VPN Falas vs VPN e Paguar: Cila është më e mirë? (2020)

Nëse jeni të rreptë për ndonjë nga aktivitetet tuaja në internet, marrja e një shërbimi VPN është e pashmangshme.


Shërbimi do të krijojë për ju një lidhje të sigurt, private dhe të koduar në internet, veçanërisht lidhjet që nuk janë shumë të sigurta.

Kur konsideroni zgjedhjen e VPN për t’u përdorur, do t’ju duhet të hulumtoni për atë që ka një ekuilibër të fortë të protokolleve të lidhjes, karakteristika të shkëlqyera dhe vendndodhjen e serverit..

Një shërbim VPN ka përfitime të tjera të mëdha që u duhen shumë përdoruesve dhe për këtë arsye është e nevojshme të merrni një shërbim ideal VPN që do t’ju ofrojë që.

Si të zgjidhni ose një VPN falas ose një VPN të paguar

Zgjedhja përfundimtare nëse do të merrni një VPN falas ose të paguar do të varet shumë nga ajo që po kërkoni të arrini.

Për shembull, nëse thjesht keni nevojë për një VPN që do t’ju lejojë të përdorni disa shërbime si Netflix ose ndonjë përmbajtje gjeo-kufizuar, atëherë një VPN falas mund të mjaftojë..

Sidoqoftë, nëse jeni duke kërkuar për një VPN më serioze që do t’ju japë siguri të rritur në internet, atëherë me siguri që opsioni juaj i vetëm është të shkoni me VPN të paguar.

Shërbim falas VPN

Shërbimi falas VPN është një mundësi e shkëlqyeshme për njerëzit që kanë kosto ose po shikojnë shërbime miqësore me xhep.

Marrja e një VPN falas është shumë e lehtë si procesi i shkarkimit dhe instalimit nëse është shumë e thjeshtë.

Do të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbrojtur veten kur jeni online, veçanërisht kur jeni në blerje publike në Wi-Fi ose duke bërë diçka jo shumë serioze.

Dobësia e kësaj, sidoqoftë, është që nëse po kërkoni siguri të nivelit të lartë, nuk do të jetë në gjendje ta ofrojë atë për ju.

Disa VPN si Hola janë një shembull i përsosur i kësaj dhe përmbledhja e Hola VPN thotë qartë pse.

Ndërsa është një mënyrë e thjeshtë dhe e lirë për të mbrojtur ju nga hakerat, është shumë e lëkundshme dhe jo e besueshme për pjesën më të madhe.

Edhe pse ju shërben në disa fusha, ju nuk mund të mbështeteni në të për t’ju siguruar protokollet e sigurisë që ju kërkoni.

Kundërpërdorimit të përdorimit të VPN falas

 • Do të merrni reklama me qëllim të keq

reklamë dashakeqeShumica e VPN-ve falas gjenerojnë para duke u treguar përdoruesve reklamat, përmes të cilave mund të jenë shumë zhgënjyese.

Sidoqoftë, pak më zhgënjyese është se disa nga reklamat e tyre janë me qëllim të keq dhe mund të përfundojnë duke prezantuar keqdashës në pajisjen tuaj.

 • Të dhënat tuaja mund të shiten te palët e treta

Meqenëse këto VPN falas po kërkojnë gjithashtu të marrin para dhe të qëndrojnë në det, ata nganjëherë mbledhin të dhënat tuaja në internet dhe ia shesin palëve të treta.

Kjo zakonisht ndodh përmes reklamave që do të shihni vazhdimisht në shfletuesin tuaj, sepse ata u shesin të dhëna korporatave dhe reklamuesve që janë të interesuar të marrin informacione të caktuara.

 • Ata ju ofrojnë një bandë të kufizuar, karakteristika dhe protokolle vendndodhjes

Kur përdorni një VPN falas, do të ndani bandën me bandë me shumë përdorues të tjerë që përfundimisht çon në shpejtësi të lidhjeve më të ngadalta dhe jo në një përvojë të mirë të shfletimit.

VPN falas, ndryshe nga ai i paguar, nuk ka aq shumë karakteristika të dobishme si një ndërrues i vrasjeve në internet dhe hyrje të shumta.

Së fundmi, ata ofrojnë protokolle të vjetruara të sigurisë që ju lënë të ekspozuar pasi shumë palë të treta mund të jenë në gjendje të marrin një pjesë të të dhënave tuaja personale.

 • Leadson në rrjedhje të adresave IP

Kur përdorni shërbime falas VPN, tuneli që idealisht i mban përdoruesit anonimë të shikuesve të jashtëm mund të mos ekzistojë ose mund të mos jetë i sigurt sa duhet.

Kjo çon në adresën tuaj IP dhe në fund të fundit të dhënat tuaja personale për të mbetur të ekspozuar dhe mund të gjurmohen ose monitorohen nga palët e treta.

Për VPN falas, rrjedhja e trafikut IP është shumë e zakonshme, ndryshe nga VPN-të e paguara.

VPN falas nuk vijnë me veçorinë e ndërrimit të vrasjeve të internetit që VPN-të e paguara kanë që do të thotë se identiteti juaj nuk mbrohet gjithmonë në çdo kohë.

VPN të paguara

VPN të paguara, ndryshe nga VPN-të falas, zgjidhin më shumë probleme që krijojnë.

Shumica e VPN-ve të paguara kanë versione falas për prova si ExpressVPN që në thelb ka një garanci për kthimin e parave.

Nëse azhurnoni nga shërbimi falas në shërbimin e paguar, do të vini re ndikimin e rëndësishëm në aspektin e anonimitetit dhe protokolleve të sigurisë.

rekuizitë

 • Shpejtësi më të shpejtë

Pasja e një VPN me pagesë do t’ju garantojë një përvojë më të mirë në shfletim përsa i përket shpejtësisë së internetit.

Kjo për faktin se, për VPN të paguara, ato trajtojnë kaq shumë lidhje në të njëjtën kohë pa qenë të ngadaltë sepse ato vendosen strategjike kudo për t’ju mundësuar që të merrni rreth pengesave dixhitale me shpejtësi të lartë.

 • Siguria më e lartë

Nëse ekziston një gjë, një VPN e paguar mund t’ju ​​garantojë se është siguria më e lartë pasi ato përdorin shifrimin e AES 256-bit për të fshehur të gjitha aktivitetet tuaja në internet.

Kjo ofron siguri të plotë për të gjitha të dhënat tuaja pasi çdo gjë që ndani përmes internetit do të mbetet konfidencial.

 • Asnjë kapak i bandës

Me opsione të paguara VPN, do të merrni një bandë të pakufizuar në të gjithë serverët VPN.

Kjo është perfekte sepse nëse nuk ka goditje të shpejtësive të lidhjes mund të shkoni me lehtësi në aktivitetet tuaja pa u shqetësuar për kuotat.

 • Mbështetje e shkëlqyeshme e klientit

Meqenëse paguani pajtime kur përdorni VPN të paguara, ato kanë investuar si kthim në një mbështetje të nivelit më të lartë të klientit.

Kujdesi ndaj klientit është në dispozicion për 24 orë, që do të thotë se ju mund t’i kontaktoni ata aq shpesh sa dëshironi dhe kur lind nevoja.

 • Karakteristikat kryesore të nivelit të lartë

Nëse po kërkoni të përmirësoni përvojën tuaj në internet, VPN të paguara do të vijnë në dispozicion, sepse ato ju japin qasje në një larmi të gjerë karakteristikash.

Kjo është e përsosur sepse karakteristikat më të shkëlqyera keni më shumë përparësi që do të merrni kur përdorni internetin.

 • Mbështetje me shumë platformë

Meqenëse shumica e përdoruesve definitivisht kanë më shumë se një pajisje me të cilën lidhen në internet, VPN e paguar është një zgjedhje ideale sepse ato mund të vendosen në çdo pajisje dhe të përdoren njëkohësisht.

Cons

 • VPN-të janë të kushtueshme

vpn i kushtueshëmPasja e një VPN të paguar mund të vijë me karakteristika dhe avantazhe të shkëlqyera, por do t’ju kërkohet të futeni në xhepa.

Disa VPN të paguara janë më të shtrenjta se të tjerët për shkak të karakteristikave shtesë që ata ofrojnë dhe kjo nuk është domosdoshmërisht e përballueshme ose e arritshme për të gjithë.

 • Jo të gjithë VPN-të e paguara janë 100% të besueshme dhe të sigurt

Ka shumë ofrues të VPN atje dhe është e rëndësishme të theksohet se jo të gjithë garantojnë siguri dhe jo të gjithë ata mund të mbështeten në 100%.

Prandaj, kjo do të thotë që ju duhet të bëni mirë hulumtimin tuaj për të marrë një VPN të paguar ideale, në mënyrë që të merrni vlerë për para.

përfundim

Përdorimi i një VPN falas pa dyshim komprometon sigurinë tuaj dhe privatësinë në internet.

Sidoqoftë, mund të vijë akoma i dobishëm kur nuk keni para pasi do t’ju ndihmojë me disa gjëra të tjera sidomos kur jeni në WiFi publik.

Marrja e një VPN të paguar rekomandohet shumë sepse ka më shumë karakteristika, është efikas dhe shumica e tyre do të garantojnë sigurinë tuaj në internet.

Sidoqoftë, është akoma e rëndësishme të bëni hulumtimin tuaj të thelluar në mënyrë që të merrni një VPN ideale për të marrë vlerë për para përmes një përvoje të mirë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map