Kaj je napaka 502 Bad Gateway in kako jo odpraviti (Easy Guide to Fix)

Kaj je napaka 502 Bad Gateway in kako jo odpraviti (Easy Guide to Fix)

Kaj je napaka 502 Bad Gateway in kako jo odpraviti (Easy Guide to Fix)

Ena od stvari, ki zagotovo moti potrošnike in lastnike spletnih strani, je videnje kode napake na spletnem mestu ali na eni od njegovih strani. Eden tistih motečih škodljivcev je napaka 502 ali napačna napaka na prehodu.

Čeprav ni tako pogost kot druge napake strežnika, je ta še posebej težaven, ko se pojavi, še posebej, ker je pogosto težko najti korenino težave.

Toda, kaj natančno je 502 napake na prehodu?

502 slabih prehodov
Preprosto povedano, ta napaka je statusna koda HTTP (Hypertext Transfer Protocol) in se zgodi, ko en spletni strežnik ne dobi ali misli, da ni dobil ustreznega odziva drugega spletnega strežnika.

Lahko se zgodi vsakomur v kateri koli namestitvi, katerem koli brskalniku in kateri koli napravi. Zato si oglejmo, kaj povzroča to napako in kako jo odpraviti, in upajmo, da se je za vedno znebite.

Banda 5xx

Kot morda že veste, 502 ni edina napaka, ki se lahko pojavi med 500 napakami, ki čakajo, da vam pokvarijo dan. Kljub temu je tukaj nekaj najpogostejših in najpomembnejših napak iz skupine 500, ki se jih morate zavedati.

 • 500 notranja napaka strežnika – vaš spletni strežnik bo prikazal to napako, ko bo naletel na pogoj, ki ji preprečuje, da bi izpolnil svojo nalogo, tj. Zahtevo odjemalca.
 • 501 Ni implementirano – strežnik ne more podpreti ali prepoznati zahteve zahteve. Manjka funkcionalnost za obdelavo zahteve, tako da se odzove s to napako.
 • 502 Bad Gateway – strežniki so se spopadli in zdaj se ne pogovarjajo med seboj. Medtem ko deluje kot proxy ali prehod, vaš strežnik med poskusom obdelave zahteve ni prejel ustreznega odgovora od zgornjega strežnika..
 • 503 Storitev ni na voljo – začasni pogoj, ko strežnik ni na voljo za obdelavo zahtevkov, ker se prikaže vzdrževanje ali je trenutno preobremenjeno.
 • 504 Timeout Gateway – strežnik, čeprav deluje kot proxy ali prehod, ni prejel pravočasnega odgovora od drugega strežnika, na primer DNS, tako da zahteve ni mogel obdelati..
 • 505 Različica HTTP ni podprta – njegova napaka se zgodi, ko vaš spletni strežnik ne more ali ne podpira različice različice protokola HTTP, ki izvira iz zahteve. Napaka običajno vsebuje opis, zakaj strežnik ne bo sodeloval.
 • napaka 502

Vzroki za napako 502

V večini primerov je napaka 502 le kolcanje v komunikaciji med dvema spletnima strežnikoma. Nič večjega in nič preveč resnega. Vendar je ugotovitev, kaj natančno je povzročilo napako 502, pogosto zahtevna.

Glavni razlog je, da se ta napaka zgodi med dvema spletnima strežnikoma, nad katerima popolnoma nimate nadzora.

Za lastnike spletnih strani, ki sami niso razvijalci, je lahko v obravnavi takšnih napak zelo uporabnik. V spletu lahko preverite, kakšna so opravila inženirjev programske opreme, da dobite jasno sliko, kaj lahko pričakujete od razvijalca, če se odločite za najem.

Še več, ta napaka se lahko prikrije kot različna druga sporočila o napakah, na primer 502 Proxy Error, HTTP 502, 502 Bad Gateway NGINX in tako naprej. Vsekakor, preden izgubite razumnost zaradi tega, kar bi lahko povzročilo napako, je nekaj najpogostejših razlogov za to.

