Wix vs WordPress: Përvoja jonë duke bërë një sit në Wix & WordPress

Pra, ka ardhur në këtë. Unë nuk mund të mbivlerësoj popullaritetin e Wix dhe WordPress.com: të dy janë sisteme jashtëzakonisht të njohura të menaxhimit të përmbajtjes (CMS).


E para është e njohur për një pionier dhe forcë kryesore në ndërtimin e lehtë të faqeve në internet. Kjo e fundit është e njohur për krijimin e faqeve të internetit për shumë blogje, megjithëse faqet e internetit “të zakonshëm” gjithashtu e përdorin atë shpesh.

Shënim: teknikisht, ekzistojnë dy lloje të WordPress. E para është WordPress.org, e cila është një softuer falas dhe me burim të hapur për menaxhimin e përmbajtjes. Përdorimi i WordPress.org kërkon më shumë sende në përfundimin tuaj, gjegjësisht marrjen në pritje dhe marrjen e një emri domain nga palë të ndryshme.

E dyta është WordPress.com: ky është një version komercial i WordPress që duket shumë i ngjashëm por funksionon më shumë si një CMS me pagesë. WordPress.com është një dyqan me një ndalesë, do të thotë të paguash për të, përfshin emrat e pritjes dhe domain (si Wix).

Në këtë përmbledhje, unë do të flas për WordPress.com, dhe do t’i referohem ashtu si WordPress.

Në çdo rast, këta të dy janë vërtet gjigantë. Wix pretendon të ketë pasur 110 milion përdorues në 2017. WordPress thuhet se shpesh fuqizon 32% të faqeve të internetit në internet (do të thotë WordPress.com dhe WordPress.org), por shifrat për WordPress.com në mënyrë specifike janë më të vështira për tu arritur. Një vlerësim është se 37 milion site përdorin WordPress.com.

Pra, cili është më i mirë? Cilës duhet t’i besoni me ndërtimin e faqes suaj të internetit? Të dy Wix dhe WordPress kanë versione falas, duke e bërë zgjedhjen edhe më të komplikuar.

Të dyja janë të lehta për t’u përdorur. Të dy dukshëm kanë përfituar miliona përdorues të panumërt. Si mund të peshojë dikush nga këto dy madhështi të ndërtimit të siteve kundër njëri-tjetrit?

Epo, vazhdoni të lexoni. Sepse unë do të bëj vetëm atë.

Çmimeve

Pika jonë e parë e shqetësimit: çmimi. Costfarë kushtojnë produktet përkatëse të WordPress dhe Wix? Përgjigja ka shumë lidhje me popullaritetin e tyre të jashtëzakonshëm.

Wix dhe WordPress janë të njohur për të pasur një model “freemium” – mund të merrni një llogari falas dhe të përdorni disa nga mjetet, por do të duhet të paguani për të azhurnuar dhe për të marrë gjënë e vërtetë (një emër domaini, mjete SEO, etj.) ).

Struktura e çmimeve të Wix është pak më komplekse sesa ajo e WordPress, kështu që le ta trajtojmë së pari. Nëse doni të keni një llogari të plotë me Wix, mund të merrni ose plane premium në uebfaqe, ose plane premium të biznesit dhe tregtisë elektronike..

Plani më themelor i primit është 5 dollarë në muaj dhe në thelb ju lejon të lidhni një domen – është azhurnimi më i vogël nga një llogari falas. Combo, niveli i dytë, është 11 dollarë në muaj, dhe Pafund është niveli i tretë me 14 dollarë. Niveli i katërt, VIP, është 29 dollarë në muaj.

plane premium wix

Planet premium të tregtisë elektronike kanë tre nivele, jo katër: Business Basic me 20 dollarë në muaj, Business Pafund me 25 dollarë dhe VIP biznesi me 35 dollarë. Nivelet më të larta rrisin deponimin, vijnë me një bandë të pakufizuar dhe kanë më shumë mjete marketingu ose shpërblime të tjera.

Dhe WordPress? WordPress ka tre plane të paguara dhe një falas. Plani i parë i paguar, Personal, fillon me 4 dollarë në muaj. Premium, niveli i dytë, është 8 dollarë, dhe biznesi vjen me 25 dollarë. Kjo është në lidhje me atë për strukturën e çmimeve të WordPress.

Planet e WordPress

Për ta thënë në mënyrë të përmbledhur, Wix dhe WordPress kanë plane me çmim shumë të ngushtë. Ata të dy kanë versione falas, planet e tyre të para të paguara janë një dollar veç e veç, dhe nivelet e fundit janë vetëm disa dollarë larg.

Me çmimin e kësaj afër, nuk mund të përshkruani në të vërtetë një platformë si më të lirë se një tjetër në vetëm etiketat e çmimeve – për këtë, ne do të duhet të futemi në veçori.

Features

Ndërsa qëndron deri më tani, të dy platformat janë me çmim të ngushtë dhe jashtëzakonisht të popullarizuara. Për ndihmë për t’i dalluar ato më tej, le t’i drejtohemi tipareve që ata ofrojnë.

Do të filloj me WordPress. Plani falas i WordPress vjen me tiparet “Jetpack thelbësore” – i cili është mjetet më themelore të mirëmbajtjes së sitit, si të shihni aktivitetin në faqen tuaj, vizitorët, etj – disa tema falas dhe personalizim themelor. Të gjitha planet e mëvonshme vijnë me Essentials Jetpack.

Planet falas gjithashtu marrin 3 GB hapësirë ​​magazinimi, nuk kanë fushat e tyre dhe kanë reklama WordPress.com. Ju mund t’i largoni duke i përmirësuar në një plan të paguar.

Karakteristikat e WordPress.com

Plani i parë i vërtetë / niveli i paguar, Personal, është shumë i ngjashëm. Sidoqoftë, ajo vjen me email dhe mbështetje live chat, 6 GB hapësirë ​​ruajtjeje, heqjen e reklamave dhe një emër të personalizuar të domenit.

Premium dhe Business, dy nivelet e fundit (përkatësisht $ 8 dhe 25 $) bëjnë ndryshime më domethënëse në karakteristikat.

Përdoruesit marrin akses në të gjitha temat premium, marrin më shumë personalizim të avancuar të dizajnit, më shumë hapësirë ​​ruajtjeje dhe disa mjete elektronike në internet (si fitimi i faqes, përpunimi i thjeshtë i pagesave).

Unë mendoj se për blogerët e thjeshtë, WordPress është i shkëlqyeshëm – kjo është arsyeja pse është kaq e popullarizuar në mesin e blogerëve, në fund të fundit. Paketa e saj falas është mjaft bujare, dhe niveli i parë është mjaft në rregull — megjithatë, unë mendoj se ata duhet të kenë më shumë mjete ose modele personalizimi në dispozicion për klientët që paguajnë në nivelin e hyrjes.

Për më tepër, kufizimi i ruajtjes në vetëm 13 GB për llogari Premium më duket pak i guximshëm. Fakti që mund të hiqni vetëm markën WordPress, të instaloni shtojca ose të përdorni mjete SEO duke u përmirësuar në shkallën më të lartë është gjithashtu pak i padrejtë për mendjen time.

Llogaria e lirë e Wix është e ngjashme me WordPress në atë që është kryesisht ndërtuesi kryesor i faqes në internet me nënfushën e kompanisë.

Shkalla e parë e paguar, Connect Domain, ju lejon të shtoni emrin tuaj të domain dhe lejon 1 GB bandwidth dhe 500MB ruajtje.

Combo, niveli i dytë, dyfishon lejimin e gjerësisë së brezit dhe rrit ruajtjen në 3 GB. Ai gjithashtu largon reklamat, shumë si Personal në WordPress.

Karakteristikat e Wix krahasohen me WordPress

Pafund dhe VIP janë dy nivelet e fundit për planet premium të faqes në internet Wix, dhe ato kryesisht rriten e bëjnë lejimin e bandës së pakufizuar, rrisin ruajtjen (në 10 GB dhe 20GB), rrisin sasinë e kohës së videos që mund të ngarkohet, dhe përmirësojnë mbështetjen e klientit dhe aftësitë e postës elektronike. (përfshirë fushatat e marketingut me email).

Llogaritë e primit të biznesit dhe tregtisë në Wix kanë të gjithë bandë të pakufizuar, Google analytics, përpunim pagese, domene falas për vitin e parë, kuponë reklamash, aftësi edhe më të mira të postës elektronike dhe ruajtje më të madhe (2050 GB).

Lessshtë e panevojshme të thuhet, nëse mendoj se WordPress është pak i guximshëm me ruajtjen, alokimet e tij, unë mendoj se Wix është edhe më shumë. Unë duhet t’u jap këtyre dy pushimeve sepse ata janë kryesisht ndërtuesit e faqeve në internet dhe sistemet e menaxhimit të përmbajtjes dhe nuk përqendrohen aq shumë në vetë hostin.

Me WordPress, mund të supozohet se përdoruesit zakonisht do të shtonin përmbajtje rregullisht, veçanërisht blogerët. Kjo mund të mos jetë aq shumë sa ndodh me Wix, kështu që ndoshta ndryshimet e ruajtjes janë të justifikueshme në atë kuptim.

Alokimet e ruajtjes dhe gjerësisë së bandës mënjanë, unë mendoj se WordPress paraqitet më mirë për planet e saj të lira dhe të nivelit të parë.

Ndërsa WordPress mund të jetë afërsisht më i mirë për nivelet falas dhe të para, Wix ka ndërtimin e faqeve shumë më të mirë dhe aftësitë e dizajnit / personalizimit në ato nivele.

Wix gjithashtu e merr atë me nivelet e mbetura, dhe është gjithashtu mirë të kesh më shumë opsione për të zgjedhur. Ata me interes të tregtisë në veçanti do të gjejnë përparësi me Wix.

Unë do të thoja që bazuar vetëm në tipare, WordPress është më i mirë për blogerët në përgjithësi (kjo është ndoshta e qartë). Wix, megjithatë, është më mirë për krijimin e shumë faqeve të tjera të internetit, përfshirë ato të vogla dhe personale. Për qëllime të tregtisë elektronike, Wix i heq duart poshtë.

Lehtësinë e përdorimit

Popullariteti masiv i WordPress-it dhe Wix-it është diçka e dobishme për përdorimin e tyre. Nëse nuk e dini tashmë, me siguri e keni besuar atë: ato janë të dyja shumë lehtë për t’u përdorur.

Më shumë se kaq, lehtësia e përdorimit është pjesë e identitetit të tyre. Pra, cila fiton?

Për të qenë i sinqertë, nuk mund të krahasoj vërtet. Ato janë të dyja jashtëzakonisht të lehta për t’u përdorur: ndryshimet e vetme janë në modelet e tyre dhe UI-të, të cilat mund t’u tërheqin përdoruesve ndryshe.

Mund të them që Wix është më e lehtë për krijimin e faqeve të përgjithshme ndërsa WordPress është më e lehtë për blogezim. E qartë, apo jo? Mos më gabo. Nëse po e kërkoni, mund të blogoni me Wix pa shumë telashe. Dhe WordPress ka mjete shumë të lehta për krijimin e faqeve.

tabelë wix

Sidoqoftë, Wix ju lejon të merrni më shumë duar me faqen tuaj të internetit më herët në lojë (do të thotë me nivele më të ulëta) pa ndonjë problem. Ju punoni me më shumë shabllone, dhe shumë më tepër mundësi redaktimi edhe nga llogaria falas – dhe është akoma e lehtë për t’u përdorur si WordPress, nëse jo më shumë.

Modele me Wix

Në të kundërt, WordPress po ju shtyn të bëni postimin tuaj të parë që nga momenti kur krijoni llogarinë tuaj.

Pasqyrë e tryezës së WordPress

Nuk është një gjë e keqe, por lehtësia e përdorimit zbulon pikat e forta përkatëse të këtyre dy platformave.

Në përgjithësi, unë thjesht do të them se është lidhëse: të dy Wix dhe WordPress janë shembuj të shkëlqyeshëm se çfarë lehtësie përdorimi në zgjidhjet në internet duhet të duken.

