Rishikimi i Surfshark: A duhet të shfletojmë Oqeanin e Internetit me këtë VPN? (2020)

Rishikimi i Surfshark: A duhet të shfletojmë Oqeanin e Internetit me këtë VPN? (2020)

Rishikimi i Surfshark: A duhet të shfletojmë Oqeanin e Internetit me këtë VPN? (2020)

Surfshark – Unë nuk kam qenë shumë i vetëdijshëm për këtë emër derisa e shikova në internet për VPN.


Po, ky është një program VPN dhe është i lirë, si? Prisni pak më gjatë, do të vij së shpejti në këtë pjesë.

Ju dëshironi siguri në internet, por gjithashtu nuk dëshironi të lini disa faqe në internet, sepse ato ju kanë marrë zemrën. Vetëm shaka! Mund të jetë sepse ato uebfaqe dalin me sende falas. Por tregohuni të kujdesshëm – ata mund të kenë malware ose gjurmues.

Dhe kjo është kur shpëtimtari i ditës “VPN” shfaqet.

Por a është Surfshark ashtu si të gjithë VPN-të e tjera apo ka diçka unike për ne?

Le të shohim se çfarë ndodh nëse shfletojmë në Oqeanin e Internetit me këtë VPN.

Performanca (Speedtest)

Më shpejt … Më shpejt … Ejani! – Kështu reagoni kur interneti është i ngadaltë.

Ne zhgënjehemi nëse faqet tona të preferuara marrin kohë më të gjatë për t’u ngarkuar, apo jo? Po, kështu që ne kemi nevojë për shpejtësi të duhur së bashku me mbrojtjen.

Kam instaluar Surfshark. Pastaj krahasova shpejtësinë e internetit më parë (d.m.th. shpejtësia normale në shtëpi) dhe pasi ndryshova vendndodhjen time duke përdorur këtë VPN.

Shpejtësia normale:

Rishikimi i Surfshark-ut

Unë u përpoqa ta provoja atë në dy lokacione të ndryshme serveri disa minuta pasi instalova Surfshark.

Dhe këtu janë rezultatet:

Rishikimi i Surfshark-ut

Rishikimi i Surfshark-ut

Shpejtësia e shkarkimit u ndikua, por nuk është aq e keqe. Shikoni akuzat. Hasshtë ulur me 2/3 për një server dhe kjo ulje pritej.

Tani ndryshova vendndodhjen e serverit në Korenë e Jugut për të shfletuar Korenë Netflix dhe po funksiononte mirë.

Rishikimi i Surfshark-ut

Uebsajtit iu deshën disa sekonda për tu ngarkuar, por kjo është e kuptueshme. Por atëherë po mbaronte pa probleme.

Epo, ndryshimi i vendndodhjes në serverin e Spanjës më dha një rezultat më të mirë për përruan.

Njerëzit duan të fshehin ID e tyre ndërsa shkarkojnë skedarët e torrentit dhe nuk duan as të zbulojnë vendndodhjen. Kështu që ata përdorin një VPN për ta bërë atë. (Edhe këtë e bëj)

Vendndodhja e Spanjës renditet në mesin e vendeve më të sigurta për përrallat, kështu që kam përdorur një të tillë. Kjo rezultoi në:

Rishikimi i Surfshark-ut

Shpejtësia e shkarkimit që ofroi për një film dhe një libër ishte vërtet e mirë. Dua të them, kjo është ajo që unë marr normalisht.

Pra, për ta shkurtuar këtë, shpejtësia e përgjithshme e ofruar nga SurfShark është e mirë, kjo më lejon të hyj në Netflix dhe përrua – dhe unë mund të zgjedh çdo vendndodhje nga ato 50+ vende.

Lehtësinë e përdorimit

Lehtësia e përdorimit është diçka që ju anashkaloni për të parë, për të qenë i sinqertë. Por prapëseprapë, është e nevojshme që unë të ju tregoj se sa miqësor është ky program, apo jo? Unë e di se sa e bezdisshme është të paguash diçka dhe të mbërthesh brenda, pa pasur ndonjë udhëzues për të ndihmuar.

Për fillestarët, është e nevojshme të dini se si mund të vendoset VPN. Unë kam listuar 7 hapa në të cilat ju instaloni dhe filloni përpara se të ekzekutojmë në të vërtetë testimin e softuerit. Shtë e thjeshtë të regjistrohesh këtu.

