15 najboljših glasbenih spletnih mest za navdih (2020)

Ste se torej odločili zgraditi svojo glasbeno spletno stran? To je super !! Medtem ko se odločite za izdelavo svojega glasbenega spletnega mesta, obstaja osnovno vprašanje, na katerega je treba odgovoriti. Kje najdete ideje in navdihe za izdelavo glasbene spletne strani?


Izdelava glasbenega spletnega mesta potrebuje ogromno kreativnosti, in če ste se odločili, da to storite sami, potem zagotovo potrebujete pomoč, da boste dobili nekaj navdiha, da lahko zgradite to prvo glasbeno spletno mesto.

Ali obstajajo takšna spletna mesta, ki vam lahko ponudijo navdihujoče ideje za vaše glasbeno spletno mesto?

No, na srečo obstaja nekaj takih spletnih strani, ki vam lahko dajo nekaj nenavadnih konceptov za vaše glasbeno spletno mesto.

Počakaj, medtem ko o vsakem od teh podrobneje govorim.

hostingpill15 najboljših glasbenih spletnih mest za navdih

 1. Pharrell Williams
 2. Erika Nielsen Cellist
 3. Joe Maz
 4. Yaybrigade
 5. Henrysaiz
 6. Devotchka
 7. Auberive Music
 8. Zvok sprememb
 9. Odensesymfoni
 10. Artempivovarov
 11. Wolfthemes
 12. Timdavisvocals
 13. Ansambelska dopisovanja
 14. Alexandergadjiev
 15. Anomalija

1. Pharrell Williams

pharrellwilliams

Spletno mesto vsebuje več kart, ki so oboževalski projekti o glasbi. S klikom na katero koli kartico ventilatorjev lahko preverite zasnovo. Ustvarite lahko tudi svojo kartico.

Edinstven dizajn ponuja veliko navdihujočih idej.

Navigacija

Ko odprete njihovo ciljno stran, boste ugotovili, da ima preprosto navigacijo, ki jo je mogoče premikati. Ne samo da je to videti elegantno, ampak je tudi hitro na pogled. Dobro je ločeno glede na žanr.

Vizualci

Postavitev vsakega odseka se izvede tako, da je najbolj viden enkrat postavljen na sam vrh. Začne se z Predstavljeno glasbo, sledi galerija pesmi. Nato sledijo glasbeni videoposnetki in druga glasba.

Galerija

Vsak odsek ima svojo galerijsko zbirko. Vsak od njih ima stranske drsnike, kar vam omogoča enostavno raziskovanje.

Enostaven za uporabo

Stran se hitro naloži in je preprosta za uporabo. Glasbo lahko poslušate in tudi gledate videoposnetke. To omogoča tudi nakup prek iTunes. Na samem dnu boste našli razdelek o drugih izvajalcih, ki je neposredno povezan z referenčnim spletnim mestom.

2. Elika Nielsen čelistka

erikanielsenVčasih se najbolj nenavadne stvari skrivajo v običajnih stvareh. Bi se strinjali? Točno to ponuja spletno mesto Erike Nielsen. Mogoče ni najbolj zanimivo spletno mesto na tem seznamu, vendar zagotovo ponuja tisto, kar želi.

Ciljna stran je preprost diapozitiv umetnika z instrumentom, socialnimi slikami & povezave na dnu in stransko vrstico, ki vsebuje biografijo, diskografijo & Kontaktni podatki. Spletno mesto hitro nadoknadi tisto, kar izgubi v vizualnem vohu.

Navigacija

Meni stranske vrstice je določen vrhunec spletnega mesta. Medtem ko večina spletnih mest vsebuje meni na vrhu strani, je to spletno mesto v nasprotju z normo, saj ima hitri meni na levi strani hitro & enostavna navigacija.

Preprosta postavitev

Domača stran vam na prvi pogled ve vse. Je kratek & preprosto brez ogrožanja prostora.

