Shqyrtimi i lëngshëm i uebit: Hosting i drejtuar i duhur për nevojat tuaja? Gjeni këtu

Ky Rishikim i Liquid Web Hosting u rishikua dhe u azhurnua në 18 korrik 2019.


Kompanitë më të shquara të pritjes janë fleksibile në ato që ofrojnë: ato mund të ofrojnë pritje për individë apo edhe biznes të madh. Përderisa ato mund të jenë të mira, kjo natyrisht do të thotë që njëfarë shkalle specializimi mund të humbet.

Hyni L
iquid Web: themeluar në vitin 1997, Liquid Web është bërë një markë udhëheqëse në produktet e menaxhimit të pritjes. Pritja e menaxhuar është në thelb pritëse e nivelit të lartë: si për host të dedikuar, kompania jep qira servera (ose hapësirë ​​serveri në rastin e mbajtjes së VPS) për klientët, por kompania gjithashtu merret me shumë më tepër në fundin e tyre sesa në opsionet normale të hostimit.

Pritja e menaxhuar zakonisht kushton më shumë sepse kompania po ofron shumë më tepër për klientët e saj. Especiallyshtë veçanërisht e ndjekur nga bizneset e vogla ose të mesme (të njohura edhe si SMB).

Si i tillë, Liquid Web ka vetëm 30,000 klientë (megjithëse në 130 vende) dhe ndihmon në menaxhimin e gjysmë milioni faqeve – asgjë në krahasim me milionat e emrave të mëdhenj në numërimin e pritjeve. Por përsëri offers Ofertat e lëngshme të drejtpërdrejta vetëm të mbajtura në Web.

Me fjalë të tjera, nëse nuk keni shumë për të hedhur poshtë, Liquid Web nuk është alternativa më e mirë për shumicën e hobistëve ose individëve. Nëse keni një biznes të mesëm të vogël ose të mesëm, ose nëse jeni një projektues ose zhvillues me nevoja të rënda ose një agjenci dixhitale – mirë, Liquid Web është ndoshta perfekt.

Pra, si vepron Liquid Web në këtë vend?

Pas testimit të Liquid Web për disa muaj, mund të them se Liquid Web me të vërtetë ka arritur të bëjë vetë një mundësi të shkëlqyeshme për objektivin e saj. Sidoqoftë, nuk mendoj se është për të gjitha SMB-të, kështu që le të hidhemi në detaje.

rekuizitë

Le të fillojmë me disa nga lajmet e mira: çfarë bën mirë Liquid Web?

Gjëja e parë që do të përmendja është Liquid Web ka përgjithësisht produkte shumë të mira. Seriozisht, nuk do të dyshoja për cilësinë e shërbimit që ju merrni: produktet janë të ngarkuar me karakteristika dhe burime, dhe ato performojnë mirë.

Një pjesë e kësaj cilësie kërkon mbështetje të shkëlqyeshme të klientit. Nëse Liquid Web nuk ka mbështetjen më të mirë të klientit në pritjen, ai ka ndër më të mirët me siguri.

Ndërsa Liquid Web po ofron shërbime të menaxhimit të menaxhuar, mbështetja e klientit është gjithçka.

administruar programe dhe programe

Dhe djalë, a e dorëzojnë atë? Shtë një nga gjërat për të cilat janë krenarë si kompani.

Lidhur por jo plotësisht i njëjtë është lehtësia e përdorimit: Lëngu i Ujit nuk është shërbimi më i lehtë i hostimit për t’u përdorur nga vetë natyra dhe klienti i tij i synuar, por është akoma aq i lehtë sa mund të marrë një host më serioz.

Së fundmi, përveç performancës së mirë të Liquid Web, siguria e Liquid Web është padyshim se varet nga standardet e arit të industrisë.

Cons

E gjithë kjo tingëllon e shkëlqyeshme – dhe është — por ajo na lë me një pengesë të madhe: çmimin.

Nuk ka një mënyrë shumë të lehtë për ta thënë këtë: Uebi i Lëngshëm mund të jetë pak i shtrenjtë. Për sa i përket mua, ky është problemi kryesor. Shumica e aspekteve të tjera të Liquid Web janë në rregull, por çmimi me siguri mund të jetë kufizues për disa.

Edhe nëse mbani në mend se një objektiv i madh i Liquid Web janë SMB dhe klientët me specifikime të rrepta të hostimit, disa ofrues të tjerë mund të ofrojnë shërbime të ngjashme me çmime më të ulëta.

Unë mendoj se është e drejtë të thuash që Liquid Web është e vështirë të mposhtësh në sa shumë specializohet në pritjen e menaxhuar me premium. Sidoqoftë, jo të gjithë kanë nevojë për një shërbim të tillë premium – shumë mund të marrin produkte me cilësi të ngjashme për çmime më të ulëta.

Problemi tjetër me Liquid Web do të ishte që ai nuk ofron një pritje të përbashkët në internet. Mund të jetë potencialisht një përzierje solide e cilësisë së Liquid Web, por me çmime më të përballueshme. Nga ana tjetër, Liquid Web nuk duket se dëshiron klientë që duan një pritje të përbashkët, kështu që mund të mos jetë çështje.

Kjo është kryesisht ajo! Natyrisht, të gjithë do të kenë ankesat e tyre specifike për këtë ose atë plan pritës, por në përgjithësi, këto janë pengesat kryesore të Liquid Web.

Edhe kështu, Liquid Web do të jetë një opsion i shkëlqyeshëm për disa biznese – kështu që le të vazhdojmë të diskutojmë mbi specifikat e Liquid Web.

Prmimet dhe Karakteristikat

Prmimet e Ujit të Lëngshme janë një nga gjërat e para që njerëzit do të flasin. Kjo është për shkak se nga jashtë, Liquid Web është lehtësisht një nga kompanitë më të çmuara të pritjes.

“E jashtme” është fjala kryesore këtu. Mos harroni se Liquid Web nuk ofron produkte të përbashkët të pritjes, të cilat gjithmonë do të jenë më të lira dhe të synuara drejt atyre me nevoja më të lehta pritjeje.

Kur shikoni se çfarë ofrojnë edhe kompanitë kryesore të pritjes – të tilla si GoDaddy, Bluehost, ose HostGator – për produktet e tyre të menaxhuara, gjërat nuk janë shumë të ndryshme. Gjithmonë ekzistojnë disa mospërputhje midis produkteve por në përgjithësi Web-i i Lëngshëm është akoma brenda një diapazoni të arsyeshëm.

Edhe pse kanë thënë që … po, mjaft produkte janë në anën e çmimeve. Pritja e përkushtuar fillon me 199 dollarë në muaj dhe vazhdon të 599 dollarë në muaj me zgjidhje shtesë doganore në dispozicion, për shembull.

çmimi i dedikuar i serverit

Përkundër disa prej çmimeve, Liquid Web ka një forcë në shumëllojshmërinë që ofron. Për të përdorur përsëri një pritje të veçantë si një shembull: gamën e lartpërmendur të çmimeve përhapet në më shumë se një duzinë të produkteve. Këto produkte variojnë nga të paturit e 4 bërthamave dhe 16 GB RAM (niveli i parë) deri në 20 bërthama dhe 64 GB RAM.

Ju mund të zgjidhni midis të pasurit një procesor të vetëm ose një procesor të dyfishtë, zgjidhni atë që ju rezervon disqet, dhe madje mund të zgjidhni nga serverët në Shtetet e Bashkuara qendrore ose lindore, ose në Evropë (megjithëse dy të fundit kanë më pak produkte për të zgjedhur).

