Kako pregledamo podjetja, ki gostijo spletno gostovanje

Kako pregledamo podjetja, ki gostijo spletno gostovanje

Kako pregledamo podjetja, ki gostijo spletno gostovanje

V preteklih letih smo na HostingPill napisali številne ocene različnih gostovalnih podjetij.


Pri takšnih pregledih smo bili pri svojem oblikovanju in pristopu k pregledu precej dosledni.

Pregled gostovanja bo vedno subjektivna zadeva; vendar smo si vedno prizadevali, da bi bili naši pregledi popolni in realistični & čim bolj objektivna.

Da bi izboljšali naš postopek pregledovanja gostovalnih rešitev, bom v tem članku podrobneje opisal, kako ravnamo v zvezi s temi kritikami.

To bo sledilo splošnemu formatu naših pregledov, seveda pa bom tokrat govoril o naši metodologiji in o tem, kaj se dogaja v ozadju.

Ne glede na to, kako ocenjujemo, kaj je poceni ali kaj je »dobro«, je to zajeto.

Torej, ko rečem vse to, se potopimo noter!

Kako preverjamo cene

Kako preverjamo cene

Če ste že prebrali nekaj naših člankov, veste, da smo cene postavili kot enega prvih oddelkov.

To ni naključje ali preprosto za estetsko: cene so ponavadi prvo, kar ljudje pogledajo.

Tukaj je dogovor: leto 2018 je in z več kot enim gostiteljskim podjetjem lahko dobite spodoben paket.

Seveda je situacija vsaka drugačna, vendar verjetno niste preveč omejeni v svojih možnostih.

To pomeni, da je cena prednostna naloga – kar je najboljša ponudba?

Številne najpomembnejše lastnosti so pogoste med platformami, torej, kaj vam omogoča, da shranite?

Cene so na trenutke lahko tudi zapletene.

Vsako gostiteljsko podjetje vedno ponuja več vrst gostovalnih storitev, od skupnega spletnega gostovanja do namenskih strežnikov, in vsi ti prihajajo s svojimi cenami.

Ko pregledamo cene, si ogledamo vse te stvari in jih obravnavamo relativno glede na konkurenco podjetja in najpogostejše tržne cene..

Niso pa vse razlike v cenah enako pomembne.

Deljeno spletno gostovanje je ena najpogostejših vrst računov gostovanja, saj je najcenejša in najpreprostejša – najboljša za osebna spletna mesta in uporabnike, ki potrebujejo manj prostora in manj virov.

Cene deljenega spletnega gostovanja so na splošno podobne v vseh panogah – razlike med podjetji so običajno v nekaj dolarjih med seboj.

Kadar je storitev v cenovnem razponu le nekaj dolarjev na mesec, je razlika v enem ali dveh dolarjih tehnično velika, sorazmerna z porabo.

To upoštevamo, vendar tega ne moremo obravnavati prestrogo – ta demografska skupina uporabnikov bi morala biti dovolj znana, da prihrani denar, kolikor se jim zdi primerno (zato še vedno poročamo o tem), praktično pa te razlike v cenah ne zadeva strašno.

Če dodate ali odštejete nekatere funkcije na tej prvi stopnji, lahko nadomestite ali razveljavite vrednost vhodnega paketa – dolar ali dva sta lahko manjša, če je vstavljeno potrdilo SSL ali odstranjeno ime domene.

1&1 Gostovanje je bilo na primer ena najboljših poceni gostovalnih platform, ki smo jih kdaj uporabljali v višini 0,99 USD na mesec v prvih 12 mesecih.

1 in 1 gostovanje cen

Vendar je ta cena “poceni”, ker vsebuje SSL potrdilo, ime domene in 100 GB prostora za shranjevanje – precej impresivno za prvo stopnjo.

V nasprotju s tem pa imata HostPapa in SiteGround nekatere cenovne možnosti vstopne ravni.

Zakaj jih še vedno imamo radi?

Ker še vedno ponujajo robustne funkcije in so tako ali tako cenejše pri drugih možnostih.

Funkcije SiteGround StartUp Shared _Hosting

Lastnosti gostovanja v skupni rabi za HostPapa

Cene so pomembnejše zaradi težjih možnosti – na primer VPS in namenskega gostovanja.

Konec koncev je v igri več denarja, kupci pa se lahko gibljejo od malih do velikih podjetij z različnimi proračuni za gostovanje.

To je del tistega, kar naredi izdelke, kot je 1&1 gostovanje (znova) in Hostinger nekaj najboljših ponudb za VPS gostovanje: cena glede na kakovost gostovanja je odlična, tudi če je dražja od možnosti spletnega gostovanja v skupni rabi.