Koncerti & Dogodki

Na tem zavihku je lepo razporejen časovni razpored prihajajočih dogodkov s lokacijami povezav google Maps.

Videoposnetki & Diskografija

Vsak glasbeni umetnik potrebuje izvedljivo diskografijo, da pokaže svoj talent. Zato je na tej strani na youtube povezave na vse glasbene projekte in nastope izvajalca.

Spletno mesto je bilo ustvarjeno s temo Bandzoogle.

Obiščite spletno mesto

3. Joe Maz

Joe Maz
DJ-ji ves čas gostovajo. Tako se pomaknite po domači strani spletnega mesta Dj Joe Maz, na koncu pa se prikaže preglednica vseh prihajajočih dogodkov z obrazcem za e-poštne novice. Spletno mesto ima tudi svoj predvajalnik glasbe z vgrajenim gumbom za prenos.

Razen Spotifyja & Radio, vse povezave so nastavljene tako, da ločijo statične podobe umetnika v ozadju, na skoraj vseh straneh pa tudi obrazec za glasilo.

Domača stran

Kot smo že omenili, ima ciljna stran funkcijo za pomikanje, ki prikazuje lokacijo potovanja & datumi, ki takoj pritegnejo vašo pozornost.

Glasilo

Mogoče se zdi čudno, vendar je oblikovalcem dobra strategija, da glasilo na vsaki strani omenjajo kot taktiko promocije. Vsekakor pa se ne zdi, da je zaradi lepo urejene zasnove.

Predvajalnik glasbe

Predvajalnik glasbe samodejno predvaja določeno skladbo s klikom na gumb za predvajanje. Ta funkcija je odličen primer spletnega mesta za produkcijo glasbe. Če ustvarjate glasbo, prva stvar, ki jo ljudje želijo obiskati na vašem spletnem mestu, je, da poslušajo vašo glasbo.

Postavitev strani

Težko je ugotoviti, ali se spletno mesto sploh premakne na drugo stran ali ne (zagotovo je tako). Zdi se, da so vse strani videti na isti strani zaradi zamegljenega oblikovanja postavitve ozadja, zaradi česar je spletno mesto zelo hitro.

To spletno mesto je bilo narejeno tudi z uporabo teme Bandzoogle.

Obiščite spletno mesto

4. Yaybrigade

Yaybrigade

Ciljna stran ob odpiranju vsebuje seznam najljubših albumov leta 2017. Oštevilčena in dodana na podlagi dveh avtorjevih izbire omogoča seznam glasbe.

Ko pritisnete na stran, boste videli, da je stran videti preprosta, vendar ima več prilagoditev.

Tukaj se mi je zdelo dobro.

 • Inovativni vizualni: Ko odprete stran, boste brez dvoma spoznali njeno vizualno privlačnost. Najprej si lahko ogledate dobro ločen seznam, ki si ga lahko ogledate v obliki CD-ja.
  YaybrigadeTo si lahko ogledate tudi v obliki kotacije. Izberete lahko kateri koli pogled. Vključuje pesmi v več letih in vizualni prikazi so za vsako leto različni.
 • Dobro organiziran: Čeprav ciljna stran vsebuje vrsto glasbenih albumov. Ne izgleda prepredeno in zdi se, da ga je enostavno krmariti.
 • Prilagoditev: ne omogoča samo prilagoditve pogleda, ampak ima tudi dodatne prilagoditve zvoka. Te možnosti so postavljene na dnu. Takoj, ko kliknete katero koli od teh možnosti, se barva teme samodejno spremeni.
 • Možnosti poslušanja: ponuja več možnosti poslušanja glasbe. Medtem ko lahko stran poslušate, jo lahko poslušate tudi prek YouTuba ali Spotifyja.

5. Henrysaiz

Henrysaiz

Ko naložite stran, to traja nekaj časa; vendar se zdi nakladalcu, ki prikazuje odstotek nalaganja, enostavno.