1. Zgjidhni një plan të përshtatshëm: (Të gjitha planet kanë karakteristika të njëjta, vetëm kohëzgjatje të ndryshme)

Rishikimi i Surfshark-ut

2. Vendosni id-in tuaj të emailit për të krijuar një llogari:

Rishikimi i Surfshark-ut

3. (Opsionale) Përfshini HackLock dhe Blindsearch me 0,99 $ / muaj për intimitet të përmirësuar:

Rishikimi i Surfshark-ut

4. Bëni Pagesën përmes opsioneve në dispozicion:

Rishikimi i Surfshark-ut

5. Pasi të keni mbaruar, shkoni te pjesa e pajisjeve për të shkarkuar programin ose shtoni një shtesë të kromit:

Rishikimi i Surfshark-ut

6. Do të duheshin vetëm disa minuta për tu vendosur në pajisjen tuaj.

Rishikimi i Surfshark-ut

7. Hyni dhe jeni mirë të shkoni tani.

Rishikimi i Surfshark-ut

Më lejoni të thjeshtoj përdorimin e këtij programi përpara.

Shkoni në vende dhe zgjidhni një vendndodhje të serverit ku dëshironi të lidheni.

Skeda në të djathtë do t’ju tregojë statusin. Vetëm në pak sekonda, ju do të jeni i lidhur me një server.

Pastaj shkoni në opsionin CleanWeb dhe kaloni në të cilën do të bllokojë reklamat, gjurmuesit dhe malware.

Rishikimi i Surfshark-ut

Tani shkoni te Whitelister dhe zgjidhni një mundësi të përshtatshme nëse doni të ndani ndonjë uebfaqe që nuk ka nevojë për mbrojtje.

Rishikimi i Surfshark-ut

Completelyshtë plotësisht në rregull nëse nuk doni të shtoni ndonjë faqe interneti këtu.

E pashë mjaft të thjeshtë për t’u përdorur dhe mjetet gjithashtu janë të dobishme.

Pra, ajo që unë kuptova nga kjo është, hapat për të ngritur këtë softuer VPN janë të këndshme dhe të lehta, dhe gjithashtu më lejon të dërgoj disa trafik përmes një tuneli të koduar dhe disa anashkalime përmes ISP-ve.

Çmimeve & Features

Pavarësisht vendimit që merrni, gjëja e parë që do të kërkoni është çmimi dhe veçoritë. Të gjithë e bëjnë këtë sepse ne gjithmonë duam të dimë koston (Gjithmonë shpresojmë se duhet të jetë falas megjithëse).

Sidoqoftë, le të hedhim një sy në planet e çmimeve:

Rishikimi i Surfshark-ut

Epo, në të vërtetë është një plan i vetëm me norma të ndryshme për kohëzgjatje të ndryshme. Kohëzgjatja më e gjatë, më e lirë është çmimi.

Rishikimi i Surfshark-ut

Po! Ju do të duhet të paguani diçka për të mbrojtur shfletimin tuaj.

Shihni planet aktuale & Prmimet këtu …

Por hej prisni, së bashku me këtë – Surfshark ofron një garanci 30-ditore para-mbrapa. Anuloni pajtimin brenda 30 ditëve nga blerja dhe ata do të kthejnë paratë tuaja.

Rishikimi i Surfshark-ut

SH SERVRBIMET NRO BOT – Serverët në më shumë se 50 vende, kjo është e shkëlqyeshme. Por rreth 800 servera, jo shumë keq. Plus, të gjithë serverët kanë DNS private dhe janë miqësore me P2P.

Tani le të shohim tiparet që duhet të ketë një VPN e mirë. Le të shohim se çfarë ka Surfshark:

Rishikimi i Surfshark-ut

Kill Switch: Kjo veçori ju lejon të çaktivizoni lidhjen e internetit nëse lidhja VPN bie pa ju paralajmëruar, duke mbrojtur kështu identitetin dhe të dhënat tuaja.

Multihop: Kjo veçori rrit privatësinë tuaj në internet duke u lidhur përmes dy serverëve të ndryshëm VPN.