Poleg tega, da vse to upoštevamo, pogledamo tudi stvari, ki bi lahko nepričakovano stale denar.

To je povezano z oddelkom funkcij, pogosto pa tudi z varnostjo.

Veliko orodij, zlasti varnostnih orodij, je pri nekaterih računih na nekaterih platformah brezplačno ali privzeto, vendar so neobvezne nadgradnje na drugih platformah.

Glede na pomembnost funkcije, na primer vključenega imena domene ali SSL potrdila, možnost »najcenejša« morda ni tako poceni, kot se vam zdi.

Te podrobnosti so pomembne, zato moramo še posebej paziti, da jih preučimo.

Končno si oglejmo garancije za vračilo denarja in politike vračila.

Skoraj vsaka gostiteljska družba, ki si jo boste ogledali, ponuja garancijo za vračilo denarja. Pri tem smo pozorni na dolžino politike vračila in kritje.

Nekatera povračila zajemajo samo dva tedna, najdaljše, kar sem jih videl (DreamHost), pa je trajalo približno 97 dni.

jamstvo za sanjski gost

Ni boljšega načina, kako vedeti, ali je izdelek vreden ali ne, kot ga preizkusiti, nekatera podjetja pa vam dovolijo, da preizkusite možnosti gostovanja v večji meri kot druge..

Skupno, glavna skrb za nas so stroški različnih izdelkov, ki jih ponuja podjetje v primerjavi z ustreznimi izdelki drugih podjetij.

Naši dodatni pomisleki so skriti stroški, ki se lahko pojavijo, zaradi katerih je treba pregledati embalažo vsakega izdelka, in kakovost garancije za vračilo denarja.

Kako pregledamo funkcije

Kako pregledamo funkcije

Kot sem že rekel, najprej se radi spustimo cen.

Kljub temu so funkcije precej pomembne in za nas je prva prednost pri funkcijah preučitev, kako jih dodelimo.

Slišali ste me, kako govorim o tem, kako pregledujemo drobne podrobnosti v izdelkih z različnimi cenami.

Cene same so vedno pomembne, celovita slika pa se razvije, ko razumete, katera orodja so na voljo za ceno.

Ko pregledamo funkcije, najprej pogledamo uradne sezname funkcij. Zaradi svoje priljubljenosti smo ponavadi osredotočeni na funkcije gostovanja v skupni rabi.

Navsezadnje poanta teh člankov ni v tem, da bi vam dali vsake posamezne specifikacije – za to pa lahko neposredno obiščete spletna mesta podjetij.

Osredotočamo se tudi na skupno gostovanje – in v določeni meri delimo nekaj osredotočenosti na WordPress in gostovanje v oblaku -, ker so ti izdelki najbolj pomembni.

Ko prehajate na dražje izdelke, kot je VPS gostovanje, vam je na voljo skoraj vsako orodje – od tega trenutka naložba postane količina sredstev, ki jih želite dodeliti svojim spletnim mestom.

Za nas ne gre samo za seznam funkcij, temveč za kakovost posameznih funkcij in njihovo umestitev v različnih izdelkih.

Ne samo merimo količino orodij, danih na računu gostovanja prvega razreda s podjetjem A in njegovim sogovornikom v podjetju B: merimo, ali manjka orodje v enem manjšem razočaranju ali večji pomanjkljivosti.

Seveda se tukaj začnejo igrati naše izkušnje z izdelkom.

Običajno najdemo glavna orodja, ki delujejo po načrtu, vendar če obstajajo težave, se takoj seznanimo.

Tega ne moremo ugotoviti, če se hitro pogovorimo o nadzorni plošči.

Namesto tega uporabljamo svoje račune pri različnih podjetjih za gostovanje v daljšem časovnem obdobju, s čimer zagotovimo, da funkcije delujejo s stalno uporabo.

Če tega ne bi storili, bi zmagovalke vedno postale prva najcenejša podjetja – zahvaljujoč se nam nenehna uporaba je Bluehost ena najboljših gostujočih podjetij po vsem svetu (tudi cenovno ugodna!).

Funkcije BlueHost

Kot pravi pregovor, poznavanje vzbuja prezir, in to je del tega, zakaj temeljito testiramo lastnosti.

Šele s seznanjanjem z orodjem X ali Y lahko ugotovimo, kaj je moteče in kaj gladko.

