Najboljše alternative za WordPress leta 2020 – Builder spletnih mest, CMS, blogging

Če vas zanima ustvarjanje vsebine ali razvoj spletnih strani, ste že slišali za WordPress. Hudiča, morda to berete, ker ste naveličani WordPress-a. Ne glede na to je WordPress izjemno priljubljen, vendar še vedno ni vse, kar je na voljo. Na tem seznamu bom podrobno opisal nekaj najboljših možnosti za WordPress z več vidikov.


Predlagam druge alternative za WordPress.org, vendar je večina teh tudi alternativa WordPress.com. Brez dodatnega aduta, začnimo!

Če želite dobiti jasno predstavo, pojdite na razdelek kategorij, ki vas zanima.

KAZALO

Skočite na določene razdelke s klikom na naslednje povezave

 1. Najboljše možnosti e-trgovine
 2. Najboljše alternative za graditelja spletnih mest
 3. Nadomestne rešitve za najboljši sistem za upravljanje vsebin (CMS)

Najboljše možnosti e-trgovine

Najprej imamo nekaj najboljših možnosti za e-trgovino. To so enostavno nekateri najbolj priljubljeni gradbeniki nakupovalnih košar.

Vsaka je olajšala milijarde pri spletni prodaji in so v bistvu vse rešitve v enem (zagotavljajo gostovanje, gradnjo, obdelavo plačil itd.).

Na splošno se slabost uporabe teh platform večinoma zniža na stroške in nekatere omejitve za zelo napredne uporabnike.

Če uporabljate WordPress, lahko namestite brezplačne vtičnike, ki omogočajo izkoriščenost e-trgovine, predvsem WooCommerce. “Brezplačno” je lahko zapleteno, saj tisti, ki potrebujejo e-trgovino, običajno plačujejo za bolj kakovostne teme in vtičnike, s čimer se povečajo stroški v nestandardni obliki.

Za podrobnejšo primerjavo si lahko preberete našo primerjavo WooCommerce in Shopify – osnove veljajo za BigCommerce, tudi če podrobnosti ne.

Prednosti teh alternativ e-trgovine so predvsem v enostavni uporabi, varnosti in v določeni meri.

Ti izdelovalci nakupovalnih vozičkov nudijo vse, kar je na voljo, in so uporabnikom prijazni, kar ni dobro samo za začetnike, ampak tudi prihrani čas za bolj izkušene.

Alternativa št. 1: Shopify

shopifyNobenega resnega govora o nakupovalnih vozičkih ne uspe vključiti Shopify. Shopify je ogromno ime na tem svetu z več kot 800.000 aktivnimi prodajalnami (in verjetno še veliko v preteklosti).

Najbolj impresivno je bilo, da je Shopify v času tega pisanja dosegel velik mejnik: omogočil je več kot 100 milijard dolarjev spletne prodaje.

Primerjava Shopify z WordPressom za e-trgovino je zapletena, vendar je podobna BigCommerce in jo lahko povzamemo na naslednji način: Shopify je najboljši za preprosto uporabo, varnost in tiste, ki imajo potrebe po pošiljanju..

Tisti z lažjimi potrebami po e-trgovini in ki nimajo nič proti temu, da bi jih lahko naredili sami, bodo verjetno boljši z WordPressom.

Prednosti

 • Super enostaven za uporabo, skoraj vse, kar potrebujete izven škatle.
 • Zelo dobra podpora strankam. To niso samo predstavniki, ampak informacije, orodja in izobraževalni material Shopify na kraju samem niso ničesar.

shopify oberlo

 • Dobre zmožnosti oblikovanja trgovin s pristopom večinoma povleci in spusti.
 • Grozljivo za trgovine, ki pričakujejo veliko pošiljanja, z velikimi popusti in integracijo z Oberlo. WordPress se lahko integrira z veliko dodatki za e-trgovino, tudi za pošiljanje, Shopify še vedno vzame torto.
 • S centriranjem vsega na eni platformi sta varnost in zmogljivost bolj samozavestni, medtem ko je pri WordPressu to odvisno od vašega gostitelja (ob predpostavki, da uporabljate WordPress.org, ne .com).

Slabosti

 • V skladu z veliko možnostmi tukaj je Shopify lahko drag ne samo zaradi svojih načrtov, temveč zaradi stroškov plačanih aplikacij in tem. Upoštevajte, da sta WordPress in WooCommerce (glavni vtičnik za e-trgovino) brezplačna, veliko podjetij se bo nadgradilo na plačljiva različice vtičnikov in teme tudi na WordPressu, zato to ni natančna primerjava cen.
 • Omejene teme, v primerjavi s tistimi, ki so na voljo v WordPressu (primerjajte desetine do sto / tisoč).
 • Tisti s preprostejšimi potrebami po elektronskem poslovanju in tisti, ki so dobro strokovni, lahko preprosto uporabljajo WordPress in WooCommerce, ne da bi porabili denar, ki bi ga porabili za Shopify.