Liquid Web gjithashtu ka mundësi të mira të reja cloud: Cloud VPS, Cloud Dedicated, Cloud Private ose Sites Cloud. Shënim mbi të fundit: Sitet e Cloud përfshijnë serverët fizikë dhe virtualë, të cilët i lejojnë ata të shkallëzojnë me lehtësi nëse parashikoni rritje.

Sites Cloud ju lejon të shkoni me site të pakufizuar, dhe Serverët e përkushtuar ndaj Cloud janë gjithashtu shumë të shkallëzuar. Unë mendoj se produktet e Cloud VPS janë pak të kushtueshme, por tiparet janë mjaft të ngurta me shumë hapësirë ​​dhe gjerësi të diskut në SSD, plus site të pakufizuara, qasje në rrënjë, CDN dhe më shumë.

re vps

Cloud Private është diçka që nuk e shihni çdo ditë, dhe ju jep një ton kontroll mbi mjedisin në re, sinqerisht nuk mendoj se ka shumë mundësi të tjera të shkëlqyera për retë private të përshtatura për SMB.

Liquid Web gjithashtu ofron host WordPress dhe WooCommerce. Pritja e WordPress me Liquid Web është shumë e mirë, me disa pika unike: azhurnimet automatike të shtojcave, dhe iThemes Sync përfshirë.

Stafi i Likuid i Uebit do të sigurohet që azhurnimet e shtojcave në ambiente të ndara në mënyrë që ata të mos bien ndesh, kjo është arsyeja pse shumë host nuk do të azhurnojnë automatikisht shtojcat edhe nëse ato automatikisht do të azhurnojnë vetë WordPress.

Sa për iThemes Sync, është një mjet që bën menaxhimin e temave për shumë site shumë më të centralizuara duke vendosur gjithçka në një pult të vetëm. Nuk është thelbësore, por pasi ta keni pasur, do të ndjeheni sikur të keni munguar diçka më parë.

Sidoqoftë, hostimi i WordPress është mjaft i mirë. Dikur ishte më e shtrenjtë, duke filluar nga 99 dollarë dhe për 10 site.

Por tani? Tani, ky është niveli i tretë. Shkalla e parë fillon me 29 dollarë në muaj për 1 sit me 5TB bandwidth. Më parë, niveli më i lartë do t’ju lejonte të trajtonit 50 site, por tani kufiri është 25, dhe është 149 dollarë në muaj.

Për të qenë të sinqertë, kjo është ende një gamë mjaft e mirë. Jam i sigurt se disa do të duan një plan më të madh që lejon më shumë se 25 site-mirë, ju mund të merrni një plan ndërmarrje, i cili fillon nga 50 site me 289 dollarë në muaj.

Por edhe katër nivelet e para do të jenë mjaft të mira për shumicën e njerëzve. Dhe për shkak se tiparet janë me të vërtetë të mira, çmimet janë gjithashtu.

Ndërsa unë mendoj se produktet WordPress, Cloud dhe produktet e përkushtuara të Liquid Web janë mjaft të qëndrueshme, ndjehem i frikësuar për pritjen e tij në WooCommerce. Po, shërbimi është i mirë, por fillon me 39 dollarë në muaj — ai niveli i hyrjes kufizon numrin e porosive që dyqani juaj mund të trajtojë në 150 në muaj.

Për disa që mund të jenë mirë, por unë mendoj se është e tepërt duke marrë parasysh numrin e transaksioneve që lejohen.

Sidoqoftë, ndërsa specifikat mund të ndryshojnë nga paketat në pako, pothuajse të gjitha produktet e pritjes përfshijnë mbrojtjen DDoS, CDN, mbi masat e tjera të sigurisë dhe mjetet rezervë.

Shërbimi i fundit pritës i ofruar nga Liquid Web është mbajtja e postës elektronike. Në shkallën e Internetit të Lëngshëm, kjo është mjaft e përballueshme: niveli i parë është 1 $ për kuti postare në muaj, dhe pastaj ka edhe disa nivele të tjera që rrisin dollarin për kuti postare, por vijnë me më shumë hapësirë ​​dhe veçori.

Nëse po mendoni të drejtoni kuti postare për dhjetëra të punësuar, atëherë mund të jeni në gjendje të gjeni një marrëveshje më të mirë me një kompani tjetër, por nëse jo, unë mendoj se kjo është një nga karakteristikat më të vetëdijshme për çmimet e Ueb..

Në përgjithësi, Liquid Web bën shumë. Ajo ofron të gjitha gjërat e zakonshme që ju prisni me pritjen, por çelësi i Liquid Web nëse jeni shumë të garantuar një server me cilësi të lartë dhe një shpërndarje solide të burimeve.

Admittedshtë padyshim e kushtueshme, por nuk do të jetë e paarsyeshme kështu për të gjitha bizneset — disa do të gjejnë se Liquid Web ka shënuar në mënyrë të përsosur. Por hej, të kesh ton karakteristika nuk do të thotë asgjë nëse nuk mund ta shfrytëzosh më së shumti, dhe nëse dëshiron të presësh me sukses, ai menaxhim më i mirë është i mirë. Pra, le të shohim se sa e lehtë është të përdorë Ueb Liquid.

Lehtësinë e përdorimit

Siç kam thënë dhe siç nënkupton emri, pritja e menaxhuar do të thotë një nivel të caktuar përfshirjeje shtesë nga kompania në fjalë. Në këtë rast, Liquid Web vë një theks të fortë jo vetëm të kujdeseni mirë për serverët tuaj, por në thjeshtimin e procesit.

Do ta arrij këtë më shumë në seksionin tjetër, por një shembull i kësaj është mbështetja e klientit të Liquid Web. Përveç hostimit të cilësisë, pika tjetër e shitjes e Liquid Web (seriozisht, vizitoni faqen e tyre të internetit dhe do të shihni se çfarë dua të them) është shërbimi yjor i klientëve.

Në thelb, Liquid Web ka njerëz që mund të konsultohen, përveç ofrimit të mbështetjes teknike bazë. Kjo do të thotë që nëse, për shembull, biznesi juaj ka ardhur duke u rritur dhe ju duhet të rialokoni ose përndryshe të shkallëzoni infrastrukturën tuaj dixhitale, lehtë mund të flisni me një përfaqësues të Internetit të Lëngshëm për të kryer punën në mënyrë të efektshme.

Pra, kjo është një pjesë e lehtësisë së përdorimit të Liquid Web. Një tjetër është disa mjete themelore të automatizuara që ato përfshijnë me paketat e tyre. Një shembull i shkëlqyeshëm i kësaj janë paketat e tyre të WordPress. Të kesh një mundësi për të instaluar automatikisht plugins WordPress me automatikë dhe të kesh iThemes Sync Pro e bën menaxhimin e shumë siteve të WordPress në mënyrë të konsiderueshme më të lehtë, veçanërisht nëse ke një ekip më të vogël.

pako wordpress

Kjo është ajo që e bën pjesën më të “konkretizuar” të aparateve pritëse të Liquid Web. Platforma të tjera mund të ofrojnë shërbime të menaxhimit të menaxhuar, por jo të investojnë në mënyrë të konsiderueshme në lehtësinë e përdorimit, dhe thjesht të kujdesen për gjëra më të thjeshta.

Lëngu i Uebit nuk del nga mënyra e tij për t’i bërë të kontrolluar të gjitha produktet e tij pritëse. Një pikë tjetër e këndshme është që personeli i dobishëm e mban procesin e konfigurimit të efektshëm.

Në fund të fundit, unë do të thoja që çdo SMB, veçanërisht ajo që merret me infrastrukturë më komplekse në internet, do të shndërrohet në vështirësi dhe vështirësi të ndërlikueshmërisë. Sidoqoftë, Liquid Web e zvogëlon atë aq sa është aktualisht i imagjinueshëm.

