Si të rregulloni error gabimin Address Adresa IP e serverit nuk mund të gjendet ’(6 Metoda të Lehta të Shpjeguara)

Hyrja në një adresë IP – pasqyrë

Shpesh ne hasim çështje gjatë qasjes në faqet e internetit përmes Google Chrome, i cili paraqitet me një mesazh që shfaqet, “Serveri IP nuk mund të gjendej.”


Problemi në përgjithësi ndodh gjatë ngarkimit ose hyrjes në disa site specifike, të cilat mund të pengojnë punën në përputhje me rrethanat.

Tani, ky artikull merret me udhëzuesin hap pas hapi për zhdukjen e shkakut thelbësor të çështjeve të adresave IP, së bashku me disa metoda të sigurta për t’u marrë me problemet e mësipërme.

Mënyra të ndryshme për të rregulluar çështjen e adresës IP të serverit

Këtu janë disa nga disa rregullimet që mund të ndihmojnë për të eleminuar problemet e mësipërme që janë si më poshtë:

Metoda 1: Fshirja e tërë skedarëve të pranishëm në dosjen “etj”:

Shtë një nga mënyrat më të lehta për të hequr gabimet e problemit të mësipërm pasi disa nga skedarët etj mund të pengojnë përpunimin. Pra, përdoruesit duhet të ndjekin këto hapa për të arritur sukses.

(a) Shkoni te C: \ Windows \ System32 \ drejtuesit \ etj

Hapni kompjuterin tim dhe atje klikoni në diskun C. Pasi ta bëni këtë, zgjidhni në “Windows” dhe më pas zgjidhni dosjen “System32”.

Pas kësaj, vendosni për dosjen “drejtuesit” dhe pastaj “etj”

(b) Hiq të gjithë skedarët e panevojshëm

Pasi të keni arritur këtë pikë referimi, do t’ju duhet të hiqni të gjithë skedarët e panevojshëm të pranishëm në dosjen e veçantë “etj”

(c) Provoni ta rivendosni atë me Chrome

Pasi të keni bërë të dy hapat, përdoruesit duhet të përpiqen të rihapin në internet nga Google Chrome.

Adresa IP e serverit nuk u gjet

Metoda 2: Përditësoni drejtuesin e përshtatësit të rrjetit:

Me kalimin e kohës ka shanse që përdoruesit mund të kenë vendosur një shofer të përshtatshëm, të vjetëruar ose të korruptuar të rrjetit. Ajo rezulton në disa çështje të rëndësishme, duke përfshirë mesazhin e mësipërm pop-up IP. Duke pasur parasysh këto gjëra, përdoruesit duhet të azhurnojnë Shoferin e Adapterit në Rrjet me hapat e dhënë më poshtë:

(a) Hapni Panelin e Kontrollit

Përdoruesit duhet të zgjedhin për Panelin e Kontrollit duke klikuar në kërkim dhe më pas duke hyrë në “Panelin e Kontrollit” në Kutinë e Kërkimit.

Adresa IP e serverit nuk u gjet

(b) Zgjidhni pajisjen dhe printerët dhe pastaj menaxherin e pajisjes

Përdoruesit duhet të klikojnë më pas në Pajisjen dhe Printerat dhe më vonë tek Menaxheri i Pajisjeve. Aty ata duhet të rregullojnë Rrjetin e Adapterit të Rrjetit në përputhje me rrethanat duke klikuar në Rrjetin Adapter dhe më pas duke zgjedhur lidhjet e përshtatshme të përshtatësit të rrjetit.

Adresa IP e serverit nuk u gjet

Metoda 3: Pastrimi i Cache të hostit të Chrome

Shtë çështja kryesore që lind kur një përdorues nuk i kushton vëmendje pastrimit të Cache të hostit të Chrome.

Nëse cache është i plotë ose i korruptuar, atëherë përdoruesit do të përballen me vështirësi për të hyrë në faqet e tyre të preferuara. Për këtë, ata mund të rregullojnë shpejt problemet siç janë dhënë më poshtë:

(a) Hapni Chrome dhe më pas shtypni Chrome: // net-internals / # dns

Përdoruesit duhet së pari të zgjedhin Chrome-në nga desktopi dhe pastaj të shkruajnë në Chrome: // net-internals / # dns në shiritin e adresës së dhënë.

(b) Clear Cache host

Përdoruesit më pas duhet të zgjedhin Clear Host Cache të dhënë në faqen në internet pasi të shtypin Enter nga tastiera.

Adresa IP e serverit nuk u gjet

Metoda 4: Modifikimi i Cilësimeve të serverit DNS

Vendosja e vjetëruar e DNS Server është një nga arsyet më të spikatura për rezultatin e këtij problemi. Për shkak të konfigurimit të gabuar në cilësimet e serverit DNS, çështja mund të shpërthejë në tërësi. Pra, përdoruesit duhet të ndjekin këto hapa të thjeshtë:

(a) keyelësi logjik i dritares dhe çelësi R

Përdoruesit duhet të klikojnë njëkohësisht butonat e logos së dritares dhe butonat R të njëkohshëm për të hapur Run Box.

Adresa IP e serverit nuk u gjet

(b) Paneli i Kontrollit

Pastaj, përdoruesit duhet të shtypin në Panelin e Kontrollit në Run Box të dhënë dhe shtypni OK.

Adresa IP e serverit nuk u gjet

(c) Qendra e Rrjetit dhe Ndarjes

Pastaj përdoruesit duhet të klikojnë në Rrjetin dhe Qendrën e Ndarjes në Panelin e Kontrollit të dhënë.

Adresa IP e serverit nuk u gjet

(d) Zgjidhni Ndryshimi i Cilësimeve të Adapterit.

Pastaj, përdoruesit duhet të klikojnë në Ndryshimin e Cilësimeve të Adapterit nga Rrjeti dhe Qendra e Ndarjes e dhënë në Panelin e Kontrollit. Pastaj, ata duhet të klikojnë me të djathtën opsionin Connection Icon ose nga kyçja në rrjet pa tel ose nga lidhja me zonën lokale.

Adresa IP e serverit nuk u gjet

(e) Protokolli i Internetit Versioni 4 (TCP / IPv4)

Pas zgjedhjes së Karakteristikave, përdoruesit duhet të klikojnë në Protokollin e Internetit Versioni 4 (TCP / IPv4) për të kontrolluar nëse “Merrni adresën e serverëve DNS automatikisht” tashmë është zgjedhur apo jo. Nëse jo, atëherë përdoruesit duhet të klikojnë në rregull, dhe nëse po, atëherë ata duhet të zgjedhin “Përdorni adresën e mëposhtme të serverit DNS” për të futur adresën e përshtatshme të serverit për të klikuar në rregull.

Këtu janë opsionet ku përdoruesit mund të hyjnë në serverin e përshtatshëm DNS për pajtueshmërinë e serverit IP d.m.th..

Serveri i preferuar DNS: 8.8.8.8

Serveri alternative DNS: 8.8.4.4

Pas kësaj, përdoruesit duhet të kontrollojnë për problemin fiks të zgjidhjes.

Adresa IP e serverit nuk u gjet

Adresa IP e serverit nuk u gjetMetoda 5: Rinovoni dhe ndezni

Windows kanë veçorinë e ruajtjes së adresave IP të faqeve të internetit, në mënyrë që përdoruesit të mund t’i qasen lehtësisht kur t’i vizitojnë herën tjetër.

Por kur cache bëhet e korruptuar ose e vjetëruar, ajo mund të ndalojë qasjen në faqen e internetit specifike. Për këtë, duhet të rinovoni dhe pastaj të skuqeni DNS duke ndjekur këto hapa të thjeshtë:

(a) Urdhër i Komandës së Hapur

Për të hapur një komandë të shpejtë, përdoruesit duhet të shtypin Windows + R për Run Box dhe më pas shtypni cmd duke shtypur Ctrl + Shift + Enter për të hapur një Komandë të shpejtë të shpejtë..

Adresa IP e serverit nuk u gjet

(b) Ipconfig / flushdns, ipconfig / rinovoj, dhe pastaj Ipconfig / Registerdns

Përdoruesit duhet të shkruajnë ipconfig / flushdns dhe pastaj shtypni Enter. Ajo do të skuqet me sukses cache e panevojshme DNS Resolver.

Pas kësaj, përdoruesit duhet të shkruajnë ipconfig / rinovojnë së bashku me shtypjen Enter për rinovimin e konfigurimit IP.

Përdoruesit duhet të shkruajnë më pas ipconfig / registdns së bashku me shtypjen e një butoni Enter.

Adresa IP e serverit nuk u gjet

Adresa IP e serverit nuk u gjet

(c) Rinisja e sistemit

Pas procesit të mësipërm, përdoruesit duhet të ristartojnë kompjuterin e tyre për kontrollimin e performancës optimale në faqen e internetit.

Metoda 6: VPN

VPN (Virtual Private Network) mund të ndihmojë për të kapërcyer problemet që lidhen me porositë e gjetura në adresën IP. Përdoruesit duhet të përdorin një lidhje të mirë VPN (të tilla si NordVPN, ExpressVPN, dhe shumë më tepër) në mënyrë që të mos ketë probleme që lidhen me vjedhjen e të dhënave ose ndonjë shtesë të skedarëve me qëllim të keq në sistem, të cilat mund të pengojnë procedurat.

Adresa IP e serverit nuk u gjet

përfundim

Me këto hapa të mësipërm, përdoruesit mund të zhdukin lehtësisht çështjet që lidhen me ardhjen e mesazhit të adresës IP të Serverit.

Përdoruesit duhet të sigurojnë që të rregullojnë më parë këto probleme të adresave IP në mënyrë që të mund të bëhen të rënda në procesin e ardhshëm.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map