Kako pregledamo enostavnost uporabe

Kako pregledamo enostavnost uporabe

Povezano z ocenjevanjem lastnosti je ocenjevanje enostavnosti uporabe; za razliko od prejšnjega dejavnika pa preučevanje enostavnosti uporabe vključuje več subjektivne izkušnje z naše strani in malo več preprostosti.

Funkcije običajno delujejo – vsaj za uspešna podjetja – zato je ena prvih stvari, ki jih počnemo, pogled na podrobne sezname funkcij in specifikacij, ki jih podjetja ponujajo za različne izdelke.

Ko eksperimentiramo z njimi, začnemo oblikovati tudi razumevanje, kako lahka ali težka je uporaba.

Enostavna uporaba pa nima tehničnih, imenovanih ali objektivnih specifikacij; vse, kar lahko storimo, je preizkusiti in poročati.

Vsakdo lahko preizkusi izdelek – vsi to počnejo z njim – zato se lotimo zbiranja orodij, ki so na voljo uporabniku glede na to, kako se zdi uporabnikom različnih izkušenj in z različnimi potrebami.

Preizkusimo krmarjenje po nadzorni plošči kot prvi korak, nato pa pojdemo v vsak meni in podmeni ter ugotovimo, kako enostavno ali težko je opraviti določene naloge ali narediti določene nastavitve.

Ko gremo skozi nadzorno ploščo, upravljanje računa in različna orodja (kot so graditelji spletnih mest), upoštevamo dostopnost, hitrost in preprostost.

Večina priljubljenih izdelkov ni pretirano težka, zato iščemo kombinacijo preprostosti in uporabniškega nadzora; nič tako enostavno, da ne izgubite funkcij, vendar tudi nič, kar vas ne bi preplavilo s svojimi možnostmi.

Dober primer – med mnogimi – je FastComet.

fastcomet-cpanel

Skratka, enostavna uporaba zahteva obsežno testiranje z naše strani in presega pregledovanje specifikacij in seznamov.

Upoštevajoč različne tehnične sposobnosti potencialnih strank med testiranjem lahko ocenimo enostavnost uporabe podjetij na ravni izkušenj in dajemo splošna priporočila.

Kako pregledamo podporo strankam

Kako pregledamo podporo strankam

Ko ocenjujemo enostavnost uporabe, sečimo z našimi ocenami o podpori strankam.

Paket gostovanja je navzven morda zapleten, vendar ima zanesljivo podporo strankam, ki omogoča tako enostavno kot katerikoli konkurent.

Primer bi bil uporabniški vmesnik, ki daje definicije, ko kazalec premakne miško nad določenim izrazom ali celo elementom menija: čeprav je preprost, lahko za nove uporabnike naredi veliko drugačnega pomena in še zdaleč ni vseprisotna funkcija.

Poleg tega si ogledamo še dve glavni vrsti podpore strankam: informacijske vsebine na kraju samem in predstavnike službe za stranke.

Informacije na spletnem mestu so v obliki besedilnih in večpredstavnostnih člankov (na primer članki z navodili), strani s pogostimi vprašanji, video vajami in forumi skupnosti.

Dano podjetje za gostovanje ima navadno kombinacijo le-teh, čeprav ne vse nujno.

Na splošno so centralizirane v obliki baze znanja, čeprav so včasih video vaje in forumi ločeni.

Ta postopek je dolgotrajen: ne preučujemo samo vprašanj, ki jih imamo z uporabo virov na kraju samem.

Poiščemo vprašanja, na katera vemo, odgovore, samo da vidimo, kako se ravnajo.

Kako se forum skupnosti odziva na novorojenčke?

Katera vprašanja so zajeta v forumski temi, manjkajo pa v uradnih člankih z navodili?

Če mi gostovanje ne bi bilo znano, bi bila ta video tutorial ustrezna ali bi mi letela čez glavo?

Poskušamo razumeti, kako posodobljena je taka vsebina, kako dostopna je in kako temeljita je.

Prav tako si želimo ogledati čim več dokumentacije – več informacij, tem bolje, pod pogojem, da je dobro organizirana.

To je pomembna kvalifikacija: bazo znanja je bilo treba bolje organizirati, torej tudi dostopnost.

To je del tistega, kar je pri meni spodbudilo FastComet: čeprav sem mislil, da je FastComet na splošno močan, je imel omejeno količino informativnega gradiva, ki ni tako informativno kot tisto v drugih podjetjih, na primer SiteGround (ki ima solidno serijo blogov in vebinarjev ) ali HostGator (ki ima preprosto, vendar dobro zgoščeno stran za podporo).

