Rishikimi i tempullit të mediave (2020) – Mësoni gjithçka para se ta blini!

Farë është tempulli i mediave?

Temple Media është një nga emrat më të veçantë në pritjen.


Nga njëra anë, nuk është aq e famshme sa kompanitë kryesore të pritjes (përfshirë prindin e saj, GoDaddy).

Në anën tjetër, Temple Media pretendon se u shërben mbi 100,000 klientëve dhe 1.5 milion faqeve të internetit.

Kjo nuk është e parëndësishme në botën e pritjes, por edhe më mbresëlënëse janë disa nga klientët e Temple Media.

Klientët më të famshëm të Temple Media përfshijnë Adobe, Binduni, Samsung dhe CBS, për të përmendur disa.

Kështu është edhe Media Temple një perlë tjetër e fshehur – më pak e njohur, por duke shitur në mënyrë të fshehtë paketat e niveleve të niveleve të larta?

Apo është Media Temple vetëm i mirë për disa të zgjedhur, ndoshta klientët me më shumë pagim dhe me teknikë të lartë?

E vërteta, si zakonisht, është e ndërlikuar.

Media Temple nuk është perfekt, por sigurisht që paketon një grusht – edhe nëse nuk është në fund të fundit për të gjithë, shumë pak do të gjejnë shërbimet që nuk i dinë se kishin nevojë.

Për fat të mirë e kam testuar personalisht Media Temple. Pra, pa ado më tej, le të zhyten!

Tempulli i mediave: Cons

Le të hidhemi drejt në mangësitë e Temple Media.

Media Temple nuk ka shumë të meta, por ato që ka mund të bëjnë që të mos jenë tërheqës për disa klientë të mundshëm.

Kjo ka të bëjë me çmimin. Temple Media është, sinqerisht, në anën e çmimeve.

Për shembull, hostimi i përbashkët i uebit dhe ai i WordPress fillojnë me 20 dollarë në muaj.

Të këqijat e tempullit mediatik për çmimet

Pritja e përkushtuar fillon me 2,000 dollarë në muaj.

Ju merrni idenë. Tani, jo të gjitha produktet janë të shtrenjta, dhe ndërsa futemi në pozitive, çmimi madje do të dalë.

Megjithatë, këto etiketa çmimesh do të jenë skualifikuesit automatikë për disa lloje të klientëve të ardhshëm.

Veçanërisht, ata që kërkojnë uebfaqe / bloge personale të përballueshme (veçanërisht ato që nuk parashikojnë shumë trafik) mund të paguajnë më tepër me Media Temple.

Nuk janë vetëm etiketat themelore të çmimeve, por Media Temple ofron shumë shtesa dhe azhurnime të dobishme, por që mund të shtohen shpejt dhe të jenë mbingarkuese për freelancer të lirë me kohë të vogël.

Kjo mund të jetë më mirë nëse Media Temple kishte prova më të qëndrueshme / garanci për kthimin e parave.

Disa produkte kanë një provë dhjetë ditore falas, por nuk janë uniforme.

Edhe sikur të ishte, dhjetë ditë nuk është shumë kohë krahasuar me standardin e industrisë nga dy javë deri në tridhjetë ditë.

Më në fund, megjithëse është një shqetësim i vogël, uroj që Media Temple të ketë pak më shumë burime në vend (siç është një përzgjedhje e fortë e mësimeve video).

Sidoqoftë, në përgjithësi, gabimet e Tempullit të Mediumit kryesisht zvogëlohen për të kushtuar: është në anën më të kushtueshme, për të thënë të paktën.

Megjithatë, ka disa lajme të mira – thjesht vazhdoni të lexoni.

Tempulli i mediave: Pro

Canfarë mund të shpengojë çmimet e Temple Media?

Epo, para së gjithash, jam duke qenë pak dramatike.

Kur shikoni se çfarë merrni në të vërtetë për produkt, çmimet bëhen shumë më të arsyeshme.

Për shembull, mbajtja në internet fillon me 20 dollarë në muaj, por akomodon deri në 100 faqe interneti.

tempulli i mediave pret deri në 100 site

Nëse po ndërtonit faqe për klientë, do të ishte një marrëveshje fantastike.

Edhe nëse jeni thjesht një freelancer që punon në biznesin tuaj, opsionet e web hosting janë të vlefshme për tu konsideruar, në varësi të buxhetit tuaj.

