Bluehost Review 2020: Testowałem je przez 2 lata. Oto co wiemy.

Ten artykuł został poprawiony i zaktualizowany 3 kwietnia 2020 r.


Bluehost jest NAPRAWDĘ popularny, ale to nie znaczy, że jest odpowiedni dla Ciebie. Nie martw się – teraz to zrozumiemy.

Oto dlaczego mogę pomóc:

Używałem go z przerwami przez długi czas i formalnie testuję go od kwietnia 2017 r. W rzeczywistości BlueHost uznałem za najbardziej niezawodny i najszybszy host na mojej liście najlepszych dostawców hostingu.

I po tym, jak naprawdę zaprzyjaźniłem się z Bluehost, czas podzielić się moimi badaniami ze światem – aby nikt nie kupował hostingu, którego nie powinien, i aby nikt nie przegapił świetnej okazji.

Wolny

Usługi migracji witryny

Tylko przez ograniczony czas – oferujemy BEZPŁATNĄ migrację strony, jeśli przejdziesz na BlueHost.

Aby uzyskać więcej informacji, kliknij tutaj

Pozwólcie, że przygotuję scenę: Bluehost jest jedną z najbardziej znanych firm hostingowych na świecie. Jak dobrze znany?

Mówimy o ponad 2 MILIONACH witryn, które są wspierane przez Bluehost – duże ligi.

Strony internetowe Bluehost

Ale czy Bluehost jest za duży? Chodzi mi o to, że to musi robić coś dobrze, ale czy pewien rozmiar nie oznacza również, że Bluehost może oszukiwać tłum? A może Bluehost nie będzie troszczył się o Twoją firmę tak osobiście, jak mniejsza firma hostingowa?

Ponadto sam Bluehost jest własnością większego konglomeratu. Skąd wiesz, że nieprzewidywalna duża korporacja zajmie się Tobą i Twoją firmą? Informacje o Twojej witrynie?

Istnieje kilka powodów, dla których warto przejmować się Bluehost. Uwierz mi, wziąłem je sobie do serca, kiedy zacząłem testować.

Ponad pół roku później wyszedłem z mieszanymi uczuciami.

Dlaczego?

Pokażę ci.

Czas pracy

Silny czas pracy to jedna z rzeczy, na które powinieneś zwrócić uwagę u swojego przyszłego hosta.

Większość stron obiecuje dostępność na poziomie 99,9%, a choć brzmi to naprawdę wysoko, może to oznaczać 43 MINUTY przestojów mierzonych miesięcznie.

Testowaliśmy wydajność Bluehost od kwietnia 2017 roku na naszej stronie testowej hostingpill-bh.

Sprawdź to:

Recenzja bluehost

Czas pracy
99,97%
Czas odpowiedzi
1002ms

Oto średni czas działania:
  • Mar 2020: 99,96%
  • Luty 2020: 99,95%
  • Styczeń 2020: 100%
  • Gru 2019: 99,98%
  • Lis 2019: 100%
  • Paź 2019: 100%
  • Wrz 2019: 100%
  • Sierpień 2019: 99,93%
  • Lipiec 2019: 100%
  • Cze 2019: 99,96%
  • Maj 2019: 99,98%
  • Kwi 2019: 100%
  • Mar 2019: 99,99%
  • Luty 2019: 100%
  • Styczeń 2019: 99,94%
  • Grudzień 2018: 100%
  • Listopad 2018: 100%
  • Paź 2018: 99,99%
  • Wrz 2018: 99,91%
  • Sierpień 2018: 100%
  • Lipiec 2018: 100%
  • Czerwiec 2018: 100%
  • Maj 2018: 100%
  • Kwi 2018: 100%
  • Mar 2018: 100%
  • Luty 2018: 99,98%
  • Styczeń 2018: 99,98%
  • Grudzień 2017: 100%
  • Listopad 2017: 99,93%
  • Paź 2017: 100%
  • Wrz 2017: 99,85%
  • Sierpień 2017: 99,78%
  • Jul 2017: 99,96%
  • Cze 2017: 99,97%
  • Maj 2017: 99,98%
Oto średni czas reakcji:
  • Mar 2020: 1014 ms
  • Luty 2020: 994ms
  • Jan 2020: 998ms
  • Grudzień 2019: 927ms
  • Listopad 2019: 689ms
  • Paź 2019: 781ms
  • Wrz 2019: 756ms
  • Sierpień 2019: 827ms
  • Lip 2019: 746ms
  • Czerwiec 2019: 801ms
  • Maj 2019: 720ms
  • Kwiecień 2019: 707ms
  • Mar 2019: 842 ms
  • Luty 2019: 801ms
  • Styczeń 2019: 739ms
  • Grudzień 2018: 355ms
  • Listopad 2018: 450ms
  • Paź 2018: 422ms
  • Wrz 2018: 431ms
  • Sierpień 2018: 437ms
  • Lipiec 2018: 685ms
  • Czerwiec 2018: 742ms
  • Maj 2018: 661ms
  • Kwi 2018: 736ms
  • Mar 2018: 780ms
  • Luty 2018: 723ms
  • Sty 2018: 949ms
  • Grudzień 2017: 881ms
  • Listopad 2017: 577ms
  • Paź 2017: 318ms
  • Wrz 2017: 698ms
  • Sierpień 2017: 639ms
  • Jul 2017: 344ms
  • Czerwiec 2017: 855ms
  • Maj 2017: 836 ms

Tutaj możesz sprawdzić szczegółowy wynik uptime.

Jak widać, czas przestoju jest naprawdę dobry lub jest gorszy. Na szczęście jest to zwykle 100%, ale wrzesień 2018 r. I styczeń 2019 r. Są wynikami uptime, które uważam za poniżej wartości nominalnej, nawet jeśli technicznie przekraczają 99,9%.

Pamiętaj, że 99,9% to czysta minimalna jakość bezawaryjnej pracy niż silny wskaźnik. Nie rysować arbitralnej linii, ale uważam 99,95% lub więcej za „dobre”.

Pod tym względem Bluehost nie spełniał moich oczekiwań przez dwa miesiące. Ale poza tymi miesiącami uptime był albo idealny, albo prawie idealny (99,99%).

i jest więcej dobrych wiadomości:

Spójrz na te prędkości! Z jakiegoś powodu czasy reakcji mojej witryny były niezłe do 2019 r. Od 2019 r. Muszę brać pod uwagę ich średni czas reakcji.

Ogólnie uważam, że Bluehost jest solidnym wykonawcą. Jeśli zależy Ci na jak najlepszym czasie działania, Bluehost może nie być najlepszym wyborem. Ale jeśli potrzebujesz tylko dobrej, niezawodnej wydajności, Bluehost ma się dobrze.

Oczywiście, jak ważne jest uptime, jest coś, z czego słynie ELSE Bluehost, o którym nie możemy zapomnieć:

Łatwość użycia

Łatwość użytkowania to coś, w czym Bluehost łatwo króluje.

Och, jasne, to nie jest niekwestionowany mistrz łatwego hostingu. Ale to zdecydowanie tam, razem z GoDaddy. Moim zdaniem jest to ŁATWIEJSZE niż GoDaddy.

W rzeczywistości Bluehost wyróżnia się tym, że jest na równi z uniwersalnym konstruktorem witryn, takim jak Wix.

Oczywiście hosting wymaga nieco więcej wiedzy technicznej do zrozumienia, ale jeśli chodzi o interfejs użytkownika i funkcje, rzeczy są bardzo użyteczne.

I Bluehost faktycznie ma przynajmniej jedną wyraźną przewagę nad GoDaddy, od samego początku:

GoDaddy koncentruje się na łatwości obsługi i niskich cenach początkowych, ale nakłada dodatkowe opłaty w momencie wygaśnięcia pierwszego roku.

Łatwość użytkowania Bluehost przekłada się również na łatwiejszą do zrozumienia strukturę cen. Jest bardziej przejrzysty o tym, za co płacisz, i łatwiej zarządza Twoim kontem.

Ale poza tym bardzo łatwo jest zarządzać podstawowymi usługami hostingowymi. Interfejs Bluehost jest minimalistyczny i przyjazny dla oczu, z minimalnymi dodatkami.

Oto dowód:

portal bluehost

Niektórzy z was mogą trochę przestraszyć, szczególnie bardziej doświadczeni użytkownicy.

Gdzie do cholery jest panel sterowania? Jak mam coś zrobić w tym prostym interfejsie?

Nie martw się Po prostu kliknij kartę „zaawansowane”, a skończysz na tym, co dla większości innych hostów jest uważane za łatwe:

bluehost cpanel

Tak, cPanel.

Niektóre hosty trzymają cPanel nieco oddzielony od głównego portalu hostingowego, co wydaje mi się denerwujące, a wiele po prostu integruje go tak całkowicie, że cPanel jest częścią twojego pulpitu nawigacyjnego, gdy logujesz się na swoje konto hostingowe.

To jest siła Bluehost – osiąga niezłą równowagę.

Nie musisz wchodzić w szczegóły, chyba że chcesz, więc szybkie zmiany i kontrole są bardzo łatwe. Ale jeśli chcesz poważniejszego zaangażowania, nigdy nie jesteś zbyt daleko od cPanel.

Bluehost jest również bardzo dobry w integracji z WordPress. W rzeczywistości Bluehost jest jednym z polecanych przez WordPress hostów:

siteground wordpress rec

Liczy się nie tylko wydajność, ale także łatwość użytkowania.

Łatwość użycia plus WordPress to obszar, w którym Bluehost jest MASTER pod:

Bluehost sprawia, że ​​instalacja WordPress i utworzenie nowej witryny lub przeniesienie istniejącej jest niezwykle szybka i wydajna. Po skonfigurowaniu witryna jest już zintegrowana z portalem hostingowym.

portal bluehost

Możesz łatwo przejść bezpośrednio do pulpitu WordPress lub zarządzać podstawowymi szczegółami za pośrednictwem Bluehost, bez angażowania WordPress. To świetna mieszanka prostoty, która pozwala na szczegółowe edycje.

portal bluehost zarządza witryną

Ten poziom dostępności i elastyczności przenika wszystko, co robi Bluehost.

Wszystko? Tak:

Zarządzanie danymi konta, zakupami, metodami płatności, dodatkami itp. – wszystko to jest naprawdę łatwe.

Mocne strony Bluehost pod względem użyteczności sprawiają, że jego popularność jest bardzo łatwa do zrozumienia. Jeśli szukasz łatwego hosta, Bluehost jest prawdopodobnie jedną z najlepszych dostępnych opcji. Nic dziwnego, że to tak popularna firma hostingowa.

Ale oczywiście nie chcesz łatwości użycia, aby poświęcić to, co możesz zrobić …

Ceny i funkcje

Tak więc chociaż Bluehost ma ogólnie dobrą dostępność i łatwość obsługi, ceny i funkcje są bardzo ważne.

Bluehost oferuje przede wszystkim trzy różne rodzaje hostingu: współdzielony hosting, hosting Virtual Private Server (VPS) oraz hosting dedykowanych serwerów.

Możesz przeczytać więcej o różnicach w sekcji FAQ, ale w skrócie, hosting dzielony jest bardziej przystępny, umożliwiając udostępnianie zasobów serwera innym stronom. Pozostałe dwa przeznaczają dla ciebie więcej zasobów, ale w rezultacie są droższe.

Zacznijmy od wspólnego hostingu:

bluehost wspólny hosting

Udostępniane pakiety hostingu są ogólnie dość przystępne. Jeśli patrzysz tylko na ceny z pierwszego roku, Bluehost nie jest najtańszym …

NA PIERWSZY RZUT OKA.

Oczywiście nie zachęcam wszystkich do wyboru hostingu opartego w 100% na najniższej cenie. Ale jeśli to zrobisz, nadal powinieneś próbować wyciągnąć z tego, co możesz.

Dla tych, którzy po prostu potrzebują taniego hosta, pierwszy poziom Bluehost jest całkiem przyzwoitą opcją: ma wszystko, czego potrzebuje Twoja strona i dobrą jakość za rozsądną cenę.

Wiesz co jeszcze?

Cena ta będzie jeszcze niższa, jeśli przejdziesz przez nas, do 2,95 USD miesięcznie.

Ale nie musisz ograniczać się do najniższej ceny:

Te dwa ostatnie poziomy to dobre opcje, zwłaszcza jeśli chcesz utrzymać swoją witrynę tylko przez rok. Mają niskie ceny pierwszego zakupu i dużo zasobów.

Oczywiście mamy do czynienia z hostingiem. Plany hostingowe, a zwłaszcza wspólne plany hostingowe, prawie zawsze mają niższe ceny w pierwszym roku, ale z każdym rokiem są znacznie wyższe.

Więc jeśli chcesz utrzymywać witrynę dłużej niż rok, musisz wziąć to wszystko pod uwagę. A jeśli to zrobisz, zgadnij co?

Gdy zainteresujesz się utrzymywaniem strony dłużej niż rok, Bluehost staje się jedną z tańszych opcji hostingu. Na przykład pierwszy poziom odnawia się po cenie standardowej pakietu hostingu współdzielonego na poziomie podstawowym – nieco niższym.

Te ostatnie poziomy mieszczą się w normalnym zakresie cen hostingu dzielonego lub są tańsze niż niektóre produkty konkurencji.

Tak więc ceny hostingu dzielonego są całkiem przyzwoite. Najważniejsze pytanie brzmi teraz, czy funkcje są dobre.

Zgadnij co?

Funkcje są dobre.

Szczerze mówiąc, nawet poziom wejścia robi wrażenie. 50 GB miejsca na dysku SSD jest dość hojne dla planu podstawowego obsługującego jedną stronę internetową.

Nie zapomnij tego:

Konkurencyjne plany z innymi firmami mogą powiedzieć, że mają nieograniczone miejsce na dane, ale to nierealne. A pamięć SSD jest lepszej jakości niż tradycyjna pamięć HDD (dysk twardy).

Oprócz tego uwzględniona jest jedna domena, plus SSL, niezmierzona przepustowość oraz 25 subdomen i 5 zaparkowanych domen. Widziałem więcej dodatków w innych planach, ale każdy, kto spojrzy na opcję poziomu podstawowego, uzna to za przyzwoite.

Wyższe wspólne plany w zasadzie czynią wszystko nieograniczonym i zwiększają wydajność, a także dodają działania spamowe, oferty marketingowe i większe bezpieczeństwo.

Wynik ogólnie:

Plany wspólnego hostingu Bluehost są dobrze wyposażone w zasoby i funkcje, a ich cena jest dość przystępna.

I jest jeszcze jeden ukryty bonus, o którym wiele osób nie wie:

Bluehost, ze względu na swoją popularność, często współpracuje z różnymi firmami i oprogramowaniem. Czasami przynosi to zniżki i gratisy.

Na przykład:

Niektórzy klienci mogą uzyskać 1 GB bezpłatnego miejsca w chmurze, tworząc bezpłatne konto JustCloud. Ponieważ JustCloud współpracuje z Bluehost, niektórzy klienci mogą otrzymać taki darmowy prezent.

To nie jest jedyna funkcja, ale jest to coś, na co warto zwrócić uwagę.

Bluehost ma również zestaw zarządzanych planów WordPress – co oznacza, że ​​Bluehost dba o prawie wszystko za Ciebie – które są podobne do wspólnych planów hostingu, ale pozwalają trochę więcej przestrzeni na serwerze.

To rodzaj opcji pośredniej.

Plan hostingowy WordPress Bluehost

Pamiętaj, że nie jest to jedyny sposób, w jaki możesz zrobić WordPress na Bluehost, ale jeśli łatwość użycia jest priorytetem, te plany są świetną okazją.

Na przykład 100 darmowych motywów premium jest dobre, jeśli weźmiesz pod uwagę, że masz również dostęp do wielu darmowych motywów WordPress.

Plany zawierają niektóre dodatki bezpieczeństwa i kilka przyzwoitych narzędzi biznesowych od razu po wyjęciu z pudełka.

WordPress to potężna platforma, która czasami może zawierać wiele ruchomych części, więc zarządzanie nim jest dobrym sposobem na łatwe korzystanie z WordPress bez poświęcania jego mocy.

Co z hostingiem VPS?

Bluehost vps hosting plan

Szczerze mówiąc, ceny rejestracji VPS Bluehost są dość niskie. Niestety ceny odnowienia są dość wysokie.

„Ale właśnie powiedziałeś mi, że gospodarze mają wysokie ceny za odnowienie!”

DOBRZE, niektóre hosty utrzymują takie same ceny początkowe i odnowienia dla hostingu wyższej jakości, takiego jak Cloud, VPS lub dedykowane. Chyba nie Bluehost.

Jeśli chodzi o zasoby, jest całkiem przyzwoite, a oto dlaczego:

Są względnie proporcjonalne do ceny. Dość proste.

Dla niektórych 8 GB pamięci RAM lub 4 rdzenie są dość niskie. Mimo że jest to VPS, a nie dedykowany, niektórzy konkurenci Bluehost oferują większe możliwości.

Jeśli chcesz prowadzić projekt wymagający dużych nakładów przez krótszy czas, ceny VPS Bluehost są prawdopodobnie świetną opcją. Jeśli szukasz czegoś na dłuższą metę, nie sądzę, aby Bluehost był zły, ale nie wyróżniał się.

Teraz mamy jeszcze jednego potwora do przejścia: plany serwerów dedykowanych.

serwer dedykowany bluehost

Serwery dedykowane na Bluehost są podobne do usług VPS Bluehost, ponieważ są stosunkowo niedrogie za to, co przynoszą.

W rzeczywistości te pierwszorzędne ceny są naprawdę przystępne.

Jeśli chcesz odnowić?

Zatem ceny nie są poza zakresem – serwery dedykowane są dość drogie, a nawet ceny odnowienia Bluehost są przystępne na tym końcu spektrum.

Ale funkcje są ważne i oto jak się zestawiają:

Są dobre dla tego, co dostajesz, ALE szkoda, że ​​Bluehost nie oferuje dodatkowych poziomów. Wiele osób zapłaciłoby więcej za dodatkową pamięć RAM, rdzenie i pamięć.

Ogólnie więc VPS i plany dedykowane Bluehost mają ze sobą trochę wspólnego: są ogólnie dostępne, zwłaszcza w pierwszym okresie, i zapewniają dobrą alokację zasobów.

Jednak…

Bluehost nie oferuje żadnych dodatkowych wyższych poziomów o lepszych pojemnościach. I to jest kłopotliwe, bo mnóstwo ludzi za to zapłaciłoby.

W tej chwili opcje hostingu współdzielonego Bluehost to naprawdę solidne oferty.

Istniejące plany VPS i serwerów dedykowanych to dobra oferta dla tych, których wymagania dotyczące zasobów pasują, ale ludzie potrzebujący dużo więcej pamięci RAM, rdzeni, a nawet pamięci masowej prawdopodobnie będą musieli szukać gdzie indziej.

Ogólnie rzecz biorąc, Bluehost wygląda dobrze. Ale zaraz zaczną wyglądać znacznie lepiej.

Obsługa klienta

Jak będzie lepiej??

Ponieważ Bluehost jest łatwy w obsłudze, a to dobry znak, że Bluehost będzie również świetny w obsłudze klienta.

Jeśli chodzi o firmy hostingowe, Bluehost jest jednym z najlepszych z obsługą klienta.

Mówimy tutaj o wielu rzeczach. Istnieje wiele sposobów kontaktowania się z przedstawicielami, a także mnóstwo zasobów i informacji na miejscu.

Oto jeden z zasobów na miejscu:

obsługa bluehost

Baza wiedzy zawiera wiele informacji, ale nie jest to moja ulubiona baza wiedzy. WYGLĄDA w porządku, ale u podstaw leży problem:

Widziałem więcej artykułów i bardziej szczegółowe artykuły z innymi firmami.

Z drugiej strony Bluehost’s jest na tyle wszechstronny, że może być użyteczny w WIĘKSZOŚCI sytuacji. Ale powtarzam: może pójść dalej.

Na szczęście Bluehost ma więcej zasobów na stronie. To jest fajne:

Bluehost WordPress Hosting Guide

To jest przewodnik hostingowy WordPress firmy Bluehost, jeśli nie możesz powiedzieć.

Każdy może uzyskać do niego dostęp, więc nawet jeśli nie chcesz korzystać z Bluehost, warto sprawdzić.

Oprócz tego Bluehost jest jednym z najlepszych hostów do rozmów z przedstawicielami:

obsługa bluehost

I tak, mam na myśli dosłownie mówienie. Bluehost jest jednym z nielicznych hostów, który ma mnóstwo wsparcia telefonicznego, więc zamiast kilku numerów, które sprawiają, że musisz czekać wiecznie, Bluehost ma wiele rozszerzeń na bardziej szczegółowe typy pytań.

Oczywiście nadal będziesz musiał czekać, w zależności od czasu. I wiem, wiem – w jaki sposób umiejętności obsługi klienta przedstawicieli Bluehost?

Z mojego doświadczenia wynika, że ​​pracownicy pomocy byli bardzo pomocni i zazwyczaj szybko reagowali przez telefon.

To w pewnym stopniu zależy od problemu, ale poważne problemy będą wymagały wykwalifikowanych przedstawicieli obsługi klienta… choć może trzeba trochę naciskać.

Możesz również uzyskać wsparcie, wysyłając bilety:

bilet pomocy technicznej bluehost

Co jest dobre, bardziej szczegółowe odpowiedzi i poważne problemy. System biletów jest dobry, ale jest haczyk…

bilet pomocy technicznej bluehost

To SUCKS.

Wiem, o czym myślisz: nie wygląda to na duży problem! Słusznie. Wyobraź sobie TO:

Masz problem ze wsparciem technicznym. Sytuacja A: Twój problem jest pilny, więc telefon i czat działają dobrze.

Sytuacja B: jesteś zajęty i nie możesz czekać. Bilety MUSZĄ być świetnym środkiem, jeśli możesz je wykorzystać, ale teraz masz kawałek czasu na rozmowę z obsługą klienta.

To naprawdę niefortunne, ponieważ moim zdaniem bilety świetnie nadają się na wsparcie techniczne. Ale przynajmniej poza tym system biletowy jest dość solidny.

I jak możemy zapomnieć o czacie na żywo?

czat bluehostczat bluehost

Jak widać, logowałem się z innego komputera niż zwykle i musiałem zweryfikować swoje konto. Było więc niewielkie opóźnienie.

ALE nawet z tak niewielkim opóźnieniem szybka odpowiedź zajęła tylko kilka minut. To prawda, że ​​było to proste pytanie, ale masz pomysł – odpowiedzi są szybkie i na temat, nawet jeśli są bardziej techniczne.

Co jeszcze mogę powiedzieć?

Zasoby na stronie Bluehost mogą być nieco bardziej niezawodne, ale nadal są całkiem niezłe. Są szczególnie dobre dla początkujących.

Ponadto Bluehost ma mnóstwo wsparcia telefonicznego oraz responsywne bilety i opcje czatu na żywo. Podsumowując, Bluehost zachwyca, jeśli chodzi o obsługę klienta.

Bezpieczeństwo

Widziałeś już czas pracy. Mówiłem wam, z mojego uczciwego doświadczenia, że ​​Bluehost działa dobrze. I wiesz, że obsługa klienta jest mocną stroną, więc oznacza to, że możesz uzyskać pomoc, kiedy jej potrzebujesz.

Ale to wystarczy?

Przepraszam, kumple. Wydajność i czas pracy są związane z bezpieczeństwem, ale nie to samo.

Zwłaszcza, jeśli weźmiesz pod uwagę możliwość awarii serwisowych lub cyberataku, zagrożone są nie tylko przestoje witryny, ale także informacje (i potencjalnie także twoi klienci).

Obsługa klienta jest świetna, ale zapobieganie problemowi jest lepsze niż zachęcanie ludzi do rozwiązania problemu.

Czas porozmawiać o jednej z wielkich chmur wiszących nad Bluehost:

Być może wiesz, że Bluehost jest własnością Endurance International Group.

EIG jest jednym z konglomeratów świata hostingu, a posiadanie zarówno Bluehost i HostGator oraz wielu mniejszych hostów oznacza, że ​​obsługuje miliony domen.

Wiem, o czym myślisz. Czy mogę zaufać dużej korporacji EIG, która dobrze poradzi sobie z bezpieczeństwem we wszystkich swoich spółkach zależnych?

To nie są puste pytania:

Bluehost

EIG spotkało się z poważną awarią w 2013 r., Kiedy cztery duże spółki zależne, w tym Bluehost, doświadczyły poważnych awarii.

Dlaczego się to stało?

Uh, ponieważ EIG skoncentrował wszystko w kilku centrach danych. W 2013 r. Problem w jednym centrum danych spowodował utratę czterech głównych spółek zależnych.

Słuchaj, to okropne. Jest to skłonność do konsolidacji wad, na którą EIG powinien był zwrócić uwagę. Ale…

Teraz jest 2019. Są lepsze rzeczy dla Bluehost?

Dwie odpowiedzi. Bluehost radzi sobie dobrze z dodatkami bezpieczeństwa i oprogramowaniem dla swoich klientów.

bezpieczeństwo dodatków bluehost

To tylko próbka tego, co jest dostępne na Bluehost. Większość z nich jest bardzo łatwa w instalacji i obsłudze, i może przejść długą drogę dla tych, którzy się nimi przejmują.

Rzeczy takie jak SiteLock, ochrona przed spamem, dedykowane adresy IP, SSL itd. Są powszechnie używanymi i ważnymi narzędziami bezpieczeństwa.

Ponadto niektóre poziomy zawierają niektóre z tych dodatków za darmo.

Brzmi świetnie, ale oto haczyk:

To po prostu nie jest mnóstwo dodatków.

To prawda, że ​​jeśli jesteś kreatywny, prawdopodobnie możesz znaleźć inne rozszerzenia, które zwiększają bezpieczeństwo Twojej witryny (np. Wtyczki WordPress), oprócz niewielkiej domyślnej witryny Bluehost. Ale jeśli powinieneś najpierw przejść do tych długości?

I… sytuacja jest jeszcze trudniejsza, jeśli chodzi o rzeczywiste bezpieczeństwo serwera. Mówię, że nie, bo wiem, że Bluehost ma złe praktyki. To głębszy problem:

Bluehost po prostu NIE mówi wiele o swojej konserwacji serwera lub protokołach bezpieczeństwa.

Jeśli duża siła hostingowa nie może umieścić takich podstawowych informacji na swojej stronie, waham się zaufać.

A wiedząc, że EIG w przeszłości cierpiał na awarie bezpieczeństwa związane z wtłoczeniem wszystkiego w niewielką liczbę centrów danych, czy czujesz się komfortowo, ufając Bluehost, nawet jeśli nic nie mówi?

Tak, dokładnie.

Więc sedno:

Bluehost może być wystarczająco dobry pod względem podstawowego bezpieczeństwa, ponieważ od lat z powodzeniem obsługuje miliony witryn. Bluehost zapewnia pewne dodatki bezpieczeństwa, które mogą być przydatne, mimo że są one w pewnym stopniu podstawowe.

Ale jeśli chodzi o drobiazgową konserwację serwerów, rzeczy po stronie hosta, po prostu nie wiemy wystarczająco dużo, aby dokonać dokładnej oceny. Co mnie przeraża, biorąc pod uwagę jego historię.

Plusy

Dobra, rozmawialiśmy o tonie. Wróćmy do podstaw.

Oto rzeczy, które Bluehost jest DOBRY pod:

  • Łatwość użycia. Bardziej niż cokolwiek innego, Bluehost jest świetny dla osób, które są nowicjuszami w hostingu, szukają łatwiejszego hostingu lub dla których priorytetem jest prostszy interfejs użytkownika.
  • Nakładając się na łatwość użytkowania, Bluehost ma naprawdę solidną obsługę klienta, przede wszystkim w zakresie sposobów kontaktowania się z przedstawicielami.
  • Ogólnie rzecz biorąc, Bluehost ma dobrą wydajność. Od czasu do czasu rzeczy mogą spaść poniżej normy. Jednak przez większość czasu wydajność Bluehost jest na najwyższym poziomie.
  • Bluehost NAPRAWDĘ dobrze integruje się z WordPress. Korzystanie z WordPress na Bluehost jest łatwe i szybkie. Dodatkowo wydajność jest dobra.
  • Ogólnie rzecz biorąc, Bluehost ma dobrą wartość i alokację zasobów na oferowane plany. Jest to szczególnie prawdziwe w przypadku hostingu dzielonego, ale osoby, które chcą bardziej przystępnego cenowo VPS lub dedykowanego doświadczenia, mogą również znaleźć Bluehost dobrą opcją.

Cons

Z Bluehost jest wiele dobrych rzeczy, ale nic nie jest idealne. Oto wady Bluehost:

  • Nie można używać biletów do pomocy technicznej, tylko przez telefon i czat na żywo.
  • Prostszy interfejs użytkownika będzie przeszkodą dla tych, którzy lubią bardziej praktyczne podejście. Ale podejrzewam, że wiele takich osób będzie zadowolonych, dopóki cPanel będzie obecny.
  • Jak już powiedziałem, gdy Bluehost nie działa idealnie, działa poniżej standardu (przynajmniej według moich pomiarów).
  • Ludzie, którzy potrzebują hostingu najwyższej jakości z najnowszymi specyfikacjami i mnóstwem zasobów, mogą nie znaleźć Bluehost odpowiednich planów. Jeśli szukasz najlepszego hostingu dedykowanego lub nawet VPS, Bluehost nie jest właściwym miejscem.
  • Bluehost nie mówi wystarczająco dużo o swoich praktykach bezpieczeństwa. Połącz to z faktem, że Bluehost jest własnością nieprzejrzystego konglomeratu i miał wcześniej problemy z serwerem (choć 6 lat temu) i nie mogę powiedzieć, że wszystko wygląda świetnie.

Wniosek: Czy polecam Bluehost?

Nie ma potrzeby, aby robić wszystko, co trzeba. Czy polecam Bluehost?

Tak, bez wątpienia. Ale NIE wszystkim. Oto dlaczego nie polecam go koneserom najlepszych serwerów dedykowanych lub planów VPS:

Bluehost nie ma niektórych trudniejszych specyfikacji i kontroli użytkownika dostępnych na innych hostach. Bluehost jest prawdopodobnie dla Ciebie zbyt średniej klasy, jeśli szukasz VPS lub serwera dedykowanego najwyższego poziomu.

ORAZ fakt, że niewiele wiadomo na temat bezpieczeństwa Bluehost lub praktyk w centrach danych, powinien sprawić, że osoby ze standardami premium zastanowią się dwa razy.

I chociaż uważam, że czas sprawności i czas reakcji jest wystarczający nawet dla e-commerce, jeśli Twoim priorytetem nr 1 jest uzyskanie najlepszego możliwego czasu działania, Bluehost nie powinien być twoim wyborem.

Nie martw się jednak. Wiele osób skorzysta z hostingu Bluehost:

Jeśli chcesz niedrogiego serwera dedykowanego lub planu VPS i nie potrzebujesz najnowszych specyfikacji lub zasobów, Bluehost ma stosunkowo niedrogie opcje i przyzwoitą wydajność.

Wspólne plany Bluehost są również idealne dla osób poszukujących bardziej podstawowego hostingu. Wspólne plany Bluehost są stosunkowo niedrogie, nie poświęcając wiele.

W rzeczywistości otrzymują dobrą alokację zasobów bez zbyt wielu ograniczeń. Nie są przeciążone funkcjami, ale mają ich dość, a są też dodatki dla tych, którym nie przeszkadza płacenie trochę więcej.

Najbardziej polecam Bluehost tym, którzy dopiero rozpoczynają hosting. Bluehost robi wszystko, aby być łatwym w użyciu bez poświęcania zbyt dużej kontroli użytkownika, choć oczywiście niektóre z nich zostały utracone.

Oprócz interfejsu użytkownika ma świetną obsługę klienta i jest szczególnie przydatny do łatwego korzystania z WordPress (niezależnie od tego, czy korzystasz z zarządzanego planu). Poza tym jego wydajność jest ogólnie niezła.

Ale nie musisz mi wierzyć na słowo.

Bluehost pozwala wypróbować pierwsze 30 60 dni bez ryzyka (oferta kwalifikuje się od 1 kwietnia do 30 kwietnia 2020 r.) I możesz zacząć od razu.

Udanego hostingu!

Dodaj recenzję

Prześlij krótką, ale szczegółową recenzję i uzyskaj DARMOWY link do swojej witryny.

Proszę poprawić następujące błędy:

    Tytuł recenzji

    Oceny

    Czas pracy

    Wydajność

    Wartość pieniądza

    Obsługa klienta

    Ogólna ocena

    skup się

    Prześlij obraz (opcjonalnie)

    Ładowanie...
    Twoja opinia została przesłana do zatwierdzenia. Zostanie opublikowany po zatwierdzeniu.

    NEPAL

    Porównaj limuzynę
    https://www.comparelimohire.com.au

    25 lutego 2019 r

    Czas pracy

    Wydajność

    Wartość pieniądza

    Obsługa klienta

    Ogólna ocena

    Korzystam z Bluehost na wielu stronach internetowych i
    mieć dobre doświadczenie w korzystaniu z niego. Uptime and
    obsługa klienta jest bardzo niezawodna dzięki 24/7
    wsparcie. Darmowy SSL jako dodatkowa usługa do wykonania
    Twoja strona jest bezpieczna i chroniona. Ogólnie to
    bardzo dobry dostawca hostingu.

    INDIE

    Vaishak Damodar
    https://www.vaishak.net/

    19 lutego 2019 r

    Czas pracy

    Wydajność

    Wartość pieniądza

    Obsługa klienta

    Ogólna ocena

    Zdecydowałem się na wspólny plan hostingowy oferowany przez
    Bluehost.com, ponieważ był to świetny stosunek jakości do ceny. To
    oferował bezpłatne certyfikaty SSL dla wszystkich
    Witryny WordPress (automatycznie po WordPress
    instalacja) i miał wcześniej środowisko przejściowe
    uruchomienie witryny. Użyłem Hostgator (Indie) i
    Siteground w przeszłości i tego im brakowało
    funkcja. Interfejs jest dość nowoczesny i
    przyjazny.

    Szybkość witryn hostowanych w ramach tego planu wynosiła
    „średnia do szybkiego” i nie przypominam sobie żadnego
    czas przestoju do daty. Ponieważ jestem programistą WordPress,
    Optymalizuję czas ładowania stron.

    Wracając do wad, odinstalowanie
    WordPress musi być wykonany ręcznie i jest
    problem ze znalezieniem pliku „.htaccess” pod
    menedżer plików pomimo zaznaczenia opcji wyszukiwania
    dla ukrytych plików. To musi być dostępne przez
    dodanie krótkiego kodu do adresu URL. Nie mają
    rozwiązano ten problem.

    W przypadku wspólnego planu hostingowego Bluehost wydaje się być
    dobrze dla mnie pasuje. Moja ogólna ocena to 4,5 / 5.
    Dzięki!

    PAKISTAN

    Linkpak Digital
    https://linkpak.com

    15 lutego 2019 r

    Czas pracy

    Wydajność

    Wartość pieniądza

    Obsługa klienta

    Ogólna ocena

    Używam go od 3 lat. Jest dobrze
    obsługa klienta w ofercie, a efekt końcowy I
    Got to mieszanka przyjaznych dla użytkownika aspektów obok
    dobra moc i potencjalne ulepszenia
    bardziej zaawansowani użytkownicy. Ale i tak jest lepiej niż
    nic.

    Nathan C.
    http://mamaandlucas.com/

    05 grudnia 2018 r

    Czas pracy

    Wydajność

    Wartość pieniądza

    Obsługa klienta

    Ogólna ocena

    Skontaktowałem się z problemem technicznym w mojej witrynie
    wsparcie online, które zdiagnozowało problem i
    naprawiłem to dla mnie. Świetny serwis.

    INDIE

    Brandon
    https://www.optiux.com/

    01 kwietnia 2019 r

    Czas pracy

    Wydajność

    Wartość pieniądza

    Obsługa klienta

    Ogólna ocena

    W przeszłości korzystałem z BlueHost i powiedziałbym, że są
    całkiem dobre dla początkujących. Dokonują instalacji
    WordPress bardzo łatwe i oferuje bezpłatną domenę, która
    to wisienka na torcie dla noobów. Ale jak dorośniesz,
    powinieneś zacząć szukać alternatyw.

    Powodzenia :)

    Powiązane artykuły

    najlepszy hosting Najlepsze firmy hostingowe na rok 2020 (nr 1 jest moim ulubionym)

    jak zbudować blog wordpress Jak zbudować blog WordPress od podstaw! (5 SUPER łatwych kroków)

    kupony bluehost Kupon Bluehost – Zaoszczędź 181,44 USD + DARMOWA domena

    Napisz do nas

    Czy jesteś entuzjastą technologii, który nadąża za trendami? A może znasz komputery na wylot & Potrafi stwierdzić, co sprawia, że ​​tyka tylko na podstawie wyglądu?

    Cóż, szukaliśmy cię!

    HostingPill poszukuje autorów treści, którzy potrafią zsyntetyzować skomplikowany żargon technologiczny w języku laika i przedstawić go w interesującym formacie.

    Złóż wniosek już dziś!

    Jeffrey Wilson Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
      Like this post? Please share to your friends:
      Adblock
      detector
      map