Ndihma për klientët

Mbështetja e klientit dhe lehtësia e përdorimit gjithmonë shkojnë paralelisht, por kjo është veçanërisht e vërtetë për Liquid Web. Siç kam thënë: një pjesë e madhe e lehtësisë së përdorimit të Liquid Web, dhe një pjesë e madhe e pjesës së “menaxhuar” të hostit të saj është mbështetje e shkëlqyeshme ndaj klientit.

Farë dua të them me këtë? Ju mund ta konsideroni stafin që monitoron dhe mirëmban serverët tuaj një formë të mbështetjes së klientit, megjithëse një themelor për të gjithë hostin. Epo, Liquid Web ka vendosur (për aq sa mund të konstatoj) disa punë shtesë në monitorimin e pajisjeve.

Fuqia kryesore e rrjetit të lëngshme është në përfaqësuesit e shërbimit të klientit. Me platformat e tjera të pritjes, do të shkoni te përfaqësuesit nëse keni një problem teknik ose një pyetje në lidhje me llogarinë tuaj. Akoma mund ta bëni atë me Liquid Web, por gjithashtu mund të shkoni tek ata për këshilla ose thjesht të merrni më shumë nga llogaria juaj.

Përfaqësuesit janë në dispozicion 24/7 përmes telefonit, bisedës, biletave ose tryezës së ndihmës. Ata garantojnë një kohë 59 sekondë përgjigje për telefon dhe bisedë live. Këtu është një shembull i shkurtër se si u matën.

Ndihmë

Ndihmë

Shtë mirë të shohësh që Liquid Web nuk po blutonte – se nuk do të thoshin “do të merrni një përgjigje të automatizuar në 59 sekonda.” Në këtë shembull, atyre u deshën vetëm 30 sekonda për t’iu përgjigjur pyetjes sime (e dhënë, ishte e thjeshtë).

Mjetet e tjera për të kontaktuar përfaqësuesit janë po aq të dobishëm dhe të përgjegjshëm. Edhe pse sistemi i biletave nuk është aq i menjëhershëm, unë ende kam gjetur përgjigje vijnë relativisht shpejt.

Materiali informues në internet është i përqendruar në bazën e njohurive, për dallim nga kompanitë e tjera që ndajnë bazën e njohurive nga llojet e tjera të materialit.

Baza e njohurive është e mirëorganizuar dhe shumë gjithëpërfshirëse. Thelbësore është që informacioni vjen në një shumëllojshmëri formatesh – nuk janë të gjitha artikujt e thjeshtë – dhe mbulojnë një hapësirë ​​të shëndetshme temash me një varg vështirësish.

Jo të gjithë artikujt janë gjithëpërfshirës, ​​por disa janë mjaft të hollësishme.

Një tjetër veçori e fortë e mbështetjes së klientit të Liquid Web: zgjidhje me porosi. Nëse një prej paketave të paracaktuar nuk i përshtatet biznesit tuaj, përfaqësuesit me të cilët do të këshilloheni janë shumë të dobishëm.

Ata janë gjithashtu të dobishëm nëse keni nevojë të rirregulloni shërbimin tuaj. Kështu që unë do të thoja që një tjetër theks i mbështetjes së klientit të Liquid Web është procesi i produktit me porosi.

Shtë e vështirë të kuptosh se sa e rëndësishme është mbështetja e klientit për Liquid Web – një pjesë e mirë e modelit të saj të biznesit mbështetet në të. Si i tillë, Liquid Web promovon shumë mbështetjen e tij për klientët, dhe unë mendoj se është i garantuar.

Liquid Web ka ndoshta mbështetjen më të mirë të klientit në industrinë e pritjes (megjithëse përsëri, kjo është domosdoshmërisht).