CleanWeb: Kjo veçori bllokon përpjekjet për phishing, reklama, popup, malware, etj dhe mban të sigurt faqen tuaj te internetit. Aktivizoni opsionin e mëposhtëm në softuer ose plugin:

Rishikimi i Surfshark-ut

Politika e rreptë e mos-logs: Kjo është e saktë. Ju nuk duhet të shqetësoheni për hapat tuaj të mëparshëm ose të dhënat sepse nuk do të ketë ndonjë regjistrim, ata nuk gjurmojnë ose ruajnë adresën IP, historinë e shfletimit, kohën e lidhjes, etj..

Whitelister: isshtë një veçori tuneli ndarjeje, ku ju mund të lejoni aplikacione dhe uebfaqe që nuk kanë nevojë për mbrojtje VPN për të anashkaluar tunelin e kriptimit. Shihni më poshtë si ta përdorni:

Rishikimi i Surfshark-ut

Dhe kështu, mbajini të dhënat e ndjeshme P2P të koduara dhe anashkaloni faqet e internetit që nuk kanë nevojë për mbrojtje. Dhe shumë veçori të tjera…

Shikoni se çfarë tjetër ka për të ofruar mbi një VPN falas:

Rishikimi i Surfshark-ut

Varet nga ju nëse dëshironi të zgjidhni një VPN falas ose Surfshark. Por kjo tabelë mund t’ju japë një ide të shkurtër të avantazheve që keni për të përdorur Surfshark mbi një VPN falas.

Në përgjithësi, çmimi është nominal dhe gjithashtu SurfShark është i ngarkuar me karakteristika të mira që pres nga një VPN.

Por a është e gjitha kjo? Si mund disa VPN të jenë të mira pa ndonjë të metë? Kaloni në pjesën tjetër dhe zbulojeni:

Ndihma për klientët

Konsumatorët janë Mbretërit dhe ne sundojmë mbi kompaninë e softuerit … HAHA thjesht shaka. Ajo që i duhet klientit është udhëzimi! Surfshark ka një vend për këtë:

Rishikimi i Surfshark-ut

Do të gjeni disa nga përgjigjet e pyetjeve tuaja në këtë vend. Ata nuk kanë ndonjë mësim video. Por po, ata përdorin GIF për të shpjeguar disa nga veçoritë.

Nëse softueri ose aplikacioni juaj funksionon mirë, atëherë nuk do të keni nevojë të shqetësoheni. Por ne jemi njerëz, bëjmë gabime (Gabime dhe gabime ndonjëherë). Pra, ajo që provova ishte, ekzekutimi i këtij VPN nga një llogari përdoruesi dhe jo nga një llogari e administratorëve.

Shikoni çfarë ndodhi:

Rishikimi i Surfshark-ut

Dhe kur e rigjykova dhe e injorova:

Rishikimi i Surfshark-ut

Kështu që, unë mora opsionin e bisedës live dhe kontaktova departamentin për të kuptuar pse ndodhi kjo:

Rishikimi i Surfshark-ut

Brenda disa sekondave, mora një përgjigje:

Rishikimi i Surfshark-ut

Por ekzekutimi i tij si administrator nga llogaria e përdoruesit gjithashtu nuk funksionoi. Disa sekonda më vonë, mora një përgjigje tjetër.

Rishikimi i Surfshark-ut

Mbështetja e klientit është me të vërtetë e shpejtë. Ata reagojnë shpejt dhe kjo është një nga pjesët e rëndësishme të shërbimit të reagimit ndaj klientit. Bëhu mirë Finley!

Por prit:

KJO VPN NUK MUND T BE INSTALUAR N ON LLOGARIN PR PRDORIMIN N PC PC – Ky është problem tani..

Kështu që unë e pyeta atë për një mundësi alternative për të bërë diçka dhe ja çfarë mora:

Rishikimi i Surfshark-ut

Nëse do të doja të përdorja një VPN me burim të hapur, nuk do të kisha paguar për Surfshark.

Sidoqoftë, verdikti përfundimtar për pjesën e përkrahjes së klientit është se shërbimi është i shpejtë dhe përgjigjet që japin drejtuesit e mbështetjes së klientit janë deri në moment.

Por jo mjaftueshëm e dobishme. Jam pak i zhgënjyer pse.

siguri & intimitet

Kjo është një nga pjesët më të rëndësishme kur bëhet fjalë për përdorimin e një VPN. Pra, çfarë bën në të vërtetë kjo Surfshark VPN dhe si e ruan intimitetin tonë në internet?