Obiščite Shopify

Alternativa št. 2: BigCommerce

bigcommerceKar zadeva večje nakupovalce kartic ali spletnih trgovin, je BigCommerce v glavnih ligah. Pravzaprav po priljubljenosti verjetno le zaostaja za Shopify in WordPress + WooCommerce.

Ob tem je olajšal več kot 17 milijard dolarjev prodaje in več kot 5000 partnerjev za aplikacije in oblikovanje. Bistvo za BigCommerce je, da dobite resnično robustnega proizvajalca trgovin, ki je precej enostaven za uporabo.

Za neprimerne uporabnike vam BigCommerce omogoča, da naredite veliko več, tako da stvari, ki bi bile zapletene na WordPressu, olajšate.

Na koncu BigCommerce resnično ne žrtvuje preveč moči ali nadzora uporabnikov, čeprav nujno naredi malo.

Prednosti

 • Veliko funkcij, namenjenih gradnji spletne trgovine, ki so precej enostavne za uporabo. To se ne sliši tako veliko besed, toda v resnici je večina vtičnikov, ki bi jih dodali v WordPress za svojo spletno trgovino, privzeto vključenih v BigCommerce načrt.

bigcommerce

 • Poleg tega ima BigCommerce lastno trgovino z aplikacijami. Aplikacije so kakovostne in pokrivajo večino pomislekov.
 • BigCommerce je precej varen in zanesljiv, še posebej, ker je vse zajeto v eno rešitev.
 • BigCommerce je primeren za povečanje obsega vašega podjetja glede na njegovo stabilno cenovno strukturo.
 • BigCommerce ima močno podporo strankam.

Slabosti

 • Draga za tiste, ki ne želijo vlagati v programsko opremo za e-trgovino, čeprav znova – odvisno od vtičnikov in tem, za katere plačate v WordPressu, je lahko celo dražja od BigCommercea.
 • Čeprav je trgovina z aplikacijami BigCommerce dobra, nima toliko raznolikih ali nišnih razširitev, kot jih ima WordPress..
 • Kar zadeva skrajne konce prilagajanja in urejanja trgovin, je BigCommerce na splošno dober, vendar seveda ne tako poglobljen kot WordPress.
 • Čeprav ima BigCommerce več tem kot Shopify, še vedno bledi v primerjavi s tistimi, ki so na voljo v WordPressu.

Obiščite BigCommerce

Najboljše možnosti za izdelavo spletnih strani:

WordPress je v nekem smislu graditelj spletnih strani. WordPress.com zagotovo deluje kot graditelj spletnih mest, WordPress.org pa ima osnovne elemente enega.

Vendar pa pojem graditelj spletnih strani ponavadi pomeni edinstveno osredotočenost na enostavnost uporabe. In čeprav »graditelj spletnih mest« ne pomeni nujno, da povlečete in spustite, so danes priljubljeni gradbeniki spletnih strani gradbeniki s povleci in spusti.

Zaradi tega so neizmerno privlačni za neizkušene in celo izkušene, ki potrebujejo hitrost in dobre rešitve.

WordPress je zasnovan tudi tako, da je uporabniku prijazen, vendar še vedno vključuje veliko gibljivih delov – in kar je pomembno, da ni graditelj povleci in spusti.

Opomba: za obe možnosti za izdelavo spletnih mest lahko ustvarite brezplačen račun (brez registracije kreditne kartice), ki vam bolj ali manj omogoča uporabo celotnega nabora oblikovalskih funkcij, čeprav je seveda omejen na poddomene podjetij in malo prostora za shranjevanje.

Če niste prepričani o nobeni od možnosti, je brezplačen račun dober način za to!

Alternativa št. 1: Wix

wixWix je verjetno najbolj priljubljen ustvarjalec spletnih strani z več kot 110 milijoni uporabnikov in je kot tak v neposredni konkurenci WordPressu.

Kot tako priljubljen graditelj spletnih mest je Wix vzor izzivalca WordPress-a. Mislim, da je v primerjavi z WordPress.com zmaga Wix, toda v primerjavi z WordPress.org je to manj jasno.

Kljub temu pa je to sposoben graditelj, ki bi lahko bil samo popolna alternativa za nekatere ljudi.

Prednosti

 • Lahko je lažja za uporabo brez žrtvovanja funkcij. Wix je zelo dobro predstavljen in ima dokaj robustno trgovino z aplikacijami. Rezultat tega je, da končate vse, kar imate na WordPressu, vendar je večina že tam ali pa je enostavno povezati.
 • Izdelovalec spletnega mesta povleci in spusti je zelo intuitiven (in spet dobro opremljen), kar je morda bolj priporočljivo prilagajanju WordPressovih možnosti prilagajanja – kar je lahko precej omejeno.
 • Wix je podoben Webflowu, saj lahko v aplikaciji za ustvarjalce spletnih mest opravite skoraj vsako urejanje, povezano z vašim spletnim mestom. Razen tega je Webflow nekoliko bolj brezhiben.
 • Po mojih izkušnjah je imel Wix resnično učinkovite rezultate ob upodabljanju in odzivnih časih.

Wix podaljšek

 • Wix ima veliko predlog, zlasti v primerjavi z drugimi ustvarjalci spletnih strani in platformami za e-trgovino, o katerih smo govorili prej. Morda ni v primerjavi s WordPressom, vendar je tako blizu, kot ga lahko ustvari graditelj spletnega mesta.
 • Wix je prijazen razvijalcem in programerjem, čeprav ni ciljna demografska.

Slabosti

 • Wix je morda za nekatere ljudi preveč centraliziran. To velja za osebne okuse, a ker je Wix rešitev vse v enem, ki se izjemno osredotoča na enostavnost uporabe, nekateri uporabniki lahko čutijo, da nimajo nadzora nad svojim spletnim mestom. Spet je to zelo subjektivno.
 • Tako kot WordPress tudi Wix nima klepeta v živo, vendar je ostala podpora v redu.
 • Čeprav ima Wix funkcije za bloganje, te niso tako močne kot WordPress..

wix blog

Obiščite Wix

Alternativa št. 2: spletni tok

spletni tokWebflow je v resnici manj znan graditelj spletnih mest. Čeprav je na spletu veliko ustvarjalcev spletnih mest, ki so lahko primerni WordPress nadomestki, Webflow prinaša veliko moči platformi za gradnjo spletnega mesta, zaradi česar se izstopa.

Splošna moč je njegova združljivost enostavnosti uporabe s prilagajanjem, njegova šibkost pa je zapletena struktura cen in potencialno večji stroški.

Prednosti

 • Kar zadeva ustvarjalce spletnih strani, je Webflow eden najbolj sposobnih in naprednih. Poleg Wixa (glej spodaj) nisem prepričan, da sem videl tako visoko stopnjo prijaznosti do uporabnika v kombinaciji s tako visoko stopnjo možnosti prilagajanja. In v tem kraljestvu je celo nekoliko boljši od Wixa.
 • Čeprav ima resnično WordPress več tem (WordPress ima več tem kot vsa imena na tem seznamu), ima Webflow resnično zelo kakovostne teme, ki so zelo prilagodljive.
 • Urejevalnik Webflow je enostaven: za razliko od skoraj vseh drugih ustvarjalcev Webflow nima veliko prekinljenih strani. Ni treba, da se vračate naprej in nazaj, lahko preprosto urejate svoje spletne strani neposredno.

webflow enostavno oblikovanje

 • Webflow ima na voljo veliko funkcij, za katere bi morali najti vtičnike za WordPress.

Slabosti

 • Čeprav je Webflow močan pri oblikovanju, bi si nekateri morda želeli naprednejše nastavitve glede gostovanja, računa, vtičnikov ipd. V tem smislu je Webflow lahko preveč preprost.
 • Webflow je v primerjavi z WordPressom privzeto drag.
 • Funkcija e-trgovine Webflow je v redu, vendar se še izboljšuje. Če niste želeli celovite rešitve za e-trgovino, kot so zgoraj omenjene, vendar ste kljub temu želeli nekaj funkcije e-trgovine, mi ni jasno, da je Webflow boljši od vtičnikov WordPress +.
 • Cene so nekoliko zapletene, saj imata dve različni vrsti načrtov (načrti spletnega mesta in načrti računov), ki imajo vsak svoje podvrste, ki imajo potem tri stopnje.

Obisk uporabnikov Webflow4 je kupil

Alternativa št. 3: Mehurček

domača stran buuble.io
Mehurčki morda niso tako priljubljeni kot druga imena na tem seznamu, vendar naj vas njegova priljubljenost ne zavede. Bubble je celovit graditelj spletnih strani s prav toliko število orodij, da lahko opravi delo.

Takoj, ko se prijavite, vas Bubble vodi skozi vrsto interaktivnih korakov, da vas naučite njegove osnove brez pretiranih informacij. S samo uvodno vadnico lahko dobite vsebino celotnega graditelja.

Bubble je zgradil več kot 300.000 mest & aplikacije, vsebuje na stotine vtičnikov, več kot 200 brezplačnih & plačljive predloge, ki jih lahko izbirate in so bile uporabljene za več kot 200.000 objav na forumu.

