20 Žargon za spletno gostovanje bi moral vedeti vsak lastnik spletnega mesta

Ko ste novi pri spletnem gostovanju, bo razumevanje raznolikega žargona, ki ga uporabljajo podjetja za gostovanje, zastrašujoč postopek. Večina teh spletnih ponudnikov gostovanja ne skrbi za razlago terminologij za novorojenčke, rezultat pa je popolna zmeda.


Tu vam ponujamo 20 žargonov za spletno gostovanje, ki bi jih moral poznati vsak lastnik spletnega mesta:

Ponujamo vam 20 žargonov za spletno gostovanje, ki bi jih moral poznati vsak lastnik spletnega mesta

 1. Strežnik domen
 2. CNAME
 3. Zapis
 4. Cpanel
 5. Mreža za pošiljanje vsebine (CDN)
 6. SSL potrdilo
 7. Zemljevid spletnega mesta
 8. Domena najvišje ravni (TLD)
 9. Kdo je
 10. Datoteke o conah
 11. Stopnja obiskov ene strani
 12. Sistem za upravljanje vsebin (CMS)
 13. Poddomena
 14. Čas širjenja
 15. RAID
 16. SAN
 17. Navidezno zasebno omrežje (VPN)
 18. SSD (SSD)
 19. WordPress
 20. .htaccess

1. Strežnik domen

Internet je sestavljen iz naslovov IP. Resnično bi težko imeli dostop do spletne strani, če bi namesto www.xyz.com uporabljali naslov IP. Strežnik domen je zamenjal naslove IP in nas rešil ljudi pred tehničnimi težavami. Imena domen so abecedna in si jih lahko enostavno zapomnimo. Strežnik domenskih imen je internetna storitev, ki spremeni imena domen v naslove IP in nas popelje na želeno spletno mesto, ko poskušamo do njega dostopati z URL-ji, kot je www.xyz.com.

2. CNAME

Kanonsko ime je zapis, do katerega lahko dostopate prek različnih imen. Na primer, če imate na svojem spletnem mestu shranjene datoteke, do katerih lahko dostopate prek file.example.com, vendar do nje želite dostopati preko file.mine.com, boste morali uporabiti CNAME zapis in usmeriti file.mine. com v datoteko.example.com.

3. Zapis

“A” pomeni naslov; Ta naslov uporabljajo uporabniki interneta ali spletni skrbniki za iskanje računalnika, povezanega z določenim spletnim mestom ali spletnim spletnim blogom. Na primer, www.example.com je URL, ki kaže na določen naslov IP, recimo 72.32.231.8; tukaj je ‘primer’ Zapis, ki kaže na spletno mesto.

4. Cpanel

Cpanel pomeni Nadzorna plošča spletnega mesta in je zelo podobna nadzorni plošči v vašem računalniku. Omogoča vam upravljanje in upravljanje dejavnosti, povezanih z vašim računom za spletno gostovanje. Na spletno mesto lahko naložite datoteke, slike in kode, tako da se prijavite v Cpanel.

5. Mreža za pošiljanje vsebine (CDN)

To je mreža distribuiranih strežnikov. Na primer, vsakič, ko poskusite dostopati do spletnega mesta iz ZDA, vam bo to omrežje zagotovilo potreben dostop od najbližjega strežnika. Ta sistem uporablja geografsko lego uporabnikov za obravnavo zahtev za dostop. Ta vrsta distribuiranega omrežja poveča hitrost dostopa do vašega spletnega mesta.

6. SSL potrdilo

SSL pomeni Secure Socket Layer, ko namestite to potrdilo na svoje spletno gostovanje, pazite, da je vsaka povezava vzpostavljena samo z uporabnikovim računalnikom in da noben drug računalnik ne prisluhne na vas. To orodje uporablja šifriranje, kriptografijo in ključavnico za ohranjanje podatkov, ki se prenašajo preko interneta, varno in varno. Nikoli ne uporabljajte svoje kreditne kartice na spletnem mestu, na katerem ni nameščeno SSL potrdilo.

7. Zemljevid spletnega mesta

To je za iskalnike in ne za vaše občinstvo. Zemljevid spletnega mesta je v bistvu zemljevid, ki vodi iskalnike po najpomembnejših straneh na vašem spletnem mestu. Iskalnik je odvisen od teh zemljevidov za indeksiranje raznolikih strani vašega spletnega mesta. Prepričajte se, da ga imate za svoje spletno mesto in ste ga poslali iskalnikom (Googlu itd.) Za indeksiranje svojega spletnega mesta.

8. Domena najvišje ravni (TLD)

Zadnji segment domene se imenuje Domena najvišje ravni. Na primer, „.com“ je TLD www.xyz.com. Nekateri pogosti TLD so .org, .in, .au, .com, .uk itd.

9. Whois

Na tej strani so vse podrobnosti, povezane z določeno domeno. Ta stran vam bo povedala o podjetju, ki je lastnik domene. S tem protokolom Whois lahko ugotovite tudi IP naslov domene. Lastnik domene lahko vedno plača, da te podatke skrije za varnostne namene.

10. Območje datotek

To so najpreprostejše in najpomembnejše datoteke, povezane z DNS. Datoteke cone so ureljive besedilne datoteke, ki vsebujejo vse podrobnosti, povezane s strežnikom domenskih imen. To datoteko lahko uredite z urejevalniki besedil, kot sta EMAC in VIM.

11. Stopnja obiskov ene strani

Stopnja obiskov ene strani ni nič drugega kot razmerje med uporabniki, ki odidejo od vašega spletnega mesta po ogledu samo ene strani. Iskalni mehanizmi resno jemljejo stopnjo odklona. Če je stopnja obiskov ene strani visoka (>70%) ponavadi pomeni, da uporabniki ne najdejo vsebine vaše strani zanimive / ustrezne. Torej, prej ko ukrotiš to žival, toliko bolje. Dobra vsebina = Nižja stopnja obiskov ene strani = višja uvrstitev iskalnih spletnih mest = Več $$$$

12. Sistem za upravljanje vsebin (CMS)

CMS je računalniško spletno mesto s pomočjo katerega lahko upravljate celotno vsebino spletnega mesta. Lepota tega sistema je v tem, da vam ni treba prositi svojih prodajalcev, da posodobijo vaše spletno mesto. To lahko storite sami. Priljubljeni CMS, ki sta trenutno na trgu, sta WordPress in Joomla.

13. Poddomena

www.xyz.com je domena, medtem ko je www.blog.xyz.com poddomena. Podjetja na splošno uporabljajo poddomene za gostovanje svojih blogov. Vzpostavitev spletnega dnevnika, ki ga gosti poddomena, je eden najboljših načinov za povečanje dohodnih povezav.

14. Čas širjenja

DNS je potreben za posodobitev novih datotek na strežnikih na različnih geografskih lokacijah. Kadar koli posodobite nastavitve DNS, bo vaše podjetje za gostovanje običajno reklo, da bodo spremembe začele veljati približno 24–48 ur. Ti “24-48 ur” niso nič drugega kot čas razmnoževanja.

15. RAID

Pomeni za odvečen niz poceni diskov. To je koncept virtualizacije pomnilnika, ki se uporablja za povečanje hitrosti in odvečnosti podatkov. Različni fizični diski so združeni skupaj, kar izboljša delovanje podatkov.

16. SAN

Storage Area Network je omrežje za visoke hitrosti. Vsi fizični diski so neposredno povezani s strežnikom prek SAN, kar na koncu poveča hitrost dostopa do podatkov.

17. Virtualno zasebno omrežje (VPN)

Virtual Private Network je ključna tehnologija, ki podjetjem pomaga vzpostaviti varno povezavo na internetu. Vsaka cenjena ustanova, kot so MNC, vladne agencije in izobraževalne ustanove, jih uporablja. Tu je primer: www.xyzschool.com/vpn. Ta tehnologija omrežja VPN registriranim uporabnikom omogoča varen dostop do spletnega mesta.

18. Solid State Drives (SSD)

Pogoni SSD so alternativa za trdi disk. SSD diski so veliko hitrejši, saj nimajo nobenih premičnih delov. To bi pomenilo, da bi do vašega spletnega mesta dostopal veliko hitreje, če bi ga primerjali s spletnim mestom na diskih brez SSD diskov. Mnoga podjetja zdaj ponujajo SSD gostovanje. Dreamhost je eden izmed njih. Če imate na izbiro SSD v primerjavi s SSD gostovanjem, zagotovo pojdite na gostovanje SSD.

19. WordPress

WordPress je sistem CMS, ki vam pomaga pri upravljanju celotnega spletnega mesta, ne da bi potreboval noben razvijalci. S tonami vtičnikov, ki so na voljo brezplačno, lahko dodate vse vrste funkcij / funkcionalnosti skoraj sami. In sem že omenil, da je WordPress brezplačen? ��

20. .htaccess

Vsakič, ko se datoteki .htaccess doda v imenik, se spletno mesto naloži s spletnimi strežniki Apache. Te datoteke in protokoli se uporabljajo, ko pride do napak 404.

Torej, to je vse o Jargonu spletnega gostovanja, ki ga morate kot lastnik spletnega mesta vedeti.

Zdaj, ko se zavedate, je čas, da spremenite svoje spletno gostovanje. Vključite spremembe, s pomočjo katerih bo vaše spletno mesto postalo hitro, varno in zanesljivo. Za povečanje hitrosti uporabite koncepte navideznega pomnilnika in ne pozabite pridobiti SSL certifikata za varnejšo izkušnjo brskanja.

Čas je, da nadzirate svojo spletno stran. Pojdite naprej in naredite svojo spletno stran najboljšo na svetu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map