Wix vs Weebly: Krahasimi kokë më kokë (5 dallime të krahasuara)

Wix dhe Weebly janë shumë të veçantë për mua. Shumë kohë më parë, kur isha thjesht një djaloshare, mendova të krijoja faqe në internet ishte gjëja më e lezetshme që dikush mund të bënte (çfarë ndryshoi?).


Sigurisht, gjëja e parë që do të shikoja ishte se si të krijoja një faqe në internet falas — e cila është akoma një temë përkatëse për të cilën më intereson.

Dhe kështu krijova faqet e mia të internetit të para duke përdorur Weebly, Wix dhe Blogger. Si një djalë më i ri, Weebly dhe Wix më kapën vërtet sytë – ata ishin të ndezur, kishin shumë vegla argëtuese dhe ju lejonin të krijoni pothuajse gjithçka që dëshironit..

Me kalimin e viteve, Weebly dhe Wix janë rritur jashtëzakonisht shumë. Ata kanë rritur karakteristikat e tyre që nga themelimi në vitin 2006, kanë funksione të e-commerce dhe Blogging, dhe kanë ripërcaktuar shumë herë ndërfaqen e tyre të përdoruesit.

Deri në këtë pikë, këta dy janë larg ndër ndërtuesit më të njohur të faqeve të internetit përreth.

Wix mund të jetë vëllai më i madh, me mbi 110 milion përdorues aktivë në numrin e fundit. Weebly nuk ka asnjë mundësi, duke mbështetur mbi 50 milion site aktiv.

Unë i konsideroj vërtet vëllezër, nga rruga. Ato kanë çmime, karakteristika, ndërfaqe të përdoruesit dhe përqendrime thelbësore të ngjashme.

Të dy fillojnë me shkronjën W dhe janë të njohura për lejimin e përdoruesve të bëjnë llogari falas që mund të publikojnë nën nënfushat e kompanive.

Por kjo është gjëja – vëllezër, jo binjakë identikë. Ata nuk janë të njëjtë, janë të ngjashëm, dhe kjo do të thotë se do të kenë forca dhe dobësi të ndryshme. Prandaj lind pyetja: kush është më mirë?

Le ta zbulojmë.

Tabela e Përmbajtjes

Shko për të parë test specifik duke klikuar në lidhjet e mëposhtme

 1. Krahasimi i çmimeve dhe karakteristikave
 2. Temat dhe Aplikimet
 3. Lehtësinë e përdorimit
 4. Ndihma për klientët
 5. Siguria dhe besueshmëria
 6. Përfundim: Cilin rekomandoj?

Krahasimi i çmimeve dhe karakteristikave

Pricemimi është i rëndësishëm dhe një nga gjërat e para që shikojmë. Karakteristikat janë mjaft thelbësore dhe mund ta bëjnë një çmim të shkëlqyeshëm ose një pazare të rreme. Prmimet dhe tiparet janë një vend Wix dhe Weebly kanë një ton të përbashkët.

Epo, duhet të fillojmë diku. Le të hedhim një vështrim në Weebly.

plan i dobishëm

Weebly kategorizon planet e saj si “për faqet e internetit” ose “për dyqanet në internet”, por realisht këto dy kategori mbivendosen shumë. Dy planet e fundit të treguara më lart janë gjithashtu për Dyqanet Online, pasi ato vijnë me funksionalitet ecommerce.

plani i dyqaneve në internet

Sidoqoftë, ekziston edhe një niveli më i lartë për Dyqanet Online, me 38 dollarë në muaj. Me fjalë të tjera, diapazoni i çmimeve të Weebly (duke përjashtuar opsionin falas është 12 dhe 38 dollarë, i ndarë midis tre niveleve.

Një llogari falas ka 500MB depozitë, SEO bazë, siguri SSL (gjë që i gjykoj befasuese) dhe të metat e zakonshme të një ndërtuesi falas — Reklamat Weebly dhe një nënfushë.

Megjithëse nuk dua të harxhoj shumë kohë duke folur për planin falas, është një mënyrë e shkëlqyeshme për të kontrolluar programin e ndërtesës: madje një plan falas tregon se sa është i fuqishëm ndërtuesi i Weebly.

Weebly ofron një plan të bukur ndërmjetës me 5 dollarë në muaj, i cili në thelb është plani falas me domenin e vet.

Plani falas është paraqitur mirë në atë që ka ndërtuesin e faqes në internet, i cili është i shkëlqyeshëm, kështu që 5 dollarë në muaj është një mundësi e mirë për ata që duan një faqe në internet të bukur, por nuk u duhen shumë më tepër.

Sidoqoftë, nuk i heq reklamat Weebly, e cila është me të vërtetë për të ardhur keq dhe për mendimin tim, e guximshme.

Planet e tjera premium janë paraqitur mirë për mendimin tim, pjesërisht sepse kufijtë e ruajtjes janë hequr plotësisht (në vend se të keni kufij që bëhen gjithnjë e më të larta në plan).

Duke filluar me Pro: ju sigurisht që hiqni reklamat; mund të lidhet me një domen (gjithashtu përfshihet një i lirë); merrni statistikat më të mira të sitit, SEO dhe kapjen e plumbit; gjithashtu mund të shtoni deri në 100 anëtarë; disa shtesa mediatike; dhe ju merrni një funksionalitet të kufizuar ecommerce (produkte të kufizuar dhe një tarifë transaksioni.

Planet më të larta ju lejojnë të shtoni anëtarët e pakufizuar në faqen tuaj dhe një proces regjistrimi anëtarësie. Ata gjithashtu përmirësojnë ndjeshëm funksionalitetin e e-commerce në diçka që është më e paraqitur, me pothuajse të gjitha mjetet e nevojshme për të qenë një platformë konkurruese ecommerce.

Tani le t’i hedhim një sy vëllait të madh.

plan wix

Ashtu si Weebly, Wix ka dy kategori të ndërtimit të sitit: një që është “normale” dhe një tjetër që është për e-commerce.

plan biznesi wix

Pricesmimet e Wix janë mjaft afër me Weebly. Mbani në mend se Wix gjithashtu ka një plan falas, por nuk e adreson atë në strukturën e tij zyrtare. ’Shtë shumë e njëtrajtshme me Weebly, në atë që ju të merrni të gjitha kufizimet normale të burimeve dhe qasje të plotë në aplikacionin ndërtues.

Diqka që më zhgënjen është se Wix ka pasur një shtresë shtesë midis Combo dhe planit falas për rreth 5 dollarë në muaj.

Nuk kishte shumë burime, por ishte një opsion i shkëlqyeshëm për njerëzit që nuk planifikonin të përdorin burime të tilla – ata mund të përdorin programin Wix dhe të kishin domainin e tyre për një çmim të ulët, si ndërmjetësi aktual i Weebly.

Sidoqoftë, diapazoni aktual është 11 deri 29 $ për planet normale të Uebfaqit dhe 20 deri 35 $ për Biznes & planet e tregtisë. Megjithë ankesat e mia për Wix që heq planin prej 5 $, unë ende vlerësoj gjerësinë e tyre të opsioneve.

Vërtetë, Weebly është në disa mënyra më i arritshëm duke kombinuar tiparet e tij të tregtisë direkt në nivelet e tij më të larta. Sidoqoftë, çmimet e Wix e vendosin tregtinë elektronike me planet “normale”.

Sidoqoftë, Wix ju fillon me 2 GB bandwidth dhe 3 GB ruajtje, dhe pastaj rrit sasinë e ruajtjes ndërsa nivelet tuaja rriten, në një kufi 20 GB me VIP. Planet e biznesit shkojnë deri në 50 GB ruajtje.

Kjo nuk është një marrëveshje e madhe sepse nuk ka të ngjarë që ju me të vërtetë do të dilni në kufijtë, por është padyshim për të ardhur keq në krahasim me parametrat e pakufizuar të Weebly.

Nivelet më të larta ju lejojnë të keni një bandë të pakufizuar, më shumë mjete për media (më shumë minuta video në vend), dhe aplikacione falas që përndryshe do të ishin më të kushtueshme.

Planet e e-commerce janë plotësisht pa komision, që është një veçori e shkëlqyeshme fillestare, plus ju merrni Google Analytics dhe më shumë orë video.

Përveç kësaj, ju në thelb keni të gjitha tiparet e planeve të Uebfaqit, plus veçoritë e dyqaneve.

Në atë shënim, le të krahasojmë shkurtimisht e-commerce midis dy platformave.

Një fushë që Weebly ka një avantazh unik mbi Wix është tregtia elektronike. Për të qenë i drejtë, Wix ka funksionalitet goxha të mirë ecommerce: aq i mirë sa unë mendoj se madje mund të jetë një alternative më e përballueshme për Shopify për disa biznese.

Wix është rritur në tregti elektronike me një grup të shëndetshëm mjetesh dyqanesh dhe qasje në një dyqan aplikacioni që mund ta bëjë ecommerce çuditërisht të fuqishëm. Fatkeqësisht, gjërat janë pak rudimentare për njerëzit me nevoja serioze të transportit ose që duan më shumë aftësi të thelluara për redaktimin e dyqaneve.

Weebly është një kandidat i përgjithshëm më i mirë për tregti. Një pjesë e kësaj ka të bëjë me blerjen e saj nga Square në 2018, e cila përmirësoi tiparet e saj tashmë në zhvillim ecommerce.

Për shembull: Weebly ka zbritje të anijeve dhe mund të merret me dropshipping. Wix nuk mund të integrohet as me një aplikacion dropshipping, i cili kufizon ndjeshëm ata që duan Wix për faqet e tyre të shitjes me pakicë.

Përveç ecommerce, të dy Wix dhe Weebly kanë ndërtues të vërtetë të siteve. Shtë e vështirë të krahasohet pa u përkushtuar në një subjektivitet të pastër.

Megjithatë, unë mendoj se është e drejtë të themi të paktën se të dy ndërtuesit janë plotësisht të paraqitur.

Nuk janë vetëm aftësitë e redaktimit të faqeve, por formatet e ndryshme me të cilat mund të punoni me shkop – për shembull, blogs.

Weebly

Mbi: Opsionet e shpejta të Weebly për shtimin e një lloji të ri të faqes në sit, siç është një blog.

Wix

Mbi: Menyja e shpejtë e shiritit anësor të Wix ka një buton vetëm për bloget.

Ju mund të bëni pothuajse gjithçka që ju nevojitet për sa i përket elementeve të faqes: mund të shtoni, hiqni ose modifikoni elementet e faqes, të ndryshoni modelet sipas nevojës etj..

pult dashnor

Kjo do të ishte Weebly. Unë preferoj shiritin anësor të Weebly sepse, megjithëse është më i madh, e bën më të lehtë zgjedhjen e asaj që ju nevojitet.

tabelë wix

Shtyllat anësore të Wix marrin më pak hapësirë, dhe ai në të djathtë mund të zhvendoset sipas nevojës. Plus, ju mund ta zgjeroni atë në të majtë ashtu siç duhet, duke kursyer kështu hapësirën kur nuk e përdorni.

font wix

Kështu që ndërsa unë preferoj personalisht redaktorin e Weebly, duhet të pranoj se Wix është më efikase dhe ndoshta e preferueshme për shumicën e njerëzve të tjerë. Mund të gjykoni vetë me llogari falas, sidoqoftë.

Një tjetër gjë e rëndësishme: Redaktori i Wix është përgjithësisht më intuitiv. Shtë më e lehtë për të bërë ndryshime delikate në çdo gjë në faqe, ndërsa unë kam gjetur veten duke u ndeshur me redaktorin e Weebly për të bërë ndryshime specifike.

Weebly gjithashtu ka një tendencë të keqinterpretojë atë që dua të bëj. Do të përpiqem të lëviz një element rreth e rrotull, ose të zgjedh këtë ose atë pjesë të tekstit, dhe do të tërhiqet në një pozicion të çuditshëm.

Ndihet sikur Weebly përpiqet shumë fort për të qenë intuitiv dhe mbaron me efektin e kundërt.

Për të përmbledhur çmimin e përgjithshëm dhe krahasimin e tipareve, Wix dhe Weebly janë jashtëzakonisht të krahasueshme, por kanë disa ndryshime të rëndësishme. Mimet janë përgjithësisht të ngjashme. Weebly ka alokime më të bollshme të burimeve, por kjo nuk është një ndërprerje e marrëveshjeve për Wix.

Weebly është gjithashtu dukshëm më i mirë për ecommerce. Të dy kanë aplikacione të shkëlqyera ndërtuesish, por Wix është më mirë se ia vlen t’i jepet avantazh — në këtë, Wix tejkalon Weebly në shërbimin kryesor.

Temat dhe Aplikimet

Softwaredo program ndërtimi i faqes në internet do t’i kushtojë shumë rëndësi temave dhe aplikacioneve. Zakonisht unë do t’i konsideroja këto një nënbërje të “tipareve”, por ato janë kaq të rëndësishme për Wix dhe Weebly, le t’iu japim atyre peshën e duhur.

Le të fillojmë me tema / shabllone. Shënim: është e vërtetë që ju mund të filloni nga e para / nga një sit i zbrazët nëse jeni të interesuar për këtë, në secilën platformë.

Por është akoma bukur të kesh disa modele të paravendosura që mund t’i ndryshosh ashtu siç e sheh të përshtatshme, kështu që…

tema weebly

Përzgjedhja e temave të Weebly nuk është e keqe. Ka një larmi të duhur stili, plus disa kategori të dobishme për lloje të ndryshme faqesh, me një pjesë të vogël temash për kategori. Por Weebly thjesht nuk mund të krahasohet me Wix.

wix tema

Shtë e vështirë të dish se ku të fillosh në këtë pikë krahasimi. Wix thjesht ka më shumë tema sesa Weebly, të lira dhe të paguara. Në fakt, temat e Weebly numërojnë në qindra, ndërsa Weebly janë në dhjetëra.

Wix gjithashtu ka një kategorizim shumë më të mirë të modeleve: ai ka të gjitha kategoritë Wix bën, plus më shumë, dhe secila ka nënkategori me zgjedhjen e vet.

Po, ka disa mbivendosje, dhe jo të gjitha temat janë me cilësi të lartë, por shumë janë. Plus, sasia e plotë flet vetë.

Gjërat madje edhe midis dy platformave pasi të kemi arritur te aplikacionet. Weebly dhe Wix të dy kanë dyqane mjaft standarde të aplikacioneve që duhet të jenë në gjendje të plotësojnë nevojat e shumicës së njerëzve, edhe nëse janë të pazakonta.

aplikacione weebly

Mbi: Dyqani i aplikacioneve të Weebly.

aplikacione wix

Mbi: Wix’s.

Unë mendoj se dyqani i aplikacioneve të Wix është përgjithësisht më i mirë – kryesisht në atë aplikacione performojnë pak më mirë – por merreni atë me një kokërr kripë. Unë mendoj se juria është ende jashtë kësaj.

Të dy vendet e tregut të aplikacioneve kanë shumë lloje të ndryshme aplikacionesh dhe mbresëlënëse, shumë aplikacione falas.

I jap kredi Wix dhe Weebly për të bërë aplikacionet e tyre që zakonisht janë falas ose ndryshe të përballueshëm.

Pothuajse çdo aplikacion i njohur është i pranishëm, por nuk janë vetëm ato aplikacione të njohura. Unë mendoj se përparësia e vogël e Wix është të keni një numër më të madh aplikacionesh falas praktike.

Përsëri, juria është ende jashtë, por mund të shtoni shumë më tepër mjete falas që janë shumë të dëshirueshme në dyqanin e aplikacioneve Wix.

Weebly, nga ana tjetër, ka pak më pak për të zgjedhur. Megjithëse e ka thënë këtë, Weebly ka aplikacione më të mira për tregti elektronike.

Në total, Wix dhe Weebly kanë afërsisht dyqane ekuivalente të aplikacioneve, megjithëse Wix mund të jetë pak më mirë. Sa i përket opsioneve të shablloneve, është Wix pa konkurs.

Lehtësinë e përdorimit

Ndërtimi i faqes në internet supozohet të jetë i lehtë. Kjo është qëllimi për të bërë dhe shitur një softuer për ndërtimin e faqes në internet: të lejoni që të gjithë të interesuarit të ndërtojnë një sit. Edhe kështu, ndërtuesit mund të jenë më të mirë në akomodimin e niveleve të ndryshme të aftësive, dhe ndonjëherë në kurriz të të tjerëve.

Wix dhe Weebly kanë ngjitur imazhin e tyre duke qenë kaq të lehtë sa çdokush, asnjë bar, nuk mund ta përdorë programin.

Ata kanë fillestar në mendje, por janë të vetëdijshëm për të gjithë të tjerët me një shkallë më të lartë aftësie, dhe softueri i tyre shpreson që i bën gjërat më shpejt për njerëz të tillë pa ndonjë pengesë.

Unë mendoj se ky ideal është rasti në praktikë, të paktën për pjesën më të madhe. Një tjetër frikë e zakonshme: “lehtësia e përdorimit do të sakrifikojë thellësinë në të cilën mund të punoj, ose të zvogëlojë mjetet që kam”. Kjo mund të jetë rasti në disa platforma, por nuk do të shqetësoheni për këtë me Wix ose Weebly.

Po, gjërat janë me pamje të hijshme, por ju nuk humbni aq shumë kompleksitet sa mund të keni frikë. Dhe për përdoruesit me të vërtetë të përparuar, të dy kompanitë ju lejojnë të modifikoni drejtpërdrejt kodin e faqes tuaj.

Kjo e bën atë një mjet të shkëlqyeshëm bashkëpunues: për shembull, një anëtar i ekipit mund të trajtojë më shumë redaktime të nuancuara dhe një tjetër mund të përdorë mjetet tërheqëse dhe tërheqëse.

Përveç kësaj, të dy shërbimet e bëjnë shumë të lehtë fillimin.

ndërtues wix në internet

ndërtues wix në internet

Wix (më lart) madje ju jep mundësinë për të marrë një faqe të gjeneruar automatikisht bazuar në disa pyetje të sondazhit.

ndërtues weebly faqen e internetit

Weebly është më tipik në lidhje me procesin e konfigurimit, por nuk ka rëndësi. Të dy janë pak a shumë të njëjta sa i përket setup-it.

Pasi të jeni në procesin e redaktimit, gjërat janë jashtëzakonisht të lehta. Do të përsëris që Wix ka qenë më intuitiv në përvojën time.

Për të dy, menutë anësore dhe ato vetëm përmbledhëse do të ofrojnë të gjitha mjetet e nevojshme për të menaxhuar një faqe ose hartimin e faqes (siç mund të thoni nga fotot e mëparshme).

Nga “të gjitha mjetet”, unë jam duke qenë fjalë për fjalë. Mos harroni se Weebly dhe Wix me të vërtetë popullarizuan ndërtuesit e drag and drop në vitet 2010 dhe pak më parë.

Nuk është thjesht lehtësi faqesh dhe dizenjimi, natyrisht. Elsedo gjë tjetër në lidhje me faqen tuaj të internetit dhe llogarinë tuaj është e lehtë për t’u trajtuar.

Fuqia që të dy kompanitë ofrojnë është krijuesi i faqes në internet një seriozisht është një aplikim gjithëpërfshirës.

Ndërtuesit nuk janë të kufizuar në hartimin e faqeve dhe elementeve: mund të hyni në cilësimet e llogarisë suaj, SEO, tregti elektronike dhe detaje të dyqaneve, etj., Të gjitha brenda ndërtuesit.

Të gjitha gjërat e konsideruara, me të vërtetë nuk mund të them se njëra është më e lehtë se tjetra. Ata janë të dy në majat në lehtësinë e përdorimit.

Ndihma për klientët

Siç them shpesh, lehtësia e përdorimit nuk është zëvendësim për mbështetjen e mirë të klientit. Asnjëherë nuk e dini kur do të duhet të merreni me një vështirësi teknike të papritur, ose kur do të doni këshilla për azhurnimin ose shfrytëzimin më të mirë të një veçorie veçanërisht.

Mbështetja e klientit është gjithmonë thelbësore, edhe nëse produkti juaj është një ndërtues i thjeshtë i faqes në internet. Do t’i shikoj si përfaqësuesit ashtu dhe informacionet në vend, si zakonisht.

Weebly ofron chat live, mbështetje biletash / e-mail, dhe mbështetje telefonike, megjithëse vetëm planet Pro mund të përdorin mbështetjen e telefonit. Na vjen keq paraprakisht për censorin – është një projekt i fshehtë / hobi anësor!

biseda weebly

U mërzita sepse ndërsa prisja, më dërguan një paragraf të gjatë duke pyetur nëse më interesonte email-et promovuese. Unë vërtet nuk e vlerësoja ngritjen e shitjes, personalisht.

biseda weebly

Mora një përgjigje pas tre minutash. Kjo është përfundimisht një kohë e shkurtër, por ende në anën më të gjatë në krahasim me bisedat më të mira për të jetuar. Unë mendoj se nuk mund të ankohem.

Për burimet në vend, Weebly bën mirë. Burimi i madh është qendra e ndihmës e Weebly.

qendra e ndihmës weebly

Qendra e ndihmës është e mirë. Gotshtë e domosdoshme, por i mungojnë shumë detaje, të cilat i shoh keq për të. Nuk ka një ton artikujsh, megjithëse ato që janë atje janë disi të hollësishme. Ende nuk është e mjaftueshme për t’u kualifikuar për atë që unë konsideroj si një bazë gjithëpërfshirëse të njohurive.

Për fat të mirë, Weebly gjithashtu ka një forum të komunitetit, të titulluar Komuniteti Weebly. Kjo faqe e komunitetit është një nga më të mirat që kam parë — është super e organizuar dhe është e lehtë për t’u kërkuar, gjë që është diçka për të cilën mungojnë shumë forume.

Së fundmi, Weebly ka një udhëzues SEO që disa mund ta konsiderojnë të dobishëm, dhe një blog (i cili nuk është asgjë e pazakontë).

Nga ana e saj, Wix ka vetëm mbështetje me email / biletë dhe telefon. Nuk ka asnjë bisedë live, dhe madje as mbështetja telefonike nuk është 24/7. Duke thënë këtë, përfaqësuesit kanë qenë miqësorë dhe të përgjegjshëm.

Qendra e Ndihmave e Wix është gur themeli i informacionit të saj në vend.

qendra e ndihmës wix

Baza e njohurive e Wix është dukshëm më e thelluar sesa Weebly. Ka më shumë artikuj, në një larmi më të gjerë temash, dhe me detaje të mjaftueshme (megjithëse disa artikuj mund të jenë cungje).

Ky është fundi i tij, për fat të keq. Ekziston një blog i ndërmarrjeve, por nuk do të merresha me të. Ka një forum kodesh, por kjo është mjaft e ngrohtë.

Për shkak se përfaqësuesit e Weebly janë më të arritshëm dhe për shkak se kanë më shumë burime, unë do të them se Weebly skajon me mbështetjen e klientit, por unë nuk jam aspak i impresionuar me të.

Wix gjithashtu ka një bazë njohuri shumë më të mirë, kështu që unë nuk e konsideroj hendekun e mbështetjes së klientit si diçka tjetër, por marxhinale.

Siguria dhe besueshmëria

Së fundmi, sa të sigurt janë konkurrentët tanë?

Drag and drop krijuesit e faqeve të internetit si Weebly dhe Wix kanë tendencë të shtojnë një shtresë të caktuar sigurie dhe stabiliteti sepse ato zakonisht janë zgjidhje të gjitha në një.

Ata drejtojnë softverin duke bërë që faqet të funksionojnë, dhe serverët që presin faqet, ata kujdesen për kopjet rezervë dhe azhurnimet, etj.

Sidoqoftë, kjo është më shumë një siguri e përgjithshme sesa një linjë e fortë. Kënaqësitë mund të ekzistojnë, prandaj është mirë të dëgjoni drejtpërdrejt nga kompanitë se çfarë praktikash sigurie punësohen.

Fatkeqësisht, asnjë entitet nuk thotë shumë për sigurinë e tyre. Ky artikull i qendrës së ndihmës Wix është një shembull i mirë.

mbrojtje wix virus

… Informues, huh?

Weebly nuk është dukshëm më mirë, sidoqoftë.

ssl weebly

Të dy kompanitë kanë pajtueshmëri të plotë me PCI, e cila është një standard i artë për të qenë në gjendje të përpunojë transaksionet. Por nëse nuk jeni shumë të interesuar për e-commerce, nuk është shumë e rëndësishme.

Dhe edhe nëse jeni, është një standard, jo më lart dhe përtej një.

Të dy kanë aktivizuar SSL për të gjitha planet. Kjo është e mirë, por përsëri, një lloj standardi.

Tani përveç mungesës së fatkeqësisë së informacionit, të dy kompanitë të paktën performojnë mjaft mirë.

Kam gjetur që të ketë kohëzgjatje vërtet të mirë, si dhe kohë të shkëlqyera reagimi. Për shembull…

koha e zgjaturMund ta shihni kohën e fundit të Wix këtu.

Edhe përveç numrave, Wix dhe Weebly sigurohuni që softueri aktual që përdorni funksionon në mënyrë të besueshme.

Ju pritet të përdorni mirë nga produktet e tyre softuerike, dhe ata sigurojnë që ato produkte të kenë aftësinë për të punuar ditë, ditë, për miliona.

Pra, në përgjithësi, është një çantë e përzier. Nga njëra anë, ne dimë shumë pak për sigurinë Wix ose Weebly. Unë jam i prirur t’u besoj atyre sepse ato janë shumë të njohura dhe kanë mbështetur miliona me sukses për më shumë se një dekadë.

Pronësia e Weebly nga Square gjithashtu lë një përshtypje të mirë se si unë shoh protokollet e tyre të sigurisë, veçanërisht për tregtinë.

Por përveç kësaj, ata kanë thjesht performancë të shkëlqyeshme.

Përfundim: Cilin unë rekomandoj?

Beteja midis këtyre dy vëllezërve nuk ka qenë asgjë nëse nuk kontestohet. Sa herë që mendoni se njëra prej tyre ka një fitore të qartë në një zonë të caktuar, tjetra e kthen atë. Pra, tani që ne kemi mbuluar të gjitha më lart, kush do të dalë në krye?

Të dy Weebly dhe Wix performojnë vërtet mirë, por mund të na tregojnë më shumë për sigurinë e tyre.

Mbështetja e klientit të Weebly është pak më e mirë se ajo e Wix, por Wix ka një bazë domethënëse më të mirë të njohurive edhe nëse qasja në repartet e klientit nuk është një pikë e fortë.

Të dy janë njësoj të lehtë për t’u përdorur, për mendimin tim, megjithëse krijuesi i faqes në internet Wix është pak më intuitiv.

Të dy kanë dyqane të përshtatshme për aplikacione, por unë mendoj se Wix është pak më e fortë, me një sasi më të madhe integrimesh praktike. Wix ka një zgjedhje shumë më të mirë të modeleve sesa Weebly.

Planet e çmimeve janë një tjetër gjë që ata kanë të përbashkët, megjithëse me disa ndryshime. Wix ka mundësi më të dallueshme, por Weebly ka një plan të lirë (i cili ju lejon të lidhni një domen dhe të përdorni burime minimale).

Karakteristikat që ato ofrojnë kanë të bëjnë me të krahasueshme, por Weebly ka funksionalitet më të mirë të e-commerce dhe më pak kufizime të ruajtjes. Në letër, Weebly tingëllon sikur mund të sjellë fitore.

Sidoqoftë, konstatoj se Wix performon më së miri në shërbimin thelbësor të ndërtimit të lehtë të faqes në internet. Nuk është vetëm ndërtuesi më intuitiv – gjërat janë më të vetëdijshme për hapësirën dhe me shpejtësinë. Plus, dyqani i aplikacioneve dhe shabllonet vërtet i japin gjërat në favor të Wix-it – ata e bëjnë atë një ndërtues më të aftë të faqeve në praktikë.

Pra, këtu është rekomandimi im: nëse jeni i interesuar për e-commerce, Wix mund të mos jetë i keq, por Weebly ka të ngjarë një zgjedhje më e sigurt.

Nëse thjesht dëshironi një sit me të vërtetë të thjeshtë me përdorim minimal të ruajtjes dhe nuk keni ndërmend reklamat e ndërmarrjeve, Weebly ka një mundësi më të mirë buxheti.

Por nëse doni një faqe në internet jashtë atyre kategorive – domethënë shumica e vendeve të tjera – Wix është rekomandimi im.

Mos u shqetëso nëse je akoma i pasigurt. Mos harroni pse secila prej këtyre është kaq e popullarizuar: ju mund të bëni një llogari dhe ta përdorni plotësisht programin falas. Shtë shumë më mirë sesa një provë falas – prandaj shkoni përpara dhe eksperimentoni!

wix vs weebly

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map