Gjëja me Media Temple është që po merrni mjete dhe specifikime të nivelit më të lartë me paketën tuaj të pritjes.

Pra, gjërat janë më të shtrenjta, por duke marrë parasysh se sa cilësi të lartë tiparet dhe specifikimet janë të përgjithshme, ai përfundimisht bie brenda arsyes.

Kjo është, edhe më shumë, rasti kur merrni parasysh mbështetjen e klientit, lehtësinë e përdorimit, sigurinë dhe besueshmërinë / performancën.

Media Temple është shumë e lehtë për t’u përdorur nëse përdorni një zgjidhje të menaxhuar, dhe mbështetja e klientit është në nivelin më të lartë për sa i përket përfaqësuesve (dhe jo keq për informacionin në vend).

Më në fund, Temple Media ka disa nga siguritë më të mira dhe performancën e mirë të besueshme të çdo kompanie që kam përdorur.

Për ata që kërkojnë cilësi premium, Tempulli i Medias vlen të merret në konsideratë.

Tempulli i mediave: Prmimet

Nëse po i afroheni çmimeve të pak tempullit të Media Temple për shkak të komenteve të mia të hershme, mjaft i drejtë.

Unë do të jem i pari që pranoj që Tempulli i Medias më hutua me çmimet e tij.

Formula tipike për ndërmarrjet pritëse është të filloni pritjen e përbashkët të pritjes me disa dollarë në muaj – zakonisht në një interval prej 2 deri 4 $ — dhe të bëni nivelet më të larta në intervalin prej 12 deri në 20 dollarë..

Natyrisht që gjërat ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme, por shumica e ndërmarrjeve bëjnë një pikë për të ofruar një pritje të përbashkët në internet si produktet e tyre më të lira.

Media Temple gjithashtu ofron një pritje të përbashkët në internet si produktet e saj më të lira, por këto pako fillojnë me 20 dollarë në muaj, pastaj shkojnë në 30 dollarë dhe mbarojnë me 60 dollarë në muaj.

tempulli i mediave ndau planet e pritjes

Shumica e kompanive çmojnë WordPress planet në mënyrë të ngjashme me planet e tyre të përbashkëta të mbajtjes së faqes në internet (sepse ato janë në thelb produkte të ngjashme), dhe Media Temple gjithashtu e bën këtë duke varjuar hostimin e tyre të menaxhuar të WordPress nga 20 deri në 60 $.

Media Temple gjithashtu ofron mundësi VPS për pritjen e të dyve të pa menaxhuara / të vetë-menaxhuara dhe të menaxhuara. Opsionet e vetë-menaxhuara fillojnë me 30 dollarë në muaj dhe shkojnë deri në $ 1000 për përdoruesit më seriozë.

Tempulli i Medias planifikon VPS-MENAXHUAR VET

Opsionet e menaxhuara të VPS shkojnë nga 55 deri në 1.500 $ për mbështetjen shtesë.

Planet e dedikuara të pritjes janë të nivelit më të lartë me Media Temple, duke shkuar nga 2,000 dollarë në muaj në 2,699 dollarë.

Pritja në cloud (e menaxhuar dhe përmes Shërbimeve në Internet të Amazon) nuk ka çmime të paracaktuar — do të duhet të kontaktoni për këtë.

Një shënim i dytë nga i fundit: varet nga plani, por zakonisht nënshkrimi me Media Temple do të jetë një angazhim një, dy ose tre-vjeçar (me zbritje të ndryshme sa më gjatë të kryeni).

Dhe shënimi përfundimtar: mos lejoni që ndërtuesi i faqes së Tempullit Media, Virb, të rrëshqasë nën radarin tuaj.

Ka vetëm një shkallë, me 10 dollarë në muaj, por në thelb është gjithashtu një mundësi pritjeje, kështu që pres që disa njerëz të gjejnë një dyqan më të lirë që përdor akoma cilësinë e Temple Media mjaft tërheqës.

Përveç Virb, le të pakap pak.

Shtë e qartë se çmimet e Tempullit të Medias janë dukshëm më të larta nga ato që ofrojnë kompanitë normale të çmimeve.

Përse?

Me siguri këto produkte duhet të jenë të tepërta, apo jo?

Siç e kam thënë, fillimisht jam befasuar nga etiketat e çmimeve të Media Temple.

