Kaj je napaka HTTP 302 in kako jo odpraviti? [4 pojasnjene preizkušene metode]

Kadarkoli moramo opraviti 302 preusmeritev, se običajno porajajo enaka vprašanja.


Tu je nekaj vprašanj:

 1. Ali je moja spletna stran pripravljena na to?
 2. Kateri tip preusmeritve je za moj primer najbolj primeren?
 3. Ali bom izgubil vse dosedanje SEO delo?
 4. Ali me bo Google kaznoval? Kaj se zgodi, če odpravim preusmeritve?
 5. Kako so narejene?
 6. Kako popravim napako 302? (če se zgodi)

V tem članku bom odgovoril na vsa ta vprašanja, tako da boste imeli v vsaki zadevi več jasnosti.

Kaj je 302 preusmeritev?

Koda 302 označuje začasno preusmeritev. Ena najpomembnejših lastnosti, ki ga razlikujejo od preusmeritve 301, je, da se pri 302 preusmeritvah moč SEO ne prenese na nov URL.

google seo

To je zato, ker je bila ta preusmeritev zasnovana tako, da se uporabi, kadar je treba vsebino preusmeriti na stran, ki ne bo dokončna.

Ko odpravite preusmeritev, izvirna stran ne bo izgubila svojega položaja v Googlovem iskalniku.

Čeprav ni prav pogosto, da se nam zdi potrebna preusmeritev 302, je ta možnost v nekaterih primerih lahko zelo koristna. To so najpogostejši primeri:

 • Ko ugotovimo, da je na neki strani neprimerna vsebina. Medtem ko rešujemo težavo, lahko uporabnika preusmerimo na drugo stran, ki bi nas lahko zanimala.
 • V primeru, da napad na naše spletno mesto zahteva obnovitev katere koli strani, nam lahko to preusmeritev pomaga zmanjšati pojavnost.

Preusmeritev 302 je koda, ki obiskovalcem določenega URL sporoči, da so stran začasno premaknili, in jih usmeri neposredno na novo lokacijo.

Z drugimi besedami, preusmeritev 302 se aktivira, ko Googlovi roboti ali drugi iskalniki zahtevajo, da naložijo določeno stran. V tistem trenutku, zahvaljujoč tej preusmeritvi, strežnik vrne samodejni odgovor, ki kaže nov URL.

Na ta način se izognemo napakam in motnjam tako iskalnikom kot uporabnikom, kar zagotavlja nemoteno navigacijo.

Za kaj je preusmeritev 302?

Preusmeritev 302 na primer vsebuje več različic domače strani v različnih jezikih.

Glavna je lahko v angleščini; če pa obiskovalci prihajajo iz drugih držav, jih ta sistem samodejno preusmeri na stran v njihovem jeziku.

302 preusmeritev

Na ta način se doseže mobilizacija spletnega prometa, hkrati pa se vpliv na ravni SEO glavne strani ne zmanjša. To še naprej raste, čeprav ni nobenega prenosa pooblastil, kot smo že pojasnili.

Primer preusmeritve HTTP 302

Najpogostejši primer preusmeritve HTTP 302 je Google.

Ne glede na državo, iz katere dostopate, če vtipkate https://www.google.com/, boste preusmerjeni na Googlovo različico v jeziku / državi, ki vam ustreza.

Google iskanje

V primeru Nemčije nas 302 samodejno odpelje na https://www.google.de/, da bomo lahko iskali vsebino v nemščini.

Portali uspešnih podjetij, kot sta Coca-Cola ali celo Fujitsu, ta sistem uporabljajo tudi za preusmeritev prometa na tja, kjer se jim zdi najbolj priročno.

Vzroki za napako HTTP 302

Ne bi smeli uporabljati statusne kode 302, če želite SEO-težo prenesti na ciljni URL.

Tu pa je nekaj najpogostejših razlogov za napako pri preusmeritvi 302:

 • Uporaba 302 preusmeritev med premikanjem domene;
 • Ustvarjanje preusmeritve 302, ko premaknete dokument;
 • Uporaba preusmeritve 302 med spremembo protokola spletnega mesta;
 • Ustvarjanje 302 preusmeritev med spreminjanjem strukture spletnega mesta.

Preusmeritev HTML 302 ni priporočljiva, če naj se metoda izvirne zahteve uporabi za zahtevo ciljnega URL-ja – na primer premikanje URL-ja direktive direktive, ki uporablja metodo POST za določeno obdobje.

Kako prepoznati napako HTTP 302

Preverjanje pravilnosti nastavitev za preusmeritev 301 in 302 je zelo enostavno. Ko vnašamo v naslovno vrstico starega naslova, opazujemo, kaj se dogaja.

Sprememba naslova pomeni, da je s preusmeritvijo vse v redu. Naslov ostaja enak – poiskati morate izvor težave, najprej pa svetujemo, da očistite predpomnilnik in poskusite znova.

domena

Obstaja še ena možnost – prijaviti se za preverjanje odzivne kode strežnika za spletne storitve, na primer http://example.com/e_redirect/.

Če pravilno nastavite preusmeritev, boste po vnosu imena domene videli kodo odgovora 301 ali 302. Odvisno je od tega, kakšno preusmeritev ste želeli prejeti na začetku.

Nekatere storitve dodatno prikažejo kodo, ki jo strežnik dodeli po preusmeritvi, in tu je le ena veljavna možnost – 200 V redu.

Odpravljanje napak HTTP 302

1. način: Preverite konfiguracijo strežnika

Aplikacija se lahko zažene na strežniku, ki uporablja enega od teh dveh najpogostejših programov spletnega strežnika, Nginx ali Apache. Ta dva spletna strežnika predstavljata več kot 84 odstotkov globalnega programa spletnega strežnika!

Zato je prvi korak pri določanju odzivne kode 302 preverjanje obveznih navodil za preusmeritev v konfiguracijski datoteki programa spletnega strežnika.

Za spletni strežnik Apache

1. korak: Odprite datoteko .htaccess na strežniku

Če želite prepoznati spletni strežnik, morate poiskati ključno datoteko. Če uporabljate spletni strežnik Apache, v korenskem datotečnem sistemu vašega spletnega mesta poiščite datoteko .htaccess.

cPanel File Manager

Če je vaš program v deljenem gostitelju, imate na primer svoje uporabniško ime povezano z računom gostitelja. Običajno se na poti nahaja imenik korenika aplikacije:

/ home // public_html / path, zato se .htaccess datoteka nahaja na /home//public_html/.htaccess.

2. korak: Poiščite mod_rewrite direktive

Ko najdete datoteko .htaccess, jo odprite v urejevalniku besedil in poiščite vrstico, ki uporablja direktive RewriteXXX, ki pripadajo modulu Apache mod_rewrite.

mod_rewrite

Ključna ideja je, da direktiva RewriteCond začrta model besedila, ki ga primerjamo z registriranim URL-jem. Ko obiskovalec zahteva ustrezen URL na spletnem mestu, bo direktiva RewriteRule, ki sledi enemu ali več navodil RewriteCond, zahtevo dejansko preusmerila na ustrezen URL.

Naslednja je na primer enostavna kombinacija RewriteRule in RewriteCond, ki izpolnjuje vse zahteve example.com, ampak namesto tega v začasno domeno – example.com vstavi začasno preusmeritev v isti URI:

NapisatiEngine naprej
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ primer \ .com $
RewriteRule ^ (. *) $ HTTP://www.temporary-example.com/$1 [R = 302]

Na dnu RewriteRule opazite dodatno pasico, ki jasno kaže, da mora biti odzivna koda 302, agentu brskalnika pa pokaže, da gre za začasno preusmeritev.

3. korak: Ponastavite direktive v datoteki .htaccess

# POČETI WordPress
Vnovično zapisovanje jezika vklopljeno
RewriteBase /
RewriteRule ^ indeks \ .php $ – [L]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
RewriteRule. /index.php [L]
# KRAJ WordPress

Če torej v datoteki .htaccess dobite nenavadno direktivo RewriteRule ali RewriteCond, ki se ji zdi, da ne ustreza, jih začasno opomnite (z oznako #) in znova zaženite spletni strežnik, da preverite, ali je težava rešena..

Za spletni strežnik Nginx

1. korak: Odprite datoteko nginx.conf

ngix konfiguracija

Če vaš spletni strežnik deluje na Nginxu, morate iskati popolnoma drugačno konfiguracijsko datoteko. Ta datoteka je privzeto določena kot nginx.conf in jo najdemo v enem od spodaj navedenih pogostih imenikov:

/ usr / local / nginx / conf, / etc / nginx ali, / usr / local / itd / nginx.

