Rishikimi JustHost: A është me të vërtetë ‘Vetëm’ ajo që kam nevojë? Le ta zbulojmë (2020)

Keni dëgjuar ndonjëherë për JustHost?


Nëse më pëlqen mua, kjo “tingëllon e njohur”, por nuk mund të mbash mend shumë për të. Epo, pasi fillova të shikoja në JustHost, zbulova se ishte një kompani pritëse mjaft e madhe.

Dhe rezulton, JustHost është në pronësi të Endurance International Group dhe kështu një kompani motër në Bluehost dhe HostGator (ndër të tjera).

Edhe pse nuk është aq popullor sa kompanitë e saj motra, JustHost trajton një sasi të madhe faqesh:

numërimi i faqes justhost

Nuk është për t’u habitur atëherë, që JustHost konsiderohet një lojtar kryesor në tregun e pritjes.

Prandaj për shkak të kësaj dhe faktit që u lodha kur dëgjova për JustHost dhe nuk dija asgjë në lidhje me të, vendosa ta kontrolloj.

Kam testuar JustHost plotësisht dhe pas ca kohësh, mendoj se kam një kuptim të fortë të tij.

Pra, pa ado më tej, le të hedhim një vështrim në JustHost!

Duke na filluar:

uptime

Uptime është një nga komponentët më të mëdhenj të vlerësimit të një shërbimi pritës.

Pika e një kompanie pritëse është të mbani faqen tuaj lartNëse është gjatë gjithë kohës, atëherë kompania nuk po bën një punë të mirë në qëllimin e saj kryesor.

Tani, ne e dimë që JustHost është në pronësi të EIG, e cila gjithashtu zotëron HostGator dhe Bluehost.

Edhe pse ka probleme me konsolidimin në pritjen (unë do të flas për këtë më shumë në seksionin e sigurisë), është gjithashtu e arsyeshme të mendosh që JustHost do të kishte një minimum kohëzgjatjeje të ngurtë, afër kompanive motra të saj.

JustHost ju tregon këtë:

justhost uptime

Por sinqerisht?

Koha e duhur e JustHost është pak më shumë se mesatarja.

Përvoja ime me JustHost ka qenë edhe më e mirë në AVERAGE sesa me HostGator ose Bluehost companies kompanitë motra më të njohura dhe me reputacion.

Por këtu është gjëja:

Kohëzgjatja luhatet. Për disa javë, kohëzgjatja do të jetë nën mesataren (toppark, më pak se 99,95%), por disa javë më vonë, do të jetë SUPERB (100% ose afër).

Dhe nja dy muaj kanë provuar edhe REALY rezultate të ulta (afër 99%) – të jesh i sinqertë, kohëzgjatja mesatare është në rregull, por INCONSISTENCY është vërtet çështja këtu.

E njëjta gjë vlen për shpejtësinë e sitit. Kohët e fundit ka qenë shumë e shpejtë, por muaj më parë ishte shumë më e ngadaltë se mesatarja.

Kështu në përmbledhje? Koha mesatare e shpejtësisë dhe shpejtësia e bëjnë JustHost të duket në rregull, por çështja më e madhe është se ndonjëherë është me të vërtetë e mirë, ndonjëherë është me të vërtetë e dobët, dhe nganjëherë është mesatare.

Në përgjithësi, më duhet të them se mungesa e konsistencës e bën punën e JustHost joimpresive dhe në anën më të keqe të tregut të pritjes.

Mos u shqetëso, sidoqoftë! Ka më shumë në JustHost sesa performanca:

Lehtësinë e përdorimit

Për dallim nga kohëzgjatja dhe performanca, lehtësia e përdorimit nuk është e tillë thelbësor bllok ndërtimi i pritjes.

POR, është akoma shumë e rëndësishme, dhe prova e kësaj është që shumica e kompanive pritëse përpiqen të jenë relativisht të lehta për t’u përdorur.

Kështu është e thjeshtë për t’u përdorur JustHost?

Përgjigja e shkurtër është… PO!

Do të shihni se për çfarë po flas në seksionin tjetër, por kjo është pjesërisht sepse JustHost nuk ka një ton shërbimesh pritëse në dispozicion, dhe jo shumë opsione të konfigurimit.

Kështu që rezultati është se JustHost është i përgjithshëm një host i thjeshtë që përqendrohet në disa produkte të drejtpërdrejta.