Rishikimi i Surfshark-ut

Surfshark bllokon gjurmuesit, reklamat dhe malware nga sulmet dhe gjithashtu encrypts të dhënat tuaja.

Rishikimi i Surfshark-ut

Gjithashtu, ata kanë një politikë të rreptë të mos-logs, që do të thotë se ky program nuk ruan as adresën IP, as nuk mban të dhëna për ato që bëjmë shfletoj nëpër internet..

Pra, ju mund të shfletoni Netflix dhe përrua pa asnjë shqetësim dhe mund të anashkaloni të gjithë censurën.

Ju mund të qëndroni privat dhe pa kujdes ndërsa përdorni portofolin tuaj ose bankar. Plus. Surshark pretendon të mos i ruajë të dhënat tuaja në internet ose të monitorojë atë që transmetoni. Dhe sigurisht, fshehja e IP-së tuaj është ajo që bën një VPN.

A ofron VPN akses pa rrezik nga interneti?

Përgjigja është – po në një farë mase; jo sepse nuk e garantoj atë.

Më lejo të shpjegohem.

PO – Kjo ju lejon të shfletoni me siguri internetin që kalon të dhënat përmes një tuneli në një formë të koduar e cila më pas deshifron në skajin tjetër. Ajo fsheh adresën tuaj IP dhe e zëvendëson atë në adresën e serverit që ju lejon të anashkaloni me lehtësi censurën dhe mbikëqyrjen.

JO – Ekziston edhe një “Jo”. Asnjëherë nuk e dini që uebfaqja që po shfletoni është e sigurt pasi VPN është vetëm një tunel që mbron nga rrjedhjet deri te hakerat dhe qeveria të cilat janë në mes të “pajisjes tuaj dhe uebfaqes së bllokuar”.

Por mos u shqetësoni, në një farë mënyre është e sigurt dhe e dobishme për ju të ruani intimitetin tuaj në internet.

Unë do t’ju sugjeroj që të provoni të përdorni një VPN nga vetja, për ta zbuluar.
Pros:

 • Ajo ofron një strukturë tunele të Splitit
 • Në dispozicion me një kosto të përballueshme
 • Ju lejon të lidhni shumë pajisje njëkohësisht në një llogari të vetme
 • Siguruar me DNS private në çdo server dhe pa rrjedhje ndërsa pirg IPV4 është në përdorim
 • Ju lejon të lidheni përmes dy serverave të ndryshëm me opsionin Multihop
 • Mbështetje e shpejtë e klientit me një bisedë të drejtpërdrejtë
 • Mund të përdoret në iOS, macOS, Windows, Linux, Android dhe Fire TV si dhe zgjerimet janë në dispozicion për Chrome dhe Firefox.

Cons: (E vetmja)

 • Nuk mund të instaloni softverin nëse përdorni një “llogari të përdoruesit” në kompjuterin tuaj Windows

Përfundim: A rekomandohet Surfshark?

Po për shumicën, por jo për të gjithë. Edhe pse nuk është aq popullor dhe është i ri në botën VPN, thjesht shikoni tiparet – edhe atë me një çmim të arsyeshëm. Patjetër që ia vlen.

Nëse thjesht doni të transmetoni Netflix dhe përrua, krijoni një llogari, instaloni këtë dhe transmetoni. Më lejoni t’ju them diçka, ky VPN nuk ka kufizime në numrin e pajisjeve. Përdoreni atë kudo, kudo në çdo pajisje që duhet të bëni Surf të sigurt.

Kështu që më në fund e dimë se çfarë ofron Surfshark është shpejtësia e besueshme, kostoja nominale, veçoritë WOW, siguria e mirë dhe natyrisht – është e lehtë për t’u përdorur.

Peshkaqeni është atje për t’ju mbajtur të sigurt. Kjo peshkaqen nuk do të hajë të dhënat tuaja!

Shihni planet aktuale & Çmimeve

Shkruajeni përshtypjen tuaj!

E keni provuar Surfshark apo jeni duke e përdorur atë aktualisht? Do të doja të dija pikëpamjet tuaja për Surfshark.

Ndoshta mund të më kenë munguar disa pikë. Më tregoni se çfarë mendoni.

Ju mund t’i lini komentet tuaja më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector