Si i Rishikojmë Kompanitë e Web Hosting

Me kalimin e viteve, ne në HostingPill kemi shkruar një numër vlerësimesh të kompanive të ndryshme pritëse.


Në vlerësime të tilla, ne kemi qenë mjaft të qëndrueshëm në formatimin dhe qasjen tonë për rishikimin.

Rishikimi i një pritjeje do të jetë gjithmonë një çështje subjektive; megjithatë, ne gjithmonë jemi përpjekur t’i bëjmë vlerësimet tona sa më të plota, realiste & sa më objektiv të jetë e mundur.

Për të përmirësuar procesin tonë të rishikimit të zgjidhjeve të pritjes, në këtë artikull do të detajoj se si shkojmë në këto kritika.

Kjo do të ndjekë formatin e përgjithshëm të rishikimeve tona, por natyrisht këtë herë do të flas për metodologjinë tonë dhe atë që shkon prapa skenave.

Pavarësisht nëse vlerësojmë se çfarë është “e lirë” ose cili është shërbimi i “mirë” i klientit, ai do të mbulohet.

Pra, duke thënë të gjitha këto, le të zhyten drejt!

Si e rishikojmë çmimin

Si e rishikojmë çmimin

Nëse keni lexuar disa nga artikujt tanë më parë, e dini që ne vendosim çmimet si një nga pjesët e para.

Kjo nuk është një rastësi, apo thjesht për estetikën: çmimi zakonisht është gjëja e parë që njerëzit po shikojnë.

Këtu është marrëveshja: është 2018, dhe ju mund të merrni një paketë të mirë me më shumë se një kompani pritëse.

Sigurisht që situata e të gjithëve është e ndryshme, por shanset janë që ju të mos jeni shumë të kufizuar në opsionet tuaja.

Kjo do të thotë që çmimi është një përparësi – cila është marrëveshja më e mirë që mund të merrni?

Shumë nga karakteristikat më të rëndësishme janë të zakonshme midis platformave, kështu që ato që ju lejojnë të kurseni?

Prmimet gjithashtu mund të jenë fatkeqësisht të ndërlikuara ndonjëherë.

Companydo kompani pritëse ofron pa ndryshim më shumë se një lloj të shërbimit të pritjes, nga një pritje e përbashkët në internet tek serverë të dedikuar, dhe të gjitha këto vijnë me çmimet e tyre.

Kur shqyrtojmë çmimet, ne i shikojmë të gjitha këto gjëra dhe i shohim ato relativisht me konkurrencën e kompanisë dhe çmimet më të zakonshme të tregut.

Megjithatë, jo të gjitha ndryshimet e çmimeve janë po aq të rëndësishme.

Ndarja në internet e përbashkët është një nga llojet më të zakonshme të llogarive të hostimit sepse është më e lirë dhe më e thjeshtë simpl më e mira për faqet e internetit personale dhe përdoruesit që kërkojnë hapësirë ​​më të vogël dhe më pak burime.

Pricesmimet e përbashkëta të pritjes së faqeve në internet janë përgjithësisht të ngjashme në të gjithë tabelën – ndryshimi midis kompanive zakonisht do të jetë brenda disa dollarësh të njëri-tjetrit.

Kur shërbimi është në varg çmimesh vetëm disa dollarë në muaj, një ndryshim në një ose dy dollarë është teknikisht një i madh, në përpjesëtim me atë që shpenzoni.

Ne e marrim parasysh këtë, por nuk mund ta trajtojmë shumë ashpër – kjo demografi e përdoruesve duhet të dihet sa duhet për të kursyer para siç e shohin të arsyeshme (kjo është arsyeja pse ne ende raportojmë për të), por praktikisht duke folur, këto ndryshime të çmimeve nuk ka rëndësi jashtëzakonisht të madhe.

Shtimi ose zbritja e veçorive të caktuara në atë shkallë të parë mund të kompensojë ose denigrojë vlerën e një pakete të nivelit të hyrjes – një dollar ose dy mund të ketë më pak rëndësi kur hidhet një çertifikatë SSL, ose një emër domain hiqet.

1&1 Pritja e hostimit, për shembull, ka qenë një nga platformat më të mira të lirë të pritjes që kemi përdorur ndonjëherë me 0,99 dollarë në muaj për 12 muajt e parë.

1 dhe çmimet e pritjes

Sidoqoftë, ai çmim është “i lirë” sepse përfshin një certifikatë SSL, emër domaini dhe 100 GB ruajtje – mjaft mbresëlënëse për një shkallë të parë.

Në të kundërt, HostPapa dhe SiteGround kanë disa nga opsionet më të kushtueshme të nivelit të hyrjes.

Pse na pëlqejnë akoma ata?

Sepse ato ende ofrojnë karakteristika të forta dhe janë më të lira në opsionet e tjera sidoqoftë.

Fillimi i faqes SiteGround Shperndare _ Karakteristikat e Hosting

Karakteristikat e përbashkëta të fillestarit të mbajtësit të hostPapa

Për opsionet më të rënda — VPS dhe hostimi i dedikuar, për shembull – çmimet kanë më shumë rëndësi.

Në fund të fundit, më shumë para janë në diskutim, dhe klientët mund të shkojnë nga bizneset e vogla në ato të mëdha me buxhet të ndryshëm për pritje.

Kjo është pjesë e asaj që bën produkte të tillë si 1&1 pritje (përsëri) dhe Hostinger disa nga marrëveshjet më të mira për hosting VPS: çmimi, duke marrë parasysh cilësinë e pritjes, është i shkëlqyeshëm edhe nëse është më i shtrenjtë se sa opsionet e përbashkëta të mbajtjes në internet.

Përveç marrjes në konsideratë të gjithë asaj, ne gjithashtu shohim gjëra që mund të kushtojnë papritur para.

Kjo përshkon me departamentin e karakteristikave, dhe shpesh, edhe sigurinë.

Shumë mjete, veçanërisht mjetet e sigurisë, janë falas ose parazgjedhur me disa llogari në disa platforma, por janë azhurnime opsionale me platforma të tjera.

Në varësi të rëndësisë së një veçori – p.sh., një emër domain i përfshirë ose një certifikatë SSL – opsioni “më i lirë” mund të mos jetë aq i lirë sa mendoni.

Këto detaje janë të rëndësishme, dhe diçka për të cilën ne kujdesemi të veçantë të shqyrtojmë.

Më në fund, shikojmë në garancitë e kthimit të parave dhe politikat e rimbursimit.

Pothuajse çdo kompani pritëse që do të shikoni ofron një garanci për kthimin e parave. Ajo që na intereson këtu është gjatësia e asaj politike të rimbursimit dhe mbulimi.

Disa rimbursime mbulojnë vetëm periudha dy javore, por më e gjata që kam parë (DreamHost) zgjati për rreth 97 ditë.

garanci për ëndrrat

Nuk ka me të vërtetë një mënyrë më të mirë për të ditur nëse një produkt ia vlen apo jo sesa ta provoni, dhe disa kompani ju lejojnë të provoni opsionet e pritjes më të gjera se të tjerët.

Të gjithë së bashku, shqetësimi kryesor për ne është kostoja e produkteve të ndryshme të ofruara nga një kompani në lidhje me produktet përkatëse nga kompani të tjera.

Shqetësimet tona dytësore janë kostot e fshehura që mund të rriten, të cilat kërkojnë të shikoni në paketimin e secilit produkt dhe cilësinë e garancisë për kthimin e parave.

Si i rishikojmë tiparet

Si i rishikojmë tiparet

Siç kam thënë, ne së pari duam të marrim çmimet nga rruga.

Sidoqoftë, tiparet janë mjaft të rëndësishme, dhe për ne përparësia e parë me tiparet është ekzaminimi i mënyrës së ndarjes së tyre.

Më dëgjove të flisja për mënyrën sesi ne ekzaminojmë detajet e shkëlqyera në produkte me çmime të ndryshme.

Vetëm etiketat e çmimeve kanë rëndësi gjithmonë, por fotografia e plotë zhvillohet pasi të keni kuptuar mjetet që ofrohen për etiketën e çmimit.

Kur shqyrtojmë veçoritë, së pari shikojmë listat zyrtare të veçorive. Ne priremi të përqëndrohemi në veçoritë e përbashkëta të pritjes për shkak të popullaritetit të tyre.

Në fund të fundit, qëllimi i këtyre artikujve nuk është të ju jap çdo specifikim të vetëm – për këtë, ju mund të shkoni direkt në faqet e internetit të kompanive..

Ne gjithashtu përqëndrohemi në pritjen e përbashkët – dhe në një farë mase, ne ndajmë disa përqëndrim me WordPress dhe cloud cloud — sepse ato produkte kanë më shumë rëndësi.

Ndërsa kaloni në produkte më të shtrenjta, si hosting i VPS, pothuajse çdo mjet është i disponueshëm për ju — investimi nga ajo pikë bëhet shuma e burimeve që dëshironi të ndaheni për sitin tuaj..

Për ne nuk ka të bëjë vetëm me listën e veçorive, por cilësinë e tipareve specifike dhe vendosjen e tyre në produkte të ndryshme.

Ne nuk matim vetëm sasinë e mjeteve të dhëna për një llogari të përbashkët të nivelit të parë të pritjes me kompaninë A dhe homologun e saj në Kompaninë B: ne matim nëse një mjet që mungon në një është një zhgënjim i vogël, ose një mangësi e madhe.

Sigurisht, përvoja jonë me produktin fillon të vijë në lojë këtu.

Ne përgjithësisht i gjejmë punimet e mjeteve kryesore siç janë dizajnuar – por nëse ka çështje, duhet të shënojmë menjëherë.

Ne nuk mund ta kuptojmë këtë duke u mashtruar shpejt me panelin e kontrollit.

Në vend të kësaj, ne përdorim llogaritë tona me kompani të ndryshme pritëse për një periudhë më të gjatë kohore, duke u siguruar që tiparet të funksionojnë me përdorim të vazhdueshëm.

Nëse nuk do ta bënim këtë, kompanitë # 1 më të lira do të ishin gjithnjë fituesit – kjo është falë përdorimit tonë të vazhdueshëm që ne e gjejmë Bluehost të jetë një nga kompanitë më të mira pritëse përreth (është i përballueshëm gjithashtu!).

Karakteristikat BlueHost

Familjarizmi krijon përçmim, siç thotë fjala, dhe kjo është pjesë e pse provojmë tiparet tërësisht.

Vetëm duke u njohur me mjetin X ose Y ne mund të kuptojmë se çfarë është zhgënjyese dhe çfarë është e qetë.

Si e rishikojmë lehtësinë e përdorimit

Si e rishikojmë lehtësinë e përdorimit

Lidhur me vlerësimin e veçorive është vlerësimi i lehtësisë së përdorimit; ndryshe nga faktori i mëparshëm, sidoqoftë, shqyrtimi i lehtësisë së përdorimit përfshin më shumë përvojë subjektive nga ana jonë dhe pak më shumë thjeshtësi.

Karakteristikat zakonisht funksionojnë — të paktën për kompani të suksesshme —, kjo është arsyeja pse një nga gjërat e para që ne bëjmë është të shikojmë listat e hollësishme të veçorive dhe specifikimeve të dhëna nga kompanitë për produkte të ndryshme.

Ndërsa eksperimentojmë me to, ne gjithashtu fillojmë të formojmë një kuptim se sa të lehtë ose të vështirë për t’u përdorur ato.

Lehtësia e përdorimit nuk ka specifikime teknike, të emërtuara ose objektive, megjithatë; gjithçka që mund të bëjmë është të provojmë dhe të raportojmë përsëri.

Dokush mund të provojë një produkt — të gjithë e bëjnë duke e përdorur atë — kështu që ajo që ne bëjmë është t’i qasemi mbledhjes së mjeteve të vëna në dispozicion të përdoruesit nga mënyra sesi do t’u shfaqeshin përdoruesve të përvojave të ndryshme dhe me nevoja të ndryshme.

Ne provojmë të lundroni në panelin e kontrollit si një hap të parë, dhe më pas të shkojmë në secilën menu dhe nënmenu dhe të zbulojmë se sa e lehtë apo e vështirë është të realizosh detyra të caktuara, ose të bëjmë cilësime të caktuara.

Ndërsa kalojmë në panelin e kontrollit, menaxhimin e llogarisë dhe mjete të ndryshme (siç janë ndërtuesit e faqeve në internet), marrim shënimin e aksesit, shpejtësisë dhe thjeshtësisë.

Shumica e produkteve të njohura nuk janë tepër të vështira, kështu që ne kërkojmë një kombinim të thjeshtësisë dhe kontrollit të përdoruesit; asgjë kaq e lehtë sa të humbësh tiparet, por asgjë për të të mposhtur me opsionet e tua.

Një shembull i mirë – në mesin e shumë – është FastComet.

fastcomet-cpanel

Si përmbledhje, lehtësia e përdorimit kërkon një test të gjerë nga ana jonë, dhe shkon përtej kërkimit të specifikimeve dhe listave.

Duke mbajtur parasysh aftësitë e ndryshme teknike të klientit potencial gjatë testimit, ne jemi në gjendje të vlerësojmë lehtësinë e përdorimit të kompanive për nivelin e përvojës dhe të bëjmë rekomandime të përgjithësuara.

Si e Rishikojmë Mbështetjen e Konsumatorëve

Si e Rishikojmë Mbështetjen e Konsumatorëve

Kur vlerësojmë lehtësinë e përdorimit, ne kryqëzohemi me vlerësimet tona të mbështetjes së klientit.

Një paketë pritjeje nga jashtë mund të jetë e komplikuar, por ka mbështetje të fuqishme të klientit që e bën atë aq të lehtë sa çdo konkurrent.

Një shembull do të ishte një ndërfaqe e përdoruesit që prodhon përkufizime kur kursori rri pezull mbi një term të caktuar apo edhe një artikull menuje: megjithëse i thjeshtë, ai mund të bëjë një botë ndryshimesh për përdoruesit e rinj dhe është larg nga tipari i gjithëpranishëm.

Përveç kësaj, sidoqoftë, ne shikojmë dy lloje kryesore të mbështetjes së klientit: përmbajtje informative në vend, dhe përfaqësues të shërbimit ndaj klientit.

Përmbajtja informative në vend merr formën e artikujve me tekst dhe multimedia (të tilla si artikuj-si), faqet e FAQ, mësimet video dhe forumet e komunitetit.

Një kompani e caktuar pritëse zakonisht ka një kombinim të këtyre, megjithëse jo të gjitha domosdoshmërisht.

Këto zakonisht janë të përqendruara në një format të njohurive, megjithëse nganjëherë mësimet video dhe forume janë të ndara.

Ky proces është i gjatë: ne thjesht nuk kërkojmë pyetje që kemi duke përdorur burimet në vend.

Ne kërkojmë pyetje ku i dimë përgjigjet, vetëm për të parë se si trajtohen ato.

Si i përgjigjet forumi i komunitetit të rejave?

Questionsfarë pyetjesh janë të përfshira në një temë të forumit, por mungojnë nga artikujt zyrtarë se si të shkojnë?

Nëse nuk isha i panjohur për pritjen, a do të ishte i duhuri ky mësimdhënës video, apo do të fluturoja mbi kokën time?

Ne përpiqemi të kuptojmë se sa i azhurnuar është një përmbajtje e tillë, sa është e arritshme dhe sa e plotë.

Ne gjithashtu na pëlqen të shohim sa më shumë dokumentacion të jetë e mundur – sa më shumë informacion aq më mirë, me kusht që të jenë të organizuara mirë.