2. korak: Prepišite direktive v datoteko nginx.conf

Po odkritju odprite datoteko nginx.conf v urejevalniku besedil in poiščite direktive za prepisovanje, ki se nanašajo na kazalnik preusmeritve..

301 shema

Na primer, to je navadna blokovska direktiva (razglašen niz stavkov), ki naredi virtualni strežnik z ustvarjanjem začasnega preusmeritve iz abc.com na začasno-abc.com:

strežnik {
poslušaj 80;
poslušajte 443 ssl;
ime strežnika www.abc.com;
prepisati ^ / $ http://www.temporary-abc.com preusmeriti;
}

Nginx direktive za ponovno pisanje so vzporedne z Apache RewriteRule in
RewriteCond, ker običajno vsebujejo bolj zapletene besedilne iskalne vzorce.

3. korak: Preverite pravilnik o nadomestitvi datoteke nginx.conf

V vsakem primeru preverite datoteko nginx.conf za pravilnik o nadomestitvi izjem, ki vsebuje zastavico za preusmeritev (druga stalna odzivna koda povratne oznake 301).

ngix parametri

Pred ponovnim zagonom strežnika upoštevajte izjeme, da preverite, ali je težava odpravljena.

2. način: iskanje zastarele programske opreme

V specifikacijskem dokumentu RFC za HTTP 1.0 je navedeno, da je cilj odzivne kode “302 Najdeno” namenjen kazanju, da mora odjemalec izvesti začasno preusmeritev.

tveganje naprave

Vendar bo veliko novih brskalnikov obdelalo kodo 302, ki je bila prejeta prek zahteve POST kot neveljavno zahtevo GET.

To je sprožilo krče in zmede pri določenih programih spletnega strežnika, ki poskušajo prisiliti brskalnik, da izvede pravilno delo, ko ga je treba začasno preusmeriti..

Če želite rešiti to težavo, je s specifikacijskim dokumentom RFC HTTP 1.1 vrnil 303 odzivne kode, še 307 začasnih preusmeritev, kar je razumljiv način upravljanja POST-to-GET ali začasnih, prehodnih odzivov.

3. način: Čiščenje dnevnikov

Skoraj vse spletne aplikacije hranijo zapise na strežniku. Dnevnik aplikacij ponavadi predstavlja zgodovino aplikacij, na primer katere strani, strežniki so bili zahtevani in povezani, ki so bili pridobljeni iz ponujene baze podatkov itd..

očistite hlode

Dnevniki strežnika so povezani s trenutno napravo, ki poganja programe in ponavadi vsebuje podatke o stanju in zdravju vseh povezanih storitev in celo podatke o strežniku..

Zabeležite Google [PLATFORM_NAME] v CMS ali uporabite [PROGRAMMING_LANGUAGE] za registracijo in registracijo [OPERATING_SYSTEM], ko zaženete aplikacijo po meri za več informacij, da pridobite te zapise.

4. način: Popravite kodo aplikacije

V primeru, da vse zgoraj obravnavane metode ne uspejo, je težava morda v uporabniški kodi aplikacije, ki je povzročila težavo.

Spletni brskalnik

Poskusite ugotoviti vzrok težave tako, da ročno najdete aplikacijo in jo analizirate v datotekah strežnika in dnevnikov aplikacij.

Dobro je, da celotno aplikacijo kopirate v lokalni razvojni računalnik in stopite skozi njo, da natančno ugotovite, kaj se zgodi s 302 skeniranji in si ogledate kodo za vsako aplikacijo..

Zaključek

Na koncu se, kot ste videli, ni treba veliko bati napak pri preusmerjanju HTTP 302. Brez nadaljnjega gre za fantastičen način, da se izognete izgubi prometa na naših spletnih straneh z neizogibnimi spremembami, ki nastanejo z leti.

Upam, da po branju tega članka ne boste vsakič dobili mrzlice o tem, kako popravim začasno premaknjeno napako 302.

Ali želite prispevati prispevek k objavi ali imate vprašanje ali pa samo želite povedati svoje mnenje, ne odlašajte in spodaj komentirajte!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map