Prednosti

 • Nastavitev ni potrebna, lahko začnete oblikovati uporabniški vmesnik takoj, ko se spustite v urejevalnik iz prve roke.
 • Velika podpora skupnosti. Bubble ima svoj forum, kjer uporabniki komunicirajo in dobijo pomoč.
 • Interaktivni razdelek za vaje, s pomočjo katerega lahko uporabnik sam izdela določena orodja.

buuble-io pros

 • Brezplačen osnovni ali hobi načrt, ki vključuje blagovno znamko Bubble, podporo skupnosti in vsa orodja in funkcije za ustvarjanje spletnih mest.
 • SSL certifikati, razvoj zasebnih aplikacij, podpora za več jezikov, vgrajena orodja za SEO in popolna podpora za gostovanje & uvajanja.

Slabosti

 • Neskladna kakovost vtičnikov. Nekateri so lahko premium razreda, nekateri so hroščevi.
 • Ljudje z nekaj izkušnjami v spletu lahko Bubble rahlo zmedejo, vendar se začetniki zaradi intuitivnosti morda počutijo kot doma..
 • E-pošta je glavna oblika podpore strankam. V nobenem od načrtov ni na voljo klepeta v živo.

Obiščite Buuble.io

Nadomestne rešitve za najboljši sistem za upravljanje vsebin (CMS):

Sistem za upravljanje vsebin (CMS) v bistvu pomeni sistem, ki upravlja z ustvarjanjem in urejanjem digitalnih vsebin. Funkcije in slogi se razlikujejo, tehnično pa bi skoraj vse, kar je na tem seznamu, lahko šteli za CMS.

V praksi ima CMS bolj specifičen pomen: ponavadi pomeni sistem sistemov, ki omogočajo veliko uporabniškega nadzora, in so enostavnejši za uporabo kot programiranje iz nič, vendar ne tako preprosti ali izven škatle kot gradniki spletnih strani / nakupovalnih košaric.

Večina teh naj bi bila povezana z gostiteljem in domeno, tako kot WordPress.org, nekateri pa imajo posebne načrte, ki vključujejo gostovanje (kot WordPress.com).

Nekatere od teh so bolj zapletene kot WordPress, vendar omogočajo večjo stopnjo nadzora, nekatere pa so lažje.

Imajo veliko različnih prednosti in slabosti, vendar je pričakovati pogoste napake: zaradi svoje priljubljenosti jih ni mogoče preprosto namestiti ali namestiti na gostitelje, kot je WordPress..

Alternativa št. 1: Joomla

joomlaJoomla! je verjetno najbolj priljubljen CMS, ki ni WordPress, skupaj z Drupalom. Tudi med tema dvema priljubljenima alternativama, Joomla! je večji brat.

Joomla! prenesli več kot 100 milijonov krat in ocenili, da je drugi najbolj priljubljen CMS po WordPressu, čeprav to ni natančna znanost.

Ker Joomla! je verjetno najbližja WordPressu na tem seznamu, deli pa nekaj skupnih prednosti in pomanjkljivosti.

Na splošno Joomla! ni lažja alternativa CMS, ampak bolj zapletena.

Podoben je WordPressu, vendar je bolj primeren za naprednejše uporabnike in tiste, ki imajo izkušnje s spletnim razvojem. Zmogljiv, vendar ne # 1 o enostavni uporabi.

Prednosti

 • Večina gostiteljev bo podprla Joomla !, čeprav se lahko pri zagonu zaplete.
 • Joomla! ima množico vtičnikov, ki se lahko bolj ali manj ujemajo z najbolj priljubljenimi vtičniki WordPressa, in veliko tem.
 • Joomla! v svoji priljubljenosti dosega sladko točko: dovolj je priljubljena, da ima na voljo veliko podpore in vtičnikov, vendar ne tako priljubljena, da se soočate s številnimi nesigurnimi razširitvami. Težje je filtrirati skozi vtičnike za smeti v WordPressu.
 • Joomla! ima boljšo varnost kot pa WordPress in boljši SEO.
 • Joomla! vsebuje plačljivo možnost, ki poleg svoje brezplačne CMS možnosti vključuje domeno in gostovanje, kar je preprosteje kot izbirati med WordPress.org in WordPress.com (saj sta ločeni entiteti).
 • Joomla! je včasih lahko boljše za napredne uporabnike. Uporabnikom omogoča veliko nadzora, zlasti ko gre za oblikovanje strani ali aplikacij. Joomla! je zato nekoliko boljši za tiste, ki imajo bolj izkušnje pri spletnem razvoju.

funkcije joomla

Slabosti

 • Manj verjetno je, da boste našli toliko gostiteljev, ki sprejmejo enostavno Joomla! namesti. Zagotovo obstajajo, vendar so hitri namestitveni programi za WordPress veliko pogostejši.
 • Čeprav Joomla! zagotovo lahko urejamo bloganje, ni pa tako optimiziran za bloganje kot WordPress.
 • Uporabniki, ki nimajo izkušenj v spletnem razvoju, lahko še vedno uporabljajo Joomla! vendar ima morda težji čas v primerjavi z WordPressom, ki je bolj uporabniku prijazen.