Ky është një kualifikim i rëndësishëm: një bazë e njohurive do të ishte më mirë e organizuar, pra edhe pika e arritjes.

Kjo është pjesë e asaj që e uli FastComet për mua: megjithëse mendova se FastComet ishte përgjithësisht i fortë, ai kishte një sasi të kufizuar të materialit informues që nuk ishte aq informues sa ai i kompanive të tjera, siç është SiteGround (i cili ka një blog solid dhe serinë webinar ) ose HostGator (i cili ka një faqe mbështetjeje të thjeshtë por mirë të kondensuar).

Mësoni se si të filloni dhe menaxhoni faqen tuaj të internetit me mësime të FastComet

Ne gjithashtu rishikojmë bazuar në përvojën tonë me përfaqësuesit e shërbimit të klientit.

Në rishikimet tona ne shfaqim teste të shpejta të bisedës live, të bëra në kohën e shkrimit të artikullit për provat e fundit.

Sidoqoftë, nuk është e vetmja kohë kur bashkëveprojmë me përfaqësuesit e shërbimit të klientëve.

Bisedë Hostgator 2

Bisedë HostGator 3

Gjatë rrjedhës së testimit të produkteve tona, ne do të përdorim chat live, mbështetjen e telefonit dhe mbështetjen e postës elektronike më shumë se një herë për të marrë një dorezë mbi përgjegjësinë e kompanisë dhe cilësinë e përgjigjes.

Pyetjet tona janë shpesh të thjeshta, por sigurohuni që të hedhim edhe disa topa kurbësh.

Shqyrtimet tona për mbështetjen e klientit bazohen në përvoja të tilla me përfaqësuesit e shërbimit të klientit dhe përvojën tonë duke përdorur përmbajtjen informuese në vend.

Mbështetja e klientit është shumë e rëndësishme dhe duhet të vlerësohet edhe nga klientët me teknikë.

Si e rishikojmë sigurinë dhe besueshmërinë

si e rishikojmë për sigurinë

Siguria, siç e vërej shpesh, është e fundit, por jo më pak e rëndësishme. Siguria është gjëja që lidh gjithçka tjetër – pasi të keni kuptuar etiketën e çmimit të një produkti, tiparet e tij, kurbën e të mësuarit dhe mbështetjen e klientit, gjëja e fundit që nënkupton mbajtjen në internet është siguria.

Vëllai i sigurisë është besueshmëria. Dy mbivendosjet natyrisht: një shërbim mund të jetë i besueshëm sepse ka siguri të mirë.

Sidoqoftë, besueshmëria kryesisht ka të bëjë me këtë pyetje: a bën produkti atë që mendohet, në vazhdimësi, dhe pa shumë gabime?

Siguria dhe besueshmëria janë unike të rëndësishme për interpretimin e vlerës së ndërmarrjeve pritëse, shumë më të rëndësishme sesa do të ishin për shumicën e produkteve të tjera offline.

Duhet të dini që faqja juaj e internetit, informacioni juaj dhe informacioni i mundshëm i klientëve tuaj mbrohen.

Dhe nëse keni blerë hosting, duhet të dini se do të vazhdoni të merrni pritjen.

Kur shqyrtojmë sigurinë dhe besueshmërinë, ne kemi dy qasje kryesore.

E para është të ekzaminoni se çfarë thotë kompania; e dyta është që të matim kohën tonë të pavarur dhe të anketojmë mjetet që na janë në dispozicion.

Kjo e fundit ka të bëjë me anën e besueshmërisë së gjërave pak më shumë, por prapë pasqyron sigurinë e dobët të serverëve në rastin e çështjeve.

Vlerësimi i asaj që thotë një faqe në internet e një kompanie mund të jetë e ndërlikuar. Nga njëra anë, është ndoshta burimi i vetëm i informacionit zyrtar që ju do të mund të merrni në lidhje me protokollin e sigurisë së një kompanie.