Sa më mirë mund të ishin produktet e saj për të garantuar numrat?

Do ta arrij tek ajo në pjesën e karakteristikave, por versioni i shkurtër është se Media Temple arrin t’i bëjë çmimet e tij të arsyeshme.

Tani, do të duhet të hidhni një vështrim të mirë se çfarë janë në të vërtetë nevojat tuaja të pritjes — për përdoruesit më të vegjël dhe ata që synojnë të përdorin më shumë uebfaqe / bloge personale, Media Temple mund të mos jetë opsioni më i mirë.

Sidoqoftë, për bizneset e vogla, duke përfshirë pavarur individë, sigurisht që ia vlen të merren parasysh.

Pasi përdora hostimin e tempullit të Media Temple për një kohë, zbulova se çmimi nënkuptonte performancë me cilësi të lartë dhe specifikime teknike.

Unë do t’ju inkurajoj të provoni një produkt Temple Media nëse mundeni, por jo të gjitha produktet e tyre vijnë me një provë falas ose garanci për kthimin e parave.

Këto që janë janë vetëm dhjetë ditë, mjaft të shkurtra për normën.

Pra, me pak fjalë, po, Media Temple ka çmime dukshëm më të larta se mesatarja.

Pasi të merrni parasysh veçoritë dhe performancën, çmimet bëhen të arsyeshme. E cila më çon tek artikulli tjetër…

Tempulli i Medias: Karakteristikat

Cilat karakteristika mund ta bëjnë çmimin e lartë të Tempullit të Medias?

Të gjithë do të duhet të jenë gjyqtar për veten e tyre: Unë nuk i di nevojat e biznesit tuaj – por duke folur gjerësisht, mendoj se tempulli i mediave mund t’ju habisë.

Le të fillojmë me produktet që janë zakonisht të njohura në platformat e tjera për përballueshmërinë e tyre: hosting i përbashkët në internet.

Opsioni më i lirë i Media Temple, Personal, është 20 dollarë në muaj, por vjen me 100 faqe, 20 GB hapësirë ​​ruajtjeje SSD, 100 baza të dhënash dhe 1TB të një bandë të gjerë të shkallëzueshme.

Zgjedhja e niveleve të dyta dhe të treta rrit faqet në 500 (për të dy), ruajtjen e SSD në 100 GB dhe 250 GB përkatësisht, gjerësinë e bandës në 2TB dhe 5TB respektivisht, dhe bazat e të dhënave në 500 (megjithëse niveli i tretë përfshin gjithashtu një enë të veçantë).

Karakteristikat e tempullit të mediave

Ato gjithashtu vijnë me zbulimin dhe heqjen e malware, dhe CDN dhe WAF (Rrjeti i Dorëzimit të përmbajtjes dhe Firewall i Aplikimit në Ueb), Sidoqoftë, ato do të zbatohen vetëm në disa site, jo në të gjitha faqet tuaja të mundshme.

Opsionet e mbajtjes së faqes në internet gjithashtu vijnë me kopje rezervë dhe rivendosjen e veçorive dhe mbrojtjen DDoS.

Dy nivelet e para kanë mjete edhe më të mira të sigurisë.

Së pari, është e vërtetë që disa ndërmarrje të tjera do të ofrojnë mundësi të mbajtjes së faqes së dytë ose të tretë në internet me site të pakufizuar dhe ruajtje të pakufizuar, por Media Temple po ofron, përveç alokimit më të lartë të burimeve, burime më të mira cilësore.

Një pjesë e asaj që e bën më të çmuar Media Temple është diçka që quhet Grid.

Për ta thënë më thjeshtë, Grid është një sistem i përbashkët pritës i ndërtuar posaçërisht nga Media Temple për të qenë me cilësi më të mirë sesa marrëveshjet tipike të pritjes së pritjes.

Grid është shumë i pajtueshëm me Linux, ka shumë përmirësime të serverëve (si CDN ose SSD), dhe ka një arkitekturë unike të grumbulluar (sipas faqes së tyre të internetit).

Karakteristikat si gjerësia e brezit të shkallëzimit vlejnë veçanërisht për Rrjetin e linjës së faqes tuaj do të kalojë nëpër qindra përpunues të serverave deri në kapacitetin. Me siguri ka kapele për ruajtje – gjithçka është në SSD.

