Kako lahko barvna psihologija izboljša vašo pretvorbo spletnega mesta (7 možnih nasvetov)

Obstaja veliko načinov za izboljšanje in povečanje pretvorbe spletnih strani. Ena izmed teh je uporaba barvne psihologije.


Na podlagi študij in opazovanja barve, uporabljene na spletnih straneh, predstavljajo skoraj 90% presoje potrošnikov. Ostanejo zaradi tistega, kar lahko v začetku vidijo njihove oči.

V tem članku boste izvedeli, kako barve in psihologija barv vplivajo na um, ko gre za odločitev o nakupu ali ne.

Izkoristite te informacije in poiščite najboljšo barvno kombinacijo za spletna mesta, primerna za vašo blagovno znamko in izdelke.

Kaj pomeni barvna psihologija, kako vpliva na vašo spletno stran?

Spletno mesto o barvni psihologiji

Barvna psihologija je uporaba različnih barv in odtenkov, s katerimi vplivajo na stranke pri uspešnem nakupu. Ne glede na to, katere izdelke prodajate ali storitve, ki jih ponujate, boste imeli veliko koristi od uporabe različnih barv na svojem spletnem mestu.

Vendar pa ni vseh barv najbolje uporabiti za vse vrste izdelkov in storitev. Če je ena barva odlična za eno znamko, še ne pomeni, da bo odlična tudi za drugo znamko. Učinki barv so odvisni od panoge ali podjetja, ki ga ponujate.

Poleg tega različne barve, umetniško uporabljene in maksimirane na spletnih straneh, pritegnejo različne stranke. Pomembno je, da uporabite pravi nabor barv, da lahko vplivate na stranke in jih premaknete k uspešnemu ukrepanju in pretvorbi. Če ne veste, kako uporabljati barvo na svojem spletnem mestu, je tukaj nekaj koristnih nasvetov:

Nasveti za odločitev o barvah za vaše spletno mesto

1. Vedeti in razumeti, da barve vplivajo na čustva

Za kar največjo barvno psihologijo je pomembno, da se seznanite z barvnimi shemami spletnega mesta in njihovimi učinki na vaše stranke in bodoče kupce. Čeprav se vpliv barv razlikuje glede na ljudi, starost in kulturo, bo izbira pravega nabora barv in odtenkov, ki se uporabljajo na vašem spletnem mestu, močno vplivala na obiskovalce.

2. Upoštevajte spol

Nekatera spletna mesta skrbijo za določen ženski ali moški spol, medtem ko so nekatera spletna mesta namenjena obema spoloma. Pravilna uporaba barve pri oblikovanju spletnega mesta v zvezi s psihologijo barve ustvarja vpliv glede na spol.

Na podlagi študij moški raje modro, vendar ne vijolično in rjavo, ženske pa vijolično in modro, ne pa oranžno in rjavo.

3. Upoštevajte ciljno demografsko kategorijo

Glede na ciljni demografski in ciljni trg lahko izberete najboljše barve za vaše spletno mesto. Veliko boste imeli koristi, če boste vedeli, na koga poskušate vplivati ​​pri nakupih. Pretvorba spletnega mesta se bo močno izboljšala, če tržni cilj usmerite z barvami.

4. Upoštevajte starost ciljnega trga

S starostjo ljudi se spreminjajo tudi barvne nastavitve. Pomeni, da starost vpliva na barvne nastavitve, zato na obiskovalce spletnih strani barve vplivajo na različne načine, odvisno od njihove starosti. Zreli kupci imajo raje krajšo valovno dolžino barv, mlajša generacija kupcev pa ima raje daljšo valovno dolžino barv.

Barvna psihologija Starost pametno

5. Izberite barvno ozadje, ki ustreza vaši blagovni znamki

Ne ustrezajo vse barve vsaki blagovni znamki, podjetju ali podjetju. Izberite pravi nabor barv, ki odraža blagovno znamko, ki jo tržite, in vrsto kupcev, na katere ciljate.

Lahko se osredotočite na eno barvo, da vplivate na ciljni trg ali izkoristite barvno kombinacijo, ki ustreza vašim potrebam in izkoristite barve spletnega mesta. Barvno ozadje, ki ga izberete za svoje spletno mesto, se bodo vaše stranke počutile kot doma.

6. Izberite in premešajte barve, ki dopolnjujejo vaše spletno mesto

Izbrati, izbrati in mešati različne barve in odtenke za uporabo na spletni strani je lahko težavno. Glavni cilj je imeti spletno stran s harmonično barvo, da bi pritegnili kupce in pretvorili obiske. Pomembno je, da spletno mesto ni samo prijetno videti, ampak tudi navdihujoče in vplivno.

7. Postavite pravo barvo na pravo mesto na svojem spletnem mestu

Prava barva na pravem mestu na strani vašega spletnega mesta bo pustila vpliv na vsakogar, ki ga obišče. S tem ne boste naredili le privlačnega, ampak tudi prepričljivega.

Izbrane barve si bodo stranke zapomnile. Na podlagi študij večina kupcev kupuje zaradi barve, ki jo vidijo.

Seznam barv

1. Rdeča

Spletna stran psihologije rdeče barve

Barva strasti, rdeča je privlačna za oko. Nekatere znane blagovne znamke so znane po tej barvi. Uporabniki lahko izkoristijo odziv strank na rdečo barvo, kar je navdušenje in drznost.