To je več kot oboževalna stran, kjer bi videli tudi razdelke, ki prikazujejo podrobnosti o oddajah in dogodkih.

Vsak razdelek je označen s kazalcem miške miške.

Tukaj se mi je zdelo dobro.

 • Postavitev strani: Ko nalagate stran, boste lahko slišali glasbo, dokler se ne pomaknete po njej. Z zložljivim stranskim menijem se celotna stran uporablja za prikaz več vsebine v manj prostora.
 • Styling: stran uporablja veliko minutnih elementov za oblikovanje. Najprej se začne z glavnim menijem, ki ga je mogoče zložiti. Vsak odsek je izpostavljen s kazalcem miške miške.
 • Galerija: Stran vključuje različna mesta, od koder lahko dostopate do glasbe. Ima povezavo do popolne diskografije. Galerija je navedena s sličicami in jih je enostavno brskati.
 • Enostavna navigacija: Ko se premikate od vrha do dna, je navigacija preprosta in na eni strani dobite veliko informacij. Podatki o oddaji v živo, datumih in galeriji so skoraj samoumevni. Galerije si je mogoče ogledati preko Beatporta.

6. Devotčka

Premaknite miško za predogled

Devotchka

To je preprosto spletno mesto z ne preveč multimedijsko vsebino. Ta primer je dober primer, če ne želite ustvariti spletnega mesta, bogato z mediji.

Čeprav je to preprosto, vendar daje dobro odzivnost spletnemu mestu.

Preprosta postavitev

Spletno mesto ima razgibano postavitev z ne preveč bliskovito grafiko. Ima dobro ločen meni in je enostaven za navigacijo.

Ogledi

Spletno mesto vsebuje ločen odsek za oglede, kjer lahko kupite vstopnice.

Galerija

V galeriji je prikazan seznam glasbe, ki jo lahko predvajate preko spletne strani. Obstaja več možnosti, s katerimi lahko prenesete ali predvajate.

Prodaja trgovsko blago

Spletno mesto vsebuje ločen razdelek o trgovskem blagu, kjer lahko kupujete izdelke.

7. Auberive Music

Auberive

To je spletna stran, ki temelji na pasu in bistvo spletnega mesta je precej jasno razvidno iz njihove medijske grafike.

Na spletni strani je zelo malo opisa, saj je večina del razvidna iz njihovih vizualnih del. To skoraj daje občutek, kot da se udeležujete šova v živo.

Močna grafika

Celotno spletno mesto je napolnjeno z medijsko vsebino, ozadje pa vsebuje grafiko. Spletno mesto je zasnovano tako, da uporabnikom olajša preizkušanje drugačne glasbe z bivanjem na spletnem mestu.

Podrobnosti o izletu

Namenski razdelek prikazuje vse podrobnosti o turneji in uporabnikom omogoča poslušanje vzorčne glasbe na poti.

Več možnosti

Čez spletno mesto obstaja samodejno predvajanje, ki ga lahko po potrebi izklopite. Poleg tega lahko glasbo slišite po različnih kanalih.

Stransko drsenje

Za brskanje po različnih glasbenih galerijah ima stransko drsenje. To je enostavno za uporabo in se hkrati razlikuje od večine običajnih spletnih strani.

8. zvok sprememb

zvok sprememb

Stran se hitro naloži, da vam omogoči popolno potovanje po spletnem mestu. Ko vnesete predvajanja glasbe, jih privzeto izklopite in jih po potrebi lahko izklopite.

Ko obiščete stran, lahko dobite bistvo glasbe. To vključuje ulično glasbo bolj od buskerja.

Vizualci

Tukaj je ciljna stran vizualno bogata in privlačna za poslušalce. Namenjen je avtobusnim prevoznikom, kar je enostavno razvidno iz njegove zasnove in tematske postavitve. Ko se premikate po spletnem mestu, boste našli bolj vizualno vplivno grafiko.