Duke pasur parasysh këtë, është pak më e arsyeshme të keni disa kufizime në shpërndarjen e burimeve.

Dhe në çdo rast, është një shpërndarje goxha bujare e burimeve për opsionet e mbajtjes së uebit. Unë dyshoj se shumica prej jush vërtet do të shkojnë deri në aftësinë e planit tuaj.

Pritja e WordPress (mbani mend se është menaxhuar) ka çmime të ngjashme, por lejon vetëm 2 site, 50 GB hapësirë ​​ruajtjeje SSD, dhe 250,000 vizitorë mujorë në nivelin e parë ose 10 faqet, 200 GB memorie SSD dhe 500,000 vizitorë mujorë në nivelin e dytë.

Karakteristikat e hostimit të WordPress të Media Temple

Me siguri mund të thoni deri më tani se kjo është menduar për blogeret serioze të WordPress-llojet e njerëzve që presin trafik të rregullt, të cilët me të vërtetë duhet të përdorin platformën e tyre të WordPress.

Mimet janë të arsyeshme kur merret parasysh kjo.

VPS Hosting në të vërtetë nuk është shumë i kushtueshëm në Temple Media, veçanërisht kur merret parasysh cilësia. VPS-Vetë-menaxhimi i vetë-menaxhuar fillon me 2 GB RAM, 20 GB ruajtje SSD dhe 2TB të brezit.

Opsionet shkojnë deri në 64 GB RAM, 500 GB ruajtje SSD, dhe 8TB të bandwidth.

Këto janë pothuajse të njëjta për opsionet e menaxhuara, megjithë disa ndryshime në çmime.

Të gjitha këto rregulla të përgjithshme zbatohen për hostimin e dedikuar dhe pritjen në re të AWS – megjithëse këto mund të jenë në anën më të shtrenjtë, kjo është e madhe sepse specifikimet janë të vështira për tu mundësuar.

Nëse doni seriozisht një server të vetëm të dedikuar dhe dëshironi që ai të bëhet ashtu siç duhet, Tempulli i Medias mund t’ju ketë mbuluar.

Një shënim i fundit përsëri për Virb: Virb vjen me mbajtjen e cloud, fushat me porosi dhe një ton karakteristikash të tjera që prisni për një krijues të mirë të faqes në internet.

Sshtë një alternativë e shkëlqyeshme, me karakteristikë, për pritjen e përbashkët të Temple Media, nëse dëshironi cilësinë e tyre, por jo në ato pika çmimi.

Në përgjithësi është e ndërlikuar – shikoni shumë mirë atë që dëshironi, por për mendimin tim, Media Temple bën shumë mirë përsa i përket tipareve, me shpërndarje të mjaftueshme të burimeve si dhe alokime me cilësi të lartë në atë.

Lehtësinë e përdorimit

Kjo tingëllon shkëlqyeshëm, por mbase nuk jeni akoma e bindur që Tempulli i Medias vërtet dallon nga turma.

Le të shohim disa gjëra të tjera, duke filluar nga lehtësia e përdorimit.

Kam pasur dyshimet e mia për tempullin Media kur fillova për herë të parë, madje edhe pa lidhje me çmimin.

Unë mora gjallërinë e një kompanie të destinuar për njerëzit që e dinin plotësisht se çfarë po bënin dhe kjo do të nënkuptonte një ndërfaqe të përdoruesit që do të thoshte më shumë për njerëzit me teknikë.

Pjesa e parë është akoma e vërtetë për mendimin tim, por pjesa e dytë nuk është.

Natyrisht, nëse zgjidhni një produkt pritës të vetë-menaxhuar, do të merrni një ndërfaqe më teknike. Për mbajtjen në internet,

Pritja e WordPress dhe produktet e tjera të menaxhuara, do të merrni një ndërfaqe shumë të këndshme të përdoruesit.

tempulli i mediave cPanel

Kryesisht kjo është e gjitha në një cPanel të mirëfilltë, natyrisht.

Një gjë e mirë në lidhje me Media Temple është çmimi më i lartë do të thotë sende më pak të fryra dhe përmbajtje më të fortë në ekranin tuaj.

Kjo do të thotë, ju nuk do të shqetësoheni nga reklamat ose nga gjërat promovuese të reklamave të afërta, dhe nuk do ta gjeni as cPanelin e mbushur me junk. Jo, drejt e në pikën dhe me një dizajn të lëmuar, gjithashtu.

Sa për Virb — po, është e lehtë për t’u përdorur. Sshtë një ndërtues i shkëlqyeshëm i faqes në internet dhe me një nga ndërfaqet më të mira të përdoruesit, unë kam trajtuar.

Zakonisht janë shumë të lehtë për t’u përdorur, por Virb gjithashtu e bën anën e pritjes pa dhimbje, që është një shpërblim i mirë.

Në përgjithësi, Temple Media mund të jetë jashtëzakonisht miqësor për sa kohë që ju kërkoni atë.

Ndihma për klientët

Lehtësia e përdorimit është e fortë, siç janë veçoritë — a mund të supozojmë me siguri që mbështetja e klientit të Media Temple është deri në par?

Në këtë rast, po.

Sa i përket opsioneve për kontakt të drejtpërdrejt me përfaqësuesit e shërbimit të klientit, ju mund të telefononi, të paraqisni një kërkesë mbështetjeje, chat live ose tweet në llogarinë e tyre në Twitter.

Përvoja ime padyshim nuk është përfaqësuese e të gjithë të tjerëve, por për atë që ia vlen, kam gjetur përfaqësuesit e Tempullit të Medias të jenë ndër më të dobishmit në biznes.

Edhe mbështetja e bisedave të drejtpërdrejta, për të cilat unë përgjithësisht vlerësoj se është më e ulët në cilësi se biletat, mund të jetë e thellë ose e dobishme nëse ju nevojitet.

Nëse dëshironi të ndihmoni në menaxhimin e pritjes së cloud tuaj, mund të merrni CloudTech — azhurnimi do t’ju lejojë inxhinierëve “të certifikuar” të kujdesen për gjithçka për ju.

Tani, si janë burimet mbështetëse përveç përfaqësuesve?

Sipas mendimit tim, Media Temple bën mirë këtu, por nuk është asgjë për të shkruar këtu.

Ata kanë një faqe të komunitetit që është mjaft e hollësishme: ka shumë artikuj të dobishëm që mund të mos i gjeni në faqen kryesore të ndihmës.

Komuniteti i tempullit të mediave - Tempulli i mediave

Faqja e tyre e komunitetit është sigurisht një nga faqet më të mira të komunitetit.

Faqja e tyre e ndihmës është në rregull. Unë mendoj se ata duhet të kenë shumë më shumë artikuj dhe shumë më pak vetë-promovim.

Ndonjëherë, unë mendoj se faqja e komunitetit është një faqe më e mirë për ndihmë. Unë mendoj se ju do të jeni akoma në gjendje t’i përgjigjeni shumicës së pyetjeve themelore duke iu referuar faqes së ndihmës, dhe pyetje më specifike mund të gjenden me siguri në faqen e komunitetit.

Media Temple gjithashtu ka një faqe “burimesh” e cila është një lloj i ngjashëm në format dhe përmbajtje për bloget e ndërmarrjeve – megjithatë, është pak më informuese dhe më-pikë-pikë.

Shumë gjëra mund të duken shumë themelore në fillim, por nëse dukesh më gjatë, do të gjesh një grup artikujsh shumë gjithëpërfshirës.

Unë pothuajse dëshiroj që ajo të konsolidohej me faqen e ndihmës.

Aktgjykimi im i përgjithshëm është se informacioni në vend është i mirë, por asgjë spektakolare.

Shtë mjaft mirë që shumica e problemeve tuaja të merren me kujdes, por nuk është aq i fortë sa ato që ofrojnë kompanitë e tjera. Media Temple mund të investojë më shumë në përfaqësuesit e tij, dhe nëse ky është rasti, sigurisht që është një investim që paguhet.

Në përgjithësi, Temple Media ka mbështetje shumë të mirë për klientët.

Siguria dhe besueshmëria

Ndoshta kjo pjesë është kulmi i artikullit.

Ju keni dëgjuar se si Media Temple performon për gjëra të ndryshme, dhe keni dëgjuar për çmimin.

Kam përmendur edhe disa herë që thelbi i tempullit të Media Temple është një çmim më i lartë për cilësi më të mirë.

Pra, me sa duket kjo do të jetë veçanërisht e vërtetë për sigurinë dhe besueshmërinë?

Fatmirësisht, po.