Kjo e bën shumë të lehtë blerjen dhe krijimin e një llogarie, por edhe përtej kësaj, JustHost bën disa baza të tjera të drejtë:

cucel justhost

JustHost përdor cPanel në vend të një paneli kontrolli amtare, kështu që ju në thelb do të jeni duke menaxhuar llogarinë tuaj të pritjes duke përdorur të njëjtën ndërfaqe si shumica e pritësve të tjerë.

Pra, kjo nuk është vetëm miqësore për përdoruesit, është gjithashtu më e lehtë për të marrë ndihmë në përdorimin e cPanel sepse është kaq e zakonshme.

Përveç kësaj, tiparet dhe integrimet opsionale të JustHost janë shumë të lehta për tu vendosur (përsëri, përmes cPanel).

Do të vëreja këtu që JustHost nuk është i qëndrueshëm në mirëdashësinë ndaj përdoruesit, thjesht nuk është i vështirë.

Një fushë që unë mendoj se është një bonus i zoti është krijuesi i faqes në internet, i përfshirë falas në të gjitha planet, gjë që e bën shumë të lehtë krijimin e një siti.

Kjo do të thoshte, shumë njerëz nuk më pëlqen të përdorin softuer vendas të ndërtimit të uebfaqes nga hostet e tyre të internetit, kështu që unë nuk dua ta mbingarkoj atë.

Pra, në përgjithësi, nuk ka shumë për të komentuar kur bëhet fjalë për miqësinë e përdoruesit të JustHost.

Kjo nuk është një gjë e keqe! Thjesht do të thotë se nuk do të shkojnë shumë keq. JustHost nuk është aq miqësor sa ia vlen të komentohet, por nuk është më e vështirë sesa një host standard.

Pra: në përgjithësi JustHost godet shenjën në lehtësinë e përdorimit!

Le të flasim më shumë rreth asaj se ku JustHost është i thjeshtë dhe kompleks:

Prmimet dhe Karakteristikat

Prmimet dhe tiparet janë një pikë veçanërisht interesante për JustHost:

Kur filloni të shikoni në JustHost, zakonisht do të zbuloni se tiparet dhe lirimet janë një nga pikat kryesore.

Por sigurisht, është e rëndësishme të hidhni një vështrim më të afërt në gjëra të tilla për të parë nëse ato janë me të vërtetë marrëveshje kaq të mëdha.

Le të fillojmë me çmimet e përbashkëta të hostimit të JustHost në internet:

çmimet e përbashkëta të justhost

Siç mund ta shihni, është një format i thjeshtë me tre nivele.

Këto çmime janë mjaft afër mesatares dhe janë gjithashtu afër kompanive motra të JustHost.

Shkalla e parë është mbase pak më e lartë se mesatarja, por prapë është mjaft normale. Shkalla e dytë është mesatare, dhe niveli i tretë ka zbritjen më të madhe!

Sigurisht, këto janë vetëm çmimet hyrëse. Pas vitit të parë të shërbimit, ato do të rinovohen me ritme më të larta … të cilat janë gjithashtu mjaft mesatare.

Përmbledhja e çmimeve të përbashkëta të pritjes në internet është se ato janë FIRMLY brenda intervalit normal. Në fakt, ata janë mjaft afër çmimeve të Bluehost, por çështja është, asgjë nuk është e rëndësishme të shihet këtu.

Ajo që ka më shumë rëndësi tani është ajo që merrni për ato çmime. Pra, le të hedhim një vështrim në listën e karakteristikave:

tipare të përbashkëta të justhost

Shkalla e parë është, përsëri, mjaft standarde: një sit dhe një domen, 50 GB hapësirë, bandë gjerësia e pa-matur, SSL i përfshirë, dhe ruajtje e kufizuar e emailit.

Niveli i dytë ju përplaset me 10 site dhe 150 GB hapësirë ​​ruajtjeje, plus më shumë llogari / depo të postës elektronike, dhe niveli i tretë i bën të gjitha ato gjëra të pakufizuara.

Këtu është tema e zakonshme: mjaft normale, pothuajse deri në atë pikë sa nuk ka asgjë të veçantë.

Karakteristikat e nivelit të hyrjes nuk janë shumë të përparuara, por janë mjaft të përshtatshme. 50 GB ruajtje është një kufi mjaft i konsiderueshëm me atë çmim, por përndryshe nuk është as i pajisur as i ngarkuar.

E njëjta gjë vlen për dy nivelet e ardhshme. Ajo që është interesante është që këto dy nivele të fundit marrin ekspertë të spamit, dhe shtesa shtesë dhe oferta për marketing përfshihen.

Në drejtësi, këto janë vetëm tiparet themelore që janë goxha të pa vlerësuara. Ka disa gjoja të tjera:

Plando plan merr një ndërtues të faqes në internet (siç përmenda), domene falas për një vit, dhe një zgjedhje të 3 zgjidhjeve të ndryshme të postës elektronike (që është e bukur, në krahasim me hostet që zgjedhin për ju).

Ana e krijuesit të faqeve në internet gjithashtu ka veçori të e-commerce dhe blog, plus një sasi modelesh mbresëlënëse.

Mjetet e marketingut janë gjithashtu të ngurta included përfshihen disa softuer analitikë të faqeve, si dhe kreditë e Google Ads dhe Bing Ads.

Por megjithëse këto gjëra janë shtesa mjaft të këndshme, ato nuk janë aq të rralla. Kështu që, në përgjithësi, duhet të them që pritja e përbashkët në internet me JustHost është goxha standarde: jo shumë vini re, por gjithsesi është një grup i shëndetshëm karakteristikash për çmimin.

Tani, JustHost gjithashtu ofron një pritje më të avancuar — gjë që është e mirë, sepse historikisht, ata kanë pasur periudha vetëm duke ofruar plane të përbashkëta.

Ja si duken planet e VPS:

planet e justhost vps

Planet VPS gjithashtu kanë një strukturë të thjeshtë çmimi. Nuk ka shumë për të përmendur këtu.

Mimet janë të ulta, por kjo është edhe për shkak se burimet nuk janë super të larta. Ja çfarë dua të them:

Niveli më i lartë i RAM-it që mund të merrni është 8 GB, dhe sasia më e lartë e ruajtjes që mund të merrni është 120 GB.

Kjo është mjaft e ulët në krahasim me paketat VPS nga kompani të tjera që mund të shkojnë deri në 64 GB RAM. Por, nëse thjesht doni plane më të përballueshme dhe më pak intesive të mbajtjes së VPS, këto nuk janë të këqija.

Grupi tjetër i paketave të niveleve më të larta janë planet e dedikuara të hostimit të JustHost:

planet e dedikuara për justhost

Përmbledhja për këto është në thelb e njëjtë me atë të VPS:

Mimet janë në fundin më të ulët, por kjo është edhe për shkak se burimet janë në fund të ulët.

Me një maksimum prej 4 bërthama, 16 GB RAM dhe 1000 GB ruajtje RAID 1, njerëzit që kërkojnë plane të dedikuara super intensive mund të mos gjejnë një zgjidhje të mirë në JustHost.

Pastaj përsëri, nëse nuk keni nevojë për një server super të intensifikuar, këto do të bëjnë mirë.

Tani, kjo është në thelb ajo për çmimet dhe veçoritë e JustHost. Tema e zakonshme këtu është: e thjeshtë dhe standarde.

Mimi për të gjitha planet është standard. Karakteristikat janë standarde. Me ndarjen në internet të përbashkët, tiparet janë pak më të mira se normale, por jo aq shumë.

Në pjesën më të madhe, JustHost është aktualizuar. Një përjashtim do të ishte me serverat e dedikuar: ata kanë ruajtje RAID 1 në vend të RAID 10, që është më shumë një standard këto ditë. dhe, serverat e dedikuar nuk kanë depo SSD.

Megjithatë, është përgjithësisht një grup i mirë i planeve. Nëse keni nevojë për një zgjidhje më të thjeshtë dhe më pak intenzive për pritjen, opsionet e JustHost janë me çmim të drejtë dhe me tipare të drejtë.

Mos u mërzit!

E thjeshtë dhe standarde mund të jenë gjëra të mira. Dhe në çdo rast, ne do të futemi në një nga pjesët më të diskutueshme të JustHost:

Ndihma për klientët

Besoni apo jo, një nga gjërat më të përmendshme në lidhje me JustHost është mbështetja e saj ndaj klientit.

Prisni, mos u emociononi – është e rëndësishme në a keq mënyrë. Kur filloni të bëni kërkime themelore në lidhje me JustHost, një nga komentet më të zakonshme ka të bëjë me shërbimin e keq të klientit.

Kur fillova të testoja JustHost, unë pata një shans për të parë veten nëse kjo ishte e gjitha duke folur ose nëse mbështetja e klientit të JustHost ishte me të vërtetë e dobët.

Këtu është një pamje e bisedës live nga më parë:

justhost livechat

Siç mund ta shihni, rep përgjigjet brenda një minutë dhe u përgjigj menjëherë pyetjes time.

livechat jusssthost

Fatkeqësisht, JustHost e bën këtë gjë vërtet të bezdisshme:

Por hej, është vetëm një shqetësim i vogël.

Sidoqoftë, ky bisedë është vetëm një shembull, por është përfaqësuesi mjaft i përvojës sime të përgjithshme. Kam gjetur JustHost të jetë i besueshëm në mbështetjen e klientit.

Sigurisht që çështjet më të vogla për të cilat do të flisnit në chat live janë më të lehta për tu trajtuar. Por, edhe kur bashkëveproj me përsëritjet përmes biletave / emailit, kam gjetur mbështetjen për të qenë në rregull.

E njëjta gjë vlen edhe për mbështetjen e telefonit — në total, mbështetja nuk ka qenë yjor, por është mirë.

Pra, në total, përfaqësuesit e klientëve janë mjaft të dobishëm dhe të përgjegjshëm.

Por kjo nuk është e gjithë mbështetja e klientit në dispozicion! Ekzistojnë gjithashtu disa burime dhe informacione në vend, në formën e një qendre ndihme.

Nuk është shumë mirë të kërkosh:

qendra e ndihmës justhost

Por është funksionale.

Do pjesë kryesore ka disa artikuj … por kjo ka të bëjë me të.

Dhe artikujt janë shpesh pa vëmendje dhe të shkurtra:

qendra e ndihmës justhost

Ata nuk janë të padobishëm, por nën-par.

Rezultati është që burimet dhe informacionet në vend janë dukshëm më keq sesa shumica e bazave të njohura të kompanive të tjera dhe qendrat e ndihmës.

Përsëri, ata nuk janë të padobishëm – informacioni thelbësor është gjithçka – por ato nuk janë me të vërtetë të shpejtuara me qendrën standarde të mbështetjes.

Pjesa tjetër është shumë themelore, dhe do të detyroheni të kontaktoni përfaqësuesit për disa çështje.

Në përgjithësi, mbështetja e klientit nuk është aq e keqe sa kisha dëgjuar për të: të paktën për mua, përgjigjet ishin të mira. Por informacioni në internet është i dobët.

Hej … nuk është aq e keqe! Le të shohim një faktor të fundit:

siguri

Siguria është një marrëveshje e madhe për pritjen. Sigurisht, jo të gjithë kujdesen në mënyrë të barabartë, por ju ende besoni një kompani me të dhënat tuaja dhe të dhënat e vizitorëve të faqes tuaj.

Edhe nëse siguria nuk është me të vërtetë përparësi për ju, duhet të jetë diçka për të cilën ju intereson. Pra, si është JustHost?

JustHost ju jep këtë garanci:

siguria e justhost

Monitorimi i rrjetit 24/7 pritet të pritet, por siç jua thashë tashmë, koha e punës është goxha e paqëndrueshme, kështu që unë kam dyshimet e mia për sa të rrepta janë mbrojtjet dhe monitorimet e tyre.

Tani, unë isha provuar të gjej më shumë informacion në lidhje me masat e sigurisë të JustHost, sepse gjithçka që mund të gjeja në faqen e tyre ishte ajo garanci që sapo ju tregova.

Unë mezi gjeta ndonjë gjë.

Rëndësisht, ja çfarë tregoi baza e tyre e njohurive:

siguria e justhost

Ishte gjithçka për gjërat tipike që duhet të bësh për të mbrojtur sigurinë tënde – asgjë nga JustHost se cilat janë protokollet e tyre të sigurisë, etj.

Nuk jam çuditur. Siç kam thënë, JustHost është në pronësi të Endurance International Group, i njohur gjithashtu si EIG.

Për t’ju dhënë një sens të EIG, është ndoshta konglomerati më i madh i hostit përreth. EIG zotëron shumë më tepër sesa JustHost, Bluehost dhe HostGator…

Në fakt, për momentin EIG ka rreth 83 filiale.

Disa njerëz janë të kujdesshëm për të pritur ndërmarrje në pronësi të ndërmarrjeve më të mëdha: kjo sepse një konglomerat mund të lërë pas dore praktikat e sigurisë për të ulur kostot.

Ose grumbulloni një bandë të serverëve nga hostë të ndryshëm të internetit së bashku në një numër të vogël të lehtësive.

Më vjen keq, duhet të sqaroj: nuk është një mundësi e largët. Në të vërtetë ka ndodhur:

çështja e sigurisë së justhost

Në vitin 2013, një dështim i ndërprerës në një qendër të dhënash në Provo rezultoi në ndërprerje të rënda për Katër firma kryesore pritëse: Bluehost, HostGator, HostMonster, dhe JUSTHOST.

Unë fola për këtë në rishikimin tim të Bluehost, por ky incident patjetër që ndodhi sepse EIG konsolidoi serverat e shumë kompanive në një numër më të vogël të qendrave të të dhënave.

E di, e di – që është 6 vjet më parë. Gjërat kanë ndryshuar?

Për të qenë i sinqertë, nuk jam i sigurt. EIG me siguri mori shumë flak për këtë vidhosje dhe bëri disa përmirësime.

Por sa të mëdha janë ato përmirësime? Për të qenë të sinqertë, vetëm koha do të tregojë. Juria është ende jashtë kësaj.

Kjo tha, nuk mund të them se jam i impresionuar nga JustHost, dhe siguria nuk është një nga ato gjëra që dua t’i jap përfitimin e dyshimit.

Sepse JustHost mezi ka ndonjë gjë për të thënë në lidhje me praktikat e saj të sigurisë, dhe për shkak se është në pronësi të EIG, unë do të thoja në rastin më të mirë nuk mund t’i besosh shumë.

Në rregull, le të përpiqemi të jemi më pozitivë:

rekuizitë

 • Mbi mesataren e kohës… mesatarisht. Vini re se është në kundërshtim.
 • Në përgjithësi, mjaft i lehtë për t’u përdorur.
 • Në përgjithësi, çmimi i mirë.
 • Karakteristikat e përbashkëta të pritjes janë pak më të mira se zakonisht. Disa nga shtesat, si dizajni dhe mjetet e marketingut, janë shtesa mjaftë të lezetshme.
 • Përfaqësuesit janë përgjithësisht të mirë, të paktën në përvojën time.

Cons

Asgjë nuk është e përsosur … këtu janë dobësitë.

 • Kohëzgjatja mund të jetë e mirë, por gjithashtu mund të jetë e keqe. Shumica e kohës është në rregull, por nuk është aq konsistente sa disa platforma të tjera, gjë që është shumë zhgënjyese.
 • Gama e kufizuar e opsioneve të hostimit: të përbashkëta, VPS, dhe të dedikuara. Dy të fundit nuk kanë syze ose burime shumë të përparuara.
 • Në atë shënim: serverët e dedikuar nuk përdorin ruajtjen e SSD dhe përdorin RAID-1 jo RAID-10.
 • Informacioni në vend nuk është shumë i mirë. Ka një numër të vogël artikujsh dhe ato që gjenden shpesh janë të shkurtra dhe bllok tekstesh.
 • Nuk ka pothuajse asnjë informacion në lidhje me praktikat e sigurisë së JustHost. Mungesa e transparencës dhe fakti që ajo është në pronësi të EIG më bën të hezitoj për sigurinë e JustHost.

Përfundim: A e rekomandoj JustHost?

Pra, le ta zgjidhim këtë: a rekomandoj JustHost?

Um … të jem i sinqertë, nuk jam aq i sigurt se e bëj.

Më lejoni të bëj diçka të qartë edhe pse së pari: për disa njerëz, JustHost do të jetë një zgjedhje e shkëlqyeshme.

Ështja kryesore është edhe nëse ju jeni lloji i personit që të jeni plotësisht të kënaqur me JustHost, nuk ka shumë arsye për ta zgjedhur atë mbi disa hoste të tjerë.

Kur shikoni se çfarë bën të drejtën right JustHost products produkte miqësore, të drejtpërdrejtë dhe çmime, pritja e përgjithshme në rregull për tipare të mirë me çmime të përballueshme — është ai kombinim unik me JustHost?

Jo nuk eshte.

Për më tepër, ka disa gjëra që JustHost i bën keq: orari i zgjatjes është i paqëndrueshëm dhe ka pasur momente shumë të dobëta, informacioni në vend është i dobët, dhe ne nuk dimë shumë për sigurinë.

Dhe përderisa çmimet janë të ulta, ato nuk janë me të vërtetë më të ulëta se çmimet standarde të pritjes “të përballueshme” të pritjes.

Në fund të ditës, JustHost nuk është a keq nikoqir … thjesht nuk është mjaft mirë në përgjithësi ose në një fushë të veçantë për të garantuar një rekomandim.

Por, hej – nuk keni nevojë ta lini fare këtë në fjalën time. JustHost mund të jetë kompania që keni pritur, kështu që mënyra më e mirë për të qenë i sigurt është të provosh vetëm atë!

Dhe ju mund ta bëni atë pa rrezik për deri në tridhjetë ditë:

kthim i parave nga justhost

Provoni JustHost për 30 ditë

Farëdo që të zgjidhni të bëni … pritje të lumtur!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map