Enostavna navigacija

Stran je zasnovana z gumbom stranskega menija, na katerega je mogoče klikniti in si ga ogledati, kadarkoli je to potrebno. Ne ponuja preveč možnosti, hkrati pa ima dovolj možnosti za ločevanje vsebine in olajšanje navigacije po strani.

Dodajte glasbenike

Glasbenike lahko dodate sem in vsako njihovo zbirko si lahko ogledate s klikom na zavihek buskers. Ima zemljevid, s katerim lahko najdete glasbenike.

Prilagodljiv

Glasbo lahko vklopite ali izklopite, kar je na voljo na strani. Glasbo, ki je vdelana na spletnem mestu ali v Googlu Play ali v iTunes, lahko slišite. Podobno si lahko ogledate video. To omogoča tudi ogled HD kakovosti. Glasbo lahko takoj delite prek Facebooka in Twitterja.

9. Odensesymfoni

Premaknite miško za predogled

Koncerter

To je spletna stran, ki ima več glasbenih povezav s koncerti, orkestrom in vključuje poučevanje.

Spletno mesto ponuja dober seznam orkestrov in različnih prihajajočih oddaj.

Vsestranski

To je spletno mesto, ki ponuja več storitev, od seznama orkestrskih skupin, časa koncerta in njihovih tečajev. Njihove vsestranske storitve so dobro ločene, da se izognete neredu po spletni strani.

Meniji in dizajn

Na strani ni preveč grafičnih ali medijskih povezav. Pa vendar imajo dobro ločene menije, ki prikazujejo veliko podrobnosti o vsakem glasbeniku. Jasno omenja instrumente, povezane z glasbenikom.

Podrobnosti

Našli boste številne podrobnosti o katerem koli orkestru, ki ga izberete. Omenja tudi prihajajoče oddaje in vam omogoča, da rezervirate vstopnice. Podobno je tudi pri koncertih, ki jih dobite v podrobnih podatkih.

10. Artempivovarov

Artem Pivovarov

Na tej strani je preprosto oblikovanje spletnega mesta z meniji desno na vrhu. Našli bi galerijo zvokov, video galerije in informacije o koncertih.

Čeprav je spletno mesto na prvi pogled videti preprosto, vendar ima malo prilagodljivih možnosti.

Preprosto

Brez drugega razmišljanja je stran preprosta za ogled in ne potrebuje preveč krmarjenja. Vse možnosti so jezički, ki jih je mogoče klikniti.

Prilagodljiv

Na spletnem mestu lahko poslušate katero koli glasbo s klikom na gumb za zvok. Poslušate ga lahko prek iTunes, Google Play ali Sound Cloud.

Videoposnetki

Ogled videoposnetkov je skoraj kot YouTube. Čeprav si ga lahko ogledate na YouTubu, si ga lahko ogledate tudi vdelano v spletno mesto. Ima možnosti deliti, gledati pozneje. Razen v razdelku za komentarje, kot so možnosti in možnosti, ki mi niso všeč, je YouTube, kjer lahko tudi spremenite hitrost ali kakovost.

Zvočna knjižnica

V zvočno knjižnico so nameščene kompaktne predstavitvene sličice. Če kliknete kateri koli album, si lahko ogledate vse možnosti pesmi, ki so na voljo. To lahko prenesete prek Google Play ali iTunes ali pa jo predvajate z glasbo Yandex.

11. Wolfthemes

Premaknite miško za predogled

Wolfthemes

Odpre se ciljna stran in prikaže množico storitev, ki jih ponuja. To je popolno spletno mesto za glasbeni paket, v katerem ni samo galerija, ampak tudi možnosti prodaje vstopnic.

Med brskanjem po eni strani lahko na dnu vidite različne storitve s kontaktnim obrazcem.

Vizualno privlačna

Čeprav ima stran več slik in predstavnosti, se hitro naloži. Postavitev je dobro razdeljena na odseke. Uporabljene grafike in slike so najbolj primerne za glasbenikovo spletno mesto. Čeprav je vizualno privlačna, je hkrati enostavna za navigacijo.

Galerija

Na strani lahko glasbo kupite pri Amazonu, iTunesu in jo na poti poslušate. Z glasbo ima tudi galerijo videov.

Vstopnice

V tem delu je poseben razdelek, ki prikazuje razpoložljivost vozovnic na različnih lokacijah skupaj s statusom in vam omogoča nakup vozovnic.
Skupaj z vstopnicami prikazuje tudi razdelek z zadnjo izdajo, ki jo je mogoče poslušati.

Oddelek za novice

Številna glasbena spletna mesta ne vključujejo veliko besedilne vsebine. Vendar pa je tu ena, ki ima namensko novico.
Ker je to predstavitev programa WolfThemes, je omenjena tema na eni strani glasbe WordPress.

12. Timdavisvocals

timdavisvocals

To je spletno mesto enega glasbenika. Vsebuje kratek uvod v glasbenika in različna dela, ki jih je glasbenik razvil.

Za razliko od drugih primerov je ta namenjen izključno delu enega glasbenika.

Postavitev strani

Grafika skupaj s postavitvijo strani in barvno temo naredi spletno mesto bolj privlačno. Na strani je mogoče premikati posamezne odseke na strani. Odseki so dobro ločeni in postavitev strani je učinkovito uporabljena. Kadar je mogoče, vključuje diaprojekcije.

Dobesedno

Vsak odsek vsebuje kratek besedni obrazec, ki navaja pomen odseka. Priloženi opis je ravno primeren, da dobite vsebino spletnega mesta in razpoložljivih storitev.

Enostavna navigacija

Stran vsebuje stranski meni, ki ga je mogoče razširiti ali strniti. Meniji so opremljeni s tipko za zapiranje. Spletno mesto je videti profesionalno in vsebuje slike in reference priljubljenih zvezdniških del, ki jih je opravil glasbenik.

Več storitev

Spletno mesto ponuja več storitev in je dobro predstavljeno. Vsebuje dovolj informacij o tem, da ste izvajalec, trener, vokalist in glasbeni producent. Obstaja ločen odsek z različnimi pevci in lahko poslušate tudi njihovo glasbo.

13. Ansambelska dopisovanja

Premaknite miško za predogled

ansambelskih korespondenc

To je dobro mesto, ki ga morate upoštevati, če imate svojo glasbeno skupino in si želite, da na spletnem mestu dodate podrobnosti o svojem koncertu.

Slike

Spletno mesto je napolnjeno s številnimi privlačnimi glasbeniki in koncertnimi podobami. Ta z najmanj besedami vsebuje več podrobnosti o spletnem mestu.
Slike so z visoko ločljivostjo, zato so jasne in privlačne za pozornost.

Cesta potovanja

Na strani je namenjen razdelek, v katerem je razloženo potovanje od začetka. Zanimivo je, kako imajo vsako leto pomembno podobo. To dodaja njihovo verodostojnost.

Galerija

Glasbena galerija, povezana s koncerti in programi, omogoča samodejno poslušanje glasbe.

Novice in ekipa

Spletno mesto vsebuje rubriko z novicami, ki vsebuje novice o njihovih koncertih.
Ima poseben timski odsek, ki ga je treba posebej omeniti. Vsebuje podatke o ključnih osebah in kontaktne podatke.

14. Alexandergadjiev

alexandergadjiev

Stran se naloži z uvodom, ki ga lahko po potrebi preskočite. Obstaja stranski gumb za glasbo, ki ga je mogoče vklopiti za poslušanje glasbe.

To je portfelj enega samega glasbenika in poudarja različne vidike glasbe.

Meniji

Ker gre za spletno mesto glasbenika, o glasbeniku govori glasneje v vseh pogledih. Postavitev strani prikazuje profil glasbenika in dobro prilagojene menije. Jasno navaja ime, sliko in druge osnovne podrobnosti ter uporabnikom omogoča skupno rabo povezave po kanalih družbenih medijev. Uporabljena tema jasno kaže, da je to povezano s klavirjem.

Življenjepis in pričevanja

Na strani je kratka biografija, ki prikazuje glasbenikovo potovanje in ključne dogodke. Na strani so tudi pričevanja.

Knjižnica in koledar

Omenjena je dobra zbirka zvočnih in video knjižnic, skupaj s sporočili za javnost.
To lahko poslušate ali tudi kupite. Stran vsebuje obsežen koledarski dogodek, na katerem lahko kupite tudi vstopnice.

Nagrade in družabna prisotnost

Na samem začetku kot tudi na različnih lokacijah na spletnem mestu se omenjajo različne nagrade. To je dober način za vzpostavitev verodostojnosti.

15. Anomalija

anomalijaAnomalie je še eno glasbeno spletno mesto, ki prikazuje umetnikovo glasbo in umetniško delo & izdelkov. Po odprtju mesta postane jasno, da so oblikovalci želeli čim bolj minimalističen dizajn.

Na celotnem spletnem mestu skoraj ni robov ali robov. Vendar pa se pojavijo, ko preidete zgornji meni, ki igra preprost prehod, ki je videti zelo gladek.

Domača stran

Na domači strani je najnovejši album & predvajalni seznam predvajanja, ki mu sledijo povezave youtube do glasbenih predstav & datumi ogledov. Nič boljšega kot uvodna predstavitev umetnikovega glasbenega obrti.

Prehodi

Zdi se, da se prehodi tukaj lepo ujemajo s splošno minimalistično temo spletnega mesta. Vrstica z meniji & družabne povezave se pojavljajo na belem ozadju, ne da bi oddale veliko vizualnega občutka.

Postavitev strani

Vsebina je strogo poravnana s središčem za vse strani z uporabljeno senco ozadja. Barve so v bistvu nem, z izjemo bele, kar je spet minimalističen trend.

Pisava

9-krat od 10-ih se domiselne pisave ponavadi pojavljajo kot nezrele. Strožje pisave, kot je družina serif, prenašajo strožji ton. Toda to spletno mesto ohranja splošno ravnovesje s svojim preprostim, a ne preveč elegantnim slogom pisave.

Obiščite spletno mesto

S tem dopolnjujem seznam najboljših glasbenih spletnih strani za navdih.

Torej, kaj sledi?

Naslednje vprašanje, ki ga moramo odgovoriti, je, kako lahko ustvarite takšna očarljiva glasbena spletna mesta?

No, večina teh funkcij je na voljo v primeru, da se odločite za gostovanje z Bandzoogleom.

bandzoogle

Bandzoogle je popolnoma glasbeno namenjeno gostovanje in ponuja 30-dnevno brezplačno preskusno različico. Izbirate lahko med več kot 100 predlogi, optimiziranimi za mobilne naprave. Skupaj s tem lahko prilagodite postavitev strani po prilagoditvah kode.

Če dodate skladbe, podatke o oboževalcih, koledar potovanj, elektronske tiskovne komplete, prodajno ponudbo, je nekaj funkcij, ki so podprte v vseh njenih načrtih.

Načrti se začnejo že pri 8,29 USD na mesec.

načrt bandzoogle

Vsi načrti imajo neomejeno pasovno širino.

Spodaj so poudarjene promocijske funkcije-

promocijska funkcija bandzoogle

Obiščite Bandzoogle

Zaključek:

Vpogled v obstoječa glasbena spletna mesta omogoča odličen vpogled v to, kaj lahko vpletete v glasbeno spletno mesto.

Veliko kreativnosti, dobrega videza in navdiha, navdihujočega dizajna in dobrega gostiteljskega partnerja je vse, kar potrebujete za pripravo in delovanje svojega glasbenega spletnega mesta.

Nadaljujte naprej, medtem ko sem vam navdih priskrbel seznam najboljših glasbenih spletnih mest, da to uresničim, lahko poskusite Bandzoogle.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map