Kako zavarovati svojo spletno stran pred vdorom (12 razumnih načinov)

Poslovno spletno mesto služi kot trgovina, saj je pogosto prva točka za stike s strankami. Zaradi tega lahko ohlapnost proti zunanjim varnostnim grožnjam ogrozi kritične poslovne odnose. Po vsem svetu so vlade vedno prizadevale odvračati hekerje z uvedbo strogih zakonov o kraji podatkov. Vendar število primerov kršitve podatkov še naprej narašča.


To naraščajoče število groženj varnosti zunanjih spletnih strani bi moralo biti najpomembnejše za vsa podjetja. To je zato, ker bi lahko celo ena kršitev varnosti vplivala na zaupanje kupcev, čeprav so posledice nepomembne.

V tem članku bomo preučili, kaj pomeni varnost spletnega mesta, zakaj morate zaščititi spletno mesto in nasvete za odvračanje hekerjev.

Ogledali si bomo tudi, kako lahko sodelovanje v svoji skupini za razvoj simfonije pomaga pri krepitvi varnosti vašega spletnega mesta.

Kaj je varnost spletnega mesta?

Varnost spletnega mesta je vsak akcijski načrt, katerega namen je preprečiti nepooblaščen dostop do podatkov in vsebine spletnega mesta.

Ko gre za varnost spletnega mesta …

85% strank se nikoli ne bi ukvarjalo s spletnim mestom, ki pošilja svoje podatke v nezaščiteno povezavo.

Še slabše…

82% jih nikoli ne bi tvegalo brskanja po nezavarovani spletni strani.

Kljub skrb vzbujajočim statističnim podatkom večina podjetij še naprej obravnava varnost spletnih strani kot dodatno težavo. Glede na poročilo agencije, ki temelji na tveganju, se je v prvi polovici leta 2019 zgodilo več kot 3800 kršitev, pri čemer je bilo izpostavljenih več 4 milijard zapisov.

Ampak to ni šokanten del …

Med več kot 4 milijardami izpostavljenih zapisov je bilo 3,2 milijarde posledica 8 kršitev podatkov.

Zaščita spletnega mesta pomaga zaščititi vaše spletno mesto pred naslednjim:

DDoS napadi: To je zlonamerni napad, ki moti normalno delovanje spletnega mesta. To stori s preobremenitvijo okoliške infrastrukture spletnega mesta z nepotrebnim internetnim prometom.

Zlonamerna programska oprema: uporablja se za distribucijo neželene pošte, krajo občutljivih informacij o strankah in pridobivanje nepooblaščenega dostopa do spletnega mesta.

Črni seznam: to pomeni nepooblaščeno odstranitev spletnega mesta iz rezultatov iskalnika. Vključuje lahko tudi označevanje z opozorili, s čimer obiskovalce odvrne.

Defacement: Zamenja vsebino spletnega mesta z zlonamerno vsebino.

Izkorišča ranljivosti: izkoriščanje vrzeli na spletnem mestu, kot so stari vtičniki, za nadzor nad spletnim mestom.

Glede na to, da pri krampanju pomagajo avtomatizirani skripti, ki brskajo po internetu, da bi izkoristili varnostne vrzeli spletnega mesta, je tu naših 12 najboljših nasvetov, s katerimi lahko spletno mesto varno obdržite..

hostingpill12 načinov, kako se izogniti vdiranju spletnega mesta

 1. Redno posodabljajte programsko opremo
 2. Uporabite HTTPS
 3. Poiščite SQL vbrizgavanje
 4. Naložite v samodejne varnostne kopije
 5. Namestitev požarnega zidu spletne aplikacije (WAF)
 6. Povečajte nadzor dostopa
 7. Skrij skrbniške strani
 8. Omeji nalaganje datotek
 9. Preizkusite svoja vrata za prenos e-pošte
 10. Zaščitite pred napadi XSS
 11. Poenostavite sporočila o napakah
 12. Namestite skenerje o ranljivosti spletnega mesta

Naj vsako točko podrobno razložim.

1. Redno posodabljajte programsko opremo

redno posodabljajte

Posodobitev programske opreme se morda zdi očiten predlog, vendar je ključnega pomena pri varovanju vašega spletnega mesta.

Lastniki programske opreme redno sproščajo popravke programske opreme in varnostne posodobitve za zaščito sistemov pred ranljivostmi varnosti, kot so zlonamerna programska oprema in virusi .

Ko prejmete obvestila o posodobitvah, ki vas bodo pozvala k posodobitvi, se prepričajte, da jih takoj izpolnite. Na primer, če uporabljate CMS ali forum, za zaščito svojega spletnega mesta vedno uporabite varnostne posodobitve in popravke.

2. Uporabite HTTPS

uporabite https

Vedno pazite na https in zeleno sliko zaklepanja v vrstici brskalnika vsakič, ko dajete občutljive podatke. Ta dva znaka bosta pomagala signalizirati, ali je določena spletna stran varna ali ne.

SSL certifikati vam pomagajo varno prenašati občutljive podatke, kot so osebni podatki, kreditne kartice in kontaktni podatki med strežnikom in spletnim mestom.

V letu 2018 je Google Chrome uvedel varnostno posodobitev, ki obiskovalce spletnega mesta opozori, ali je na spletnem mestu nameščen SSL certifikat ali ne. Če vaše spletno mesto ni varno, bodo obiskovalci vedno odskočili, tudi če ne zbirate občutljivih informacij.

3. Poiščite SQL injekcijo

pazite na injekcije sql

Napadi vbrizgavanja SQL se zgodijo, ko hekerji za spremembe v bazi podatkov uporabijo parameter URL. Posledično lahko dobijo nepooblaščen dostop do vašega spletnega mesta.

S standardnim programom Transact SQL vaše spletno mesto izpostavlja napadom SQL Injection. To je zato, ker omogočajo enostavno vstavljanje ločenih kod v poizvedbo vašega spletnega mesta.

Če se želite izogniti takim napadom, vedno uporabite parametrizirane poizvedbe, saj so enostavne za izvedbo. Ni treba posebej poudarjati, da se parametrizirane poizvedbe pogosto uporabljajo v številnih spletnih jezikih.

4. Naložite v samodejne varnostne kopije

samodejno varnostno kopiranje

Ne moremo več poudarjati na spletnem mestu. Vedno spreminjajoča se narava kibernetskih napadov pomeni, da nobeno spletno mesto ni stoodstotno varno. Zadnja stvar, ki jo želite, je, da izgubite vse na svojem spletnem mestu samo zato, ker ste pozabili varnostno kopijo. Zaradi tega morate imeti vedno posodobljeno varnostno kopijo različice svojega spletnega mesta.

Če imate posodobljeno varnostno kopijo, je obnovitev veliko lažja in cenejša, kljub frustracijam zaradi izgube podatkov.

Če imate težave z ročno varnostno kopijo podatkov, lahko investirate v avtomatsko orodje za varnostno kopiranje.

5. Namestite požarni zid spletne aplikacije (WAF)

spletni aplikacijski požarni zid

Drug učinkovit način odvračanja hekerjev je namestitev požarnega zidu spletne aplikacije. WAF-ji so nameščeni pred strežnikom, kjer presejejo ves neželen promet in blokirajo vse poskuse vdorov.

Večina sodobnih požarnih zidov spletnih aplikacij temelji na oblaku in se uporablja kot plug-and-play storitve.

6. Povečajte nadzor dostopa

nastavite nadzor dostopa

Vedno smo nagnjeni k enotnim geslom, ki si jih je enostavno zapomniti. Hekerji, ki so ljudje, se prav tako zavedajo te slabosti in jo ponavadi izkoriščajo. Kot lastnik spletnega mesta poskrbite, da ustvarite varna gesla, da preprečite hekerjem nepooblaščene poskuse za prijavo.

S pomočjo generatorjev gesel lahko ustvarite varna gesla s posebno kombinacijo znakov, črk in številk.

7. Skrij skrbniške strani

skrij skrbniške strani

Skrivanje skrbniških strani pred indeksiranjem spletnih iskalnikov je še en trik, ki ga lahko uporabite za prikrivanje svojega spletnega mesta. Za to lahko uporabite datoteko robots.txt, s katero preprečite, da bi bile skrbniške strani uvrščene na iskalnike, kar hekerjem oteži njihovo iskanje..

Poleg tega lahko ustvarite dodatno varnostno plast, tako da prek ASP.NET omejite dostop do spletnega mesta za prijavo na določene naslove IP..

8. Omejite nalaganje datotek

omeji nalaganje datotek

Nalaganje datotek na spletno mesto je pogost pojav. Zlasti je pomembno, če stranke želijo naložiti slike ali druge dokumente. Kljub temu pa so varnostni vplivi gostovanja naprave za prenos datotek na vaše spletno mesto zelo pomembni.

Ne glede na to, kako temeljiti so vaši sistemi pri preverjanju pristnosti naloženih datotek, se lahko zlonamerni hrošči še vedno prikradejo. Da se temu izognete, vedno shranite naložene datoteke zunaj spletnega imenika. Poleg tega vedno uporabljajte skript, medtem ko dostopate do takšnih datotek, kadar je to potrebno.

9. Sondirajte svoja vrata za prenos e-pošte

sonda za prenos e-pošte

Ena od glavnih vrzeli, ki jo napadalci izkoristijo za kramp na spletnem mestu, ni sama spletna stran. Namesto tega uporabljajo vaša e-poštna vrata, da jih odskočijo na spletno mesto.

Zato je pomembno, da zaščitite svoje prenose po e-pošti. Za to morate iti v nastavitve e-pošte in preveriti vrata, prek katerih komunicirate.

Če prenašate vrata POP3 110, vrata IMAP 143 ali vrata SMTP 25, so velike možnosti, da vaši prenosi e-pošte niso varni. Vendar so vrata IMAP 993, vrata SMTP 465 in vrata POP3 995 relativno varna, saj so šifrirana.

10. Zaščitite se pred napadi XSS

zaščita pred napadom xss

Napad med skriptnimi skriptami (XSS) se pojavi, ko se zlonamerni skript / i vbrizgajo v benigno in zaupanja vredno spletno mesto.

V bistvu ta zlonamerni skript deluje na strani odjemalca, ki manipulira z vsebino strani in krade informacije. Te informacije se nato vrnejo napadalcu, ki ga lahko uporabi v škodljive namene.

Obstaja veliko načinov, kako se izogniti napadom XSS, kot je preverjanje vseh zunanjih vhodov. Poleg tega lahko ranljivosti XSS preprečite tudi z uhodom uporabniškega vnosa. Za izhod iz uporabnikovega vnosa morate zbrati in overiti varnost podatkov, prejetih od zunanjih strank, preden jih pošljete končnemu uporabniku.

11. Poenostavite sporočila o napakah

poenostavite sporočila o napakah

Napake so za uporabnike spletnih strani velik izklop in pogosto lahko vodijo do visokih stopenj obiskov ene strani. Vendar morate vzpostaviti ravnovesje med informacijami, ki jih želite dati, in tistimi, ki jih želite zadržati. Nikjer drugje se ne da pregovor “zadeti, kje najbolj boli”, razen kot pri pripravi sporočila o napaki.

Če izpustite vse svoje skrivnosti, vas pustijo izpostavljene, napadalci pa lahko izkoristijo takšne informacije, da zadenejo tam, kjer jih najbolj boli. Da bi se temu izognili, navedite pozive z minimalnimi napakami, ne da bi razkrivali podrobnosti o izjemi.

12. Namestite skenerje za ranljivost spletnega mesta

skener ranljivosti spletnega mesta

Če ne morete ugotoviti, kje ležijo tehnične pomanjkljivosti na vašem spletnem mestu, je težko težko popraviti situacijo. Eden najboljših načinov za preprečevanje tega je vlaganje v skenerje za ranljivost spletnih strani.

Ti bralniki iščejo po vseh spletnih straneh, prepoznajo ranljivosti in predpišejo ustrezno sredstvo.

Vloga razvoja Symfonyja v varnosti spletnih strani

Symfony je eden najbolj priljubljenih odprtokodnih okvirov PHP z arhitekturo MVC. Zahvaljujoč svoji primerni varnosti za žetone API, zaščiti CSRF in dinamični serializaciji ga notranje in oddaljene razvojne ekipe široko uporabljajo za izdelavo visoko zmogljivih aplikacij in spletnih mest.

Sestavljene s pravočasnimi nadgradnjami so okvir izbire za večino razvojnih projektov.

Končne misli

Kot lahko vidite, se varnost spletnih strani dotika širokega spektra področij. Kot lastnik podjetja je pomembno, da vaše spletno mesto ostane varno. Z njim ravnajte enako, kot bi ravnali z objektom za opeke in malte, če boste zaposlili varnostnika. V obratu za opeke in malte se vlomi sploh ne morejo zgoditi, vendar vas ne bo stalo pripravljeno.

Z zgornjimi nasveti, kako zavarovati spletno mesto, vam ne bi smelo manjkati idej, kako začeti. V primeru nesrečnega dogodka, ki vam ni najbolj znan, IT outsourcing vam omogoča, da najamete posebno razvojno ekipo, ki bo pomagala pri varovanju vašega spletnega mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map