 • Izvorni strežnik ne deluje – preprosto povedano, vaš strežnik morda ne deluje pravilno. Koren vaše težave je lahko težava s povezljivostjo, izpadi strežnika, preobremenitev, preveč prometa itd.
 • Težave z domenskimi imeni – Do te težave pride, če domena ne določa pravilno naslova IP. Zaradi te težave so lahko napačni zapisi DNS, nastavljeni kot raven gostovanja domen. Tudi spremembe DNS najbrž niso imele dovolj časa za širjenje po vsem svetu, da bi prišlo do napake. To je lahko posledica počasnih dejavnikov TTL (Time To Live).
 • Zahteva blokira požarni zid – Ah ja, stari dobri požarni zid in njegova varnostna vprašanja. Če dvomite o težavi, preverite požarni zid. V večini primerov je glavni vzorec napake 502 v resnici požarni zid. Lahko blokira zahteve med storitvami, zlasti na spletnih mestih WordPress, ki imajo varnostne vtičnike. Še več, to je lahko tudi zaščita DDoS.
 • Okvara strežnika – strežnik je vrgel vedro. Razlogi so lahko več. Na primer, strežnik je zaradi vzdrževanja brez povezave, strežnik se je zrušil ali strežniška vsebina krši ponudnikove pogoje, poglejte.
 • Napaka brskalnika – Verjeli ali ne, pogosto je razlog za naše 502 razširitve brskalnika. To še posebej velja, če imate razširitve AdBlock, ki ščitijo uporabnike pred nadležnimi oglasi in pojavnimi okni. Drugi razlog je lahko preprosto zastarela različica brskalnika, ki se uporablja.

Odpravljanje napake 502

Zdaj pa bomo prišli do zanimivega dela. Odpravljanje napake 502 je pogosto tako enostavno, kot se pojavi. Z vidika potrošnika je to lahko tako enostavno, kot je ponovno nalaganje strani. Obstaja več načinov, kako odpraviti to napako in tukaj jih je nekaj.

 • Ponovno naloži stran – Da, prav ste prebrali, samo znova naložite stran in napaka bo morda šla za vedno. Kot smo že omenili, uboga stvar morda potrebuje le nekaj več časa.
 • znova naloži stran

 • Začnite novo sejo brskalnika – Drug popravek je, da zaprete vse, počistite zgodovino brskanja, piškotke in predpomnilnik ter začnete novo sejo. Odpravljanje napake lahko pomaga tudi nova zasebna ali beleženje beleženja seje.
 • počistite piškotke, da se izognete napaki 502počistite predpomnjene slike, da se izognete napaki 502

 • Znova zaženite računalnik – Če vse ne uspe, ponastavite napravo in poskusite znova.
 • Poskusite z drugim brskalnikom – težava je morda povezana z brskalnikom, zato poskusite z drugim, kot so Google Chrome, Mozilla Firefox itd..
 • Vrnite se kasneje – Stvari izgledajo precej brezupno, če bi poskusili vse zgoraj odpraviti napako. Poskusite se obrniti na ponudnika internetnih storitev ali spletnega skrbnika, vendar spet pojdite po kavo in se vrnite pozneje, ker se napaka lahko odpravi, ko se vrnete.

Rešitev za razvijalce

Pogled razvijalca se razlikuje od potrošniškega. Odpravljanje napake 502 kot spletnega upravitelja je lahko tudi brezhibno. Zato je tukaj nekaj rešitev 502 za razvijalce.

 • Poskusite ugotoviti, ali je dostopni strežnik dosegljiv s sledenjem ali pingom, ki testira IP strežnika.
 • S preskusnimi orodji DNS preverite, ali se kvalificirano ime domene pravilno loči.
 • Preverite dnevnike napak strežnika ali spletnega mesta in preverite, ali je na strežniku odstranjena določena napaka.
 • Za spletna mesta v programu WordPress poskusite začasno preimenovati mapo »wp-content / plugins«, da izključite vtičnike kot možen vzrok za napako.
 • Preverite dnevnike požarnega zida ali obstajajo znaki blokov.

Zaključna beseda

Med vsemi možnimi napakami, ki se lahko pojavijo na strežniku ali na spletnem mestu, napaka 502 slabega prehoda ni najslabša v seriji. Kljub temu je vseeno težavno.

Čeprav je mogoče rešiti hitro in učinkovito, lahko opozori na resnejše osnovne težave, ki lahko v prihodnosti povzročijo resnejše težave, zato je vredno, da se ob prihodu pojavijo še malo..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me