Google Pregled domene (april 2020): 8 prednosti in 2 slabosti ga uporabljate!

Ta pregled domene Google je bil spremenjen in posodobljen 18. decembra 2019.


Googlovim domenam storitve Google Registracija domen ne poznajo. Vendar je storitev še vedno v beta različici, kljub temu, da se je začela vrniti januarja 2015.

Tudi po vsem svetu ni na voljo; namesto tega lahko v Googlovih domenah kupujejo samo osebe z naslovi za izstavitev računov v naslednjih državah.

 • Avstralija
 • Brazilija
 • Kanada
 • Francija
 • Indija
 • Indonezija
 • Italija
 • Japonska
 • Mehika
 • Nizozemska
 • Španija
 • Tajska
 • Združeno kraljestvo
 • Združene države
 • Vietnam

Zgoraj navedeno ne pomeni, da ne boste mogli upravljati svojih obstoječih računov domene, ko potujete zunaj teh držav.

Dokler imate v teh državah veljaven naslov za izstavitev računov, boste domeno lahko kupili od storitve.

Če živite v drugih državah razen zgoraj omenjenih, se lahko prijavite, da boste prejeli e-poštno obvestilo, ko Google Domains začne ponujati svoje storitve v vaši državi.

Prednosti pridobivanja domene od Googla:

Kakšne so prednosti pridobitve domene od Googlove lastne storitve za registracijo domen? Spodaj smo našteli najočitnejše.

1. Googlovo ime in ugled:

Google je to, kar je, ko dobivate domeno od njih, ste prepričani, da boste dobili storitev, podprto s strani ene najbolj prepoznavnih blagovnih znamk na svetu, vredna približno 82,5 milijarde ameriških dolarjev in drugo mesto Apple na seznamu Forbesa najbolj dragocene blagovne znamke na svetu.

Googlovo ime-ugled in ugled

Google se ne bo samo zaskočil in zložil – vsekakor ne gre za registrator domene, ki ga preletimo po noči.

Dejstvo, da vaša domena gostuje na istih strežnikih imen, kjer Google gosti svoje domene, prepričuje samo po sebi.

Googlovi strežniki DNS so del hrbtenice interneta in vsak dan verjetno rešijo milijone, če že ne milijarde zahtevkov.

Če že uporabljate Google Analytics ali kakšno drugo Googlovo storitev, je dobro vedeti, da Google omogoča tudi registracijo domen.

Čeprav je res, da je te storitve mogoče nastaviti dovolj enostavno, ne glede na registracijo domene, je vedno primerno, da en ponudnik zagotovi vse te storitve.

2. Različni partnerji za spletno gostovanje:

Čeprav Googlove domene same po sebi ne ponujajo storitve spletnega gostovanja, vendar ima partnerstva s ponudniki spletnih gostovanj, ki omogočajo spletno gostovanje, kar vam omogoča, da svojo domeno s temi storitvami povežete brez težav in z najmanj težav. S preverjanjem avtoritete domene lahko preverite avtoriteto svoje domene, ki je brezplačno in zanesljivo spletno orodje.

Ti tretji ponudniki vključujejo Shopify, Squarespace, Weebly, Wix in WordPress by BlueHost.

ponudniki drugih ponudnikov - domene BlueHost-Google

Preberite več podrobnosti o BlueHostu in kako lahko nastavite WordPress v BlueHostu.

zunanji ponudniki-BlueHost-Google-domene2

Prav tako niste omejeni na zgoraj navedene ponudnike gostovanja – svojo domeno lahko povežete s katerim koli ponudnikom spletnega gostovanja, ki ga izberete sami. Svojo domeno lahko celo posredujete na vaše trenutno spletno mesto, če jo že imate.

Seveda je za gostovanje pri tretjem partnerju potrebno plačilo gostovanja, podobno kot pridobivanje gostovanja od drugega gostitelja domene, ki ponuja tudi storitve spletnega gostovanja.

V primeru tistih gostiteljev tretjih strank, s katerimi je Google Domene partnerstvo, pričakujte, da je postopek nastavitve vašega spletnega mesta na njih že poenostavljen..

Novo domeno lahko povežete tudi z obstoječimi računi Blogger ali Google Sites. Ker je Google lastnik Bloggerja in Google Sites, ste prepričani, da bo postopek lažji, če ne celo neboleč.

Tudi izjemna dokumentacija o podpori, ki jo ponuja Google, bo veliko pomagala pri olajšanju postopka.

Pomoč za Googlove domene

3. Gostovanje aplikacij v storitvi Google App Engine in Google Cloud Platform:

Če ste razvijalec in iščete primerno storitev gostovanja za to aplikacijo, ki jo imate v pripravi, boste morda želeli dobiti domenski račun iz storitve Google Domains.

Zakaj? Ker lahko svojo domeno povežete s storitvijo Google App Engine, Googlove lastne platforme za gostovanje aplikacij.

Gostovanje aplikacij -Google-App-Engine

Google App Engine je ena od storitev v Googlovi platformi v oblaku, Googlova lastna storitev računalništva v oblaku. Te storitve se izvajajo iz Googlovih lastnih podatkovnih centrov, povsem istih podatkovnih centrov, ki vodijo Googlov širok nabor storitev, npr. shranjevanje e-pošte in oblak.

Zaradi tega so Googlove domene še posebej primerne za podjetja, ki platformo že poznajo.

Ker Googlova lastna infrastruktura deluje na platformi, ste lahko prepričani, da bo obsežno vzdrževana in podprta. Tako bi morali biti izpadi minimalni.

Poleg tega vam ni treba nameniti nobenih virov za upravljanje infrastrukture, saj Google to že počne za vas.

Kar platformo naredi bolj privlačno je, da njen model oblikovanja cen temelji na uporabi. Če vaša uporaba ne presega določene omejitve, lahko gostovanje brezplačno dobite.

google domena plača tisto, kar uporabljate

Takšen model cen je idealen, če je vaša aplikacija nova in še nima toliko uporabnikov. Vnaprejšnjih stroškov ni in tudi stroškov odpovedi ni. Shranite lahko velike zneske pri pristojbinah za gostovanje.

Edino opozorilo je, da morate biti seznanjeni s temi platformami, da jih lahko učinkovito uporabljate. Če jih ne poznate, lahko poiščete strokovno pomoč zunanjih svetovalcev, saj jih že uporablja veliko razvijalcev.

To pomeni plačilo potencialno ogromnih zneskov v smislu stroškov svetovanja.

4. E-pošta po meri z G Suite:

Google Domains ponuja brezplačno posredovanje po e-pošti. Za svojo domeno lahko nastavite 100 vzdevkov e-pošte. To je idealno za posamezne uporabnike in mala podjetja.

Po meri po e-pošti z G-Suite

Kljub temu se boste morda odločili, da dobite G Suite z računom za gostovanje domene, čeprav z doplačilom (30 USD na uporabnika na mesec).

To pomeni, da dobite namenski e-poštni naslov ter 30 GB Google Drive, pogovorov Hangouts, dokumentov, tabel, diapozitivov, obrazcev, koledarja in spletnih mest.

Prav tako lahko povečate lestvico in dodate toliko uporabnikov s svojimi e-poštnimi računi, kolikor želite. Tisti seveda ne pridejo brezplačno.

Čeprav neobvezno in je na voljo samo za doplačilo, dejstvo, da imate to možnost, pomeni eno manj težav, ki se jih morate udeležiti, ko vodite podjetje.

Tudi lastnih e-poštnih strežnikov vam ni treba vzdrževati, saj bo Google vse to storil namesto vas.

5. Širok razpon razpoložljivih TLD:

Google Domains ponuja široko paleto razpoložljivih TLD. Celoten seznam si lahko ogledate tukaj.

TLD-ji s širokim razponom razpoložljivosti

Seznam je primerljiv s tistimi, ki jih podpirajo drugi registratorji domen. Google Domains se je zavezal, da bo zagotovil čim več sto novih TLD-ov, ki bodo na voljo v naslednjih nekaj letih.

Če si v prihodnosti ogledate novo domeno z eno od prihodnjih razširitev TLD za vaše spletno mesto, boste to domeno morda lahko dobili od Googla.

6. Poznavalni vmesnik:

Če že imate Google Račun ali ste uporabnik storitve Google+ ali GMail, lahko upravljate svoj račun domene neposredno iz Google Računa.

Google-domene-vmesnik

V procesu ni krivulje učenja, saj to počnete iz že znanega uporabniškega vmesnika. Prihranili boste čas, kar z drugimi gostitelji domen z neznanimi upravljalnimi konzolami ni mogoče.

Skupaj z znanim vmesnikom pričakujte, da bodo varnostne funkcije povsod enake za Googlove izdelke. Tako je dano dvofaktorsko preverjanje pristnosti.

7. Širok niz brezplačnih dodatkov:

Ko pridobite domeno iz Googlovih domen, dobite široko paleto dodatkov, brez dodatnih stroškov.

Sem spadajo zasebna registracija domen, posredovanje e-pošte, posredovanje domen, do 100 prilagodljivih poddomena in orodja za upravljanje domen z enostavnim in poznanim vmesnikom (glejte prejšnji razdelek).

8. Obsežna podpora in dokumentacija za stranke:

Če ste uporabnik GMail ali imate Google Račun, ste verjetno že v nekem trenutku naleteli na Googlove možnosti samopomoči..

Zato je nekoliko presenetljivo, da Google Domene nudijo telefonsko podporo poleg običajne podpore za klepete in e-pošto, ki jo nudijo drugi gostitelji domene.

