7 Nasveti za ime domene za vaše spletno mesto

7 Nasveti za ime domene za vaše spletno mesto

7 Nasveti za ime domene za vaše spletno mesto

Tukaj je 7 nasvetov za ime domene, ko ste obtičali pri odločanju o imenu domene za vaše spletno mesto.

Izbira imena domene ni nič manj zapletena kot izbira imena za vaše podjetje ali otroka; biti morate ustrezni, premišljeni in obzirni.

Ime vaše domene je vaša identiteta na internetu, ki je ogromna in neskončna, kot je vesolje. Vaša imena domen bodo pomagala ljudem prepoznati vas in vaše podjetje. Nič ni bolj pomembno kot ime domene pri zagonu spletnega podjetja.

Morate ga pravilno urediti, sicer bo nastala velika škoda.

Pomagal vam bom najti popolno ime domene za vaše podjetje.

Teh 7 nasvetov o imenih domen vam bo pomagalo razumeti paradigmo, ki ji sledijo ljudje; poglejte in začnite z iskanjem popolne domene:

Nasveti za domensko ime

Nasvet 1. Edinstveno in enostavno vpisovanje domenskega imena:
Ime domene boste morali ohraniti tako edinstveno kot vaša organizacija, sicer bo izgubila verodostojnost. Medtem ko iščete edinstveno ime domene, je izredno pomembno, da je to preprosto.

Na primer, www.example.com je zanimivo ime domene, toda www.xample.com je edinstven. To je dilema, tu boste morali uporabiti malo inovacij in jo narediti www.examplestore.com, ker ljudje na splošno črkujejo primer kot “primer” in ne kot “xample”.

Če dodate še eno besedo svoji domeni, jo lahko naredite bolj relevantno in edinstveno.

Nasvet 2. Uporabite orodje za domeno:
Ali imate izkušnjo pisateljevega bloka? Brez skrbi, na internetu obstajajo orodja, ki vam bodo zagotovila najboljše predloge. Podate se lahko v ustrezne predloge in odnesete izvrstno ime domene. Večina teh orodij domen je na voljo brezplačno.

Pregledala sem različna orodja za ustvarjanje domenskih imen, ki vam bodo pomagala izbrati pravega.

domainpill
Nasvet 3. Navedite ključno besedo v vaši domeni:
trgovina domene

Gradnja nišne trgovine? Dodajanje ključne besede v ime domene bo dobra ideja. Ključne besede v domeni nosijo večjo verodostojnost v očeh iskalnikov in njihovo lažje promocijo. Ljudje se teh imen lahko spomnijo z veliko lahkoto.

Na primer hostingsecrets.com, to ime domene obiskovalcu veliko pove o spletnem mestu. Vključitev ključne besede v ime domene bo vedno ena najboljših praks SEO in pomagala vam bo pri uvrstitvi na vse iskalnike.

Nasvet 4. Izogibajte se kršenju avtorskih pravic in uporabi števila ali vezajev
Ne ukvarjajte se z vprašanji avtorskih pravic z uporabo blagovnih znamk ali drugih imen podjetij v vaši domeni, ker bo to zelo škodovalo vašemu podjetju. Nikoli ne uporabljajte zaščitenih avtorskih domen, samo ne. Pred poravnavo z želenim domenskim imenom lahko zaženete preverjanje. Tukaj preverite http://www.copyright.gov/records/ in bodite na varni strani.

Uporaba številk in vezajev v imenu domene je še ena črno navedena metoda. Ko v imenu domene uporabljate številke in vezaje, to otežujete obiskovalcem. Obstaja velika verjetnost, da bodo zamenjali ‘6’ s ‘šest’ in izgubili boste ves promet.

Uporaba vezajev v imenu domene je ena najslabših stvari, ki jih lahko naredite pri svojem podjetju. Številni ljudje zamenjujejo zlepnike (-) s podčrtajem (_). Temu se je treba na vse načine izogniti.

Nasvet 5. Razumevanje pomena razširitve domene
pomen razširitve domene

Nekatere najbolj priljubljene razširitve domen so .com, .org, .net in .biz; Nakup z razširitvijo .net vam bo pomagal prihraniti nekaj denarja, vendar dolgoročno to varčevanje ne bo koristilo. Nakup .biz bo vašemu podjetju prinesel veliko koristi in zaslug.

Vsaka razširitev domene ima svojo posebno vrednost in prednosti. Razvijte razumevanje istega in izberite tisto, ki vam najbolj ustreza podjetju.

Dodatni nasvet: Če uporabljate www.xyz.net kot standardni URL svojega spletnega mesta, bo koristno, če kupite podobne domene, kot sta www.xyz.com in www.xyz.biz, in jih preusmerite na www.xyz. net, na ta način boste lahko obdržali napačno usmerjen ali zmeden promet.

Pomeni različnih razširitev domen:

.co: Stojala za podjetje, skupnost, trgovino

.info: informativna stran

.net: tehnična mesta

.org: neprofitne organizacije

.biz: poslovna mesta večinoma spletna mesta za e-trgovino

.jaz: osebna spletna mesta

Nasvet 6. Neposredno:
Zavajajoče ime domene vam bo redno prinašalo veliko prometa, potem pa se bo stopnja obiskov vašega spletnega mesta povečala, kar dolgoročno ne bo pomagalo. Poleg tega visoka stopnja obiskov ene strani ni dobra za SEO vašega spletnega mesta.

Izberite ime domene, ki neposredno obiskuje obiskovalca o vašem podjetju in je pomembno za vaše podjetje.

Nasvet 7. Ciljajte na svoje območje:
ciljanje na stranke

Izdelava nišne trgovine ali trgovine, določene za območje, zahteva drugačen pristop k izbiri imena domen. Pri izbiri imena domene morate upoštevati ciljna območja. Poskusite vnesti mesto ali ime mesta, če bo vaše podjetje služilo lokalnim strankam.

Zdaj, ko veste, katere vse dejavnike morate upoštevati pri izbiri imena domene za vaše podjetje, je pomembno, da delujete HITRO. Pomembno je hitro ukrepati, saj so imena domen poceni in se hitro prodajo.

Če imate še vedno težave z izbiro imena domene, obiščite HostGator ali BlueHost, vnesite ustrezno ključno besedo in na izbiro boste imeli številne predloge.

Upam, da ste našli nasvete o domenskih imenih kot koristne pri iskanju popolnega imena domene.

Če imate predloge ali boljše nasvete, jih delite s komentarji spodaj.

Vso srečo z vašim spletnim podvigom!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me