Ndihma për klientët

Nëse ata të dy janë super të lehtë për t’u përdorur, me siguri nuk do të keni shumë nevojë për mbështetje të klientit… thjesht shaka! Ashtë pak e vërtetë, por mbështetja e fortë për klientët është gjithmonë e rëndësishme. A i mbajnë këto dy konkurrencë të ngushtë?

yep.

Së pari, përfaqësuesit nga të dyja platformat janë shumë solide, megjithëse opsionet tuaja për t’i kontaktuar ata ndryshojnë disi. WordPress nuk ka ndonjë mbështetje telefonike, por ka bisedë të drejtpërdrejtë dhe mbështetje me email për të gjithë nivelet e pagimit.

Në të kundërt, Wix ofron vetëm mbështetje telefonike dhe mbështetje të biletave, dhe nuk ka mundësi të bisedës live. Kjo është mjaft për të ardhur keq, por në fund të fundit, të dy WordPress dhe Wix secila mbulojnë dy nga tre opsionet kryesore – kështu që thjesht varet nga cilat preferoni.

Unë do të them, megjithatë, që të dy bisedat live, biletat / posta elektronike dhe mbështetja telefonike kanë qenë goxha të shkëlqyera me WordPress dhe Wix. Unë mendoj se përfaqësuesit e Wix kanë qenë pak më të dobishëm, por nuk jam i sigurt se sa duhet t’i atriboj asaj rastësisë ose vetë Wix.

Sa i përket informacionit në vend, të dy Wix dhe WordPress performojnë mirë, vetëm për arsye të ndryshme.

Të dy kanë një koleksion të mirë të artikujve informues, por për mendimin tim Qendra e Ndihmës Wix është e organizuar shumë më mirë dhe përmban përmbajtje më të mirë.

Qendra e Ndihmës Wix

Faqja e mbështetjes së WordPress është akoma e dobishme, por jo aq e fortë sa Qendra e Ndihmave të Wix.

Faqja e mbështetjes së WordPress

Aty ku WordPress bën shkëlqyeshëm është komuniteti i saj i pabesueshëm në internet. Për shkak të popullaritetit të tij masiv, të dy WordPress.com dhe WordPress.org kanë ndoshta forume më të dobishme dhe faqet e përgjigjeve në internet. Sigurisht që është forumi zyrtar i WordPress por ky është vetëm një pjesë e sendeve në internet.

Shumë mbështetje mund të gjenden jozyrtarisht në vende të ndryshme. Një Google i shpejtë do ta ilustrojë mirë pikën. Wix gjithashtu ka një komunitet të gjallë në internet – një nga më të mirët dhe më të mëdhenjtë në botën SaaS — por pafundësia e komunitetit të WordPress është e vështirë të konkurrohet me.

Si përmbledhje, unë do të thoja që Wix dhe WordPress kanë përfaqësues shumë të mirë të mbështetjes së klientit, por Wix mund të marrë një epërsi të vogël.

Për informacion në internet, Wix ka dokumentacion dhe mbështetje më të mirë zyrtare, por WordPress ka një komunitet në internet më të madh dhe më të dobishëm sesa Wix. Për ta thënë në terma të përgjithshëm, ata të dy kanë mbështetje të shkëlqyeshme të klientit.

Siguria dhe besueshmëria

Nga çmimi deri tek mbështetja e klientit, Wix dhe WordPress thjesht nuk do të heqin dorë nga konkurrenca e tyre e ngushtë. Në çdo moment, ata duket të vendosur për të shkëlqyer, dhe siguria dhe besueshmëria janë disa nga shembujt më të mirë të kësaj.

Wix nuk flet shumë për sigurinë e saj në faqen e saj të internetit – kjo është për të ardhur keq, por jo e pazakontë me disa kompani. Në përvojën time, siguria Wix ka qenë e mirë.

WordPress emërton disa nga masat e saj të sigurisë: kriptimi si parazgjedhje për të gjitha faqet, firewalls, masat e sulmit DDoS, rezervimet e rregullta të të dhënave dhe të ngjashme. Ju gjithashtu mund të shkarkoni të dhënat tuaja WordPress në çdo nivel të llogarisë, një lloj rezervë manuale.

Po në lidhje me performancën e rregullt të Wix dhe WordPress? Si është koha e tyre? Ne kemi testuar si për këtë masë të fortë të performancës ashtu edhe për sigurinë e serverit.

koha e fundit e faqes së testimit

Ju mund ta shihni Uptime-në më të fundit të faqes sonë Wix këtu

Siç mund ta shihni, edhe koha jonë e pritjes dhe koha e përgjigjes me Wix ka qenë shumë e mirë.

Kohëzgjatja e faqes WordPress

Ju mund ta shihni Uptime-në më të fundit të faqes sonë WordPress këtu.

Dhe siç mund ta shihni, koha jonë e riparimit dhe e reagimit me WordPress ka qenë gjithashtu e shkëlqyeshme – mbase edhe më shumë.

Unë jam i hezituar të deklaroj WordPress një fitues të hapur. Të dy WordPress dhe Wix kanë pasur tre muaj kohë të përsosur. Ndërsa Wix ka pasur një muaj me disa minuta pushim, ne gjithashtu po e testojmë zyrtarisht Wix një muaj më gjatë.

Unë gjithashtu nuk mendoj se një ndryshim prej 100 milion është kaq i dukshëm – është kur ndryshimi është në qindra që unë i marr parasysh.

Në përgjithësi, Wix dhe WordPress kanë kohë të shkëlqyeshme për kohën e duhur dhe në përgjigje në matjet tona – më mirë sesa shumica e faqeve të internetit të hostimit që kemi testuar, gjë që është befasuese.

Unë do të them se WordPress drejton pak për siguri dhe besueshmëri, por që në përgjithësi edhe Wix dhe WordPress janë shumë të sigurt dhe performojnë shumë mirë.

përfundim

Edhe sikur të keni bërë një vështirësi vetëm, ju me siguri e kuptoni se si nivelet më të larta të WordPress dhe Wix janë në modelet e krijimit të faqeve dhe freemiumit. Le të kalojmë pikat e mëdha…

Wix dhe WordPress kanë një çmim shumë të ngushtë. Kur dikush merr parasysh funksionet, WordPress mund të jetë më i mirë për planin e nivelit të lirë dhe të paguar për herë të parë. Në përgjithësi, WordPress është më e mirë për blogerët rastësor, pa befasi.

Sidoqoftë, Wix është shumë më mirë për këdo që është i interesuar të fitojë para nga faqja e tyre, me më shumë plane dhe mjete elektronike për të zgjedhur. Wix është gjithashtu më i mirë për hartimin e përgjithshëm të sitit, kështu që ata që duan të blogojnë, por janë shumë të investuar në dizajn, mund të gjejnë një mundësi më të mirë në Wix.

Sa i përket lehtësisë së përdorimit, të dy janë gati po aq të lehta për t’u përdorur — Wix është më mbresëlënëse për sa e thjeshtë është të krijosh dhe rregulloje faqet, dhe WordPress është më e lehtë për këdo që dëshiron të fillojë Blogging menjëherë pa asnjë hap.

Kur bëhet fjalë për mbështetjen e klientit, gjërat janë afër, por më shumë nuanca. Të dyja Wix dhe WordPress kanë përfaqësues të qëndrueshëm në dispozicion, të paktën në përvojën time. WordPress ka një komunitet më të mirë në internet, madje edhe jashtë burimeve zyrtare të faqes, por Wix ka dokumentacion dhe burime zyrtare shumë më të mira.

Më në fund, për sa i përket sigurisë dhe besueshmërisë, ata do të jenë ende të lidhur. WordPress mund të ketë kohë më të mirë përgjigjeje, por nga një diferencë e vogël, dhe për mendimin tim juria është akoma jashtë në krahasim.

Lajmi i mirë është që të dy kanë kohëzgjatje më të mirë kohëzgjatjeje dhe përgjigjeje sesa shumica e kompanive kryesore pritëse në testet tona.

Me pak fjalë, unë do të rekomandoja WordPress për ata që janë të interesuar, personalë, apo përndryshe në blog të vogël.

Unë do të rekomandoja Wix që në thelb të gjithë të tjerët: ata që duan ndonjë lloj tjetër të faqes, ata që duan bloge shumë të personalizueshëm dhe të dizajnuar mirë, dhe kushdo që kërkon të fitojë para nga faqja e tyre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map