga vetëm një ose dy kompani të tjera pritëse.

Pagesa çdo vit është edhe më e lirë, të paktën për vitin e parë. Viti i dytë, çmimi dyfishohet – tipik. Por edhe këtu, një dyfishim i çmimit është ende tepër i përballueshëm. Pricemimi i rinovuar i pritjes së përbashkët me Namecheap është i barabartë me çmimet e zbritura të vitit të parë për shumicën e ofruesve të tjerë të tjerë të pritshëm.

Kjo e bën Namecheap një mundësi të vërtetë të përballueshme për pritje të përbashkët edhe pas çmimit të rinovimit. Mirë, por a ia vlen çmimi?

Opsionet e ndarjes së pritjes vijnë me minimumin e hapësirës diskale të përshpejtuar të SSD 20 GB, bandwidth të papërcaktuar, 3 faqe në internet, një ndërtues faqesh, dhe zgjedhjen e një qendre të dhënash në SHBA ose në Mbretërinë e Bashkuar (megjithëse të dhënat e Mbretërisë së Bashkuar kushtojnë një gjuhe ose dy më shumë në muaj). Ata gjithashtu vijnë me fusha falas, WhoisGuard falas, dhe deri në 50 certifikata pozitive SSL.

Siç e prisni, nivelet më të larta ju japin site të pakufizuar dhe më shumë hapësirë ​​në disk SSD. Rezervat e rezervuara janë të përshtatshme — dy herë në javë për dy nivelet e para, dhe 6x në ditë çdo javë për nivelin e tretë. Siç është e zakonshme me ofruesit e tjerë, mund të shtoni një IP të dedikuar për 2 dollarë shtesë në muaj, dhe të keni akses në një dyqan aplikacioni që ka një sasi të mirë të aplikacioneve falas.

Problemi kryesor që kam me veçoritë është niveli i tretë është i kufizuar në 50 GB hapësirë ​​të pastër të diskut SSD. Kjo është një shumë e mirë, por për një shkallë të tretë, unë ende mendoj se mund të ishte më e lartë.

Në përgjithësi, duhet të them se pritja e përbashkët duket mjaft e fortë për sa i përket tipareve të saj. Si për gjithçka tjetër?

Pritja e WordPress është gjithashtu me shumë çmim. Sigurisht, çmimi mujor është më i lartë se çmimi vjetor, por megjithatë, është sigurisht në ose nën çmimin e tregut për hostimin e WordPress.

Pritja në WordPress e Namecheap shkon në renë e Namecheap dhe gjoja kjo e bën atë shumë më shpejt sesa përdorimi i WordPress në një llogari normale të përbashkët të pritjes. Përveç kësaj, nuk duket e ngarkuar me tipare, por ka çmime të mjaftueshme se është e drejtë.

Duket mjaft e ngjashme për mbajtësin e shitësit.

nc-reseller hosting-

Mimet janë ende mjaft të ulëta, dhe nëse e dini se çfarë po bëni, lehtë mund të fitoni një fitim të rregullt. Pyes veten nëse niveli i parë mund të përdorë hapësirë ​​më shumë në disk, por është në rregull.

VPS hosting është ende mjaft i përballueshëm, por pak më shumë në varg “normal”.

namecheap-VPS-hosting

Burimet e alokuara për planet VPS nuk janë të këqija, por ka edhe ofrues të tjerë që kanë mundësi më të larta VPS për çmime të ngjashme, ose të paktën çmimet jo dukshëm më të shtrenjta.

Së fundmi, opsionet e dedikuara të serverëve me Namecheap janë mirë. Ju mund të zgjidhni nga serverat e pastrimit (në fund të ulët) ose serverë “të rinj” (me mend se çfarë do të thotë).

Serverat e pastrimit janë çuditërisht të përballueshëm. Po, edhe për produktet e kategorizuara si serverë “pastrimi”. Ju keni 8 opsione me syze të mira.

-Serverat namecheap-dedikuar

Opsionet e nivelit më të lartë janë natyrisht më të çmueshme, dhe ka vetëm tre mundësi për të zgjedhur. Këto kanë specifikime shumë më të mira sesa serverët e pastrimit.

namecheap-new-server

Duke folur përafërsisht, pritja e Namecheap është padyshim e vlefshme të kontrolloni për opsionet e saj të nivelit të ulët: hosting të përbashkët dhe mbajtjen e WordPress.

Nëse po ndani një host të përbashkët ose WordPress, zakonisht mund të prisni specifikime me cilësi më të ulët në krahasim me VPS ose host të dedikuar, dhe nëse kjo është në mendjen tuaj, ndërsa kërkoni për ato opsione, atëherë NameCheap mund të jetë me vlerë të provoni.

Edhe pse pritja e përbashkët është deri më tani kontrata më e mirë e Namecheap, me një seri karakteristikash dhe burimesh të ndara për çmime të ulëta, opsionet e tjera të saj nuk janë të këqija. Por kjo është në lidhje me të: jo keq. Pritja në WordPress e Namecheap është me çmime të mjaftueshme që unë mendoj se ia vlen të provoni për individë që kërkojnë kursim.

Nëse jeni biznes, megjithatë, unë do të isha pak më skeptik. Nëse jeni një biznes i vogël që ngjitet në një sit dhe nëse nuk parashikoni një sasi të madhe trafiku, atëherë planet e përbashkëta të Namecheap apo edhe WordPress mund të jenë një mundësi mjaft e mirë.

Nëse parashikoni shumë trafik dhe doni shërbim me cilësi më të lartë, Namecheap nuk do të jetë i keq, por mund të mos e garantojë çmimin e tij. Sigurisht, është e lirë, por në këtë pikë, ju do të jeni të gatshëm të investoni në cilësi më të lartë. Kompanitë e tjera pritëse ofrojnë specifikime më të mira dhe madje kufij edhe më të ulët për shpërndarjen e burimeve, për çmimet që padyshim janë më të larta, por aspak të pamerituara.

Në përgjithësi, pritja e Namecheap është një perlë e fshehur për individë ose biznese të vogla që kanë nevojë vetëm për një sit apo dy. Nëse jeni duke kërkuar ndonjë gjë më të lartë, pritja e Namecheap mund të mos jetë e shkëlqyeshme. Sa i përket fushave, Namecheap është padyshim një opsion i shkëlqyeshëm.

Lehtësinë e përdorimit

Lehtësia e përdorimit është e rëndësishme për të dy hostet dhe menaxhimin e domain, por në mënyra të ndryshme.

Bazat e administrimit të një domeni kujdesen më shumë nga regjistruesi juaj shumicën e kohës, kështu që nëse thjesht doni të siguroni një emër për sitin tuaj, nuk ka një tërësi të madhe që ju duhet të bëni. Në thelb duhet të rregulloni cilësimet / preferencat tuaja sipas nevojës, sigurohuni që gjithçka është e lidhur me faqen tuaj, dhe atëherë jeni gati të shkoni.

Nëse jeni duke blerë fusha me shumicë ose tregti, edhe kjo është mjaft e drejtpërdrejtë me një regjistrues, pasi ato kanë mjete vetëm për t’i bërë ato punë më të lehta.

Namecheap bën shumë mirë në pjesën e përparme të domenit. Ndërfaqja e përdoruesit është jashtëzakonisht e thjeshtë: në thelb merrni një tabelë dhe disa faqe të tjera në një shirit anësor që ju lejojnë të menaxhoni me lehtësi domenet tuaja dhe llogarinë tuaj Namecheap.

namecheap-Paneli

* Shënim: Na vjen keq për censorin! Shtë një projekt i fshehtë, unë nuk jam i gatshëm t’i tregoj botës … akoma!

Sidoqoftë, lehtësia e përdorimit është pak më e rëndësishme për hostimin sipas mendimit tim. Po, pritja është e ngjashme me regjistrimin e domenit, sepse në thelb po kërkon ndarjen e duhur të burimeve për çmimin e duhur, dhe më pas mund të lejosh që hosti të bëjë punë për ju.

Sidoqoftë, pritja është pak më e komplikuar për shkak të të gjitha gjërave të ndryshme të përfshira: mund të jeni duke përdorur një ndërtues site ose duke u integruar me WordPress, ose mund të jeni duke menaxhuar çertifikatat SSL ose llogaritë e postës elektronike ose ndonjë numri të gjërave të tjera. Plus, ka shumë më tepër gjëra për të menaxhuar pritjen e faqes tuaj.

Pra, është e ngjashme, por një bishë tjetër. Për fat të mirë, Namecheap e bën atë më të lehtë për të menaxhuar pritjen tuaj sa më të mirë të tyre. Ndërfaqja e përdoruesit e Namecheap për pritjen është shumë e ngjashme me ndërfaqen e përdoruesit të menaxhimit të domain-it (në foto më sipër).

Këtu është edhe një gjë tjetër që është edhe e mirë edhe e keqe: Namecheap e bën shumë të lehtë lidhjen e domain-it tuaj me hostimin, nëse doni të përdorni Namecheap për të dy. Pse është e keqe? Sepse do të thotë disa shitje që mund të shqetësohen, megjithëse nuk janë shumë.

Në anën e ndritshme, nëse doni të bashkoni hostin dhe domenin tuaj, do të jetë një fllad me Namecheap. Pasi të filloni të përdorni shërbimin e mbajtjes së faqes në internet të Namecheap, unë do të them se është goxha e drejtpërdrejtë.

Ashtu si regjistruesi i domainit, Namecheap është intuitiv për t’u përdorur dhe ka një ndërfaqe të lehtë të përdoruesit. CPanel i përfshirë do të thjeshtojë gjithçka dhe lëkurat e Namecheap do të sigurojnë që përvoja të mbetet e qetë.

Plus, paketat e pritura të programeve të Namecheap vijnë me një ndërtues të internetit. Kjo është mjaft normale, por krijuesi i faqes Namecheap është veçanërisht intuitiv dhe efikas.

Namecheap-features

Një gjë që më pëlqen në lidhje me Namecheap është transparenca e saj relative. Vërtetë, Namecheap nuk është duke vendosur një flamur të madh në faqen e tij të uljes që thotë: “Paketa juaj e shpejtë do të rishikohet në X PRICE! “

Por është akoma një kompani që i mban gjërat kryesisht të drejtpërdrejta për përdoruesit. Kjo është e vërtetë për procesin e regjistrimit të domenit dhe procesin e menaxhimit të domain pas regjistrimit. Shtë gjithashtu e vërtetë për pritjen: është shumë e thjeshtë të ekzaminosh cilësimet e llogarisë suaj dhe t’i modifikoni ato sipas nevojës.

Si përfundim: regjistrimi i domenit të Namecheap është gati aq i lehtë sa mund të jetë – vetëm Google Domains është më i thjeshtë – dhe pritja e tij është gati për t’u përdorur sa më konkurrencat kryesore të Namecheap.

Ndihma për klientët

Askush nuk mund, sigurisht, gjithmonë të mbështetet në një produkt që është i lehtë për t’u përdorur. Ndonjëherë shfaqen vështirësi teknike, ose nganjëherë softveri është i lehtë për t’u përdorur, por duhet të dini se si të bëni diçka të pazakontë, të bëni një ndryshim në llogarinë tuaj, etj..

Mbështetja e klientit është pra thelbësore – a përballon përballueshmëria e Namecheap me koston e mbështetjes së mirë të klientit? Le të shohim.

Shënim: mbani në mend se burimet e ndihmës së klientit të Namecheap janë të ndara midis domenit dhe anës së pritjes.

Së pari, ju keni disa mundësi për të kontaktuar drejtpërdrejt me përfaqësuesit. Ju mund ta bëni këtë përmes një bilete ose chat live — pa mbështetje telefonike aktualisht, për fat të keq. Sidoqoftë, biletat dhe biseda live kanë punuar mjaft mirë për mua në të kaluarën. Këtu është një shembull…

namecheap-chat-1

U desh rreth një minutë që një përfaqësues të arrijë tek unë, gjë që nuk është e keqe.

namecheap-chat-2

Çfarë është fatkeqësisht, megjithatë, është që përfaqësuesit morën edhe një minutë e gjysmë për të më rikthyer me një përgjigje.

namecheap-chat-3

Ky është një shembull mjaft i mirë i përvojës sime me mbështetjen e klientit të Namecheap në chat live. Disa nga përvojat e mia kanë qenë më të shpejta se kjo, por jo shumë kanë qenë më të ngadalta. Në çdo rast, në krahasim me bisedat më të mira të drejtpërdrejta, kjo është pak e ngadaltë, por të gjitha gjërat e konsideruara, kam marrë përgjigjen time në hapësirën më pak se 4 minuta. Kështu që unë do të them se është ende një bisedë e mirë në të drejtpërdrejtë.

Përveç kontaktit me përfaqësuesit, ju mund të lini përshtypje dhe të lexoni azhurnimet e statusit dhe lajmet.

Nuk më pëlqen sesi mbështetja në vend e Namecheap dhe informacioni është i organizuar: gjërat janë shumë të ndara. Faqja kryesore e përkrahjes së Namecheap ka butonat për të kontaktuar përfaqësuesit dhe gjithashtu ka disa artikuj dhe FAQ të njohura. Ai gjithashtu ka një shirit kërkimi për bazën e njohurive.

Përndryshe, ju mund të shkoni direkt në bazën e njohurive, një faqe të veçantë dhe të kërkoni artikuj (ose kërkim) nga atje.

namecheap-Arkivi

Më pëlqen baza e njohurive e Namecheap. Shtë i mirëorganizuar, ka mjaft përmbajtje dhe i pëlqen syrit.

Namecheap gjithashtu ka një qendër burimesh, në thelb të përbërë nga më pak mbështetje teknike për përdorimet praktike të teknologjisë së Namecheap — sende që dikush mund t’i gjejë të dobishëm, si mënyra e krijimit të një faqe në internet, praktikat e mira të SEO, etj..

Qendrat e burimeve si kjo janë të zakonshme, por është mirë të shihet Namecheap duke vazhduar.

Përderisa mbështetja e klientit të Namecheap nuk është jashtëzakonisht e shfuqizuar, ajo është akoma mjaft e fortë. Përfaqësuesit e klientëve duket se janë të përgjegjshëm dhe të dobishëm në përvojën time, plus informacionet dhe burimet në vend janë të arritshme dhe të dobishme. Mbështetja e Namecheap mund të mos jetë enciklopedike, por absolutisht ka më shumë sesa barebones.

Siguria dhe besueshmëria

Siguria është thelbësore si për regjistrimin e domain ashtu edhe për pritjen. A e mban Namecheap mirë sigurinë në të dy frontet?

Po! Epo,… është mirë. Unë dëshiroj që të ketë më shumë informacion në dispozicion në sitin e Namecheap, por popullariteti i saj i plotë nënkupton Namecheap të paktën të besohet me regjistrimin e domain-it tuaj.

Problemi lind më shumë për pritjen: ne nuk e dimë se sa është popullarizimi i programeve të Namecheap, dhe për shkak se Namecheap është së pari një regjistrues domeni dhe i dyti pritës, nuk është e qartë se sa nga burimet e saj devijohen për të pritur sigurinë dhe besueshmërinë.

Për fat të mirë, Namecheap ka disa standarde të përshtatshme të sigurisë në të gjithë kompaninë, plus ka mjete / veçori të mira sigurie për përdoruesit.

Për shembull, ju mund të përdorni vërtetimin me dy faktorë (2FA) për llogarinë tuaj dhe cPanel, plus ju merrni çertifikatat SSL falas me disa pako pritëse (për vitin e parë). Për më tepër, ju merrni sigurinë e Domain Lock dhe falas WhoisGuard për një vit me çdo regjistrim domain. Ju mund të azhurnoni për sigurinë speciale të Namecheap ose mund të blini Namecheap VPN.

Namecheap gjithashtu përdor mbrojtje DDoS për të gjithë serverët e saj dhe ka staf të disponueshëm për të marrë pjesë në serverë në rast të një sulmi DDoS. Namecheap përdor gjithashtu serverat e fundit, ka mbrojtje të mirë RAID për serverat, rregullisht teston serverët e tyre dhe ka tepricë të plotë “në të gjitha nivelet” brenda rrjetit të tyre.

Që të gjitha tingëllojnë të shkëlqyera, por madje edhe siguria e shkëlqyeshme nuk do të thotë që ju jeni i detyruar të shihni kohën e përsosur të faqes në internet. Si funksionon Namecheap atje?

uptime
99.75%
Koha e reagimit
770 ms

Këtu është mesatarja e Uptime:
 • Mars 2020: 99.93%
 • Shkurt 2020: 99.78%
 • Jan 2020: 99.70%
 • Dhjetor 2019: 99.11%
 • Nëntor 2019: 98.97%
 • Tetor 2019: 98.37%
 • Shtator 2019: 98.60%
 • Gusht 2019: 98.17%
 • Korrik 2019: 99.84%
 • Qershor 2019: 99.73%
 • Maj 2019: 99.82%
 • Prill 2019: 99.81%
 • Mars 2019: 99.87%
 • Shkurt 2019: 99.91%
 • Jan 2019: 99.89%
 • Dhjetor 2018: 99.91%
 • Nëntor 2018: 99.57%
 • Tetor 2018: 99.91%
 • Shtator 2018: 99.98%
 • Gusht 2018: 99.94%
 • Korrik 2018: 100%
 • Qershor 2018: 100%
 • Maj 2018: 100%
 • Prill 2018: 100%
 • Mars 2018: 99.99%
 • Shkurt 2018: 99.98%
 • Jan 2018: 100%
 • Dhjetor 2017: 100%
 • Nëntor 2017: 99.99%
Këtu është koha mesatare e përgjigjes:
 • Mars 2020: 804ms
 • Shkurt 2020: 768 ms
 • Jan 2020: 789 ms
 • Dhjetor 2019: 768 ms
 • Nëntor 2019: 656 ms
 • Tetor 2019: 668 ms
 • Shtator 2019: 747 ms
 • Gusht 2019: 847 ms
 • Korrik 2019: 1,687 ms
 • Qershor 2019: 1,467 ms
 • Maj 2019: 1,577 ms
 • Prill 2019: 1.233 ms
 • Mar 2019: 1,137 ms
 • Shkurt 2019: 1,125 ms
 • Jan 2019: 1,089 ms
 • Dhjetor 2018: 514 ms
 • Nëntor 2018: 571 ms
 • Tetor 2018: 436 ms
 • Shtator 2018: 461 ms
 • Gusht 2018: 629 ms
 • Korrik 2018: 613 ms
 • Qershor 2018: 520 ms
 • Maj 2018: 350 ms
 • Prill 2018: 369 ms
 • Mar 2018: 310 ms
 • Shkurt 2018: 723 ms
 • Jan 2018: 545 ms
 • Dhjetor 2017: 335 ms
 • Nëntor 2017: 302 ms

Ju mund të kontrolloni rezultatin e detajuar në kohën e duhur këtu.

Siç mund ta shihni, koha e duhur është e mirë, por larg nga e përsosura. Namecheap premton 100% në kohë, por ky është në të vërtetë një premtim i nuancuar: Namecheap është premtues serverat e saj do të ketë një kohë 100%, jo faqen tuaj. Mos u mashtroni.

Megjithëse kohët e përgjigjes kanë qenë në përgjithësi të mira (me përjashtim të janarit), rezultatet në kohë më bëjnë të hezitoj t’i rekomandoj një biznesi i cili vërtet numëron në një faqe interneti gjithnjë e më të shpejtë.

Megjithatë, me çmimet e Namecheap, nuk është një shitje e tmerrshme. Shtë për të ardhur keq që standardi i industrisë së 100% kohë të faqes nuk është përmbushur, por i kuptueshëm. Nëse jeni akoma të interesuar për Namecheap, konsideroni veten të paralajmëruar për kohën e duhur!

Versioni i shkurtër është ky: Namecheap ka siguri të mirë dhe ju ndoshta mund t’i besoni asaj me informacionin tuaj. Problemi do të jetë më shumë me kohën e duhur dhe besueshmërinë, për ata interesantë në përdorimin e Namecheap si një host. Si një regjistrues domeni, Namecheap është gati aq i besueshëm sa mund të merrni.

Përfundim: A e rekomandoj Namecheap?

Të gjitha gjërat konsiderohen, si është Namecheap?

Si regjistrues, Namecheap e meriton qartë vendin e saj si një nga qenët më të mirë. Ka çmime të mira, një ndërfaqe e lehtë për administrimin e domeneve dhe ka marrëveshje të mira përgjatë spektrit të blerësve me një domen të blerësve me shumicë.

Si host, Namecheap është dukshëm më i ndërlikuar. Nga njëra anë, Namecheap është shumë e përballueshme për produktet e niveleve të ulëta të pritjes, paketat e përbashkëta ose ato WordPress hosting.

Këto pako kanë çmime me të vërtetë të ulëta dhe shpërndarje të mirë të burimeve. Ato janë marrëveshje mjaft të mira për ata që janë të gatshëm të rrezikojnë ca kohë potencialisht të panevojshme.

Shtresat e niveleve më të larta duken të mira në letër, por unë do ta linja atë në një kompani që specializohet më shumë drejtpërdrejt në pritjen.

Namecheap duket i shkëlqyeshëm, por matjet tona të zgjatura kanë qenë thembra e lehtë e Akilit. Veçanërisht nëse keni nevojë për ecommerce, Namecheap mund të jetë pak e rrezikshme.

Nëse të keni një kohë të lartë për site të ngritur është më pak e rëndësishme për ju to në mënyrë tipike do të ishit një hobi ose ndoshta një biznes që dëshiron një sit, por nuk gjen një sit thelbësor për biznesin — atëherë Namecheap mund të jetë akoma një opsion i mirë që ju kursen para.

Shkurt, përfundimi im është që Namecheap është një mundësi e rrezikshme për ata me nevoja të mëdha pritëse, dhe një vjedhje për ata që nuk e bëjnë. Si regjistrues, është kryesisht shkëlqyeshëm përreth. Por nëse jeni akoma të pasigurt, provojeni pa rrezik për 30 ditë!

Vizitoni EmriCheap

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map