Rishikimi i Web.com: Gjithçka që duhet të dini para se ta blini!

Rishikimi i Web.com: Gjithçka që duhet të dini para se ta blini!

Rishikimi i Web.com: Gjithçka që duhet të dini para se ta blini!

Web.com është një gjigant i fshehur në pritje. Sa i përket popullaritetit, emrat “shtëpiak” shkojnë, unë nuk e di nëse Ueb bën listën.


Por Web.com ka mbi 3 milion pajtimtarë, të cilat automatikisht i vendos në ligat kryesore, dhe të ardhurat e saj në 2017 ishin mbi një miliard dollarë. “Wow” ka të drejtë.

Përveç thjesht të qenit i madh, ajo u themelua në vitin 1999 – kështu që është gjithashtu e vjetër, duke kaluar rreth gati dy dekada.

Dakord — çfarë është në tokë në internet Web.com për të qenë kaq popullor në heshtje?

Shumë, natyrisht… por edhe, çuditërisht pak. Unë kam përdorur Web.com për pak kohë tani dhe kam ardhur për të realizuar një gjë ose dy në lidhje me të që unë do të doja të ju tregoja rreth. Vazhdoni të lexoni, dhe ne do të futemi në detaje!

rekuizitë
Do të na fillojë këtu me disa aspekte pozitive të Web.com.

Web.com është i thjeshtë në planet e tij të çmimeve – domethënë sepse ekzistojnë vetëm tre dhe ata janë të gjithë të bashkëvepruar. Sshtë një dobësi për disa (më shumë në atë sekondë) por një zgjedhje e mirëpritur për të tjerët.

Për më tepër, ndërsa këto plane nuk janë më të lira, ato janë në anën më të përballueshme. Në fakt, ju kryesisht sigurohuni që një plan Web.com do të jetë në anën më të përballueshme (nëse jeni një biznes i vogël).

Web.com gjithashtu ka burime të përshtatshme të ndara për planet e tij të pritjes, përfshirë planin e nivelit të hyrjes (kryesisht për sa i përket hapësirës në disk dhe kutive të postës elektronike). Plus, Web.com është shumë i lehtë për t’u përdorur dhe integron mirë me WordPress dhe sistemet e tjera të menaxhimit të përmbajtjes (CMS).

Më në fund, mbështetja telefonike e uebit është e duhur edhe nëse pjesa tjetër e mbështetjes së saj për klientët nuk është e dukshme, dhe Ueb ka performancë shumë të fortë (përfshirë kohën e duhur).

Cons
E gjithë kjo është e mirë, por unë jam gati të prezantoj diçka që do të përshkojë pjesën tjetër të këtij shqyrtimi: negativët. Fatkeqësisht, Web.com ka shumë gjëra që janë të pafavorshme për të përputhur pikët e saj të mira.

Për ato plane çmimesh që i përmenda më parë, me siguri mund të mendoni se thjeshtësia është gjithashtu pak kufizuese. Persondo person ose biznes me nevoja më komplekse të pritjes (të tilla si hostimi i dedikuar, mbajtja e VPS, etj) mund të harrojë shumë për Web.com.

Ndërsa çmimi është në anën e poshtme, nuk është ashtu lirë. Disa kompani të tjera ofrojnë çmime më të ulëta fillestare dhe çmime të ngjashme të përtëritjes, ose versione më të ulëta të të dyve, dhe me më shumë veçori për të filluar.

Edhe pse ndarja e burimeve është e mirë, disa karakteristika shtesë mund t’i bëjnë çmimet pak më të vlefshme.

Për mbështetjen e klientit, biseda live është e panevojshme dhe baza e njohurive mund të jetë ndonjëherë e cekët. Zakonisht, të dyja këto mundësi do të përfundojnë punën, por mund të përdorin disa përmirësime për shkak të të dy mbetjeve prapa konkurrencës.

Dhe e fundit, Web.com nuk ka pothuajse asgjë për të thënë në lidhje me protokollet e saj të sigurisë. Mund të konstatoni shumë, dhe kjo nuk është mirë për diçka aq të rëndësishme sa siguria.

Pra, atje ju shkoni një seri të shëndetshme të mirat dhe një listë të keqe për fat të keq. Për të marrë një ide më të qartë se ku qëndron vërtet Web.com në situatën tuaj, ju mund të dëshironi edhe disa detaje të tjera. Mos u shqetëso, unë të kam mbuluar!