Naučite se, kako zagnati in upravljati svoje spletno mesto s FastComet vadnicami

Pregledujemo tudi na podlagi izkušenj s predstavniki službe za stranke.

V naših pregledih prikazujemo hitre teste klepeta v živo, ki so bili opravljeni v času pisanja članka za nedavne dokaze.

Vendar to še zdaleč ni edini čas, ko komuniciramo s predstavniki službe za stranke.

Hostgator klepet 2

HostGator klepet 3

Med preskušanjem izdelkov bomo večkrat uporabljali klepet v živo, telefonsko podporo in podporo po e-pošti, da bomo razumeli odzivnost podjetja in kakovost odgovorov..

Naša vprašanja so pogosto preprosta, vendar vsekakor poskrbimo tudi za zakrivanje kroglic.

Naša mnenja o podpori strankam temeljijo na takšnih izkušnjah s predstavniki službe za stranke in naših izkušnjah z uporabo informacijske vsebine na kraju samem.

Podpora strankam je zelo pomembna, zato bi jo morali ceniti celo kupci, ki so dobro strokovno podkovani.

Kako preverjamo varnost in zanesljivost

kako preverjamo varnost

Varnost, kot pogosto opažam, je nenazadnje. Varnost je stvar, ki povezuje vse drugo skupaj – ko razumete ceno izdelka, njegove lastnosti, krivuljo učenja in podporo strankam, je zadnja stvar, ki temelji na gostovanju, varnost.

Brat varnosti je zanesljivost. Seveda se prekrivata: storitev je morda zanesljiva, ker ima dobro varnost.

Vendar se zanesljivost nanaša predvsem na to vprašanje: ali izdelek počne, kar naj bi predvidel, dosledno in brez večjih napak?

Varnost in zanesljivost sta izjemno pomembni za razlago vrednosti gostujočih podjetij, veliko pomembnejša kot bi bila za večino drugih izdelkov brez povezave.

Vedeti morate, da so vaše spletno mesto, vaši podatki in potencialno podatki vaših strank zaščiteni.

In če ste kupili gostovanje, morate vedeti, da boste gostovanje še naprej.

Ko pregledamo varnost in zanesljivost, imamo dva glavna pristopa.

Prvi je preučiti, kaj podjetje pravi; drugo je, da neodvisno merimo čas dela in pregledujemo orodja, ki so nam na voljo.

Slednje se nekoliko bolj nanaša na stran zanesljivosti, vendar še vedno odraža slabo varnost strežnika v primeru težav.

Ocenjevanje, kaj pravi spletna stran podjetja, je lahko težavno. Po eni strani je to verjetno edini vir uradnih informacij, ki jih boste lahko dobili o varnostnem protokolu podjetja.

Po drugi strani bodo podjetja neizogibno poskušala na svojih spletnih straneh zveneti dobro.

Včasih imajo podjetja zelo malo povedati o svojih varnostnih standardih ali zaščiti.

To ni nujno povezano s slabim časom dela, vendar je treba biti pozoren, zato bi bilo vredno prebrati s predstavnikom za vse, ki jih to zadeva.

Na splošno si želimo ogledati redne varnostne kopije za čim več računov – za račune začetne ravni je običajno, da ne bodo varnostno kopirani tako pogosto kot računi višjega nivoja, vendar če lahko vsaj prejmejo mesečne varnostne kopije, je to zmaga v moji knjigi.

FastComet zagotavlja varnostno kopiranje storitev_ z vsakim načrtom

Poleg tega so močne požarne zidove, zaščita pred napadi DDoS in 256-bitno šifriranje značilnosti, ki jih bomo iskali: to bo pomenilo, da bo podjetje doseglo industrijski standard.

Seveda je omejevanje na spletno mesto podjetja samo tako koristno.

Ko na kupce gledamo kot na kupce, je prva stvar, ki jo gledamo, produktivnost: to je pokazatelj številka ena za zanesljivost gostovanja podjetja.

Ko kupujemo gostovanje pri podjetjih, ustvarjamo vzorčna spletna mesta in uporabljamo tretjo osebo, imenovano Pingdom, za natančno beleženje našega časa delovanja in odziva v času naše storitve.

Naša testna spletna mesta za spremljanje Uptime

Predvsem so ti zapisi res pomembni: so praktični.

V idealnem primeru želimo videti največje možne izkušnje in najnižje možne odzivne čase.

Dobri primeri so Bluehost, SiteGround ali HostGator.

Testno mesto Bluehost

hostgator testno mesto

testno mesto siteground

Konec koncev, ne glede na to, kaj podjetje pravi o sebi, je vaš končni cilj vzdrževanje vaše spletne strani in zaščita podatkov.

Če imate dovolj časa delovanja in odziva, bo poskrbljeno za veliko skrb.

Nazadnje, če so na voljo kakšna druga varnostna orodja kot funkcije računa, jih bomo našli vredne omembe – če upoštevamo njihove cene.

Vendar se na to ne želimo preveč osredotočati – ima več opravka s tem, kar lahko kupite, in manj opravka s koraki, ki jih podjetje sprejme za zaščito svojih strank.

Povedati je treba tudi, da če v kakšnih večjih težavah z varnostjo pride do enega od naših računov gostovanja – če pride do velikega izpada ali če pride do večje kršitve podatkov – o tem poročamo v svojih pregledih. K sreči je to redek pojav.

Zaključek

Zdaj, ko smo podrobno razdelili svojo najbolj tajno metodologijo pregledovanja, mislim, da je čas, da povzamemo.

Navdušeni smo nad gostovanjem: zato smo o njem izdelali celotno spletno mesto.

Zagotovo smo šli v veliko dolžino, da bi našli najboljša podjetja za gostovanje zase, in vsem drugim želimo pomagati najti najboljše podjetje za gostovanje.

Torej pregledamo gostiteljska podjetja: od njih kupujemo pakete, ustvarjamo vzorčna spletna mesta in ocenjujemo nešteto izdelkov, ki nam jih ponuja gostovanje.

Te stvari razdelimo na različne kategorije, da boste bolje videli, kaj je dobro ali slabo za vas – tako da ne boste zapravili niti centa.

Ko pregledamo ceno, je naša prva ponudba uradna struktura cen podjetja.

Tu je mogoče dobiti najnovejše in uradne informacije. Vendar bomo vedno imeli to ceno glede na konkurenco.

Poleg tega gledamo tudi na skrite stroške in pristojbine ter jamstva za vračilo denarja. Na primer, garancija za vračilo denarja lahko zajema samo gostovanje, ne pa tudi nakupa domenskih imen.

Druga pomembna varnostna orodja so lahko drage nadgradnje, ki bodo povečale znesek, ki ga porabite.

Za funkcije so pomembni tudi uradni seznami. Vendar pa radi sami pokukamo in preizkusimo funkcije s svojimi računi.

Funkcije ponavadi delujejo po načrtu, vendar če obstajajo izjeme, upoštevamo.

Preizkušanje izdelkov resnično prihaja v poštev zaradi ocene enostavnosti uporabe. Če pogosto uporabljamo izdelek v daljšem časovnem obdobju, se lahko seznanimo s tem, kje uporabniški vmesnik primanjkuje.

To je tudi način, kako oblikujemo občutek strme krivulje učenja – z učenjem platforme.

Za podporo strankam redno uporabljamo informativne vsebine na kraju samem (na primer video vadnice in baze znanja), da vidimo, koliko odgovorov je mogoče dostopati brez človeškega stika.

Prav tako redno kontaktiramo predstavnike službe za stranke – v naše preglede bomo vključili vsaj en vzorec nedavnega klepeta v živo.

Nazadnje preučimo varnost s pregledom uradnih varnostnih protokolov podjetja in uspešnostjo strežnika (povezana, vendar še vedno ločena meritev) z merjenjem lastnega časa delovanja in odziva..

Uptimek in odzivni čas sta med najpomembnejšimi stvarmi, ki jih preučujemo, in so v veliko pomoč pri ločevanju podjetij med seboj: varno in dosledno gostovanje je navsezadnje cilj številka ena pri pridobitvi gostovanja.

Če povzamemo, ponavadi podatke podjetja združujemo z obsežnim testiranjem izdelkov.

Podjetje nam lahko sporoči najsodobnejše podatke, ki so uporabni pri primerjanju nekaterih objektivnih resničnosti, kot so cene, seznami funkcij ali varnostni protokoli..

Vendar pa absolutno uporabljamo svojo izkušnjo kot uporabniki za večino pregledov; je cena, ki jo splačujemo glede na uspešnost, ali ne?

Čim boljša je varnostna orodja X, je čas nadgradnje izboljšan?

Te lastnosti zvenijo dobro, vendar se v resnici dobro izvajajo?

Ta vprašanja in še več si zastavimo redno, ko zaslišavamo gostovalska podjetja in njihove izdelke.

Hvala za branje in upam, da vas bomo ujeli v našem naslednjem pregledu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector