9 neumnih vprašanj o spletnem gostovanju, ki se jih vedno bojite vprašati

Odločanje je najbolj mučna naloga na svetu; ljudje običajno sprejemajo odločitve na podlagi čustvenih in osebnih nagonov, vendar morajo odločitve vedno temeljiti na dejstvih in podatkih. Izbira spletnega gostovanja je ena tistih odločitev, ki se mora vedno sprejemati tako, da bodo dejstva osvetljena. Vsaka odločitev, sprejeta na podlagi napotnega programa ali velikega popusta, lahko v prihodnosti povzroči težave in napake.


Mnogo ljudi meni, da je spletno gostovanje zmeden niz žargonov; ne zavedajo se, da ima to pomembno vlogo pri razvoju njihovega spletnega poslovanja. Tu bomo odgovorili na 9 neumnih vprašanj o spletnem gostovanju, ki ste se jih vedno bali postaviti:

1. Ali se lahko hitrost spletnega mesta poveča, če svoje spletno mesto postavim na Namensko gostovanje v primerjavi s skupnim gostovanjem?

hitrost spletnega mesta

Odgovor: Poiščite naravnost do odgovora, ja! Hitrost nalaganja vašega spletnega mesta se bo povečala, če boste spletno mesto postavili na namensko gostovanje namesto na skupno gostovanje.

Tukaj je razlog: Družba, ki prodaja skupno gostovanje (kot že ime pove, je vse, kar je v skupnem gostovanju, SHARED, vključno s prostorom na disku, pasovno širino itd.) Ima na stotine ali morda na tisoče kupcev. Vsakemu od njih morajo zagotoviti dobro izkušnjo s strankami, zato bodo strežniške vire, ki jih imajo, razdelili enako med vsakega kupca. Zaradi tega se vaše spletno mesto nalaga počasneje.

Medtem ko, ko vaše spletno mesto deluje na namenskem gostovanju, viri strežnika niso v skupni rabi, temveč so za vas izključno “namenjeni”. Zato se bo hitrost vašega spletnega mesta zagotovo povečala, če se odpravite na namensko gostovanje. Več o namenskem gostovanju najdete tukaj.

2. Ali se bo hitrost mojega mesta zmanjšala, če na svojem računu za gostovanje gostim več spletnih mest?

Odgovor: Obstajata dva različna scenarija, razpravljajmo o obeh scenarijih drug za drugim:

Če imate namenjeno gostovanje in potem gostujete na več spletnih mestih: Če imate namensko gostovanje in potem gostite do 10 spletnih mest, se hitrost vašega spletnega mesta ne bo močno zmanjšala, ker namenskih gostiteljskih strežnikov prihaja z veliko virov.

Če imate skupni račun za gostovanje in potem gostujete na več spletnih mestih: Če imate skupni račun za gostovanje in gostujete več kot 2 spletna mesta, se bo hitrost vašega spletnega mesta zmanjšala, ker vaše strežniške vire že omejuje spletno gostovanje podjetje in ga še naprej omejujete z gostovanjem več kot enega spletnega mesta.

3. Ali je strežnik spletnega gostovanja blizu moje lokacije ali mojega uporabnika?

strežnik spletnega gostovanja

Odgovor: Če vaša spletna trgovina cilja na določeno območje ali državo, je pomembno, da se strežnik nahaja v bližini uporabnika / obiskovalca. Na primer: Če imate v Avstraliji spletno trgovino, ki prodaja Vape tekočino, je pomembno, da spletno mesto gostuje na strežniku v Avstraliji, to bo vplivalo na SEO, uvrstitev in hitrost nalaganja vašega spletnega mesta.

Po drugi strani, če ste ciljno občinstvo tako široko kot Amazon, kar je celoten svet, potem ni pomembno, da vaše spletno mesto gostuje na strežnikih po vsem svetu. V takih primerih se začnejo uporabljati CDN-ji (Content Delivery Networks) in shranjevali bodo pogosto dostopne podatke na strežnike, ki so najbližji odjemalcu. CDN bodo to storili samodejno; ne bo vam treba skrbeti. Več o drugih pomembnih dejavnikih, povezanih s strežniki, lahko izveste tukaj.

4. Če svojo domeno registriram pri enem ponudniku gostovanja in spletno mesto gostim pri drugem podjetju za spletno gostovanje, bo to vplivalo na hitrost spletnega mesta?

Odgovor: Če bosta DNS in splet gostovala na različnih strežnikih, hitrost nalaganja spletnega mesta ne bo vplivala..

5. Windows Server vs. Linux Server – Katerega izbrati in zakaj?

Windows v primerjavi z Linuxom

Odgovor: Podjetja in spletni skrbniki bi morali vedno izbrati Linux Server za Windows Server za gostovanje svojih spletnih mest, ker Linux zagotavlja boljšo varnost, visoko stabilnost in več TCO – skupni stroški lastništva -, saj so programski paketi Linux vedno na voljo brezplačno. Več razlogov za izbiro strežnika Linux za strežnik Windows najdete tukaj.

6. Ali bi moral skrbeti za varnostno kopiranje spletnega mesta, tudi ko spletno gostovanje podjetje nudi samodejno varnostno kopijo?

Odgovor: Ne glede na to, ali vaše spletno mesto gostuje na namenskem gostovanju ali na skupnem gostovanju, vedno vzemite varnostno kopijo spletnega mesta, tudi ko podjetje za spletno gostovanje zagotavlja samodejno varnostno kopiranje.

Vsaka nova samodejna varnostna kopija prepiše prejšnjo samodejno varnostno kopijo, zato je močno priporočljivo vzdrževati osebne varnostne kopije. Oddaljene / osebne varnostne kopije bodo koristne za obnovo po nesrečah.

7. Če zamenjam podjetje za spletno gostovanje, bo to vplivalo na mojo Googlovo uvrstitev?

Odgovor: Prehod z enega gostovalnega podjetja na drugega ne bo vplival na SEO ali vašo Google Ranking, dokler DNS gostovanje in spletno gostovanje ostaneta v isti državi. 1% vaše Googlove uvrstitve lahko prizadene, če prehajate na slabo spletno gostovanje. Naj bo nizka doba časa in kakovost vsebine na vašem spletnem mestu visoka, vaša Google Ranking pa nikoli ne bo potopila.

8. Našel sem spletno mesto, ki ponuja BREZPLAČNO gostovanje v spletu. Naj grem za to?

Brezplačno gostovanje

Odgovor: Spletna mesta, ki ponujajo brezplačno spletno gostovanje, na splošno zagotavljajo zelo nizko hitrost nalaganja in zelo veliko časa zakasnitve. Ti dejavniki bodo ubili vašo oceno v Googlu. Na takšnem brezplačnem gostovanju ne morete gostiti popolnih profesionalno zasnovanih spletnih mest. In ker so se stroški gostovanja z leti tako znižali, je gostovanje na strežniku Shared Hosting še vedno precej ekonomično.

9. Predstavljam novo spletno mesto. Naj grem na skupno gostovanje ali namensko gostovanje?

Odgovor: Pri zagonu novega spletnega mesta morate vedno izračunati svoj proračun, prihodnje potrebe in bazo strank, preden izberete namenske ali deljene storitve gostovanja. Če se že veselite prihodnosti in nameravate gostiti več kot eno spletno mesto, potem izberite Namensko gostovanje, če pa ste posameznik in so vaše potrebe omejene, nadaljujte s skupnim gostovanjem in uživajte v svoji spletni prisotnosti.

Zdaj, ko smo odgovorili na vsa ta vprašanja, je čas, da se lotite svojega naslednjega spletnega podviga.

Imejte srečno gostovanje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map