Siguria dhe besueshmëria

Nëse jeni si unë, do të prisni që Liquid Web të ketë siguri mjaft të dobët dhe besueshmëri të nivelit të lartë. Në fund të fundit, ata nuk po merren me pritje të përbashkët në internet ose me individë që janë mjaft të dobët në lidhje me kërkesat e tyre të sigurisë.

Liquid Web po synon shërbimin e tyre në biznese dhe klientë me pagë më të lartë, njerëz të cilët mbështeten në pajisje të menaxhuara fort dhe në nivelin më të lartë. Pra, ata nuk mund të kishin ndonjë dështim këtu, apo jo? e drejtë?!

Në të vërtetë, apo jo. Likuid Web arrin t’i përmbushë këto pritshmëri.

Unë do të trajtoj gjënë e parë që ju ndoshta dëshironi të dini: si është koha e duhur? Shtë shumë mirë, siç janë kohërat e reagimit.

Daydo ditë, si është administrimi i softuerit? Nuk është shumë e ndryshme nga çdo shërbim tjetër i pritjes nga një përvojë e përdoruesit në fund: pjesët themelore janë të gjitha atje, por do të ndjeni një shtresë shtesë mbështetjeje nga kompania. Nuk kam vërejtur ndonjë gabim ose keqfunksionim në programin administrativ ose cPanel.

Sa i përket sigurisë, më lejoni të tregoj disa certifikime: Likuid Ueb është i certifikuar HITECH (që do të thotë se përputhet me HIPAA, një ligj amerikan për llogaridhënien në 1996); në përputhje me Kornizën e Mburojës së Intimitetit BE-SHBA; PCI në përputhje; dhe në përputhje me Rregulloren e fundit të Përgjithshme të Evropës për Mbrojtjen e të Dhënave.

Për më tepër, Liquid Web përdor firewalls dhe teknologji VPN, ndihmë për pajtueshmërinë, parandalimin e sulmit DDoS, mbrojtjen e serverit dhe mbrojtjen e aplikacionit në internet.

siguri

Liquid Web gjithashtu ofron shërbime për ruajtje dhe rezervë, duke përfshirë rezervime jashtë site dhe back-up të cloud, midis formave të tjera.

Përfundimi im për sigurinë dhe besueshmërinë do të ishte ky: nëse keni pritshmëri të lartë për Liquid Web, ato me siguri do të përmbushen.

Përfundim: A ju rekomandoj Web të lëngshëm?

Shtë e qartë, ka shumë gjëra që po vazhdojnë me Liquid Web. Pra, këtu është momenti ynë i së vërtetës: a rekomandoj Liquid Web?

Po… lloj i. Nëse nuk e kam bërë mjaftueshëm këtë pikë: herë të lëngshme nuk është për të gjithë. Nëse biznesi juaj nuk ka burime për të menaxhuar hostimin në duart e veta, Liquid Web është një opsion i mirë. Kjo është veçanërisht e vërtetë për bizneset me nevoja më komplekse – ose thjesht më të rënda – për pritjen.

Liquid Web është një mundësi veçanërisht e mirë për shitësit, të cilët mund të sigurohen që do t’u ofrojnë klientëve të tyre një shërbim të nivelit të lartë. Mund edhe të jetë mirë për pavarësit e pavarur, me kusht që të jenë të suksesshëm dhe të kenë nevojë për specifikimet që Liquid Web ofron më së miri.

Nuk është për hobiistët ose përkthyes të pavarur me kohë të vogël, të cilët mund të marrin më së miri me një pritje të përbashkët në internet ose edhe versione më të lira të pritjeve të menaxhuara me kompani të tjera. E njëjta gjë është e vërtetë për disa biznese të vogla, madje edhe ato me nevoja të tregtisë elektronike.

Duke thënë të gjitha këto, Liquid Web është sigurisht një nga kompanitë më të mira pritëse përreth, me performancë të shkëlqyeshme, siguri, karakteristika dhe mbështetje të klientit. Të paktën ju merrni atë që paguani!

Vizitoni Uebin e Lëngshëm

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map