7 najboljših možnosti BlueHost 2020 [številka 2 je neverjetna]

Nekaj ​​pomislekov pri uporabi storitev Bluehost je v zvezi s hitrostjo, zmogljivostjo, strukturo cen, visokimi podaljšanji, omejenimi dodatki, ki so vključeni v osnovni načrt gostovanja, slaba podpora strankam, če naštejem le nekaj.


Zaradi teh omejitev veliko uporabnikov Bluehosta išče druge alternative. Dolgotrajne storitve Bluehosta uporabnike spodbudijo, da se odločijo za druge platforme gostovanja.

Skozi to objavo vam bom zagotovil top 5 alternativ za Bluehost, s pomočjo katerih boste izbrali svojo popolno platformo za gostovanje.

hostingpill7 najboljših možnosti BlueHost

 1. SiteGround
 2. FastComet
 3. GreenGeeks
 4. Kinsta
 5. Namehero
 6. ICDSoft
 7. Gostovanje

Contents

Zdaj si natančno oglejte pet najboljših možnosti BlueHost:

Alternativa št. 1: SiteGround

spletna stran-banner

SiteGround je ena najhitreje rastočih platform gostovanja. Podobno kot Bluehost je tudi SiteGround ena od priporočenih WordPress platform za gostovanje.

Prvič se je začel leta 2004, sedež pa je v Sofiji v Bolgariji. SiteGround ima več kot 1.000.000 domen po vsem svetu.

SiteGround ima veliko koristnih funkcij za uporabo, skupaj s podporo za stranke. Čeprav podpora strankam ni edino merilo, zakaj bi ljudje izbrali SiteGround, z veseljem potrjujem, da prejmete veliko več.

SiteGround ima več platform za gostovanje, ko gre za hitrost in zmogljivost. Zasnovan je za delovanje na CentOS, Apache, MySQL, PHP in ima podporo cPanel. Poleg tega podpira Joomla, WordPress, Magento in druge.

Tu je razlog, zakaj je SiteGround dobra Bluehost alternativa:

Razlog 1 – Hitrost in zmogljivost:

S SiteGroundom vam ni treba skrbeti za hitrost ali njegovo uspešnost.

Eno dejstvo je, da če brskate po spletnem mestu SiteGround, bi videli veliko zavezanost hitrosti in uspešnosti. In z veseljem se držijo svoje zaveze.

Za boljše ponazoritev sem zabeležil čas do prvega bajta, ki je parameter, ki določa, kako hitro strežnik v odgovoru na določeno zahtevo pošlje prvi bajt prve datoteke..

Spodaj je njegov ukrep uspešnosti in to je zelo impresivno.

prvo bajto na spletnem mestu

Za vse načrte uporabljajo pogone SSD. Ne le to, uporabljajo najnovejšo hitrostno tehnologijo, ki lahko izboljša zmogljivosti. Malo teh je NGINX, CDN.

Bluehost sicer ima precej dobro hitrost, vendar se pozno pojavijo pritožbe glede doslednosti delovanja Bluehosta.

2. razlog – izbira gostovanja in storitev:

Če iščete široko izbiro gostovanja, potem je tu kraj, kjer bi ga dobili. SiteGround ima večino možnosti gostovanja, ki jih podpirajo drugi ponudniki gostovanja.

Poleg tega pa bi našli tudi nekaj dodatnih možnosti gostovanja, ki jih morda ne boste dobili drugje.

Poleg skupnega gostovanja, ki je najpogostejše, ima SiteGround gostovanje v oblaku, namensko gostovanje, podjetniško gostovanje.

Ponujajo vrsto gostovanja v aplikacijah, ki vključuje gostovanje WordPress, gostovanje Joomla, gostovanje Drupal, Magento gostovanje, gostovanje PrestaShop in gostovanje WooCommerce.

SiteGround ima seznam storitev, ki vključuje FTP gostovanje, gostovanje PHP, gostovanje MySql, gostovanje po e-pošti in cPanel. Storitve in aplikacije se samodejno posodobi s strani SiteGround.

V ozadju imajo ti strežniki zanesljive Linux Containers (LXC), stalno spremljanje strežnikov, samodejne varnostne kopije in takojšnje varnostne kopije na zahtevo, AI proti bot kot preprečevanje napadov sile brutalne prek botnetov.

SiteGround_claims_for_security

Medtem ko je v SiteGround toliko izbire, ima Bluehost, nasprotno, tradicionalne rešitve gostovanja in je omejen na najbolj priljubljene oblike gostovanja, kot so Shared, VPS, Dedicated, Cloud.

Tudi jaz sem opravil anketo na Facebooku, kjer je SiteGround dobil 76 glasov, BlueHost pa 23 glasov.

siteground_vs_bluehost_poll

Oglejte si gostiteljske načrte SiteGround tukaj …

Razlog 3- Podpora strankam:

Do službe za podporo SiteGround lahko pridete 24/7 prek telefona, klepeta v živo, e-pošte in vstopnic. Poleg tega imajo dobro zbirko znanja, ki je glede na vsebino dobro ločeno.

Baza znanja SiteGround

Poleg baze znanja ima SiteGround tudi vaje o drugih temah, kot so WordPress, Joomla, Magento, Drupal. Poleg tega obstaja še razdelek s pogostimi vprašanji.

Vadnice so preproste in so namenjene začetnikom. SiteGround ponuja tudi nekaj e-knjig.

Dobro znano dejstvo je, da ima Bluehost ogromno bazo strank in številni ljudje težko hitro dobijo podporo strankam. To je dodatna prednost, če uporabljate SiteGround.

Razlog 4 – Varnost in zanesljivost:

SiteGround vodi pri varnosti. Sledi varna izolacija računa v skupnih strežnikih in ima samodejno varnostno kopiranje.

To je ena prvih platform za gostovanje, ki je vključila AI, ki deluje protibolečinsko in preprečuje, da botneti izvajajo napad Brute Force.

Podpira HTTP2 in ponuja brezplačna potrdila SSL. SiteGround zagotavlja redne in samodejne posodobitve programske opreme. Poleg tega je SiteGround določil več kot 800 pravil WAF za ustvarjanje zanesljivih varnostnih pravil požarnega zidu in je skladen z GDPR.

SiteGround ponuja zanesljive storitve in ima 99,99% produktivnosti.

Za spremljanje uspešnosti strežnika sem kupil skupno gostovanje SiteGround.

podaljšek spletnega mesta

Spodaj so statistični podatki o merilih uptime za pretekle mesece-

 • Mar 2020: 99,92%
 • Februar 2020: 99,99%
 • Januar 2020: 99,73%
 • Dec 2019: 99,72%
 • November 2019: 99,99%
 • Okt 2019: 99,97%
 • September 2019: 100,00%
 • Avgust 2019: 99,93%
 • Juli 2019: 99,98%
 • Junij 2019: 100%
 • Maj 2019: 99,99%
 • April 2019: 99,99%
 • Mar. 2019: 99,99%
 • Februar 2019: 100%
 • Januar 2019: 99,96%
 • Dec 2018: 99,99%
 • November 2018: 100%
 • Okt 2018: 100%
 • September 2018: 99,99%
 • Avgust 2018: 100%
 • Julij 2018: 100%
 • Junij 2018: 100%
 • Maj 2018: 100%
 • April 2018: 100%
 • Mar 2018: 100%
 • Februar 2018: 100%
 • Januar 2018: 99,99%
 • Dec 2017: 100%
 • November 2017: 100%

Podrobne podatke si lahko ogledate tukaj.

Tudi z vidika varnosti Bluehost ponuja brezplačen SSL, vendar kot del vašega načrta ne dobite ničesar drugega. Uporaba SiteGround vam omogoča boljšo dostopnost zaščitnih funkcij.

Razlog 5 – Enostavnost uporabe:

SiteGround ima intuitivno nadzorno ploščo, ki je preprosta za uporabo. Je uporabniku prijazen in hkrati enostaven za uporabo tudi za novince.

siteground_cPanel

CPanel je dobro ločen in ga je enostavno brskati, saj omogoča brezhibno uporabniško izkušnjo.

Ni treba posebej poudarjati, da je navigacija preprosta, ampak lahko iščete tudi različne možnosti, ki so na voljo na njihovem cPanelu.

Tako SiteGround kot tudi Bluehost sta enostavna za uporabo, zato se, če se preselite na SiteGround, praktično nič ne spremeni.

Razlog 6 – Značilnosti:

SiteGround ima osnovni načrt gostovanja v skupni rabi, ki ponuja niz uporabnih funkcij. Načrt vključuje brezplačnega graditelja spletnih strani in cPanel. Vsak načrt ima podporo 24/7.

Ostale pomembne lastnosti vključujejo SSD shranjevanje, brezplačno Cloudflare CDN, SSH in samodejno varnostno kopiranje.

Tudi za osnovni načrt imate na voljo samodejne namestitve, brezplačne e-poštne račune, podporo za SSL, HTTP2 in neomejen promet.

Lastnosti
StartUp načrt Vključi
Brezplačna spletna stran
Brezplačni CD Cloudflare
cPanel & SSH dostop
Brezplačna namestitev & Prenos
24/7 Tehnična podpora
SSD Storage
Brezplačno dnevno varnostno kopiranje
Neomejeni e-poštni računi & DB-ji
Cenaobičajno 11,95 USD
3,95 USD / mesec.

SiteGround ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja. Za druge načrte dobite brezplačen prenos spletnega mesta. To podpira tudi SuperCacher za zagotavljanje velikih hitrosti in brezplačno obnovitev varnostnih kopij v primeru težav.

SiteGround ponuja večino bistvenih značilnosti kot del načrta. To je dodatna prednost, saj vam za te funkcije ni treba porabiti več.

Medtem ko SiteGround ponuja veliko funkcij kot del načrta, isto ne velja za Bluehost. Prenova načrta Bluehost je draga, poleg tega pa bi morali porabiti dodaten denar za dodatne funkcije.

V redu, preklopi me na stran, ki jo je kupil SiteGround1

Če želite spletno mesto preklopiti iz BlueHosta na SiteGround, lahko najamete našega strokovnjaka za migracije spletnih strani s klikom tukaj.

Alternativa št. 2: FastComet

pasica fastcomet

Še ena Bluehostova alternativa je FastComet, ki je tudi proračunu prijazen. To vključuje več funkcij, bogatih z odvzemi.

FastComet deluje že zadnjih 9 let, storitve gostovanja pa opravljajo od leta 2013. Sedež ima v San Franciscu, Kalifornija, ZDA.

Sorazmerno novejša platforma gostovanja in se je imela prednost učiti in se razvijati iz pomanjkljivosti drugih gostovalnih platform.

To je eden izmed ključnih razlogov, da se FastComet razvija trdno in se širi po trgu.

Trenutno skrbi za več kot 45000 kupcev iz 83 držav.

Poleg cen in funkcij ima uporaba FastComet še več prednosti.

Razlog 1 – cene:

Kot sem že omenil, je določanje cen eden izmed pozitivnih vidikov, ki jih FastComet zagotavlja. V skupnem gostovanju imajo tri načrte-

 • FastCloud
 • FastCloud Plus
 • FastCloud Extra

Najosnovnejši načrt FastCloud ponuja vse bistvene lastnosti in znaša 2,95 dolarja na mesec. O funkcijah, ki so vključene podrobneje, bom govoril v nadaljevanju svojega pregleda.

Drugi načrti so 4,45 USD na mesec za FastCloud Plus in 5,95 USD na mesec za FastCloud Extra.

Ni samo skupno gostovanje, ki je poceni, ampak tudi gostovanje v oblaku in namensko gostovanje sta hkrati prilagodljiva in cenovno dostopna..

Skupno gostovanje
Gostovanje v oblaku
Namenski

Cena2,95 USD / mesec59,95 USD / mesečno139 USD / mesečno

Ni treba posebej poudarjati, da bi uporabniki Bluehosta spoznali, koliko bi lahko prihranili s selitvijo na FastComet.

Oglejte si celotne načrte FastComet tukaj …

2. razlog – značilnosti:

FastComet je dokončno bogat. To velja ne samo za načrte z visoko ceno, ampak tudi osnovni načrt vsebuje seznam funkcij.

Ne glede na načrt, ki ga izberete, dobite podporo za SSD. Osnovni načrt podpira 15 GB SSD z neomejenim prometom.

Ostale funkcije vključujejo – neomejene e-poštne račune, namestitev aplikacije z enim klikom, brezplačno namestitev aplikacij in nadgradnje. Vključeno je tudi brezplačno povleci in spusti SiteBuilder.

FastComet ponuja nekatere osnovne storitve kot del vsakega načrta. To vključuje:

Lastnosti
V vsakem načrtu
cPanel in Softaculous
Brezplačni prenosi spletnih strani
Neomejeni računi FTP
Neomejena baza podatkov
Neomejeno poddomena
CloudFlare CDNStorage
Dnevno varnostno kopiranje
Cena2,95 USD / mesec.

Ima tudi 45-dnevno garancijo vračila denarja. Ko se premikate od osnovnega načrta, boste dobili bolj napredne funkcije.

To vključuje več zmogljivosti RAM-a, neomejeno število domen dodatkov, upravitelj obnovitve z enim klikom, Google PageSpeed, brezplačni zasebni DNS, brezplačen dinamični SSL pečat, 3 brezplačne prenose spletnih strani in še veliko več.

Seznam vgrajenih funkcij FastComet je izčrpen in nekaj je pred Bluehostom.

3. razlog – Varnost:

FastComet ima dobro podporo v smislu varnosti. Ponuja SSD skupaj z CloudFlare CDN, ki zagotavlja večjo hitrost in večjo varnost.

Ima optimiziran požarni zid, ki ščiti vse aplikacije in ima tudi izolacijo računa. Vsak račun ima brezplačno zaščito pred zlonamerno programsko opremo in zaščito pred virusi. Skupaj s tem ima tudi brezplačno programsko opremo in nadgradnjo aplikacij.

Poleg tega ima v vsakem načrtu tudi brezplačen SSL. Z omrežnim in spletnim požarnim zidom ima tudi zaščito pred brutalo.

Njihov varnostni paket je še več. Imajo podporo za zaščito pred izkoriščanjem in zaščito pred zlonamerno programsko opremo, odstranjevanje zlonamerne programske opreme, dvofaktorsko preverjanje pristnosti, zaščito s hitro povezavo in geslom, CageFS varnost, strežnike CloudLinux, varnost strežnika BitNinja, nadzor strežnika 24/7 in ModSecurity Manager.

varnostni načrt fastcomet

V primerjavi s tem, kar lahko zagotavlja FastComet, je Bluehost glede varnostnih funkcij skoraj povprečen.

Razlog 4 – Hitrost in zanesljivost:

Glede produktivnosti je FastComet dosleden. Ne samo, da vzdržuje stalno uptime, tudi odzivni časi so dobri.

Da bi izmeril njihove meritve za produkcijo, sem kupil gostovanje pri FastCometu.
fastcomet uptime
Tukaj je prikaz zgodovine nadgradnje. Podrobne podatke si lahko ogledate tukaj.

 • Mar 2020: 99,93%
 • Februar 2020: 99,71%
 • Januar 2020: 99,93%
 • Dec 2019: 99,97%
 • November 2019: 99,93%
 • Okt 2019: 99,83%
 • September 2019: 99,87%
 • Avgust 2019: 99,90%
 • Juli 2019: 100%
 • Junij 2019: 99,44%
 • Maj 2019: 99,98%
 • April 2019: 99,86%
 • Mar. 2019: 99,90%
 • Februar 2019: 99,99%
 • Januar 2019: 100%
 • Dec 2018: 99,90%
 • November 2018: 100%
 • Okt 2018: 100%
 • September 2018: 99,97%
 • Avgust 2018: 100%
 • Julij 2018: 100%
 • Junij 2018: 100%
 • Maj 2018: 100%
 • April 2018: 99,99%
 • Mar 2018: 100%
 • Februar 2018: 100%
 • Januar 2018: 100%
 • Dec 2017: 100%
 • November 2017: 100%
 • Okt 2017: 100%

Da, in zagotavljajo tudi zanesljive storitve. FastComet zagotavlja redne varnostne kopije. Ima petplastno predpomnjenje in uporablja različne tehnike za optimizacijo hitrosti.

V zadnjih nekaj mesecih se je podaljšalo za Bluehost na 99,78%. S programom FastComet lahko vidite, kako traja skoraj 100-odstotno podaljšanje časa.

Uporablja več tehnik predpomnjenja in optimizacije hitrosti za zagotavljanje visoke hitrosti in učinkovitosti vašega spletnega mesta.

Nekateri od njih so – predpomnilnik CD-jev CloudFlare, povezovanje v JavaScript, optimizacija brskalnika, optimizacija glave predpomnilnika, stiskanje podatkov brez izgub in še veliko več.

Hitrost je nekaj, kar je FastComet enako kompetenten z Bluehostom.

Razlog 5 – Podpora strankam:

Podpora strankam je točka, na kateri FastComet odlikuje. Do njih lahko pridete prek klepeta v živo, e-pošte, telefona. Zagotavljajo 24/7 podporo.

To vključuje brezplačno nastavitev predloge, namestitev aplikacij, namestitev dodatnih modulov, nadgradnje in brezplačno odstranjevanje virusov / zlonamerne programske opreme.

Njihovo spletno mesto vsebuje vaje v različnih domenah gostovanja. To vključuje tudi ločen oddelek s pogostimi vprašanji.

FastComet ima tudi sistem vozovnic za reševanje težav. Poleg tega podpora pomaga tudi pri nastavitvi spletnega mesta, namestitvi SSL-ja, obnovitvi vlomljenih spletnih mest, nadgradnji vtičnikov.

Ker ima FastComet vse več kupcev, nudi dobro prednostno podporo. In ja, to morda ne boste mogli uživati ​​v Bluehostu.

In takole primerjajo pametne funkcije:

FastComet
BlueHost

SSD Samo strežniki
RocketBooster
Šifrirajmo
Dnevne varnostne kopije
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme
Obdobje vračila45 dni30 dni
Cena / mesec.2,95 dolarja7,99 USD

V redu, preklopi me na uporabnike FastComet3

Če želite spletno mesto preklopiti iz BlueHosta na FastComet, lahko najamete našega strokovnjaka za migracije spletnih strani s klikom tukaj.

Alternativa št. 3: GreenGeeks

GreenGeeks_Banner

Če grem dalje, je moja tretja alternativa Bluehost GreenGeeks.

GreenGeeks je eden redkih zelenih gostovanj, ki so na voljo na trgu. Da, njihov cilj je biti energetsko učinkovit in okolju prijazen.

GreenGeeks je bil prvič ustanovljen leta 2008, sedež pa je v Kaliforniji, ZDA. Ima več kot 35000 strank in gosti več kot 300000 spletnih strani.

GreenGeeks ima visoke cene glede na zmogljivost in hitrost. Ne samo to, ima zmerno ceno in je polna več bistvenih lastnosti.

Vse to je združeno s hitro podporo strankam, zaradi česar je to ena izmed najboljših ponudnikov gostovanja.

Spodaj je nekaj razlogov, zakaj je GreenGeeks dobra alternativa za Bluehost.

Razlog 1 – Hitrost in zmogljivost:

GreenGeeks se glede hitrosti uvršča dokaj dostojno. Tudi uspešnost je skladna z dobrim odzivnim časom.

To kaže, kako hiter je GreenGeeks. In ja, precej hitro je. Nato mi dovolite, da vam predstavim podrobnosti o času do prvega bajta.

greengeeks prvi bajt

Tudi ta je dovolj hiter, da je enak Bluehostu. Da bi zagotovili visoko in učinkovito delovanje, GreenGeeks vgrajuje več tehnologij skupaj.

To vključuje razširljive računalniške vire, SSD, Optimized LiteSpeed ​​in MariaDB, PowerCacher, CDN.

Če primerjate ekosistem GreenGeeks in Bluehost, bi ugotovili, kako dobro je postavljen GreenGeeks in arhitekturo, ki je obsežna in lahko zagotavlja konstantno hitrost.

2. razlog – Podpora strankam:

Podpora strankam je pomemben del izbire platforme gostovanja. GreenGeeks ima raznoliko podporo strankam. Dobite 24-urno tehnično podporo. Podpora strankam je na voljo prek klepeta v živo, e-pošte in telefona.

Poleg tega ima GreenGeeks namensko bazo znanja o več temah. Ta spletna stran vsebuje vaje, ki poenostavljajo uporabo GreenGeeksa.

To je GreenGeeks za zmago v primerjavi z Bluehostom.

3. razlog – čas in zanesljivost:

Še en parameter, ki bi ga želel upoštevati, je uptime in zanesljivost. GreenGeeks zagotavlja 99,99-odstotno podaljšanje časa.
greengeeks podaljšek
Spodaj so podatki o njihovem podaljšanju v zadnjih nekaj mesecih.

 • Mar 2020: 98,97%
 • Februar 2020: 99,87%
 • Januar 2020: 100%
 • Dec 2019: 99,96%
 • November 2019: 100%
 • Okt 2019: 100,00%
 • September 2019: 100,00%
 • Avgust 2019: 99,97%
 • Juli 2019: 100%
 • Junij 2019: 99,98%
 • Maj 2019: 100%
 • April 2019: 99,96%
 • Marec 2019: 100%
 • Februar 2019: 100%
 • Januar 2019: 100%
 • December 2018: 100%
 • November 2018: 100%
 • Oktober 2018: 99,96%
 • September 2018: 99,99%
 • Avgust 2018: 100%
 • Julij 2018: 99,96%
 • Junij 2018: 100%
 • Maj 2018: 100%
 • April 2018: 100%
 • Marec 2018: 99,89%
 • Februar 2018: 100%
 • Januar 2018: 100%
 • December 2017: 100%
 • November 2017: 100%

Lahko preberete podroben pregled GreenGeeksa, če želite vedeti več o njem.

Podaljšanje je skoraj dosledno. Vzdržuje več odvečnosti strojne opreme in energije ter nočne varnostne kopije.

No, to je za GreenGeeks veliko boljše od Bluehosta, ki pade na 99,78%.

Razlog 4 – Značilnosti:

GreenGeeks za razliko od druge gostovalne platforme ne ponuja preveč načrtov za skupno gostovanje. Imajo en načrt, ki zadostuje za vse značilnosti.

Načrt se začne pri 2,95 USD na mesec, če je izbran za obdobje 3 let. Poleg tega je priložena 30-dnevna garancija za vračilo denarja.

To vključuje neomejen spletni prostor SSD, neomejen prenos podatkov, neomejeno število domen na 1 računu, brezplačno registracijo domenskega imena pri prenosu z brezplačnimi storitvami prenosa, brezplačen graditelj spletnega mesta, brezplačne predloge.

Načrt ima podporo za cPanel, mehkobo, neomejeno poddomene in parkirano domeno, neomejeno bazo MySQL.

Lastnosti
Načrt vključuje
DomeneNeomejeno
Prostor SSDNeomejeno
Nastavitev domene & Prenosprost
24/7 Tehnična podporaDa
Spletna stran Builderprost
Orodja za trženje in SEOprost
E-poštni računiVarno IMAP / POP3
Cena2,95 USD / mesec.

GreenGeeks je uporabnikom prijazen in ponuja številne možnosti. Nekaj ​​od teh je več različic PHP, brezplačen SSH, varen dostop do FTP, podpora Perl in Python, baza podatkov MySQL, računi FTP, Git in še veliko več.

Ta je zgrajena tudi z ogromno podporo za e-poslovanje. Vključene funkcije so brezplačne za šifriranje nadomestnih SSL, brezplačna namestitev nakupovalne košarice, SSL potrdilo skupaj s podporo za WordPress, Drupal, Joomla gostovanje.

Poleg tega GreenGeeks ponuja 99,99% uptime, skupaj s 300% nadomestila obnovljive energije.

GreenGeeks ponuja vrsto funkcij, vključenih v načrt, nekaj, kar bi uporabniki Bluehosta morali plačati še dodatno.

Razlog 5 – Enostavnost uporabe:

Uporaba gradnika spletnih strani GreenGeeks in cPanel je precej preprosta. Gradnik povleci in spusti je preprost za uporabo. Zasnovan je tako za tehnično naklonjene uporabnike kot za novince.

cpanel-greengeeks

Vse uporabe funkcij so dobro ločene po cPanelu. No, to ni le enostavno za uporabo, ampak omogočajo tudi enostavno selitev. Tako lahko svoje spletno mesto Bluehost zelo enostavno preselite na GreenGeeks.

Tudi če se selite, je GreenGeeks enostaven za uporabo kot Bluehost. Torej nič skrbeti.

Razlog 6 – Varnost:

GreenGeeks ima dobre zaščitne funkcije. Na osnovni ravni omogoča izolacijo računa. To je kombinirano s 24/7 proaktivnim spremljanjem varnosti.

Načrt vključuje brezplačen SSL skupaj s HTTP2. GreenGeeks izvaja varnostno skeniranje v realnem času z vsakodnevnimi varnostnimi kopijami.

Samodejne posodobitve in varnostni popravki se samodejno uporabijo za vsak račun. Vsak račun ima izboljšano zaščito pred neželeno pošto.

Poleg tega so vključeni SSH dostop, IP blokator, Hotlink zaščita, Leech Protection, do katerih lahko dostopate s cPanela.

Medtem ko GreenGeeks nima preveč zaščitnih kosov, imajo vse stvari, ki zagotavljajo, da je vaše spletno mesto varno in dobro zaščiteno.

GreenGeeks ima dobre varnostne integrirane funkcije, kar Bluehost zaostaja.

Alternativa št. 4: Kinsta (za upravljano gostovanje WordPress-a)

Kinsta

Kinsta morda ni preveč priljubljena gostiteljska platforma, a očitno je to moja četrta alternativa. Iskreno povedano, obstajajo razlogi, da se Kinsta uvrsti na ta seznam.

To ne more biti boljše kot alternativa Bluehostu, ki je ena vodilnih blagovnih znamk.

Kinsta je bolj priljubljena zaradi svojih upravljanih storitev gostovanja WordPress in to jasno navajajo v svojih načrtih. Kinsta, ki je bila ustanovljena leta 2013, je postala ena izmed dobro znanih upravljalskih platform WordPress.

Medtem ko bi nenehno slišali, da je Bluehost priporočen partner za WordPress gostovanje, je Kinsta enako prepričljiva alternativa.

Torej, tu so moji razlogi, zakaj menim, da je Kinsta enako dobra alternativa Bluehostu.

Razlog 1 – Gostovanje WordPressa:

Kinsta preprosto osredotoča le na gostovanje v WordPressu. Čeprav menite, da to ni vsestransko, bi rekel, da je najbolje, če se osredotočimo na WordPress.

Je rešitev na enem mestu za vse zahteve po gostovanju v WordPressu. Ker je gostovanje, vam ni treba veliko skrbeti za gostovanje.

Gostovanje z besedilom Wix

Gostovanje podpirajo strokovnjaki WordPress iz industrije, ki vas nenehno vodijo po gostovanju vašega spletnega mesta. Popolno mesto v primeru, da začnete preizkušati gostovanje v WordPressu.

Če to ne zadostuje, lahko hitro povečujete gostovanje WordPress-a z enega spletnega mesta na ravni podjetja. Z njihovimi gostovalnimi načrti dosežete najboljše hitrosti, poleg tega pa to podpira tudi brezplačna namestitev WordPressa.

2. razlog – načrti:

Načrti imajo 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, nekaj podobnega Bluehostu. Če pa izberete letni načrt, potem dobite 2 meseca brezplačno.

Torej, tukaj je razlika. Kinsta ponuja upravljano gostovanje in številne storitve z veliko boljšega seznama funkcij. Torej bo primerjava njihovih cen primerjava med jabolki in oranžami.

Kar se mi zdi Kinsta privlačno so njihovi vsestranski načrti, ki ustrezajo vsem vrstam spletnega mesta.

kinsta načrt

Verjeli ali ne, vam ni treba plačati ničesar dodatno, ko izberete Kinsta. Načrti omogočajo enostavno razširljivost na kateri koli točki.

3. razlog – čas in odziv:

Ko uporabljate Kinsta, se strinjate, da v večini primerov zagotavlja skoraj 100-odstotno upodabljanje. Čeprav ima Kinsta dober čas odziva, ima tudi dober odzivni čas.

Kinsta daje v povprečju približno 300-400 ms nalaganja, kar je prav tako privlačno. Dovolite mi, da vam predstavim več podrobnosti o tem, kaj se razlikuje v arhitekturi Kinsta in kako daje tako dober čas in odziv.

Vsi strežniki Kinsta so nameščeni prek Googla Cloud, ki uporablja SSD. To ima vgrajeno odvečnost in ohranja celovitost podatkov.

podaljšanje kinsta

Kinsta ima brezplačen CDN, ki ga poganja KeyCDN, v realnem času podprta IPv6 in HTTP / 2, ki podpira CDN, kar lahko pospeši dostavo slike, JS in CSS skupaj z drugimi statičnimi vsebinami. Kinsta ponuja storitve na 19 lokacijah in zagotavlja boljšo dostopnost glede na lokacijsko bližino.

Kinsta ima nekaj, kar imenujemo vtičnik za predpomnilnik White. To je notranji predpomnilniški vtičnik, ki obravnava predpomnjenje na ravni strežnika. To omogoča boljšo vidljivost in natančen pristop, kjer lahko samodejno očistite predpomnilnik, ko se na vašem spletnem mestu izvedejo kakršne koli posodobitve.

Ima stalno spremljanje časa. Kinsta ima redno preverjanje časa delovanja, kjer vsake dve minuti preveri, ali je čas na spletnem mestu. Raven spremljanja je tudi eden ključnih razlogov, saj lahko Kinsta zagotavlja dosledno čas delovanja.

Razlog 4 – Značilnosti:

Pri Kinstu osnovna infrastruktura ostane enaka, razlikujejo se le konfiguracije. To je eden od razlogov, da lahko izberete kateri koli načrt in še vedno uživate v dobrem času delovanja in odziva.

Infrastruktura, kot sem že omenil, je zgrajena prek platforme Google v oblaku. Zaradi osnovne platforme Kinsta svojim uporabnikom zagotavlja samodejno prilagodljivost, zanesljivost in dobre zmogljivosti.

lastnosti kinsta

Kinsta ponuja 24/7 podporo strankam in ima WordPress strokovnjake za odpravljanje težav. Ima 100-odstotno stopnjo reševanja izdaje. Za razliko od tradicionalnega cPanela, Kinsta ponuja vgrajenega skrbnika MyKinsta, kar je spet enostaven vmesnik.

Imate prožnost, da izberete svoj podatkovni center od njegovih 19 lokacij. Storitve gostovanja imajo prizorišče in so povezane z več funkcijami, ki so prijazne razvijalcem.

Neobvezno v kateri koli načrt, ki ga lahko dodate, Nginx reverse proxy, Redis, Cloudflare Railgun, Elastic Search. Lahko dobite tudi njihovo pomoč pri optimizaciji vašega spletnega mesta.

Razlog 5 – Varnost:

Kinsta uporablja Google Cloud, ki na nek način zagotavlja prevoz podatkov. Poleg tega ponuja brezplačen SSL certifikat, ki ga spremlja nenehno spremljanje strežnika.

Prav tako lahko uvozite lastne SSL certifikate. Infrastruktura se napaja z ustreznimi protokoli, požarnim zidom, preverjanjem nadzorov in rednimi varnostnimi kopijami.

kinsta varnost

Kinsta zagotavlja, da so njegovi viri popolnoma nepregledni. Posodobitve in popravki programske opreme se uporabljajo v rednih presledkih.

Razlog 6 – Varnostno kopiranje in obnova:

S Kinsta bodo vaši podatki vedno varnostno kopirani. Rad bi poudaril, da Kinsta varnostne kopije in restavracije opravi brez dodatnih stroškov.

Vsaj enkrat na dan se spletna stran varnostno kopira. Kinsta ponuja ločeno varnostno kopijo za postopno in proizvodno okolje. To je neverjetno, saj v večini primerov uprizoritvena okolja nikoli niso varnostno kopirana.

Po želji lahko povečate tudi rezervno frekvenco. Lahko imate tudi urne varnostne kopije, če za to imate poslovne zahteve.

kinsta rezervno

Če nameščate novo temo ali posodabljate vtičnik, lahko nastavite ročno varnostno kopijo. S tem lahko spremembe enostavno razveljavite.

V večini primerov je obdobje hrambe varnostnih kopij 14 dni. Ker pa se načrti povečujejo, narašča tudi obdobje hrambe. Na katerem koli mestu skrbnika lahko varnostno kopijo enostavno obnovite.

Všeč mi je način, kako je Kinsta zgradil varnostne in obnovitvene storitve. To zajema skoraj vse vitalne vidike oblikovanja spletnih strani.

Kinsta podpira tudi kloniranje spletnega mesta, kar omogoča hitro podvajanje obstoječe predloge. Podprta je tudi brezplačna migracija, ki jo po želji podpirajo njihovi strokovnjaki za WordPress.

Začnite s Kinsta

Če želite spletno mesto preklopiti iz BlueHosta na Kinsta, lahko najamete našega strokovnjaka za migracije spletnih strani s klikom tukaj.

Alternativa št. 5: Namehero

Namehero Banner

Namehero je dobra alternativa za BlueHost. To je razmeroma novo in se je začelo leta 2015 z glavnimi operacijami v ZDA.

Namehero je gostovanje v oblaku in ima veliko podatkovnih centrov za zagotavljanje zanesljivih storitev.

Cenovno ugodna cena z nenehno podporo strankam je izjemno privlačna in je dober razlog, da postane alternativa Bluehostu.

Čeprav je to kratek opis funkcij Namehero, je nekaj več.

Razlog 1 – cene:

Namehero ima načrte, ki se začnejo pri 3,59 USD / mesec, kar je skoraj podobno Bluehostu. Vendar pa pri Namehero osnovni načrt zagotavlja neomejeno shranjevanje SSD, kar pa pri Bluehostu ni tako.

Namehero ima skupno 4 načrte.

Namhero načrt

Ko izberete načrt višjega cenovnega razreda, bi opazili, da je Namehero cenovno ugodnejši v primerjavi z Bluehostom.

Tako Bluehost kot tudi Namehero imata v primerjavi s prvotno ceno višjo obnovo.

Čeprav to drži, je med obnovama rahla razlika. Pri Nameheru so obnove cenejše v primerjavi z Bluehostom.

Namehero ima večino funkcij kot del načrta, zato vam za dodatke ni treba porabiti več.

2. razlog – značilnosti:

Če vas skrbi, kaj vse ponuja Namehero, naj vam zaupam, da ima Namehero bogat seznam funkcij.

Za začetek vam daje neomejeno pasovno širino, skupaj z neomejenim pomnilnikom, ki omejuje na omejitev Inode. Načrte Namehero podpirajo robustne tehnološke tehnologije.

Namehero Cene

Nekatere funkcije vključujejo LiteSpeed ​​severs, stalno podporo strankam, dobro uptime, SSD Raid 10 shranjevanje, redne varnostne kopije, gostovanje po e-pošti. Načrti vključujejo brezplačno domeno za prvo leto.

Namehero omogoča namestitev z enim klikom za več aplikacij. Dodajanje na Namehero je ena izmed priljubljenih odločitev za gostovanje v WordPressu.

3. razlog – Varnost:

Namehero je v vse svoje načrte vključil dovolj varnostnih funkcij. Nekaj ​​velja omeniti, da je večina teh funkcij vključenih v načrt in nima ločenih cen.

Na osnovni ravni z vsakim načrtom dobite brezplačen SSL. Imajo zavarovane podatkovne centre in infrastrukturo in imajo popolnoma pregledno storitev.

Nekaj ​​vključenih varnostnih funkcij vključuje zaščito DDoS, nadzor prometa s spremljanjem,
optimizacija spletnih strani, požarni zid spletne aplikacije.

Vsi načrti podjetja Namehero vključujejo vsakodnevno skeniranje in zaščito pred zlonamerno programsko opremo. Viri se samodejno posodabljajo in popravljajo v rednih presledkih.

Razlog 4 – Hitrost in zanesljivost:

Namehero s svojo oblačno infrastrukturo zagotavlja dobro vzdrževanje. Namehero je znan po preglednih storitvah in v skladu s tem objavlja svoje poročilo o uptime.

Skoraj vzdržuje 99,99-odstotno podaljšanje časa, hkrati pa zagotavlja 99,9-odstotno podaljšanje. V zadnjem letu so imeli na vseh strežnikih izpade manj kot 2 uri.

Namehero Uptime

Shramba SSD za vse načrte izboljša vašo spletno stran. Namehero vključuje spletni strežnik LiteSpeed, CloudFlare CDN, ki zagotavlja visoke zmogljivosti.

Razlog 5 – Podpora strankam:

Namehero ima izčrpno podporo. Ta je na voljo 24/7 in jo je mogoče dobiti prek telefona, klepetanja v živo, e-poštnih sporočil, vstopnic.

Podpora za stranke Namehero

Namehero nudi tudi podporo za gostovanje in migracijo. Če preverite njihov razdelek za podporo, boste našli dolg seznam baz znanja.

Namehero vključuje tudi video vadnice in učno gradivo. Tu boste našli različne vodnike za odpravljanje težav, celotne vadbe o nastavitvah, zajete pa so tudi nekatere napredne teme.

Na splošno ima Namehero podporni mehanizem.

Razlog 6 – varnostne kopije in migracije:

Namehero zagotavlja nočne varnostne kopije brez dodatnih stroškov. Vsak račun cPanel je varnostno kopiran.

Varnostne kopije so dostopne in so na voljo z uporabo Cpremote. Z najmanj podpore lahko stranke povrnejo vse, kar potrebujejo, vključno s katero koli posamezno datoteko, imenikom ali e-pošto.

Namehero ponuja uprizoritveno okolje, kjer lahko preizkusite svoje lastnosti, preden greste v živo.

Podobno je migracijo spletnega mesta mogoče enostavno. Preseljevanje je prvih 30 dni brezplačno. To vključuje selitev z uporabo cPanela in tudi brez cPanela.

V redu, preklopi me na uporabnike NameHero2, ki so to kupili

Če želite spletno mesto preklopiti iz BlueHosta na NameHero, lahko najamete našega strokovnjaka za migracije spletnih strani s klikom tukaj.

Alternativa št. 6: ICDSoft

icdsoft

ICDSoft že dolgo prevladuje na trgu, spletno gostovanje pa je začel leta 1999. To je še ena od možnosti, da ne zamudite alternative za Bluehost.

To je razširjeno po več državah in gosti več kot 58K spletnih strani. ICDSoft poleg deljenega gostovanja ponuja široko paleto storitev.

Z množico funkcij je ICDSoft tudi znan po zanesljivih storitvah in odličnem času delovanja. Večina funkcij je vključenih v načrt, zaradi česar je stroškovno učinkovit.

Čeprav je to kratek opis ICDSoft-a, obstaja še nekaj funkcij, ki so popolna alternativa za Bluehost.

Razlog 1 – Načrti in cene:

ICDSoft ponuja 3 različne načrte za skupno gostovanje. Ti načrti temeljijo na različnih regijah.

Cene na prvi pogled se morda ne zdijo zelo nizke. Vendar je treba opozoriti na dejstvo, da ima ICDSoft obnavljanje cen nižje v primerjavi s prvo ceno.

Njihova strategija glede cen je drugačna v primerjavi z drugimi gostovalnimi rešitvami.

icdsoft načrt

Osnovni načrt se začne s 6 USD na mesec in se obnovi s 4,80 USD na mesec. Podobno se vsi drugi načrti obnavljajo po nižjih cenah.

Tako na koncu dolgoročno v primerjavi z Bluehostom prihranite več, ko izberete ICDSoft.

2. razlog – Vsestranska podpora za gostovanje:

Skupno gostovanje je nekaj, kar je najbolj priljubljeno in se pogosto razpravlja o njem. Vendar obstaja veliko podjetij, ki se odločijo za nadomestne možnosti gostovanja.

Načrt gostovanja v skupni rabi ima 100-dnevno garancijo vračila denarja.

ICDSoft ne samo da ima skupno gostovanje, ampak tudi podpira skupno gostovanje z več načrti in različne regije imajo nekoliko drugačne cene. Torej lahko izberete tudi regijo.

icdsoft deli spletno gostovanje

ICDSoft podpira tudi gostovanje v WordPressu, Upravljavec VPS, Node.js gostovanje, gostovanje osCommerce in Drupal gostovanje.

Vsaka od teh možnosti gostovanja je napolnjena s funkcijami in ponuja vsestranske načrte, kar je dodatna prednost.

3. razlog – značilnosti:

ICDSoft vključuje večino funkcij kot del načrta. S skupnim gostovanjem osnovni načrt podpira 1 GB diska in omogoča prenos podatkov do 20 GB / mesec.

Varnostne kopije, migracije in SSL so vključene v vse načrte. Podpira gostovanje e-pošte z neomejenimi e-poštnimi računi.

ICDSoft nudi podporo za Python, PHP, Perl Ruby in TCL. Ponuja tudi brezplačnega graditelja spletnih mest, skupaj z veliko vgrajenimi varnostnimi funkcijami in stalnim nadzorom.

funkcije icdsoft

ICDSoft podpira številne druge namestitvene programe in ponuja tudi statistiko spletnih strani.

Razlog 4 – Podpora strankam:

ICDSoft na svojem spletnem mestu ponuja ločen oddelek za podporo. Tu lahko predložite vozovnico, ki ima 15-minutni odzivni čas.

Prav tako lahko izkoristite njihovo funkcijo klepetanja v živo, ki je na voljo 24/7, ali pa lahko pošljete njihovo podporo.

funkcijo icdsoft

Poskusil sem njihov klepet v živo in bil je zelo hiter odziv, brez čakalnega časa.

icdsoft klepet v živo

Prav tako lahko najdete veliko virov v službi za pomoč, ki vsebuje več spletnih vadnic. Tudi tukaj Icdsoft zagotavlja dovolj preglednosti s prikazom njihovega podrobnega časa delovanja.

Nadaljevanje icdsoft-a

Razlog 5 – Varnost:

Varnost je ena stvar, ki jo obravnavamo zelo kritično, ko govorimo o ICDSoft. Vse to vključujejo v načrt.

Na osnovni ravni vključuje brezplačen Šifriraj SSL za vsak načrt. Gostovanje po e-pošti je podprto z napredno zaščito pred neželeno pošto.

Po potrebi lahko kupite tudi komercialno potrdilo.

Vsi strežniki v realnem času spremljajo avtomatizirani sistemi. ICDSoft nudi večstopenjsko zaščito pred neželeno pošto. Vključuje SpamAssassin za e-pošto.

Na voljo so tudi dodatna varnostna orodja, kot so siva izbira sive, filtriranje virusov, DKIM (DomainKeys Identified Mail) in SPF..

ICDSoft podpira tudi geslo, zaščiteno z geslom, zaščito pred vročimi povezavami, 2FA za nadzorno ploščo in HTTP / 2.

Razlog 6 – Varnostno kopiranje in migracije:

Podpora za varnostno kopiranje, ki jo nudi ICDSoft, je znova pomemben razlog, da postanete alternativa Bluehostu.

Varnostne kopije in tudi migracije so vključene v načrt. Varnostne kopije se vzamejo dnevno in se hranijo 7 dni. Varnostna kopija vključuje baze podatkov, datoteke in nabiralnik.

varnostno kopijo icdsoft

ICDSoft nudi tudi varnostno kopijo na zahtevo, ki se zadrži 3 dni, preden se samodejno izbriše.

S pomočjo upravitelja obnovitve lahko obnovite osebno in sistemsko varnostno kopijo. To je podprto z večjo prilagodljivostjo z zagotavljanjem 3 različnih načinov restavriranja.

obnova icdsoft-a

Začnite z ICDSoft2 uporabniki to kupili

Če želite spletno mesto preklopiti iz BlueHosta na ICDSoft, lahko najamete našega strokovnjaka za migracije spletnih strani s klikom tukaj.

Alternativa št. 7: Hostinger

Hostinger-Banner

Moja zadnja alternativa za Bluehost je Hostinger.

Hostinger je še en priljubljen ponudnik gostovanja, ki je na voljo na trgu. Prvič je bil predstavljen leta 2004.

Od svojega prihoda je Hostinger doživel več preobrazb blagovnih znamk. Leta 2004 je bilo ustanovljeno osebno podjetje z imenom Hosting media.

Začelo je brezplačno gostovanje pod znakom 000webhost.com. Leta 2008 je bila predstavljena nova blagovna znamka Hosting24.com. Leta 2011 so mediji Hosting preimenovali v Hostinger. Sedež podjetja je v Kaunasu v Litvi.

Trenutno Hostinger streže več kot 29 milijonov strank v 178 državah. Ponuja vrsto storitev in ponuja cenovno ugodne možnosti gostovanja.

Gostinger je zagotovo eden tistih tekmovalcev, ki bi lahko bil zamenjava za Bluehost. Spregovoril vas bom o svojih razlogih, da bom Hostingerja izbral kot alternativo Bluehostu.

Razlog 1 – Podpora strankam:

Drug pomemben vidik uporabe Hostingerja je podpora strankam. Ima informacijsko bogato vsebino. Spletno mesto ponuja ogromno bazo znanja, vadnice in dnevnike.

Viri so še posebej koristni, če prvič uporabljate njihove storitve. Lahko se obrnete na njihovo podporo strankam prek klepeta v živo ali e-pošte. Hostinger nudi takojšnjo 24/7 podporo.

Da sem preizkusil njihovo podporo strankam, sem preveril klepet v živo. Klepet v živo se je začel v skoraj 30 sekundah.

hostinger-livechat

hostinger-livechat2

Spletno mesto ponuja tudi nabor pogostih vprašanj, ki odgovarjajo na najpogosteje zastavljene poizvedbe.

Hostinger presega seznam znanja v primerjavi z Bluehostom. Poleg tega lahko z Hostingerjem enostavno stopite v stik z njihovo podporo strankam.

2. razlog – značilnosti:

Hostinger ima obsežen seznam funkcij, ki poskrbi za večino bistvenih lastnosti. Za osnovni načrt dobite 1 spletno mesto, 10 GB diskovnega prostora, 100 GB pasovne širine, 1 e-poštni račun, 1 račun FTP in 1 bazo podatkov MySQL.

Lastnosti
Podrobnosti
Shranjevanje diskov10 GB
Pasovna širina100 GB
Uporabnik FTP1
E-poštni račun1
Varnostne kopijeTedensko
Poddomene2
MySQL Baze podatkov1
Cena0,80 USD / mesečno.

V načrtu sta tudi cPanel in ustvarjalec spletnih strani. Ko nadgradite svoj načrt, boste lahko uživali v SSD shrambi in WordPress optimizaciji.

Tehnične specifikacije za osnovni načrt vključujejo 50 skriptov za samodejno namestitev programske opreme, več različic PHP-ja, MariaDB, InnoDB, orodje PHPMyAdmin, FTP, Cron opravila, SSL in tedenske varnostne kopije.

Vsak načrt je podprt s 30-dnevno garancijo, ki je podobna Bluehostu. Ko nadgradite načrt, imate dostop do več kot 90 skriptov za samodejno namestitev programske opreme.

Hostinger ima dober seznam funkcij in jih vključuje kot del načrta. Nekaj, do česar ne bi mogli dostopati z Bluehostom.

Razlog 3 – Enostavnost uporabe:

Hostinger je enostaven za uporabo, o tem ni dvoma. Toda navodila po korakih na njihovem spletnem mestu olajšajo.

Ima dobro ločen in preprost za uporabo cPanel.

Hostinger-cpanel

Torej ni treba skrbeti, če ste načrtovali selitev iz Bluehosta v Hostinger, saj sta oba uporabniku prijazna.

Razlog 4 – Cene:

Cene za Hostinger so vsekakor bolj ugodne v primerjavi s Bluehostom. Hostinger ima 3 načrte-

 • Gostovanje v skupni rabi
 • Premium deljeno gostovanje
 • Poslovno gostovanje v skupni rabi

Osnovni načrt se začne pri 2,15 USD na mesec, če je izbran za obdobje 48 mesecev. Hostinger ima program za zagotavljanje zvestega kupca, ki zagotavlja, da vam ni treba plačevati pretirano visokih cen obnavljanja.

No, to je točka, ko se Hostinger odlikuje v primerjavi z dragimi cenami in obnovitvami Bluehosta.

Začnite z nakupom tega uporabnika Hostinger1

Če želite spletno mesto preklopiti iz BlueHosta na Hostinger, lahko najamete našega strokovnjaka za migracije spletnih strani s klikom tukaj.

Zaključek:

Predstavila sem vam podroben opis različnih razlogov, zakaj bi lahko izbrali zgoraj omenjene platforme gostovanja kot alternativo Bluehost.

Preveril sem SiteGround, FastComet, GreenGeeks in Hostinger.

Od štirih je SiteGround cenovno ugodno gostovanje, ki ponuja odlične funkcije in varnost.

Hostinger ima dodatke, ki so posebej napolnjeni in imajo malo varnostnih funkcij.

Med GreenGeeksom in FastCometom bi bila moja izbira FastComet. FastComet ima visoko hitrost, zmogljivost in čas delovanja. Poleg tega je stroškovno učinkovit in ponuja celo prizorišče funkcij, ki so vključene v načrt.

Poleg tega je pregleden in ga obnovite po isti ceni.

FastComet je varna stava in je klasična alternativa za Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map