Nga ana tjetër, kompanitë në mënyrë të pashmangshme do të përpiqen të duken mirë në faqet e tyre të internetit.

Ndonjëherë, kompanitë kanë shumë pak për të thënë në lidhje me standardet e tyre të sigurisë ose mbrojtjen.

Kjo nuk lidhet domosdoshmërisht me kohën e keqe, por është diçka për të cilën duhet të jeni të kujdesshëm dhe mund të ia vlen të gërmoni me një përfaqësues për ata që janë të interesuar.

Ne përgjithësisht na pëlqen të shohim kopje rezervë të rregullt për sa më shumë llogari të jetë e mundur — është shumë e zakonshme që llogaritë në nivelin e hyrjes të mos bëhen kopje rezervë aq shpesh sa llogaritë e niveleve më të larta, por nëse ata të paktën mund të marrin kopje rezervë mujore, kjo është një fitore në librin tim.

FastComet ofron shërbime rezervë_ me çdo plan

Përveç kësaj, firewall-et e forta, mbrojtja e sulmit DDoS dhe encryption 256-bit janë tiparet që ne i kërkojmë: kjo do të thotë se kompania godet një standard të industrisë.

Natyrisht, të kufizohesh në faqen e internetit të një kompanie është vetëm aq e dobishme.

Kur shikojmë gjërat nga fundi ynë si klientë, artikulli i parë që shikojmë është koha e duhur: ky është treguesi numër një i besueshmërisë së kompanisë pritëse.

Kur blejmë pritjen nga ndërmarrjet, krijojmë faqet e internetit të mostrave dhe përdorim një palë të tretë të quajtur Pingdom për të regjistruar në detaje kohën e duhur të kohës dhe përgjigjes gjatë kohëzgjatjes së shërbimit tonë.

Uebfaqet tona të testimit për të monitoruar Uptime

Mbi të gjitha gjërat, këto regjistrime janë ato që janë me të vërtetë të rëndësishme: ato janë praktike.

Në mënyrë ideale, ne duam të shohim kohëzgjatjet më të larta dhe kohën më të ulët të përgjigjes së mundshme.

Shembuj të mirë do të ishin Bluehost, SiteGround, ose HostGator.

Site testi Bluehost

siti i provës së hostgatorit

faqja e provës në terren

Mbi të gjitha, pavarësisht se çfarë thotë një kompani për veten, qëllimi juaj përfundimtar është mirëmbajtja e faqes tuaj të internetit dhe mbrojtja e të dhënave.

Nëse keni një kohë të ngurtë për kohën e reagimit, një pikë shqetësuese kryesore do të jetë kujdesur për ju.

Në fund të fundit, nëse ndonjë mjet tjetër sigurie vihet në dispozicion si veçori të llogarisë, ne i shohim ato që ia vlen të përmenden – për sa kohë që i shënojmë pikat e tyre të çmimeve.

Sidoqoftë, ne nuk do të duam të përqëndrohemi shumë në këtë – ka të bëjë më shumë me atë që mund të blini, dhe më pak të bëjë me hapat që ndërmarrja merr për të mbrojtur klientët e saj.

Duhet gjithashtu pa thënë se nëse ndonjë çështje madhore e sigurisë shfaqet me një nga llogaritë tona të pritjes – nëse ka një sasi të rëndë kohe joproduktive, ose nëse ndodh një shkelje e madhe e të dhënave – ne raportojmë se në rishikimet tona. Fatmirësisht, është një dukuri e rrallë.

përfundim

Tani që, copë-copë, ne kemi derdhur metodologjinë tonë të rishikimit të sekretit, mendoj se ka ardhur koha që ne të përmbledhim.

Jemi magjepsur nga pritja: kjo është arsyeja pse kemi bërë një faqe të tërë në lidhje me të.

Ne kemi shkuar me siguri në shumë gjatësi për të gjetur kompanitë më të mira të pritjes për veten tonë, dhe ne duam të ndihmojmë të gjithë të tjerët të gjejnë kompaninë më të mirë pritëse për ta gjithashtu.

Kështu që ne rishikojmë kompanitë pritëse: ne blejmë paketa prej tyre, krijojmë faqe shembujsh dhe vlerësojmë artikujt e shumtë që na ofron kompania pritëse.

Ne i ndajmë këto gjëra në kategori të ndryshme, kështu që ju të mund të shihni më mirë se çfarë është e mirë ose e keqe për ju – kështu që ju nuk do të humbni asnjë cent.

Kur shqyrtojmë çmimin, struktura jonë e parë është struktura zyrtare e çmimeve të një kompanie.

Këtu mund të merrni informacionet më të fundit dhe zyrtare. Sidoqoftë, gjithmonë do ta konsiderojmë që çmimi të jetë në lidhje me konkurrencën.

Përveç kësaj, ne gjithashtu shikojmë kostot dhe tarifat e fshehura, dhe garancitë për kthimin e parave. Për shembull, një garanci për kthimin e parave mund të mbulojë vetëm pritjet, por jo blerjet e emrave të domain.

Përndryshe, disa mjete të rëndësishme të sigurisë mund të jenë azhurnime të kushtueshme që janë të detyruara të rrisin sasinë që shpenzoni.

Për veçoritë, listat zyrtare janë gjithashtu të rëndësishme. Sidoqoftë, ne na pëlqen të përqafojmë dhe të provojmë vetitë me llogaritë tona.

Karakteristikat kanë tendencë të performojnë ashtu siç janë dizajnuar, por nëse ka ndonjë përjashtim, marrim parasysh.

Theshtë me lehtësinë e vlerësimeve të përdorimit që testimi i produktit tonë hyn në fuqi. Vetëm përdorimi i një produkti shpesh, për një periudhë të gjatë kohore, mund të jemi të njohur me atë se ku ndërfaqja e përdoruesit bie e shkurtër.

Shtë gjithashtu mënyra se si ne formojmë një ndjenjë të mprehtësisë së një kurbë mësimi — duke mësuar platformën.

Për mbështetjen e klientit, ne rregullisht përdorim përmbajtjen informative në vend (si mësimet video dhe bazat e njohurive) për të parë se sa përgjigje mund të arrihen pa kontakt njerëzor.

Ne gjithashtu rregullisht kontaktojmë përfaqësuesit e shërbimit të klientit — dhe do të përfshijmë të paktën një mostër të kohëve të fundit të bisedës live në përshtypjet tona.

Më në fund, ne ekzaminojmë sigurinë duke parë protokollet zyrtare të sigurisë së një kompanie dhe performancën e serverit (një metrikë e lidhur por akoma e veçantë) duke matur kohën tonë dhe kohën e përgjigjes.

Koha e pritjes dhe e reagimit janë ndër gjërat më të rëndësishme që ne shqyrtojmë, dhe kanë qenë shumë të dobishme për të dalluar kompanitë nga njëra-tjetra: hostimi i sigurt dhe i vazhdueshëm është përfundimisht qëllimi numër një në blerjen e pritjes, në fund të fundit.

Si përmbledhje, ne priremi të kombinojmë informacionin nga kompania me testimin e produkteve të gjera.

Kompania mund të na tregojë informacionet më të azhurnuara, të cilat janë të dobishme për të krahasuar realitete të caktuara objektive siç janë çmimet, listat e veçorive ose protokollet e sigurisë..

Ne përdorim absolutisht përvojën tonë si përdorues për pjesën më të madhe të vlerësimit, megjithatë; është çmimi i bërë me vlerë nga performanca, apo jo?

Sa më mirë që mund të tingëllojë mjeti i sigurisë X, është përmirësuar koha?

Këto tipare tingëllojnë mirë, por a i zbatojnë mirë në realitet?

Këto pyetje dhe më shumë janë ato që ne i bëjmë vetes rregullisht ndërsa marrim në pyetje kompanitë pritëse dhe produktet e tyre.

Faleminderit që lexuat, dhe shpresoj të ju tërheq në rishikimin tonë të radhës!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map