Prmimet dhe Karakteristikat

Le të hidhemi në gjërat që me të vërtetë kanë rëndësi së pari: çmimi dhe çfarë fitoni për të.

web-com-planet

Web.com arrin si një kon, ashtu edhe një të djathtë pro, sepse ka vetëm tre plane pritëse. Lajmi i keq: po, ju nuk keni një ton opsionesh. Në mënyrë të veçantë, ju nuk keni një ton të opsioneve me cilësi të lartë të lartë ose primi të pritjes së pritjes: mund të merrni një pritje të mirë të përbashkët, dhe kjo është ajo.

Lajmi i mirë: Web.com është mjaft i përballueshëm. Tani, nëse jeni një individ që është më i interesuar të ketë një faqe në internet për arsye hobi ose personale, apo edhe një sit shumë i vogël i pavarur, çmimet e fillimit të Web.com janë pak më të larta se mesatarja.

Pricemimi i hyrjes është një dollar ose dy më i lartë se normal, për vitin e parë. Sidoqoftë, nivelet e dyta dhe të treta janë me çmim shumë më të mirë dhe në fakt janë më të ulëta se planet tipike të pritjes së përbashkët të nivelit të dytë dhe të tretë.

Gjëja për të ardhur keq është se ndërsa këto çmime të vitit të parë janë përgjithësisht mjaft të mira, tarifat e rinovimit janë shumë të larta. Tarifat e rinovimit janë zakonisht dukshëm më të larta se çmimet e vitit të parë, kështu që asgjë e re atje, por çmimet e rinovimit të Web.com mund të jenë 2 deri 3 herë më të shtrenjta.

Pra, ky është një pengesë e madhe dhe nuk është një gamë shumë e mirë e çmimeve për individët që përpiqen të kursejnë (ose bizneset që nuk kanë nevoja intenzive për pritje dhe që mund të përballojnë të kursejnë më shumë në pritje të hostit).

Sidoqoftë, mbani në mend se Web.com përshkruan këto plane si të orientuara drejt bizneseve të vogla. Për një biznes të vogël, këto tarifa rinovimi nuk janë aq çështje – çështja më e madhe është nëse kufizimi në planet e përbashkëta të pritjes është në rregull.

Sinqerisht, mendoj se është. Përzgjedhja e kufizuar e Web.com patjetër që do të përjashtohet nga shumë biznese, por shumë biznese të vogla mund të kenë nevojë vetëm për uebfaqe të përshtatshme dhe jo për planet e niveleve të dedikuara të niveleve të larta.

Nëse e mbajmë në mend këtë, tiparet e Web.com janë mjaft të përshtatshme. Për shembull, paketa e nivelit të hyrjes Hosting thelbësor vjen me 300 GB hapësirë ​​në disk dhe 100 kuti emaili me shumë përdorues.

Ndërsa është e vërtetë që 25 llogari FTP nuk janë absurde të larta për paketat e nivelit të hyrjes, dhe se transferimet e pakufizuara të të dhënave ose fushat e lira për vitin e parë janë gjithashtu mjaft të zakonshme, hapësira e diskut është shumë bujare.

Për shembull, Bluehost ju fillon me 50 GB dhe GoDaddy ju fillon me 100 GB. Kutitë postare ndryshojnë më shumë, por janë akoma shumë të dobishme. Shkalla e dytë ngre gjëra në 500 GB hapësirë ​​në disk dhe 500 kuti me postë elektronike, dhe niveli i fundit e bën atë hapësirë ​​të diskut të pakufizuar dhe sjell numrin e kutive të lejuara të emailit deri në 1.000.

Shtë shumë e thjeshtë të zhduket nga premtimet e planeve të pritjes së përbashkët për “___ të pakufizuar” (hapësira në disk, ruajtja, gjerësia e bandës, etj). Ju mund të mos jeni të mbuluar teknikisht, por shumë pak njerëz në llogaritë e përbashkëta të pritjes do të kundërshtojnë ndonjëherë shpërndarjen e burimeve të tyre, dhe nëse të gjithë e kanë bërë, pritja e përbashkët nuk do të funksionojë (sepse burimet janë të shpërndara!).

Pra, ndërsa ofruesit e tjerë mund të bëjnë pothuajse çdo gjë të pakufizuar nga niveli i dytë e tutje, ju do të duhet të mbani mend se kjo është më shumë më shumë se një tipar serioz. Me Web.com, “kufijtë” janë mjaft të lartë dhe të arsyeshëm (dhe po, unë e di se niveli i tretë thotë se gjithçka është e pakufizuar).

Mbani në mend se këto janë burimet themelore të alokuara. Ju gjithashtu merrni një ndërtues të faqes në internet dhe instalimin e WordPress, si dhe azhurnime automatike për WordPress nëse vendosni të bëni atë. Web.com është gjithashtu i mirë me instalime të shpejta për sisteme të tjera të menaxhimit të përmbajtjes ose zgjidhje të tregtisë elektronike.

Të gjitha paketat mund të mbështesin multimedia, por vetëm këto dy të fundit kanë për qëllim të trajtojnë sasi më serioze të saj, veçanërisht video. E para mund, por nuk doni ta mbingarkoni atë me grafikë të ndezura.

Kjo kryesisht përmbledh atë. Nuk do të duket si shumë, padyshim, por kjo nuk është në vetvete një gjë e keqe. Disa ofrues të shquar të pritjes priren të bëjnë një pjesë të madhe të veçorive të tyre duke krijuar lista të gjata të gjithçkaje që ata ofrojnë.

Kur në të vërtetë filloni të përdorni llogarinë tuaj me ato pako, mund të kuptoni që nuk përdorni shumë nga veçoritë tuaja të premtuara, ose që disa prej tyre janë mjete të lehta që duhet të paguhen azhurnime për të qenë vërtet të dobishme.

Gjërat ndryshojnë natyrisht, dhe është padyshim e vërtetë që Web.com mund të paraqitet më mirë, por fakti i thjeshtë që Web.com është zyrtarisht më pak i paraqitur nuk do të thotë se është një shërbim më i keq, ose edhe që është më pak i aftë.

Duke thënë këtë, mendoj se Web.com mund të përfshijë disa veçori të tjera, të paktën për nivele më të larta. Për shembull, çdo formë e mjeteve rezervë të rregullt dhe rivendosjes do të vlerësohej, si dhe certifikatat SSL.

Një shënim i shpejtë në certifikatat SSL: është shumë themelore t’i përfshini ato në planet e pritjes në ditët e sotme, shpesh për nivelin e parë, por nëse jo të paktën për ato pasuese. Jo vetëm që Web.com përfshin certifikatat SSL me pako, por vetëm i shet ato veç e veç. Duke filluar nga 27,99 dollarë në vit. Nuk është shumë e keqe një çmim, por është për të ardhur keq.

web-com-çmimi

Tani, sepse Web.com është shumë i aftë të integrohet me CMS-të e njohura, ju mund të jeni në gjendje të zgjeroni kutinë e veglave tuaja duke instaluar shtesa për ta. Nëse e bëni këtë, atëherë tiparet themelore të hostimit të Web.com duhet të jenë thjesht të mira për t’i shërbyer faqes tuaj.

Problemi është se ju mund ta bëni këtë vetëm për çdo ofrues tjetër të pritjes gjithashtu, dhe unë nuk mendoj se Ueb me të vërtetë qëndron aq sa duhet për t’ju garantuar me përparësi në to.

Përfundimi im do të ishte që Web.com nuk është i keq për çmimet e tij – ato janë në anën e poshtme – por nuk është gjithashtu i vërtetë i jashtëzakonshëm në përgjithësi ose në ndonjë fushë të veçantë. Web.com do të funksiononte mirë nëse do të vendosnit ta përdorni, por kështu do të veprojnë edhe disa ofrues të tjerë.

Lehtësinë e përdorimit

Pra, mbase Web.com ka çmime të rregullta dhe është në rregull me veçoritë. Asgjë e veçuar deri më tani. Të paktën është e lehtë për t’u përdorur, apo jo? Siç reklamohet?

Kjo është sigurisht rasti.

web-com-lehtësinë e përdorimit

Web.com reklamon lehtësinë e përdorimit për të gjithë: zhvilluesit mund të përdorin një larmi gjuhësh, ata që duan të përdorin WordPress do të marrin një “instalim të thjeshtë”, dhe njerëzit pa shumë përvojë në faqet e ndërtimit mund të përdorin një ndërtues të dhënë të internetit..

Të gjitha këto premtime janë shumë të vërteta. Përveç aspekteve të vendeve të ndërtimit, vetëm menaxhimi i hostit në vetvete është i lehtë. Ju merrni cPanel-in e zakonshëm dhe një formë të mirëfilltë të lundrimit. Stuffshtë gjëra shumë të thjeshta që nuk kërkojnë shumë kurbë mësimi.

Pastaj bëhet pyetja: a është Web.com dukshëm më e lehtë se cilido prej konkurrentëve të tij? Në atë pikë, duhet të them jo. Lehtësia e përdorimit e faqes së internetit të Web.com së bashku me atë të shumicës së ofruesve të tjerë të mëdhenj, deri në atë pikë sa të gjithë janë mjaft të lehtë për t’u përdorur.

Sidoqoftë, thjeshtësia e përgjithshme e Web.com – përfshirë ato në planet e saj në dispozicion – e bën edhe më të thjeshtë menaxhimin e llogarisë. Ballafaqimi me më pak opsione ka përfitimet e tij (ndonjëherë).

Prandaj, ndërsa krejt-në-të gjitha Web.com nuk është sidomos e lehtë për t’u përdorur, varet nga standardet e industrisë në përdorshmëri, dhe kjo është ajo që ka rëndësi.

Ndihma për klientët

Meqenëse Web.com nuk është perfekt, do të ishte mirë të shihni mbështetje të vërtetë të qëndrueshme të klientit. A është kjo që marrim?

Eh, jo vërtet. Nuk do të them që mbështetja e tyre për klientët është e keqe – unë mendoj se funksionet thelbësore të mbështetjes së klientit janë përmbushur me besueshmëri – por thjesht nuk është në rregull me atë të ofruesve të tjerë të pritshëm të pritjes.

Dy burimet tuaja kryesore janë përfaqësuese me të cilat mund të kontaktoni direkt, ose informacione në vend. Le të fillojmë me të parën: mund të bisedoni live me një përfaqësues ose të bisedoni me ta në telefon.

Ështja kryesore që unë kam me chat-in e drejtpërdrejtë të Uebit është që ai përdor shumë kopjime / ngjitje dhe / ose bots. Një shembull i mirë i kësaj do të ishin fotot e mëposhtme (shënim: kjo bisedë u bë para se të blija dhe fillova të testoja Web.com, por edhe pasi të kisha një llogari, bisedat më të këqija do të dukeshin të ngjashme):

web-com-chat1

web-com-chat2

web-com-chat3

Siç mund ta shihni, u deshën gati 10 minuta që pyetja ime të përgjigjej plotësisht. Përfaqësuesi ose chatbot iu përgjigj informacionit të kontaktit tim me reklamat dhe më pas kur duhej të përsëris pyetjen time (ndjesë, duke lënë pas dore ta përfshija në ekranin e telefonit) përgjigja ishte një kërkesë për sqarim të mëtejshëm.

Sinqerisht, ishte e qartë herën e parë.

Pasi të kisha një llogari, bisedat e drejtpërdrejta nuk përfshijnë sa më shumë vetë-promovim, por gjithsesi ndonjëherë do të binin në këtë nivel të cilësisë. Jo gjithmonë është e keqe, por mund të jetë, kështu që le të qëndrojë kjo bisedë si një paralajmërim për një përvojë të mundshme të bisedës së keqe.

Mbështetja telefonike është më e mirë sesa biseda live për mendimin tim, kështu që nëse keni nevojë për një pyetje të përgjigjur menjëherë, mund të jetë një opsion i mirë.

Një gjë unike që mund të pretendojë Web.com është se ai ka një grup të veçantë të ekspertëve të marketingut të disponueshëm për konsultim. E mrekullueshme siç duket kjo, shumica e përdoruesve nuk do të përdorin me forcë këtë burim.

Ekspertët e marketingut të Web.com përdoren gjithashtu shumë për procesin e regjistrimit dhe bordit, por për mbështetjen e përditshme, jo aq shumë.

Sa i përket informacionit në vend, kryesisht do të merreni me bazën e njohurive të Ueb-it.

web-com-mbështetje

Diçka që mund të jetë unike në lidhje me bazën e njohurive të Web.com është që disa artikuj përmbajnë përgjigje që mbivendosen që mbulojnë shërbimet / platformat e ndryshme të Ueb-it.

web-com-rrjet-zgjidhje

Kjo nuk vlen për çdo artikull, natyrisht, vetëm ato me probleme të rëndësishme për shërbime të shumta në Web.com.

Sidoqoftë, në tërësi, baza e njohurive nuk është e keqe. Ashtu si baza mesatare e njohurive, ajo do të mbulojë shumicën e pyetjeve tuaja themelore dhe madje disa probleme të çuditshme këtu dhe atje. Unë mendoj se mund të jetë më i thelluar, por nuk është fundi i botës.

Në total, unë do të thoja që mbështetja ndaj klientit të Web.com është më e mirë mesatare. Bisedat e drejtpërdrejta nuk janë shumë të shkëlqyera, mbështetja telefonike është e mirë, dhe materiali informues në vend do të bëjë punën, por mund të jetë më i gjerë dhe i thelluar.

Siguria dhe besueshmëria

Le te jemi te sinqerte. Deri më tani, Web.com nuk është duke goditur saktësisht çdo shënim. A do të jetë siguria dhe besueshmëria hiri i kursimit?

Eh… lloj i. Do të filloj me lajmin e mirë: Web.com jeton deri në premtimin e tij për 99.9% në kohën e duhur.

web-com-one-click

Sa i përket kohës së përgjigjes, nuk ka qenë shumë e keqe, por siç priret të jetë rasti me Web.com, nuk është as fantastike.

Kur përdorni Web.com çdo ditë, gjërat janë mjaft të qetë. Gjërat si cPanel ose WordPress funksionojnë në mënyrë të qëndrueshme, siç do të prisni nga ata me ndonjë shërbim të mirë, por kjo nuk do të bërtas me të vërtetë “cilësi fantastike!” aq sa pëshpërit “standardet themelore të pritjes”.

Po për sigurinë? Epo, kam lajme për ju, folks: Unë nuk e di.

Faqja “për” e Web.com ka qenë një lidhje e vdekur për mua. Klikoni ndonjë lidhje që thotë “siguri” në faqen e tyre të internetit, në ndonjë faqe? Ata do t’ju çojnë në faqen e tyre të planeve të çmimeve të certifikatave SSL.

Mendova se ndoshta më ka munguar diçka. Jo. Kontrolloni këtë: një pjesë e tërë e bazës së tyre të njohurive nën kategorinë e sigurisë nuk thotë asgjë në lidhje me protokollet e sigurisë të Web.com.

web-com-sigurisë

Mund të supozojmë se ka Web.com të paktën ekzistojnë disa infrastrukturë themelore të sigurisë sepse ata kanë arritur të shërbejnë mbi 3 milion konsumatorë në të gjithë botën, gjë që është gjigante. Ne gjithashtu mund ta supozojmë këtë sepse ato kushtojnë shumë energji si kompani në shitjen e certifikatave SSL.

Por kjo është në lidhje me të, dhe nuk ka shumë për të vazhduar më tej. Përveç që është e bezdisshme për të mos ditur shumë për sigurinë e një kompanie, kjo reflekton një mungesë transparence nga ana e kompanisë.

Pra, edhe një herë, ne kemi mbetur me pak të mira dhe të këqija për Web.com: koha e duhur është, koha e përgjigjes është e mirë, performanca e përgjithshme e aplikacionit është e mirë, por siguria është kryesisht një e panjohur.

Përfundim: A ju rekomandoj Ueb.com?

Ky përmbledhje ka qenë një nga çështjet e mia më neutrale. Sa herë që gjej diçka që më pëlqen në lidhje me Web.com, gjej diçka tjetër që i mungon ose i bën dobët.

Së pari, ju keni një përzgjedhje të kufizuar të opsioneve të pritjes, nga të gjitha të përbashkëta. Sidoqoftë, të paktën çmimet e këtyre janë përgjithësisht mjaft të mira, dhe thjeshtësia e linjës së produkteve ka përparësinë e transparencës.

Produktet pritëse të Web.com nuk janë mjaft të pajisura me shumë karakteristika, por ato kanë dispozita bujare burimesh dhe integrohen mirë me CMS-të e njohura. Nga ana tjetër, këto cilësi mund t’i gjeni me kompani të tjera për çmime të ngjashme ose më të ulëta dhe ndonjëherë me më shumë veçori.

Web.com është padyshim i lehtë për t’u përdorur, por nuk është një ndërfaqe përdoruese e dendur. Mbështetja e saj ndaj klientit është në rregull – një bisedë e drejtpërdrejtë, e rastit, pa mbështetje telefonike dhe një bazë njohurish e vakët.

Siguria dhe besueshmëria thjesht ritheksojnë pro dhe dualitetin: performanca e mirë, por ne dimë shumë pak për sigurinë e Web.com.

Si përfundim, unë mendoj se Web.com është…jo keq. Bizneset e vogla që kanë nevojë për një përdorim të lehtë dhe shërbim i thjeshtë i pritjes, dhe të cilët gjithashtu nuk kanë nevojë për konfigurimin e serverëve premium, mund të hyjnë në Web.com.

Nuk e di nëse do ta rekomandoja Web.com nuk është i shkëlqyeshëm kur qëndron në grupet e sotme të kompanive pritëse dhe ju mund të gjeni gjërat e mira që sjell Web.com në tryezë pa anën e poshtme të saj duke shikuar kompani të tjera.

web.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector