10 najboljših (+1 posebnih) registratorjev domen do leta 2020

Pomislite na spletno stran. Ali veste, zakaj si lahko omislite spletno stran? Ker ima naslov, ime. Ta naslov ni samo nekaj, kar sega na samo spletno stran, ampak nekaj, kar gre v URL ali naslov spletnega mesta. Če želite spletno mesto, ga želite poimenovati. Ne glede na to, ali gre za vaše podjetje, potencialno podjetje, osebni blog ali celo, če vlagate v velike nakupe domen, je vsem zanimivo, da najdejo dobra imena za svoja spletna mesta.


Kako to storite? Odpravite se v podjetje, ki se imenuje registrator domene, in ga plačate, da se prepričate, da je določeno ime pri vas. Postanete lastnik te domene za toliko časa, ko jo plačujete, vendar pogoji pogodbe izhajajo.

Registrar domene je točno tak, kot se sliši: to je organizacija, ki upravlja registracijo domenskih imen. Če želite biti uradni, mora biti registrar akreditiran s splošnim registrom domen najvišje ravni – ne zamenjajte obeh – in registrar bo deloval v skladu z registrom.

Registri so članek za drugačen čas, vendar na kratko: registri so zbirke domenskih imen in vse informacije ljudi, ki so jih registrirali. Registre upravlja organizacija ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), kar je ogromno za registracijo domen.

V bistvu se lahko registrirate samo od podjetij, ki so bila pooblaščena pri ICANN. To ne bo zmanjšalo stvari za vas, ker obstaja še vedno veliko možnosti, ki jih pooblasti ICANN.

Tako zdaj vemo, kaj je registrator domene.

hostingpill10 najboljših registratorjev domen

 1. NameCheap
 2. Bluehost domene
 3. GoDaddy
 4. Kazalec
 5. Google Domene
 6. 1&1 IONOS
 7. Register.com
 8. Gostovanje
 9. HostGator
 10. Domain.com
Kaj naredi registrarja dobro? Kaj dela eno slabo? Na katere stvari morate biti pozorni?

Prepričan sem, da lahko uganite, da to vprašanje ni tako preprosto, kot se sliši. Vsakdo ima različne potrebe. Nekateri so zainteresirani za nakup domen v velikem obsegu, drugi pa želijo kupiti samo eno domeno za svoj blog.

Tudi drugi so morda v sredini, morda mala podjetja, ki želijo poskrbeti, da nobeno drugo podjetje ne bo imelo svojega imena. In med vsemi temi primeri je seveda veliko razlik.

Čeprav bo cena seveda ena glavnih stvari, ki jo pogledate (in da bomo tudi mi pogledali), ni vse. Zlasti za manjše kupce so cene dokaj skladne med podjetji in verjetno boste prihranili ali izgubili nekaj dolarjev na leto, odvisno od izbire. Še vedno bi morali storiti tisto, kar je najbolje za vas finančno, vendar verjetno ne boste bankrotirali.

Še nekaj stvari, ki so pomembne pri ogledu registratorjev domen:

Pomembno je upoštevati razliko med gostovanjem in domenami. To je lahko nejasno, ker veliko registratorjev domen gosti tudi podjetja. Na kratko, gostovanje je hiša sama (ponudba vašega internetnega prostora / virov), domene pa so naslov (ime vaše internetne hiše).

Mnoga podjetja ponujajo pakete, ki vključujejo tako gostovanje kot registracijo domen, med njimi pa je veliko razlik.

Ogledal si bom te možnosti na tem seznamu in neposredne možnosti samo za registracijo domene.

Tudi kar zadeva samo registracijo domen, niso vsi registrarji pooblaščeni za prodajo vseh razširitev imen domen. Na primer, morda lahko kupite .com kjer koli, morda pa ne .uk. Seveda pa se cene razlikujejo – poglejmo si, kako dobra podjetja ponujajo te možnosti.

Druga pomembna stvar, na katero morate biti pozorni, je Whoisova zasebnost. V bistvu je del naloge ICANN-a vzdrževanje seznama registracijskih zavezancev.

Ta seznam se imenuje Whois in je javno dostopen – kar pomeni, da lahko vsakdo poišče domeno in poišče podatke registracijskega zavezanca.

Seveda bi to lahko bilo zastrašujoče za številne stranke. Približno vsak registrator domene ponuja orodja za blokiranje vaših določenih podrobnosti s seznama (običajno ga nadomešča s podatki podjetja).

Ključno vprašanje je, ali podjetja vključujejo to brezplačno ali če ne, ceno, po kateri prodajo to pogosto zaželeno storitev. Tudi to bom pozorno upošteval.

Prav tako želite biti previdni glede pravilnika podjetja o poteku domene. Če se vaša domena izteče in je ne uspete obnoviti, bi jo lahko vzel kdo drug, kar je moteče za male uporabnike, ki so našli dobro ime za svoj pesniški blog in grozi podjetjem.

Še nekaj elementov, ki si jih bom ogledal, in ki bi jih morali tudi vi, če bi sami raziskovali: dodatne storitve, podpora za stranke in cene obnovitve.

Mnoga podjetja ponujajo nekatere dodatne storitve brezplačno in / ali dodatne storitve ob dodatnih stroških. Vsako podjetje ponavadi ima svojo kombinacijo. In ja, to pogosto vključuje storitve gostovanja in zaščito zasebnosti Whois, ki sem jo že omenil.

Podpora strankam je samoumevna in jo bom komentiral le, če je še posebej dober ali če ga primanjkuje.

Kar zadeva cene podaljšanja, mnoga podjetja ponujajo nizke cene prvo leto, nato pa bo obnova domene za naslednja leta zabeležila skok cen.

Veliko je informacij, vendar ne skrbite – te ideje bomo uresničili tako, da bomo pogledali ta seznam registratorjev domen. Kot vedno obstaja nekaj subjektivnosti in proti zgornjem koncu seznama boste morali nekaj sami kopati..

Kljub temu so bili po mojih izkušnjah najboljši registratorji domen.

10: Domain.com

domena.com

Tu je podjetje, ki ga je presenetljivo enostavno pozabiti. Ne delujejo slabo, vendar je ime enostavno zamenjati z veliko drugimi registratorji domen … glavni med njimi, domeins.com.

Domain.com je (predvidevam) manjši registrar, saj o tem ne najdete ničesar. Domain.com, tako kot mnoga imena tukaj, ponuja storitve gostovanja. Za razliko od številnih imen tukaj je najprej znan po domenah (navsezadnje je v imenu).

Iskreno bom povedal – še nisem preizkusil domene.com za gostovanje, zato ne morem reči, ali gre za solidno stavo, da pridobite domeno s paketom gostovanja (možnost, ki jo ponuja domena.com).

Domain.com običajno ni ime, ki se bo pojavilo, ko bomo pomislili na gostovanje – po drugi strani pa ne želim biti pristranski do manjšega podjetja.

Pustimo to pri neznanem: vendar samo za registracijo domen je domena v redu. Pristojbina za varovanje zasebnosti Whois je moteča, vendar pogosta, Domain.com pa ponuja tudi številne razširitve domen najvišje ravni in splošne spodobne cene z nekaj čistimi privzetimi dodatki.

cene domene.com

Prednosti

 • Domain.com ima širok izbor edinstvenih domen najvišjega nivoja po dostojnih cenah. HostGator (tudi na tem seznamu) dejansko uporablja Domain.com, da svojim uporabnikom omogoči nakup takšnih domen, ko jih HostGator ne ponudi neposredno.
 • Cene so povprečne, a na spodnji strani nekoliko. Na primer, en .com znaša 9,99 USD.
 • Vsaka registracija domenskega imena je opremljena s programom Let’s Encrypt Free SSL, posredovanjem e-pošte, upravljanjem DNS (precej pogost) in zaklepanjem prenosa (ki vas ščiti pred nepooblaščenimi prenosi) Po mojem mnenju ti brezplačni dodatki ceno nekoliko bolj splačajo, čeprav za začetek ni bila previsoka.

Slabosti

 • Whois zasebnost je dodatnih 8,99 USD na leto, ki lahko glede na količino in vrsto domen, ki jih kupite, podvoji ali udvostruči vašo cenovno ceno.
 • Medtem ko Domain.com tehnično ni slabši od Hostingerja, ko gre za prodajo, se dodatni izdelki prikazujejo v večji meri in so manj sestavni del vaše registracije imena. Zato bi rekel, da ima Domain.com lahko blago nadležen postopek odjave.
 • Zaradi svoje velikosti in pomanjkanja moči blagovne znamke boste morda imeli nekaj več težav pri iskanju skupnosti spletnih uporabnikov, ki bi se lahko posvetovali, ko imate težave. Domain.com ima podporo (vključno s telefonsko podporo), kar upa, da bi moralo biti v redu, vendar imajo nekateri radi, da imajo veliko skupino svojih strank kot vir.

Obiščite Domain.com

9: HostGator

hostgator pasica

HostGator je drugo podjetje, ki je še posebej znano po gostovanju. Seveda HostGator ponuja tudi domene, predvsem zato, ker prihaja veliko njihovih gostovalnih izdelkov. Zadnji skupni podatek je še eno zabavno dejstvo: matično podjetje HostGator je EIG (Endurance International Group), ki ima tudi Bluehost.

Čeprav je HostGator manj gost za gostovanje, še vedno nudi sto tisoč strank in upravlja 9 milijonov domen.

Če hočemo preprosto postaviti HostGator, je to bolj dragoceno in morda uporabi še nekaj privzetih funkcij. Vendar pa je kakovost storitve HostGator precej dobra in uporabniki dobijo dober nadzor nad svojimi domenami.

Prednosti

 • Tako kot nekatere druge naštete možnosti je tudi HostGator dober pri vključevanju registracije domen z gostovanjem. To ni presenetljivo, saj je HostGator predvsem gostiteljsko podjetje.
 • Vsaka registracija domene ima zaklepanje domen (preprečuje nepooblaščen prenos imena) in samodejno obnovo. Ta zadnja točka je za nekatere morda slabost, vendar jo je mogoče izklopiti. Ne pozabite: na splošno je dobro imeti to funkcijo, če vas skrbi nekdo drug.
 • Izčrpna nadzorna plošča in možnosti za upravljanje imena vaše domene. Vendar se vam bo uporabniški vmesnik morda zdel nekoliko neroden.

Slabosti

 • Whois zasebnost je dodatnih 14,95 USD na leto, eden od dodatnih dodatkov. Poleg tega so cene same nekoliko višje od povprečnih. Banke ne bo zlomil, toda za tiste, ki iščejo preprosto in poceni registracijo domen, HostGator morda ni najboljši.

cena gostitelja

 • HostGator je nekoliko bolj omejen pri neposredni izbiri razširitev domen najvišje ravni, vendar z Domain.com sodelujejo pri prodaji več edinstvenih razširitev.
 • HostGator ima lahko na trenutke podporo za stranke; osebno se mi zdijo manjkajo njihove strani za podporo in baza znanja. Vsaj bi lahko uporabili nekaj posodobitev in preoblikovanja. Zastopniki pa so v redu.

Obiščite HostGator

8: Hostinger

bannerer hostinger

Kot mnogi imeni na tem seznamu je tudi Hostinger znan predvsem kot gostiteljsko podjetje.

Vendar pa je Hostinger eno izmed bolj edinstvenih gostovalnih podjetij iz dveh glavnih razlogov: prvič, Hostinger je v lasti zaposlenih, in drugič, ima brezplačno storitev gostovanja, imenovano 000webhost.

Edinstvenost še ni ustavila Hostinger, da postane eno bolj priljubljenih imen na gostovanju, trenutno šteje 29 milijonov uporabnikov (čeprav po pravici povedano, prepričan sem, da mnogi med njimi uporabljajo 000webhost).

Kljub temu Hostinger zagotavlja dobro storitev registracije domen. Bistvo: splošen trden registrator z nižjimi od povprečnih cen in na splošno enostavnimi blagajnami.

Prednosti

 • Cene gostovanja so na cenejši strani. Na primer .com je na primer 8,99 USD, naslednja leta pa 10,99 USD (kar je blizu povprečju v panogi).

cena hostingerja

 • Številna gostiteljska podjetja na tem seznamu se dobro integrirajo s paketi gostovanja za tiste, ki jih želijo. Hostinger je ena najboljših možnosti za to: njihovi skupni paketi spletnega gostovanja se začnejo pri 0,80 USD na mesec (prvo leto). Za ljudi, ki iščejo preprosta in cenovno dostopna spletna mesta, je Hostinger odlična možnost za pakiranje domen in skupno gostovanje.
 • Hostinger na blagajni prevzame veliko plačilnih sredstev. Mnogi registratorji vzamejo samo kartico ali kvečjemu kartico ali PayPal. Hostinger sprejema te kot tudi množico priljubljenih kripto valut.
 • Ne morem reči, da je Hostinger brez prodaje, toda to, kar imajo, ni preveč slabo. Poskušali bodo prodati le nekaj dodatkov, kar je povsem običajno, da jih ljudje tako ali tako kupujejo z domenami, in nekateri bi vas morda resnično zanimali. Sam postopek nakupa je zelo hiter in enostaven.

Slabosti

 • Whois zaščita zasebnosti je dodatnih 5 USD na leto. To ni preveč slabo, če upoštevamo, da nekatera podjetja zaračunavajo dvakrat več, hkrati pa druga podjetja komaj zaračunajo.
 • Hostinger z registracijo domene ne vsebuje veliko privzetih funkcij / storitev. Ko domeno kupite, je v bistvu samo domena, vse drugo pa je dodatno. Whois zaščita zasebnosti je le en pomemben primer. Hostinger se v marsičem odlikuje in Hostinger mi je všeč kot gostiteljsko podjetje, zato si želim, da bi lahko skupaj z nakupom domene vložili več.

Obiščite Hostinger

7: Register.com

register.com

Register.com je morda nekoliko manj znan, in to je eden tistih registratorjev domen, ki se ga zaradi lastnega imena domene pogosto ne spomnim (ironično). Register.com, name.com, domains.com, domain.com… in številni drugi v tej smeri lahko postanejo malo težavni.

Presenetilo me je, ko sem izvedel Register.com v dejstvih, ki upravlja preko 2,5 milijona domen. Ko sem se zatekel v njo, sem našel Register.com Ugled ima veliko več, kot bi pričakoval.

Glavna privlačnost portala Register.com so njegove nizke cene. Vendar njihovo spletno mesto ni zelo dobro: težko je najti cene in nekatere strani se zdijo zastarele. Svetujem, da se najprej obrnete na predstavnika za storitve za stranke, da dvojno preveri, namesto da preprosto kupi s spletnega mesta.

Prednosti

 • Register.com ima nekaj najnižjih cen, ki sem jih videl. Cene se gibljejo, vendar bi bile številne posamezne .com registracije le 5 dolarjev na leto. Cene lahko gredo do 2,95 dolarja na leto, odvisno od vaših dodatkov. Register.com ima tudi enega najcenejših paketov gostovanja in domen z začetno ceno 1,95 USD na mesec.

cena na register.com

 • Register.com je tudi zelo dober pri večini nakupov velikih domen.
 • Register.com ima veliko dobrih dodatkov. Na žalost ni veliko privzeto vključenih z nakupom imena domene.

Slabosti

 • Spletno mesto Register.com je malo zastarelo in cene / funkcije je težko najti na mestu. Če na srečo nimam samo sreče, obisk na strani njihovih domen prikaže viden seznam domen najvišje ravni, za katere se “predregistracija (kmalu) zaključuje.” Razširitve (.forsale, .delivery itd.) Pravijo, da se predregistracija “zapre” v začetku leta 2015. Če tega ne posodobijo, bi lahko ostale stvari na njihovem spletnem mestu morda zastarele, zato boste verjetno morali pogovorite se s predstavnikom, da bo varen.
 • Whois zaščita zasebnosti je dodatnih 11 dolarjev na leto, tako da, če to želite, Register.com ni najcenejša možnost.

Obiščite Register.com

6: 1&1 IONOS

1 in 1.com

1&1 IONOS je priljubljeno podjetje za gostovanje in registrator domen – še posebej priljubljeno v Evropi. To je samo pošteno: 1&1 IONOS je eno najstarejših gostujočih podjetij in registratorjev domen, in sicer že od leta 1988. Pravzaprav 1&1 IONOS je največje gostujoče podjetje v Evropi in upravlja z več kot 12 milijoni domen, kar zagotovo predstavlja glavno silo pri registraciji domenskih imen.

