Kako premakniti spletno mesto GoDaddy Builder spletnega mesta na WordPress (2020)

GoDaddy je vidno ime, ko govorimo o gostovanju spletnih strani. Njegova spletna stran za izdelavo spletnih strani se pogosto uporablja in je znana po svoji enostavni uporabi.


GoDaddy builder spletnega mesta nudi osnovno funkcionalnost in je za začetnike izjemno preprost za uporabo. Brez dvoma se GoDaddy pogosto uporablja.

Vendar, kaj v primeru, da morate spletno mesto prestaviti na naslednjo raven?

GoDaddy ima svoje omejitve, ko gre za izdelavo intuitivnih spletnih strani. Na srečo imamo WordPress, ki zadošča takim potrebam za razvoj spletnih strani.

WordPress je še ena priljubljena platforma, ki ne potrebuje strokovnega znanja glede kodiranja, veliko lažje podobno kot graditelj spletnega mesta GoDaddy.

V nasprotju z graditeljem spletnih mest GoDaddy je WordPress bolj robusten, prilagodljiv in lahko podpira zapletene prilagoditve. Številni uporabniki s kompleksnejšimi zahtevami za razvoj spletnega mesta nimajo nobenega drugega razmišljanja.

To je točno tisto, kar bom obravnaval tukaj in vam pokazal, kako lahko premaknete graditelja spletnega mesta GoDaddy v WordPress.

Predpogoji za začetek selitve graditelja spletnega mesta GoDaddy na WordPress:

Preden začnete migrirati, potrebujete primerno storitev gostovanja. Obstaja več gostovalnih rešitev, ki so na voljo izključno za gostovanje v WordPressu.

Vendar se lahko držite GoDaddy gostovanja, če že uporabljate njegove storitve gostovanja.

Lahko pa izberete Bluehost, ki je tudi uradni WordPress hosting gostitelj.

bluehost banner

Bluehost, ki se pogosto uporablja pri WordPressu, vključuje natančno opredeljene funkcije za uporabnike WordPressa po dostopnih cenah. Uporaba Bluehosta je enostavna za namestitev WordPress-a in začnite. Podroben vodnik za namestitev Bluehost WordPress-a si lahko ogledate tukaj.

Osebno bi priporočal še eno izbiro za gostovanje vašega WordPressa, to je GreenGeeks.

Banner GreenGeeks

GreenGeeks ponuja vrsto funkcij, ki so vgrajene v njegov načrt in je za WordPress enako dostopna. Čeprav to morda ni uradni gostiteljski partner WordPress, pa je dobra izbira v primeru, da ne uporabljate Bluehosta.

GreenGeeks z WordPressom je preprost za namestitev, več podrobnosti o namestitvi GreenGeeks WordPress pa si lahko ogledate tukaj.

Kot sem že omenil, pa se lahko držite tudi svoje storitve gostovanja GoDaddy, če ste že izkoristili katerega od svojih programov gostovanja.

Za selitev bi potrebovali domeno, platformo za gostovanje, WordPress na platformi gostovanja in teme / predloge. Ker že imate spletno mesto za pripravo spletnih mest GoDaddy, predvidevam, da bi imeli potrebno domeno.

Preden začnete namestiti WordPress na GoDaddy, bi morali onemogočiti graditelja spletnega mesta GoDaddy. Šele ko onemogočite graditelja spletnega mesta GoDaddy, boste lahko WordPress namestili v GoDaddy.

Za začetek boste morali vzeti varnostno kopijo obstoječega spletnega mesta. Vsako stran svojega spletnega mesta, vključno s slikami, lahko ročno kopirate s pomočjo CTRL + S.

Posnetek zaslona SaveAs

Orodje, kot je HTTrack, se lahko uporablja tudi za kopiranje vašega spletnega mesta.

Če vaše spletno mesto večinoma vsebuje besedilne vsebine, lahko zelo dobro uporabite HTTrack.

HTTracker

Ko shranite svoje spletne strani, lahko začnete s prenosom strukture povezav. URL-je lahko shranite ročno, če imate majhno spletno mesto z ne preveč stranmi.

URL

Za pridobivanje URL-jev so na voljo spletna orodja, kot je Klipper. Ta je na voljo kot vtičnik za brskalnik Chrome.

Upoštevajte, da je uporaba varnostne kopije bistvenega pomena, ker ko onemogočite graditelja spletnega mesta GoDaddy, ne bi mogli ogledati vsebine spletnega mesta, razen če ste zaključili selitev.

Ko imate potrebne varnostne kopije, lahko nadaljujete in onemogočite graditelja spletnega mesta GoDaddy. Če želite onemogočiti, se prijavite v portal GoDaddy. Tu kliknite na spletna mesta.

Možnosti za izdelavo spletnih strani

Izberite Možnosti, kjer lahko vidite podrobnosti o ustvarjalcu spletnega mesta. Tu lahko prekličete račun.

Izdelovalec spletnega mesta onemogoči

To lahko traja nekaj časa, da se popolnoma izključi.

Nato mi omogočim več podrobnosti o namestitvi GoDaddy WordPress v primeru, da se odločite za GoDaddy hosting storitev.

Namestitev GoDaddy WordPress:

Začetek z namestitvijo GoDaddy WordPress je preprost. Kot prvi korak se prijavite v svoj račun GoDaddy. Zdaj, ko ste odstranili graditelja spletnega mesta GoDaddy, boste morali storiti gostovanje domene.

Ko se prijavite, kliknite spletno gostovanje in kliknite Upravljanje vseh.

Možnost upravljanja spletnega gostitelja

Nato lahko za ustrezen račun gostovanja kliknete možnost Upravljanje.

Spletno gostovanje upravlja vse

Ko kliknete Upravljanje, boste lahko videli vse podatke, povezane z vašim gostiteljskim računom. Tu v zgornjem desnem kotu lahko kliknete Administrator cPanel. Če kliknete to možnost, vas bo preusmeril na cPanel.

cPanel

Če želite dodati gostovanje, morate domeni dodati gostovanje. To je mogoče storiti s pomočjo Addon domene.

V cPanelu poiščite Domene in kliknite Addon Domains.

AddOn Domains

Ko kliknete Addon Domains, lahko dodate ime domene. Preostala polja, kot sta poddomena in Document Root, bodo samodejno naseljena.

CPanel Dodatne domene

Kliknite potrditveno polje poleg možnosti Ustvari račun FTP, povezan s to domeno Addon. Tukaj dodajte primerno uporabniško ime in geslo za svoj FTP račun.

FTP

S tem ste v svojo domeno dodali spletno gostovanje GoDaddy.

Nato vam bom pokazal, kako namestiti WordPress in preseliti spletno mesto v WordPress.

V nadzorni plošči cPanel poiščite Aplikacije, kjer si lahko ogledate WordPress.

cPanel WordPress

Kliknite možnost WordPress in na tej strani se bo prikazala stran za namestitev WordPress-a. Poleg tega lahko kliknete gumb Namestite to aplikacijo.

cPanel WordPress Namestitev

Za namestitev bo minilo nekaj minut. S tem je WordPress nameščen z uporabo GoDaddy. Lahko se prijavite v portal WordPress in preverite.

V primeru, da želite opozoriti na obstoječega GoDaddy domeno drugim storitvam spletnega gostovanja na primer Bluehost ali GreenGeeks, potem bi morali upoštevati nekaj dodatnih korakov.

Ko se prijavite v račun GoDaddy, lahko izberete domeno, ki jo želite spremeniti, in kliknite Upravljanje, da odprete upravitelja domene.

Upravitelj domen

Tu si lahko ogledate Nameservers.

Nastavite imenik GreenGeeks v Godaddy

Lahko kliknete Add Nameserver in tukaj dodate ustrezne nove gostitelje WordPress. Kliknite gumb V redu, da shranite spremembe. Preimenovanje vnosov DNS lahko traja do 24 ur. S tem korakom sprememb Nameserver bo vaša domena GoDaddy preseljena na druge storitve gostovanja, kot sta Bluehost ali GreenGeeks

Nato bom spregovoril o tem, kako premakniti graditelja spletnega mesta GoDaddy v WordPress.

Migrate spletno mesto za izdelavo spletnih strani GoDaddy na WordPress:

V WordPress, ki ste ga namestili na GoDaddy ali Bluehost ali GreenGeeks, se lahko prijavite tako, da za svoj URL uporabite wp-admin. Ta URL bi bil podoben – http: // myWordPressSite / wp-admin.

Tako boste dobili konzolo WordPress.

Prijava v WordPress

Podatke za prijavo bo platforma za gostovanje zagotovila na vaš e-naslov. Te poverilnice lahko uporabite in se prijavite za ogled nadzorne plošče WordPress.

V WordPressu lahko ustvarite – Strani ali Blog Post. S klikom na možnost Strani si lahko ogledate menije strani na nadzorni plošči. Tukaj lahko kliknete Dodaj novo, da dodate strani.

Možnosti WordPressa

Ne glede na vsebino, ki ste jo prej kopirali iz GoDaddyja, jo lahko prilepite prek urejevalnika WordPress. Tako lahko vsebino uvozite in objavite.

Nato lahko nastavimo tudi preusmeritve, ki smo jih predhodno naredili za varnostno kopijo. Za starejše povezave GoDaddy lahko nastavite preusmeritve. Preusmeritve na WordPress je mogoče izvesti z uporabo brezplačnih 301 vtičnikov za preusmeritev.

preprostih 301 preusmeritev

Ko je ta vtičnik nameščen, lahko nastavite URL za preusmeritev tako, da vnesete ustrezni zahtevek in cilj.

WordPress vtičnik za preusmeritev

Spremembe shranite, tako da bodo vse preusmeritve na veljavno spletno mesto WordPress.

Bingo, ki zaključi selitev spletnega mesta za izdelavo spletnega mesta GoDaddy na WordPress, ki je gostitelj na vaši platformi.

WordPress ima več plačljivih in brezplačnih tem. Prilagoditve v WordPressu je enostavno upravljati. Ima dobro zbirko vtičnikov, ki vam omogoča, da dodate skoraj katero koli funkcijo. Na nadzorni plošči WordPress kliknite Nastavitve in nato Splošne nastavitve.

Prilagoditev

Tu lahko nastavite naslov, časovni pas, jezik in druge podrobnosti, preden začnete uporabljati WordPress.

Zaključek

S tem zaključite selitev iz graditelja spletnih strani GoDaddy na WordPress. Za spletno mesto WordPress lahko izberete GoDaddy ali Bluehost ali GreenGeeks.

WordPress je močna platforma in podpira prilagoditve višjega cenovnega razreda, skupaj z izboljšanjem SEO.

Poleg tega lahko začnete raziskovati teme WordPress in več WordPress vtičnikov, ki so na voljo v programu WordPress za SEO, oblikovanje spletnega mesta, varnost in druge dodatke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map