Alternativa št. 2: Drupal

drupalMislim na Joomla! kot najbolj naravna CMS alternativa WordPressu. Morda je manj uporabniku prijazen, vendar je še vedno uporaben in ima veliko prednosti WordPress-a. Če Joomla! je korak v krivulji učenja … Drupal je velik preskok.

Kratka različica: Drupal je kot Joomla! ker je boljše za naprednejše uporabnike, ki iščejo resna orodja za prilagajanje in razvijalce. Po mojem mnenju Joomla! je bolj zahteven kot WordPress, vendar manj zahteven kot Drupal.

Če je uporabnost pomembna in niste dobro usposobljeni, ne bi priporočal Drupala.

Če imate nekaj izkušenj s spletnim razvojem in ste pripravljeni sprejeti izziv, boste ugotovili, da je Drupal zelo močan in vam omogoča, da počnete vse, kar želite.

Prednosti

 • Drupal je odprtokoden in brezplačen, kot WordPress.
 • Drupal je pri oblikovanju in upravljanju z vsebino zelo prilagodljiv: čeprav je res, da z WordPressom lahko naredite veliko, je glavna omejitev Drupala vaša domišljija in spretnost. Čeprav bom priznal, sta obe skupni omejitvi …
 • Drupal je bolj primeren za ravnanje s tono vsebine, zlasti z vidika uporabnika.
 • Drupal je odličen z varnostjo, tako zunaj kot z integracijami. WordPress vtičniki so pogosta šibka točka, ki lahko okuži celotno programsko opremo, medtem ko ima Drupal, četudi ni popolnoma varen, varnost podjetja in poglobljeno poročanje. Zaradi tega mnoga vladna spletna mesta uporabljajo ali uporabljajo Drupal.
 • Na seznamu integracij ima Drupal veliko širši izbor varnih in brezplačnih “modulov”, ki lahko razširijo, kar lahko počne vaše spletno mesto (več kot 40.000 brezplačnih modulov in štetje). Vendar pa večina od njih zahteva napredno znanje in potrebe.

Slabosti

 • Glavna stran Drupala je krivulja učenja. Ne potrebujete programskega znanja, da bi ga uporabljali ali ga celo učinkovito uporabljali, lahko pa je zapleteno za nove uporabnike. Poleg tega lahko Drupal kar najbolje izkoristite, če ste bolj izkušeni.
 • Glede tega je Drupal tudi težje namestiti in nastaviti. Primerjajte to z vseprisotnimi namestitvami z enim klikom za WordPress:

namestitev drupal

 • Drupal ima teme, a ker je usmerjen k razvijalcem, ima šibkejši izbor enostavnih in prilagodljivih tem, ki jih lahko izbirate.

Alternativa št. 3: Craft CMS

obrtni cmsCraft CMS je dobro znan, vendar ne tako znana alternativa WordPressu kot Drupal ali Joomla. Kljub temu je za tiste, ki iščejo druge možnosti WordPress, še vedno mogoče razmisliti o tej možnosti.

Čeprav je bil vstop v Craft precej novejši (2011–2013), postaja vse bolj priljubljena in prepoznavna.

Vsekakor lahko vidim njene prednosti v nasprotju z WordPressom. Craft CMS ima modele freemium, vse iz ene same entitete (nekoliko podobno kot Joomla!).

Kot vidim, Craft CMS uspe prinesti kompleksnost, ki jo ponuja CMS, ne da bi pri tem žrtvoval enostavnost uporabe, po kateri je WordPress znan (in Joomla! In Drupal sta v primerjavi s tem šibkejši).

Vendar pa nekoliko trdi, da je manjši CMS, še vedno pa ga najbolje uporabljajo tisti, ki se resno ukvarjajo z oblikovanjem in prilagoditvijo.

Prednosti

 • Prosti načrt je zelo močan, če upoštevamo, da je brezplačen.
 • Craft CMS se je spopadel s sladko točko, ki jo je manjkalo WordPressu in prejšnjim dvema CMS. Craft CMS je uporabniku prijazen, omogoča pa tudi nadzor nad dizajnom.

craftcms prilagodite

 • Hkrati je Craft CMS še vedno prijazen do razvijalcev. Morda ni tako močan kot Drupal, vendar še vedno veliko prinese na mizo.
 • Vtičniki so dobri, vendar manj številčni (glejte “slabosti”).

Slabosti

 • Omejeno število načrtov cen: dobite brezplačen račun (ki je zanesljiv) ali drag načrt. Upoštevajte, da je “pro” enkratno plačilo na projekt, ne pa na mesec.

craftcms načrti

 • Craft CMS ima manjši izbor vtičnikov in manj brezplačnih vtičnikov.
 • Čeprav ima Craft CMS lažji uporabniški vmesnik in krivuljo učenja kot Joomla! ali Drupal, ker je treba uporabljati njegove funkcije, še vedno potrebuje bolj napredno razumevanje – in kode ne mislim nujno.
 • Število gostiteljev, idealnih za Craft, je omejeno – teh gostiteljev vam ni treba uporabljati, vendar je Craft težje integrirati z drugimi gostitelji, še posebej v primerjavi s bolj priljubljenimi CMS-ji.

Alternativa št. 4: Textpattern

besediloIn tu je naša zadnja CMS alternativa WordPressu. Textpattern je ena najprimernejših možnosti WordPressa: njen izvor je precej podoben tistemu iz WordPressa.

Textpattern je bil prvotno zgrajen kot platforma za bloganje in je bil objavljen kot CMS leta 2003. Od takrat je zagotovo zrastel v svojih zmogljivostih, kot ima WordPress, vendar kot WordPress ohrani moč in identiteto pri bloganju.

Textpattern, tako kot prejšnja možnost na tem seznamu, je še vedno razmeroma majhen CMS. Tako kot CMS Made Simple (naslednjič!) Je Textpattern edinstven po tem, da ponuja preprostost za nekatere in moč za napredne uporabnike.

To je dobro za ekipe z različnimi stopnjami usposobljenosti, vendar je tudi za uporabnike, ki želijo enostavnejši CMS.

Prednosti

 • Textpattern je resnično primeren za sprejemanje različnih uporabnikov, kot je CMS Made Simple. Vendar je Textpattern celo boljši za resnično majhne ekipe ali posameznike kot CMS Made Simple v smislu svoje enostavnejše strani.

besedilo

 • Textpattern ima veliko naprednejših vtičnikov, ki so dobri za dobro poznane uporabnike.
 • Tako za začetnike kot za napredne uporabnike je Textpattern dober, da stvari naredi primerne. Nima preveč nereda in stvari zelo olajša za hitro objavljanje in urejanje.

Slabosti

 • Po mojem mnenju “enostavni deli” Textpatterna niso tako sposobni kot CMS Made Simple ali WordPress.
 • WordPress je pred kratkim posodobil urejevalnik objav, s čimer je bolj sposoben in enostavnejši za uporabo. Vmesnik Textpatterna za ustvarjanje vsebine ni bil v koraku s tem razvojem, čeprav je še vedno na splošno dober.
 • Majhen izbor predlog.
 • Vtičniki so na splošno bolj napredne narave.
 • WordPress se posodablja veliko pogosteje kot Textpattern, čeprav je to večinoma posledica razlik v velikosti in priljubljenosti in verjetno ni mogoče pomagati.
 • Verjetno ste tega že navajeni: Textpattern zaradi svoje velikosti od začetnikov zahteva, da se odpravijo, kot bi jih morali pri WordPressu.

Alternativa št. 5: CMS preprosto

cms preprostoŽe samo ime bi verjetno pričakovali, da bo CMS Made Simple super enostaven alternativni CMS. No, nekako je tako.

CMS Made Simple je verjetno moj najljubši CMS Underdog. Prihaja že od leta 2004, vendar je le leta 2010 dosegel milijon prenosov (to je majhno število v primerjavi z WordPress, Drupal in Joomla!).

Vendar je to zelo cenjen CMS, ne samo od vsakodnevnih uporabnikov, temveč tudi od strokovnjakov in razvijalcev CMS.

To je dober namig glede mojega skupnega prevzema CMS Made Simple: je preprost in enostaven za uporabo, ima pa tudi veliko prilagodljivosti in moči za razvijalce.

Nekatere njegove pomanjkljivosti so tiste, ki so naravne manj priljubljene CMS, in pričakujem, da bodo te šibke točke zbledele, ko CMS poenostavljen postane bolj priljubljen.

CMS Made Simple je enostaven in zmogljiv tako za neizkušene kot za izkušene razvijalce, zaradi česar se izstopa med CMS-ji in odlično orodje za ekipe, ki se borijo za sprejemanje raznolike spletne izkušnje.

Prednosti

 • Če še ni jasno, je CMS Made Simple zelo uporabniku prijazen. Pravzaprav je verjetno tako enostaven za uporabo kot WordPress ali celo lažji, odvisno od vaših okusov. Za sistem za upravljanje vsebin je to velik podvig.

cms preprosto

 • Uporabniška prijaznost CMS Made Simple ne omejuje preveč možnosti urejanja in je v nekaterih primerih lahko bolj sposobna kot WordPress (zlasti glede na graditelja povleci in spusti).
 • CMS Made Simple je res odličen za razvijalce, ki želijo delati na dizajnu. Pravzaprav je bil CMS Made Simple zasnovan z namenom zmanjšanja odvisnosti od predhodno pripravljenih tem. Vendar je CMS Made Simple dodal orodja, ki olajšajo razvijalce.