Običajno se uporablja za pospeševanje prodaje čiščenja, ker poveča srčni utrip in tako ustvari nujnost pri nakupu kupcev. Rdeča je priljubljena izbira tudi za spletna mesta, ki ponujajo hrano, tehnologijo in kmetijske izdelke. Coca-Cola na primer slovi po rdečem logotipu blagovne znamke.

2. Oranžna

Spletna stran psihologija oranžne barve

Za pozivanje k akciji se uporablja barva impulza, oranžna. Če želite vplivati ​​na svoje stranke, da kupujejo, se naročijo ali spremljajo, vam bo pomagal pomaranč. Oranžna je sekundarna barva, ki nastane s kombiniranjem rdeče in rumene barve. Lahko pošlje veselo dobrodošlico ali toplo praznovanje.

Za blagovno znamko, ki želi pritegniti ciljni trg, ta barva poudarja naglas strani. Spletne strani za otroke so na primer pogosto poudarjene z oranžno barvo, da pritegnejo otroke.

3. Rumena

Spletna stran psihologije rumene barve

Barva sreče, rumena, naredi spletno stran toplo in prijazno. Strankam omogoča, da vidijo pozitivne stvari. Poleg tega, da vpliva na kupce, da kupujejo in izkoristijo izdelke ali storitve, je rumena tudi barva za starševska spletna mesta in za spletne strani wellnessa.

Rumeni poudarki lahko dodate oblikovanju spletnega mesta, da poživite stran in naredite videz profesionalnega. Med blagovnimi znamkami, ki imajo na spletnih straneh in logotipih rumeno barvo, so Shell, DHL in Western Union.

4. Modra

Spletna stran psihologije modre barve

Barva podjetja, modra, je priljubljena izbira, če mislite na posel. Bolj kot le barva, ki pomirja oko, je ta prednostna tudi zaradi svoje sposobnosti, da se prepriča kupca, da sta vaša znamka in podjetje zanesljivi in ​​varni za delo.

Modra v živem in živahnem odtenku pomeni verodostojnost kot blagovna znamka izdelka in udobje kot storitveno blagovno znamko. Facebook, Twitter, Skype, BlueHost in LinkedIn so znane blagovne znamke v modri barvi.

5. Vijolična

Spletna stran psihologije Purple Color

Barva lepote in moči, vijolična se uporablja za označevanje avtorskih pravic. Blagovna znamka, ki na spletni strani uporablja vijolično barvo ali odtenek, želi med konkurenti prebiti svoj neprimerljivi rob.

Večina blagovnih znamk, ki ponujajo lepotne izdelke, maksimizira uporabo te barve, da lahko prepričajo kupce o učinkovitosti svojih izdelkov. Cadbury je en primer blagovnih znamk, ki ima močno vijolično barvo.

6. Črna

Spletna stran psihologije črne barve

Barva luksuza, črna, so več kot le kontrast za belo, ampak barva, ki pomeni eleganco, moč in avtoriteto. Za blagovne znamke, ki ponujajo glamur in eleganten slog, je črna najboljša barva za maksimiranje. Poudarja tudi edinstvenost, zato stranke privlačijo, da ostanejo na spletni strani in tako obiske pretvorijo v nakupe.

Poleg tega dodajanje črne barve v nabor barv spletnega mesta daje strani sodobno privlačnost za mlajši ciljni trg. Channel in Louis Vuitton imata črno barvo kot blagovno znamko.

7. Bela

Spletna stran psihologije bele barve

Barva nedolžnosti, bela je bila od nekdaj povezana ali povezana z zdravjem, higieno in vrlinami. Večina blagovnih znamk v zdravstveni in higienski industriji povečuje vpliv bele barve na spletnih straneh.

Poleg zdravja se bela široko uporablja tudi za vrline in vrednote. Izkazuje iskrenost namere prepričevanja ciljnega trga, kar ima za posledico uspešne pretvorbe.

Večina spletnih mest, katerih namen je izstopajoča vsebina, v paleti uporablja belo barvo. Najboljši primer spletnega mesta, ki ima na celotni strani v bistvu belo barvo, je Google. Preprosto, a zelo pomembno!

8. Zelena

Spletna stran psihologije zelene barve

Barva okolja, zelena se uporablja za označevanje in spodbujanje zdravja in dobrega počutja, telesnih dejavnosti, okolju prijaznih zagovornikov ter ekološke hrane in materialov. Ta barva je priljubljena pri blagovnih znamkah v zeleni temi ali pri zdravem življenju.

Blagovne znamke in izdelki, ki so namenjeni zelenemu življenju, so vedno oblikovani z zeleno barvo in odtenkom na spletnih straneh. Če zeleno spletno mesto doda zeleno, je to tudi živahna platforma ali stran, ki obiskovalcem pripomni, da mislijo, da so izdelki boljši za zdravje.

Po drugi strani pa zelena na spletni strani stran predstavlja tudi na zelo kreativen način. Če na strani izstopa zelena barva, bo vsak obisk uspešno pretvoril v več klikov in nakupov.

Zaključek

Psihologija barve je več kot le izjemna ustvarjalnost, ki pritegne pozornost obiskovalcev in bralcev. Tržniki in spletni oblikovalci strateško uporabljajo za izboljšanje stopnje konverzije in povečanje prodajnih stopenj.

Želite preizkusiti barvne sheme spletnega mesta in izkoristiti barvno psihologijo? Ne oklevajte in nam to sporočite s komentarjem vaših misli o tem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map