1&1 IONOS-ovi gostiteljski izdelki so znani po tem, da so poceni in opremljeni s funkcijami. Ali enako velja za registracijo domene? Nekoliko. Začetne cene so nizke, vendar so žal cene obnove žal cenejše. Vendar pa 1&1 IONOS še vedno izstopa s tem, kar vključuje brezplačno.

Prednosti

 • 1&Cene 1 so na cenejši strani povprečja prvo leto in so včasih preprosto poceni. Cene za podaljšanje so zajetne (glej spodaj), vendar za omejeno uporabo 1&1 IONOS ponuja zelo ugodne cene.

1 in 1 cene

 • Naslednji so privzeti z registracijo domene: eno potrdilo SSL Wildcard, poklicni e-poštni naslov z 2 GB prostora in do 10.000 poddomena.
 • Podpora strankam je 24/7, vendar ni popolna.

Slabosti

 • Medtem ko 1&Cene prvega leta so cenejše, cene podaljšanja pa so bistveno višje. Na primer: .com je prvo leto 9 USD, nato 15 USD. A .me je prvo leto 5 USD, po tem pa 20 USD in tako naprej. Torej, če uporabljate 1&1 za več kot dve leti se vam zdi manj stroškovno učinkovit.
 • Nekaj ​​nadgradnje je vključenih. Nič preveč resnega, a lahko postane malo frustrirajoče. Tako kot GoDaddy je tudi to povezano z 1&Narava kot gostiteljsko podjetje.
 • Podpora strankam je včasih lahko moteča, še posebej pri krmarjenju po računu ali spletnem mestu je težko najti nekatere stvari.

Obiščite 1&1 IONOS

5: Googlove domene

google-domena-banner

Ah, tukaj je ime, za katerega nihče ni slišal: Google. Čeprav moramo priznati, so Googlove domene manj znane. Google Domains je novejše podjetje, ki se ukvarja od junija 2014. Google Domains je še vedno v fazi beta.

Zagotovo je radovednost. Google ima ugled, da vstopa v vse vrste internetnih storitev. Poleg tega je znano, da na splošno uspevajo, imajo pa tudi kar nekaj napak, ki se jih nikoli niso prijele.

Google Domene so presenetljivo trdne. Je zelo preprost in preprost, vendar bodo mnogi cenili Googlov uporabniški vmesnik, ki se uporablja za registracijo in upravljanje domen.

Prednosti

 • Kot pri večini Googlovih stvari je tudi Google Domene zelo enostaven za uporabo. Predstavljajte si, kako preprosta je večina Googlovih orodij, ki jih uporabljate, in to uporabite za nakup in upravljanje domene. Dodaten bonus tega je, da skorajda ni nobenih nadgradenj, ki bi vas motili, ali posebnih ponudb ali kuponov ali česar koli drugega.
 • Dodatek G Suite: medtem ko je e-pošta včasih brezplačna doplačilo pri registratorjih in gostiteljskih podjetjih, je G Suite dodatnih 5 USD na mesec. Na začetku se to sliši slabo, vendar je G Suite več kot e-pošta: vključuje Google Dokumente / Drive, Koledar, videokonference in drugo. Nekaterim se to morda zdi nepotrebno – ali ne morete z brezplačnim Google Računom preprosto uporabljati Google Drive s sodelavci? Mogoče je tako, toda za tiste, ki želijo vsebovati stvari znotraj platforme svojega podjetja, je to koristen dodatek. Poleg tega ima 30 GB prostora za shranjevanje, ne pa 10 GB.

cene domen google

 • Dobro se integrira z drugimi ustvarjalci spletnih mest, kot so Wix, Squarespace, WordPress itd.
 • Omejeno varovanje zasebnosti Whois brezplačno in ne samo prvo leto (omejeno, ker je odvisno od domen, ki jih kupite).

Slabosti

 • Čeprav je podpora strankam na splošno dobra (dobite podporo za klepet, telefon in e-pošto), so dnevi omejeni na ponedeljek do petek, ure pa so omejene na 6.00 do 21.00 PST.
 • Ne bi ocenil, da je to velika napaka, vendar je cena približno normalna (12 dolarjev na leto za en sam .com). Pričakujem, da bom od Googlovega izdelka malo več, vendar je to v redu.
 • Del prednosti preprostosti je, da je storitev na splošno lahka. Ponovno je še vedno v fazi beta, zato moramo še videti, kako bi izgledala celotna predstavitev. Za zdaj je ena od pomanjkljivosti ta, da so lahko orodja za upravljanje domen nekakšna osnovna osnova za manjše uporabnike.
 • Nekatere posebne domene morda niso na voljo. To se spremeni, tako da boste morali preveriti – zagotovo je Google Domains v preteklih letih ponujal stalno več domen.

Obiščite Googlove domene

4: Kazalec

lepite pasico

Hover je zagotovo eno mlajših podjetij na seznamu: ustanovljeno leta 2008, Hover ni najbolj znan registrar, vendar vztrajno gradi svoje ime. Čeprav je kot družba morda novejša, ga je ustanovila Tucows Inc., ki je drugi največji svetovni registrator domenskih imen. Tako se lahko počutite nekoliko bolj sproščeno, če niste nikoli slišali zanj.

Preprosto povedano, Hover je podjetje, ki se drži tega, kar zna. Ponuja preprostost in visoko kakovost storitev po povprečnih ali nekoliko nad povprečnimi cenami.

Prednosti

 • Začetne cene za registracijo morda niso preveč slabe, vendar je odvisno.
 • Brezplačno zasebnost Whois, dokler uporabljate Hover za upravljanje domene.

hover cene

 • Hover prinaša eno od prednosti, ki je pogosto edinstvena za manjša podjetja: osebnost, v tem primeru pa socialno progresivno. Obdolžite sponzorje številnih projektov s poudarkom na opolnomočenju marginaliziranih skupin, prav tako pa podpira Fundacijo Electronic Frontier, ki je bila glavna sila v pro-internet aktivizmu.
 • Omejena prodaja, zato je postopek odjave zelo preprost.
 • Cene za podaljšanje so nižje, če kupite več domen. To sicer ni redko, toda Hover pri tem opravlja zelo dobro delo.
 • Dobra podpora strankam, čeprav so telefonske ure žal omejene. Vendar pa Hover namerava uporabiti resnične ljudi in ne avtomatiziranih sistemov za njihovo podporo – zaradi česar je verjetno kompromis (v urah) vreden.

Slabosti

 • Splošne cene so na višji strani povprečja. Na primer, en .com znaša 12,99 USD.
 • Če k temu dodate, so e-poštni dodatki lahko na strani cen. Posredovanje e-pošte znaša 5 dolarjev na leto, račun za e-poštni naslov 10 GB pa 20 dolarjev. To je na splošno precej ugodno, vendar nekateri registratorji vključujejo posredovanje brezplačno.

Poleg e-poštnih dodatkov Hover ne ponuja ničesar drugega. Za nekatere ljudi je to dejansko korist – lahko preprosto kupite svojo domeno in s tem opravite postopek. Drugi, ki želijo povezati domene in gostovanje, bodo ugotovili, da Hover ni idealen.

Obiščite Hover

3: GoDaddy

banner domene godaddy

Tako kot NameCheap tudi umestitev GoDaddyja na ta seznam ne bi smela biti presenečenje. GoDaddy je nesporni velikan v svetu gostovanja in registracije domen. Nekaj ​​časa je že približno – od leta 1997, če sem natančen, in si je sam ustvaril veliko ime.

Dejansko je GoDaddy največji svetovni registrator domen, ki ima pod upravljanjem ogromno 77 milijonov domenskih imen. Veliki igralci so za nekatere privlačni, drugi pa izključitve – vse, kar lahko rečem, je, da se zdi, da je GoDaddy pri večini ljudi, s katerimi se pogovarjam, zadet ali pogrešan, ne morete priti do 77 milijonov domenskih imen, ne da bi naredili kaj prav..

