Wix vs Squarespace (2020) – Një përmbledhje krahasimi

Wix vs Squarespace (2020) – Një përmbledhje krahasimi

Wix vs Squarespace (2020) – Një përmbledhje krahasimi

Wix dhe Squarespace janë gjigandët në botën e ndërtimit të faqeve: ato janë ndër platformat më të njohura të ndërtimit të faqeve të internetit në botë.


Për dallim nga kompanitë tradicionale të pritjes, të cilat përfshijnë ndërtuesit e faqeve në internet, por theksojnë më shumë mbajtjen e hapësirës në servera më shumë, Wix dhe Squarespace theksojnë procesin e krijimit dhe dizajnimit të faqeve të internetit (megjithëse ata gjithashtu janë duke pritur ndërmarrje si parazgjedhje).

Kjo është pjesë e asaj që i ka bërë ata shumë të njohur, veçanërisht për ata që kërkojnë zgjidhje shumë të lehtë dhe efikase.

Nëse keni mundësi Google hosting, për shembull, do të merrni një ton të rezultateve për kompanitë që vërtet theksojnë aspektin pritës të faqeve të internetit.

Nëse krijoni uebfaqe në Google ose diçka të ngjashme – si të krijoni një faqe në internet, për shembull – ka shumë të ngjarë të merrni rezultate për Wix dhe Squarespace.

Kështu që janë këta dy ans titanë të botës-krijues të faqeve të Software-as-a-Service (SaaS), duke garuar ashpër sot ashtu si kanë qenë për më shumë se një dekadë.

Për pyetjen e dukshme: cila është, pra, më mirë?

Cila është më e përballueshme, e cila ofron më shumë karakteristika, dhe pasi që të dy reklamohen si të lehta për t’u përdorur, e cila është më e lehtë për t’u përdorur?

Të gjitha këtyre pyetjeve dhe më shumë do të përgjigjen në pjesët vijuese, kështu që vazhdoni të lexoni!

OUTLINE KRAHASUES

Shko për të lexuar seksione të veçanta duke klikuar në lidhjet e mëposhtme

  1. Krahasimi i çmimeve
  2. Krahasimi i veçorive
  3. Krahasimi i lehtësisë së përdorimit
  4. Krahasimi i Ndihmës së Konsumatorëve
  5. Krahasimi i sigurisë dhe besueshmërisë
  6. Aktgjykimi ynë

Krahasimi i çmimeve

Ndërsa të dyja këto kompani reklamojnë lehtësinë e tyre të përdorimit dhe aksesit, dikush do të shpresonte që ato të vijnë me çmime të ulëta – në fund të fundit, ky është emri i lojës së shumë platformave SaaS.

Wix është i njohur për një model “freemium” – mund të merrni një llogari falas dhe të përdorni disa nga mjetet, por do të duhet të paguani për të azhurnuar dhe për të marrë sendin real (një emër domaini, mjete SEO, etj).

Me një llogari falas, ju merrni shumë shabllone — qindra, që është më shumë sesa dhjetëra që merrni me llogari të paguara të nivelit të parë në ndërmarrjet kryesore të pritjes — dhe faqe të pakufizuara.

Wix-theme

Në thelb është një ndërtues shumë i zhvilluar i faqeve të internetit me një nënfushë të wix.com.

Nëse dëshironi të keni një llogari të plotë, mund të merrni ose plane premium në uebfaqe, ose plane premium të biznesit dhe tregtisë elektronike.

Plani më themelor i primit është 5 dollarë në muaj dhe në thelb ju lejon të lidhni një domen – në thelb është një azhurnim nga një llogari falas.

Niveli i dytë është Combo, me 11 dollarë në muaj dhe i treti është Pafund me 14 dollarë. Niveli i katërt, VIP, është 29 dollarë në muaj.

plane premium wix

Planet premium të tregtisë elektronike përbëhen nga tre nivele: Business Basic me 20 dollarë në muaj, Biznes Pafund me 25 dollarë dhe VIP i Biznesit me 35 dollarë.

Nivelet më të larta rrisin deponimin, vijnë me një bandë të pakufizuar dhe kanë më shumë mjete marketingu ose shpërblime të tjera.

Prmimet e katrorit janë më të thjeshta dhe më të shtrenjta se sa Wix.

Dallimi i parë i madh është që Squarespace nuk ka një version falas të softverit të tij në dispozicion. Squarespace gjithashtu ka dy lloje të llogarive të paguara: faqet e internetit, dhe dyqanet në internet.

Dallimi i dytë i madh është se ekzistojnë vetëm dy nivele për secilin prej këtyre llojeve të paketave të sitit.

Niveli i parë për një llogari “në internet” quhet Personal, dhe shkon për 12 dollarë në muaj.

planet e hapësirës katror

Shkalla e dytë quhet Biznes dhe shkon për 18 dollarë.

Për llogaritë që janë në kategorinë e “dyqaneve në internet”, Basic fillon me 26 dollarë në muaj dhe Advanced është 40 dollarë. Rritja e çmimit, padyshim, rrit ndjeshëm numrin e veçorive pavarësisht nivelit.

Në pamje të parë, Wix duket se ka shumë më mirë me çmimet.

Unë do të lejoj që ata kanë një strukturë më të lartë çmimesh dhe vetë më të mirë kushtojnë, por nuk është aq e lehtë një fitore siç do të mendojnë disa.

Karakteristikat e përfshira në këto nivele e bëjnë çmimin edhe më të nuancuar se zakonisht, kështu që le të flasim për ato që merrni për llogari të ndryshme!

Krahasimi i veçorive

Ky seksion i veçorive mund të jetë pak i komplikuar, por kjo është në rregull – duhet të rendisim gjërat që vërtet e bëjnë një çmim të arsyeshëm apo jo.

Wix ka disa opsione më të lira, por a ia vlejnë madje?

Siç u përmend, një llogari falas me Wix është krijuesi kryesor i faqes në internet që nuk mund të lidhet me një domen të plotë pa një azhurnim.

Lidhni Domain me Wix (5 dollarë në muaj) në mënyrë befasuese ju lejon të lidhni një domen, dhe të jep 1 GB bandwidth dhe 500MB ruajtje, si dhe.

Connect Domain është me të vërtetë minimumi i zhveshur — një azhurnim fillestar në llogarinë falas.

Niveli i dytë është Combo, me 11 dollarë në muaj, i cili rrit gjerësinë e bandës në 2 GB dhe ruajtjen në 3 GB, dhe heq reklamat.

Ai gjithashtu përfshin një domen falas për një vit, dhe lejon deri në 30 minuta video në faqen tuaj.

Niveli i tretë është i Pafund — i destinuar për përkthyes të pavarur — dhe siç nënkupton edhe emri, ka një bandë të pakufizuar dhe 10 GB ruajtje së bashku me 300 kuponë reklamash 300 $, më shumë kohë në video, dhe një program krijues dhe krijues faqesh.

Shkalla e katërt është VIP, e cila rrit ruajtjen në 20 GB, rrit kohën e lejuar të videos në 2 orë, shton fushata me email (deri në 10 në muaj), lejon deri në 50,000 email në muaj, dhe i jep përparësi mbështetjes së klientit.

Karakteristika të Wix

Llogaritë e primit të biznesit dhe tregtisë në Wix të gjithë kanë një bandë të pakufizuar, pranojnë pagesa në internet, heqin reklamat Wix, përmbajnë Google

Analytics, një domain falas për një vit, 300 dollarë reklama dhe janë 100% pa komisione.

Ndërsa azhurnoni midis atyre llogarive, kryesisht merrni karakteristika më të mira të postës elektronike, mbështetje më të mirë, më shumë orë video (nga 5 në 30) dhe më shumë depo (nga 20GB në 50GB).

Tani për Squarespace: të gjitha faqet e Squarespace vijnë me certifikata SSL dhe mbrojtje DDoS. Llogaritë personale të faqes në internet marrin faqe të pakufizuara, galeri dhe bloge me bandë të pakufizuar dhe ruajtje.

Ata gjithashtu marrin optimizim për lexuesit e lëvizshëm, metrikët e sitit dhe një domain falas të përfshirë.

Tani, ky është niveli i parë i kushtueshëm i Squarespace, por me faqet e pakufizuara, bloget, bandën e gjerësisë dhe ruajtjen e tij — mirë, është shumë më e arsyeshme sesa mund të dukej në fillim.

Plani i dytë i uebfaqes së nivelit të dytë — Biznes — përmban të gjitha sa më sipër, si dhe Gmail, 100 dollarë kredi në Google Ads, mjetet e e-commerce, aftësinë për të shitur produkte të pakufizuara, aftësinë për të redaktuar përmes CSS dhe JavaScript, dhe disa mjete të tjera të vogla.

Karakteristikat SquareSpace

Të dy nivelet për Dyqanet Online – Themelore dhe të Avancuara — përmbajnë të gjitha tiparet e Planit të Biznesit të lartpërmendur, si dhe disa të tjera.

Ata në thelb janë më të optimizuar për tregtinë elektronike: ata kanë metrikë më të mirë, mjete për inventar dhe porosinë, shtypjen e etiketave, një mjet kontabël, llogaritë e klientëve, kartat e dhuratave dhe asnjë tarifë transaksioni.

Një llogari e përparuar në dyqan online ka të gjitha më lart, plus llogari të klientit, rigjenerim automatik të braktisur (që rrit gjasat që blerësi juaj blen diçka), transporti në kohë reale, kartat e dhuratave dhe zbritjet.

Wow — kjo është shumë gjëra.

Kjo është ajo që kam menduar nga ndërlikimi i etiketave të çmimeve midis këtyre dy kompanive: megjithëse Wix ka më shumë lloje llogarish dhe llogari më të lira, ato llogari më të lira nuk janë gati aq të aksioneve sa llogaria e nivelit hyrës të Squarespace.

Më shumë se kaq, të gjitha llogaritë e Wix kanë kufizime në ruajtje, madje edhe ato dukshëm më të shtrenjta.

Wix nuk do të heqë kufijtë e gjerësisë së brezit deri sa të jetë 14 dollarë në muaj, i cili është më i çmuar se 12 $ i Squarespace.

Të dy faqet janë të mira me karakteristika, por Squarespace ofron përgjithësisht marrëveshje më të mira me to.

Packagedo paketë Squarespace paraqitet plotësisht, ose e pajisur mirë në skajin e poshtëm ose të paketuara me karakteristika në fund të lartë.

Me Wix, nuk merrni llogari me të vërtetë plotësisht të paraqitura deri në nivelin e dytë ose të tretë.

Më tej, ndërsa të dy faqet kanë llogari të specializuara për e-commerce, Squarespace ka një grup mjetesh më të fuqishme për trajtimin e nevojave të e-commerce, dhe unë mendoj se ata fitojnë në atë kategori.

Gjykimi im, pra, është se Squarespace në përgjithësi ka karakteristika më shumë dhe më të mira se Wix, deri në atë pikë që ndryshimet në çmime janë goxha të papërfillshme — dhe në disa raste, Squarespace madje mund të jetë marrëveshja më e mirë.

Krahasimi i lehtësisë së përdorimit

Ju mund të jeni në gjendje të mendoni se krahasimi i lehtësisë së përdorimit midis këtyre të shtënave të mëdha është i vështirë.

Të gjitha kompanitë e mëdha të pritjes mundohen të jenë të lehta për t’u përdorur, por nëse produkti juaj kryesor është një ndërtues i faqes në internet, atëherë me të vërtetë duhet të jeni të lehtë për t’u përdorur.

Të dy Wix dhe Squarespace kryesisht tregtojnë veten si zgjidhje të lehta.

Cila fiton atëherë?

Në rrezik të tingëllojnë si unë jam duke marrë rrugën e thjeshtë, ata me të vërtetë janë gati të përputhen në mënyrë të barabartë.

Të dy Wix dhe Squarespace janë platforma shumë të rrjedhshme.

Ata përqendrohen rreth një mjeti që ju lejon të përdorni shumë shabllone dhe të rregulloni uebfaqen tuaj, dhe ata pothuajse shumë ofrojnë ndërtues po aq të lehtë dhe të fortë.

Pasqyrë e plotë e panelit:

tabelë wix

Përmbledhje e tabelës së hapësirës Squarespace:

Hapësirë ​​katror i lehtë për t’u dizajnuar

Sa i përket menaxhimit dhe drejtimit të llogarisë ose specifikimeve të sitit tuaj, unë mund të them se Wix është më e thjeshtë në varësi të llogarisë tuaj. Nëse jeni duke përdorur Connect

Domain ose një llogari falas, Wix bëhet shërbimi më i thjeshtë.

Kjo thjesht sepse keni më pak karakteristika, dhe kufizimet i bëjnë gjithçka sa më të drejtpërdrejtë të jetë e mundur.

Nëse e merrni Wix up në një nivele me një llogari përkatëse Squarespace, megjithatë, ata edhe përsëri, kështu që unë nuk e konsideroj Wix shumë më të lehtë për t’u përdorur.

Në përgjithësi, më vjen keq të zhgënjej – e vërteta është që të dyja këto shërbime janë aq të lehta sa mund të jenë, dhe i vetmi faktor që me të vërtetë mund të ndryshojë është nëse përdorni një nga llogaritë falas të Wix ose Domain Connect.

Krahasimi i Ndihmës së Konsumatorëve

Si zakonisht, unë do të flas për dy lloje të ndryshme të mbështetjes së klientit: i pari është material që mund të kërkoni dhe shfletoni në faqen e internetit të kompanisë, dhe lloji i dytë janë përfaqësuesit e shërbimit ndaj klientit.

Sa i përket materialit në vend, të dy kompanitë kanë faqe mbështetëse shumë të forta që përqendrojnë pjesën më të madhe të përmbajtjes së tyre informative.

Sidoqoftë, Squarespace gjithashtu ofron uebfaqe për ata që duan ndihmë të udhëhequr, dhe një forum të komunitetit të quajtur Squarespace Answers.

Qendra e Ndihmave e Wix ka shumë më tepër kategori për tema, dhe ka artikuj të grupuar së bashku shumë më konkretisht sesa në Squarespace.

Qendra e Ndihmës Wix

Për shembull, ka kategori për faqet e fotografisë Wix, faqet e restoranteve Wix, etj. Wix gjithashtu ofron një softuer ndihmës të quajtur tavolina Wix Përgjigjet, por që është një blerje shtesë.

Baza e njohurive e Squarespace ka dukshëm më pak tema për artikuj; megjithatë, kjo nuk do të thotë se ata kanë mungesë informacioni.

Baza e njohurive për katrorin

Nuk ka asgjë të keqe të kesh kategori më të gjera; në njëfarë kuptimi, është pak më pak mbytëse – preferoj qasjen e plotë të Wix, por kjo është vetëm unë.

Pika e vërtetë e interesit për mua është Përgjigjet e Squarespace dhe opsioni i tyre webinar. Megjithëse Wix mund të ketë një bazë njohuri më të mirë, faqet e forumit janë shumë të dobishme dhe mund të plotësojnë boshllëqet në bazat e njohurive.

Për këtë arsye, unë do të them se Squarespace udhëheq një mbështetje informuese në vend.

Si për përfaqësuesit e shërbimit të klientit?

Këtu është një lajm i keq: Wix nuk ka ndonjë.

Epo, ata bëjnë, por ata nuk kanë një bisedë live.

Ata kanë mbështetje telefonike, por do të duhet të paguani një llogari VIP për ta marrë atë.

Nëse mbani një llogari me një shkallë të ulët, thjesht keni burimet informuese në vend, ose përdorni një sistem biletash.

Sistemi i biletave është i mirë, dhe zakonisht përgjigjet brenda 5-10 minutash.

Sidoqoftë, jo gjithmonë mund të mbështeteni në të – dhe ndonjëherë dëshironi të merrni përgjigje shpejt.

Hapësira katror, ​​nga ana tjetër, ka email dhe mbështetje live chat.

Mbështetja e bisedës live nuk është 24/7, për fat të keq — megjithëse mbështetja e postës elektronike është — dhe nuk ka asnjë mbështetje telefonike.

Në krahasim me kompanitë tradicionale të pritjes, Squarespace është në fundin e ulët të opsioneve për të kontaktuar përfaqësuesit.

Në krahasim me Wix?

Sheshi hapësinor po fiton tashmë. Tani, le të shohim një provë të bisedës live që kam zhvilluar kohët e fundit.

chat katror 1

Shikoni nga afër … ka të drejtë. Pozicioni i radhës numër 5: biseda live është me të vërtetë vetëm më e shpejtë se e-mail, por nuk është aq e shpejtë sa ajo që kompanitë e tjera janë të afta të ofrojnë.

Në 02:35 pasdite, një përfaqësues më në fund iu bashkua bisedës.

Sidoqoftë, nuk mora një përgjigje deri në orën 2:37 pasdite.

chat katror 2

Siç mund ta shihni, përgjigja ishte e mirë – por kaloi një kohë.

Tani, përgjithësisht kam pasur një përvojë të mirë me mbështetjen e klientit të Squarespace.

Sidoqoftë, pasi përfaqësuesit mund të radhiten lehtësisht, zakonisht kam përdorur mbështetjen e postës elektronike, ku afati kohor është më pak urgjent.

Mbështetja e klientëve të Squarespace është përgjithësisht e mirë, por nuk ka mbështetje telefonike dhe biseda live mund të jetë e ngadaltë nëse nuk jeni i pafat.

Ky bisedë live zgjati 10 minuta; paraqitja e një bilete në Wix mund të marrë një kohë të ngjashme, ose më e shkurtër, në varësi të sa keni fat.

Nga ana e ndritshme, informacioni në vend i Squarespace është i shkëlqyeshëm, dhe forumi është një shpërblim i mirë.

Përkrahja e klientëve Wix në të kundërt, nuk ka shumë avantazh ndaj Squarespace.

Ata kanë një bazë pak më të fortë të njohurive, por atyre u mungon një forum dhe përfaqësuesit e klientëve janë jashtëzakonisht të paarritshëm përveç sistemit të biletave..

Për këto arsye, megjithëse asnjëra nuk ka mbështetje yjore të klientit, Squarespace është shumë më e mirë për të patur përfaqësues më të aksesueshëm dhe më shumë informacion informues në faqen e saj të internetit.

Krahasimi i sigurisë dhe besueshmërisë

Së fundmi, le të flasim për sigurinë e Squarespace dhe Wix.

Të dy kompanitë përqendrohen më shumë në hartimin dhe ndërtimin e uebfaqes sesa duke pritur – aq sa ato që reklamojnë për klientët e tyre – por natyrisht, të dy kompanitë janë duke pritur në mënyrë të paracaktuar në faqet e internetit të klientëve të tyre.

Duke pasur parasysh që ata nuk ofrojnë shumë mundësi opsionesh pritëse, nuk mund të jetë për t’u habitur të shohësh se ata shkrihen paksa, kur bëhet fjalë për kohën e duhur.

Përkundrazi, kam gjetur si Squarespace ashtu dhe Wix që të kenë kohëzgjatje të shkëlqyeshme.

një dashboard wix uptime

Ju mund të shihni kohën e fundit këtu.

Wix ka uptime fenomenale edhe më të mirë se disa kompani të mëdha pritëse.

E njëjta gjë ka qenë e vërtetë edhe për përvojën tonë me Squarespace: për habinë tonë, këto kompani me bazë cloud dhe të përqendruara në projektime performojnë shkëlqyeshëm.

Diçka tjetër që pashë e admirueshme në Squarespace është transparenca e tyre.

Përveç detajimit të protokolleve të tyre të sigurisë, ata kanë një faqe që informojnë profesionistët se si të lajmërojnë më mirë Squarespace për të metat e sigurisë.

Unë me të vërtetë nuk kam parë të njëjtin nivel hapjeje ose detaje me Wix.

Ata së paku kanë një adresë emaili të dedikuar për marrjen e shqetësimeve të sigurisë, por kjo është në lidhje me të.

Në përgjithësi, Wix dhe Squarespace bëjnë mirë në departamentin e sigurisë. Unë do të thoja që Squarespace është më transparent dhe duket se azhurnohet me protokollet e tij të sigurisë.

Sidoqoftë, të dy Wix dhe Squarespace kanë kohë të madhe, dhe për këtë, unë i përgëzoj ata.

përfundim

Ne kemi mbuluar shumë tokë, dhe tani është koha për të përfunduar udhëtimin.

Wix dhe Squarespace janë të dy kompanitë më të mira në fushën e krijimit të lehtë të faqes në internet.

Në mënyrë krahasuese, Wix ka më shumë mundësi çmimesh dhe ndoshta çmime më të mira në përgjithësi.

Fakti që Wix ka një llogari falas, megjithëse shumë të kufizuar, si dhe një llogari premium prej 5 $ në muaj, është i shkëlqyeshëm dhe me siguri pjesë e popullaritetit të tij.

Sidoqoftë, megjithëse në Squarespace mungojnë opsionet e planit, ato vijnë më të ngarkuara me karakteristika. Plani i tij i nivelit të hyrjes është i përafërt në çmim me planin premium të nivelit të dytë të Wix.

Sidoqoftë, Squarespace vjen me karakteristika më të mira dhe tendenca vazhdon lart me nivelet vijuese.

Kjo nuk do të thotë që Wix-it i mungojnë veçoritë – bën mirë në departamentin e veçorive në përgjithësi.

Sheshi i hapësirës thjesht nuk është aq i kushtueshëm sa duket në fillim, në krahasim me Wix, falë faktit që ngarkon disa mjete dhe përfitime shtesë që Wix nuk i.

Të dy shërbimet në mënyrë të barabartë për t’u përdorur, dhe me të vërtetë zbret se cili ndërfaqe e përdoruesit preferoni. Në mënyrë thelbësore, ata të dy vijnë me kthesa të vogla të të mësuarit.

Për mbështetjen e klientit, unë do të thoja Squarespace bën dukshëm më mirë. Megjithëse Wix ka mundësi të ketë një bazë më të mirë të njohurive, të dy kompanitë duken atje.

Sidoqoftë, Squarespace ka gjithashtu një forum të komunitetit, uebfaqe, tutoriale video dhe përfaqësues më të aksesueshëm të shërbimit ndaj klientit. Nuk është perfekt, por përfundimisht rreh Wix.

Më në fund, ata kanë të bëjnë me sigurinë, megjithëse Squarespace është më transparente.

Si përfundim, ndërsa të dy kompanitë sjellin shumë në tryezë, ato nuk janë po aq të dobishme për çdo person.

Unë do të rekomandoja Wix për njerëzit që kërkojnë faqe më të përballueshme dhe personale.

Të dy Wix dhe Squarespace janë ndërtuar për të akomoduar profesionistët e pavarur dhe bizneset, por unë do të thoja se Squarespace vjen i pajisur me mjete më të mira për tregtinë elektronike, pavarësisht nga niveli i llogarisë suaj; për këtë arsye, unë rekomandoj Squarespace më shumë për përkthyes të pavarur dhe bizneset në internet.

Ndërsa asnjë kompani nuk është e përsosur, besoj se të dy i bëjnë shumë mirë.

Unë do të rekomandoja të provoja të dyja vetë, pasi Wix ka llogari falas (Provo Wix) dhe Squarespace ka një mundësi provë falas.

wix vs suarepace

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector