Si të kopjoni uebfaqen e WordPress-it

Nëse jeni përdorues i WordPress, atëherë do të mendonit të merrni kopje rezervë të uebfaqes tuaj të WordPress.


Shumë përdorues nuk e ndiejnë nevojën për të bërë kopje rezervë në faqen e tyre të WordPress, të paktën derisa të ndodhë diçka në faqen e internetit.

Kjo mund të jetë duke humbur faqen tuaj te WordPress ose duke rënë pre e një hakeri me qëllim të keq. Në situata të tilla, një kopje rezervë e faqes ekzistuese ndihmon. Këto janë vetëm disa skenarë, por në botën e vërtetë, mund të ketë më shumë.

Ndërsa hakmarrja është një mënyrë për të humbur uebfaqen tuaj, ka edhe mënyra të tjera.

Për shembull, instaloni një shtojcë të gabuar ose pritja është bërë gabimisht.

Epo, në të dy rastet, humbja e faqes suaj të internetit është një makth i madh.

Për fat të mirë WordPress ofron zgjidhje të shumta dhe të besueshme rezervë.

Marrja e një kopje rezervë të faqes suaj të WordPress është jashtëzakonisht e thjeshtë dhe mund të bëhet në mënyra të shumta. Në rast se ju jeni një përdorues i etur i WordPress, atëherë patjetër që duhet të jeni të vetëdijshëm për këto teknika rezervë.

Përmes këtij postimi, unë do të shpjegoj 3 metoda për të bërë kopje rezervë të faqes suaj të WordPress-it.

 • Metoda 1. Duke përdorur manualisht cPanel e ofruesit të pritjes
 • Metoda 2. përmes FileZilla
 • Metoda 3. Përdorimi i Plugins

Përveç këtyre, mund të përdorni gjithashtu një shërbim të palëve të treta që është i disponueshëm në internet. Provoni të përdorni shërbime rezervë të WordPress nga WP Buffs.

Më lejoni të filloj me metodën e parë.

Metoda 1 – Duke përdorur manualisht cPanel të ofruesit të pritjes:

Kjo është një mënyrë e thjeshtë për të krijuar një kopje rezervë të faqes suaj të internetit.

Pra, çfarë saktësisht duhet të bëni këtu është-

Për t’ju ilustruar, unë do të përdorja cPanel të BlueHost si demo.

Identifikohuni së pari në hostin tuaj të internetit dhe lundroni në cPanel. cPanel është opsioni më i dukshëm që do të gjesh në shumicën e platformave të hostimit në internet, pas hyrjes në internet

Nga këtu shkoni te File Manager i cili do të çojë në direktorinë tuaj publike_html ose Home.

1. Shkoni te File Manager

Menaxheri i skedarëve, si dhe public_html në shumicën e cPanels, është lehtësisht i arritshëm.

2. Shkoni në public_html

Pra, tani që jeni këtu, gjithçka që duhet të bëni është të gjeni direktorinë tuaj në WordPress pasi kjo është pikërisht ajo që duhet të merrni përsëri..

Për ta shkarkuar këtë, së pari, do të duhet të ngjeshni këtë dosje. Përsëri kompresimi i dosjes duke përdorur File Manager është çështje e disa klikimeve.

3. Kompresoni dosjet

Siç tregohet më lart, ky është një kompresim i thjeshtë i cili është i disponueshëm në dispozicion në cPanel. Ju gjithashtu mund të zgjidhni një lloj kompresimi siç është zip, tar, gzip.

Pasi të keni goditur butonin e skedarit të kompresimit, do t’ju duhet ca kohë për të përfunduar kompresimin.

Pasi kompresimi të jetë i plotë, mund të shkarkoni dosjen e ngjeshur të WordPress.

4. poshtë të gjitha skedarët dhe dosjet

Dhe kjo është gjithçka – kjo kompleton rezervën tuaj.

Në rast se hosti juaj në internet përdor një panel kontrolli të ndryshëm siç është Plesk, atëherë gjithçka që duhet të bëni është të gjeni së pari Menaxherin e Dosjeve dhe të ndiqni hapat e mbetur.

Ashtu siç e thashë edhe më herët, ka mënyra të shumta për të krijuar një kopje rezervë të faqes suaj të WordPress, le të kontrolloni më shumë detaje rreth Metodës 2.

Metoda 2 – përmes FileZilla:

Rikthimi përmes FileZilla është gjithashtu një teknikë e thjeshtë dhe është një mënyrë tjetër për të krijuar një kopje rezervë të faqes suaj të internetit.

Teknikisht siç kemi parë në metodën e mëparshme, gjithçka që duhet të bëjmë është të marrim një kopje rezervë të dosjes WordPress të disponueshme në server.

Për ta bërë këtë, mund të përdorni një klient FTP siç është FileZilla.

Para se të filloni, në lokalin tuaj do të duhet të krijoni një dosje e cila mund të shkarkoni rezervën tuaj të WordPress.

Tjetra, hapni FileZilla dhe jepni letrat kredenciale.

1. futni hyrjen në skedar

Pasi të keni lidhur me serverin, lundroni në instalimin tuaj WordPress.

Instalimi juaj i WordPress mund të përmbajë disa skedarë të fshehur.tregoni kopje rezervë të skedarëve

Kështu që sigurohuni që FileZilla juaj ju tregon skedarët e fshehur gjithashtu.

Në FileZilla, mund të përdorni opsionin Server Force që tregon skedarë të fshehur

Pasi të bëhet kjo, zgjidhni të gjithë skedarët që dëshironi të shkarkoni dhe shtypni opsionin e shkarkimit.2. zgjidhni të gjithë skedarët dhe dosjet për t'u shkarkuar në lokal

Kjo do të marrë ca kohë për të përfunduar.

Pas kësaj, unë do të flas më shumë rreth marrjes së kopjimit të bazës së të dhënave tuaja.

Baza e të dhënave është një nga pjesët kritike të faqes suaj të internetit. Ai përmban të gjithë përmbajtjen tuaj.

Nëse për ndonjë arsye baza e të dhënave tuaja bëhet e korruptuar ose ju humbni të dhënat tuaja, atëherë është praktikisht e pamundur të merrni faqen tuaj në internet.

Për të bërë kopje rezervë të bazës së të dhënave, do të duhet të futeni në panelin e menaxhimit të bazës së të dhënave në hostin tuaj të internetit. Në shumicën e rasteve, kjo do të jetë phpAdmin.

1. phpmyadmin për të shkarkuar bazën e të dhënave 2.-shkarko-database.jpg

Klikoni në anën e majtë dhe zgjidhni bazën e të dhënave që dëshironi të kopjoni. Ju gjithashtu mund të kontrolloni emrin e bazës së të dhënave nga skedari wp-config.php.

Ju mund të klikoni në bazën e të dhënave e cila do t’ju tregojë një listë të tabelave në dispozicion.

Pasi të shihni tabelat, klikoni në opsionin Eksport.

2. shkarkoni bazën e të dhënave

Kjo ka dy mundësi.

 • Opsion i shpejtë – i paracaktuar
 • me porosi

Opsioni parazgjedhje do të sigurojë një skedar të shkarkueshëm të bazës së të dhënave tuaja. Ky është një mundësi e përshtatshme për një bazë të dhënash të vogël. Kjo nuk është e ngjeshur dhe kur e importoni këtë, do t’ju duhet një bazë e të dhënave pa tabela.

Opsioni me porosi është një zgjedhje e përshtatshme për bazat e të dhënave të mëdha dhe siguron kompresim. Ky rezervë është i shpejtë. Ju mund të zgjidhni formatin si SQL dhe të zgjidhni tabelat e bazës së të dhënave që kërkojnë një kopje rezervë.

Në opsionin me porosi, ju mund të zgjidhni të bëni një kompresim zip ose gzip.

Më në fund, mund të godisni butonin “Shko” i cili do t’ju japë një kopje rezervë të kompresuar të të dhënave që mund të shkarkohet.

Tjetra, le të flasim për metodën e tretë të marrjes së kopjeve rezervë të faqes WordPress përmes Plugins.

Metoda 3 – Përdorimi i prizave:

WordPress ka mundësi të shumta për të marrë një kopje rezervë, njëra prej të cilave është duke përdorur shtojcat e saj. Më lejoni të flasim për disa shtojca të njohura rezervë të WordPress.

Këtu do të diskutoj në më shumë detaje rreth

 • UpDraftPlus (E preferuara ime)
 • BackupBuddy
 • BackWPup

1. UpDraftPlus

UpDraftPlus është një nga shtojcat kryesore rezervë të disponueshme në treg. Nga faqja zyrtare e internetit, mund të shkarkoni një version falas, si dhe të zgjidhni një version premium.

Kjo rezervë është kaq e popullarizuar për shkak të opsioneve të ndryshme që ofron. Ai jo vetëm që ka një mundësi rezervë, por gjithashtu mbështet edhe kopje rezervë automatike bazuar në intervale, kopje rezervë të plotë ose të pjesshme dhe restaurim të lehtë.

Marrja e një rezervë duke përdorur këtë shtojcë është pothuajse e shpjegueshme. Mund të rezervoni duke goditur butonin Backup dhe të ndiqni udhëzimet.

Shikoni një video për të parë se si të bëni kopje rezervë të faqes suaj të WordPress përmes UpdraftPlus.

Shtojca gjithashtu ka mundësinë e transferimit të faqes në çdo vend ose vendosjen e tyre në serverin tuaj.

Shtojca gjithashtu mban një regjistër të rezervave ekzistuese. Një listë e rëndësishme për tu referuar, në rast se në çdo moment, ju duhet të rivendosni kopjen rezervë.

Krijimi i kopjes rezervë duke përdorur këtë shtojcë është i ndarë mirë në kategori të ndryshme. Bëhet veçmas për bazën e të dhënave dhe skedarët e tjerë. Kështu që ju mund të keni një program të ndryshëm rezervë për secilën nga këto.

Në rast se keni nevojë për më shumë veçori dhe një planifikim më të detajuar për rezervime, atëherë do të kërkonit të përdorni versionin e tyre premium. Versioni premium gjithashtu përfshin disa mjete të tjera migracioni.