Slabosti

 • Ker je CMS Made Simple namenjen zmanjšanju odvisnosti od predhodno izdelanih predlog, to seveda pomeni, da je na voljo manjši izbor predlog.
 • Obstaja tudi manjši izbor vtičnikov v primerjavi z WordPressom, čeprav je dovolj za enakomerne nišne potrebe.
 • Čeprav CMS Made Simple lahko deluje s številnimi gostitelji, ni preveč preveč posebej optimalnih za CMS Made Simple. Upajmo, da se bo to kmalu spremenilo.
 • To tudi pomeni, da je splošna enostavna uporaba, ko je nameščena, namestitev in nastavitev bolj zapletena kot namestitev WordPress-a.

Najboljše alternative platforme za bloganje:

Alternativa št. 1: Duh

duhGhost je enostavno eno najbolj edinstvenih imen na tem seznamu. Ustanovili so ga s kampanjo Kickstarter, katere namen je bil ustvariti platformo za profesionalno založništvo. Programska oprema sama je odprtokodna, vendar ne pozabite, da odprtokodni program ni vedno enak “brezplačni”. V tem primeru ne gre.

Ghost (Pro) je tisto, o čemer bom govoril. To je različica Ghosta, ki jo plačate, in vključuje vse, kar je na voljo (vključno z gostovanjem). Opomba: če ste napredni uporabnik, lahko zaženete kodo Ghost in samostojno gostiteljstvo brez stroškov Ghosta (Pro).

Ena od stvari, ki se mi zdi Ghost najbolj privlačna, je veliko število velikih imen, ki Ghost uporabljajo za svoje bloge.

ghost stranke

In to je samo vrh ledene gore. Druge organizacije vključujejo Tinder, DuckDuckGo, The Stanford Review, TunnelBear, OkCupid… odkrito povedano, seznam se nadaljuje in naprej.

Veliko imen na tem seznamu ima opaznih strank. Mislim, da ima Ghost preprosto najdaljši seznam, kar je še posebej impresivno glede na njegovo osredotočenost na bloganje. Ne morem si zamisliti bolj ugledne programske opreme za bloganje. No, poleg WordPressa …

Prednosti in slabosti pa sledijo dosedanjemu splošnemu trendu. Na splošno je neverjetno robusten, hkrati pa je lahko tudi cenovno ugodnejši od WordPress-a.

Prednosti

 • Ghost je izrecno za bloganje, zaradi česar je velik tekmec za WordPress. Celotna premisa je osredotočena in dobro izkoriščena.
 • Zelo prijazen do razvijalcev. Ghost ima veliko orodij, ki so odlična za neposredno kodiranje. WordPress je tudi razvijalcem prijazen, vendar spet – morda boste morali namestiti vtičnik x ali y, da dobite želeno. Ghost vključuje resnično robustna orodja izven škatle.
 • Ghost je open source! Zdaj je pomembna opomba, da Ghost ni prost … Vendar pa je brezplačen, če gostite sami. V tem pogledu je malo podobno WordPress.org proti WordPress.com, le da je vse iz ene organizacije Ghost. Samodejno gostovanje je bolj zapleteno kot namestitev WordPress-a, zato je Ghost za napredne uporabnike le manj drag.
 • Verjetno je ena najboljših stvari o Ghostu ta, da je izredno poln zunanjih možnosti. Z drugimi velikimi imeni, kot sta Shopify ali Wix, je enostavno na enak način, vendar je namenjen posebej za bloganje in je zato v svojem razredu.

lastnosti duha

Slabosti

 • Nekoliko drago: načrti se začnejo pri 29 dolarjih in sežejo do 199 dolarjev. To je Ghost (Pro), kar pomeni popolnoma upravljano programsko opremo Ghost, ki vključuje gostovanje in vse funkcije izven škatle.
 • Duh je usmerjen v profesionalne novinarje in pisatelje. Očitno ga lahko uporablja vsakdo, če želi, vendar je povsem jasno, za koga skrbi Ghost. Ljudje, ki jih strokovno objavljanje ne zanima, najverjetneje ne bodo najbolje izkoristili Ghostovih zmogljivosti.

Alternativa št. 2: Srednja

srednjaČe je Ghost ultra profesionalna platforma za bloganje, je Medium na nasprotnem koncu spektra.

Medium je bil ustanovljen leta 2012 in je od takrat postal izjemno priljubljen. Srednji članki so postali vseprisotni v mojih virih družbenih medijev in virih mojih prijateljev.

Del edinstvenosti medija je način, kako na eni platformi združuje poročanje, enostavnejše bloganje in socialne medije.

Če poznate njegovo ozadje, to ne sme presenetiti: Medium je ustanovil Evan Williams, fant, ki je ustanovil tudi Twitter in Blogger. Če pomislite na ta kontekst, si je težko zapomniti: Medij je srednje velika rešitev.