Stran za podporo Googlovim domnam

Časi telefonske podpore so bili omejeni na 15 ur dnevno (od 6:00 do 21:00 po pacifiškem času po ZDA), zdaj pa so to podaljšali na 24/7, tako kot klepet in e-pošto.

Tudi Google Domains ne razočara v smislu podporne dokumentacije. Če imate težave z nastavitvijo računa, se lahko glede na obsežno dokumentacijo sploh ne obrnete na podporo. To sicer ne preseneča, saj Googlovim izdelkom tega vidika že tradicionalno ne manjka.

Stran za podporo Googlove domene je prikazana na spodnjem posnetku zaslona. Upoštevajte preprost vmesnik, ki že dolgo označuje Googlova spletna mesta.

Obiskujte Googlove domene

Slabosti uporabe domene pri Googlu:

Torej, kakšne so slabosti registracije domene v Googlovih domenah, če obstajajo?

1. Visoki stroški v primerjavi z drugimi registracijskimi storitvami:

V primerjavi z drugimi registratorji domen pridobivanje domene iz Googlovih domen ni poceni. Domena .com stane 12 dolarjev na leto.

Poleg tega Googlove domene ne ponujajo popustov za dolgoročne pogodbe, npr. če domeno registrirate 5 let, še vedno plačate 12 USD na leto.

Spodnja tabela primerja cene domen .COM v Googlovih domenah in NameCheap. Upoštevajte majhen popust, ki ga ponuja NameCheap, če dobite domeno za dve in tri leta.

Podjetje
1 leto
2 leti
3 leta>
Google Domene12 dolarjev12 dolarjev12 dolarjev
NameCheap8,88 USD10,88 USD10,78 USD

Drugi registratorji domen, ki nudijo tudi storitve spletnega gostovanja, ponujajo znatne popuste na prvo leto registracije. Enako lahko rečemo za spletne gostitelje, ki za eno leto ponujajo brezplačne račune domen.

To pa ne velja za Googlove domene. Če se odločite za registracijo domene pri podjetju, boste morali za gostovanje v Googlovem App Engine plačati posebej.

Če v programu Google App Engine dobite aplikacijo in se odločite za obnovo svoje domene z Googlovimi domenami, morate še vedno plačati običajno ceno za svojo domeno.

Glede na to, da vaša uporaba morda ne presega brezplačnega nivoja Google App Engine, se to sploh ne zdi slabo, še posebej, če šele začnete in še nimate toliko uporabnikov.

Vendar to morda ne bo tako res, ko se bo vaše spletno mesto začelo stopnjevati v smislu uporabnikov.

2. Omejena pokritost:

Kot že omenjeno, Google Domains trenutno deluje le v štirih državah: ZDA, Kanadi, Indiji in Združenem kraljestvu.

Če živite zunaj teh držav, nimate sreče – domene ne boste mogli registrirati pri podjetju.

Naslednje sporočilo boste naleteli, če poskusite registrirati domeno iz države, v kateri Google Domains ne deluje.

Omejena pokritost

Ali bo Google Domains na koncu ponudil svoje storitve prebivalcem drugih držav, ostaja veliko vprašanje, čeprav glede na Googlove zmogljivosti sploh ne bo presenečenje za vse, če bodo kmalu začeli ponujati storitev po vsem svetu.

Vendar Google ne načrtuje storitve. Če že želite registrirati svojo novo domeno, bi morali začeti iskati druge ugledne storitve gostovanja domen na našem seznamu..

Odpeljite me v Google Domene

Bottom line o Googlovih domenah:

Čeprav je po več kot dveh letih v registraciji domen še vedno v beta različici, Google Domene ne bodo kmalu minile. Če iščete zanesljivega registra registra domene, Google Domain ustreza računu.

Prepričani boste, da bodo vaši strežniki imen vedno pripravljeni, saj gre za isto strojno opremo, na kateri deluje Googlova lastna infrastruktura.

Res je, da so cene nekoliko višje v primerjavi z drugimi registratorji domen, še posebej, ker Google Domains ne ponuja nobenih promocijskih cen, vendar sta Googlovo ime in ugled več kot dovolj, da nadomestita višje cene..

K temu dodajte še dejstvo, da dobite Whois zasebnost in niz drugih dodatkov in Google Domains je dovolj sladek posel.

Če ste lastnik posameznika ali majhnega podjetja z omejenim proračunom, dodani stroški morda niso upravičeni.

Če pa iščete registrarja domen, ki poenostavi tudi postopek spletnega mesta ali aplikacije na gostovanju s strani Google Apps Engine ali Googlove platforme v oblaku, je Google Domains privlačna možnost.

Če imate srečo, da živite v tistih razpoložljivih državah, kjer deluje Google Domains, je podjetje odličen registrator domene.

Obiščite Googlove domene

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map