Me versionin premium, ju merrni mbështetje falas, përmirësime falas dhe ruajtje falas në UpdraftVault. Karakteristikat e tjera të përfshira janë-

 • Destinacione të shumta për ruajtje
 • Rikthim automatik
 • Migrator
 • importues
 • Raportim i zgjeruar
 • Lejohet kopjimi i më shumë skedarëve
 • Mbështetje paraprake për Microsoft OneDrive, SFTP, FTPS, SCP dhe të tjerët

Versioni premium mbështet 4 lloje licencash-

Llojet e licencës
Sites
çmim
personal2$ 70
biznes10$ 95
agjenci35$ 145
Ndërmarrjei pakufizuar$ 195

Vizitoni UpDraftPlus

2. BackupBuddy

BackupBuddy është një tjetër plugin popullor rezervë i disponueshëm për WordPress. Wasshtë lançuar për herë të parë në vitin 2010.

Krijimi i një kopje rezervë me BackupBuddy është i thjeshtë dhe bëhet në disa klikime.

Mund të rezervojë gjithçka që ekziston në faqet e internetit tuaj, siç janë faqet, widget, skedarët e mediave, cilësimet dhe cilësimet e shtojcave dhe shumë më tepër.

Shikoni tutorial mbi Si të përdorni plugin BackupBuddy për kopje rezervë:

Mund të ju sigurojë një kopje rezervë të plotë të uebfaqes së WordPress. Së bashku me këtë mund të planifikojë gjithashtu kopje rezervë automatike, të ruajë rezervë rezervë WordPress në offsite dhe të rivendosë kopjen rezervë të WordPress.

Pak nga karakteristikat e tij janë-

 • Përshtatje e përmbajtjes rezervë
 • Ruani skedarët rezervë nga distanca
 • Siguroni një skedar zip të rezervuar që mund të shkarkohet
 • Programoni kopje rezervë automatike
 • Siguroni njoftime të menjëhershme në lidhje me përfundimin e kopjimit
 • Rivendosni faqen e internetit duke përdorur ImportBuddy
 • Rikthim i bazës së të dhënave
 • Rivendosja individuale e skedarëve si .php, .html
 • Mbështet migracionin WordPress
 • Clone WordPress

BackupBuddy ka 4 plane të ndryshme:

Llojet e licencës
Sites
çmim
Blogger1$ 80
freelancer10$ 100
zhvillues50$ 150
ari pakufizuar$ 197

3. BackWPup

BackWPup është një shtesë rezervë e cila mund të përdoret për të ruajtur instalimin tuaj të plotë duke përfshirë / wp-përmbajtje / dhe për t’i ruajtur ato në një kopje rezervë të jashtme. Kjo mund të bëjë një kopje rezervë të plotë, restaurim dhe rezervë të planifikuar.

BackWPup është më i lehtë për përdoruesit e përparuar në krahasim me fillestarët. Ka disa konfigurime dhe gjithashtu siguron një ndërfaqe të linjës komanduese WordPress.

Për të bërë kopje rezervë të faqes tuaj, së pari duhet të krijoni një vend pune.backpup për rezervë

Ju gjithashtu mund të planifikoni dhe të përcaktoni kur duhet të kryhet puna.

Karakteristikat e përfshira janë-

 • Rezervimi i plotë i bazës së të dhënave
 • Rikthim i plotë
 • Restaurim i plotë automatik
 • Kriptoni dhe kompresoni kopjimin
 • Raport raporti përmes emailit
 • Lista e shtojcave të instaluara
 • Administrimi i skedareve log

Ky ka 5 plane të ndryshme.

planet
Sites
çmim
standard1$ 69
biznes5$ 119
zhvillues10$ 199
suprem25$ 279
agjenci100$ 349

Rinovimet janë me një çmim më të lirë. Prmimi i rinovimit është-

 • Standard – 39 dollarë
 • Biznes – 59 dollarë
 • Zhvilluesi – 99 dollarë
 • Suprem – 149 dollarë
 • Agjensia – 199 dollarë

përfundim

Në të gjitha mënyrat, marrja e kopjimit të faqes tuaj është jashtëzakonisht e rëndësishme. Ju definitivisht nuk dëshironi të jeni në një situatë kur e gjithë puna juaj e vështirë humbet brenda disa minutash.

Përmes këtij postimi, ju kam dhënë detaje në lidhje me metodat e ndryshme në dispozicion për të krijuar një kopje rezervë të faqes tuaj të internetit WordPress.

Të gjitha këto metoda janë po aq të mira. Cilin që ju do të zgjidhni varet nga ajo që ju mendoni se është e lehtë për t’u përdorur.

Nëse kopja rezervë është e vetmja gjë që ju kërkoni, atëherë mund të provoni metodën 1 (manualisht duke përdorur cPanel të web host) ose Metoda 2 (përmes FileZilla).

Sidoqoftë, kërkohet kopje rezervë automatike, rezervë të planifikuar, restaurim, rezervim i pjesshëm dhe i plotë, atëherë mund të zgjidhni një prej shtojcave.

si të kopjoni faqen infografike

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map