SiteGround vs Godaddy Krahasimi 2020: Përvoja ime

SiteGround, si dhe GoDaddy të dy, janë emra të njohur markash në industrinë e web hosting.


Të dyja këto platforma janë përdorur nga shumë njerëz dhe kanë një listë të veçorive për kredinë e tyre.

Cila të zgjedhësh është thjesht një gjë e vështirë për të përfunduar, veçanërisht nëse nuk merrni një analizë krahasuese të këtyre dy platformave.

Ndërsa zgjidhni një platformë të mbajtjes në internet, ka disa pika që duhet të merren parasysh. Nuk është kurrë e thjeshtë të zgjedhësh një.

Përmes këtij postimi, unë do të ofroj një studim krahasues të SiteGround dhe GoDaddy.sheshi site vs godaddy

Unë do të diskutoj më shumë në detaje në lidhje me të mirat dhe të këqijat e tyre.

Kjo do t’ju ndihmojë të vendosni se cila platformë do të funksiononte më mirë për ju.

Së pari, më lejoni të jap një përmbledhje të shkurtër të të dy këtyre platformave të pritjes.

Duke filluar së pari me SiteGround.

SiteGround u fillua për herë të parë në 2004. Ai ka mbi 1.600,000 domene të regjistruara. Kjo ka selinë e saj në Sofje, Bullgari.

SiteGround siguron një pritje të përbashkët, cloud dhe të përkushtuar.

Tjetra lëviz për në GoDaddy.

GoDaddy u nis për herë të parë në 1997. Ajo ka selinë e saj në Scottsdale, Arizona, SH.B.A. GoDaddy ka afërsisht 17 milion klientë.

Të dyja këto platforma mbështesin regjistrimin e domain, si dhe mbajtjen në internet. Më lejoni tani të marr më shumë detaje në lidhje me këto dy platforma.

Unë do ta filloja këtë me shpejtësinë dhe performancën e këtyre dy platformave të pritjes.

Shpejtësia dhe performanca

Unë bëra një kontroll të bajtit të parë në të dyja këto platforma pritëse.

Performanca e parë e bajtit SiteGround është siç tregohet më poshtë.

Shpejtësia e serverit SiteGround

Një test i ngjashëm në GoDaddy dha rezultatet e mëposhtme.

testi i faqes së zotit

Shtë e qartë, nga testet e mësipërme, GoDaddy performon më mirë në krahasim me SiteGround.

Mos merrni një vendim bazuar në testin e performancës së faqes në internet. Ka parametra të tjerë që kam krahasuar për ju.

Më lejoni të krahasoj disa parametra të tjerë për të dyja këto platforma.

çmimi:

Prmimet luan një rol kryesor ndërsa vendosni se cila platformë pritëse duhet të zgjidhni. Të dyja këto platforma ofrojnë një zgjedhje të mirë për opsionet e çmimeve.

Planet e rrethit të faqes:

SiteGround ka 3 plane. Icingmimi për herë të parë është i ndryshëm nga çmimet e rinovimit.

planet
StartUp
GrowBig
GoGeek
Çmimeve$ 3.95 / mo$ 5.95 / mo$ 5.95 / mo
Mimi i rinovimit$ 11.95 / mo$ 19.95 / mo34,95 $ / mo
PërshkrimMund të përdoret për ndërtimin bazë të faqes në internetZgjidhje e shkallëzueshme për zhvillimin e faqes në internetMund të mbështesë një faqe në internet të nivelit të lartë

Shihni planet e plota të SiteGround këtu…

Plane GoDaddy:

GoDaddy ka 3 plane. Përsëri këtu çmimet për herë të parë ndryshojnë nga çmimi i rinovimit.

planet
ekonomi
luksoz
i fundit
Çmimeve$ 1.00 / mo$ 7.99 / mo$ 12.99 / mo
Mimi i rinovimit$ 8.99 / mo$ 11.99 / mo$ 16.99 / mo
PërshkrimBurimet themelore për fillestarëtMë shumë hapësirë ​​dhe fleksibilitet për shumë siteE mirë për faqe interneti komplekse dhe më shumë në trafik

Shihni planet e plota të organizimit të Godaddy këtu …

Midis dy hosteve në internet, GoDaddy fillon me një çmim më të lirë. Gjithashtu, rinovimet për GoDaddy janë më të vogla në krahasim me SiteGround.

Sa i përket çmimit, GoDaddy duket të jetë më miqësor me buxhetin dhe gjithashtu ka plane të ndryshme.

Sidoqoftë, ka disa parametra të tjerë që duhet të kontrollohen para se të kuptoni se cila platformë pritëse ju përshtatet.

Uptime dhe besueshmëri

Një tjetër parametër i rëndësishëm është uptime dhe besueshmëria. Ky është një parametër i rëndësishëm për tu vlerësuar pasi faqja juaj e internetit duhet të mbetet në funksion dhe të funksionojë në çdo kohë.

SiteGround garanton një kohë të gjatë 99,99%. Ka një monitorim proaktiv të serverit dhe përdor kontejnerë Linux – LXC i cili është jashtëzakonisht i efektshëm nga burimet.

Së bashku me këtë, SiteGround ka kopje rezervë automatike si dhe kopje rezervë të kërkesës.

Siç thashë më lart, unë kam qenë duke vëzhguar të dy performancat e serverit pritës gjatë disa muajve të fundit, kështu që këtu më poshtë mund të shihni të dyja matjet e pritjes së hostit.

SiteGround Histori e Rezultateve të Uptime:
Shpejtësia e madhe e serverit SiteGround ScreenShot - korrik 2018

SiteGround Score Uptime: Ju mund të shihni kohën e fundit këtu.

SiteGround ka metrikë të mirë në kohë dhe ofron shërbime të besueshme për të ruajtur metrikë të vazhdueshme në kohë.

Tjetra, më lejoni t’ju përshkoj metrika të ngjashme me kohën e duhur për GoDaddy.

Nota Uptime Godaddy korrik

Rezultati Uptime GoDaddy: Mund të shihni këtu kohën e fundit.

GoDaddy garanton 99,99% në kohën e duhur, por mbi ju mund të shihni rezultatin e Uptime pak më të ulët se standardi i industrisë prej 99,99%. Ka monitorim 24/7 server.

Me GoDaddy, rezervimi dhe restaurimi i faqes është një shërbim opsional dhe mund të blihet me një çmim të veçantë.

GoDaddy ofron një alarm automatik në rast se faqja juaj e internetit ka arritur shfrytëzimin maksimal të burimeve. Mund të shtoni një burim shtesë sipas kërkesës.

GoDaddy ka një metrikë të mirë në kohën e duhur, sipas standardit të kërkuar të industrisë.

Sidoqoftë, në përgjithësi, SiteGround ka një avantazh fitues këtu, në krahasim me GoDaddy.

Tjetra, më lejoni të flas për një element tjetër të rëndësishëm që është mbështetja e klientit.

Ndihma për klientët

Mbështetja e klientit është e rëndësishme veçanërisht nëse keni nevojë për pyetjet tuaja të adresuara menjëherë ose të përballeni me disa çështje gjatë mbajtjes në internet. Unë do t’ju ofroja më shumë detaje në lidhje me opsionet e mbështetjes së klientit në dispozicion në të dyja këto platforma.

SiteGround ka disa përmbajtje të dobishme mësimore të dhëna në faqen e tyre të internetit. Ajo ka një bazë të madhe njohuri të dedikuar për pothuajse të gjitha llojet e pritjes. Ai gjithashtu ka disa udhëzues video që tregojnë demonstrime rreth cPanel.

Mund t’i arrini ato me email, telefon, bileta ose chat live. Mbështetja është në dispozicion për 24/7. Kam eksploruar opsionin e tyre të bisedës live.

Koha e pritjes ishte shumë më pak, rreth 5 sekonda.

Biseda në sitin e faqes

Biseda SiteGround 2

Përfaqësuesi i ndihmës së klientit ishte i shpejtë për të dhënë të gjitha detajet përkatëse për pyetjet e mia. Në përgjithësi, një përvojë e shkëlqyer dhe mbështetje efikase.

Unë gjithashtu bëra një studim të ngjashëm në lidhje me mbështetjen e klientit të GoDaddy. Ju mund të arrini GoDaddy duke përdorur email, telefon ose chat. Uebfaqja ka më pak përmbajtje të bazës së njohurive. Ekziston një blog GoDaddy i cili është i disponueshëm.

Epo, ata nuk kanë një mbështetje live chat 24/7 e cila është pengesa më e madhe. Në rast se ju zgjidhni opsionin e tyre live chat dhe ndodh që të mos jetë i disponueshëm, atëherë do të merrni një mesazh siç tregohet më poshtë.

Bisedë me zotat

Midis dy platformave pritëse, SiteGround shënon më të lartë në mbështetjen e klientit. Ajo ka një mbështetje të vërtetë 24/7 dhe më e rëndësishmja ofron një bazë të madhe njohurish.

Sigurimit:

Lessshtë e panevojshme të thuhet, siguria e hostit tuaj në internet ndikon në faqen tuaj të internetit. Prandaj kjo është diçka që duhet të vlerësohet plotësisht para se të zgjidhni ndonjë platformë specifike të hostimit.

SiteGround siguron monitorim proaktiv të serverit i cili siguron parandalimin e çdo aksesi të paautorizuar. Për më tepër, ajo siguron një AI unike anti-bot.

Kjo mund të parandalojë sulmet Brute-Force nga botnet.

SiteGround_claims_for_security

SiteGround siguron izolimin e llogarisë. Oneshtë një nga platformat e para pritëse për ta zbatuar këtë për të siguruar izolimin më të mirë të sigurisë.

Së bashku me këtë SiteGround ka një kopje rezervë falas të përditshme të përfshirë në planin e saj. Përfshihet gjithashtu SSL dhe HTTP / 2.

Tjetra lëviz për në GoDaddy.

GoDaddy ka monitorim të sigurisë 24/7 dhe mbrojtje DDoS. Ai siguron një kopje rezervë të faqes, por kjo nuk është e përfshirë në plan.

Everydo plan përfshin një mashtrim, mbrojtje nga viruset dhe spam-et. Përfshihet gjithashtu intimiteti dhe mbrojtja e postës elektronike me kriptim 256-bit. SSL nuk është përfshirë në planin themelor.

siguria e zotit

Sa i përket karakteristikave të sigurisë, të dy SiteGround, si dhe GoDaddy, kanë një listë të mirë të veçorive që janë të përfshira.

Duke thënë këtë, unë do të doja të theksoja gjithashtu se SiteGround ka shumicën e këtyre karakteristikave të sigurisë të përfshira si pjesë e planit, ndërsa GoDaddy nuk.

Features:

Të dy SiteGround dhe GoDaddy kanë një listë të mirë të veçorive. SiteGround ofron disa veçori në planin e tij themelor.

Plani themelor i SiteGround mbështet 1 faqe interneti, hapësirë ​​në internet prej 10 GB. Shtë i përshtatshëm për 10,000 vizita mujore.

Karakteristika të tjera të përfshira në SiteGround është pa krijues të faqeve të internetit (lista e tjera e krijuesve të faqeve të internetit falas), ruajtja e SSD, backupet automatike falas ditore, SSL falas, HTTP / 2 falas. Ai gjithashtu përfshin cPanel, SSH, instalim falas të aplikacioneve, llogari falas të postës elektronike, falas CDN CloudFlare, MySQL të pakufizuar.

Plani themelor gjithashtu përfshin trafik të pa-matur së bashku me mbështetje 24/7. Me planin GrowBig dhe GoGeek, ju merrni tipare thelbësore, si dhe veçori premium.

planin e sencondit dhe të tretë në terren

Karakteristikat Premium përfshijnë transferimin falas të faqes, SuperCacher për shpejtësi të madhe, rikthen rezervë falas dhe mbështetje teknike me përparësi.

Plani GoGeek përfshin karakteristika të Geeky Advanced siç janë instalimi i WordPress Joomla, krijimin me një klik të repo Git, rezervë falas në kërkesë. Ky plan do të ketë më pak llogari në server.

Tjetra, më lejoni të jap më shumë detaje rreth GoDaddy.

Plani themelor i GoDaddy mbështet 1 faqe interneti, 100 GB ruajtje së bashku me bandën e gjerësisë së pa-matur. Plani gjithashtu përfshin një email të biznesit falas për vitin e parë.

Të gjitha planet mbështesin – instalimin 1-klik të më shumë se 125 aplikacioneve falas. Karakteristika të tjera të përfshira janë ruajtja e bazës së të dhënave 1 GB për MySQL Linux, konfigurimi me 1 klik për fushat e regjistruara të GoDaddy, blerja me 1 klik të burimeve shtesë.

Plani Linux i GoDaddy ofron një mori karakteristikash të dobishme. Plani themelor mbështet 50 përdorues të FTP, menaxhimin e DNS, fusha të pakufizuara të jashtme, cPanel, phpMyAdmin, CloudLinux, CageFS, Punë Cron, ImageMagick dhe shumë më tepër.

tipare të zotit

Të dy SiteGround, si dhe GoDaddy, ofrojnë një gamë karakteristikash. GoDaddy mbështet Linux, si dhe hostimin e Windows.

Kur bëhet fjalë për veçoritë, nuk ka ndonjë ofrues të veçantë të pritjes që e zëvendëson tjetrin. Të dy janë në parim këtu.

Përfundim:

Shtë një garë e ngushtë midis SiteGround dhe GoDaddy. Pra, cilën duhet të zgjidhni? Epo, është një telefonatë e ngushtë dhe në një masë të madhe varet nga kërkesa e faqes suaj të internetit.

GoDaddy është një fitues kur bëhet fjalë për shpejtësinë dhe performancën. Shtë më e përshtatshme nëse kjo është ajo që ju po kërkoni.

Sidoqoftë, në kundërshtim me këtë, SiteGround ka metrikë më të mirë në kohë.

Kur bëhet fjalë për sigurinë dhe veçoritë, të dy janë njësoj të aftë për të siguruar një mori karakteristikash të dobishme. Të dyja këto platforma janë të gjithanshme dhe mund të kujdesen për shumicën e kërkesave tuaja të internetit.

Vetëm për të nxjerrë në pah GoDaddy mbështet Windows, si dhe host në Linux. Nga ana tjetër, SiteGround mbështet vetëm pritjen e bazuar në Linux.

Kur bëhet fjalë për mbështetjen e klientit, SiteGround ka mbështetje më të mirë të klientit në krahasim me GoDaddy.

Për sa i përket çmimit, nëse buxheti është një pengesë, atëherë mund të preferoni GoDaddy në krahasim me SiteGround. Të dy kanë një çmim të ndryshëm për herë të parë dhe çmim rinovimi. Sidoqoftë, SiteGround është më i shtrenjtë në krahasim me GoDaddy.

Më në fund, cila do të zgjidhni varet nga karakteristikat që ju kërkoni. Nuk ka zgjidhje më të mirë këtu. Lessshtë e panevojshme të thuhet, të dyja janë opsione po aq të mira.

Postime të lidhura:
 1. 1&1 vs Godaddy: 6 Teste bazuar në Përvojën time
 2. Bluehost vs GoDaddy: 9 Teste, 1 Fitues [Anketuar edhe në Facebook]
 3. HostGator Vs GoDaddy: Krahasimi bazuar në Shpejtësinë, Pricemimin dhe Mbështetjen
 4. NameCheap ose GoDaddy: Di të gjitha FAKTET Para Emrit të Domainit të Regjistruesit
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map