Prednosti

 • Čeprav ni tako poceni kot NameCheap, je GoDaddy na splošno še vedno poceni. Prvo leto je cena posameznega .com le 0,99 USD. Čeprav bo cena obnove nato poskočila na skoraj 18 dolarjev, vam bo GoDaddy morda ena od najcenejših možnosti, če vas zanima le še eno leto (ali dve)..

godaddy domena .com

 • Na splošno močna storitev. Ne dovolite, da vas številni prednosti / slabosti odvrnejo: slabosti so sorazmerno majhne, ​​večina gotovih prigovorov pa je dobro opravljeno delo, kar je na splošno težko našteti. Poleg tistih poceni stroškov prvega leta ima GoDaddy
 • GoDaddy se odlično obnese s ponudbo priljubljenih dodatkov / dodatkov, kot so prostor za shranjevanje ali omejeno gostovanje. Čeprav ima NameCheap po mojem mnenju boljše dodatke in privzete funkcije, je GoDaddy boljši, če želite gostovanje in ime domene ohraniti na isti platformi.

Slabosti

 • Čeprav so cene vnaprej lahko boljše, so cene obnove lahko nekoliko dražje.
 • Postopek odjave GoDaddyja je frustrirajoč. Še vedno je enostavno dokončati, vendar vas bodo na vsaki točki potiskali, da kupujete dodatke. To ne preseneča, saj je GoDaddy znan po tem, da je eno največjih gostujočih podjetij, pa tudi registratorji domenskih imen.
 • WhoIsPrivacy varstvo je najmanj 9,99 USD na leto, medtem ko je brezplačno z NameCheap.
 • Podpora strankam je hit ali zamujena. Nisem imel slabih izkušenj s podporo za stranke GoDaddy, vendar jih imajo drugi.
 • Orodje za upravljanje domene je včasih lahko počasno in odvisno od uporabnika, zapleteno.

Obiščite GoDaddy

2: Bluehost domene

banner domene bluhost

Bluehost bi moral biti še eno znano ime mnogim, zlasti tistim, ki so preučili gostovanje. Mogoče je srednji brat glede na starost, ki je že od leta 2003. Na Bluehostove številke ni ogromno informacij, vendar gostijo več kot 2 milijona spletnih mest.

Čeprav je Bluehost bolj znan po gostovanju (v imenu je, če smo pošteni), se ukvarja tudi z imeni domen. Če povzamem njihovo mesto na tem seznamu:

Bluehost je primeren za tiste, ki želijo imeti gostovanje in ime domene na isti platformi. Je cenovno dostopen in se odlično znajde tudi na gostovanju. Če iščete samo registrarja, je Bluehost v redu, vendar ni najboljše.

Prednosti

 • Cene so približno normalne in znašajo 11,99 USD na leto za eno domeno .com. Kljub temu pa je z Bluehostovim upravljanjem kakovosti to dobro.

bluehost cene

 • Bluehost ima eno najboljših baz znanja, kar sem jih videl. Poleg tega so predstavniki Bluehosta na voljo po telefonu, vozovnici in klepetu.
 • Kot pri mnogih možnostih na tem seznamu je Bluehost zelo dober izbor za tiste, ki želijo svojo domeno in gostovanje ohraniti pod isto streho: Bluehostovo gostovanje je ena najboljših možnosti, njihovi načrti pa pogosto vključujejo brezplačne domene.
 • Takojšen postopek odjave.

Slabosti

 • Zaščita zasebnosti je dodatnih 0,99 USD na mesec. Za nekatere je ta znesek precej zanemarljiv, toda za tiste, ki želijo pridobiti eno domeno za najcenejšo ceno, Bluehost morda ni najboljši izbor.
 • Kot sam registrator domene je Bluehost v redu, vendar ne zvezdast – ni veliko, da bi ga ločeval od drugih znanih registratorjev. Njegova privlačnost je predvsem v tistih, ki želijo svoje gostovanje in imena domen povezati v enotno platformo.

Obiščite Bluehost

1: ImeCheap

imenska pasica

NameCheap bo skoraj vedno na seznamu najboljših registratorjev domenskih imen. To je zelo ugledno podjetje, ki deluje že od leta 2000 in trenutno upravlja več kot 10 milijonov domen.

NameCheap morda ni najboljša možnost za vse, je pa moj osebni favorit zelo cenovno ugoden. Posamezniki in mala podjetja lahko z NameCheapom veliko prihranite, ne glede na to, ali kupujete eno domeno zase ali kupujete v velikem obsegu. NameCheap zagotovo ustreza svojemu imenu.

Prednosti

 • Cene se bodo razlikovale, če pa navedemo primer posamezne domene za posameznika: .com cene se začnejo pri 8,88 USD na leto, .net cene so običajno 12,98 USD. Te so precej nizke in omogočajo dostopnost za vsakogar.

ime-cena

 • Po ugodnih cenah so tudi precej ugodne cene podaljšanja, za manjše stranke pa bo cena obnove kvečjemu le nekaj dolarjev. Če domeno kupite več kot eno leto na blagajni, lahko to celo shranite.
 • Programska oprema Whois zaščita je prvo leto brezplačna.

odpoved odgovornosti

 • Zelo dobra podpora strankam, vključno s klepetom v živo in obsežno bazo znanja. Predstavniki so ponavadi v pomoč.
 • Stran z upraviteljem domen je zelo enostavna za uporabo, tudi za nekoga, ki nima veliko izkušenj.
 • Zelo dobri dodatki / dodatne storitve, kot je skupno gostovanje. Brezplačno dobite tudi DNS po meri.

Slabosti

 • Edine možnosti podpore so vozovnice in klepet v živo, zato ni telefonske podpore.

Obiščite NameCheap

Posebno: Uniregistry

uniregistry banner

Uniregistry je morda najbolj kul registrator domene, za katerega še niste slišali. Uniregistry je bil ustanovljen leta 2012, leta 2013 pa je bil akreditiran po ICANN – precej nedavno za igro za registracijo domen.

Kljub temu, da že nekaj let obstaja, Uniregistry že šteje več kot milijon domen pod svojim upravljanjem in ima 423 razširitev med katerimi lahko izbirate.

Zdaj sem Uniregistry na tem seznamu ločil, ker je malo edinstven. Medtem ko vsa druga navedena imena omogočajo nakup domen v velikem obsegu, medtem ko Uniregistry omogoča nakup majhnega števila domen… Uniregistry je posebej namenjen ljudem, ki vlagajo v velike nakupe splošnih razširitev domen najvišje ravni (gTLD).

Ne bom si vzela preveč časa, da vas zasipam s podrobnostmi, vendar mi je zelo všeč Uniregistry, do te mere, da ga pregledate ločeno..

Prednosti

 • Whois zaščita zasebnosti ob nakupu ne pride do dodatnih stroškov.
 • Poleg tega ima Uniregistry na voljo dvofaktorno overjanje brez dodatnih stroškov.
 • Podpora strankam je še posebej dobra: vsi uporabniki dobijo namenskega upravitelja računa, ki se bo odzval nanje. To je poleg običajnih možnosti za podporo telefonom, klepet v živo in izdajanje vozovnic.
 • Za večje kupce je cena prilagojena. Z njimi boste govorili o svojih potrebah in dobili ceno po meri. Po mojih izkušnjah z Uniregistry je bil vsekakor nižji od trenutnih tržnih cen. Za to se obrnite na upravitelja računa.
 • Orodje za upravljanje domene je dobro. Številna imena tukaj imajo dobra orodja za upravljanje domen, vendar sem zaslužila Uniregistry posebno zaslugo, ker zelo dobro pomaga ljudem, ki upravljajo velik portfelj domen.

Slabosti

 • Osredotočenost Uniregistry na imena domen pomeni, da ne ponuja veliko dodatkov. Za nekatere je to v redu – morda želite le kupiti domene in z njimi opraviti, še posebej, če samo vlagate v velike nakupe. Po drugi strani,
 • To je verjetno ena resnejših pomanjkljivosti Uniregistry-a. Kot sem že rekel, Uniregistry je usmerjen v tiste, ki kupujejo gTLD, vendar za razliko od mnogih drugih registratorjev Uniregistry ne ponuja možnosti prednaročila za razširitve, ki bodo kmalu. Pred oddajo naročila morate počakati, da bo razširitev zaživela, kar bi lahko postalo tvegano (zlasti zato, ker bi lahko kdo drug kupil vaša prednostna imena pri drugem registrarju, ki omogoča prednaročilo).
 • Če vas zanima samo nakup ene domene ali sicer majhno število domen, cene Uniregistry-a niso veliko boljše od konkurenčnih. Za tiste, ki imajo manjše potrebe po domeni, obstajajo boljši registri.

Obiščite Uniregistry

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map