Medium zagotovo izstopa na tem seznamu po tem, da je v svojem pristopu nekoliko bolj sproščen in neformalen. Pregled za Medium: je cenovno dostopen in dobro povezan z veliko internetnimi bralniki takoj, ko je netopir, vendar je za nekatere morda preveč preprost.

Pravzaprav je pisanje na mediju brezplačno: plačilo za medij pomeni plačilo za dostop do publikacij in nekaj nastavitev, ki bodo vaše objave optimizirale za bralstvo.

Prednosti

 • Za razliko od mnogih drugih alternativ na tem seznamu ni predrago. Pravzaprav lahko naredite račun in začnete pisati brezplačno, a če želite več izkoristiti storitev, boste morali nadgraditi.
 • Povezavo z občinstvom je enostavno, ker ste že del spletnega mesta in omrežja. Vendar boste morda želeli plačati več in v celoti izkoristiti omrežje Medium.
 • Medium je priljubljena platforma in precej prijateljev je zelo verjetno. Zaradi tega se dobro integrira s socialnimi mediji.
 • Tu je nekaj nenavadnega: plačano članstvo vključuje dostop do vsebine iz številnih uglednih časopisov in revij. Našteti jih nekaj, imenovati jih nekaj…

srednje medijski partnerji

Slabosti

 • Ne boste sodelovali s svojim spletnim mestom. Medium je skorajda spletna stran v družabnih omrežjih, kolikor je platforma za bloganje, tako da tisto, kar napišete, je vse del spletnega mesta Medium.
 • Čeprav se lahko prijavite “običajno” (tj. Z e-pošto in ustvarjanjem računa), Medium močno pritiska na prijavo z računi v družbenih medijih, tako da morate iti ven, da tega ne storite. To se mi zdi frustrirajoče, vendar je to smiselno glede na naravo družbe Medium.
 • Čeprav ima Medium možnosti prilagoditve, nekateri elementi njegove narave v družbenih medijih dokazujejo s svojo preprostostjo v spletnem dnevniku. Pravzaprav ne boste imeli skoraj toliko nadzora nad svojim spletnikom, kot bi ga imeli pri drugih storitvah. Tako izgleda na primer stran za ustvarjanje objav:

srednje pisatelj

 • Glede enostavnosti in konfiguracije uporabnika je preprosto dejstvo, da Medium omejuje lastništvo vašega spletnega dnevnika, še posebej v primerjavi z nekom, ki je kupil gostovanje in namestil WordPress.

Zaključek

Vau! Prijatelji smo se precej peljali. Naj povzamem stvari kar se da kratko.

Morda boste želeli alternativo WordPress, ker je WordPress preveč zapleten ali premalo zapleten.

Zdi se, da bo izračunavanje stroškov za vzpostavitev spletne trgovine bolj nepredvidljivo, ker ni načrtovanih cen.

Morda niste razvijalec, in če najdete ustvarjalca strani v WordPressu, vam ne daje dovolj moči za urejanje.

Ne glede na razlog, obstajajo različne možnosti.

Če želite, da so rešitve preprostejše – kar pomeni, da vsebujejo večino (če ne vse) potrebnih funkcij in vključujejo gostovanje – poiščite druge možnosti za e-trgovino, ustvarjalca spletnih strani in bloganje, ki sem jih predlagal.

Vse se prekrivajo – platforme za bloganje lahko vključujejo funkcijo e-trgovine, e-trgovino in oblikovalci spletnih strani običajno vključujejo funkcije bloganja – vendar imajo svoje prednosti.

Ghost in Medium sta odlična in sta osredotočena na bloganje, Shopify in BigCommerce sta najboljša pri zagotavljanju programske opreme za e-trgovino. Wix in Webflow – so jack vseh poslov.

Če želite drugačen sistem za upravljanje vsebine – nekaj bolj zapletenega kot gradnja spletnih strani in običajno ločen od gostovanja, podoben WordPress.org bolj kot WordPress.com -, še vedno obstaja nekaj raznolikih.

Drupal je na skrajnem koncu uporabniškega nadzora, vendar ima strmo krivuljo učenja, medtem ko je Joomla! je med WordPressom in Drupalom prijazen do uporabnika.

Craft CMS, CMS Made Simple in Textpattern so vsaj tako enostavni kot WordPress in včasih lažji, vendar zagotavljajo več nadzora, kot bi ustvarjalci spletnih strani.

Phew! Dobra novica je, da vam ni treba streljati v temi. Če veste, kakšni so vaši cilji, je zmaga veliko bitke pri iskanju alternative WordPress.

Če želite osvojiti preostale, jih preizkusite! Skoraj vsi so bodisi brezplačna programska oprema, imajo brezplačne različice ali garancije za vračilo denarja. Vesel lov!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map