Edhe nëse Media Temple kishte mbështetje të mirë të klientit dhe ishte i lehtë për t’u përdorur, pa qenë shumë i besueshëm, unë do t’i konsideroja çmimet shumë të larta (personalisht).

Pse e them këtë?

Epo, për fillimet, kam pasur kohë shumë të mirë në kohën e duhur dhe kohë të ulët reagimi.

Kjo nuk është e pazakontë për kompanitë pritëse më pak të shtrenjta, megjithatë, kjo është një gjë e mirë që Temple Media bën mirë në mënyra të tjera.

Ata kanë një seri të mirë të protokolleve të sigurisë si fizikisht ashtu edhe dixhitalisht.

Fizikisht, serverët janë të ruajtur dhe monitoruar; dixhitalisht, ato vijnë me specifikimet e fundit dhe mbrojtjet në internet.

Një mënyrë tjetër që shkëlqen Media Temple është në shtesa dhe përmirësime.

Unë do ta pranoj, e shoh këtë të bezdisshme. Unë preferoj të shoh se sa kompani mund të përfshijnë në plane ose pako të caktuara.

Megjithatë, Temple Media mund të mbretërojë suprem për numrin e mjeteve, protokolleve, etj., Të cilat mund të paguani për të shtuar në paketën tuaj.

Këto gjëra shkojnë nga mjetet e sigurisë si certifikatat SSL deri te ngritja e CDN dhe WAF me cilësi të lartë (gjë që e bën faqen tuaj jo vetëm më të shpejtë, por edhe më të sigurt).

Për sa i përket sigurisë dhe besueshmërisë, Grid bën opsionet e pritjes në internet të Tempullit të Medias ndër më të mirat që kam parë.

siguria e rrjetit të tempullit të mediave

Si përmbledhje, Media Temple ka ndër sigurinë më të mirë dhe sigurisht besueshmërinë dhe performancën e nivelit të lartë.

Si zakonisht, do të duhet të hidhni një sy në specifikat e asaj që dëshironi, por për cilindo Media Tem, produkti i garancisë garantohet të paktën të jetë i besueshëm dhe i sigurt.

A e rekomandoj tempullin e mediave?

Hasshtë thënë shumë. Pas gjithë kësaj, ku qëndron Media Temple?

Natyrisht, çmimi do të jetë shqetësues për disa, dhe nuk është diçka që unë planifikoj të mosrespektoj në çdo kohë së shpejti.

Po, shumë njerëz që kërkojnë zgjidhje shumë të thjeshta të pritjes do të përdorin shumë pak përdorim (dhe për këtë arsye pagesa shtesë) për Temple Media.

Sidoqoftë, një shumëllojshmëri e përdoruesve më të vegjël ende mund të gjejnë një marrëveshje të mirë në Temple Media.

Në veçanti, këta do të ishin njerëz që duan përballueshmërinë e përgjithshme të web hosting por standarde më të mëdha të sigurisë dhe / ose performancës; pavarësues të pavarur që duan faqet e internetit të ngurta, dhe në veçanti freelancer që bëjnë faqe interneti për klientët; shumë biznese të vogla lart.

Nuk kam nevojë ta them këtë, por bizneset e mesme deri në ato të mëdha do të kenë shumë mundësi edhe me Temple Media.

Shtë e lehtë për t’u përdorur, por ka mundësi më të përballueshme për përdoruesit me mend teknik (ose klientët me njerëz të teknologjisë në ekipin e tyre).

Mbështetja e klientit është e shkëlqyeshme, që do të thotë kryesisht përfaqësues, por edhe informacioni dhe burimet në internet nuk janë shumë të këqija.

Më në fund, nëse nuk e kam theksuar sa duhet, Temple Media ka specifikime të forta, siguri dhe shumë karakteristika të forta që sigurojnë performanca të shkëlqyera.

Rrjeti është një shembull i kësaj, por azhurnimet e tjera opsionale gjithashtu e bëjnë këtë pikë.

Unë kam qenë shumë i kënaqur me performancën dhe koha e duhur e punës është një matje e kësaj.

Si përmbledhje, tempulli i mediave nuk është për të gjithë.

Por edhe nëse doni të kurseni para, ia vlen të shikoni – mund të gjeni disa produkte me cilësi të lartë janë me vlerë të çmimit!

Vizitoni tempullin e mediave

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map